Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz Gubek-Einste #49499 üzenetére
Van arra Gargoyle?
Az újabb routerek közül sajnos nagyon keveset támogat.
Láttam, hogy 1900AC(S)re felrakták páran, de arra sincs szerintem webes image, csak ssh-n keresztül lehet felpakolászni.Same rules apply!
-
Topikgazda
válasz Packersbay #49493 üzenetére
Inkább OpenWRT/Gargoyle tegyél rá.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
őstag
válasz Mr Bond 007 #49497 üzenetére
Jaja igazad van, mind1 mostmar, visszaviszem es rafizetek még 10ezret es elhozom ezt a ac1200-at, van itt az alairasomban a samsung notebook, havernal ha atviszem 160-al jon wifin, egy asus gigabites router van neki, ezt szeretnem elerni hogy legalabb ennyit tudjon ha nem is mind a 240et...
-
Multibit
nagyúr
Már kivagyok hogy hetente veszek egy routert es egyik se er eg forintot se....
Miért is? Hiszen, amikor routert kerestél kaptál megfelelő választ a kérdéseidre. Mégis a saját fejed után mentél és - mint kiderült - belenyúltál a lecsóba!Urak, az ac750-es tp-linket kicserélem egy [link] ez fogja tudni a 240es netbol a felet wifin?
Ha van megfelelő AC adaptered a kliensedben, akkor van rá esély. -
Packersbay
tag
válasz Gubek-Einste #49489 üzenetére
Kábelt még nem biztos,hogy le tudom vinni a géphez azért kérdeztem a repeater funkciót. Akkor ha teszek rá egy DD-WRT firmware-t akkor tudni fogja a repeater funkciót?
Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
őstag
-
MODERÁTOR
-
őstag
Urak egy kis segítséget szeretnék kerni. Adott egy upc net 240/20 amihez ők ugye adnak egy wifis eszközt, wifin nem jön csak 70-80-al, de kabelen hozza a 250et is, vettem egy tp-link ac750 routert azon keresztül kábelen nem jon csak 90el, es wifi szinten csak 90, meg a wifibe bele is törődnék, vettem feleslegesen egy routert, mert ennyit a upc cucca is tudott, de kabalen miért butitja le az új router??? Valami beállítási gond?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Packersbay #49487 üzenetére
Gyári firmware-rel nem tudja a repeater funkciót de CFW-vel igen.
A legbiztosabb megoldás a kábeles kapcsolattal használt eszközök.#49488 Nagymelák
Kábelen és gyári firmware-rel igen.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok!
Digi 500-hoz egy Asus RT-N18U router ajánlott modell? Tudni fogja a sebességet átvinni?
Üdv
-
Packersbay
tag
Sziasztok!
A következő összetett kérdésem lenne. Adott egy upc modem wifivel ami a tetőtérben található. Eddig az alatta lévő szobában voltam ahol egy tp link tl wn722n usb adapterrel neteztem a gépen. Elég jó sebessége, és a telefon is jó wifi jelet vett. Viszont átköltöztem egy másik szobába így a router pont átellenes oldalon van most tőlem a tetőtérben. Igy sajnos elég rossz lett a wifi jel. A telefon néha elveszti a jelet a gépen pedig max 8mbit-el jön az adat vagy még kevesebb. Így arra jutottam,hogy mivel a fölöttem lévő szobában már át lett vezetve egy kábel a upc modemből rákötök egy Tp link TL-WR841ND routert. Amiből majd tovább szeretnék vezetni egy kábelt a földszintre. Viszont szeretném ha a telefonom is erősebb jelet fogna Az lenne tehát a kérdésem,hogy ez a router tudja a wifi repeater funkciót?? Vagy van ötletetek hogy hogyan erősíthetném még a lenti wifi jelet. Ha sikerül erősíteni akkor inkább használnám azt,nem furkálnám szét a plafont
Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
legenda
válasz S4LK3R #49484 üzenetére
szia,
i5 van 2 és 4 magos típusú is.
maga a router tudja a diginet 1000 maximális sebességét (~940 Mbps), persze csak megfelelő feltételek esetén, gyári firmware, bekapcsolt (hw) nat...stb.
mérj rá a netre direktben, a router nélkül is, hogy úgy mennyi a sebesség, de a digi hálózata sem mindenhol tudja a maximumot, sok előfizetőnél csak 600 - 700 Mbps a diginet 1000 maximális sebessége, ráadásul napszak, terheltségi intervallum...stb. függvényében is változhat/ingadozhat a sebesség.
router problémás téma itt; link, ha esetleg a router a hiba forrása, mert anélkül adott a gyorsabb sebesség.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
S4LK3R
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A következő hardverrel az 1000-es Diginet nem megy teljes kapacitással:
MSI Z97 alaplap
i5 4690 (Amit nem értek 4 magos, de digiéknél az i5 az 2 mag wtf?)
16gb corsair vengeance ram
Samsung 840,850 EVO
Windos 10 Pro
CAT6-os kábelTP-LINK Archer C7
[link]
stb.Nem lenne ildomos az 1000-et kihozni ebből vagy én értelmezek valamit félre?
Válaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Sixkiller6
őstag
válasz Gubek-Einste #49480 üzenetére
nagyon köszönöm.
3600/4300 vonalon mindenhol ezt látom: "A termék 2016.03.30. óta nem elérhető" End of life...
próbálok raktárkészletet találni- no es importante -
-
Topikgazda
Mihez szükséges az 5GHz-es freki?
Akkor jelent előnyt ha a 2,4 GHz-s sáv zsúfolt és/vagy szükséges a nagyobb wifi-s sebesség de ennek az ára a kisebb hatótáv mivel az 5 GHz érzékenyebb a távolságra/zavaró tényezőkre.Milyen készülékek tudják használni?
Azok amelyekben van dual band vagy 5 GHz-s wifi adapter. Tudom hülye válasz de más nem nagyon adható erre a kérdésre.Ha lemondanék a NAS-ról, milyen erős router tudja aránylag megfelelően ellátni egy rádugott HDD-val a lakásban lévő tévéket és asztali gépet (+torrentre is használnám, de eléggé alkalomszerűen).
Erre a célre leginkább az Asus ARM alapú eszközei lennének a legjobbak. Az AC1200G+ gyári firmware-rel nem tud torrent-ezni.Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U/AC1200G+, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Nem panelos környezetbe gondolkodtam eddig a TP-Link 1043NDv1 helyett az alábbiakon többféle kategóriában:
TP-Link 1043NDv2/v3
TP-LINK WDR3600
Asus N18U
ASUS RT-AC1200G++ NAS-t is tervbe vettem.
Pár kérdésben segítsetek a döntésemhez:
Mihez szükséges az 5GHz-es freki? Milyen készülékek tudják használni?
Ha lemondanék a NAS-ról, milyen erős router tudja aránylag megfelelően ellátni egy rádugott HDD-val a lakásban lévő tévéket és asztali gépet (+torrentre is használnám, de eléggé alkalomszerűen).Megfelelő ár/érték arányban keresem a routerem utódját, nem feltétlenül költenék rá egy vagyont, ezért első körben megpróbálkoznék az új routerre dugott HDD-vel és onnan fejlesztenék a - valószínűleg emelkedő - igényeim szerint.
Előre is kösz!
20+ éve a Prohardveren
-
Topikgazda
válasz Sixkiller6 #49468 üzenetére
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifi-vel: Asus N56U vagy TP-Link 3600/4300
Pont eggyel előtted is szerepelnek ezek.ZYXEL NBG6515 és TP-Link Archer C2: Az össze AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik.
LINKSYS EA2700: Nem éri meg ennyiért, olcsóbban már újabb/erősebb típust lehet kapni, kicsit drágábban pedig már AC-asat is.
#49474 csibuka85
Én évekig használtam a Cisco-t és nem volt vele semmi gondom de ajánlatosabb a saját router használata inkább.Jó lenne tudni 1-2 dolgot:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?#49478 cellpeti
Mindenképpen ARM alapú eszközt kellene venned ehhez.Jó lenne tudni 1-2 dolgot:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene a router?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Asus routert szeretnék venni. Olyat keresek ami bírja a torrentezést és a fullHD átvitelt egyszerre és nem szarja össze magát.
Alap dolgokra kell. Legyen jó és stabil. Könnyen konfigurálható. Később menne rá NAS
Tigris, tigris, csóvafény...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz thenameless #49475 üzenetére
-
thenameless
tag
válasz B-L-A-C-K #49461 üzenetére
Épp most estem két pad közé, balra a AC1200G+, jobbra a WRD4300. Az ár elég hasonló és kedvelem az asus felületét.
Egy fogászatot szolgál ki egy N18U már lassan 2 éve, van rajta egy gigabites switch kb 6-7 aktív eszközzel és wifin átlag 5-10 kliens, nem tudok róla, hogy probléma volt vele. Szóval ez meg a Te véleményed most meggyőzött. -
csibuka85
senior tag
Sziasztok én Norbi vagyok és érdekelne hogy milyen megbízható , stabil és gyors routert ajánlanátok Utorrentezésre illetve letöltésre ?
Most egy UPC szolgálétató által adott CISCO EPC 3925 van. Szerintetek ez jó vagy inkább mésik kellene. Alíg van feltöltésem sajnos , pedíg 240/20-as UPC netem van. Nem tölt vissza szinte semmit sem.Előre is köszi a segítséget.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
spider80
őstag
válasz Sixkiller6 #49471 üzenetére
Annyira nem vagyok szakértő az összes típusban,majd azt okosabbak ajánlanak,hátha van valami típus hibája egyik-másik darabnak. De ha kicsit visszaolvasol, több hasonló kérdés volt mostanában 15-20k kategóriában.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
EQMontoya
veterán
válasz Sixkiller6 #49471 üzenetére
Ebayen van 60 euróért EA4500, egy év garival, akkor már inkább azt. Főleg, hogy ingyen szállítják és még alkudni is lehet belőle.
Same rules apply!
-
spider80
őstag
wifin 300 mbit valós sebesség kellene? mert akkor feljebb mehetsz még árban bőven.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
Sixkiller6
őstag
ZYXEL NBG6515-ről bármi vélemény? paraméterei jók
esetleg TP-Link Archer c2?[ Szerkesztve ]
- no es importante -
-
Sixkiller6
őstag
üdv, otthoni használatra kéne gigabites LAN-nal, gyors wifivel (300 mbps körül jó lenne) megbízható, falra szerelhető router.
semmi extra okosság nem kell bele (ld. felhőkezelés, nas service, külső hdd), de legyen megbízható, jól menedzselhető. 5 Ghz előny, de nem feltétel
szeretném 15-ből kihozni. bármi ajánlat? ha kell felmegyek 20ig árban[ Szerkesztve ]
- no es importante -
-
Topikgazda
Ennyiért csak a TP-Link 1043NDv2/v3 és a 3600 jöhet szóba.
Ami még szóba jöhetne az az Asus N18U/N56U 20k-s határral.
Panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális a csak 2,4 GHz képes eszközöknek a használata.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Qukac
tag
Hello,
tegnap vettem észre, hogy rossz routert vettem és emiatt nem akarja leadni a 200Mbps-ot. (100 Mb-es WAN Porton megpróbálni átpaszírozni 200-at olyan bottlenecket okoz nálam, hogy öröm nézni ).
MIlyen routert tudnátok ajánlani, ami stabilan képes ekkora netsebességet leadni. Jó lenne, ha 5GHz-es hálót is tudna kezelni, mivel nagyon sok a 2,4-es a lakásban. A pénz viszont hó vége miatt szűkös, kb. 15 ezer Ft-om lenne rá.Előre is köszönöm a segítségeteket
-
Topikgazda
válasz tobias40 #49462 üzenetére
Az Asus RT-AC3200 és a TP-Link Archer C3200 ami megfelel a D-Link DIR-890L-nek.
A D-Link eszközökben már többen csalódtak az utóbbi időkben, ezzel a típussal és a hozzá hasonló AC3200-as eszközökkel még nincsen tapasztalat.
Elég lesz egy Asus AC87U is, teljesen felesleges az AC3200-ba beruházni.#49464 Totheground
Ha van olyan eszköz amelyiknek jobb a wifi képessége mint 2x2:2 akkor igen, jelenthez előnyt a C7, ha nincsen ilyen akkor nem.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Totheground
addikt
Viszonylag kis panel (kb 40nm). 100/100 Digi net. 1 Mac mini kábelen letöltőszerverként, 1 iMac wifin + 2-3 telefon + 1 tablet wifin.
Az Archer C7 ebben a konfigban nyújt annyi előnyt a C5 fölött, hogy megérje a +10k-t?Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
tobias40
veterán
válasz tobias40 #49462 üzenetére
Annyit elfelejtettem hogy 16 eszköz lenne rajta(most ennyi lehet több is ) ebből 4 vezetéken a többi wi-fin!
Tv,média lejátszó,nas megy kábelen,laptopok,telefonok,tab-ok stb. wi-fin 2db. ip. kamera is van rákötve a NAS-ra ha ez számít,az egyik wi-fin és 720P-s!Most egy 1043 V1 van de ez már nem bírja a strapát.
A net csak 20/10-es tehát ez nem lehet gond egyiknél sem.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Egy D-link DIR-890L router melyik Asus vagy Tp-link routernek felel meg?
Mennyire ajánlott a dlink?Mi az ami ebben a kategóriában (profi) most ajánlott vétel?
A pénz most nem számít és nem vagyok márka függő,bármi jöhet csak jó legyen!Nincs ac-s eszközöm még sok de a jövőben szándékozok ilyeneket beszerezni...
Köszi előre is!
-
B-L-A-C-K
titán
Egy kis beszámoló az új routerről hátha valakinek segít a döntésben....
Régi: TP-LINK WDR3600
Új: ASUS RT-AC1200G+Csere oka igazából az volt hogy wifin keresztül töltök, ami tudom nem a legegészségesebb, így néha néha megszakadt emiatt a net, így mindig újra kellett indítgatnom ilyenkor a 3600-ast. Illetve ahol legtöbbet használom ott 5Ghz-en már elég gyenge volt a jel. Amúgy a router egy 50nm-es panel lakás közepén van egy gipsz karton dobozban, konkrétan itt.
ASUS RT-AC1200G+ konfigurálás:
Lehet ez csak nekem újdonság mint volt TP-LINK-es, de ez az Asus úgy kezeli a felhasználót mint valami hülye óvodást... Elsőnek összekötöm a géppel a routert, nem az van hogy elérési útvonalat irkáljak be a böngészőbe, hanem magától felugrik a konfigurációs felület magyarul, és a számba ad mindent. Az eszköz frissítéséhez is nem az hogy fájlokat kell nekem letölteni meg ilyenek, hanem jelez van új, telepítheti? Szóval az egész felülete pofon egyszerű, magyar, és gyors. Ha még abszolút nem is értesz hozzá akkor is betudod állítani mert a szádba ad mindent.
Speed teszt:
Net: Digi 200/100
Teszt gép: Dell Latitude E6540 (nem egy nagy szám wifi modul van benne)Még pár mondat...Ez a gép 500/200-as nettel wifin 135-nél nem látott többet TP-vel, most ahol eddig alig volt jel és ~55öt látott, most ~160-at Letöltésem is javult wifiről, eddig max 12mb/s volt, most 18mb/s. Illetve az oldalak betöltése is érezhetően gyorsabb lett. Mivel hosszútávon még nem teszteltem, ezért a szakadás nem tudom lesz e, remélem nem. Eddig azt kell mondjam nagyon nem bántam meg a cserét, mindenkinek ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
kentucky
őstag
Sziasztok! Az ASUS RT-AC1200G Plus routerben van hardveres NAT?
-
Topikgazda
válasz Gergőke88 #49457 üzenetére
Az N18U külső antennás és ARM alapú, csak 2,4 GHz képes. Az N56U dual band, belső antennás.
N18U
○ Broadcom BCM47081A0 @ 800MHz 256MB RAM
○ Teljes értékű 2.4 GHz - 600 Mbps N WiFi, 3x3:3 MIMO
○ 3db 5dBi külső antenna
○ 1db USB3.0, és 1db USB2.0 port fájl, nyomtató, vagy 3G/4G internetkapcsolat megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra, HTTP/FTP/Bittorrent/stb. letöltőkliens, ASUS Ai Cloud
○ Akár 800Mbps sávszélességű internetkapcsolat melléN56U v1
○ Ralink RT3662 @ 500 MHz 128MB RAM
○ Teljes értékű Dual Band N WiFi szimultán 2.4GHz - 300Mbps & 5GHz - 300Mbps, 2x2:2 MIMO
○ 2db belső antenna 2.4GHz részére, 3db belső antenna 5GHz részére
○ 2db USB2.0 port fájl vagy nyomtató megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra, HTTP/FTP/Bittorrent/stb. letöltőkliens, ASUS Ai Cloud
○ Akár 800Mbps sávszélességű internetkapcsolat melléN56U B1/v2
○ MediaTek MT7621S @ 880MHz processzor, 128MB RAM
○ Teljes értékű Dual Band N WiFi szimultán 2.4GHz - 300Mbps & 5GHz - 300Mbps, 2x2:2 MIMO
○ 2db belső antenna a 2.4GHz részére és 2db belső antenna az 5GHz részére
○ 2db USB2.0 port (fájl, nyomtató vagy 3G/4G internetkapcsolat megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra, HTTP/FTP/Bittorrent...stb. letöltőkliens, ASUS Ai Cloud
○ Akár 1000Mbps jelölésű internetkapcsolathozEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Gergőke88
addikt
válasz Gubek-Einste #49456 üzenetére
Koszi.
Az N18 es az N56 kozott mi a lenyeges kulonbseg? Melyik a jobb? -
Topikgazda
Többen is vettek ilyen eszközt, nézz be IDE tapasztalatért.
#49455 Gergőke88
Ennyiért csak a TP-Link 1043NDv2/v3 és a 3600 jöhet szóba de gyári firmware-rel egyik sem tud torrent-ezni.
Ami igen az az Asus N18U/N56U 20k-s határral.
Panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális a csak 2,4 GHz képes eszközöknek a használata.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok
Digi 100-as nethez kéne router.
1 db laptop, asus tablet és 1-1db iphone 6 illetve 5s lenne rácsatlakoztatva.
Panel lakás, 54 nm.
Amit jó lenne ha tudna torrentezni...
ár. 10-15e
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
lilp
tag
nem találtam semmi érdemlegeset, így megkérdezem: Xiaomi Mi WiFi Router Mini
[link] ez mennyire jó vétel?
semmi extra elvárásom nincs. lakáson belül lője a netet a telóra, kb ennyi. viszont, hogy haladjak a korral, ac-s és 5 gigásat vennék mindenképp. (egy külföldi webshopban van levásárolható 45 dollárnyi kreditem, ott nincs sok választék. még ez, ami szimpatikus: [link] innen kéne csemegéznem, ez az a webshop amúgy)[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Zeban58 #49452 üzenetére
arra viszont nem lehet látatlanban biztosat mondani.
annyi előny biztosan lesz, hogy g szabványon jellemzően nem megy át hasznosan a 30 Mbps, amíg n szabványon (ideális esetben) már akár a leglomhább maximális kapcsolati sebesség (65 - 75 Mbps) mellett is, így ha a környezeti tényezők és az ellenoldalak is úgy akarják, akkor a végekre is több juthat belőle, mint korábban, a g-s router esetén.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
legenda
válasz Zeban58 #49449 üzenetére
az ellenoldalak és a környezeti tényezők függvénye is a dolog, ráadásul a szabvány is változik - amennyiben n szabványos ellenoldalak vannak, amik eddig g szabványon kaptak szórást -, így legfeljebb annyit lehet lehet látatlanban mondani/tippelni, hogy a sebesség növekedhet az n szabványos ellenoldalakkal, mert az n szabvány többre képes, mint a g.
katalin888; szia, több oka lehet, bizonyos esetekben a router gyenge hardveresen és idővel eldobja magát meghatározott terhelés mellett, ilyenkor megoldás egy erősebb hardverű router, de ha a nettel van (közvetve) gond, vagy a router előtt lévő szolgáltatós eszközzel, akkor a legjobb router mellett is előfordulhat időről időre (még ha nem is a netes szolgáltatás tűnik problémásnak, vagy maga a szolgáltatós eszköz után direktben nincs gond), ilyenkor már összetettebb a dolog, ráadásul adott router másmilyen szolgáltatós net vagy eszköz után hibátlanul működik, ezért nehezebb a hibakeresés, így nem is nagyon lehet konkrét router típust, vagy szolgáltató és szolgáltatós eszköz kontra router típus párosítást nevesíteni, amivel probléma adódhat, vagy biztos nem lesz gond.
amik itt javasolva vannak routerek, azokkal általánosságban nincs gond, de ettől a fenti hibalehetőségek még adottak, ha valaki nem megfelelően írja le az elvárásokat és gyenge hardverű típusra kap javaslatot, vagy olyan netes szolgáltatása, esetleg szolgáltatós eszköze van, ami az amúgy jó routerrel is problémás, ez sajnos csak a gyakorlatban derül ki és akkor lehet/kell külön keresni a hiba okát.[ Szerkesztve ]
-
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
Lassan oda kerulok, hogy engem a router vasarlasanal a stabilitas erdekel elsosorban.
Tobb routernel is talalkoztam azza a problemaval, hogy egyszer csak valamiert az interneteleres nem mukodik. Latszolag minden beallitas rendben van es csak egy ujrainditas vagy aramtalanitas oldja meg a probelmat.
Ez miert van szerintetek?
Vannak esetleg tipikus markak amelyeknek ez a "betegseguk"? -
Zeban58
tag
Egy Linksys WRT54GL-t cserélnék le egy TP-LINK TL-WR1043ND V3-ra egy háromszintes családi házban. Várhatok ettől a cserétől növekvő Wi-Fi hatósugarat, jobb sebességet a lefedettségi zónák végein? Előre is köszi!
-
Gudy
tag
válasz Gubek-Einste #49447 üzenetére
Köszi!
Asus N18U nagyon tetszetős, de lehet a TP-Link 3600 lesz. -
Topikgazda
panelba kellene Digi 100 nethez egy jól használható router (ha van ilyen )
Van ilyenMost egy Asus RT N 12+ -t használok, de a 2 -3 betonfal kinyírja a jelet. Pedig amúgy stabil lenne.
Panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okozza a fő gondot de ez a router is elég rossz hírű.Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ehhez a nethez már gigabites portokkal rendelkező típus kell és a kliens eszközök száma is indokolja az erősebb hardvert.
Ajánlott eszközök:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 - panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U/AC1200G+, TP-Link 3600/4300/Archer C5/C7/C8/C9Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Gudy
tag
Sziasztok, panelba kellene Digi 100 nethez egy jól használható router (ha van ilyen )
Most egy Asus RT N 12+ -t használok, de a 2 -3 betonfal kinyírja a jelet. Pedig amúgy stabil lenne.
Illetve volt előtte egy D-link DIR-657 ,de az meg állandóan szakadozott. Ennek jó volt az erőssége, de szakad..
Kb 10 eszköz lógna rajta.
Vélemény? -
CoDWaW07
őstag
Köszi a választ, igazából kevésbé vágom ezt a témát,de majd utána olvasok
Jelenleg 60 megabites(névleges sebességű) netet használunk, lehet váltunk 120-ra, de igazából az sem probléma ha a WI-FI-n keresztül nem lesz kihasználva az egész teljesítmény, mert így is teljesen megfelelő gyorsaságú, asztali gépbe meg marad a szokásos vezetékes téma
Egyedüli kérdésem még, lehet hogy nagyon noob, de annyi lenne hogy:
az antennák száma az befolyásolja azt, hogy hány eszközt lehet rácsatlakoztatni egyszerre úgy, hogy menyjen is?●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
legenda
szia,
reagáltam rá korábban; link
az n szabványos dual band és az ac képes típusoknál kompromisszumosabb lehet a 2.4 GHz, mert osztott vagy belső antennát kaptak, de kivétel például a nem olyan régen kibeszélt rt-ac1200g plus.Bélabácsi; szia, nem csak az a két gyártó jöhet szóba, mert akad linksys, netgear...stb. is, ha jó áron képes valaki beszerezni meghatározott és megfelelő típusokat, de ez elég ritka.
az asus és a tp-link esetén sem lehet egyértelműen rangsorolni, mert mind a kettőnek vannak jobb és gyengébb/problémásabb típusai, így csak konkrét eszközeiket lehet/érdemes összehasonlítani.
vannak már ac képes hozzáférési pontok, de vagy nem egyszerű még a beszerzésük, vagy annyira drágák, hogy jobban megéri egy akár több funkciós routert venni.
rászánt összeg függvényében, jelenleg érdemesebb inkább routerben gondolkodni; rt-ac1200g plus, rt-ac55u és attól felfelé, archer c5 és attól felfelé, vagy esetleg ea6500 v2 és ea6700 - utóbbi kettő rt-ac56u és rt-ac68u szint hardverileg, mimo tekintetében a 68-as, de az antennáik belsősek, mint az 56-os esetén, illetve szoftveresen nem adnak olyan részletes konfigurálhatóságot, mit az asus típusok, így árban ezek alapján kell gondolkodni, hogy megérik az árukat, vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok!
802.11 a/ac képes eszközt keresek otthoni használatra, ebben szeretném a segítségeteket kérni. A problémám az, hogy a szomszédságomban szinte megszámlálhatatlan mennyiségű 2.4GHz-en működő WiFi hálózat miatt a szintén 2.4-es itthoni hálózatom throughput-ja gyakorlatilag konvergál a nullához és szeretnék áttérni 5GHz-re. Jelenleg csak az "a" szabványt támogató eszközökkel rendelkezem, de a jövőállóság jegyében beruháznék az "ac" szabványra is. Olvasgatván a fórumot és az összefoglalót azt látom, hogy jelenleg az ASUS és a TP-Link szerepelnek mint a lehetséges alternatívák. Személy szerint mindkét márka termékeivel elégedett vagyok, bár az ASUS mintha előrébb járna a témában. Ezt hogy látjátok?
Az elején nem véletlen írtam "eszközt". Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg tudtok-e ajánlani a/ac képes access point-ot? Ha jól látom, akkor az ajánlott eszközök között csak olyanok szerepelnek, amelyek egyben router / NAS / média szerver / torrent kliens / stb... funkciókat is tartalmaznak, de ezek közül egyikre sincs szükségem. Amire szükségem lenne, az csupán egy 5GHz tartományú WiFi hálózat, amelyet egyszerűen bridge-ként csatlakoztatnék a már meglévő routeremhez. (Bár tartok tőle, hogy - még ha lenne is ajánlott access-point - árban nem biztos hogy megérné...)
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Erre valaki?
A lényeg, hogy egy hónap múlva 200-as digis netem lesz, amihez az olvasottak alapján ajánlott lecserélni a 1043-as V1-es routeremet.
Családi házas övezetben lakunk, így zsúfoltság híján talán elég a 2,4GHz-es freki. TP Link 1043 V2 vagy V3 elég lenne?
Hosszabb távon nyilván jobb volna egy AC-s, de jól játom, hogy azok nem jeleskednek 2,4GHz-en? Ha jól sejtem, egyetlen 5GHz-es cucc sincs a házban..Mit gondoltok?
Köszönöm!
20+ éve a Prohardveren
-
legenda
válasz B-L-A-C-K #49434 üzenetére
lecserélném, mert több tekintetben is jobb az asus; erősebb hardverű, továbbá ac képes és jobb wifi szórású is (nem osztott antennás, hanem külön 2 - 2 darab adott a 2.4 és 5 GHz sávhoz), valamint szoftveresen is jobb és részletesebben konfigurálhatóbb a jelenlegidnél.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Adott egy WDR3600-as Digi 200/100-as nettel (később majd lehet megint 500-as lesz, lejárt a hűség visszavettetem 200-ra.), általában wifi-n töltök, ami tudom a nem a legegészségesebb, emiatt néha néha meg is szakad a net, újra kell indítani a routert. A kérdés szerintetek érdemes lecserélni egy AC1200G+-ra? Vagy tök értelmetlen az egész?
-
legenda
válasz bozsozso #49427 üzenetére
igen, de pont azért írtam némi részletet is, mert nem mindegy, hogy adott módban a szolgáltatós hgw-re közvetlenül csatlakozik a munkaállomás, vagy a router közbeiktatásával, mert a dupla dhcp...stb. sok hibalehetőséget rejt magában, ha nincs megfelelően beállítva, amiről nem a router tehet.
valakinek a upc ubee hgw + rt-ac68u, másnak a technicolor + tl-wr1043nd v2 párosítással volt gondja, de egyiknél sem a router okozta a problémát.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
spider80
őstag
Igen,de kell hozzá egy ac1200-as kliens is a számítógéphez,laptophoz. Ez még kb 10 ezer ft.
-
őstag
válasz Gubek-Einste #49429 üzenetére
-
Topikgazda
-
őstag
Tud valaki segíteni hogy itt a hardverapron melyik routert érdemes megvenni, ami tudja wifi-n a 240-et? Gondolom valami gigabites de nem vagyok otthon a témába, mondjuk használtan olyan 15ezerig. Köszönöm előre is.
-
bozsozso
őstag
válasz Multibit #49418 üzenetére
Igen a 3 közül ezt ajánlottad, de ezen kívül kérdeztem. Mert úgy éreztem, hogy egyébként más típust ajánlanál. De ha rosszul gondoltam akkor bocsánat.
kali: leírása szerint upc routerbe dugva közvetlenül semmi gond, de mindegy az a lényeg, hogy egyedi probléma lehet. mondjuk nekem még 3212-es cisco van
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
köszönöm a gyors választ urak, nem is mennék tovább
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Topikgazda
válasz hoffman_ #49423 üzenetére
A teljes sebesség csak gyári firmware-rel lehet kihasználni mivel csak abban meg a hardveres NAT támogatás.
Ha nem kell 5 GHz-s wifi támogatás akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3, ha kell akkor Asus N56U vagy TP-Link 3600/4300.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
jövőhéten jön az 1000-es netet kötni a digi, aktuális lett a router váltás 941nd-ről. anno már kérdeztem, ajánlottatok is pár jó dolgot, de továbbra sem tudom, hogy mi lenne az igazi, a 25-35 ezres vasakat overkillnek tartom. a dualband és ac előnyeit nem hiszem, hogy kihasználnánk. a tp link 3600 és 4300 között gondolkodom, mivel maximum 20k-t költenék rá, de ahogy néztem a 4300-ra felesleges plusz 5 ezret költeni. ami fontos, hogy nincs kedvem pepecselni vele, out-of-the-box szeretném használni, ez a firmware-t tekintve lehet fontos. van más javaslat a wdr3600-al szemben 20k-ig bezárólag?
köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
legenda
válasz CoDWaW07 #49421 üzenetére
szia,
milyen sebességű a net? kérdezem ezt azért, hogy elég a 100-as router, vagy gigabit képes kell?
vagy nincs jelentősége, csak menjen át valamennyi wifi útján az eszközökre?
milyen frekvenciát és szabványt kezeljen? elég a csak 2.4 GHz, vagy dual band kell, utóbbinál n szabványos legyen, vagy ac kell?
az antennák száma az ellenoldalak milyenségének a függvénye is, tehát ha van olyan olyan eszközöd, ami mimo képesség tekintetében 2 vagy 3 antennás, akkor lesz teljesen kihasználva a router, ellenkező esetben mondhatni mindegy, bár manapság már alap a jobb routerek esetén a 2, de nem ritkán a 3 antenna.
100-as router esetén 5 - 7 e ft lehet az alsó hang, de ha gigabit képes kell, akkor 2.4 GHz esetén minimum a duplája és attól felfelé, dual band szintén, illetve nagyobb szórással feljebb, ac képes pedig bő 20 e ft felett indul.
lehetne listát írni mindegyikre - az összefoglalóban meg is találod -, de ha konkretizálsz néhány dolgot, akkor pontosabb választ lehet adni.[ Szerkesztve ]
-
CoDWaW07
őstag
Üdv mindenkinek!
Router vásárlás előtt állunk, ezért gondoltam itt ki kérem a véleményeiteket!
Olyan Wi-fi-s routert szeretnék, ami lehetőleg képes kiszolgálni kb 10 wi-fis eszközt itthon egyszerre.
2 laptop, 4 tablet, 4-5 mobiltelefon, természetesen nem mindig egyszerre, csak bizonyos esetekben.
A vezetékes internetet másik router oldja meg.Milyen routert ajánlanátok, illetve mennyiből tudnánk ezt megúszni kb alsó hangon?
Hány antennájú routert érdemes venni ilyen célra?Jelenleg egy 1 antennás régi routert használunk, de már haldoklik szegény, és túl sok lett a kütyü, ezért döntöttünk a csere mellett.
A távolság kb 10-15 méter az eszközök és a router között.Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
Topikgazda
-
legenda
válasz lacy86 #49406 üzenetére
vannak bőven tapasztalatok, én is heti szinten teszek ki különböző helyekre adott típusokból is, de ahogy Multibit is írta, mivel a környezet és az ellenoldalak helyszín függvényében eltérnek, ezért a tapasztalatok is változók, valahol meg sem kottyan a két fal, máshol meg csak egy esetén is logikázni kell a router elhelyezésével és beforgatásával, hogy rendben legyen a kapcsolat, ezért nem lehet látatlanban pontosat mondani.
bozsozso; nem maga az rt-ac55u a hiba forrása a szakadozó upc net esetén, hanem inkább a szolgáltatós hgw, más routerekkel is előfordul, csesztetni kell a hgw-t, bridge mód...stb.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz bozsozso #49410 üzenetére
Kábellel a router miatt ritkán szakadozik a net. Ha nem hibás a készülék és a kábel, akkor máshol kell keresni a hibát.
Asus vonalon az N18U (kizárólag 2.4 GHz), az AC55U és az AC1200G+ is jó választás. Az AC56U már kifutott típus. A TP-Linkek közül az Archer C5 és C7 ajánlott, a 3600/4300 már nem igazán kapható. De ezeket az ajánlásokat már korábban megkaptad. -
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Routert szeretnék venni 20k alatt.
Jelenleg egy WR1043ND V1 van, de ez már 1-2 naponta eldobálja a netet és csak az áramtalanítás segít rajta.Bejövő internet kapcsolat 15Mbps, gondolom ez nem okoz gondot egyiknek sem
Eszközök:
- 3 PC kábellel, itt kellene azért minimum 500Mbps
- kb 8 WiFi-s eszköz, itt nem igazán számít a sebesség, a 15-20 Mbps legyen meg.És ami fontos:
Családi házba kellene 3-4 téglafal a max távolság, 2,4GHz elég szerintem, mert mellettünk van kb másik 4 wifi, ami nem sok.Más most nem jut eszembe.
A WR1043ND V3 -t néztem ki, jó lesz ez nekem?
Köszi a segítséget.
-
Asrach
tag
Sziasztok!
Tervben van hogy veszek egy ASUS RT-AC1200G+ routert.
Az lenne a kérdésem hogy ezzel megoldható-e az hogy külső merevlemezt rádugom és arra menjen a letöltés (torrent)? -
Multibit
nagyúr
válasz lacy86 #49406 üzenetére
Természetesen vannak tapasztalatok a routerekkel kapcsolatban. De a wifi kapcsolat nem csak a routeren múlik! Azaz, hiába ismerik már a szakértőink az adott routert, a Te környezetedet nem ismerik, a Te kliens eszközeidet nem ismerik és a Te beállításaidat sem ismerik. Itt a környezetnek van nagyon nagy jelentősége! A rouer helyzete, egy-egy kiszögellés a lakásban, egy-egy berendezési tárgy - akár centiméteres - elhelyezkedése is sokat ront, vagy éppen javít a wifi sebességén, stabilitásán.
(#49408) bozsozso
Soha nem lesz új routered, ha olyat keresel, amiről nem jelent meg rossz vélemény. Ilyen router nincs! Többek között azért, amit fent is írtam.[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Végül csak nem vettem meg egyiket sem, mert igazatok van nem készlet függvényében kellene választanom meg úgyis megy még a mostani. Most olvastam egy másik oldalon, hogy az asus ac55u-val volt valaminek upc net problémája, hogy szakadozott vele a net. Itt nincsenek hasonló tapasztalatok? Használ valaki ilyen router-t upc nettel?
-
adika4444
addikt
"egyre surubben tortenik meg velem hogy bongeszes kozben egy egy pillanatra megakad a betoltes, es mondjuk tobbszori F5/ShiftF5 kombinaciora tolti be az adott oldalt, ami eleg kellemetlen tud lenni mondjuk Banki muveletek kozepen. Ezt vezetekes kapcsolatnal is produkalja!"
Használjuk a Google public DNS-t mint névfeloldó szerver
(#49406) lacy86:
A lakásod/házad előző tulajának ha volt olyan router talán van tapasztalata.
Lényeg, hogy azt nem tudhatjuk nálad hogyan fog viselkedni. Van az a router réteg ami 99%-ban jól megy, de lehet kivétel...üdv, adika4444
-
Lefty
addikt
válasz Gubek-Einste #49373 üzenetére
Rendben, koszi szepen!
-
Topikgazda
-
spider80
őstag
válasz Multibit #49400 üzenetére
Igen,mivel a kábelezés a nappaliban nem mutatna túl szépen a laptophoz. Évek óta így torrentezem,az egyedüli zavaró dolog az alacsony letöltési sebesség volt eddig. Szóval jó lesz ez így nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest