Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fatpingvin
addikt
válasz Grave_444 #56880 üzenetére
az alapötlet nagyon jó, de az hogy mindent mindenfele kell szalagkábelezni az kevésbé begyere.
ha nem is készen de otthon összerakva kifejezetten érdekes lenne.ugyanitt egy kérdést engedjetek meg: tudtok esetleg hazai forrásból PCIe x4 vagy x8 riser szalagkábelt, ami nem brutál drága és nem kell külföldről rendelni? nem vagyok érzékeny a típusra, a sima flopi szalagkábeles megoldás is megfelel.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
lehet hogy meredek feltételezés lesz de élek a gyanúperrel hogy adattárolásra...
értem ez alatt, processzorhűtőnek meglehetősen alkalmatlan...
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz flashpointer #56644 üzenetére
again: nem az volt a kérdés amire válaszoltál.
-
fatpingvin
addikt
válasz flashpointer #56642 üzenetére
kíváncsian várom az elfogadható magyarázatot arra hogy ez mennyiben értelmes és adekvát válasz arra a kérdésre hogy mondjuk hogyan építesz bele 4-5 darab SAS merevlemezt egy ilyen rendszerbe.
-
fatpingvin
addikt
válasz Qkackca #56461 üzenetére
a gépház adott, az eszköznek van saját háza amit nem szégyellek megfaragni, a nagy kérdés az részemről hogy van-e bárkinek értelmesebb ötlete annál mint hogy ebayről berendeljek (vagy hazai piacról megpróbáljak szerezni) egy szalagkábelt, a hálózati kártyát így kipakolva a doboz oldalára.
jó lenne lehetőleg minimálban megoldani, nagyon nem szeretnék erre sok pénzt költeni. A gépházat amúgy már csak azért se szeretném cserélni, mert van benne egy csak 12V-ot előállító paneltáp ami teljesen jó, nem kell külső tápkockával bajlódni, valamint a fám hátlap az alaplapon lévő headerekre illeszkedő csatlakozókat is hordozza (serial, parallel, VGA, satöbbi.)
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz fatpingvin #56430 üzenetére
erre valaki valami?
ha nem akkor az alternatív megoldással fogom terrorizálni a népet, azaz a "egy szál cipőfűző helyettesíteni tud egy mITX gépházat" proof-of-concept megoldásommalA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
Sziasztok!
Adott egy kérdés, van egy thin mITX lapom egy hozzá való OEM gépházban, az egész kb olyan vastag lehet mint egy optikai meghajtó. Az alaplapon van egy PCIe slot (x8 széles) és nekem ezt kéne valahogy kilógatnom a gépház oldalára olyan módon hogy közben belerakok egy 90 fokos elfordítást, hogy a kártya amit rá szeretnék tolni az kvázi ráfeküdjön a gépház tetejére.
Erre van valami értelmes ötlet? panelból kialakított angled riserből ami van az vagy x16 hosszú vagy nem elég magas, alternatíva meg a sima szalagkábeles megoldás, nekem azzal sincs gondom de ott meg a tartóssággal kapcsolatban vannak fenntartásaim.
A hardver amúgy egy VXL Itona vékonykliens, benne egy Gigabyte gyártmányú integrált procis mITX alaplappal. a gépházat a lehető legkevésbáé szeretném szétbarmolni, flexszel egy egyenes rés lenne a számomra ideális mértékű átalakítás.ha nagyon off akkor elnézést kérek, nem igazán tudom merre érdemes elindulni ezzel
-
fatpingvin
addikt
válasz nihil41 #56362 üzenetére
közel tökéletes megoldás, de ez sajnos nem viszi át a SMBUS pineket amire szükség lehet. én javaslom hogy vegyél egy kevésbé esztétikus de jobban működő szalagkábeles megoldást. ebayen egy-két ezer forintok, de emlékeim szerint itt a hardveraprón is van aki ilyeneket árusít.
-
fatpingvin
addikt
ezekre sztem teljesen jó lenne a DDR2 is.
viszont ha mindent összeszámolva egy tizes a difi összesen, akkor én a modernebbet venném. későbbi fejlesztésbe is jó lesz még az a RAM.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz KaqXar19 #56029 üzenetére
ha tudnék ilyet fejből már írtam volna... de nekem is csak arra van ötletem hogy a m.2 foglalatban elférne egy SATA vezérlő, csak ugye nem ez volt a kérdés.
-
fatpingvin
addikt
szerintem a kérdező baromira nem tárhelyoptimalizálással kapcsolatos kérdést tett fel, hanem egy teljesen egzakt műszaki paraméternek megfelelő lapot keres.
mi lenne ha jobbantudás helyett megpróbálnánk a kérdésre válaszolni? ha bizonytalan abban hogy mire van szüksége majd kérdez arra vonatkozóan.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz freelanced #55927 üzenetére
valóban nem sok opció van, ezért kimondom amiért itt megkövezés jár: engedd el a mITX-et, egy uATX házzal feleannyiból kijössz. fizikailag nem sokkal nagyobb, cserébe sokkal olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz freelanced #55925 üzenetére
teljesen felesleges, számolj utána két vinyó mennyit eszik. az egész megáll sztem 60W alatt, ezek a tápegységek meg ugya alacsony fogyasztás mellett kevésbé hatékonyak. szval egy 600W-os többet fog zabbálni a falból ugyanarra a 60W kimenő teljesítményre mint egy 180W-os.
az OS részébe nem mennék bele, csak annyit hogy nem tudom elképzelni mi előnye lehet a winnek egy ilyen helyzetben. jó lesz az natívan, nekem az Xpenology jutott eszembe.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz freelanced #55921 üzenetére
szerintem jó lehet, annyi esetleg hogy a wifi kártya helyére érdemes lehet megfontolni egy m.2 formátumú Ethernet vezérlőt (egy korrektebb Intel gigabitest, vagy ha van hozzá amúgy hálózatod, akkor megfontolandó lehet egy RTL8125 alapú 2.5G-s ReTek kártya is)
egy olcsóbb NVMe SSD cache-nek nem feltétlenül hülyeség, egy pendrive boot disknek viszont elég. 4G RAM elég kell hogy legyen. Tápból bármelyik normálisabb márkától egy 180-300W-os bőven tökéletes.
a többit nem tudom, nálam ez valszeg egy kiszuperált uATX acélpapír házba kerülne.milyen OS lesz amúgy rajta?
-
fatpingvin
addikt
válasz freelanced #55919 üzenetére
NAS alá otthonra igazából elég a leggagyibb beágyazott procis lap, egy normális Ethernet vezérlő természetesen előny (azaz Intel vagy Broadcom, a ReTek vitatható )
fogyasztás terén viszont mindenképpen a tényleges háttértár lesz az érdekes kérdés.gondolom 3.5ös vinyókról van szó.
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz Qkackca #55815 üzenetére
ezen összeveszni ugyan nem fogunk, de nem is értek egyet a minimalista nekem egy feleekkora konstrukció lenne, szabályos téglatest alapú dobozba zárva, egy normális ventilátorral.
-
fatpingvin
addikt
kövezzetek meg de ez nekem nagyon nem jön be.
számomra értelmezhetetlen ez a bazári, expo "gépház" mellé az indokolatlanul túlméretezett hűtők csak azért hogy az egészről le lehessen spórolni egy darab halk ventit.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz AxBattler #55446 üzenetére
közben felfogtam hogy ez 3060, ergo ez nem menne a riserben a nvidia elcseszett design ötlete miatt...
(az ExpressCard riser csak 1 PCIe sávot tud, ez a nyomorult chip meg ugye 8 alatt nem hajlandó működni...)[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz AxBattler #55443 üzenetére
jöhetne bár nem csipázom a nvidia cuccait, 12GB RAM és 3584 CUDA mag az elég meggyőző és még jól is nézne ki a külső dokkban. arról nem is beszélve hogy nem kell neki saját atomreaktor.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz Qkackca #55127 üzenetére
az elsőre nem tudok válaszolni, van kompakt vízhűtős topik ahol a kérdésben tájékozottabb fórumtársak gyülekeznek. így egzaktul megfogalmazva biztos vagyok benne hogy gyorsan kapsz rá választ.
ami a másodikat illeti... a specifikáció szerint bele fogd tudni építeni, a bottom és side elhelyezéssel, az alsó viszont csak akkor fog értelmesen működni ahogy én nézem ha a konfigban nincs semmilyen nagyobb AIC, ha van az is max half length és csak 1 slot széles.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Archttila #55125 üzenetére
feltételezem valami ilyesmi ggondolat lehetett a háttérben, de semmit nem tudtunk meg a hűteni kívánt processzorról, a rászánni kívánt összegről... ahogy a tényleges kérdést se fogalmazta meg értelmesen.
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz wassermann #54999 üzenetére
akkor sem. bármelyik valamirevaló DAC ezt megoldja saját tápszűréssel, ami mögötte van annak meg nagyrészt mindegy.
-
fatpingvin
addikt
válasz wassermann #54965 üzenetére
hűteni kell a tápot is, nagy csoda...
-
fatpingvin
addikt
válasz AxBattler #54949 üzenetére
ez így burkolat nélkül is egy igen pacek dobozka nem mondom hogy belepakolnám a routeremet, mert drágább lenne a doboz mint a hardver, de korrekten néz ki.
-
fatpingvin
addikt
válasz hegegabi80 #54876 üzenetére
ez nagyon pacek lett, a leírás pedig igen szórakoztató
-
fatpingvin
addikt
válasz d.tiborz #54869 üzenetére
na, ez az X300-as chip ez valójában nem létezik, ez annak a marketinges megfelelője hogy a proci SoC módban, lényegében chipset nélkül működik.
amit a proci kezel azzal mennie kell, hacsak nincs valami BIOS whitelist.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
fatpingvin
addikt
válasz rasotamas #54804 üzenetére
Rew mondott engem, én meg továbbadom a cikit inf3rno-nak viccet félre, talán tényleg a bifu topik ami a legközelebb áll hozzá, én azt javasolnám hogy nézd meg a MaxCloudOn weboldalát, bár ők elsősorban bifurkációval foglalkoznak, de ha x8 sávszélesség neked elég azt konkrétan össze tudod válogatni a meglévő termékeikből. nem lesz olcsó de akár 3 méterre is rakhatod egymástól a két dobozt. a topikban szívesen segítek, szerintem oda sokkal jobban illik mint ide a kérdés
-
-
fatpingvin
addikt
válasz #16939776 #54528 üzenetére
feltételezem ez platformfüggő is, én Linuxon Xorg alatt csináltam ilyet, az egyik kártya lényegében csak kimenetnek volt használva, a renderelést teljes egészében a nagyobb GPU végezte.
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz #16939776 #54523 üzenetére
ezt teljesen komolyan kérdezem, mi a gond a multidisplay megoldásokkal? Matrox oké, nekik ez a célpiacuk, de mondjuk mi az akadálya két akármilyen vidikarival 6-8 képernyőt kezelni?
(kérdezem azért met nekem volt 4 monitoros konfigom két GPU-n, nem értem mi változott volna ha rádugok még kettőt)A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Qkackca #54475 üzenetére
remekül működik is. érdekes módon a gyári hűtőnél magasabb az idle temperature, viszont lényegesen nagyobb a hőtehetetlensége és max terhelésen sem megy fel 71 fok fölé, ami viszont a gyári hűtővel simán megvolt.
-
fatpingvin
addikt
válasz Qkackca #54471 üzenetére
mutatok jobbat:
S939-es full réz blokk, ugyancsak AM4-en. szeretem az AMD hűtési megoldásait, mindenmindennel odavissza kompatibilis. a ventit cseréltem rajta
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz #25954560 #54355 üzenetére
aaaaaaaaa ha azt megcsinálod dobd már be a bifurkációs topikba
-
fatpingvin
addikt
válasz AxBattler #54335 üzenetére
követem a mindent is, mondjuk én valszeg egy ilyen kártyát moddolás nélkül pakolnék bele a gépbe, amire én vetttem most is egy quadrót arra gyári beállításai mellett is tökéletes.
-
fatpingvin
addikt
válasz cinemazealot #54330 üzenetére
a koma szerintem perpill az egyik leghasznosabb magyar nyelvű cikkfolyamot produkálja
nekem mondjuk pont nem releváns több okból sem, de jó olvasni őketA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz Crabface #54177 üzenetére
najsz.
agyaltam ilyen deskminin én is, de rájöttem hogy nekem se az asztalit (nagyon sok bővítőkártya) se a szervert (sok HDD) nem tudná értelmesen kiváltani...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz agent_k #54146 üzenetére
ja hogy a proci ram adott. így nehezebb lesz, főleg mITX méretben.
bocsi, konkrét ötletem nincs. valszeg van ilyen de esélyesen nem lesz olcsóbb mint egy konzumer lap. én régebbi konfigra gondoltam.
mATX meg uATX fronton esélyesen jobb a terep, a mITX-nek most elég komoly "felára" vanA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz #25954560 #54059 üzenetére
tudom hogy perverz vagyok de ez speciel pont bejön
mindenesetre nem vádolnám azzal hogy a legértelmesebb konstrukció. az alulemezek közepén erősen kétlem hogy olyan nagy hőleadás lenne még, úgy meg anyagpazarlás.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz cinemazealot #54056 üzenetére
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-
-
fatpingvin
addikt
válasz Qkackca #54027 üzenetére
de k**vajó... újabb epizód a "kijött egy relatíve olcsóbb CUDA-képes kártya, de fatpingvin rohadtul nem fogja tudni használni ugyanis max x4-es slotba tudja beletenni" történetben.
a nvidia igazán elengedhetné ezt a f*szságot végre, ez senkinek nem jó, bányászni meg ugyanúgy veszik őket, csak ugye veszik alájuk az amúgy ezer más dologra is jó szerver lapokat...[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
nagyon remélem hogy ezek a 3050-esek nem fogják ugyanazt a hülyeséget mint a 3060 hogy legalább x8 széles slot kell nekik hogy hajlandóak legyenek működni...
-
fatpingvin
addikt
ez az X300 ez igencsak érdekesnek tűnik, főleg azzal együtt hogy ez már SoC módban használja a procit, viszont van mellette egy normál PCIe slot. egy normálisabb Ethernet vezérlő kéne rá a ReTek helyére és azt mondanám hogy perfett
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz AxBattler #53989 üzenetére
ezek annyira nyilvánvalóan bányászkártyák... vagy legalábbis nem multimédiás feladatra készültek, ugyanis a videokodek egység erősen ki van benne herélve, pont az ami nyomatékosan indokolt lenne. persze ha van mellette egy iGPU amiben van működő kodek...
-
fatpingvin
addikt
válasz cinemazealot #53966 üzenetére
attól függ hogyan értelmezed a képességeket... ha úgy, hogy bármivel hajlandó együttműködni akkor szerintem elég jó az ár-érték aránya. nyilván mondjuk bányászni nem ezzel fogsz
mondjuk nekem a legnagyobb nyomorom vele az hogy ugye maga a GPU rajta egy AGP-s darab, a kártyán meg van egy Texas Instruments PCIe-PCI bridge chip, a történet egyetlen problémája hogy a G550-es PCI módban finoman szólva nem full-feature, pl a 3D gyorsítás (amit a chip amúgy tud!) az nem működik, a linuxos driverből ki is lett szedve ugyanis bugos.
sokért nem adnám ha lenne ebből egy olyan verzió ami akár két bridge-en keresztül (mondjuk PCIe-PCIX és PCIX-AGP) de normálisan tudja használni amit ez a chip amúgy tud.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz viperabácsi #53964 üzenetére
mert nem nagyon tudod olyan vasba beletolni amiben ne adna képet. nem mellesleg mai napig van elég fullos driver supportja. én is évek óta kerestem egyet, tesztkártyának is tökéletes de arra is ha valami nagyvasban már csak x1 slot van és kell rajta egy normális videokimenet. másodlagos vidikarinak viszont nem túl jó, főleg ha grafikus környezettel dolgozol
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest