Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Benőke

őstag

válasz toldy #11052 üzenetére

Kezdetek kezdetén ahogy nézegettem 100 környékén kijön az alap gép. Nem sürgős a dolog csak vadászok. Persze legyen benne egy DVD olvasó, az se baj hogy ha slimes ill 2 hdd hely. Kezdetnek csak egy lesz beletéve de szerintem tolok bele egy SSD -t valami kicsit az OS nek.
    Úgyhogy egy 3,5" hely jó lenne + egy 2,5 -es ill a 5,25" nem árt de a slimes is megteszi. Bár a 2db 2,5" vinyó is megteszi, csak gondoltam eleresztek bele egy nagyobb vinyót megfelelő tárkapacitás végett ilyen 1-1,5T
    A Házal vagyok bajban, mert van egy pár jó, de azok kezdenek nagyok lenni.
    pl az AeroCool M40. ATX -s tápokból pedig vannak halkak nem akarom hogy zajongjon. Passzív is van ha nagyon kell ugye :)
    Erő pedig nem kell bele sok, mert szerintem egy 200W -os táp már több mint elég, mivel Gémelés nem nagyon lesz rajta. Sőtt szerintem 100W -ot sem fog enni a masina monitorostól max terhelésen. Ami még tetszik az ASUS P6 barbone, csak egy vinyó hely van benne, és ha kiöregszik a masina, akkor mivel a lap abba van tervezve úgy házastól lehet cserélgetni. Pedig milyen jó ha szerelgeti az ember egy kicsit a masinát. Sokkal jobb mint a barátok közt aktuális epizódját szívni magunkba...

Viszont Intel Atom -ot parkoló pályára tettem, az nem az a kategória amit szeretnék egyszerűen harmatos, kipróbáltam az AMD Brazors -ot is, és sokkal jobb mint az atom, de még mindig kevés.
    Úgyhogy valami Core i3 -vagy AMD A4 környékén gondolkodom. Igazából az alaplapkínálat szabja majd meg milyen lesz, mert ugye mITX -ben nem vagyunk elkényeztetve, még mATX akad azért szép számmal... Mindenesetre van egy pár alaplap. Giga -t néztem de összesen 3db -ot találtam, abból ahogy néztem 2 nem kapható itthon, a maradékon meg 2db SATA csati van. Asrock nál jobb a felhozatal mITX ből.

Ház, táp, proc + hűtő határolja be a dolgot inkább :)

Új hozzászólás Aktív témák