- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Windows 10
- Debian GNU/Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz Ciripke #1900 üzenetére
CA modul szükséges:
http://www.mindigtvextra.hu/MinDig_TV_Extra_musorcsomagok
Továbbiak a "Részletek" gombra kattintva.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Murphistic
aktív tag
Köszönöm a helyreigazítást! Azért írtam a lecsupaszított koaxot, mert itt a fórumon olvastam talán és a kérdező szigetelt koaxszal próbálkozott, így gondoltam hátha segít neki. Viszont érdekes volt, amit leírtál.
Ehhez a darab drót témához lenne egy kérdésem: Ha így próbálkozunk számít a hossza a drótnak, vagy mivel úgy is kicsi a nyeresége teljesen mindegy? Pl. ahogy számolgattam a 610 MHz-es frekvenciához 0,491m-es hullámhossz tartozik, a 802MHZ-hez 0,374m. Bár az homályos, hogy melyik része az antennának, ahol számít a hossz ( még rémlik valami, hogy lehet fél és negyed hullámhosszú is, de ez után már tényleg utána kell olvasnom )
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
club1
veterán
válasz Ciripke #1903 üzenetére
CI slotba dugod be a CA modult, a CA modulba pedig az előfizetői kártyát. A tv-kben azért csak CI slot van, mert nem csak CA modulba lehet előfizetői kártyát bedugni (de mindigtv esetében abba kell).
CI slot gyakorlatilag egy PCMCIA kártyahely, a CA modul pedig egy PCMCIA kártya...[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Murphistic #1902 üzenetére
Számít a hossz, teleszkópantennánál is nem véletlenül fordul elő, hogy összébb tolva jobb a vétel, mintha teljesen kihúznánk. Teljesen kihúzott állapot az alacsonyabb frekvenciákhoz jó, VHF-sávra. Ezért addig kell állítgatni a hosszát is, míg a legjobb vételt kapjuk.
Számítással is meg lehet közelíteni, de a gyakorlatban lehet kisebb-nagyobb eltérés, mert vannak fizikai rövidítő és hosszabbító tényezők, impedanciák, ami befolyásolja a végeredményt. A hullámhossz negyedén, felén, egész számú többszörösén is bekövetkezik a rezonancia, ezért vannak gyakorlati okból félhullámú és negyedhullámú dipólok.
A botantenna (vagy a helyette alkalmazott drótdarab) hossza számít csak, a hozzá vezető árnyékolt kábel már csak a tápvonal.
1 db botantenna értelemszerűen csak a kábel középső eréhez csatlakozik. 2 db botantenna már szimmetrikus (földfüggetlen) megoldásnak számít, ezért azt baluntrafóval kell az aszimmetrikus koax. kábelhez illeszteni.
(Balun = balanced-unbalanced illesztő.)[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
RBJ
addikt
Van itt Nyíregyházi mintig tv-s. tapasztalatok?
Most voltam egy antenna üzletben ahol úgy rámijesztett az eladó, hogy tetőre kell vinni meg hogy szabad e a rálátás Tokajra, hogy a kedvem elment az egésztől.
egy tetőteres társasházba nehogy már felvigyem az antennát.
Próbálkozzak, akkor dobhatom a kukába a wayteq t.
Meg itt helyben hol lehet antennát venni ahol bő a kínálat[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Garold
senior tag
Van, ma érkezett meg az antennám!
Állomás környéke panel, 5 emelet, Tokajra néző erkéllyel. Szobaantennával használhatatlan volt, külső erősítős antennával tökéletesen működik. A jelszint 65-75% körül mozog, nem történt semmilyen finomhangolás, csak kiraktam és rögzítettem az antennát.Az antennát neten rendeltem , nem dicsérték antennás körökben, de úgy tűnik bevált.
[ Szerkesztve ]
Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
RBJ
addikt
ezt az antennát úgymond tényleg köpködik. annyire beleéltem magam, hogy tényleg végigcsinálom. én sarkantyu ut. de Tokaj felé van szabad kilátás elvileg. Jónak kell lenni mert pont most láttam a média markt felé menet egy földszinti lakásba volt a Fultonnál kitéve a lepkeantenna. Ha neki jó nehogy már nekem aki dombon van ahozképest meg 2. emelet ne legyen jó?
Érdekes voltam egy pár helyen de antenna választék nuku.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Garold
senior tag
-
-
-
-
HofiZoli
senior tag
-
-
club1
veterán
Nálatok az A mux van a legmagasabb frekvencián, ellenben ez a legtöbbször az alacsonyabb frekiken van, mivel minél kisebb a frekvencia, a lefedettség ált. annál nagyobb... Ráadásul a szélessávú antennák általában a legtöbb nyereséget frekvenciaközépen vagy felette produkálják, aztán hirtelen a 65-69 csatornák között leesik a nyereségük. Valószínűleg az antennádnak már magas/túl gyenge a tokaji a mux.
-
RBJ
addikt
de ha a MUX B és MUX C majd 80% jön most a szobában letámasztott az antennával akkor az A hol van?
Ezt még leírom hátha van jelentősége
a sáv amit használ UHF, csatornaszám CH63 / 810000 KHz/
jellerősség 75%
jelminőség 80 %[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
akkor konkrétan mi a teendő?
Ez sima lepke erősítő nélkül ha nem említettem.
vegyek bele erősítőt?
vagy mozgassam valamerre az antennát?
vagy másik antennára probálkozzak legalább így tudom a lepkével, hogy tudok itt fogni.
amugy a 3000 ropi volt a lepke 10m koax kábellel és dugokkal.rossz összeszerelésből nem adodhat a mux hiány, gondolok kábel vég rossz osszerakásból stb
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Akkor még egyszer: "Ráadásul a szélessávú antennák általában a legtöbb nyereséget frekvenciaközépen vagy felette produkálják, aztán hirtelen a 65-69 csatornák között leesik a nyereségük."
Azaz igen nagy valószínűséggel a lepkéd nyeresége drasztikusan csökken a 68-as csatorna előtt. Olyannyira, hogy nem is fogja aztán a tv-d azt. ezen az erősítő nem segít. Próbálj állítani az antennán, ha ez nem jön be, add el, és vegyél egy teljesen más típusút, lehetőleg olyat, aminek a gyártója rajzol az antenna mellé nyereséggörbét, és a 68-asnál még van 8-10 dbm feletti nyereség. -
RBJ
addikt
Na áttálítottam a kereseőben valamit. /wayteq95cx/
automata keresésnél átállítottam hogy csak LTA keresen /amit nem tudom mit jelent/ így jön az emlitett hiányos csatornák. /csak fogja!/
de a fizetőseket nem látom most.
papírja szerint a nyeresége erősítő nélkül 11,5-13 dB[ Szerkesztve ]
-
HofiZoli
senior tag
Kicsit szórakoztam, antenna nélkül egy kb 2 méteres koaxal. Minden csatorna jön, epg tökéletes (a kódoltakra is, csak nem nézhető a csati). Jelerősség 90-95%.. Legjobb a HD csatikon, gyengébb a tv2-rtlklub pároson.
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
RBJ
addikt
Na elvileg minden jön.
a jelerőségem ahogy mozgattam a legjobb érték kis lepkével
jellerőség 78%
jelminőség 85%
ez elég vagy érdemes belevenni még az erősítőt?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Múlt hétvégén álltam neki felépíteni a rendszert otthon (Maglód), WayteQ HD-95CX beltérikkel (2 db), és egy Alcor 1615 DVB-T antennával. Már a tetőtérben elég jó jel jött, de itt még szét-szét esett a kép, elvétve itt is lehetett találni pár jó vételi pontot. Végül a felső terasz falára került az antenna, mert itt bekapcsolt erősítővel (ami nem gyenge), 90% / 87-90% volt a jelerősség és a minőség. Az összes csatornát befogta.
Ha nem kapcsolom rá a tápot az erősítőre akkor nincs jel, gondolom ez a dipol erősítő vagy mi, nem működik erősítés nélküli üzemmódban. Próbáltam forgatni az antennát, de meglepő módon teljesen mindegy milyen irányban áll ezen a ponton, mert semmit nem változik a jel. Próbáltam ráállítani az adóra (Széchenyi-hegy), de nem változott a jelerősség, így maradt a térkép szerinti irány és magasság belövés.
Nagyon ritkán az m1 hangja elakad egy pillanatra de a kép nem esik szét, tehát nem tudom eldönteni, hogy vételi hiba okozza-e vagy csak adásbeli probléma.
Esetleg kikapcsolt erősítővel, meg lehetne találni az adó pontos irányát? Érdekes sosem megy 90% fölé a jel, tehát nem hiszem, hogy túl erős lenne a jel. Valószínűleg elég lett volna egy Alcor 1911-es antenna is.no brain, no problem
-
darvinya
titán
válasz Zolee11 #1929 üzenetére
Legelsőnek a fontosság.
A jelerősség 45%-ig számit.
A jelmínőség 90% feletti számit jobban.
pl: jelerősség/jelmínőség 47%/95% ez már jónak számít.
Én Széchenyiről erősítés nélkül 65%/97% és e már nagyin jónak számít.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Zolee11
senior tag
válasz darvinya #1930 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy a jelerősség 45% felett nem érdekes, a jelminőség az ami fontosabb és annak 90% fölött kell lennie. A HD csatornákon ez 87-90 között változik.
Valószínűleg nem pontosan van beállítva az antenna, és csak az erősítés miatt van ekkora jel.
Jelminőségnél mi számít minimálisnak ahhoz, hogy tökéletes legyen a vétel? Azaz nincs akadás, kép szétesés, és akár rögzíteni is lehet az adást, mert nem lesz hiba benne. (Ha egyáltalán meghatározható ez az érték.)no brain, no problem
-
club1
veterán
válasz Zolee11 #1932 üzenetére
A jelminőség esetében szerintem nem annak értéke, hanem az érték ingadozása a fontos. Nálam egyébként Dél-Budán rálátás nélkül a leggyengébb mux-on 15-18% jelerősség mellett 100% jelminőség van, viszont időnként elindul lefelé, majd 25% környékéről megint felmászik. Közben meg semmit sem romlik a tényleges képminőség.
Egy 4000 Ft-os Alcor 1911-est használok erősítés nélkül padlástérben.
A pesti síkság területén szerintem nem szabad erősíteni, az csak ront a vételen. -
darvinya
titán
válasz Zolee11 #1932 üzenetére
Bizonyos nagy mértékben egyet értek club1-el.
A jelerősseg nem annyira számit.
A jelmínőség nagyon is észre vehető.
A dolby hangot használó csatornáknál nagyon is számit a jelmínőség, mert ezek magas bit/s esznek meg.( az HBO 5.1-es dolby csak 100% jelmínőségnél élvezhető akadás mentesen)[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Zolee11
senior tag
Értem.
Nálam nincs ingadozás, csak a HD csatornákon mozog egy picit 87-ig lefele, de annál lejjebb még nem ment, igaz 90%-nál sem megy följebb. Több antenna értékesítőt is megkérdeztem és ők ennél még brutálisabb antennákat is ajánlgattak (17-20 k árban), így gondoltam megpróbálom ezzel, ha túl erős lesz akkor maximum eladom, és veszek egy 1911-es Alcort. Maglód környékén már elég dimbes-dombos a terület, sok az árnyékolt terület, azaz nincs szabad rálátás, nálam sincs így a felső terasz falán, mert a szomszédos házak belelógnak a képbe, persze már írtam a földhivatalba, hogy kezdjék meg a bontást .
Viccet félretéve, gyanítom, hogy ha árbocon kikerülne a tetőre, akkor radikálisan javulna a vétel, ugyanis a földszinten 0 jelszint van, míg kb. 5-6 m magasan már nézhető az adás.
Nem tudjátok, hogy ha nem adnék tápfeszültséget az erősítőnek, akkor is kellene működnie az antennának, vagy ez esetben jó vétel esetében sem működik az antenna? Hátha így meg tudnám találni a pontos beállítást az adó felé.no brain, no problem
-
Watt25
veterán
válasz Armagedown #1937 üzenetére
Olvasd el, a hozzászólást, amihez írtam.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
-
RBJ
addikt
Van már antenna /belőve/ beltéri /wayteq95cx. belőve.
Hol tudok conax kártyát venni vagy rendelni baráti áron?
Azt veszem észre, hogy az esetek 99% ban vagy csak készülékkel vagy conax kártyaolvasóval van csak.
Családi csomagra gondoltam mert az asszonynak a kell.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Kommy
veterán
-
RBJ
addikt
a wayteq 95 cx hez kaptam 6000 ropis kupont. ér valamit vagy csak vakítás ?
Na még egy kérdés. Vagy 10 méter coax kábelon van az egész de nekem nemigazán van szükség vagy csak 5 re max. Vágjam le hátha még erőssebb lesz a jel vagy nincs értelme.
Most találtam még egy helyet és beállítást Jellminőség 80% jellerősség 85% .[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Ez a táblázat nagy marhaság.
AC3-on 101kbit/s 5.1-s hang egy stereo 48kbit/s felel meg.
Hallgathatatlan lenne.
A felvételem az HBO-ról 5.1-s hanggal 384kbit/s-os.
Az ne mond hogy felkonvertálja a decoder.
Valós mért érték 1.7MB/s és ez csak SD.
A HD 2.4-2.6MB/s.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
RBJ
addikt
Örömmel jelentem be lepke antenna /jet-turo 50-90/ összerakva, felszerelve /2.emelet ablak mellé/ kábel bekötve, behúzva új keresés indítva a wayteq n és csodák csodájára minden csatornát lát, fizetőst nem fizetőst, jelerősség 81-82 % jelminőség 85-88% szerintem tökéletesre sikerült.
Már csak conax kártya kő ugymond és kész. Ne igazán bizza valami akciós vételbe szerintetek ?
Ja és ezuton köszönöm a segítségeteket és tippjijéket.[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Tippjijét kérnék.
A wayteq hoz adtak 6000 ft kupont. ér ez valamit? vagy csak parasztvakítás.
Ahogy elnézem elég maszerás az intézése és az is csak alapcsomaghoz.
Nekem vagyis a babámnak családi kő ebben valami tapasztalat? Tippjijje ?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Watt25
veterán
válasz darvinya #1944 üzenetére
Nézd, én csak annyit csináltam, hogy kimásoltam a TSReader által megadott adatokat. Nem tudom, hogy kicsoda-micsoda a TSReader készítője, lehet, hogy azzal szórakozik, hogy direkt olyan programot ír, ami fals értékeket mutat a user-nek, és otthon erre veri magát.. De erről még nem hallottam...
Amennyiben mutatsz egy másmilyen programról egy screenshot-ot, ami közvetlenül a tunerrel leszedett TS-t analizálva totál más értéket ír ki, akkor utánanézek, hogy melyik lehet az igazi.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Camelus
csendes tag
Előfizettem az alapcsomagra, és eddig úgy tűnik, hogy beválik. Lemértem a Google Maps-el, légvonalban 54 km-re kapom a jelet Kab-hegyről (délnyugati irányból, a rálátás akadálymentes). Egy apró észrevételem van csak, hogy az HBO esetében a hang kb. 2-3 percenként egy pillanatra elmegy. Ez másnál is előfordul? Más hibát nem vettem észre. A padláson lévő 4.000 ft-os erősítős noname antennával tökéletes a vétel.
Nincs más hátra, mint előre!
-
Tamás88
őstag
válasz Camelus #1948 üzenetére
Mintha valaki mondta, hogy 100%-os jelminőség kell ahhoz, hogy tökéletes legyen a HBO vétele, de csak a akkor ha a legjobb hangsugárzással nézzük az adást, mivel egyes csatornákon be lehet állítani, hogy milyen hangformátummal nézzük az adást (és ide tartozik az is, hogy milyen nyelven hallgatjuk, mint pl. Euronews).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest