Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Francia91 #63934 üzenetére
Procuberól láttam teszteket. Nagyon gyenge az alaplap hűtése benne, valami ~90-95 fokra emlékszem valamelyik tesztnél. Olyan lap kerüljön bele, aminek jó minőségű és tartós VRM-je van.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
emiki6
veterán
válasz Francia91 #63922 üzenetére
Topflow-hoz a mesh panel ajánlott, hogy tudjon bemenni "fentről" levegő. TG-hez inkább a torony (vagy víz) hűtést javasolják.
Nálam a gigászi torony + m-itx az identitásom része, hogyha pc-t építek akkor ezek alapkövetelmények.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
HUN_Sector
őstag
válasz Francia91 #63928 üzenetére
A légáramlás abban a házban nem jó, mert elöl tele panel van. Hátul volt 90-es venti, alul kettő 120-as, felül egy 120-as, toronyhűtő (cm 212 evo), a 11400 95 fokos volt.
Amikor víz + 90 +2*120-as alsó ventivel ment, akkor “csak” 90.
Nem szerencsés annak a háznak a konstrukciója. A jonsbo c6-tal fényévekkel jobb eredményeket értem el.
A tower 100 szintén zárt, azzal is, de az nagy mint a fene.
A minineo s300 esetén 11700 mellé már gallium kellett hogy ne főjön meg a gép, pedig az mesh.Ez nagyon nagyon soktényezős egyenlet
De most a chopin + 8700g alfa és omega, marad ez
-
HUN_Sector
őstag
válasz Francia91 #63922 üzenetére
Cm nr200P-ben én 120-as vizet használtam felső radiátorral. Csak ehhez machinálni kellett a burkolattal, de van neki hely, csak le kell előbb hámozni a porszűrő műanyaghálót, majd a csavarozás után visszarakni.
De 25mm-es dupla venti nem fért fel nekem, beleütközött az alaplapba az egyik. Slimmel nem néztem
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
sb
veterán
válasz Francia91 #63081 üzenetére
Úgy persze hogy nem gond. Én is így használom a mostani APU-kat, mivel nincs benne dvga így nekem még több sávom marad M2-re is, mint anno a nagyobb gépben, több sávos cpu-val. Tele van pakolva SSD-vel "miért ne" alapon.
Viszont ő egy 4060-hoz kérdezte... arra írtam, hogy sanszosan csak x4 fog maradni és ott számíthat. -
TurboK0
tag
válasz Francia91 #62385 üzenetére
A normális audio kimenetek hiányát én is észrevettem mATX lapokon. AM5 B650M lapok között pl. nincs olyan ami tudna natív 7.1 kimenetet, mindegyiken csak max 5.1 van (3db jack). Optikai kimenetre nem is emlékszem. B650I között láttam olyat amin van optikai kimenet, de csak 2 analóg jack és mind 100e Ft fölött mozogtak.
Még szerencse hogy már HDMI-ről tolom az erősítőt, de akkor is, wtf?
Asrock B550M Steel Legend mATX méretű és simán van rajta 6db (aranyozott!) analóg jack. De még Intel B660M lapokon is előfordul.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Francia91 #62385 üzenetére
Konkrétan 12-ért az ajándék volt.
Én be vagyok tárazva AM4 ITX alaplapokkal, de ha nem lennék és újat kellene venni, hát, nem tudom vennék-e a mostani kínálatból...#62383 TESCO-Zsömle: Fasza. Nem olvastam még amúgy.
Én fölöslegesnek tartom a pcie5-öt, a 4-nek is az lett volna a nagy előnye, hogy ami eddig pci3x4 volt, az mehet pcie4x2 -vel, ehhez képest lassan külön venti kell a M.2 foglalatokra is. Őszintén szólva nem tudom mi az ami kihasználja, oké, videomunkákat tudom, de mást nem nagyon...Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
TurboK0
tag
válasz Francia91 #62214 üzenetére
Cooler Mastereket pont nem néztem. De jó hogy ugyanazon a néven fut a sima és az sfx modell, aztán teszteken összekeverem mindet.
@AxBattler: sf600 Gold valóban van aprón (pár hete még SF450 Gold is volt), csak annak a ventije ilyen:
https://smallformfactor.net/wp-content/uploads/Corsair-SF600-fan-voltage-rpm-curve.png
1100rpm-en indul, 3900rpm-ig felmegy. A táp meg nem figyeli csak a belső hőmérsékletet, aszerint indítja/szabályozza a ventit.[ Szerkesztve ]
-
TurboK0
tag
válasz Francia91 #62000 üzenetére
A RX580 egy keményen túlhajtott gpu volt rengeteg komponenssel, RAM modullal, stb. Illetve ha multi monitor módban használod akkor a memória teljes sebességgel pörög rajta (kivéve ha összes monitor tökéletesen ugyanazt a felbontást / frissítést / színmódot használja, és ha pl. erősítőre kötöd akkor ez bekavarhat). Nálam az RX480 kivétele után kb 15W-al lett kevesebb az üresjárati fogyasztás, és ott figyeltem hogy mindegyik kimeneten ugyanazt a képernyő méretet használja.
De olyan kártyák amin kevesebb RAM modul van, azok eleve kevesebbet fogyasztanak üresjáratban, kevesebb alkatrészt kell fűteni. Ahogy fentebb írták, egy RX6600 kategóriás kártya csak 4-5W üresjáratban. -
TurboK0
tag
válasz Francia91 #61994 üzenetére
Nekem b650m-ből az ASRock B650M Pro RS jött be a legjobban, 3db nvme m.2 + 1 wifi m.2 van rajta, 2db pcie x16 slot (x16 és x4), és a hátán 7+1 usb. Talán ez volt az egyetlen alaplap amin volt 3db nvme és pcie x16 + pcie x4 is egyszerre.
Viszont ezen "csak" 2 monitor kimenet van, az lehet fontosabb.
-
Pista0001
addikt
válasz Francia91 #61975 üzenetére
Sajnos ha kell ODD, nincs sok lehetőség... Bazi nagy az a ház.
Nézegesd az aprót, hátha felbukkan egy jó Lian li. A PC-Q08 igazi nagyágyú ha a nappaliban jól kell mutasson, ha legyen odd és jó sok (6) hdd/ssd. A PC-Q11 kisebb, abba alapból csak 2 db 3,5-es hdd fér, szintén van odd lehetőség. A PC-Q07 még kisebb, csak 1 db 3,5-es fér bele, de odd hely szintén van. Panel/pico táppal csak az ATX táp helyére való dupla 3,5-es tarto kell csak, és tudja, amire szükséged van. Manapság nagyon ritkán bukkannak fel, annó se volt gyakori a 08 és a 11, a 07 azért előfordult. Nekem is van egy, abban van a 1st gen konfigom P55 alaplappal, Xeon L3426-tal, R7 250-nel (a 07-nek csak szimpla bővítőkártya helye van, a másik kettőnek dupla), 1 ssd-vel és odd-vel.
-
Pista0001
addikt
válasz Francia91 #61971 üzenetére
HTPC-nek még egy jó darabig egy 5600G is sok lenne, de ahogy érzed.
Én tavaly év elején vettem B550-t 5600-zal és 6650XT-vel játszósnak, idén év elején (csak mert kidőlt a Kabini, különben azzal is elvoltam) B550-t 5600G-vel HTPC és böngeszés funkcióra, mindkettő maradni fog nagyon-nagyon sokáig. 4-5 éven belül talán a játszós kap majd újabb vga-t, talán még azt se.
-
-
modecom1994
tag
válasz Francia91 #61323 üzenetére
Jelenleg egy Egy mAtx házam van abban B660M-HDV Alaplap van benne egy 13400f-el upgrade-lenne 7800x3d-re azért keresek olyan am5 lapot ami majd esetleg bele menne. de ahogy nézem a jelenlegi lapom méretben pont ugyan az, mint a tiéd. addig akkor belerakom
Lenovo Legion Pro 7 16IRX8H 16" WQXGA 240Hz Gaming laptop, Intel® Core™ i9-13900HX, 64GB, 1,5TB SSD, Nvidia GeForce RTX 4080 12GB GDDR6, Lg oled c2 55” Playstation 5 Slim, Iphone 14 Pro max
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Francia91 #60599 üzenetére
Hint: Ami tényleg pótolhatatlan, abból legalább 3 másolat kell, legalább az egyik teljesen offline ROM-on, amit fél-egy évente ellenőrizni kell, hogy ép-e még.
Én emiatt tartok otthon egy klasszik notebook ODD-t. Nem a slot-osat, hanem amin klipsz tartja a lemezt. Lassabb, de cserébe a lemez adathordó részéhez soha nem ér semmi.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
viperabácsi
addikt
válasz Francia91 #60597 üzenetére
Ez azért jó hogy egyben van legalább ha tönkre megy ( mert tönkre megy ) akkor mindened egyszerre megy a levesbe.
Amúgy meg nem értem mi az a rengeteg adat ( 6 TB a te esetedben ) , aminek egy ITX gépen egyszerre jelen kell lennie .[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Rick4
félisten
válasz Francia91 #59949 üzenetére
Az összes táp a cpu felől szívta a legevőt az elmúlt 20 évben, a régi atx felső tápos házaknál a táp beszívó ventije mind 5 centire voltak a procihűtőtől, és ennek ellenére soha egyetlenegy tápnak se volt ebből gondja. Pedig a régi p4-ek egy része még kazánként működött, a házak nagy része se volt ennyire jól átszellőztetett, mint most, max egy befújó ventinek volt hely.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
veterán
válasz Francia91 #59938 üzenetére
Egy dolog nem hagy nyugodni ezekben a pici házakban. Nem-e túlmelegszik bennük a tápegység? Ha megfigyeled ez a TFX táp is a procitól szívja a levegőt. Szemezek egy ideje ezzel az Inter-Tech MI-008-as házzal, de ezzel is ugyanez a bajom. SFX táp és a processzor fölül szívja be a levegőt. Ha fordítva lenne, hogy a ház felül perforálva van és onnan lélegzik, szerintem jobb lenne.
-
veterán
válasz Francia91 #59938 üzenetére
Mire használnak még optikát? Én ezen gondolkoztam a közelmúltban, hogy mire lehet még jó. Gondolkoztam telepítő lemezeket kiírni, de kb. nincs értelme, mert egy pendrivera Ventoy-jal feltudok rakni vagy 7-8 rendszer ISO-t, amire valaha is szükségem lehet.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Francia91 #59454 üzenetére
Ehhez itt hozzá kell tenni, hogy a 5600G APU-nak van hirdetve; a 7600X meg sima CPU-nak, amibe belerakták a kvázi minimumot, hogy elinduljon videokártya nélkül a rendszer.
2 darab RDNA2 mag van benne ha minden igaz, az 5600G-ben meg 7 darab VEGA ha jól rémlik. (5700G 8db?)Most ez találtam, nem tudom mennyire aktuális, ez ugyebár csak mobil, mert tudtommal csak az lett bejelentve (javítson ki valaki ha lemaradtam róla pls), de egy olyan 12 magos RDNA3 IGP-s APU-t megnéznék az 5700G "csomagolásában"...
(Más kérdés, hogy vajon az AMD megmeri-e lépni. Az RX6400-ban van 12 db RDNA2 ha jól látom, tehát saját kínálatába "harapna" vele. És mivel nincs konkurense, így lehet azt mondja mi kis ITX mániások így jártunk. )#59456 L4D1K: Steam Deck?
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
veterán
válasz Francia91 #59445 üzenetére
Elvileg nem, de én sem vagyok biztos abban, amit írok. Az APU-knak gyors ram kell, amit az AM5 már jobban kiszolgál a DDR5 révén.
Szerk.: de lényegében ja... még van mit fejlődni: [link][ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Francia91 #59305 üzenetére
A videókártya gyártók tápegység ajánlásai érdekes téma, ezen vitatkoztunk pár hete a táposban. Valószínűleg két oka lehet annak, hogy túlméretezett tápot ajánlanak.
1. A cég semmit nem tud a configod többi részéről, így szándékosan nagyobb tápot ajánl.
2. Feltételezik, hogy a piacon kapható legsz*rabb táppal akarod meghajtani, pl. 850-es Akyga. Ezzel is a saját hátsójukat védik, hogy igen, ők megmondták, hogy nagy tápot vegyél, az biztos elég lesz.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
veterán
válasz Francia91 #59303 üzenetére
Most ez már teljesen off, amit írok, de a tápos topikban ott van egy tag. Az 5800X-et meg a 6950 XT-t egy 550-es Seasonic tápról hajtotta és nem játék közben kapcsolt be a táp védelme.... hanem az ilyen szintetikus szutyok programok, mint a 3DMark közben, ami szvsz abszolút nem releváns. Úgyhogy erről ennyit.
Szerk: tessék [link][ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz Francia91 #59289 üzenetére
Mondjuk olyan ötletem is támadt, hogy ha a lap alján van az M.2 slot, akkor egy vastagabb thermal paddel össze lehet "kapcsolni" a házzal, így a számítógépház hűtőként funkcionálna, ami elvezeti a hőt.
-
veterán
válasz Francia91 #59286 üzenetére
Nekem szintén valami Intel chipsetes wifi TP-Link bővítőkártya volt a fő gépemben egy 5600X mellett. Nem Windowst, hanem Linux alapú rendszert használok, de működött azzal is, csak a megfelelő firmwaret fel kellett hozzá telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Francia91 #59261 üzenetére
RX580-nál szerintem mindegy. Nagyobb teljesítmény felvételű VGA-nál fontos lehet, hogy ne egy kábelen jöjjön mondjuk a 300++W.
(300W-nál maradva, akkor egy kábelnél a táp oldalán mondjuk 8 csatlakozón oszlik el 25A, vagy két kábelnél 16 csatlakozóra jut ugyanannyi. Plusz a kábel maga is egy ellenállás, ha több kábel van, kevesebb az ellenállás összesen.)#59249 zed1983:
#59250 HookR:
Hű, nekem tetszik az a Meshroom D.#59242 Nestor16:
És nagyon jó a hangcsillapítása a vinyó tartónak, vagy legalábbis én úgy figyeltem meg.
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
HUN_Sector
őstag
válasz Francia91 #59185 üzenetére
Korábban teljes terhelés alatt 100 fokos értékeket kaptam.
Vízzel, low profile hűtőkkel.
Ezzel fél óra cyberpunk 2077 után a közelében sem vagyok.
Ajánlom mindenkinek. Sustorog, tehát hallani a venti hangját, de ez alá számottevően szerintem már noctua hűtőkkel sem tudnék menni.[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
-
HUN_Sector
őstag
válasz Francia91 #59079 üzenetére
A vga értékeivel nincs baj, azok rendben vannak. Ha befele fújná, a vga meg kifele, akkor ott egy légpárna jön létre és az alacsony távolság (1 cm) miatt nem lenne szerencsés.
#Francia91: köszönöm az infót
Egyelőe sajnos nicns is olyan ház, ami 32 cm alatti lenne, fehér, mesh paneles és üveglapos, kellően keskeny, rövid, 120-as aio-t fogadna, sok venti hely lenen benne és tetszene is.
Szóval a házcsere napolva (a tower 100 tetszene, de nem fér el, a raijintek metis evo tg meg fehérben drága. A tk-1 még nem jelent meg, de az is túl magas az asztalom polcos részéhez. Hasonló házra meg nincs értelme váltanom.)
-
-
hegegabi80
addikt
válasz Francia91 #58794 üzenetére
Jó kis gépecske lett. Még a kábeleken kellene egy kicsit rendezgetni, esetleg összefogni őket tépőzárassal, vagy egy jó kis egyedi kábelezés.
Nekem egy kicsit az a 3,5" hdd szúrja a szemem, de ha már adott volt akkor nyilván nem cseréli az ember.
Esetleg még fentre egy kis led vilács. -
HUN_Sector
őstag
válasz Francia91 #58786 üzenetére
Ahogy jónak érzed, neked kell megfelelnie Mondjuk én elhatároztam, ha a fene fenét eszik, akkor is belehekkelek egy 120-as aio-t - így viszont az előlap felől szív a táp - de 50 fok fölé így sem megy a psu. A cpu más tészta, azt meglesem én is majd egy noctua kakibarna ventivel, aztán ha jobbak lesznek a hőadatok, lefestem fehérre a keretet.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Francia91 #58767 üzenetére
Nálam a szolgáltatói eszköz csak egy modem, semmi más, ha csak azt használnám, akkor abban a pillanatban, ahogy elmegy a net, a modem nem tud belső hálós szolgáltatást adni, nekifog újraindulgatni, azaz a net mellett megszűnik a belső háló is, se kamerák, se router, se nyomtató, ezért már vagy 10-12 éve működik az utána kötött saját routeres megoldás, az openwrt tudja azt, hogy bármi is van wan oldalon, a belső háló működik, sőt, 5 másodperc alatt megosztom a telefonom mobilnetjét, a router felkapcsolódik a telefon által sugárzott SSID-re, és az egész belső hálónak van továbbra is net.
Ezek a szolgáltatói eszközök csak nagyon alap dolgokra alkalmasak, nem céljuk minden szinten kiszolgálni az ügyfeleket.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Francia91 #58759 üzenetére
A routerre reagálva nekem is ugyanez van FGA2233MAG a neve, nálam az egyetlen előny, hogy 2.5Gwan is van benne, a wifi lekapcsolva, opwnwrt-s router pppoe passthrougba kapcsolt modem után van, és intéz mindent amit kell....
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
Milyen vastag thermal pad kellett hozzá? 1 - 1.5 - 2mm?
Nekem 500-as lesz a magentás net, nem használnám ki a nagyob sávszélt, a routert viszont elfogadnám. Bár ha egyszerre megy HD-s stream, meg mellette konzolra letöltés...
Majd rákérdezek szerződéskötéskor, köszi!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hegegabi80
addikt
Nekem is volt ilyen lap, és használtam az m.2 foglalatban ssd-t. Nem tapasztaltam nagy melegedést, pedig egy forró fejű toshiba nvme ssd volt benne, 60 foknál nem volt melegebb egyik sem.
Igaz én is topflow hűtőt használtam (noctua nhl9), de a hűtő bordázata nem az m.2 felé nézett. Azért az IS-47K borda 120-as slim ventivel pár fokkal hűvösebb volt a vrm és az ssd is.[ Szerkesztve ]
-
-
HookR
addikt
válasz Francia91 #58527 üzenetére
Lian Li SP750 SFX
"Rajongó:
Méretek: 92 x 16,5 x 92 mm"▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HUN_Sector
őstag
válasz Francia91 #58522 üzenetére
Most tettem ebbe a házba egy gm 550-ert Feszülnek a kábelek, főleg a cpu. Nem ajánlom az evga gm családot emiatt. Kávelmenedzsmentről ne is álmodjak.
az fsp nem moduláris tápom esetèben semmi ilyen nem jelentkezett.@rick: nem találtam megoldást, riserrel felállítottam a kártyát. Sajnos erősen nyomja el a vízhűtés kábele. Új házon filózom emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Francia91 #58522 üzenetére
Nálam is ez a kettő játszott, végül evga lett 550-esben. Elég lenne az 550. Amúgy meg azt válaszd, amelyikre több garit adnak. Tényleges garit.
Vannak róluk tesztek. Annyi biztos, hogy a kábelei nem éppen hajlékonyak az evga-nak. Ez a CM-re is áll a tesztelők szerint.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest