Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Mini-ITX
- RAM topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
zozo1000 #11499 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy van benne kártya, vagy nincs, az adóknak akkor is be kell jönni, legfeljebb a műsort nem dekódolja, csak az EPG-t mutatja, fekete képernyő mellett.
Először azt kellene behatárolni, hogy konkrétan melyik multiplex nem akar bejönni, annál (manuálisan) milyen jelszintet produkál a TV, vagy mutat-e valamit egyáltalán. A szinteket megfigyelni a boxon is. Lehet, hogy azon is gyengébb, csak az valamivel érzékenyebb, ezért mégis működik.
Esetleg 5 V tápot igényel az antenna, amit a TV nem ad ki, csak a box.
-
zozo1000
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy SONY KDL-40W605B TV-t. Gyönyörű minden , de sajnos a DVB-T tunere a mindig TV EXTRA kínálatából direktben csak 15 adót fog a -CONAX kártya behelyezése mellett - mindig TV adóiból, holott az előfizetésem családi full csomag. A különálló WAYTEQ HD 95CX set box gond nélkül mindet hozza. Próbáltam automatikus és kézi hangolást is a tévén de hiába.
Mi lehet a baj?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv. Zoltán -
darvinya
titán
Valami csatorna szolgáltató hiba van, mert kábelen is halodnak viasat-ok, főleg 3/6 és a fox.
-
Bozek
nagyúr
-
azbest
félisten
SmartDVB-ben hang van és állókép (első kocka, ami következett). Tvheadendből vlc-vel meg csak kép. De persze van hogy megakad és egyik sem.
Lassan elkezdhetnének gondolkodni, hogy mivel kárpótolják az előfizetőket, amiért kb egy hete nem képesek normálisan szolgáltatni. Ezt még a rossz időre sem lehet fogni... csak gondolom több igazgató van, mint szakember.
-
Voice24
őstag
A Viasat3 máshol jó? Mert pár napja nálam olyan 3-4 percenként meg-megakad egy pillanatra. Ha vétellel lenne gond, az nyilván véletlenszerűen (vagy éppen folyamatosan) jelentkezne, nem pedig ilyen szabályos időközönként.
-
tomama
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy synaps thd-3000-es beltéri.Több hónapja nem használtuk és most újra összekötöttem a tv-vel,de nem lehet bekapcsolni.Ahogy bedugom a konnektorba,csak annyit csinál,hogy elkezd számolni a kijelzőn az óra.Mi lehet a baja?Nem reagál a távirányítóra sem. -
azbest
félisten
Valami gebasz van [link]:
"Kaptam laborunkból választ, egy hosszú leíró információs táblában vélik felfedezni a kollégáim a bajt, de ezt ennél jobban most nem tudom kifejteni. A D-MUX-ról azt most kiveszik, kérem nézzék a hétvégén, hogy jelentkezik-e a hibajelenség, és várom szíves véleményét, hogy volt-e változás."
Nálam pécén nézve még mókásabb, mert vannak csatornák, ahol az egyik programmal nézve kép van, míg a másikkal meg csak hang
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
Bocs, ha esetleg volt már róla szó, ritkán vagyok itt mostanában, szóval...
A Super tv2-nél csúszik a hang, szerintem legalább 1 hete! Más is tapasztalta esetleg? (Pécs)
-
azbest
félisten
Mi a csuda van az D muxszal?
Mintha a rajta lévő csatornák egy részén hibás adat jönne, lehet gatyába kéne rázni a multiplexer masinát:
- Super tv2, akadozik a kép, ha másik codec-et használok, akkor egyáltalán nincs.
- Fox, egy ideig nem nyitotta az előfizetés miközben minden mást igen, végül megjavult.
- Hatoscsatorna, nem képes mutatni, se kép se hang.
- Viasat6, hang van, de a kép megáll, itt is hibás lehet a video tömörítésUgyanezen a muxon lévő többi csatorna jónak tűnik. A többi mux is jó.
-
Voice24
őstag
válasz
darvinya #11479 üzenetére
Megnyugodtam, nem a box hibás, valamiért az a 6-os fw nem tetszett neki. Most próbaképpen feltettem a 8-ast, és megszűnt az akadozás. Vagy rosszul ment fel valamiért a 6-os (de akkor valószínűleg más baja is lett volna), vagy eleve a letöltött fájl volt hibás, de nem komálta, az biztos.
Holnap összeállítom megint a kedvenceket, kíváncsi leszek, meglesznek-e ugyanazok a nyűgjei, mint a 13-asnak. Vagy ez eleve box-betegség? -
Voice24
őstag
válasz
darvinya #11477 üzenetére
A gyári visszaállítást megpróbálom, de az antennát nem fogom buherálni, mivel két tévén nézem, és a plazmán, ahol nincs box, ugyanaz maradt a jelszint. De ahogy írtam, most is jó a jel a box szerint is, csak valamiért minden adó akadozik.
Ja, most melyiket érted új fw alatt? A 13-ast, vagy a 6-ost, amit most újonnan felraktam? -
Voice24
őstag
válasz
darvinya #11469 üzenetére
Ma feltettem a 6-os firmware-t, simán felment. Viszont azóta minden adó szaggat, akadozik folyamatosan, nem csak a magyarok, hanem a horvát és szlovén adók is. Pedig magyaroknál 80-82 a jelerősség és 85 körüli a minőség. Biztosan nem a jel ment el, az ugyanolyan erős volt eddig is, valamiért a firmware nem tetszik a boxnak. Próbáljam meg a 7-est vagy a 11-est?
-
azbest
félisten
válasz
fezsoo #11474 üzenetére
Vannak sajnos olyan területek, ahol nincs E mux (amelyen a kiegészítő csatornák mennek). Tehát akár az is elképzelhető, hogy míg az A-B-C-D két irányból is jól jön, de az E csak egyikből, vagy nem elegendő szinten.
Például a szeged és szentes adók együttműködve, azonos frekvencián adják a muxokat, hogy egymást erősítsék. Viszont az E csak szegeden van, mert szentesen csak a nyáron lesz lehetőség a bekapcsolására, így aki szeged közelében lakva is inkább szentes felé fordította, annak csak úgy van esélye, ha szeged irányában próbálkozik. Sajnos nem egyszerű ez.
Szerintem kell még vagy 1-2 év mire olyan megbízhatóan lehet venni a digitális adást, amint anno az analógot. Majd ha mindenütt ki lesz építve a végleges állapot és az esetleges további finomhangolások megtörténnek, akkor számítok arra, hogy egyszer beállítjuk és akkor évekig is működik. Sajnos az eddigi évek során a tévézők egy fajta kísérleti nyúlnak is számíthattak, mert rengeteg alkalommal történtek teljesítmény, paraméterezésbeli, adó antenna beállításbeli, frekvencia csere ügyi módosítások. És még mindig nincs vége.
-
Kernel
nagyúr
válasz
fezsoo #11472 üzenetére
Csak azt próbálták tudatosítani, hogy 5 multiplex, 5 frekvencia, tehát nem kell azon csodálkozni, amikor egyik műsor rosszabbul jön, mint a másik, attól függően, hogy az melyik multiplexbe esik.
Lényegében ennek okát próbálták megértetni.
Utána következő lépés, hogy a manuális keresésénél beállsz valamelyik frekvenciára, majd az antennát addig cseszteted, míg eléred a maximális kijelzési szintet. Utána megnézed a másik multiplexet is, annál is variálsz. Jó esetben mindegyiknél egy irányba lesz a maximum, noha a terjedés sajátosságai miatt, főleg reflexiós vételnél még ez sem biztos. Ilyenkor meg kell keresni az optimumot.
Amikor az antenna ilyen módon jól be van állítva, utána már futtathatod az automatikus keresést is. Vagy letárolod manuálisan, külön-külön.
Összességében, szakmai szemmel nézve korrekt a tájékoztatás szerintem, legfeljebb a "jelbegyűjtés" kicsit fura szó, vagy legalábbis nem szoktunk így beszélni, de mindegy végeredményben.
Meg mintha kihagyták volna azt az opciót, hogy bizonyos helyeken esetleg semmivel nem jön be normálisan egy adott multiplex, mert vételi fehér foltnak minősül a terület.
-
fezsoo
aktív tag
Írtam az ügyfélszolgálatnak hogy nem tudom rendesen fogni a kiegészítő csatornákat.
Ezt a választ kaptam:
Az Ön által jelzett hiba legtöbbször az antenna pontatlan beállításból szokott előfordulni! Kérem ellenőrizze a dekóder vagy tv menüben manuális keresésben a jelerősséget illetve a jelminőséget! Amennyiben ezek az értékek ingadoznak vagy nincsen ez okozza a meghibásodást. A szolgáltatási helyén elérhető beállítás tökéletesítéséhez érdemes ellenőrizni a honlapunkon (http://mindigtv.hu/lefedettseg) a lefedettségi térképen melyik adótoronyra érdemes irányítani az antennát, illetve milyen frekvenciákra kell behangolni a dekódert. Kérem vegye figyelembe adótornyokról 5 különböző frekvencián történik az adás sugárzása. Valamelyik hiánya, vagy folyamatos ingadozása okozhat ilyen jellegű hibát. Pontos frekvenciákat a honlapunkon a lefedettségi térképnél lévő frekvencia táblázat segítségével tudhat meg.Amennyiben nem tudnak folyamatos stabil jelszintet beállítani az antennával, feltételezhetően nem megfelelő vagy kis teljesítményű az antenna jelbegyűjtése az adott frekvencián esetleg az adó és vételi pont közötti távolság tekintetében kis teljesítményű, ebben az esetben mindenképpen szakember segítségét kell kérni az antenna pontos beállítása miatt.
A későbbiekben további kérdése merülne fel forduljon hozzánk bizalommal.
Ebből nem értem azt hogy most én állítsam be a dekódert,
mert 5 különböző frekvencián történik az adás sugárzása?
Nem elég csak az hogy újra kerestetem a csatornákat?
Ha nem elég ezt hogy a fenébe kell csinálni? -
Watt25
veterán
Frissítettem a MindigTV-s adatokat a táblázatomban.
-
regvoltrossz
aktív tag
-
Voice24
őstag
Azt kérdezném, hogy a magyar kereskedelmi forgalomban kapható-e olyan beltéri, ami normálisan kezeli a kedvenceket, vagy netán alapból engedi átrendezni a csatornákat? Az egyik tévénél kénytelen vagyok boxot használni, és ez a wayteq nagyon idegesítő ilyen szempontból. Nálam a menübe lépkedés nem oldja meg a problémát, és több percet játszadoznom kell vele, hogy végre jól működjön. Ez pedig így nonszensz.
-
Kernel
nagyúr
válasz
szabonagyur #11462 üzenetére
Lehet hibás a tuner is, akár a csatlakozó belső törése is (tuneren belül). A nagyobb frekvencia kapacitív úton jobban átszivárog egy ilyen törésen is, Tokajnál pedig:
A mux: ch 43
C mux: ch 60Vagy kaphatott valami impulzust, villámot, amitől károsodott.
-
szabonagyur
félisten
-
azbest
félisten
válasz
szabonagyur #11460 üzenetére
Ha jól emlékszem fél éven belül voltak a frekvenciacserék.
De akár beázott csatlakozó, elromlott tápfeladó is lehet, ha erősítős például. Így távolról csak találgatni lehet. Érdemes végigellenőrizni az antennától a tunerig a kábelezést.
-
szabonagyur
félisten
válasz
azbest #11459 üzenetére
Antenna az amit itt ajánlottatok kb 1,5 éve, TV-n minden jel 100%-os vagy a közeli. Megpróbáltam megfordítani is már a dolgot, hogy a TV-t dugtam rá erre a leosztásra, gépet a másikra és ugyanez, TV-t erre dugva jelerősség hibátlan.
ja és amikor bekötöttem minden tökéletes volt, kb fél éve ilyen csak a dolog de most többet vagyok otthon és elkezdett zavarni.
-
azbest
félisten
válasz
szabonagyur #11458 üzenetére
Az A mux vétele nem tökéletes nálad. A tévé és a pécés tuner érzékenysége eltérő lehet, de akár az elosztás miatt sem egyforma erős a jel. Jobb antenna segíthet talán. De az is lehet, hogy az antenna nincs megfelelően beállítva. Szóval sok oka lehet.
-
szabonagyur
félisten
Hali
Olyan problémám lenne, hogy valamiért nem tökéletes a MindigTV-n az M1 csatorna, de ott sem mindig. LG FHD TV-n mindig tökéletes azzal nincs is baj, de van egy DVB-T Tunerem aminél a közszolgálatik este fele elkezdenek kockásodni vagy széthullik a kép. ha most nézem hibátlan a kép, de estére nagyon rossz. TV-n akkor is jó. Antanna jó, kábelek újak, csatlakozók jók, MindigTV szerint Tokaj az egyik lehetséges torony, ami másik lenne Fehérgyarmat nem megoldható mivel a ház északi részére lehet csak az antennát tenni.
Egy sima elosztó van fent, azzal baj nem lehet, elégnek kell lennieez az
Mit lehet tenni? Jelminőség akkor is ugyanolyan mint ilyenkor napközben.
-
azbest
félisten
válasz
andatti #11454 üzenetére
amit kétszer linkeltél, az a leírás alapján 1 box és aláírsz előfizetést egy év hűséggel. Az árban a box és az első hónap díja van benne.
Szerk, ha jól látom most a karácsonyi akcióval együtt ugyanez a konstrukció egy picit olcsóbb* közvetlenül a mindigtv extra oldalán.
*: nem tudom most számolnak-e fel postaköltséget. -
Bozek
nagyúr
válasz
andatti #11454 üzenetére
Milyen promóciók után? Olyan meg nincs, hogy Alap+Családi, csak Alap vagy Családi, mivel az utóbbi tartalmazza az Alapcsomag csatornáit is.
A havidíj 3700 Ft, de ha 1 évre elkötelezed magad, akkor az első 3 hónapban, ha 2 évre, akkor az első 6 hónapban 2700 Ft. Ha e-számlát kérsz, akkor 100 Ft lejön belőle.
Épp pár napja kérdeztem rá a dolgokra, mert az előre fizetett szolgáltatás december 13-án lejár és mivel 12 hónapra a Családi és az Aktív+ kerülne 40 ezerbe, így jobb lesz nekem havidíjasként megoldani. -
andatti
senior tag
Lehet, hogy mégsem ez a jó topic, de ezt /Családi Wayteq dekóderrel 1 év határozott/havi díj / nem értem...
Mivel így írja:
"A csomag tartalmazza a CONAX kódkártyát, a dekódert és egy MinDig TV Extra Családi csomag havidíjas, 1 év határozott időszakra vonatkozó előfizetést" Mindezt 11'000 forintért... 1 év előfizetést+dekódert?Míg alapcsomag esetén már másképp fogalmaz:
WayteQ Extra Alap Csomag Dekóderrel - Postpaid (12 Hónapos) 10'000 Ft
Mivel így írja:
"A csomag tartalmazza a CONAX kódkártyát, a dekódert és egy MinDig TV Extra havidíjas, 1 év hűségidős előfizetést, valamint az első havidíjat"Akkor amit én kinéztem, abban nincs is igazából még semmi, csak a kötelezettség az egy év hűségidő vállalására? (lehet, hogy így este már fáradtan (is) h vagyok...
Bár a normál mindigtvextra.hu oldalon se tudtam elmenni, hogy akkor végül mennyi havidíjba fog kerülni promóciók után egy alap+családi+világjáró... 3'700 Ft/hó?
/bocsi, ha túl sokat kérdeztem egyszerre.../
-
fezsoo
aktív tag
válasz
amadeus11 #11452 üzenetére
2-3 éves a koax vezeték. Nem hiszem hogy ezzel van gond. Mert akkor az MindigTv Extra csomagban sem lenne 90% jelszint és erősség.Inkább lehet hogy az uzdi adó messze lehet egy sima lepke antennának! Bár nem tudom hogy mekkora távolságot tus egy ilyen antenna lefogni. De nagyon másra nem tudok tippelni. Mivel csak most jelentkezik.
-
fezsoo
aktív tag
válasz
amadeus11 #11450 üzenetére
Nem tudom. Ott bohóskodom az antennával, de akkor sem sikerül jobb eredményt elérni. Vissza fordítottam Csávoly felé. Hogy legalább az eddigieket tudjam nézni. Most már azt sem tudom 90% körül megtalálni. Max 80%-ig megy csak fel a jel. Ezt nem értem miért. Eddig is ugyan ezzel a kábelezéssel vettem a jelet. Csak annyi hogy átfordítottam. De ahogy átnéztem a csatlakozásokat, ott nem láttam hibát.
Semmi ötletem.Esetleg egy erősebb antennával kellene próbálkozni?
Mondjuk Csávoly kb 20km-rel közelebb van mint Uzd.
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest