Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz Pista0001 #11099 üzenetére
Megnézzük még mit bír tömegben és méretben a táska/hátizsák. Belefutottam még a viaLAN EPC2-be, de ez már nagyon filigránnak tűnik, bár egy ementáli sajt is megirigyelné. Viszont olybá' tűnik nékem, hogy egy slot-nak van hely a hátoldalon.
Emlékeim szerint a HD7770 van kb. párban a GTX 560 SE-vel miközben beéri 80 W-tal és a referencia kártya 21 cm hosszú. -
Pista0001
addikt
válasz stratova #11095 üzenetére
Azok mind külső táposak.
A hűtés szerintem megoldható. Mivel majd minden alkatrész a falak mellett van, minden hűtendő alkatrészhez juttatható friss levegő, csak alaposan ki kell a megfelelő helyeken lyuggatni a házat. Használat közben "élére" állítva működhet a dolog ha a VGA is kintről szív. A proci kompakt vízhűtéssel megoldható, a radi elfér az ODD helyén.
kzkz: részemről továbbra is abszolút elméleti a téma, eszem ágában sincs ilyen gépet építeni, úgyhogy nem kell lebeszélned róla
Amúgy SFX vagy TFX táppal, esetleg Shuttle táppal lehetne belső táposra megcsinálni, akkor viszont a sok belső kábel rontana a helyzeten, mellesleg a méretet is durván megnövelné. A külső tápoknak is nyilván kell hely, de azokat külön zsebekben is el lehet helyezni a táskában, vagy esetleg egy külön táskában is lehet vinni. Hogy az asztal körül foglal helyet az meg egyáltalán nem gond, ott elfér. Belül viszont egyértelműen a külső tápos+pico-s megoldás jobb mert csak 3 helyre (pico, CPU, VGA) kell 1-1 pár megfelelő keresztmetszetű vezetéket vinni. Na jó, +1 SSD-t kell még bedrótozni
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz stratova #11097 üzenetére
Valószínű nincs ilyen, mivel egy normál ATX-es belső táp 8,5cm vastag, tehát minimum ilyen vastagnak kell lenni a háznak.
Egy átlagnotebook szerintem ennél vékonyabb, feltételezem a táskáját se 9cm vastag cuccnak tervezték, bár le kéne mérni...MÉg az előzőhöz: a 2 külső téglának összesen 4 kábele van: 2db 220V bemenő, és 2db 12V kimenő. Ezek is tetemes helyet emésztenek fel, szemben a normál ATX-es táp 1db 220-as bemenőjével...
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Ha már a kérdésem a vita forrása, megkérdezném milyen másik ház létezik amiben elfér egy slim slot vagy 2 slotos VGA (nem LP) és nem külső tápos ill ezzel együtt befér egy 15,6"-os notebook válltáskába vagy hasonló méretű (rekeszekre osztott és jelenleg is meglévő) notebookos hátizsákba.
-
kzkz
őstag
válasz Pista0001 #11093 üzenetére
A nem kisebb darabból (ami min 200W-os), is minimum kettő kell. Egy az alaplapra és a vinyókra, egy a VGA-ra. Két 220W-os tégla kb 22eFt, a picopsu is 11e.
Ezzel szemben kb 11-ért kapsz egy minőségi Chieftec (v. akármi más) 500W-os tápot, ami mindent ellát, és még kevesebb helyet is foglal, mint a két 220W-os tégla...
-
stratova
veterán
Akkor jól sejtem, ha egy viszonylag lapos házban szeretnénk tudni a konfigot diszkrét kártyával, versenyképesebbek lehetnek az ár/teljesítmény arányban éppenséggel nem túl impozáns, de kis fogyasztású HD 7700-es Radeon-ok (vagy majdani Geforce megfelelőik).
Avagy legalább egy SFX tápos ház kellene egy 65 W TDP-re fogott i5, i7 és egy potensebb (>= GTX 560 SE) diszkrét kártya etetésére.
A kis Colorful tápegysége milyen szerzet?
A másik felmerülő kérdés, kialakítható-e legalább elégséges szellőzés ilyen kicsi házbakban.
Kemény dió ez az Alienware, de ha jól látom az is külső tápos. Szállításnál egy notebookéhoz hasonló tápot még becsúsztatnánk egy zsebbe, de ha a házon belül lévő táp jelentősen megnöveli a méretet fújhatjuk.
Pista0001: Mintha egy-két linkeden egyes házak az X51-hez hasonlóan külső táppal mennének, tévedek?[ Szerkesztve ]
-
SQX_Barto
addikt
válasz EyEsOnU #11092 üzenetére
A Shuttle szépen össze van rakva bár a hűtés meg a táp sokak szerint nem a legjobb. Én kipróbálom. Külföldön meg más a megitélése a drágának, ha az embernek jó fizetése van...
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Pista0001
addikt
-
SQX_Barto
addikt
válasz EyEsOnU #11090 üzenetére
Egyrészt kijöttek az új Shuttle-ok, másrészt nem vagyok modder, csak annak képzeltem magam (meg tesómat)
Amikor meglesz a Shuttle-om arról logoutban írni fogok
Valószínű, hogy szülinapi ajándék lesz decemberben vagy valamennyire előrébb hozomAmúgy ugyanezt csináltam régen barebone topikban is, kismillió ötletet leirogattam, amiből nem lett semmi...
Ez a Shuttle projekt végleges már, csak idő és pénz kérdése. Kivárom a Z77 kijövetelét (addigra Ivy Bridge szerintem már pár hónapos lesz Shuttle tempóját ismerve...)
Szóval nagyon már nincs min ötletelni. Majdnem minden alkatrész le van már írva txtben.
Modding csak egy mesh modding lesz VGA oldalán, arra majd keresek moddert, mert két vágásra nem érdemes szerszámot venni, meg nem is bízok magamban.Aláírásom törlődik/változik is, szerencsére a kis Shuttle nem kerül kuka mellé.
[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
SQX_Barto
addikt
Na akinek modding vénája van és mITX-ben gondolkozik van egy eladó Shuttle házam (többet nem reklámozok igérem )
Anno én akartam moddingolni, de rájöttem semmi kedvem hozzá...
Majd később veszek egy újat, ami már mITX kompatibilis, tehát ha elavul a gyári alaplap, akkor másik hűtéssel meg vezetékhosszabbítóval simán rakok bele mITX-et...[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Pista0001 #11081 üzenetére
Ezeknél a házaknál a combosabb VGA-hoz nem csak a tápellátás egyéni biztosítása, de a VGA szellőzésének kialakítása is megoldandó feladat.
"Nyugati fórumokon többen írtak le olyan megoldást hogy egy Pico táp van az alaplapra dugva, ez látja el az alalapot, RAM-ot, procit, HDD-(ke)t, míg egy plusz 200+ W-os 12 V-os külső tápot kötnek a VGA tápcsatijára. Ezt lehet úgy durvítani hogy a proci tápcsatiját is egy külön 100 W körüli 12 V-os tápról táplálod, akkor aztán tuti üzembiztos a rendszer, hiszen a Pico tápról csak az alaplap, a RAM meg a HDD(-k) mennek."
VGA nélkül már próbáltam az alaplapi ATX12V csatlakozót közvetlen az Xbox360 203W-os AC/DC adapteréről etetni úgy, hogy a Gigabyte H55N-USB3 24 tűs csatlakozóját meg egy Habey HB-LR1005-120W látta el szuflával, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A rendszer nem bootolt, csupán az alaplap LED-jei villogtak vadul.
Más alkatrészekkel és felállásban (pl. picoPSU-val) még nem nyílt alkalmam tesztelni, így persze egyértelműen nem tudom kijelenteni, hogy az alaplapnál ne működne a pico/paneltáp kikerülése, de annyi bizonyos, hogy a gyakorlat tartogat kellemetlen meglepetéseket.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Pista0001
addikt
válasz stratova #11082 üzenetére
A 160+200 az 360, tehát nincs 330 W alatt
Nyugati fórumokon többen írtak le olyan megoldást hogy egy Pico táp van az alaplapra dugva, ez látja el az alalapot, RAM-ot, procit, HDD-(ke)t, míg egy plusz 200+ W-os 12 V-os külső tápot kötnek a VGA tápcsatijára. Ezt lehet úgy durvítani hogy a proci tápcsatiját is egy külön 100 W körüli 12 V-os tápról táplálod, akkor aztán tuti üzembiztos a rendszer, hiszen a Pico tápról csak az alaplap, a RAM meg a HDD(-k) mennek.
-
stratova
veterán
válasz Pista0001 #11081 üzenetére
Ejj, az első linken a GA típusjelölés rögtön a Gigabyte-ot juttatta eszembe, gyorsan megnéztem a honlapjukat és hümmögve konstatáltam, hogy egyik házuk sem (MIB T5142, MIB T5140) teszi lehetővé 2 slot-os VGA beszerelését. Amiket linkeltél nem rosszak, de létezik olyan ház is, ami idehaza beszerezhető? Ez egész kellemes. Mondjuk tápegységből nem szívesen mennék az "etalon" X51 330W-ja alá.
-
Pista0001
addikt
Mintha már láttam volna olyan házat ami a célnak megfelelne... Gyárilag egy 1 -> 2 PCI riser volt benne, az cserélhető mondjuk egy flexi X16 PCI-E riserre és akkor mehet bele dupla slotos VGA. Csak két dologra nem emlékszek, hogy milyen táp való bele és hogy hol láttam...
-
HookR
addikt
válasz stratova #11077 üzenetére
Amennyiben a gyakorlat igazolná a létjogosultságát, végső esetben a ház azon szélén akár 80mm-es ventiknek is ki lehet alakítani rögzítési pontot, hogy az esetlegesen megrekedt meleg levegőt kihúzzák a VGA-ról és a meghajtókról is, de szvsz. néhány szellőzőnyílás is megteszi.
(#11076) madamEO: Az FM2-es alaplapok előreláthatólag valamikor június magasságában jelennek meg. Így természetesen még azt sem tudni, hogy melyik gyártó, pontosan mikor és milyen felszereltségű mini-ITX alaplappal kívánja kényeztetni a vásárlókat.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
stratova
veterán
(#11074) HookR: Köszönöm, majd megmutatom ezeket is neki. Jópofa koncepció, a merevlemezeknek nem okozna gondot ott a VGA hőtermelése?
(#11075) Otes: Igen, valami olyasmi; az első ötletem ez volt, de sajnos VGA-ban érezhető a hátrány; no meg nem is kapni (még?) nálunk.
[ Szerkesztve ]
-
madamEO
csendes tag
Sziasztok,
Segítség kellene ITX-es alaplap választásához a közeljövőben....
Nekem személy szerint eléggé fontos lenne legalább egy darab FireWire csatlakozó.... (igaz találtam Mini-PCIe - PCI átalakítót, és van PCI-os FireWire a közelemben.... de ha 1 esély van, ezt is hanyagolnám a méret miatt)
Eddíg csak az Intel DryFolk (DH77DF) alaplapot találtam, de az elmúlt időkben inkább kezdenék az AMD Trinity (FM2) alaplapok irányába elindulni, mivel kezd elegem lenni [így 15 év után... ] az Intel bénázásaiból. Tök lamer vagyok az AMD alaplapok, procik és chipset-ek tekintetében....
Valahogy feleslegesek érzem az Ivy Bridge teljesítményét (jelenleg egy E6300-as C2D-t használok, max 5-10%-on pörög), és egyre fontosabb lenne a sokmonitoros megjelenítés.
Ha veszek egy Trinity-t plusz valamikor egy ATI VGA karit, akkor tudok 3 monitort levezérelni az APU-ból és plusz 6 darab kivetítőt a kártyáról... mindezt egyidőben?bármilyen 5letet szívesen fogadok.
-
HookR
addikt
válasz stratova #11073 üzenetére
Amennyire tudom, az Alienware X51-en kívül nincs hasonló kialakítású, dupla slotos VGA-t fogadó ház kereskedelmi forgalomban. Koncepció szinten én is vázoltam fel hasonlót majd 2 éve, ha esetleg elkapna a barkácsolhatnék.
Mit szólnátok egy Lian-Li PC-Q11B-hez? Van is éppen hardveraprón eladó.
===================================
Akad egyéb csemege is aprón, ha érdekel valakit:
- Lian-Li PC-Q09FB
- Silverstone LC12
- Codegen MX31[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Köszönöm, ilyesmi "kockaházba" futottam én is csak Silverstone név alatt, viszont a korábbi elrendezéssel még egy notebook táskába vagy hátizsákba (elhalálozott noti után hátramaradt) is be tudná tenni a gépet.
Ha minden kötél szakad megkérdem megteszi-e a kocka (téglatest) forma. Azért jó lenne találni hasonlót, de amit eddig láttam és slim az csak LP kártyát fogad. -
stratova
veterán
Üdv!
A kérdésem az mITX és mATX határmesgyéjén mozog, de a konkurencia miatt itt tenném fel.
Röviden, alternatívát keresek ismerősömnek Alienware X51 gépre elsősorban házban. Hasonló elrendezéssel (1, 2), méretekkel és elforgatott 2 slotos VGA elrendezéssel.
A VGA teljesítményből - GTX 555 (OEM) = GTX 560 SE - nem adnánk lejjebb, Shogun 2 az elsődleges szempont.
Az erős single slot kínálat nagyon szerény a low profile még inkább (AFOX pedig tudtommal itthon nem kapható).
Hosszabban.[ Szerkesztve ]
-
RufuszX
senior tag
válasz Pista0001 #11068 üzenetére
Ez rendkívül jól jött, köszönöm!
Elméletileg a ház ahol néztem kapható, de azok alapján amit mondtál a tápjáról és amin én is gondolkoztam már egy külső dvd író egysg, azok alapján lehet inkább mégis egy EPC3-as házikó lesz (igaz ennek a tápja is elméletileg 4A-t tud 12V-n ami azért kevés a 65TDP-s procinak :S de lehet ezzel is van már valakinek tapasztalata. ).
Egyébként gondolkoztam még egy Brazos-os megoldáson, de azt hiszem az túl nagy downgrade lenne a jelenlegi megoldásról és félek hogy nagy lassulás lenne. Igazából nem használom semmilyen komoly számítás igényű dologra a gépet, max FullHD flash játék ami még szóba jöhet és tömörítgetés, de félek zavarna ha jelentősen lassabb lenne. Vagy azért ilyen felhasználásnál nem venném észre?
-
Pista0001
addikt
válasz RufuszX #11067 üzenetére
Szia!
Modecom Feel 202/302 biztos kapható még?
A tápjához elég kritikusan tudok csak hozzáállni. Egy jóbarátom használt ilyen házat/tápot 45 W tdp-s AMD procival, 780G-s lapban IGP-vel, egy vinyóval és nem bírta. Konkrétan működött, de megpukkant.
Az a ház 6 centis, tehát az 5,1 centis hűtő biztosan nem fog beleférni. Szerintem 4-4,5 centinél több hely biztosan nincs. Általában az alaplap távtartó-alaplap-proci trióra másfél centit szokás számolni.
A házhoz csak IDE-s ODD-hez jár átalakító, úgyhogy mindenképp vadássz hozzá slimline SATA kábelt is.
ODD-vel kapcsolatban amúgy újonnan az USB-s külső megoldások kb egy árban vannak a SATA-s belsőkkel, ergó az USB-st érdemes szerintem választani mert akkor nincs többé ODD gond, több géphez elég 1 darab, időtálló és a gépek belsejében is némi helyet meg lehet spórolni.
-
RufuszX
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket/tanácsotokat szeretném kérni egy mini gép összeállításában.Elég sokat olvasgattam a topicot és egy ilyen összeállításra jutottam:
LAP: ASROCK H67M-ITX B3
CPU: Intel Celeron G530
RAM: Kingmax 4GB DDR3 1333MHz
HÁZ+TÁP: Modecom Feel202 BlackHDD a mostani konfigból (adatlapomon van) kerül valószínűleg bele (vagy esetleg egy SSD-ben gondolkozom). ODD-t pedig majd vadászok apróról szerintem.
A jelenlegi hűtőmet szeretném rávarázsolni. Elméletileg 51mm magas az Alpenföhn Panorama, szerintetek elfér még a házban vagy le kell vennem róla a ventit? :S
A házhoz adott 96 W-os paneltáp elbírja majd a rendszert, vagy ügyeskedni kellene a dologban? (jelenlegi konfigom konnektorból mérve vesz ki max oylan 65 W-t ezt tudom)
Amit néztem még az az EPC3 ház de abban nincs ODD hely + 3,5 HDD hely ami azért nem lenne rossz (jelenleg HDD árak mellett nem szeretnék új winchesterre beruházni).Valami tanács ötlet esetleg az ügyben?
Előre is köszönöm! -
Mercutio_
félisten
válasz Benőke #11056 üzenetére
Az az Asus - nekem is van - nem sima atom ott van mellette az ION ami a grafikus dolgokat intézi, 1080p-s Bluray rip-ek rendes lejátszó sw-vel mennek gond nélkül HW-s támogatással, azaz nem tekeri 100%-on a procit se
Persze, amire neked kell - ha a brazos kevés volt - arra ez is kevés, csak a félreértések és az utókor végett írtam le
Kicsi mATX ház tipp: Használtan Antec NSK1300 vagy 1380 leánykori nevén Antec Aria, simán elfér benne még egy duplaslotos VGA is, vagy mivel esetedben nem lesz ilyen: 3 vinyó + ODD/SSD
Azt viszont nem tudom mire írtad, hogy kezdenek normalizálódni a HDD árak, ahogy nézem pont duplájába kerül egy 2TB-s WD green mint tavaly tavasszal
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Benőke
őstag
válasz Pista0001 #11064 üzenetére
Vívódok a 4 vs 8gb memória között, egyenlőre nem dőlt el a meccs. Linux lesz rajta az meg nem eszi annyira. Bár a Böngésző így is úgy is falja ha sok az ablak, illetve ha fut egy virtuális gép a Win XP -mel. Van még egy két cucc ami csak Win XP -n megy ahhoz muszáj. Vívódok... Bár nem hatalmas az árkülönbség, valami párba válogatott memóriát fogok előnyben részesíteni.
Mit szeretnék a gépbe? Valami belépő szintű procit. Ez nem Atomot vagy Brazords -ot takar. Bár valóban jók, és az AMD -nél vártam hogy majd lehet feljebb pozicionálják erőben, de nem tudom miért vártam, mert akkor meg a normál CPU -kat veszélyezteti. Vagy Corei3 vagy Valami AMD A4,A6,A8. VGA -ra nincs szükségem igazán ellenben kis fogyasztásra úgyhogy eddig a i3 2120T van kinézve Bár lehet sima 2130 lesz belőle. AMD többet eszik, bár nem fog állandóan menni a VGA nincs összehasonlítási alapom. Mindenesetre sokat fog menni a gép üresjárat közeli helyzetben. Nincs elszaladva az ára. Csak kordában akarom tartani az árát. 1,5T vinyót szerintem mindenképpen de minimum 1T. Most kezd tűrhető lenni megint az áruk. Ill majd egy kis SSD -t az OS nek talán később... Céges notin SSD ről nem mértem de max 20 sec alatt talpra áll gombnyomástól a Linux, de most már a Win 7 is a kb5 perces boot hoz képest 1,5 perc alatt elindul...
Tetszenek a Shuttle házak, ahogy írtam is mindig csak az árukkal volt a bajom...
Olyan házat kerestem ami mATX -es de rá kelett jönnöm, hogy azok már majdnem rendes méretű házak... Akkor pedig már egy V7 ASUS, viszont az meg változatlanul nagy egy polcra
-
Pista0001
addikt
válasz Benőke #11063 üzenetére
Mostanában kezdték mITX kompatibilis házakkal gyártani a barebone-jaikat, de azelőtt is nagyon kedvelt kisgépek voltak szerintem. Végül is ebben a topikban a méret a lényeg
Nem kell semmit konfigolni, Magyarországon kapható 45-50 ezer Ft-ért, beledobsz 1 vagy 2 db 4 gigás ramot (a 2*2 gigát manapság már nem szoktam javasolni, ha valaki nem akar 8-at akkor inkább 1*4 hogy könnyebb legyen bővíteni, 4 GB modulok kb 5K-tól vannak) meg ízlés szerint valami 1155-ös max 65 W-os procit (Celeron 10K-tól, Pentium 15K-tól, i3 kb 25K-tól újonnan, apróból olcsóbban) és kész. Ja, még egy 2,5-es vinyó kell meg egy slim DVD. Utóbbit javaslom apróról, bontott laptopokból szerintem ez megy legkevésbé
Miket pakoltál bele hogy így elszaladt az ára??
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
válasz Pista0001 #11061 üzenetére
THX. Ez nem is tűnik rossznak...
Bár furcsa hogy Shuttle nem szerepel a topic címében pedig egyenlőre ez megfelelő reklámot kap
Konfigoltam is magamnak egyet a weboldalon ebből a Slim PC ből lájtos 693Font azt hiszem most 350 környékén áll a font, szóval nem tőlük fogom megrendelni.
-
Pista0001
addikt
válasz Benőke #11057 üzenetére
Szia! VAn egy kisebb fajta H61 Shuttle is, XH61 néven. Gyári adatok itt. Slim ODD hely van benne és egy 2,5-es hely (mondjuk az SSD-nek), ennyiben nem felel csak meg az elvárásaidnak, viszont az egy külső házzal megoldható. Passzív tápos, úgyhogy az tuti nem zajong, hogy a hűtése milyen azt nem tudom.
Ja, és mITX kompatibilis, ami a jövőben jól jöhet ha frissíteni akarod majd.
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
Nem is tudom ezek felett miért siklott el a szemem : [link]
-
toldy
őstag
válasz Benőke #11057 üzenetére
Pedig nem is rossz. Most én is megnéztem és idehaza egy ismert boltban 59k. Nos ehhez hozzá veszünk egy pentium g840 ( szerintem hétköznapi használatra elegendő, nekem most egy g530 van a gépben) valamint 4gb ramot 83k. Az odd, hdd meg tetszés szerint ahogyan kényelmes, akarod.
Az élet nem habostorta.
-
Benőke
őstag
válasz Dr. Akula #11053 üzenetére
Hát nem vagyok nagy híve az Atom -nak. Saját erőből egy HD videó is megfekszi a gyomrát, egy Full HD ról pedig nem is beszélek. VGA nem kell, egy egyszerű integrált szutyok megteszik . Ráadásul Linux lesz a gépen.
Brazors -ot vártam azt hittem lesz belőle erősebb is. Ez így harmatos még mindig. Pedig hűtésileg ahogy mondod a Passzív elég. Mindegy, mert azért vannak max 35W -os TDP -vel procik Intel és AMD oldalon is, abból fogok válogatni. Sőt a max 65W széria is bele fog férni ha a házban lesz egy 150W -os táp.Egyébként tetszenek ezek a fajta kis passzív gépek. De nem ebben az irányban akarok elindulni. mert 3 évig nem akarok reszelni a HW kiépítésen. NEm tudom mennyire lesz elégséges egy Atom vagy Brazords 3 év múlva. Mikor egy flash weboldal most is megfekszi a céges corei5 gépem gyomrát.
A zajt akarom alacsonyan tartani aztán ha a Fex ATX nem elég halk ilyen 30db felett akkor azt nem választanám akkor inkább valami ilyesmit.
-
-
Benőke
őstag
Kezdetek kezdetén ahogy nézegettem 100 környékén kijön az alap gép. Nem sürgős a dolog csak vadászok. Persze legyen benne egy DVD olvasó, az se baj hogy ha slimes ill 2 hdd hely. Kezdetnek csak egy lesz beletéve de szerintem tolok bele egy SSD -t valami kicsit az OS nek.
Úgyhogy egy 3,5" hely jó lenne + egy 2,5 -es ill a 5,25" nem árt de a slimes is megteszi. Bár a 2db 2,5" vinyó is megteszi, csak gondoltam eleresztek bele egy nagyobb vinyót megfelelő tárkapacitás végett ilyen 1-1,5T
A Házal vagyok bajban, mert van egy pár jó, de azok kezdenek nagyok lenni.
pl az AeroCool M40. ATX -s tápokból pedig vannak halkak nem akarom hogy zajongjon. Passzív is van ha nagyon kell ugye
Erő pedig nem kell bele sok, mert szerintem egy 200W -os táp már több mint elég, mivel Gémelés nem nagyon lesz rajta. Sőtt szerintem 100W -ot sem fog enni a masina monitorostól max terhelésen. Ami még tetszik az ASUS P6 barbone, csak egy vinyó hely van benne, és ha kiöregszik a masina, akkor mivel a lap abba van tervezve úgy házastól lehet cserélgetni. Pedig milyen jó ha szerelgeti az ember egy kicsit a masinát. Sokkal jobb mint a barátok közt aktuális epizódját szívni magunkba...Viszont Intel Atom -ot parkoló pályára tettem, az nem az a kategória amit szeretnék egyszerűen harmatos, kipróbáltam az AMD Brazors -ot is, és sokkal jobb mint az atom, de még mindig kevés.
Úgyhogy valami Core i3 -vagy AMD A4 környékén gondolkodom. Igazából az alaplapkínálat szabja majd meg milyen lesz, mert ugye mITX -ben nem vagyunk elkényeztetve, még mATX akad azért szép számmal... Mindenesetre van egy pár alaplap. Giga -t néztem de összesen 3db -ot találtam, abból ahogy néztem 2 nem kapható itthon, a maradékon meg 2db SATA csati van. Asrock nál jobb a felhozatal mITX ből.Ház, táp, proc + hűtő határolja be a dolgot inkább
-
Dr. Akula
félisten
válasz Benőke #11051 üzenetére
Akkor neked elég az Atom is, feltéve hogy van mellette vmi normalis videokartya. Meg az Atom is legyen duplamagos, úgy nem annyira 286-os fílingje van a cuccnak. Vagy ha AMD, akkor Brazos. Abban alapból normalis video van. Legyen passzív hűtése (ha kazanhazban laksz, még mindig dobhatsz ra ventit, a nagyobb bordat jobban lehűti, nyaron se fog szétégni a padlastérben). Nekem egy Asus AT3IONT-I Deluxe van, ez Atomos, valamint külső tapos mint egy notebook.
-
Benőke
őstag
Olvasgattam a topicot mivel egy kis Mezei PC -t szeretnék. Alap feladatokra semmi extra. Játék max Pasziánsz vagy aknakereső kategória szóval valami mITX -s gépet nézegettem.
Amit még szeretnék, hogy ne legyen túl hangos.Találtam pár kis házat
[link]Nem tudom mennyire hangos egy Flex ATX -es Táp? Erre vonatkozólag nem találtam sok infót.
-
HookR
addikt
Egyedi mini-ITX házak: [link]
-
mrbig25
őstag
válasz Pista0001 #11044 üzenetére
Lehet, hogy csak veszek egy egyszerű PWM-es Y elosztót. Szerintem annak is működnie kell...akkor is, ha különböző a két rákötött venti.
Már csak egy Ninja 3-at kéne beszerezni, a többi meg majd kialakul.
#11045: TPU-n van a H61-es variánsról is kép.
/egyébként rossz a linked/[ Szerkesztve ]
...
-
Pista0001
addikt
Bővül a lapos mITX lapok köre az ECS révén. Sajnos pont az "érdekesebb" lapról nincsenek képek.
-
Pista0001
addikt
válasz mrbig25 #11043 üzenetére
Magán a hűtőn nekem sem volt venti egyik gépben sem.
Játék alatt fel tudott szökni a hőmérséklet. Szerintem a legjobb megoldás az lehet ha hátra szerzel egy Arctic PWM ventit (ez úgyis pofátlanul olcsó), előre meg egy "akármilyen" 14 centist. Az Arctic "meg tudja osztani" a PWM jelet, így ezt kötöd az alaplapra, a másikat pedig az Arctic aljzatára, így mindkettőt egyszerre tudja az alaplap szabályozni. Rájöttem hogy igazából csak az egyik ventinek kell PWM megosztósnak lennie.
Az Arctic másik előnye hogy hátra választhatsz "sima" vagy Pro változatot, a sima 25 mm, a Pro 38 mm vastag, így ha a procihűtő egy sima ventitől túl messze kerülne akkor Pro-t használva csökkenthető az üres rész.
-
-
Pista0001
addikt
válasz mrbig25 #11039 üzenetére
Szerintem a hátsó ventit ne 9 V-ról hajtsd, hanem az alaplap CPU_FAN aljzatáról, így a processzor hőmérséklete alapján tudja az alaplap szabályozni. Ha esetleg mindkettőt kicseréled közösíthető PWM-es modellre akkor még jobb lehet, csak az a baj hogy ilyenből csak 12 centist tudok (Arctic, Coolink SWIF).
Annó a mATX-es "korszakomban" Cooler Master Elite 341 házban használtam Ninja rev B-t úgy hogy a hátsó 120-as venti volt az első verzió szerint bekötve, az előző saját építésű házamban pedig Ninja Mini volt, a mögötte látható 2 db Actic F8 pro PWM pedig a második verzió szerint, közösítve. Elég jók így a tapasztalataim normál használat és normál terhelés esetén, de extrém terhelésre (Prime95) nem jó megoldás. Ja, az első verzióban (mATX) egy Athlon II 250 volt a NInja alatt, a másodikban egy i5-760. Azért a nagy Ninja a kisebb procival jobban bírta
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Csak szólok, hátha valakit érdekel: Végre van ipponyéknál Asrock A75M-ITX lap
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mrbig25
őstag
Lesz VGA is.
Majd ha bent lesz, akkor ki lesz próbálva, hogy számít-e valamit, ha alatta vannak a meghajtók vagy sem. Bár arra tippelek, hogy a kis 2.5"-es meghajtók ottléte nem sokat fog rontani a VGA hőfokain.
Emellett egy Scythe Ninja 3-at akarok a procira passzívan. Az első 14-es és a hátsó 12-es venti úgyis átszellőzteti az egész házat. ~9V-on hajtva őket pedig hangjuk se nagyon van.[ Szerkesztve ]
...
-
HookR
addikt
válasz mrbig25 #11033 üzenetére
Igen, a ház szellőzése és a procihűtő szempontjából is előnyösebb így átalakítva. Még esetleg, ha a meghajtókat felülre tennéd a táp elé, akkor egy majdani, leendő VGA is könnyebben jutna friss levegőhöz.
(#11037) _BM_: Szemlátomást igencsak népszerű ez a Wesena ITX2-es házikó.
-
_BM_
senior tag
-
SQX_Barto
addikt
válasz Pista0001 #11034 üzenetére
Hm köszi, ez jónak tűnik
Bár megin inkább a Shuttle felé hajlok (Mikor milyen véleményeket olvasok )Időközben már a "kanyarban" van a GTX 680 mely zöld alternatíva lehet a HD 7970-re.
Elvileg kevesebbet fogyaszt, kb hasonlóan erős mint a piroska...
Anno utolsó diszkrét kártyám piroska volt (egy Connect 3D Radeon 9600 AGP-s)
Majd ha odaérek az építéshez, ezen is elgondolkozhatok...If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Pista0001
addikt
válasz SQX_Barto #11028 üzenetére
Nem kell a konkurenciától vásárolnod, van a Lian Li-nek is ilyen tartója. Ez biztos passzol a ház elejéhez és bármilyen slim ODD jó bele, mellesleg plusz egy USB az előlapon.
-
mrbig25
őstag
válasz mrbig25 #11016 üzenetére
Frissült a Lian-Li Q11 -es albumom.
Itt lehet megtekinteni. Egyre jobban tetszik ez a ház....
-
HookR
addikt
"A slim odd helyére kell valahogy berakni az ssd-t...
Ha valaki tud ilyen cuccot az szólhatna "Vannak például ilyenek:
- Chenbro SK51102 (hot-swap)
- Akasa AK-OA2SSA-BKDe a legegyszerűbb, ha lukakat fúrsz a keretbe, és azokon keresztül rögzíted az SSD-t.
-
PanVene
csendes tag
Nem rossz ez sem, köszönöm!
Ebbe milyen hűtőt használsz? Mekkora férne be maximum magasságra?RAM-ot meghagynám ennyinek, mert néha mikor 3 virtuális gép fut (2xwin2008 + win7) még szeretek a neten a konfigurálásnak is utánanézni, ami nálam 10+ weblap és legalább egy nagy pdf megnyitása
-
avion
csendes tag
válasz PanVene #11027 üzenetére
Helló,
Ok a config amit összeraktál, csak a ház kicsit drága sztem...
Nekem ez van:
[link]
Mondjuk ezzel a házzal ügyeskedni kell a HDD helyekkel.A slim odd helyére kell valahogy berakni az ssd-t...
Ha valaki tud ilyen cuccot az szólhatnaMennyire akarsz virtualizálni? Biztos kell 8GB ram? Ha nem akkor azt is lefelezheted....
[ Szerkesztve ]
-
SQX_Barto
addikt
válasz Pista0001 #11026 üzenetére
Nekem két élesen elvásztható út között kell választanom.
Az egyik a Shuttle. Nem igazán vagyok modder alkat (legalábbis még sose csináltam), szóval az újabbik SZ68R5 lenne a kiszemelt (nem hinném SZ77R5 kijönne időben én meg nem vagyok az a türelmes típus... ) Belecsomagolnám a tervezett cuccokat, max keresnék embert a mesh moddinghoz, vagy szimplán borítás nélkül menne.
A másik út a Lian Li PCQ-08 lenne. Túl nagy nekem, de abba beleférne a Corsair AX 650 Gold-os full moduláris tápja, meg a Corsair H60 vízhűtés is. Csak valami alternatív megoldást kéne találnom egy vinyó meg SSD berakására a keretek nélkül, mert azokat kivenném...
Ez egy alternatíva lenne, de akkor vadászhatok slot-in-es DVD-t (Míly meglepő, hogy a Silverstone volt olyan kedves és levenné ezt a terhet a vállamról ) Most egy 500GB, 7200 RPM-es samsung noti vinyóm van, amit meg is tartok. Szóval ebbe a beleférne meg mellé egy SSD lazán. A két HDD keret meg mehetne a ház dobozába, nem akadályozná a légáramlást a házban feleslegesen...Harmadik "extra" út lenne egy Mac mini pro féle ház legyártatása, de az lenne a legmacerásabb
A Shuttle mikor "elavul" (crika 3-4 év) eladnám ebay-en és vehetnék újat, vagy újra elővehetném a mITX vs Shuttle kérdést... Lian Li meg nem avulna el sosem bármikor bármit belerakhatnék komolyabb kompromisszum nélkül. Cserébe jóval nagyobb, és max 8GB megy az alaplapba a Shuttle 16-jával ellentétben...
Szóval mindkét verziónak megvannak az előnyei hátrányai...
[ Szerkesztve ]
-
PanVene
csendes tag
Sziasztok!
Egy HTPC összeállítását tervezgetem, a csendesség és a hordozhatóság a két fő szempont. Általános dolgokra, filmnézésre, néha játékra meg kis mértékben virtualizálásra használnám.
Sok utánaolvasás után a következő alkatrészeket válogattam:ház, táp: ANTEC ISK110 VESA
alaplap: ASROCK A75M-ITX
processzor: AMD A6-3500 2.10GHz FM1
hűtő: Scythe Kozuti SCKZT-1000
memória: KINGSTON 8192MB KHX1600C9D3K2/8G
SSD: SAMSUNG 64GB MZ-7PC064B/WW
HDD: Western Digital 500GB WD5000BPVTHa valakinek valami közbevetése van, valami nem jó választás szerinte, azt kérem, hogy mondja el
Zaj szempontjából a hűtő jó lenne ha nagyobb lenne, de magasságra lehet, hogy nem férne el. 65W-os AMD-hez a gyári 44mm, a Kozuti 40mm, a Scythe Shuriken Rev.2-n gondolkodtam még, ez 64mm, vagy még inkább a CoolerMaster GeminII M4-en, az csak 59mm. A ház teljes szélessége 78,6mm, de belül mennyi hely marad a hűtőnek, nem tudom, akinek ilyenje van lemérhetnéÉs végül: azt írják a webshopban, hogy nincs az ISK110-hez tápegység, de külföldi oldalakon, a gyártó honlapján nézve egyértelműen a csomag része, gondolom ez elírás, de jó lenne ha valaki meg tudná erősíteni ezt.
-
Pista0001
addikt
válasz SQX_Barto #11024 üzenetére
Ha 8 nincs is, 4 van nekem is Mondjuk mind a 4-et nem akarom egyszerre gépbe tenni, csak a 2 kicsit (250 GB/db) RAID-be kötve meg egy majdani 2,5-es SSD-t, ezért lenne nekem jó az a kiépítés amit írtam. A 2 nagy (2 TB/db) marad alkalmi dokkolós használatra mint adattároló.
A félig szellőző venti nem baj, ha kicsit hátrébb van az előlaptól. A PC-Q11-es meg a Silverstone SG-06 első ventije sokkal kisebb keresztmetszeten jut levegőhöz, a kerekekre viszont nincs mentség
A Shuttle remek modding alap, én annó 2500 Ft-ért vettem egy házat ami még nem volt mITX kompatibilis. A kompatibilitást multigéppel megoldottam, csak a procihűtőm nem fért bele (Ninja Mini). Azóta egy barátom használja és imádja.
Mac Pro koppintás ötletem van nekem is, sőt az ötlet szinten már jócskán túl is van. Majdnem véglegesek a tervek, a kivitelezés viszont egy jó darabig várat magára mert külföldre költöztem (talán még HookR kollégáé is előbb kész lesz ). Otthon találtam olyan céget aki a tervek alapján meg tudja csinálni a lemezmunkát, árajánlat kérésig viszont már nem jutottam.
Az én terveim annyiban különböznek attól amit linkeltél hogy nagyjából követik az eredeti arányait is, nem csak a stíluselemeket vettem át. mITX/mDTX kompatibilis 2 PCI/PCI-E slottal, SFX tápnak terveztem bele helyet, közepes méretű léghűtés (kb 120 mm magasságig) fér el a procin, de kompakt vízhűtésnek is ki van alakítva hely. 2 db 3,5-es HDD-nek terveztem tartót, 2,5-esnek igazából még nincs helye de akár 6 db is megoldható, valamint az ODD is még kérdéses. Elférne normál asztali is akár, de slim-mel egyszerűbb lenne a helyzet, viszont mivel a páromnak netbook-ja van ODD nélkül a slim DVD íróm szerintem inkább USB-s külső házba kerül és Mac féle gépben nem lesz hely neki kialakítva. Ha egyáltalán elkészül valaha...
zodo: akkor már a J&W Minix 785G SP128Mb is jó lehet
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz Osibaa #11011 üzenetére
Pedig mennyit dicsérted a kép galériámat.
Tudom már nem forgalmazzák de talán használt piacon ki lehet fogni.
J&W Minix 780G SP128Mb -
SQX_Barto
addikt
válasz Pista0001 #11023 üzenetére
Ezt nem szeretem a Lian Li házakban, hogy mindig abból az alapötletből indulnak ki, hogy az embernek van 8 vinyója...
Ez a kerekes cucc, meg az elején a csak félig szellőző 12-es ventivel epic fail...
Én újra visszatértem a Shuttle modding ötlethez, hogy beleerőszakolok egy ATX tápot egy Shuttle-ba, félek a Shuttle táptól hosszú távon...
Így DVD kilőve, helyére H60 vízhűtés. Meg egyértelműen nem a csúcsmodellt veszem meg, hanem egy régebbi már mITX kompatibilis házat. Dremelt hozzá, azt irány a modding
Bele valami jó kis Z77-es mITX alaplapot.
Asus vagy Asrock lenne szimpatikus, majd meglátom ha odaérek a megvalósításhoz...
Meg ha megin addig nem gondolom másképp
Van egy ilyen ötlet is, de ahhoz le kéne gyártani a ház külső részét...
Meg akkor az egész házat oldalára fordítanám, felül lenne a VGA alul meg a táp oldalra fordítva. De ez egy elég radikális elképzelés[ Szerkesztve ]
-
muld3r
csendes tag
Sziasztok!
Egy SPIRE PowerCube - SPM210B 300W házban található egy Intel BLKD525MW BULK Intel Atom D525 mini-ITX alaplap és egy vinyó.
Egy év folyamatos üzem után nagyon rossz hangja van a táp ventillátorának (hangos, mintha megváltozna rendszertelenül a sebessége).
Ezért ki szeretném cserélni a tápot, viszont sehol sem találok megfelelőt. Milyen tápot ajánlotok és főleg hol lehet itthon beszerezni?
-
mrbig25
őstag
válasz Pista0001 #11019 üzenetére
Durván 15-16cm hely van a tápegység előtt, szóval a hagyományos 17-18cm hosszú 5.25"-ös ODD-k nem férnek be. De nekem ez nem probléma, mert már jó egy éve nem is használok ODD-t...
Viszont egy slim ODD simán befér. Az alábbi két kép külföldi fórumról van...és az 5.25-ös helyen slimODD van egy 3.5"-es HDD társaságában. kép1 - kép2[ Szerkesztve ]
...
-
toldy
őstag
No, megvan az új lap és proci. Most össze raktam az asztalon és működik. Nem tudom mikor lesz időm normálisan tesztelgetni.
Az élet nem habostorta.
-
FlekkeN
aktív tag
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Sikerült szert tennem egy LianLi Q11-re és a hétvégén egy kicsit át is alakítottam egy külföldi fórumon látott ötlet alapján: a végeredmény.
Holnap lesz a konfig beköltöztetve, utána jövök új képekkel....
-
Otes
tag
válasz FlekkeN #11013 üzenetére
Végig nyálaztam az atom/brazos listákat 1 mindig hiányzik
Vagy IDE, de nincs hdmi és 720p video
http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_d525tud/161564
vagy HDMI, de nincs IDE...Ha megoldom hogy legyen hdmi meg ide akkor meg nincs pci, de ott pl a hdmi-n menne ki így is a hang
http://ipon.hu/webshop/product/asus_at4nm10t_i/179302
bár ha régi erősítőd van akkor gondolom a HDMI-t nem eszi meg...
Zseniális ördögi kör -
FlekkeN
aktív tag
Az Atom+ION páros elég jó videó kimenetben, de sajnos nem találok olyat, ahol van IDE is. Maradok az mATX lapnál. Táp tekintetében SFX vételére gondoltam. A többi nem tűnik megbízhatónak.
Milyen teljesítményű tápot vegyek? 150w elég az eredeti confighoz?
45w TDP proci
MSI 760GM-E51
1 PCI hangkártya
1 HDD
1 ODD -
Osibaa
senior tag
válasz FlekkeN #11008 üzenetére
Szia!
SATA és IDE csatoló egyszerre tudtommal csak az Atom procis lapokon van mini-ITX méretben, ezeknek viszont nincsen digitális videó kimenete, illetve a teljesítményük is karcsú. Számomra a micro-ATX lap tűnik befutónak.
"Viszont a táp mATX esetben is ugyan az mint mITX esetében?"
A táp az táp, mindegyik ugyanazt tudja: 220V-ot átalakítani 12V, 5V, 3,3V ágakra. Méretben és teljesítményben van különbség ezek között, pl. ATX alaplapra is kapcsolhatsz picoPSU tápot, nincs akadálya.
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
FlekkeN
aktív tag
Uhh, nem is láttam. Jó hogy szóltál. Nem tudom, hogy néztem el. Felhasználás 720p film, programozás, internet, alap programok. Játékokkal nem igen játszok, amivel igen ahhoz elég akkora proci és integrált vga, amit kinéztem és rajta van. Sajnos elég sok igényem van csatlakozók tekintetében:
HDMI
VGA vagy DVI
SATA
IDE
PCI
Nincs sok olyan alaplap, ahol ezek megtalálhatóak együtt, valahogy mindig hiányzik az egyik. Ez volt az egyik alaplap amit találtam, ezért lehet maradok ennél, hacsak nem tud itt valaki valamit ajánlani.
Viszont a táp mATX esetben is ugyan az mint mITX esetében?
Házat lehet faragok magamnak hozzá.[ Szerkesztve ]
-
FlekkeN
aktív tag
Sziasztok!
Van egy az adataimnál is szereplő régi gépem, amit egy mini-itx-re tervezek lecserélni főleg az alacsony fogyasztás és kevesebb zaj miatt. Kiválasztottam ezeket a cuccokat:
MSI 760GM-E51
AMD Athlon II X2 240e TDP: 45watt
4GB ram
Továbbá lesz a házban:
3,5-ös merevlemez
SATA DVD író
PCI hangkártya
Most ott tartok, hogy valami házat és tápot kéne néznem. Sajnos itt nem tudok eligazodni. Elolvastam az első hozzászólást, de nem nagyon vágom a helyzetet. Mivel a flex hangos, ezért azt kizárnám. Sajnos a sima paneltáp nem tudom milyen erős a konfigomhoz és hogy ahhoz mi kell (kábel, külső adapter, valami ház ne rázzon meg az áram, kutyafüle). A PicoPSU meg tól kevés, gondolom én. Ki tudnátok segíteni?
Maximum 20.000 Ft-ban gondolkodom ház+táp. -
Mattanyahu
tag
válasz sesztakbence #11004 üzenetére
a lan gearnek nincs magyar disztribútora, de a webshopukból szállítanak ide is
a prodigynek még nincs hivatalos megjelenési dátuma, de amilyen állapotban van a projekt szerintem q3The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
sesztakbence
tag
Üdv!
Lan-Gear Infinity beszerezhető Magyarországon valamilyen úton módon? Melyik boltban?
Bitfenix Prodigy mikor jelenik meg?
-
SQX_Barto
addikt
válasz MontyCrew #11001 üzenetére
Fogadjunk, hogy moduláris táp nem megy bele... (Bár Dremellel minden megoldható )
Jó nagy, bár van benne potenciál.
Teletolni vízhűtés radival és talán a full vizezés (CPU+VGA) is megoldható...
Képek
Én ha nagyon durva gépet raknék össze, akkor Corsair AX 650 Gold full moduláris tápot raknék bele, amihez ebben a házban módosítás kell...
Egyre jobban azt érzem, hogy csak épített házzal (vagy szarrá moddolt Shuttle-lal) oldhatók meg az elképzeléseim
Valahol áprilist mondanak időpontnak...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest