Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
-
IT café
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
kyru74
aktív tag
Sziasztok!
Jövő héten én is váltok egy Nothing Phone (3a) Pro-ra.
Jövő hét közepén jön meg az új teló, de azért még nem engedem el a samsungot mert a páromnak ki szeretnék hozni egy A56 256GB-ost mert szolgáltató egész jó feltételekkel kínálja akcióba. -
Engem őszintén nem győztek meg még a 3 és féllel újabb generáció képességei sem, inkább kategóriát léptem. Igaz, nálunk talán 100 font a difi a p9pro és az a56 között előfizura véve.
-
Crvsh3R
senior tag
A mai nappal én is búcsúzom a topiktól telefonváltás miatt. Anélkül is terveztem váltani A56-ra, de a jelenlegi Telekomos akció (256GB-os verziót odaadják a 128GB-os árában), plusz online vásárlás és egyedi kedvezmények alapján 114k-ban megállt az ára (22 havi részletben).
Mostanában már eléggé dadogott így több, mint 3 év után a telefon, az akksija sem bírta már annyira és vannak az A56 olyan funkciói, amikre már nagyon vártam (pl. e-sim, nagyobb akksi, 45W-os töltés, hosszabb támogatási idő, több főverzió).
Köszönök minden infót, amit itt kaptam tőletek az A52-vel kapcsolatban! -
válasz
PitLee #15156 üzenetére
UK lakos vagyok, itt még akadnak VALÓDI csomagok, amikor a csomagnak is van értelme ÉS a készülék is olcsóbbra jön ki még az ebayen, marketplace-en, stb szürkén, dobozosan árult példányok ára. Konkrétan: 25x29 fontért (30font kezdő és 29font havi) kapok 24 hónap 500GB/hó mobilnetet (ez a családi netünk 5G routerben, szóval el is használjuk majdnem az egészet) és egy p9pró telefont. Ekkora mobilnet csomag nálunk legeslegolcsóbban havi 10-12 fontért kapható, azaz a telefonért effektíve max 490 fontot fizettem, de inkább kevesebbet, mert a 10£/hó internet egyedi akció, amit vagy lehet a lejárta után újra cserélni, vagy nem.
-
PitLee
őstag
válasz
t72killer #15148 üzenetére
Én feltöltőkártyás vagyok ezért elnézést az értetlenkedésért , de ez hogy jön ki ? A havi előfizu díját beleszámolják a törlesztőbe vagy hogy ? 300+ mani a telefon kétszer több mint egy A55.
Eszembe jutott rögtön a Samsung új frissítése
https://youtu.be/wBG02EacPlU
, be volt kapcsolva ? -
-
válasz
judas13 #15151 üzenetére
. Igen, annó valahogy éreztem, hogy nem akarok egy zsák pénzt beleölni csúcskategóriás telóba, így bár nagyon jó kis eszközt vesztettem, de nem túl drágát. Igen, 7év support szinte mostantól. Azt tudom, hogy nem egy fps meg bencsmark-bajnok, de nagyon jól kiegyensúlyozott vas. A microSD hiányzik, uis csak a 128gigásat sikerült értelmes áron megcsípni, de majd megoldjuk
.
-
judas13
addikt
Egyetértek a fentiekkel. Mi vagyunk az élő példa rá amúgy, hogy három készüléket használunk nagy megelégedéssel és még fogjuk is ki tudja meddig még. Nem is spiláztam túl a dolgot (nem is vettem magma
)csak egy mondatban jeleztem, hogy hogyan is áll most ezzel kapcsolatban a készülék, igen nyugodtan vehető most már nagyon jó ára is van ráadásul.
A 3 telefonból amúgy egy biztosan, (de akár az enyém is), mondhatni 24 órában használatban van folyamatos YouTube és egyebek futnak rajata szó szerint. -
Sajnos idő előtt búcsúznom kell a topiktól, szeretett a52s-emet egy mocsadék zsebes banda megdurrantotta Tenerifén
. Megjött az utód, pixel 9 pró-ra váltottam. Ahogy nézem samu a5xxx téren érdemi előrelépés nem történt 3 komplett generáció óta, úgyhogy nem vacakolok az a55-el. A pixel amúgy előfizuval, amit ki is használok, kb 100 fonttal lett drágább, mint az a55, enyhénszólva hülyénekismegéri deal.
Egy ideje nézegetem a pixeleket, de még 2 gent ki akartam várni. A teló amúgy szuper, teleobis kamerája 5x körbehugyozza a csak normál kamerával(+digizoom) ellátott telókat és ugye a gcam natív dolog rajta. Az a52s-en néha tapasztalt röccenések (akadásnak azért még nem hívnám) se jellemzőek egyáltalán, teljesen fluid élmény. Váltásban gondolkodóknak javaslom
-
boborján2
aktív tag
válasz
fjudors #15145 üzenetére
Akkor ezt gondolt át újra.
Ez a cucc aranyárban van és nagyon célkeresztben kell lenni ,hogy rád pazarolják.
Egyszerű Bélának a telefonjára mi értelme olyan szoftvert juttatni, aminek a kutatasa/fejlesztése is dollár milliókba kerül? Egyszerű Béla csak olyat fog kapni amihez ő is kell, hogy telepítse.
(külön vicc ,hogy egyes nyilatkozatok azerint a harapott alma adott részeit a világ legkönnyebb dolga volt anno megtörni , pl. ájmesszídzs)
-
fjudors
aktív tag
hát persze, a pegasust is mindenki magának telepítette -
Zssom
tag
Hát, ha ezektől félsz, akkor a dap-hoz, meg az auth-hoz vegyél egy olyan telefont, amin semmi más nincs, akkor biztonságban leszel tőlük. Én mondjuk nem megyek olyan helyekre, ahol baj érhet szerintem, nem nyitok meg óvatlanul semmit. De mindenki a maga cseresznyéjének a pogácsa.
-
Én is ezen a véleményen voltam, egész addig, amíg csak fórumozásra meg sudokura használtam.
Mióta az összes banki app, mobilkincstár, ilyen-olyan hitelesítő alkalmazás, DÁP, bankkártya adatok, minden lóf*sz a telefonhoz van kötve, sajnos kénytelen leszek telefont váltani, ha már nem jönnek biztonsági frissítések, mert az ördög nem alszik: az összes pénzem és személyes adatom forog kockán, ha egyszer vmi sérülékenység miatt vki megszerzi a hatalmat a telefon felett...
-
bul07
nagyúr
-
Zssom
tag
válasz
judas13 #15138 üzenetére
Szerintem ez a támogatás dolog túl van spilázva. Ami jól működik, nem kéne mókolgatni rajta, nem kínai szutyok ez, hogy mindig kelljen valamit variálni rajta. Az érdemi frissítéseken, valódi javításokon kívül, melyek az un. gyerekbetegségek, kezdeti botlások kijavítására szolgálnak, másnak nem igen van értelme, azokat csak azért erőltetik a használóra, hogy az avulás mértéke ne maradjon el az előírttól. Úgyhogy ne fájjon szerintem a támogatás megszűnése szerintem senkinek, főleg garancián túl, mert akkor már a hiper-szuper frissítések okozta esetleges nem kis költséget eredményező kijavítása is a usert terheli, mint, ahogy erről már nem kevés szó esett itt a fórumon is. Elég szégyen, hogy egy erőltetett frissítés lehetséges mellékhatása, hogy a jól működő készülékből levélnehezék váljék.
Arról nem is beszélve, hogy amire a készülék hardweresen nem alkalmas, azt nem igazán lehet szoftweresen megbűvészkedni -
Zssom
tag
válasz
Krisztián12 #15135 üzenetére
Egy felvételnél nem csak egy ujjamat veszem fel, hanem váltogatom, egyszer egyiket nyomom oda, majd a másikat, szépen végig ér, majd az az eredménye, hogy mindkét ujjamból felismer valamit, így nyitja mindkét ujjra. Nem csak ennél a típusnál és nem csak az én ujjaimmal működik
-
bul07
nagyúr
-
Zssom
tag
válasz
csabi98 #15129 üzenetére
Szia
2023 januárja óta használok 2-őt is, egyik magán 2 SIM-mel, másik eredetileg céges 1 kártyával, majd az is magán, tartalék dominó kártyával. Néhány idétlen frissítéstől eltekintve nem volt velük gond. Mivel már érdemi frissítés nem jön rá, én már nem engedem föl rájuk az utolsó, főleg avultatást segítő, illetve azt gyorsító mókolmányokat, így ez a végállapot. Normál használat mellett kb két napon keresztül tudom használni, 3 napot csak akkor bír ki, ha nem nagyon veszem a kezembe. 120Hz itt is remek, nálam nincs akadás. Ujjlenyomat több is felvehető, nekem két helyre van 4 ujjam felvéve, tehát az is megoldható. Nagyon jó készüléknek tartom, előtte A50 volt, ahoz képest jobb a vevője. Az utódon még nem gondolkodom, mert A55 akkora bumszli lett, hogy azt nem szívesen, a vékonyított S25 meg nem ez a kategória. Ha jól veszed, érdemes mindenképpen -
mrbego
aktív tag
válasz
csabi98 #15129 üzenetére
Üdv,
én 2022. március óta használom. Vannak szaggatások, akadások ez nem vitás, de nem túl gyakran. Kérdés ki mennyire tolerálja ezeket.
Én minden nap töltöm, mert többet nem bír nálam, ha ez számít én két SIM kártyával használom.
Az ujjlenyomat olvasó aránylag jól működik nekem, viszont azt nagyon hiányolom, hogy nem lehet háromnál több ujjat regisztrálni. A régi Huawei-em négyet is tudott, és ki is használtam.
Ahogy fentebb írták, ez a telefonon szoftveresen az élete végéhez ért. Már csak pár Google biztonsági frissítést kap és ennyi. -
gerner1
nagyúr
válasz
csabi98 #15129 üzenetére
Ebben is optikai ujjlenyomatolvasó van, mint a G990B2 -ben, így arányaiban itt is annyi "panasz" volt rá, mint a tesó topikjában. Ugyanakkor, ebben virt.közelségérzékelő van, amellyel itt sem mindenkinek zökkenőmentes a napi használat, de elég sok témára ad találatot a kereső, ebben a topikban is.
Ez is, már egy évekkel ezelőtt kifutott típus. Főverzió frissítés már nem lesz (így Droid 15 sem), biztonsági frissítések még talán idén ~őszig.
Amúgy, elég jól sikerült típus ez. Nálunk is elégedettséggel volt használatban (most már tartalék ) .
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Új vagyok ebben a topikban és érdeklődnék,hogy van e köztünk olyan ember aki már hosszabb ideje használja ezt a készüléket? Akadások,szaggatások előfordulnak esetleg? Normál használattal mennyi képernyőidőt tud a telefon kb.?
Képernyőbe épített ujjlenyomat olvasó működik ebben is hibátlanul?
Páromnak szeretnék egy ilyet venni és kérdezném,hogy mennyire vagytok vele elégedettek? (Egy Huawei P30ast váltana nála!)
Nekem Galaxy S21Fe 5G van ezzel teljes mértékben elégedett vagyok! (Itt az ujjlenyomat olvasó hibátlan,szaggatás 0! És a 120Hz-es mód megléte is nagyon jó dolog!)
(Ha nem A52s 5G akkor még ez lehet neki is a befutó készülék!)
Ahogy olvastam mindkét készüléken. (Az enyémen meg is néztem biztosra!) A One ui 6.1 fut Android 14 alatt. (Főverzió frissítést meddig fog még kapni az A52s? Android 15 jön erre is még?)
Köszönöm,ha valaki tud egy tartalmas összefoglalót/véleményt írni nekem a készülékről! -
DrKapocs
őstag
válasz
Marci112233 #15126 üzenetére
Emiatt nem rendelek tőlük soha. Nem fogok egy 300-500-1000 Ft-os aprósághoz bedobálni dolgokat, hogy meglegyen a 3500 Ft. Hol van a fogyasztók védelme, hol van az árukapcsolás tilalma? Az Alin is kb. ezek a cuccok fenn vannak, ott nincs minimális rendelési összeg.
-
boborján2
aktív tag
válasz
Marci112233 #15124 üzenetére
Passz. Nem volt még 15 ezer alatti rendelésem.
-
-
PitLee
őstag
válasz
Marci112233 #15118 üzenetére
Na, akkor ez mázli volt.
Nekem is olyan kis semmi forgács volt, hogy kételkedtem benne, hogy az okozta a problémát, de az volt. -
boborján2
aktív tag
válasz
Ezért dobtam a legutóbbi temu csomagba egy ilyet
-
válasz
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Gyakran a zsebpiszok okoz problémát.
-
Marci112233
addikt
válasz
PitLee #15116 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Nem kellett nagyító, ugyanis elsőre belenéztem kint a szabadban a napon, de semmit nem láttam. Mondom oké pár lépés és ott a kompresszor, amivel max 4 bar nyomás és nem közel téve belefújtam a csatlakozóba. Ekkor már láttam hogy van valami mert egy kis részen más színű lett a csatlakozó alja. Bementem a szobába és egy vékony műanyag kábel összefogóval amiről hozok képet is lekezdtem pucolgatni. Hozott is ki némi poros, szöszös dolgokat, de annyira keveset, hogy gondoltam ez nem fog segíteni, de végül annyira megoldotta a dolgot hogy az eredeti 15W-os töltővel a gyári kábellel amivel érkezett a telefon is elindul a gyors töltés azonnal, és kipróbálva gyári kábellel a PC is felismeri. Ezek után nem is kajtatok új teló után, mert akku időben nekem még megfelel amit kibír.
-
PitLee
őstag
válasz
Marci112233 #15109 üzenetére
Nézted nagyítóval ?
Nem maradt benne valami szösz, zsebpiszok, faforgács...ect
Nekem van egy fogpiszkálóm amit Olfával elfaragtam vékonyra, hogy körbe tudjam matatni néha a csatlakozót.
Nekem forgács került bele, "bekattant" a csatlakozó, de hamar kis tudott ha arrébb tettem, meg érzetre sem volt az igazi, akkor kezdtem vizslatni és találtam az egyik sarkában egy forgács darabot. -
Marci112233
addikt
Légvonalban nekem 3 km a Román-Magyar határ, de az sem sok. A Nagykárolyi kaufland 14 km-re van közúton.
Sajna ismerős se rokon akitől tudnék kölcsön telefont, mert miondenki addig használja míg működik. A régi Galaxy J3 2017 még meg van, de mióta átálltam az A52S 5G-re az kikapcsolva eltéve a saját dobozában pihen.
Anno az A52S-t is több kuponkóddal 100 ezer alatt vettem meg, szóval a kuponos dolog nem új dolog számomra.
-
bul07
nagyúr
válasz
Marci112233 #15111 üzenetére
Nekem 1000m légvonalba a Román határ
Nagyvárad közúton ~30KmNincs valamilyen ismerősnek/rokonnak egy bármilyen telefon amit addig kölcsön lehetne kérni egy
Ha újat akarsz venni érdemes benézni a kuponosba hogy most mennyire lehet kuponozni a Samsung.com oldalán vagy applikációba, néha meglepő ár kihozható
-
bul07
nagyúr
válasz
Marci112233 #15109 üzenetére
Hát én meggondolnám a javítást de egy árajánlatot mindenképpen megér, és ha már bontva van egy új akkumulátor is kaphatna az meg a üzemidőn dobna nagyon sokat
Bár már eljött az a pont hogy használt piacon kezd nagyon elértéktelenedni, 35e Ft-tól indulnak az aprón
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott a kis A52S 5G-m ami mai napig megfelelne nekem még akár több évig is, de a töltésével gondjaim vannak. Röviden többszöri próbálgatásra indul el a töltés, amin néha a csatlakozó koncakt sprével megfújva segít, de egyre kevésbé. A töltő és kábel jó mert fater A13-asát egyből tölti. (Egyébként gyári 25W-is töltő a gyári hozzá kapott UCB-C kábel, mert az A52S-hez kapott 15W-os töltő is meg van, de ahhoz kapott kábellel és másik kábellel se ment a töltés ami hozta a 25W-os töltő vételét.)
Na most a telót 2022-ben vettem, így nem tudom érdemes-e javíttatni, vagy inkább új telefont vegyek.
Újnál maradnék Samsung vonalon, ugyanúgy minimum 128Gb-os verziónál, ami árba ha befér 150-be jó lenne, de max 180 amit rászánnék ha keret kicsi lenne. -
crok
nagyúr
-
DrKapocs
őstag
Segítsetek légyszi! Hol tudom az alkalmazások egyes értesítéseit személyre szabni? Valami ilyesmit keresnék én (ez nem Samsungos screenshot):
Mert Samsungon hiába megyek bele az app értesítéseibe, ott nincs ilyen. Zárolt képernyőn legyen vagy ne, stb, ez okés, de hol vannak ezek a részletek? Előre is köszönöm!
-
boborján2
aktív tag
Nem tudom ebben a topikban említettem vagy másikban , de mind1 is. Volt egy hibátlan és nem mókolt A52 , ami egy hivatalos OTA update után bootloopba került.
TMX kapásból alaplapcserét állapított meg. Persze olyan áron , hogy abból majdnem null kilométeres a52 szerezhető. (egyébként is meg an róluk a véleményem egy másik garis javítás miatt, amikor a munkalap szerint kijavított készüléket pont ugyanolyan hibával visszakaptam
)
Most viszont volt időm vele kicsit bohóckodni és odinnal sikerül rátolni a legutolsó firmware-t.
Meglepődve tapasztalom ,hogy sokkal ritkábban esik bootloopba , van hogy 20 percig is lehet nyomkodni ,aztán újraindul. Viszont nincs wifi , vagyis nem kapcsolható be.Neten kutatva abszolút nem találok egyértelmű megoldást. Van ahol egy kis nyákraszerelt alkatrészt cserélnek, van ahol nand hiba van, van ahol az egyik chipet újra forrasztják és megjavul.
Van valakinek ezzel tapasztalata szerviz oldalról?
Még mindig azt mondom ,ha épkézláb összegből kijönne ,akkor a gyereknek megcsináltatnám játszós telefonnak. Mert egyébként karcmentes és szerintem kategóriájáboz képest baromi jó kijelzője van.Illetve most ez a véletlen egybeesés műve ,vagy valóban az update tolta farba a telefont olyan szinten ,hogy így megölte??
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsung Galaxy A52 már alapból egy jól sikerült konstrukció volt, a modellvariáns pedig csak fokozza az élvezeteket, lényegében ugyanazon az áron.
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Drón topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Desert Titán - - Apple Garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Független
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest