Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThePoweR
senior tag
Hali
500/200 diginet mellé szeretnék minnél olcsóbban (max 15k) egy wifi-s routert. ~70nm panelban lesz, de a szobák közel vannak a routerhez szóval hatótáv annyira nem fontos.
Jelenleg egy 100/50 diginet van egy Linksys WRT110 routerrel. Elég sokszor elmegy a net letöltés közben és én a routerre gyanakszom. Mennyire valószinű hogy a digi hálózatával van a gond?
Köszönöm!
Üdv,
Dave[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz #72042496 #55697 üzenetére
Azzal az "elhanyagolható" különbséggel, hogy itt nem szerepel az igények között a 300+ Mbps wifi sebesség
(#55698) dances
TP-Link TL-WR1043ND - mint legolcsóbb gigabites, ajánlott router. Az a VPN-es csoda miért is hatott meg annyira? Mert nem wifi-s? Igaz, de legalább rendesen túlárazott A mai wifi-s routereken lekapcsolható a wifi.[ Szerkesztve ]
-
dances
tag
Üdv!
Router választásban kérnék egy kis segítséget:
- 50/5 -ös netem van (garantált: 12/1)
- 2 asztali gép lenne rákötve, az egyiken nonstop futna a qtorrent (aktív torrentek/kapcsolatok maximális száma: 50/50), a másik gépen csak netezés lenne, de olykor 8-10 lappal egyszerre
- mindkét gép UTP kábelen csatlakozna
- WiFi NEM kellMindenképpen gigabiteset szeretnék, hogy ne legyen gond, ha a későbbiekben gyorsabb csomagra váltok, illetve, mert tudom, hogy a jelenlegi TL-R460 (ami 10/100 -as) a torrent-től összefossa magát, használhatatlanul belassul.
A kiszemeltem:
TP-LINK TL-R600 VPNVélemény?
A Port Forward -ot megfelelően kezeli?
Illetve hogy ez a SafeStream pontosan mit jelent, és kikapcsolható-e?[ Szerkesztve ]
Only the Good die young.
-
mpeter94
tag
-
törölt tag
Köszi mindkettőtöknek!
Az 5 GHZ nem tudom, mennyire lehet fontos neki, és sajnos azt sem, hogy az eszközei támogatják-e, vagy tervezi-e cserélni őket. Majd mérlegel és kiderül melyik lesz, ezekből már biztosan sikerül választani![ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz #72042496 #55692 üzenetére
Wifi sebességet nem lehet garantálni. Majd a helyszínen kiderül, hogy mennyi lesz. A valós 300 Mbps-hez mindenképpen AC-s router és AC-s kliens eszközök kellenek, azok pedig nem olcsók. Vagy az igényből kell engedni, vagy többet kell rá költeni! Ajánlott AC routerek: TP-Link Archer C5, TP-Link Archer C7, Asus RT-AC55U, Asus RT-AC58U. A többi ajánlott AC router jóval drágább, mint ezek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Digi 1000 megás nethez 1 szintes, 120 négyzetméteres vidéki házba (tégla falak) kellene router. Vezetéken 1 PC, Wi-Fi-n 4 mobil, 1 nyomtató és időnként 1 laptop lesz rákötve. Az illető kikötése a szokásos, miszerint legyen fasza, de olcsó. Hekkelni nem akarja, dobozból kivéve működjön.
Azt írtam neki, ezeket nézegesse. Van esetleg olyan, amelyik közben kiesett a pixisből, vagy ilyen épületbe és ekkora alapterületre nem ajánlott?
Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
vizimento
senior tag
Eddig egy RT AC56U routerem volt.
Sajnos tönkrement, így egy ajánlást kérnék a helyettesítésére (mivel ez már nem kapható).
Ami fontos: 2db USB csatlakozó (egyiken mobilnet stickje, másikon HDD)
Nyilván jobb lenne ha az egyik USB3 lenne (a HDD-s), de azt nem is láttam egyáltalán az AC56U-n kívül
Mindezt persze elérhető áron (az ASUS 22ezer ft volt...)Nyilván egy egy USB-s router + NAS lenne az ideális, de együtt az előbb említett 22ezer duplája lett volna anno, és lenne most is...
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
Topikgazda
-
félisten
válasz prebalazs #55682 üzenetére
Az AC a jelenleg friss átviteli szabvány, elvben a leggyorsabb (5 GH-z-en megy) -- akkor tudod használni, ha a klienseszközeid is ismerik. Amúgy meg nem árt a jövőállóság...
A frimware megváltoztatása annyit tesz, hogy a gyári rendszer helyett külső (jellemzően lelkes önkéntes(ek)) által összehozott rendszert telepítesz az eszközre. Ennek sok módja van, a CFW-ek jellemzően több szolgáltatást nyújtanak, a fejlesztésük pedig gyorsabb, rugalmasabb, de a használatuk bonyolultabb lehet. Az Asusnál van az az érdekes helyzet, hogy a Merlin/HGG-vonal a gyári FW alapjain, annak a felületén, azzal gyakorlatilag kompatibilisen biztosítja a többletokosságot.
A dualband eszközök már tudják a párhuzamos 2,4/5 GHz-et.
Ebbe a házba elég lehet (nálam az) az Asus N18u, illetve, ha kell az 5 GHz, akkor az AC68u, AC87u vagy az AC66u B1. Több szintes lefedettségi igényről lévén szó, én külső antennásban gondolkodnék.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
zszszs
tag
Sziasztok
Router-vásárláshoz kérnék tanácsot, pontosabban típusajánlatot.
Egy olyan kellene, ami biztonságosan lefed egy épületcsoportot. Négy épület keretez egy udvart, ahol 4 nagy fa is áll. A kör átmérője kb. 60-70 méter lehet. A főépület kétszintes, kb. 30-40 cm-es téglafallal, a többi egyszintes vékony téglafallal. Most egy 50/5-ös netet kellene megosztani, bár később emelik majd a sávszélt. remélhetőleg. Kb. 10-15 laptop és 30-40 telefon csatlakozna rá egyszerre max. Köszönöm, ha segítetek. -
prebalazs
újonc
Sziasztok-
Router vásárlás előtt állok és olyan kérdéseim lennének hogy:
Mi az az AC, mi értelme és hogy tudom elkerülni?
Mire jó ha megváltoztatom a firmwaret?
Mi az a dualband? Arra már rájöttem hogy 2,5 és 5Ghz-s rutereknél van és azt jelentené hogy nem tudom egyszerre használni mind a 2 sávszélességet?
Olyan routert szeretnék ami tudja a 2,5 és az 5Ghz-t lefed egy 200Nm es házat ami tetőtérrel rendelkezik az eszközök amihez használva lennének azok Mobiltelefonok és Notebookok meg persze kábelen keresztül PC-k tanácstalan vagyok hogy milyet válasszak mert sok hozászolásba szarozzák a routert így inkább megkérdezlek téged milyet ajánlasz? -
-
Resist_
csendes tag
Sziasztok!
Hetekkel ezelőtt router vásárlásba fogtam, fel is tettem itt a kérdésem, hogy melyik routert válasszam.
Gondoltam megosztom veletek a tapasztalataim, hátha másnak hasznára lesz a dolog.
Szóval TP-Link-ben gondolkodtam csak (mind kiderült rosszul döntöttem), két router volt az amik között hezitáltam.
TP-Link Archer C5 és C1200.
Itt is azt a választ kaptam, hogy inkább a C5 lenne jobb választás mert a C1200 még új dolog, stb stb, nincs tapasztalat.
Nah de én belevágtam, csak az Archer C1200-ast választottam, mert mégis csak ac-s router és 1200 mb/s, stb stb. Vonzó ajánlat volt. A megvásárlás után nem is volt gond a beállítással és a működéssel sem. A kellő csatornaszám beállítása után még panelban is jól húzta az igát, a falakkal sem volt gond.
De.... van otthon egy Androidos mediaboxom, amihez egy külső vinyó van kötve, azon filmek. Kollegámnak másoltam volna át filmeket routeren keresztül laptopba dugott pendrivera, ftp-n.... És itt jöttek a problémák.
Adatmásolást és netezést nem bírta, kb három perc után leállt az egész, megszakadt a netkapcsolat és a wifi kapcsolat sem működött. Többszöri próbálkozás után is generálta ezt a hibát. Megnézve a router házát elég magas hőmérsékletet tapasztaltam, szóval szerintem ennek a típusnak melegedési problémái lesznek, ill. vannak. De ez csak a személyes véleményem.
Szerencsére e-digitalnál rendesek voltak és a szerviz helyett ment a csere Asus RT-N18U-ra, amivel persze semmi gond nincs...
Szóval TP-Link Archer C1200-ast NE VEGYETEK! 20 ropi, és szart sem ér....
-
Topikgazda
válasz chevy4 #55678 üzenetére
Ajánlott típusok:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7/C8Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
chevy4
újonc
Sziasztok!
Új routert vennék, egyrészt a DIGI-s net sebesség emelése miatt, másrészt a jelenlegi TP 841N nem bírja kiszolgálni a lenti configot.
- kb. 60 nm-es tégla építésű lakásban középen lenne, de 1-2 téglafal szinte minden irányban akadályoz.
- DIGI 500/200
- 2 asztali gép LAN
- 6-7 mobil eszköz (abból 2 AC-s)
- 1 laptop külső WIFI adapterrel, USB 3-at nem tudja. Viszont itt a legfontosabb a stabil, gyors kapcsolat.Lehetőség szerint legfeljebb 30-40k-t szánnék rá.
Köszi a javaslatokat!
-
Nixon18
senior tag
válasz Gubek-Einste #55676 üzenetére
Köszi a választ!
-
Topikgazda
-
sellerbuyer
őstag
válasz bluemirage #55672 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
válasz Lacielvtárs #55640 üzenetére
Beüzemelve, betesztelve az asus router, melyet ajánlott itteni topik gazda úr. Gubek-Einste
Kiválóan dolgozik, es az egy betonfal sem akadály neki.
Meg egyszer köszönöm a segítséget es tanácsot[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Inviteles IPTV-hez lehet kapni a szolgáltató által adott routeren kívül bármi mást? Vagy ez csak beállítás kérdése?
-
őstag
válasz sellerbuyer #55670 üzenetére
Ha az energia fogyasztás csökkentése a cél, akkor nem... és semmi értelme. Mert ezek maguk állnak standby-ba, ha nincsenek terhelve.
Ha azt akarod elérni, hogy bizonyos időszakokban menjen / ne menjen a WiFi... azt lehet. Ezt van aki használgatja... pl. gyerek nevelési célból. Napokat, órákat stb... be lehet állírani. Tehát ez közismert.... és elvileg azt is meg lehet adni, hogy bizonyos időszakokban hozzá lehet-e férni a routerhez... azaz szerintem azt, hogy használható-e vagy sem. Ennek vezetékes hozzáférésnél van értelme, hiszen ekkor a vezetékes eszközök PC-k stb... sem tudják elérni a routert.
Ez pl. az én C7-esem szimulátora
Szerintem az Acces Controll - Rule és Shedule részekkel lehetne megcsinálni.
Pontosabb részletes választ inkább itt tudsz kapni.Meliora sunt bono inimica
-
MODERÁTOR
válasz sellerbuyer #55670 üzenetére
A routereket folyamatos üzemre tervezték, nem szokásos bennük ilyen funkció. Olyan előfordul, hogy a WiFi-t tudod időzítve ki/be kapcsolni.
-
sellerbuyer
őstag
Létezik olyan router, aminek a gyári szoftverében megadhatom, hogy mondjuk ettől-eddig menjen le standby-ba? (Természetesen nem lenne gond, ha lecsatlakozna ilyenkor.)
-
ergepard
tag
válasz Gubek-Einste #55667 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Az AC58U-nak nincsenek ilyen hibái gyárilag? Stabil, nem dobál le a wifiről? -
Topikgazda
-
ergepard
tag
válasz Gubek-Einste #55665 üzenetére
Köszönöm a választ!
3 szobás panel lakásban lenne használva, 5 eszköz lenne rácsatlakozva wifiről (laptop,telefonok) illetve vezetékesen egy számítógépbe lene csatlakoztatva.
Erről a routerről mit gondolsz?
ASUS RT-AC1200G+[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz ergepard #55663 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
ergepard
tag
Sziasztok!
25, max 30 ezerig milyen routert ajánlotok nekem?
Lényeg, hogy minimum 500 Mbits sebessége legyen, hogy a 100/50-es netemet ki tudja szolgálni biztosan, illetve, hogy minden eszköz külön szálon kapcsolódjon hozzá.
Előre is köszönöm. -
ToBeY
nagyúr
válasz Gubek-Einste #55661 üzenetére
C5 találtam 20k környékén az jobb lenne?
-
Topikgazda
-
ToBeY
nagyúr
válasz Gubek-Einste #55659 üzenetére
Köszi mindenképpen dual band szeretnék mert most 2,4Ghz-es van és nem jó.
-
Topikgazda
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Dual band wifivel: Asus N56U[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ToBeY
nagyúr
válasz Gubek-Einste #55657 üzenetére
500mbit jelenleg(de tervben van 1Gbps váltás)
A szobából B szobába, 2 vagy 3 vasbeton fal (panel) szomszédok vannak
2teló 2-3 noti használná,15k max 20k lenne rá.(jó lenne 15k közelebb) -
Topikgazda
A kinézett Archer C59 nem ajánlott mivel csak 100-as portjai vannak.
2.4 GHz vs. 5 GHzMilyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Grande Ale #55654 üzenetére
Alapvetően az, hogy van-e megfelelő kliens eszközöd amivel ki tudod használni az AC adta előnyöket.
A másik tényező, hogy az AC-s eszközök erősebb hardverrel rendelkeznek így nagyobb sebesség/terhelés mellé már ideálisabb tudnak lenni.
Sokat számítanak a környezeti tényezők is a választásnál, a panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán ideálisabb tud lenne a dual band eszköz.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Tudnátok ajánlani olyan dualband-es routert aminek erős a wifije?Én ezt néztem ki TP-Link AC1350 (Archer C59)[ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
válasz Gubek-Einste #55653 üzenetére
Mitől függ, hogy ajánlott-e pl. nekem az ac? Lakás mérete, ilyesmi?
-
Topikgazda
-
veterán
Kérdés: van némi lankábel kihúzva a routertől korábbi végpontokhoz. Lenne egy wr741 és egy wr541 router, az egyik hely a ház hátsó fele irányában, a másik az udvar felé terjeszthetné ki a hatókört, bár csak kb 4-6 méterrel van arréb, de pont vastag falak takarását kerülném ki velük.
Érdemes szórakozni vele, vagy a 1043 háromantennás jelébe csak belerondítana?https://tinyurl.com/rasoapro
-
Topikgazda
-
veterán
válasz bluemirage #55649 üzenetére
TP-Link 1043ND lett, edigitalnál, sajnos V3, ez volt, hamár beautóztam érte elhoztam.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
őstag
válasz rasotamas #55648 üzenetére
A beépített antennáknak 2 hátránya van:
- nem lehet őket irányítani, de ez főleg emeletes házak esetén lehet gond. Ergó a forgathatóságuk (fejtetőn, vagy plafonra) is kötött, hiszen a forgatással együtt nem tudod az antennát korrigálni.
- nem lehet cserélni őket nagyobbra. Ez az esetek többségében úgy sem szükséges.
A jelerősséggel nem szokott gond lenni.
---
A routerek alapbeállítás szerint keverten szórnak... azaz egyszerre képesek a különféle eszközöket (g/n, vagy akár ac) kiszolgálni. Ezzel ne foglalkozz.Az ajánlott routerek teljesen jók. Csak a 2,4 Ghz-es jelekkel lesz esélyed nagyobb teret lefedni, tehát neked egy gyorsabb N-es router kell. Ezért kaptad az alábbi ajánlást:
Tp-Link 1043 ND --> Asus N18U --> Asus N56U ---> Tp-Link C5 (ez utóbbi már ac-t IS! tud)
Ezek mindegyike elterjedt és kiforott eszköz. Az árat figyelembe véve tudsz dönteni... mivel más kritériumot nem írtál... pl. egyedi firmware igénye, USB portok stb...[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
veterán
válasz bluemirage #55645 üzenetére
Fú akkor most elbizonytalanodtam. Lehet ezt kellene 20-ért? Megér plusz 6 ezret? Egyébként sok és sokféle eszközünk van, régi laptoptól új mobilig. Ha van g-s, n-es meg ac-s eszköz akkor mit csinál?
És az nem gáz, hogy ennek az ASUS-nak nincs külső antennája? Nem gyengébb? Kellene a jó jelerősség, esetleg a ház végéig, udvarra elérne.https://tinyurl.com/rasoapro
-
válasz Gubek-Einste #55643 üzenetére
Rendben.
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
őstag
válasz rasotamas #55644 üzenetére
A leírás alapján szerintem neked nem optimális 100-as portokkal ellátott eszköz.
Az még ott megy el, ahol csak 1 eszköz van és a NET is jóval lassabb.
Az 1043 ND elégséges választás lehet. Jó lesz az.
Ha a jövőben nőne NET sebességed, akkor egy N18U még egy kicsivel jobb alternatíva lehet, annál is jobb egy N56U (5Ghz-es N miatt szélvész gyors)
AC eszközöknél a C5 pl. egy ajánlott belépő szint. De nem biztos, hogy neked ajánlott lenne az AC.Meliora sunt bono inimica
-
veterán
Sziasztok!
Megrendeltem az Edigital-nál a 1043ND-t, nem tudom, hogy V3-e vagy V4. A bolt számát nem lehet tudni, csak a központét, ott meg nem tudják megnézni.
- Milyen hátránya lenne a V3-nak a V4-gyel szemben?
- Van-e alternatíva? Néztem az RT-N18U-t, C5-öt de ez 14ezer azok meg 20 fölött vannak. Nem hiszem, hogy megér annyit.
- Néztem a C50-et is, AC-s, olcsó, tudom, hogy a vezetékes része 100-as, de gondolom a WAN portja nem, és LAN-on egyetlen PC van rákötve, minden más wifin.
80/20 megás netünk van egyébként, 1 PC LAN-on, 3 laptop Wifin, meg 2 tablet, 5-6 mobil.
Kertes ház faluban, szóval a saját wifinken kívül látok még egyet.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #55642 üzenetére
Igen, annak a rövidítése.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
válasz Gubek-Einste #55641 üzenetére
Értem. Köszönöm a válaszod, ismét
CFW azaz custom firmware rövidítése?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #55640 üzenetére
Ha a gyári valami miatt nem lenne megfelelő akkor lehet próbálkozni CFW-vel.
-
válasz Gubek-Einste #55615 üzenetére
Vásárlás megtörtént, vasarnap indul a teszt ...
Nagyon bízok benne hogy a panelban is helytáll.Érdemes padavan firmwareban gondolkodni?
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz laci06 #55634 üzenetére
A prohardver-es teszt alapján ha csak a 2.4Ghz kell, akkor is az AC66 kb kétszer olyan gyors.
Volt olyan PH teszt, ahol összehasonlították az N18U-t és (2.4GHz-en !!!) az AC66U-t? Linkeld már be, légy szíves!
Ha hosszú távon gondolkodsz és 5GHz-es klienseket fogsz vásárolni, akkor jó döntés lehet az AC66U B1. -
Topikgazda
-
noname980
csendes újonc
válasz bluemirage #55635 üzenetére
Áhh értem akkor köszönöm szépen a választ majd még megfontolom hogy ezek közül melyik megoldás legyen
-
Topikgazda
válasz bluemirage #55635 üzenetére
A 842ND és a 843ND csak speciális esetben szokás ajánlati, ha kell azoknak a többlet tudása.
-
őstag
válasz noname980 #55631 üzenetére
Az AC-s eszköz pont, hogy általában kisebb távolságra sugároz. De neked még egy N-es eszköz is bőven elég a 10/1-es NET-hez. Hagyd az AC-t.
A lista teteje nálad pl. az Asus N18U. De talán a TP-Link 1043ND jobb választás lenne, mert ha kevés az egy eszköz, akkor kell egy másik eszköz a terasz irányába stb... továbbá az ND-re lehet rakni 3x1800 Ft-ért 8 dbi-s antennát az egy kicsit javíthat a helyzeten. Ez a 2 eszköz később jóval nagyobb NET-et is elbír.
A lista alja TP-Linktől 841ND, 842ND (USB is van rajta), vagy a 843ND. Ezek is jók neked és ezeken csak 2 antenna van, így olcsóbban rakhatsz rá erősebb karókat...
De a gyakorlat azt mutatja, hogy egy második eszközzel jóval nagyobb eredményt lehet elérni, mint karózással'.Meliora sunt bono inimica
-
laci06
senior tag
válasz Multibit #55632 üzenetére
A prohardver-es teszt alapján ha csak a 2.4Ghz kell, akkor is az AC66 kb kétszer olyan gyors. Ha megnézem, hogy mennyit fizetek a netért havonta, akkor kb 1 havidíj lenne a különbség a két router között nekem. Annyit meg nekem érne a 2-szeres sebesség, illetve az, hogy később nem kell új router ha esetleg veszek egy 5Ghz-es adaptert. Ezeket figyelembe véve sem érné meg?
-
Topikgazda
válasz noname980 #55631 üzenetére
Az AC csak 5 GHz-n megy aminek kisebb a hatótávja mint 2,4-nek.
Ha nem szükséges az 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 jó lesz, ha esetleg kellene akkor Asus N56U fér még bele a 20k-s keretbe.
Ehhez a nethez elég lenne egy Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND is abban az esetben ha nem kell az 5 GHz-s wif.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Multibit
nagyúr
válasz laci06 #55630 üzenetére
Már megkaptad korábban a legjobb ajánlatot: Asus RT-N18U.
Ha csak 2.4 GHz kell, akkor valóban felesleges AC routerbe invesztálni. Arról nem is beszélve, hogy az AC66U-nak két változata van, és manapság inkább az újabb B1 verziót éri meg venni (már akinek szüksége van rá). -
noname980
csendes újonc
válasz bluemirage #55629 üzenetére
Most egy TP-LINK WR543G-van és igen ki van maxolva a ház közepén van..mivel elég régi vagyis már elég rég ota van már ez router igy gondoltam hogy kicserélném egy korszerűbbre..szoval akkor nem elég ha pl veszek egy ac-és routert mivel tudtommal az nagyobb hatotávolságba sugároz nem vagy csak nagyobb sebességgel?
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz noname980 #55628 üzenetére
Milyen van most? Ha az egy 2,4Ghz-es 5dbi-is eszköz, akkor sajnos kb. ez a maximum amit egy!! eszközzel ki lehet hozni. Sokat segíthet a router megfelelő elhelyezése is (kábelezés)... de ha ez már ki van maxolva (Azaz nem a ház sarkában van), akkor sajnos kell egy router és valahova még egy repeater.... vagy több. Mivel elég lassú a Net, így ez a megoldás nem fog lassítani semmit. Ha mindkét eszköz új, akkor nem biztos, hogy belefér majd 20K-ba...
A tik szó nem vicces
[ Szerkesztve ]
-
noname980
csendes újonc
Hali tik milyen router ajánlatok 10M/1M sebességnek?Egy relativ nagy családi házban elünk vastag beton falak stb és némelyik szobában elég gyenge jel valamint kint is akarnánk a teraszon wifi-ni de odáig már nem ér el és tik milyen routert ajánlotok 10-20k között gondolkoztam többet nem szeretnék kiadni.Köszönöm előre a válaszotokat.
-
-
woodworm
veterán
Az openwrt részéről a legutolsó stabil kiadás után érkezett a támogatás, ezért csak a fejlesztés pillanatnyi állapotát tükröző build érhető el, amiben nincs benne a luci, a webes beállító felület.
A lede az openwrt oldalhajtása (különváltak, újraegyesülnek), jelenleg stabil kiadás elé néz, az rc2 van tesztelés alatt, ami tartalmazza a lucit. Emiatt kezdőnek az utóbbit ajánlanám.[ Szerkesztve ]
-
laci06
senior tag
válasz Gubek-Einste #55622 üzenetére
Tehát akkor vegyek új router, és a mostanit használjam repeater-nek?
Zyxel Armor Z1-ről vélemény? Egyik webshopban most lenne demo darab 30k-ért.[ Szerkesztve ]
-
válasz Lacielvtárs #55623 üzenetére
a fenti kérdésem, tárgytalan
-
esetleg ez, szerinted az én esetemben amiről tegnap beszéltünk?
[link]
ezen van antenna.... tudom, antenna mániás vagyok, de nem lehet hogy ez jobb lenne, mint az antenna nélküli?
nem szeretném vissza vinni cserélgetni, hanem beüzemelni és annyi.
igazából csak egy ezressel több, de nagyon érdekelne a véleményed, amit előre is köszönökjajj, jól értelmezem a leírást? ez nem tudja az AC-t, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz laci06 #55619 üzenetére
Milyen verziós a jelenlegi router, v1 vagy v2/v3?
Ilyen környezetben nem lesz elég egyetlen eszköz, a jelenlegi felhasználhatod másodlagosnak.
Ha elég a csak 2,4 GHz-s wifi akkor Asus N18U.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy le kéne cserélnem a TP Link WR1043ND routeremet. Egy 150/15-ös netet kellene szórnia az alábbi lakásban.
Az összes fal tudtommal vasbeton, és router helye a fekete pontban fix sajnos. Jelenleg már a Slaapkamer1-es szobában is csak a net fele elérhető wifi-n keresztül, a 2-es jelű hálókban meg szinte már alig van jel és net. Egy olyan megoldásra lenne szükségem, ami stabilan tudna netet szolgáltatni az egész lakásban. Sajnos az eszközök java csak 2.4Ghz-es Wifit tesz lehetővé, és ez is lenne az egyetlen kritérium. Extra szolgáltatásokra nincsen szükségem, csak erős és stabil jelre. Keret az annyi, amennyi szükséges, ha 20k-ból megoldható, akkor 20k, ha a duplájából akkor a duplája. Melyik az a router ami a jelenlegitől szignifikánsabban erősebb jelet tudna szórni?Köszönöm!
-
Rendben, mar meg is rendeltem, a másikat lemondtam...
Neked , nektek hiszek ...
Eddig minden bejott, amit tanácsoltatok, jobbak vagytok mint a lottó
Köszönöm mindent"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
SzaboD91
újonc
Az a baj, hogy az nem tudja a AC szabványt
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #55613 üzenetére
Vegyél oda is egy Asus N56U-t.
-
SzaboD91
újonc
Router vásárlás előtt állok és két típusra szűkítettem le a kört: Asus RT-AC1200G+ és TP-LINK Archer c5.
Akinek van tapasztalata ezekkel az melyiket ajánlja inkább és miért? -
válasz Gubek-Einste #55611 üzenetére
Jol hitted, lehet rosszul fogalmaztam, vagy össze vissza szerkesztettem
Itt nálam ilyen van, amit venni tervezek, az az exhez menne, panel lakásba, hogy Skype-ozni tudjak a lányommal.
Azt gondoltam hogy az antennanak van jelentősége a megbízhatóságot illetően...
De akkor ez lesz [link]Köszönöm a segítséget
-
trust007
tag
válasz bluemirage #55601 üzenetére
@Gubek-Einste
Köszönöm mind2töknek a választ! Ezek figyelembevételével döntök.
[ Szerkesztve ]
Redmi 4X → Mi 9 SE → Redmi Note 12 Pro 5G
-
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #55610 üzenetére
Akkor inkább az N56U legyen mert az gigabites portokkal rendelkezik, azt hittem most is ilyened van.
-
válasz Gubek-Einste #55608 üzenetére
Jelenleg egy ilyen tp link van, router-ként.
[link]
A diginet, tipikus lan net, csak utp kabel jön be a lakásba.
Értem, akkor nekünk az ac tudású kell.
Köszönöm az infót, akkor az ac53u-t fogok venni.
A tp linknel azert gondolom, csak megbízhatóbb lesz amit írtál nekem...
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors válaszokatSzerk: 'panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)'
Ezek fényében, nem lenne nekem is az jobb, szerinted? Függetlenül hogy nincs rajta antenna?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Dual band wifivel: Asus N56UEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #55606 üzenetére
A jelenlegi router-ed N-s, az AC az újabb szabvány 5 GHz-n, nagyobb sebességet tesz lehetővé de csak ha a kliens eszköz is AC tudású.
Inkább egy másodlagos eszköz beiktatása lenne jó megoldás kábeles kapcsolattal a jelenlegi mellé, annak jó lehet az AC53U 100-as portjai vannak de a wifi-je az AC1200-as vagyis a kinézett AC53-hoz képest már 2x2:2 MIMO képességű 5 GHz-n is.
-
dopli
újonc
Hali!
Kéne nekem egy router. Panelház, 60 m2, egyetlen falon kellene átjutnia a jelnek (gondolom gipszfal). Diginetes csomag, kb 50Mbit/s le és 10 Mbit/s feltöltés, de gondolkozom egy jobb csomagon, szóval nem lenne hátrány, ha 200/100-at is bírná az új router. 1 laptopot, 2 telefont és egy tabletet kéne tudnia kiszolgálni. Kb 10-15ezret szánok rá, minél olcsóbb annál jobb. Milyen routert ajánlotok?
Köszi! -
válasz Gubek-Einste #55605 üzenetére
'AC-s wifi'
Ez mit takar?Szerkesztesedre:
Akkor melyiket javaslod?
Ez nekem nagyon bevalt Asus RT-N56U Black Diamond 600Mbps kétsávos gigabites wifi router 2db USB porttal...Bocsánat hogy mem szerkesztem az előzőt, mobilrol irtam
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #55602 üzenetére
Az Asus RT-AC53 és az összes AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik, valamint CFW ellátottságuk sem gyakori.
Ha nem szükséges az AC-s wifi akkor ajánlatosabb lenne az Asus N56U.Valószínűleg az új eszközzel sem lesz jobb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz krealon #55603 üzenetére
Bocsánat,gigabitet (meg kell jegyeznem)
Tehát a wifi problémas lesz?
Jelenleg egy ilyenem van, amint antenna sincs es tökéletes 50 cmes vályog falon át...
A sima 2,4 Ghz es wifi ennél is gyenge volt, de érdekes az 5 ghz viszont hasít
[link]
Panel lakásba menne, ahol az előszobába lenne 'közepén' es az volna a cél hogy a két szobában legyen wifi.
Ehhez gyenge lenne?
Egy samu mobilt es egy Huawei MediaPad M2 8.0 - t kellene kiszolgalnia, mindkettő tudja az 5G wifit.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Lacielvtárs #55602 üzenetére
"Erről a routerrol mi a véleményetek?
ASUS RT-AC53
Lan digi net wifi használathoz menne, semmi extra, csak hogy tudja a gigabytet es 5G wifi legyen.
Erre megfelelő?"Ha csak ennyi a feltetel, akkor megfelelo. (Nem "gigabytet", hanem gigabitet)
De keszulj fel, hogy az 1x1:1 -es 5 GHz nagyon tavolsag erzekeny lesz, es inkabb elallsz az internetes vasarlastol 14 napon belul. -
Üdvözlet Urak esetleges Holgyek.
Erről a routerrol mi a véleményetek?
[link]Lan digi net wifi használathoz menne, semmi extra, csak hogy tudja a gigabytet es 5G wifi legyen.
Erre megfelelő?
Előre is köszönöm a választ"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
őstag
válasz trust007 #55600 üzenetére
A 10/100-as WAN port a leírásban azt jelenti, hogy vagy 10-es ÉS a 100-as sebesség szabványt ismeri (tehát az 1000-est, azaz a Gigabitet nem). Esetedben a 100/100-as tempóra fog felállni.
Ezt azt jelenti, hogy 100/50-es NET-hez elégséges lehet a 841-es, mint low budget megoldás egy eszközre.Egy 841 ND jobb lenne annyiban, hogy a "D" jelölés miatt le lehet cserélni rajta az antennákat 8 dbi-sre. Elég brutál nézne ki azokkal a karókkal, de a 2 betonfal miatt lehet, hogy egy kicsit masszívabb lenne a végeredmény. Az antennák darabja kb. 1700 Ft.
Ilyen okból volt nekem korábban egy egy Tp-Link WA701ND-n (ez acces point) egy nagyobb antenna, mert a hálószoba közpébe egy holt sávot csinált egy vasbeton oszlop és nem volt mindegy, hogy hol van a telefon a szobán belül. Az antenna cserével pont egy pálcikával nőtt a jel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Harman/Kardon Onyx Studio 7
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest