-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Elsőre én is félre olvastam .
Annyira durván azért nem veri az atomot, csak egy picit. Nekem még nem volt Zotac holmim, de túl vacak nem lehet szerintem. A nagyobb kérdés az ára meg a beszerezhetősége szerintem. Nekem nagyon tetszik az a lap, főleg a 6 darab sata csati és a jó multimédiás képességű IGP miatt. Remek média center/home szerver lehetne belőle.
-
HookR
addikt
Meglepődve tapasztaltad, hogy a specifikációnak megfelelően tényleg nincs gyárilag 2.5"-es felfogatópont?
Rögzítheted beépítőkerettel 3.5"-es helyre is, vagy - ha jól látom - szemből nézve a jobb oldalon, a ház elejében, az élére állított HDD előtt kényelmesen elfér, anélkül, hogy a gyárilag kialakított férőhelyeket akadályozná. Pl. (1) fúrsz 2 lukat felülről a vízszintes lemezbe, mint ahogy a HDD-nek is van. Vagy (2) ha inkább állítva fér el jobban, akkor az 5.25"-es drive-ot rögzítő függőleges lemezbe. Tehát majdnem úgy rögzíted, ahogy most is van, csak a másik oldalról és álló helyzetben.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
"Meggyőztél. Legközelebb, ha autót vásárolok, megkérdezem a kereskedőt, hogy adnak-e hozzá kormánykereket."
Hibás analógia! Autónál alapvető konstrukciós elem a kormány (bár már most látható, hogy ez sem feltétlenül lesz mindig így). A gyárilag kialakított 2.5"-es rögzítési lehetőség a számítógépháznál ellenben egyáltalán nem (ITX-nél sem), ezt nem tudom honnan vetted. Szerinted miért árulnak SSD-t ugynevezett 'desktop kit'-ben, 3.5"-es beépítőkerettel?"Benne van a prosiban? Nincs benne."
Elképzelhető, hogy van olyan prospektus, amin a belsőről és a külsőről készült képek egyikén sem látszik a kormány, de egyáltalán nem ez a jellemző."Bezzeg floppy-csatlakozó az van"
Pl. hangkártyán, VGA-n, PATA/SATA adapteren is előfordul floppy tápcsatlakozó.Egyszerűen nem néztél utána vásárlás előtt. A prekoncepciód áldozata lettél, ennyi. S ez még csak nem is akkora tragédia, elvégre beépítőkerettel barkácsolás nélkül is rögzítheted.
Tudom, ha az érvek súlya alatt eddig nem hajoltál meg, eztán se fogsz, úgyhogy részemről befejeztem, nem offolok többet...▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Pista0001
addikt
Lehet hogy nem mindegyik USB tudja. Amúgy rémlik valami hogy szokott régebben lenni az alaplapokon mindegyik USB-hez (nem egyenként hanem párban) stand-by 5V jumper. Ez pont azt tudja hogy kikapcsolt állapotban is ad a stand-by 5V-ból az USB-nek, csak ezzel vigyázni kell mert a tápok ezen ága elég kevés ampert tud.
-
zodo
nagyúr
Itt nézz szét, nálad mi mire van állítva a Bios-ban.
-
HookR
addikt
BT-02-be? Variációk:
- Mint a lábad a cipőbe. Először az elejét döntve felülről (a szóban forgó ház esetén oldalról), előretolod, majd a hátulját is belenyomod, hogy párhuzamos legyen.
- Előlap levesz, ODD betol, előlap visszarak.Ha az ODD hosszára célzol, az gyártónként eltérő. Van relatíve egészen rövid is.
-
HookR
addikt
Közben leesett, hogy az első kérdés költői volt.
Az előlap rögzítését 1:51-nél láthatod a videón. Azt az 5db fehér műanyag gumót kell elölről beletolni a fém előlapban kialakított 5db kör alakú lukba. Ezen a képen is látszanak.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Ez is egy alternatíva lehet a szebb előlapért.
-
toldy
őstag
Én is néztem nálam, azt is kipróbáltam hogy tápon keresztül áramtalanítottam az egészet, majd ismét bekapcs és akkor is 3w fixen. Sokallom, de ez van. Az idle feszültséggel kellene kezdeni valamit ( ha jól tudom állítható) ha sikerülne belőni 0,8vra akkor annak örülnék.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
stratova
veterán
Amiatt ne aggódj
Csak ehelyett:
"A Thermaltake Element nekem kicsit nagy meg csúnyácska"
Így kellett volna értelmezni:
"A Thermaltake Element nekem kicsit nagy meg csúnyácska"Nem mondom, hogy rossz ház. Ha másnak az a szép engem nem zavar. Egyetlen dolog nem tetszik benne, a piros keret. Volt amikor tetszett az ilyesmi most nem, jelenleg a minimalista dizájn jön be legjobban. Másnak meg az lenne túl egyszerű, ennyi.
Szép napot! (és házat )
-
Mercutio_
félisten
Az anyagi oldala csak egy dolog, a "mennyi cuccom van és az mennyi helyet foglal" a másik, mondhatni súlyosabb része a történetnek
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
toldy
őstag
Hol olvastad? Neweggen? Jó hogy eszembe jutattad, köszi.
A végén lehet hogy isk 310-150 vs pc q09f lesz? Az a baj hogy a lianli már 28k a paneltápos meg 40k pedig az halkabb és kisebb is mint a q09f.
Pico psu milyen árban szerezhető be mostanában? Egy ilyen rendszer szellőztetése nem gond egy q07ben, igaz?
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
Elsőrorban az esztétékia miatt, szerintem. Linkeltem képet feljebb, lényegében minden kiderül róla. Igaz ha egy 3,5" hddt berakunk nem lesz hely az alaplapnak, de bent a hdd. Azt írják alaplap maximum magassága ami befér 1,25" a ház teljes magassága 2,25" marad kb 2,5 centi.
Az élet nem habostorta.
-
mrbig25
őstag
Ezt már végignyálaztam, de még mindig a Silvestone páros, ami bejön, csak nem olcsó mulatság sajnos. Ha lenne táp nélküli verzió, annak örülnék.
A Q08-as Lian-Li is tetszik, de az meg táp nélkül kerül annyiba, mint egy SG05 tápegységgel...csak tudnám, hogy miért ilyen drágák ezek a kis kuckók...
-
ViZion
félisten
Olvastam. Az eltérések nem csak a méretben vannak... Az egyikbe DDR2-t is lehet, a másikba csak DDR3-at, egyiken van PCIe+PCI, másikon csak PCI. Ezért is raktam oda linket. Inkább feleslegesen figyelmeztessem, az legyen a legnagyobb baja.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
zodo
nagyúr
Szerintem mivel minden lényegi specifikációban egyezik a testvérével csak külsőségekben van némi eltérés ezért a gyártó honlapjának / Download menüjében / PURE Fusion Mini E350-et választva tölthetőek a driverek, bios frissítések.
Leírás viszont tényleg nincs de biztosan csak a dobozába tesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- MSI B85M-G43 + I.O Shield eladó
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest