Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
-
őstag
válasz Essejó #104482 üzenetére
540mbit/s az a link sebesség lesz. Egy névleges érték, ami WiFi esetén nem sokat jelent.
100 mbit/s vezetékes kapcsolat a TV esetén többszöröse a valós terhelésnek. Tehát bőven elég. De ezt már írták többen is.
Ha stabil az 5GHz a TV-n, akkor hagyd azon és kb. ennyit tudsz tenni.
Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz flash- #104476 üzenetére
+1, ahhoz hogy engedd a TV-nél a 1 Gbit-es internet kiépítését
A TV-n megjelenített tartalomhoz elég a 100 Mbit-es Internet. Ezért is raknak a gyártók 100-as portokat a TV-re. Az, hogy egy TV-be dugható USB-s Stick parasztvakítás jelleggel magasabb tempót is tud, mint 100 Mbit... az lényegtelen, ha a TVn megjelenített tartalom ezt messze nem igényli.
Egy Youtube 4K (UHD) videó kb. 20 mbit-et igényel. A Netflix és társai még ennél is kevesebbet.Ha mindenképpen pénzt akarsz költeni és kell egy értelmes, időtálló megoldás.... akkor a következő festésnél kábelezd össze a helységeket UTP-vel és routert rakd központi helyre. Na ennek van értelme és ez megérné a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
Ezek a háztartási switchek egy routerhez képest buta eszközök, túl nagy beszerzési kockázat nincs bennük. Routernál már jobban körül kell nézni, ha el akarod felejteni, hogy van routered. Ott már nem javasolt a Tenda....
Azért sem..., mert van két másik márka melyek típusai lefedik a lakossági piacot, árban és tudásban is. Mindezekhez sok tapasztalat és így viszonylag biztos ajánlások tartoznak. Ennél a két márkánál is előfordulhat kerülendő típus stb..., de a elterjedség és az ebből következő tapasztalat miatt ez már ismert.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz motocoder #89982 üzenetére
Ha van olyan wifi eszközöd (telefon, laptop), ami már AX-es és azon eszközön számít a sebesség is, akkor és csak akkor cserélném le...
Ha nincs fagyás és hiba nélkül megy a C5 AC1200-es, akkor várnék vele és persze nem Xiaomi AX3600-at vennék idővel, hanem Asus-t... de tök mindegy.... a lényeg, hogy ha nem kell a plusz AX-es tempó, akkor ne kapkod el a vásárlást.
-
őstag
válasz gubika #89967 üzenetére
CAT6-os UTP kábel, ha csak felszálló vezeték kell. Neked elvileg ez így elég.
Ha több tíz méterről lenne szó, akkor a vastagabb CAT6A a javasolt a küszöbön álló 2,5 Gbit és 5Gbit-es hálózatok miatt. De lakás méretekben ritkán jön össze ekkora távolság.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz McLaca #88302 üzenetére
Jó a gondolatmenet. Beleképzelve magam... egyértelmű, hogy az döntene, hogy a PC mivel fog kapcsolódni. A Digi optika miatt nyilván kábellal illene és a leírtak alapján az AC65P-t venném. Minden másra is jó neked az AC65P.
De ha WIFI-t kellene a PC-n eröltetni, akkor az AX20-at választanám.... bele jó drága AX-es Wifi adapter.... de nyilván ez így is sem lesz teljesen OK... A Wifi és PC nem jó barátok... "Nem illenek össze"
-
őstag
válasz Márton #88201 üzenetére
Megosztás.
USB3 plusz jobb router.Szerintem NAS-t kell venni. A NAS-t eleve fájlmegosztásra találták ki. Jobb megoldás, mint "a pendriveként használt wincsi."
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz bajuszati #88133 üzenetére
Nem használtan nincs 10 tHUF alatt ajánlható router. Még az alsó polcokról sem.
Ez egy általános iránymutatás.
Továbbá, ha a 4 felsorolt eszköz egyidejűleg megy WIFIN és majd idővel nagyobb NET is lesz, akkor nem is ajánlott a 20 tHUF alatti router...[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz borondysz #88118 üzenetére
Az alapötlet jó, hogy MESH rendszerrel fed le a lakást. Ebben a topikban is ha 2 eszközt kell akkor már olyat ajánlanak, hogy azok MESH-ben kapcsolódjanak egymáshoz.
De ez E4-nek csak 100-as portjai vannak, így nagyon nem ajánlott.
Ha mindenképpen ilyesmit szeretnél, akkor 2 jól elhelyezett M4 elegendő lehet. Ha csak ennyi fér most bele a pénzügyi keretbe. Sajnos Wifi 6-ot ez sem tud és csak' 1200-as LINK sebessége.Az igazán korrekt megoldáshoz a két MESH eszközt kábellel kellene összekötni. Ezzel lehet ugyanis elérni azt, hogy a két eszköz teljesen ki legyen használva, mármint sebességben.
-
őstag
válasz mdav88 #88030 üzenetére
A leírtak alapján kicsi az esély a user error-ra és lehet, hogy tényleg hibás az AC57U...
Ha belefér a keretbe és még mindig az AC vonalon akarsz maradni, akkor gondolkodás nélkül AC65P-t vennék. Ha az is rossz lenne, akkor nálad a gond... de akkor legalább egy korrekt eszközöd van, ami jól jöhet akkor, ha egyszer az AC66U_B1 megadja magát. Közben pedig nyomozhatsz saját oldalon...
C6-ot és C7-et tuti nem... pedig C7_v2 van nekem is egy 1200GU mellett. Az AX meg csak' egy belépő AX-es router... szóval AC65P-vel fuss egy kört.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Jogos... Én sem vennék otthonra, ahogy rtam. De még az általad drágának tartott példám is gagyinak minősül. Nálunk nem is része a "core IT"-nak. Céges eszközök és alkalmazások nem használják. Mert ott továbbra is csak Aruba (optika, U/FTP) az elfogadott.
-
őstag
válasz Soma01 #87655 üzenetére
A cégnél kb. 10ezer négyzetmétert ilyennel fedtünk le...
POE, falra szerelhető és egy +1 eszközt beiktatva(radius server) végzi az autentikációt és a roamingot. Nem AX-s, de napi 24-ben megy már több, mint 4 éve, POE-vel táplálva.
Otthonra nem vennék ilyet, de ismerek olyat munkatársat, aki annyira belelkesedett, hogy otthonra is ilyeneket vett. Ő szereti, hogy majd minden helységbe rakott egy ilyen ufót.
Tehát ez nem Mesh, hanem hasonló funkciót nyújtó régebbi -mondhatni közületi- megoldás.Általános infó:
Router funkcióval rendelkező eszközökhöz nem csinálnak POE-t... feltételezik, hogy ott van áram. Jellemzően csak AP-k kapnak POE támogatást, tehát router ami akár AP-nek is beállítható... nem nagyon...[ Szerkesztve ]
-
őstag
AX10 20 tHUF-tól kezdődik, az 50 EUR tehát jó.
Ajánlott eszköz... figyelembe véve, hogy ez egy nagyon belépő szintű AX-es router... de ez az árán is látszik. Az egyik legolcsóbb vállalható AX-es eszköz.
Az AX50 helyett inkább legyen Asus AX55, ha mégis abba az irányba mennél el. Kb. egy árban vannak.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz Eclips21 #87192 üzenetére
Jó ár/értékű kis cucc volt. Nekem is van egy AP-ként használva, tavaly tavasszal vettem. Még karácsony táján is kapható volt. De úgy néz ki, hogy eddig tartott.
Szerintem lekerül az ajánlott eszközök listájáról.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz galaxys80 #87133 üzenetére
Szintenként kell 1-1 eszköz, vezetékkel összekötve. Ahogyan ezt korábban is írták neked.
Ez alap a két szintes terület lefedésénél. Minden egyéb csak csalódást okoz, vagy marad a lassú 2,4ghz a döntött antennákkal, mint 8-10 éve... és akkor semmi sem változik, csak máshogy fog kinézni a routered.... és az 5Ghz-es képességei alig lesznek kiaknázva.Annyival egészíteném ki, hogy nem kell feltétlenül Mesh-ben gondokodni, mert két szint esetén ennek nem jön ki az előnye annyira.
Ahol bejön az internet oda kerül a fő router, ami egy AC65P is lehet... Ez pénztárca függő. Antennái függőlegesbe(!) állítva. A felső szinten egy másik eszköz, ami AP-ban megy és nyilván kábellel csatlakozik az alsóhoz. A felső router antennái is függőlegesen(!) állítva... nem megdöntve! A felső lehet akármilyen márka és lehet olcsóbb, amire itt kaptál már ajánlást illetve visszaolvasva látod. A felső más SSID-t kapna, mint az alsó.... Ha én csinálnálm.
A MESH most már kedvező áron elérhető, de még mindig rel. drága. Csak oda javaslom, ahol vízszintesen kell nagyobb területet lefedni és ahol emiatt életszerű a roaming is. Egy ingatlan felső és alsó szintje között megendhető lehet két külön, de egymással összekötött WIFI. Router+AP... klasszik
Olyan meg valóban nincs, hogy egyes márkák bizonyos telefonmárkákkal nem működnek.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szerencse, hogy így van és nem lehet lefedni vele mindent.
Menjen át 50 cm-es falon, meg a kert végében is legyen jó, de ha társasházban lakok, meg úgy általában is... a szomszédok Wifi-je viszont ne jöjjön át hozzám... csak az enyém érjen el mindenhova... Na persze...A 2,4Ghz hatótávja egy tévedés volt. Ahogy terjedt a Wifi... úgy jött rá mindenki, hogy ez a tévedés milyen hátránnyal jár mindenkire nézve. Visszanyalt a fagyi.
Emiatt csak az követhető amit írtál. Megtervezett Wifi hálózat, ami több eszközből áll és azokat gyors kapcsolat köti össze. Ez most még inkább kábel... de idővel el tudom képzelni, hogy a MESH-es rendszerek fejlődése okán kompomisszumok nélkül, lakáson belül, vezeték nélkül is össze lehet majd kötni ezeket az eszközöket.De az egy eszközzel mindent.... na azt én sem tudom most még elképzelni. De itt 1000x olvassuk ezt az elvárást...
-
őstag
Rendszeresen közzétett lista. Ez esetben tegnap esti.
Ezek kipróbált és megbízhatónak tartott típusok, amiből sokaknak van már és még kaphatóak.
A panelban és úgy általában társasházi környezetben a 2,4Ghz felejtős...
Úgy kell a routert elhelyezni és olyan klienseket (mobil, laptop stb...) kell használni, hogy az 5Ghz lefedje a lakást.
Ha nem megy, :
- akkor kábellel(!) összekötött második eszköz kell (AP). Ellenkező esetben a linksebesség feleződik az AP és Router között.
- bár az utóbbi időben megjelent MESH rendszerben is lehet gondolkodni. Ott is jobb, ha azok vezetékezve vannak egymással, de némi körültekintéssel és kompromisszummal levegőben is összeköthetőek és korrekt eredeményt lehet elérni ott is. De a 2,4Ghz attól még felejtős az ilyen zsúfolt helyeken.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Switch.. minimum egy ilyen belépő szintű.
A gigabiten fog osztozni így a pc és a PS.
Csak rakd bele a 3 kábelt és készMeliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz AXisBOLD #83749 üzenetére
Szerintem 10/100/1000-et akartak írni, csak már nagyon rövidítettek.
Azaz erre a három névleges sebességre tud felállni. A 10-es tempó nyilván már történelem. Ma már nincs olyan ellenoldali eszköz, ami ezt kérné a routertől.De már az ajtón kopogtat az új: 10/100/1000/2000/2500
https://www.tp-link.com/hu/home-networking/wifi-router/archer-ax6000/#specifications
Nyomott áron...[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz kushwavez #83641 üzenetére
"1 TB HDD USB 3.0-ra"
A NAS az Network Attached Storage, nem USB!
Jól értem, hogy USB-n használt winchiből akarsz valamit kihozni?A megoldás, hogy igazi NAS-t veszel és az alsó hangon is 1Gbit-en csatlakozik. Network... azaz UTP kábelen a routerhez. A NAS-ba rakod a winchit'.
Ha pendriveként használod a winchit, akkor az szűk keresztmetszet lesz.A SATA II-es sebesség az simán lehet... ez akár 300 MB/s a NAS-on belül. Aztán ha a NAS-t a routerre kötöd (UTP kábellel), akkor a Gbit miatt lecsökken kb. kb. 120 MB/s-re. De még ez is szép a mostanihoz képet.
-
őstag
válasz gabro0 #82601 üzenetére
Így van ahogy norba69 is írta... tipikusan rendszergazdák és hozzáértők vesznek ilyen cuccokat. Teljesen jók, ha hozzáértő módon vannak nemcsak üzemeltetve, hanem már kiválasztva is.
A rendszergazda ismerősöm új háza minden szinten és helyiségben ubiquiti cuccal van lefedve. Míg ASUS sok éve az egyik legjobb választás... minden évben van ajánlható típusa, amit egyszerű user is nagy eséllyel tud használni.Nekem gyakran nincs türelmem úgy segíteni, ahogy ezt többek teszik pl. itt... Le a kalappal előttük. Azt szoktam mondani, amikor már kiakasztanak, hogy "ha a okostelefonhoz, routerhez és számítógépes eszközökhöz jogosítvány kellene, akkor sokaknak nem lenne... Pl. neked sem."... és ebbe nincs nagy túlzás. Mivel ezek az eszközök nem alkalmasak emberélet kioltására vagy sérülés előidézésére, ezért hozzánemértők' is vehetnek olyan eszközöket, melyek teljeskörű, szakszerű üzemeltetésére nem képesek.... de attól még pesze megveszik.
-
őstag
válasz Intruder2k5 #80368 üzenetére
Igazad lehet azzal, hogy ezek az eszközök korán halnak... azaz ha a mostani Tp-Link C7 v2 meghalna (ő sem tavalyi) akkor az új beszerzéséig stb... a 1200GU simán tudja helyettesíteni, addig max az udvaron nem lesz WiFi, de addig sem áll meg a házban az élet. Köszi a tippet.
-
őstag
-
őstag
Asus Asus AC57u v1 ... AP-ként lenne használva
Szeretnék még az 'utolsó darabra' megbízható helyen lecsapni.
Tegyük fel, hogy ez itt V1
Ez meg itt V2.
Vezetékkel (cat6) csatlakozik majd központi routerhez, így rendes AP-ként fogom használni. Szabadtérben, jól védett helyen lenne használva.
Internet sebesség: 100as, a jövőben talán 200as.Gondoltam a 901ND-re is, a 450mbit-es ritkább változatára... de úgy gondolom, hogy ezt már 2 év múlva is megbánnám. A 100ast sem vinné már át.
3dbi-s tányérokkal meg konnektoros mókákkal nyilván én sem akarok mókolni.
Ha az aqua megerősíti, akkor vegyem még a V1-et, mert az egy kicsit időtállóbb?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz RAiN91 #73167 üzenetére
Ha a router élettartama alatt (mondjuk 5 év) nem cserélsz telefont és mostani telefonok tényleg nem tudják az 5Ghz-et, akkor valóban elég lehet az ajánlott két régi típus.
Szerk: szerintem a középosztály és attól lefele még mindig gyártanak 5Ghz nélküli mobilokat. De már kopik ki az ilyen hozzáállás.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz RAiN91 #73156 üzenetére
Ahogy korábban is írta Kali... de ne feledd, ha társasházi, panelos környezetben lenne használva, vagy ahol sok más WiFi van a közelben, akkor egyik sem megfelelő eszköz --> mert ma már ilyen helyekre dual band-es, azaz 5Ghz-et is tudó router kell. De a listádon régi, alap típusok vannak és azok ezt nem tudják.
-
őstag
-
őstag
válasz Genius007 #72527 üzenetére
Az év legviccesebb elvárása cím eddig a Tied. Előttem volt aki komolyan vette a választ. Respect nekik..
A gyakorlatban Neked néhány száz mbit a WiFi. Ez is csak bizonyos feltételek mellett. A dobozon lévő szám jelentését már sokszor leírtuk. Annyiban sajnos igazad van, hogy aki nem ért hozzá, az joggal érti félre.
A visszaolvasás korrekt dolog volt, de így akkor azt is láttad, hogy adott összeg mellett mit kapsz.
Megj: nem hiszem, hogy lenne Giga Wifis ellenoldali eszközöd... Így gond sincs.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Core2duo6600 #72127 üzenetére
Nem ajánlanám a powerline-t így ezen eszközök összekötésére (Router + AP). A Powerline tényleg szükség megoldás.
Nagyon-nagyon függ az áramköri helyzettől! Akár közel nulla is lehet a végeredmény. A legtöbb amit én láttam ebben a témában az is 100 mbit alatt volt, de a gyakorlatban inkább 30-50 Mbit-el lehet számolni. Ezek annyira alacsony értékek, hogy még felezett linksebesség mellett sem jó alternatívák egy jól elhelyezett normális Router + AP, de talán még egy Router + Konnektoros repeater ellenében sem.
Nincs baj a powerline-al, de szerintem más felhasználásra ideális. Router + AP kombót nem nagyon kötnék össze ezzel a megoldással, de leginkább nem merném másnak ajánlani. "esetleg" sem[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz morgulfz #71818 üzenetére
Egyértelmű, hogy a C7-es.
A D-Link-et nem szoktuk itt ajánlani, de volt már jól sikerült típusuk is. Pl.: 860L B1... de az is csak CFW-vel, mert a gyári firmware-el még az sem volt jó. Az, hogy a fél ország D-Link-et használ és időnként ki/be húzogatja a konnektorból, meg egyéb módon próbálja életben tartani... Vagy minimális terhelés mellett elzörög neki... Ez még nem ok arra, hogy másoknak D-Link-es tanácsot adjunk...MaCS_70 próbálkozik mostanában D-Link-ekkel. Ha talál valami jót, ami egy ideig jól is megy, akkor lehet, hogy újra lesz D-Link az ajánlásokban.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Krisz11 #71682 üzenetére
Ilyen körülmények között a 2,4 Ghz-ből is elég kevés fog átmenni. Az 500 Megás Neted szépen el fog olvadni a vastag vályog falon... Eleve 5Ghz lenne csak képes 500 Megás netet rendesen wifi-n szórni, de az már néhány vékonyabb téglafalon is sokat gyengül... a vályognál esélytelen, ahogy írtad is.
1., Ha nem akarod pénzkidobásként megélni az 500-as Netet, akkor át kell fúrnod a falat egy hosszú szárú fúróval és vezetékezned kellene. Hamar meglenne.
2., A másik megoldás, hogy elvileg a fal két oldalára egymáshoz közel be lehetne rakni 2 db erős 2,4 Ghz-es eszközt pl. egy Asus N18U-t és ezek talán egymás közt leküzdik a falat... és a megfelelő MIMO, Turbo, és nagyobb antennák miatt talán jól látják egymást... De az 500 Megát szerintem így sem fogod elérni. 2,4 Ghz-ből így lehet kihozni a maximumot... Ez persze nem olcsó és az eredménye is csak relatíve jó... a többi megoldáshoz képest.
-
őstag
válasz ilovedigweed #71641 üzenetére
Az 1043ND az egyik legerősebb és legnagyobb hatótávú router volt a 2,4Ghz-es kategóriában. Hozzá hasonló a még kapható Asus N18U szintén a 2,4 Ghz-es kategóriában. De neked már ezzel a régi kategóriával nem kell foglalkoznod...
Az 5Ghz hatótávja szerencsére csak bő fele a régi 2,4 Ghz-es eszközöknek. Ezért bátrabban vásárolhatóak, mert kevésbé kell attól félned, hogy szomszédaid teleszórják a lakásodat az ő wifijükkel, így aztán betelik az éter... azaz nincs szabad csatorna és egymást akadályozzátok... és te sem tudod az 5Ghz-es wififel a szomszédodat inkolatlanul zavarni, hogy ezt tettük a 2,4Ghz-es eszközökkel.
Amíg az 5Ghz-es eszközök relatív drágák is voltak, addig ez is segített abban, hogy a frekvenciasáv szabad maradjon.
Javasoltam, hogy olvass vissza, mert szinte mindig ugyanazon néhány router van ajánlva... köztük van dualband-es (5Ghz-et is tudó) típus is. Mert szinte mindig ugyanazt akarják 20 vagy 30 környékén egy megbízható routert otthonra... és erre mindig ugyanaz a válasz.1., A topic keresőjébe beírod az ajánlott szót és akkor ezt látod
2., Ezt követően pedig rákeresel az ajánlott típusra az árgépen vagy a google-val, hogy lásd az árat vagy egyebet.
3., Ezután ennek a topic-nak a keresőjébe beírod a kinézett típus nevét, hogy még többet megtudj róla
4., Ezután megnézed a fórum keresőjén, hogy a típusnak van-e saját topikja (általában van) és ott is olvasol
5., Megveszed az eszközt... vagy még kérdezel esetleg itt, vagy még inkább a saját topikjában.+1., Ha nem tudod, vagy nem akarod használni a keresőt, akkor kérdezz... nincs gond. Nem én mondom: "Használd a keresőt, hátha már feltették előtted ugyanazt a kérdést. Ez örök érvényű szabály."
-
őstag
válasz ilovedigweed #71634 üzenetére
Nem lesz jobb egy mobil és egy 2,4 Ghz-es router között. Ez kb. ennyi. V4-el sem lesz jobb.
5Ghz-et is tudó, azaz dual band-es router kell neked... mint mindenkinek akinek digi1000 van... azaz 100 megásnál jobb internet.
Olvass vissza 1-2 napot. Mindig az a néhány típus van ajánlva, ami megbízható és biztos választás.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz weinmaker #71595 üzenetére
Ha szintet is akarsz szórni, akkor az antennákat enyhén döntened kell.
Tapasztalat (itt is volt többször írva), hogy az only 2,4Ghz-es eszközök általában egy kicsit(!) jobban szórnak, mint azok ahol közös antennán osztozik a 2,4 és 5 Ghz. Van néhány modell, ahol sávonként külön antennák vannak.
-
őstag
-
őstag
válasz kivlov #71392 üzenetére
Nekem C7 v2 van... most ugye a C7 v4 vagy már forgalomban.
A lényeg, hogy a C7-nek van saját topikja de az elég üres, mert kvázi probléma mentes, stabil eszköz. Ezért is szokták ezt is itt ajánlani.Ha volt TP-Link-ed, és elégedett voltál.... és csak egy sima' kis panel lakásba (1 routeres lefedés, kis területre) kellett volna egy utódot nézni... és lett is volna kereted a szóba jöhető C7-re, akkor a C7-et vettem volna.
Felette/mellette szóba jöhet az Asus AC66U B1, ami jó árra süllyedt le az utóbb fél évben.
C7 66U B1 között döntöttem volna... és még sokan mások. Hiszen a kinézett ársávban főleg ez a 2 játékos van, ami ami normális.
A topik erre is jó, hogy ilyen vásárlást könnyítő kijelentéseket tudjál olvasni. A dőlt betűs részekhez hasonlóakkal van tele. A topik sokak szerencséjére elég unalmas olvasmány, mert kb. 6-8 router van ajánlva az adott ár vagy elvárás alapján. Ez pedig óriási segítség azoknak akik nem értenek hozzá.A konkrét router vagy hálózati problémára 3 megoldás van, de egyik sem ebben a topikban:
-a router(ed) saját topikja
- hálózatos topik
- router gondok@frankdelgado részére szintén a fenti 2 link javasolt...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz rollrk4h #71337 üzenetére
De jó lenne, ha létezne gigabites, megbízható dualband-es új router, ami bírja a torrentet is 15 eFt-ért...
Ha a torrentről lemondasz, vagy kompromisszumot kötsz, akkor kinti rendeléssel a keretetbe beleférhet:
xiaomi router 3g
Nézz be a topikjába, ott tudnak segíteni, akár már a vásárlás előtt is.szerk: jól tetted, hogy kábeleztél fentre egy eszközt. Ez már eleve sokat fog lendíteni... De oda egy AP (Acces Point) kell... vagy a gyakorlatban egy router amit vagy AP-ként állítasz be, vagy eleve rendelkezik AP üzemóddal, amit egy kattintással be lehet rajta kapcsolni. (pl. ASUS általában). Biztos, így gondoltad... De a pontosítás végett írtam, hogy más is lássa. Egy hálózatban általában egy router van, és többi eszköz más feladatot lát el.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz rustee #71242 üzenetére
Adaptered típusa, majd google és ott pl. spec szót még mögé írva meg lehet nézni, hogy támogatja-e az 5Ghz-et és ha igen, akkor hogyan.
A google keresést megtesszük helyetted is, de kérlek írd meg az adaptered típusát.
A mostani routered még 1-2 éve simán beszerezhető volt, így ez sem infó: "mostani adapter is egy router korú vevő"
-
őstag
válasz Lacccca87 #70739 üzenetére
Jobb felső sarokban a kereső.
Archer C2 ---- beír.
A harmadik találat már egyből a Topikgazda véleménye lett volna.
Persze attól még lehet szerencséd vele.Vagy... néhány percet visszaolvasva többször látható lett volna a sokszor ajánlott C5v4, amin Te is gondolkodtál.
A lényeg nem a kioktatás érzésén van, hanem azon, hogy néhány percnyi befektetéssel érhetőek el a tipikus kérdésre a tipikus válaszok... Kérdés nélkül. De ami a legeslegesleg fontosabb... még a vásárlás előtt.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz gabor_01 #70478 üzenetére
Nekem is C7 v2 van és azért annyit meg kell jegyezni, hogy:
(+) a külön dedikált 2,4Ghz-es antenna általában jó hatással van a lefedettségre, még ha belső is
(-) a sugárzási szög emiatt nem állítható, ez pedig a Wifi ésszerű használatát korlátozza.Kedvencem az 50 éves Évi ismerős a szemközti társasházból..., akinél vendégségben láttam, hogy a Wifi antennák fekszenek... fura irányokba mutatva.
- Kérdezem miért?
- Azért mert oda mutatnak, ahol ő a telefonjával dolgozni szokott és ezt huszonéves fia mondta neki tanácsként.Mondtam neki, hogy az antennának nem a csúcsán, hanem az élein jön a jel (ezt értette meg) és miután beállítottuk az antennát úgy, hogy a felette lakó irányába mutatott, máris 1-2 pálcikával javult a wifi.
Sok minden árulnak a boltokban amihez nem kell jogosítvány, mint pl. az autóhoz... de az emberek sok-sok olyan eszközt vesznek és használnak amire nincsenek kiképezve és nem is jutnak el addig, hogy bizony kiképzés' nélkül használni sem tudja rendesen.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz 360xbox360 #70322 üzenetére
Egyértelmű, hogy az 66u B1, de a C7 is a jobbak között van. Sokak még ilyen sincs.
Az Asus jobb és okosabb felhasználói felülettek rendelkezik, többet tud. Jól terhelhető.Nekem C7 v2 van. 75 nm-es téglalakást szépen beszór... mivel középen van, ezért 5Ghz is eljut minden helységbe... amiről köztudott, hogy gyakran csak a szomszéd szobáig OK.
A C7 v2-nek egy javított változata még kapható: C7 v4. De ma már egyre inkább a C7 v5 kapható, aminek fix antennái vannak, csak 1 USB portja és ez utóbbi miatt gyengébb tápegységet csomagoltak hozzá. Ez ezért baj, mert az otthoni ki routereknek az egyik gyenge pontja tápegység. A 7/24-es üzemet egy idő után nem bírva instabillá válnak és ez kihat a routerra is. A gyengébb tápegységgel ez a baj.A C7 topikja kihalt. Elszigetelten előforduló eset, hogy az internet időnként belassul... Gigabites is. Úgy oldották meg, hogy a routert konnektoros időzítővel, vagy szoftveresen a menüjéből pl. minden hajnalban újraindítják és akkor 1 napig tuti gyors. De ez csak az egyetlen baja, ami csak keveseknél fordul elő.
Ha ma kellene választanom egyértelműen a 66u B1-et venném. Korábban drága volt, de ma már ennyi pénzért a legjobb döntés.
-
őstag
válasz Sz4ke3y #70119 üzenetére
Mind3 pc-det kábellel kell(!) kötnöd a routerhez. Ha NEM társasházi környezetről van szó, akkor TP-link 1043nd, és a már említett Asus N18 lenne ajánlott. Talán lefedik a területedet. Ennyi fal miatt valóban kiesik egy(!) eszközzel az 5Ghz, talán kettővel menne...
-
őstag
válasz envagyok #69472 üzenetére
Saját javaslat, hogy az emeletre egy másik asus routert kell venni és azt vezetékkel(!) összekötni. Ezután pedig ezt az új emeleti asus routert AP módba kell állítani.
--> Az is a gond, hogy a földszinti router antenáinak a karekterisztikája miatt már eleve alig jut jel fentre, ha oldalra is szór. Aztán ott van a valszeg' beton födém... aztán ehhez jön még az AC elég sovány terjedési tulajdonsága... tehát mindezt figyelembe véve kell vezetékezni kell a lenti 56U és a fentre tervezett eszköz között. Ez van. Födémen keresztüli wifi mókolást és úgy tovább szórást itt nem fogják javasolni.Egyébként szerintem ide való kérdés.
-
őstag
válasz festina10 #69272 üzenetére
Asus ac58u vagy ac66u b1-et ajánlanám, ha nem számít az ár. A TP-link C5 v4(!), a még bevállalható kategóriába esik.
Nekem Tp-link archer c7 v2 van. Most már csak v4 kapható ebből is. Semmi gondom vele, de ha cserélnem kellene asus AC66U b1-et vennék most.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz festina10 #69258 üzenetére
A panel-es zsúfoltság miatt kötelező' az 5Ghz-es azaz dual band-es, azaz ma már inkább AC-snak mondott router. A típusok.
Az esetedben a max 15 tHUF-os határ miatt a Xiaomi Mi Router 3G jöhet szóba. Külföldről rendelve és csak 2 LAN port lesz rajta, ezért kellhet egy Gigabites Switch is (Pl. TP-Link TL-SG105), ha több eszközt vezetékeznél rá. A Router topikjában segítenek angol firmware-t tenni rá és másban is.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz uriember #66217 üzenetére
[kondi]
Jaj nem mááá... Még mindig csak a rész igazságra koncentráltok.
Minden elektronikai berendezés üzemóra függő is, a kondik miatt is. A ritkán használt berendezés (ahogy írtam jóval kevesebb, mint fele időben nincs nálam használva) tovább bírja általában. Ennek oka valóban a kondik is.
A kondenzátorok mitől száradnak ki?? Csak nem idővel és a melegtől? A kikapcsolt berendezésben hány fok van? 22? A bekapcsolt tápegység műanyag háza alatt? Minimum 40, de inkább több? Egy labor teszt alatt szerintetek melyik esetben szárad ki hamarabb a kondi? Az ahol nagyobb részben 22 fokos környezetben volt, vagy az amelyik állandóan jó meleg szellőzetlen bő 40 fokos helyen? És igen, ha a filléres áru kondi tönkremegy, akkor az gondot okoz... magával ránthatja az eszközt is. Ha pedig már kiszáradt, akkor meg már mindegy, mert az MVM-el és a jó Istennel kellene üzletelni, hogy tuti ne legyen áramszünet, mert lehet, hogy nem indul újra a cucc.... és itt már tényleg igazatok van.[áram]
Évente 130 kWh-t fogyaszt a modem-router kombó (15 W-al kalkulálva). Azt felezve jó, ha 60 kWh-t lehet évente megsprólolni. Ha ezt 500 ezer háztartás (direkt kicsi számot írtam) megtenné, amikor nincs az eszköz használatban. 30 Mio kWh. Ha egy háztartás évente 1800 kWh-t fogyaszt (150x12), az 16 ezer háztartás áramfogyasztása... azaz éves áramfogyasztása spórolható meg, csak Magyarországon. Mindenhol igyekeztem alulkalkulálni. A sávok foglalását meg már korábban említettem...
Szerintem nincs semmi gond azzal ha valaki csapvizet iszik, alacsony fogyasztású autót és tömegközlekedést használ, szelektíven gyűjti a hulladékok, spórol az energiával... mindezt mások helyett is. Így talán kevesbb jegesmedve döglik meg az északi sarkon és kevesebb állat hal szomjan a szárazság miatt.Elnézést a topikgazdától, meg a többiektől az off-ért. De ne már, hogy szakmainak tűnő féligazság miatt 24-ben legyenek használva eszközök ott, ahol jóval kevesebb üzemóra is elegendő. Emiatt a TV is 24-ben megy és ha nem kell le van takarva egy terítővel?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz TeeJay #66205 üzenetére
Távirányítós konnektorban van nálam is. Ha nem vagyok otthon (dolgozom), vagy alszunk... nálunk sem megy a modem és a wifi. Persze nem ezoterikus okok miatt Környezetvédelem és élettartam az egyik fele... másik a társasházi együttélés filozófiája: nem zavarjuk egymást, ha nem kell... Se porszívózással, se a kevés wifi csatorna foglalásával. Tudom, hogy a többség nem így csinálja, de ez engem nem zavar. A filmet sem lopom, de nem zavar ha mások igen és emiatt is megy a router állandóan. Szerintem nincs ezzel gond. Ahogy szerintem velem sincs Emiatt hétköznap napi néhány órát megy csak az internet. Amíg ébren vagyunk otthon.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz adolfka00 #65779 üzenetére
bő 10 hozzászólással korábbról és kb. naponta ismételve ugyanazon bevált dual band típusok:
Asus AC58U,
Dlink 860L B1 (CFW kell rá, azaz a gyári szoftvert cserélni kell, amihez a topikjában tudnak segíteni)
TP-Link Archer C7
Asus AC66U B1 (ez már bő 30K)illetve a már említett
Xiaomi Mi Router 3G, itt is a topikjában tudnak segíteni. Kínából jön, a garit Kína miatt felejtsd el, de cserébe olcsó.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz Sonitus #65647 üzenetére
A C7-es egy kiforott jó darab. A v2 különösen, de a v4 is. A topikja szinte üres... nincs mit oda írni, nincs vele probléma.
Társasházi környezetbe nem ajánlott a 2,4 Ghz, semmilyen formában. Túlságosan zavart és instabil. Ha a Wifi Analyzer vagy más hasonló szerint szinte nincs szabad csatorna a közeledben, akkor hiába terjed jól az 2,4 Ghz és azon belül az N18U az egyik legjobb router... ha telített a csatorna. N18U-t családi házas környezetbe szoktuk javasolni.De erre magad is rájöttél.A C7-nél lehet az is, hogy elromlott.
Ha mégsem romlott el, akkor:
Ott a kliens oldalon csak az 5Ghz-es SSID-t kell használni a társasházi környezet miatt.... ha annak jele már nem elég erős, akkor kell egy másodlagos eszköz szintén 5Ghz-re és azt a másodlagos eszközt (AP-t, vagy AP üzemmódra állított routert) vezetékkel kell kötni a routerhez.
Az 5Ghz nálam már a második téglafalon túl sovány. A tuti az 5Ghz-re a router és az azzal szomszédos helység. Ezt általában még kiszolgálja. Annál több már a helyi tényezőktől függ. Előnyeg, hogy gyors és ma még nem telítettek ezek a sávok... illetve a kisebb terjedés miatt, talán a jövőben sem lesz telített annyira.Ha a C7 nem hibás, akkor érdemben a többi router sem lesz jobb nálad, mint pl. az Asus AC58U vagy AC66U B1. Szerintem... 3 falat nem visz át rendesen az 5Ghz..., nálam már kettőt sem.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
-
őstag
-
őstag
válasz ecaddsell #65462 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy a SOHO dual WAN esetén megvan a 2 Gigabit?
Ebben nem vagyok biztos. A linken írt Fail Over és Load Balance szavak másra utalnak.
Mi (nagyvállalat) használunk dual WAN-t, igaz... messze nem ilyen sebességen. De ott a redundans rendelkezésre állás miatt van, illetve a forgalom szabályozására használjuk. Pl. Email csak az egyiken megy, az SAP a másik, a vendég Wifi szintén egy adott WAN-on megy ki/be stb... stb...
Nem tudom, hogyha lenne 2x1Gbit, akkor azt tudná-e tolni a router(ünk)...[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz csiga8 #65360 üzenetére
A nagyobb antennát pl. egy 8dbi-t nem szoktak javasolni.
Az eredmény akár rosszabb lesz, mint az 5dbi-vel volt, gyakran meg semmi mérhetőt nem hoz. Ahogyan ezt előttem leírták.
Saját tapasztalat is... anno én is játszottam ilyennel.Speciális igények esetén, értő hozzáállás mellett nagy ritkán van értelme antennát cserélni a routeren. De akkor jobb ha megbízható helyről és főleg gyárit veszünk. Láttam hirdetni vicces hamisítványokat is
Más:
Van aki morog, hogy olyan csak az Asus N18U van ajánlva. De ha egyszer 2,4Ghz-en nincs párja. Félő, hogy ez az utolsó megbízható és minden téren erős N-es sima router. Az ára az Asus szó miatt túlárazottnak is mondható, de ha egyszer tényleg jó abban a kihaló szegmensben ahova szánták... Akkor ez van![ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz theuprising #65328 üzenetére
Végre valaki, aki nem gombokért akar egy eszközzel mindent. Szerintem is jó döntés lenne az n18u,
plusz egy switch.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz KrumpLee21 #65305 üzenetére
Dehogyis. Csak erre a szűk rétegigényre nincs választék, es tapasztalat... így kb azt vedd amit találsz és szimpatikus az ára.
-
őstag
válasz KrumpLee21 #65301 üzenetére
Majdnem olyanok mint a mamutok. Csak még nem haltak ki teljesen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A farmon árammentes lefedettségre egy AP, azaz egy olyan Acces Point-ot javaslok ami POE-val meghajtható, azaz az UTP kábelen keresztül kapja az áramot. Adnak mellé egy tápegységet és egy POE injektort, amivel áramot tudsz rakni az UTP kábelbe és úgy tudod kitolni ezzel az eszközzel a lefedettséget.
Neked kell tudni, hogy mennyire oldható meg ez így. Ha igen:Pl. TP-Link WA801ND, ami ennyibe kerül.
Tehát azt nem tudom, hogy hogyan tudod kikábelezni valami fedett helyre ezt az eszközt, de ezt kellene a 741ND-re rákötnöd és az ASUS-t lekapcsolni, vagy az ASUS-ra rákötni a 801ND-t. A lényeg, hogy a router LAN portjára kellene rárakni.
Mivel azt írtad, hogy az áram hiánya gond, ezért a jelismétlők, erősítők (repeater, range extender) nem jöhetnek szóba... azokhoz áram kell.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz KrumpLee21 #65288 üzenetére
Az szerintem baj, ha nincs modem és a régi fajta, azaz modemmel egybeépített ADSL router megoldásra lenne szükséged.
Biztosan nincs modem? Nem tudod lekövetni azt a kábelt? Honnan jön? Megszakítás nélkül megy a villanyoszlopra és nincs közte egy tenyérnyi vagy nagyobb villogó doboz? Ezt jó lenne tudni.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
válasz w.miki #65233 üzenetére
A plafonon vannak a reptereken, áruházakban.
De nálunk a cégnél mind a 10.000 nm-en, az összes csarnokban és folyosón a plafonon ilyenek vannak.
Így képzeld el őket.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
Az ajánlók mások pénzét költik és ez felelősséggel jár:
Megbízható(!) 5Ghz-et is tudó azaz dual band-es, azaz AC-s routerért zsebbe kell nyúlni.
Lehet szerencséd a kinézett C2-vel. De ilyen szerencse alapn sajnos nem ajánlhatunk idegen embereknek.Itt (amíg kapható volt) az AC-s Tplink-ek közül a C5 volt ajánlva... jó kis eszköz, de már alig kapható.
A C7 v2 és v4 variánsa szintén remek AC-s TP-Link. Illetve innen felfele... C8 stb...A többit okkal nem ajánljuk, nem sznobságból... Hanem azért, hogy ne gyere vissza, hogy újraindulgat. Ki kell húzni és újra bedugni, mert lefagy. Ledobja a telefont... Akadozik a NET stb...
De kínai rendeléssel van a Xiomi 3G, ahogyan ezt korábban írták. Ha kínai menüvel jönne, akkor a topijában tudnak segíteni, hogy hogyan cseréld le.
-A milyen tápegységet vegyek
-Milyen monitort vegyek
-Milyen asztali gépet stb...
-Milyen SSD-t vegyek
stb... szakmai topikokban szintén hasonló elvek mentén, csak megbízható termékeket ajánlanak... és igen... ezek általában drágábbak, mint a kevésbé megbízhatóak. De pont ezért jönnek az ilyen helyekre az emberek, hogy megtudják: mi a megbízható és jó döntés?Meliora sunt bono inimica
-
őstag
"4 portos legyen, 2.4 és 5ghz-es meg persze jó hatótávolsága
Max. 10-12 eFt."
Nem kapható ennyiért, ilyen ajánlható eszköz Magyarországon. Ha visszaolvasol akár ezt Te is látni fogod.Esetleg csak olyan... ami kis igénybevételre és max 80-90-es internetet talán még kihajt... úgy-ahogy.
Milyen internet van bekötve?Meliora sunt bono inimica
-
őstag
Nem szép dolog mást beidézni. De ha már... akkor érteni kell hozzá. Mert amit írt az helyes, csak nem érted.
A linksebesség(!) az nem a valós sebesség. Ezért is írt linksebességet. Az a csatorna szélesség fügvényében változik, tehát nem a csatorna számtól függ.
A szélesség Mhz-ben van megadva. Ha 20 Mhz-es a csatorna szélesség, akkor a linksebesség máris csak 72 Mbps, de ez is csak egy névleges szám. A valós kapcsolati sebesség ettől lefele eltér.
Ahogy az AC66U B1 1750 Mbps-es összevont linksebessége is csak egy elméleti szám... kvázi parasztvakítás, mint minden routeren szereplő ilyen adat. Ezek a számok az összevont linksebességet mutatja... mint az autódban a kilométeróra... Gondolom nem várod el, hogy annyival menjél.Úgy gondolom, hogy routergondok topik, vagy a router saját topikjában tudnak segíteni, hogy megtanuld a routered használatát, beállítását és a hibakeresést, ha van.
-
őstag
válasz csabili74 #64934 üzenetére
A routered , azaz a 940N nem való a 240-es internethez. 10/100-as portjai vannak, így eleve le is szűkíti az egészet 100 Mbit-re.
Új 1043ND, vagy Asus N18 kell neked. Ezek közül válassz.
A 3000, az szerintem 300 lesz.
A leírtak alapján külső (szakmai) segítség nélkül nem jöhetnek nálad szóba az olcsó és jó megoldások, mint a:
Xiaomi 3G, vagy a Dlink 860L B1. Ezekkel mind még kell valamit csinálni a vásárlás után.
De ha van hozzáértő, akkor ez a 2 típus még jobb, mert dualband-esek és így időtállóbbak.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
válasz Maksifül #64834 üzenetére
A feltüntettt értékek (1300Mbit) névleges adatok. Azt jelentik, hogy elméletileg, ha megfelelő számú és tudású eszköz (kliens) kapcsolódik rá, akkor összesen(!) ennyit tud nekik leadni. Egy-egy kliensnek (laptop, mobil) a gyakorlatban a leírt szám töredékét adja... a kliens tudásától és a környezeti viszonyoktól függően.
Ebben a topikjban a 860L B1 kivételével nem ajánlunk Dlink terméket. Ahhoz is a gyári szoftver cseréjét javasoljuk un. CFW-re. De -ahogy írták - tehetsz vele egy próbát.@motown5l
Attól függ... honnan vetted a xiaomi 3G-t és az adott szállítmányra mit rakott a gyártó. Ha belpiacra (kína) szánt eszközt küldenek, akkor azon kínai felület lesz. De nem nehéz lecserélni angolra.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz Jocikablack #64742 üzenetére
Az AC1200-as TP-Link nem ajánlott eszköz, pont a stabilitás hiánya miatt. Ezért az N18U lenne a router nálam és az AC1200-as lenne AP-nak konfigurálva.... Az AC1200-hoz vennék egy rádiós' távirányítós konnektor aljzatot. Ennek távirányítója általában az egész házat lefedi és amikor lehal, akkor anélkül, hogy odamennék hozzá... a távirányítón OFF, majd ON és máris újra lett indítva az AP..... Nincs jobb ötletem, ha már így bevásároltad magad a AC1200-vel
-
őstag
válasz Gubek-Einste #64739 üzenetére
Tudom, jeleztem is a hőmérsékletre utalva, ami főleg nulla fok alatt kodenzálódó párát okozhat. Addig egyébként számos helyen használják... Teraszokon, kerthelységben stb... Mindannyian láttunk ilyet és bírják a strapát is.
-
őstag
válasz killerjohn #64730 üzenetére
Sima 2,4Ghz-es, ámde kábellel összekötött gigabit-es eszközzel (AP üzemmódra álltíva) meg lehet oldani, ha az eszköz nem a melléképületben van, hanem a külső falán (időjárás? -15 / +35?). Ez esetben már egy eszköz is lefed szabad térben egy 20x30-as területet. Az új TP-Link 1043ND vagy Asus N18U. Ha a melléképületben lesz és a téglafon át kell próbálkozni kifele, akkor előbb 1 eszközzel indíts, de lehet, hogy kettő fog kelleni és így egy olcsó Switch is kell majd a melléképületbe.
-
őstag
-
őstag
-
őstag
-
őstag
Tudom, hogy túlzás volt. Ezért is írtam "vastag falas tereknél pedig ez a kijelentés még igaz is...", azaz amilyen nála volt és ahogyan ő ezt tapasztalata is.
Én ajánlás szintjén, más pénzét használva, továbbra is az egy normál válaszfalat merem megkockáztatni (ezt írtam is abban a hsz-ben). Hiszen nemcsak a fal jellegét nem ismerjük, de a klienst sem. 2 falnál már fel kell hívni a user figyelmét, hogy bebukhatja... még ha nálad jó is lett.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz tompyka #64646 üzenetére
Ha mindenképpen egy eszközzel azaz fúrás/vezeték nélkül akarjátok megoldani a dolgot, akkor az ASUS N18-al tudtok egy próbát tenni, mint egy jól bevált 2,4Ghz-es routerral. Ha az sem hozzá a kívánt eredményt, akkor bele kell törődni, hogy a fizikát nem lehet megerőszakolni és akkor kell második/harmadik eszköz is kell kábellel összekötve az N18-assal. Tehát az nem kidobott pénz így sem.
... és igen az 5Ghz kb. csak a routerral egy helységben működik jól, vastag falas tereknél pedig ez a kijelentés még igaz is... persze egy vékony válaszfalat még éppen átvinne, de nálatok nem az van.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Semmilyet! Minden repeater megoldás felezi a linksebességet, és így az elérhető sebességet is. Egy jól elhelyezett másik N18U repeater módba rakva a maximális lehetőség a 3as mimo és a turbo miatt. De mindenképpen csökken az elérhető sebesség fúrás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Jocikablack #64551 üzenetére
Igen, kikapcsolható.
A hogyan lehet kikapcsolni stb... inkább privatot írj, vagy van router gondokkal foglalkozó topik.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Jocikablack #64543 üzenetére
"Szeretnék lannal egy wifi sugárzót összekötni vele , elég az egysávos is, de stabil legyen. Van egy tp-link ac1750-es range extenderem, de azon sajnos csak "lan output" csatlakozó van. "
Neked Acces Point (AP) kell. A Range Extender nem erre való, erre rá is jöttél.
AP, mint eszköz külön kicsit drága és nincs is akkora választék belőle, az otthoni kategóriában. A vállalati cuccok meg drágák.
Ezért a routert szoktak lebutítani erre célra (a menüjében néhány dolgot kikapcsolnak és innentől AP-lesz) a illetve aki nem ért hozzá ott szóba jöhet olyan router, aminél ez a funkció gyárilag elő van telepítve, így hozzá nem értők is egy kattintással át tudják rakni a routert AP üzemmódba.
Az egysávos (2,4Ghz) jó lefedettséget ad, de társasházi... panelos környezetben már annyira zsúfolt ez a régi 2,4Ghz, hogy az egymást zavaró eszközök miatt van gond: lassulás, szakadozás.Az Asus N18U egy gigabit portos (tehát eleve megkapja a digi 1000-et LAN-on) és gyorsan át lehet állítani Acces Point módba. Ahol már eleve sok szomszéd Wifi van oda nem javasolt az egysávos eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szabina1991 #64496 üzenetére
Az Asus N18U-val tehetsz egy próbát. Ha ezzel sem jön össze, vagy a végeredménnyel nem lenné teljsen elégedett (korrekt webshop-ból vedd a 15 napos elállási jog miatt), akkor az emeletre kell raknod a másik routert... Méghozzá kábelezve.
Az N18-as antennáit egy kicsit megdöntve van esély rá, hogy beszórja lentről az emeletet... valamennyire.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz RSteve #64181 üzenetére
A "más is írta", az csak egy ember volt rajtad kívül és az sem mostanában.
Írj neki privátot, beszéljétek meg és szerintem add be garis javításra. Jó eséllyel akár egy újat is küldenek... előbb... utóbb.
Nekem C7 v2 van, neked meg gondolom már a v4-es, de akkor sem gondolnám, hogy a jelenség létezik. De van hálózati problémás topik is, ahol segíthetnek, hogy szűkítsd le a hibát. Melyik SSID 2.4/5? Milyen kliensekkel próbáltad? Környezet, azaz a szabad csatornák / Wifi Analyzer app.? Vezetékesen is ez-e a helyzet stb... De ez mind abba a topikba tartozik.
A C7-es topikja meg azért kihalt, mert nincs semmi gond vele, ezért nem is ír oda senki és ezért is ajánljuk még mindig azt a routert. Tudom, hogy ez nem vigasztal... de ez van.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Redneck #64176 üzenetére
A kinézetteket nem szoktuk ajánlani.
Gigabit, Dualband:
kintről Xiaomi 3G, kínai menüvel érkezhet, a topikjában tudnak segíteni. Gombokért is beszerezhető kuponos akcióban.
A következő még alsó polcos ajánlás:
TP-Link ARcher C5 (figyelni kell, hogy tényleg C5 legyen, ne C5x, vagy sima 1200-as)Ennél olcsóbban sajnos nincs jól bevált AC-s megoldás. Próbálkozni lehet, de más pénzével mi sajnos nem tehetjük. Tehetsz egy próbát velük... de próbaként kell felfogni. Ha 2 hétig jó lesz, akkor nem kell visszaküldened a webshop-ba.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Hintalow #64040 üzenetére
Ilyen Dual Band-es eszközöket nem szoktunk itt ajánlani. Visszaolvasva sem fogsz találni. Többször le volt írva, hogy miért.
"Ennyi a nagyon max amit rááldoznék a projektre.". Ezzel viszont el is dőlt, hogy nincs más kulcsrakész megoldás, ami egy tipikus lakásba ajánlható. Ha meg gond lenne vele, akkor max kihúzza, bedugja és egy darabig megint el fog menni.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz diese991 #64032 üzenetére
USB3-as routeres fájlmegosztás parasztvakítás, a torrent enyhén szólva kompromisszumos egy routerrel.
A router mellé NAS-t lenne célszerű venned.. Fájlmegosztásra a legjobb... De torrentre is jobb, mint egy router.
Kb. 3 hete volt ide linkelve... Néhány szó a router vs. torrent dologról is Régebbi írás, de a helyzet érdemben nem változott.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz veber0937 #64017 üzenetére
Belépő szintű dual band router. Teljesen OK. Még a nyáron ajánlott eszköz volt itt is, de mivel már egyre kevésbé kapható... kezd kifutni, így kikerült a gyakran ajánlott típusok közül.
Van egy klónja a TP-Link AC1200-as (C5 jelölés nélkül). Azzal voltak/vannak gondok. De a sima C5, amit linkeltél az teljesen OK.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz Karel666 #63893 üzenetére
Az attól függ
- Valószínűleg eleve 100-as portjai vannak a kinézet eszköznek, így eleve nem célszerű választás 500-as NET-hez.
- A gyerekek telefonja tudja-e az 5Ghz-et (N dualband, AC)? illetve fogja-e tudni a jövőben?
- milyen környezetben lesz használva? Panel vagy más zsúfolt társasházi környezetben ma már mindenképpen a dual band-es (AC-s) router az ajánlott, mert a régi 2,4Ghz-es sáv telített, ami akadozáshoz, szakadáshoz vezethet.Tehát van 2 kérdés...
-
őstag
-
őstag
válasz jookomak #63827 üzenetére
Ha olyan környezetben kell használnod ahol nem telített a 2,4Ghz-es sáv. Ez már szinte már csak a kertvárosi, családi házas környezetről jelenthető ki látatlanba. Na ez esetben az ASUS N18U-t ajánlanám a célra, ami egy jól terhelhető és stabil 2,4 Ghz-es router.
Ha a terhelt környezet miatt viszont már dualband kellene, ami gyakorlatban AC-s routert jelent... akkor ott a 20 tHUF eléggé korlátozó tényező:Az egyik a D-Link 860L B1, de csak CFW-vel. Tehát a gyári firmware-t cserélned kell. A topikjában tudnak segíteni.
Másik lehetőség, hogy kvázi garancia nélkül, gombokért a Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel érkezik). Itt is a topijában tudnak segíteni.
Ez a kettő még vállalható olcsóbb Dual Band-es router. Megbízhatóak.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz MaCS_70 #63616 üzenetére
A "szerintem" szót beleírtam és bíztattam, hogy attól még tehet egy próbát és megírtam a műszakilag helyes standard megoldást a kábeles router/ap felállásra.
A vasbeton födém, sőt még a béléstestes betonfödém... szinte teljesen megöli az 5Ghz-et amin lehet az antennák eldöntésével javítani... de csodák nincsenek. Ezt tudnia kell az 5Ghz korlátozott terjedéséről. Mert ha nem szólunk neki róla, akkor joggal jön ide panaszkodni és nem fogja megnyugtatni, hogy nálad miként sikerült egy eszközzel lefedni nagy területet.
A cégnél a draytek-es eszközök (21 db-os összefüggő rendszer) a monolit födémen alig hatolnak át az 5Ghz-es tartományban, csak a 2,4Ghz megy át úgy-ahogy.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
Hát igen... igény az most is van, pénz meg nincs... illetve továbbra is az egy
gyűrűeszköz mind felett elv, amivel nem vagy egyedül, de sajnos a fizika törvényei adottak. Előbb utóbb mindenki belátja.A zyxel csak 750-es amit nem szoktunk ajánlani, jellemzően a hardver is ehhez a kisebb tempóhoz van méretezve.
A többi közül a C5-ös a legjöbb, de 2 szintet szintenként 100 m2, falakkal, betonfödémmel szerintem nem lehet egy eszközzel lefedni. Talán egy jobb, régi 2,4 Ghz-es erre képes, de az új dual band routerek már nem.
Jobb lenne szintenként(!) egy eszköz, ahol a második eszköz kábellel csatlakozik az elsőhöz és így a második eszköz Acces Point-ként üzemel. Ez lehet akár 2 db. C5 is.
De tegyél egy próbát a C5-el, majd csak akkor fog kiderülni, hogy az érdemi 5Ghz-es része hova ér el egymagában.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz ritkaság #63569 üzenetére
Túl nagy' a sebesség. Egy újabb érv a korábban írt dual band-es típusok mellett. De ha azok közül mégsem, akkor tp-link 1043 v4, vagy asus n18u. De ezek nem dualband-esek... A wifi(!) része ezért lassú is az 500-as NEThez, és nem valók zsúfolt panelba.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest