Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Épp ideje hogy szivárognak ezek is, csak a teljesítményéről lenne jó többet tudni. Vajon mennyivel "kajakabb" az Atom/Brazos párosnál? HTPC-hez szimpatikus lenne. Ezek közül nálam az MSI a gyenge felszereltsége, az ECS meg a ram miatt kiesik, de a Biostar jó lenne... azt leszámítva hogy a színe nem megy a meglevő ram-omhoz
-
FlekkeN
aktív tag
Uhh, nem is láttam. Jó hogy szóltál. Nem tudom, hogy néztem el. Felhasználás 720p film, programozás, internet, alap programok. Játékokkal nem igen játszok, amivel igen ahhoz elég akkora proci és integrált vga, amit kinéztem és rajta van. Sajnos elég sok igényem van csatlakozók tekintetében:
HDMI
VGA vagy DVI
SATA
IDE
PCI
Nincs sok olyan alaplap, ahol ezek megtalálhatóak együtt, valahogy mindig hiányzik az egyik. Ez volt az egyik alaplap amit találtam, ezért lehet maradok ennél, hacsak nem tud itt valaki valamit ajánlani.
Viszont a táp mATX esetben is ugyan az mint mITX esetében?
Házat lehet faragok magamnak hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Sn[4k3]
senior tag
-
zodo
nagyúr
Még nem láttam, köszi.
Kb. pont úgy néz ki mint anno az InWin házak pl. BP655 csak ezt kissé drágállom.
Azokból legalább volt ami dupla low profile kártya hátlapi hellyel is rendelkeztek mint pl.: BM650(#9423) mrbig25
Én kíváncsi vagyok a végeredményre.
Képeket ne felejtsd el közölni.(#9424) pityke88
+1 a vízhűtésre.
Passzív az szép gondolat csak nehéz kivitelezni. -
kételkedem
addikt
Az Alpenföhn Ötzi Northbridge Cooler pofás darabnak tűnik!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Chaser
legenda
Az csúnya lenne 17k kisker bruttó már jobban hangzik. De még így is 10k-val több egy asrock 1155 itx + egy dual cerka -feltételezve, hogy az asrock fm1 tányleg 23k lesz itthon és nem több-. Azon a 10k-n meg veszek olyan vga-t ha akarok ami reggelire eszi meg a 2 magos apu vga-ját. Valszeg cpu erőben is előbb lennék, bár nem tuningolható.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dabadab
titán
Az iponban meg netto 13500
Viszont mITX alaplapot tovabbra se lattam az orszagban, mondjuk nemet Amazonon viszont volt Asus F1A75-I Deluxe, 120 EUR tajan (20%-os afaval), ami alapjan a magyar ara olyan 32k tajan lesz (ez a fullextras, taviranyitos verzio).[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Chaser
legenda
Megnéztem azt összes celeront és pentiumot, a video részleg mindnél megegyezik, akkor elvileg mind tud dxva-t. Nem tudtam kideríteni melyik meghatározás felel a dxva-ért intelnél, de ha működik a g620-nál elvileg mindnél kellene.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
zodo
nagyúr
Nincs mit.
Viszont ezekbe nem tudok segíteni neked mert jó pár éve AMD procim van és nem követem a fejlődés útját, teszteket sem olvasgatom de talán majd tudja valaki a választ vagy a procis topikba kérdezz rá.
Anno feltettem ezt a kérdést (gondolván hogy egy azon jelölést kapnak az int. vga-k) de nem összevethetőek a típusszámok választ kaptam."Teljesítményileg a Intel HD ( 1156) / HD 2000 ( 1155) / AMD integrált ezek 10% szóráson belül egy szintűek. Az intel hd 3000 viszont már az amd 5450 és nv gt 220 szintjén van."
Konkrétan azt sem tudom hogy a G620-ban milyen vga van (talán HD Graphics 2000) és ha jól gondolom akkor a körül lehet a teljesítménye amit talán az ára is tükröz mivel a nagyobb tesók = nagyobb teljesítmény elvén. Esetleg tesztekből kiderülhet egy két infó.
Ha jól láttam a lap adatlapját ott nincs megjegyzés a videó kimenetekkel kapcsolatban így szintén saját vélemény hogy kezeli mindhármat akár egy időben ha bírja a cucc.
HDMI is jó kérdés ezt sem használok de ha a chipset tudja akkor tuti kiküldi ami szerintem már régóta alap.
Ezt most ne köszönd meg, nem tudtam sokat hozzátenni.
(#8368) jobesz
Ott kezdődik hogy kinek mi a mini.
Aztán mik az igények és mennyiért.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Anno jelezték a problémát de nem kimondottan az itx lap esetében.
Ha jól tudom két h67-itx tulaj járt a topikban de ők nem panaszkodtak.
Külföldi fórumokon olvasni hogy a lemezen lévő 0.96 vagy a korábbiakkal gondjuk van de megoldásként a 0.101-es drivert ajánlják.ulfwerenar
Komplett játékgépet mozgatni egy-egy utazás miatt, érdekes felvetés.
A megadott bőrönd magasságba biztosan nem tudsz, biztonságosan egy konfigot elhelyezni.kb. 17 centit írtál a belső méretre, szegényes szigetelés mellett.
Jó esetben az SG05 is 17,6 cm magas és akkor nincs még kofferben a monitor.
Elemeket rögzíteni is kellene amiknek súlya van és sérülékenyek.
Lapos házból max. irodai gépet tudsz magaddal vinni amin még a régebbi játékok futnak vagy marad a laptop amit erre a célra találtak ki.Ahogy a többiek is jelezték, én sem tenném ki a gépemet egy-egy utazás miatt az esetleges megsemmisülésnek.
Mivel neked nem jó a laptop akkor max. egy ilyen kaliberű és árú gépet ajánlok az utazásaid alkalmára vagy ha nagyon játszani akarsz akkor konzol. Tv-t meg találsz akárhol minek cipelnéd a monitort. -
-
zodo
nagyúr
"ettől félek, hogy kevés lenne."
Előbbi hsz-be azt írtad hogy rákérdeztél és kb. megfelelőnek tartották de ha kevés akkor marad a H67M.
"itt mekkora fogyasztásbeli különbség lehet?"
Brazos cpu ha jól tudom kb. 18W, komplett gépek átlag 50W körül esznek.
Leendő konfigod procija magában max.65W csúcs fogyasztású és nem tudni hogy lesz diszkrét vga is a lapban ha lesz akkor milyen ezért kb. a dupláját tippelném a Brazos-hoz képest.
Hozzáteszem nem szokásom számolgatni a fogyasztást és Brazos fogyasztási adatok is csak a netről származnak amiket eddig olvastam így ezek csak tippek!
Számtalan tesztet találni a neten ha konkrétan érdekel megnézheted."ez is megfordult a fejemben, de annyira ez nem tűnik jó megoldásnak (elsősorban az ára miatt)"
Mihez képest?
Sapphire Pure Fusion Mini E350-től olcsóbb, igaz az Inteles konfigod olcsóbb. -
zodo
nagyúr
Ha közeljövőben is elegendő a Brazos teljesítménye akkor azt ha nem akkor jobb választás lehet az általad összeállított konfig. Árban, szolgáltatásban kb. ugyanott lennél mindkettővel csak utóbbi kicsivel többet eszik de cserélhető a proci ha szükséges.
AMD vonalon gyengén állunk a lapokat tekintve, de ez van.
Szinte csak az Asus M4A88T-I Deluxe válaszható, mint alternatíva. -
-
_BM_
senior tag
Az SSD?
Épp most nyúztam pár órát a hdd-t, telepítettem ubuntut, klónoztam rá w7-et, meg egyebek. Gyakorlatilag kézmeleg. A rack leírásában benne van, hogy hűtést biztosít az a megoldás, hogy a hdd két szélét nagy felületen vezeti a fémsín, ami az aluházhoz közvetíti a hőt. Vagy valami ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Ami a gépben van az egy 640-es: Samsung HD642JJ
Amit át szeretnék hozni a másik gépből az szintén 640-es: Samsung HD642JJ
és ami az "utazós" lenne az pedig egy 160-as: Samsung HD642JJ" És akkor simán mehetne egy vinyóról a géped. "
Lehet, hogy van benne valami és majd megszokom az egy vinyóval való együttélést, de nem szívesen adnám el őket.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Gondolom az lényeges, hogy külső táp is legyen hozzá?
(#2981) toldy
Elvileg csak egy azaz a most összerakott mini konfig marad, ha a jövőbeli tesztek is ezt igazolják. Így maradna + 2 db vinyóm, amik használatához keresem a megoldást.
A linkelt hdd házak nekem bármelyike megfelel, DE bármilyet vehetek?
Akár a te linkeden lévő Fujitsu-Siemens típust? -
CHIPman
nagyúr
A teamviewer p2p megy, vagy külső szeróról? A tw-t ismerem, de neten elég lassú, remélem a hálón jó lenne.
zodo: Jogos. Ha passzív, akkor nem ion, ha nem passzív, akkor valószínűleg az.
dabadab: Egy 5400-as winyó a szekrény mögött nem hiszem, hogy kihallatszik, viszont egy hat centis venti motorja annál inkább.
Az Intel D410-es és D510-es cuccok gondolom a fullHD-t nem, de a 720p-t esetleg elbírják akadás nélkül?hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
hito
nagyúr
Köszi az infót...az a baj, hogy én szeretem a programokat is a rendszerlemezre tenni. Ha már más vinyóra tenném - egy lomha HDD-re - akkor szvsz lelassulna a rendszer. Vagy rosszul tudom
Gondolom az adatelérés akkor már a HDD paramétereihez igazodna és szinte csak a boot-nál, kikapcsnál meg a win alap programjainak használatánál tudnám élvezni az SSD előnyeit... Javítsatok ki ha tévedek, ebbe soha nem voltam biztos.Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
nagyúr
Az-az, de sajnos nem PWM-es esetleg tudsz valahol PWM-est? Most a maximumon megy viszonylag elég halk is, de ezért hallani. Jó lenne, ha azt a kevés sustorgást sem hallanám
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Vivaldi (böngésző)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen GPS-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest