Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- ASUS RT-AC68U
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- XPEnology
- Linux kezdőknek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz tobias40 #91319 üzenetére
Nagyjából annyi, hogy fogsz egy Linux vagy BSD oprendszert, felteszed a gépedre, telepítesz rá egy tűzfalat, pl OpenBSD-nél pf a tűzfal neve. [link] Aztán beállítod a hálózatot rajta. A másik megoldás a pfsense, aminél a dolgok nagy részét megcsinálták már helyetted, és van benne egy csomó ezzel kapcsolatos automatizmus, és csak használni kell akár úgy is, hogy nem feltétlen érted, hogy mit csinálsz. Angol nélkül nem biztos, hogy fog ez menni. A már linkelt topikot nézegesd, még talán hup-on lehet valami a témában, ami hasznos lehet. Nem tudok róla, hogy ezen kívül lenne használható magyar forrás, de én nem is nagyon kerestem.
Buliban hasznos! =]
-
Multibit
nagyúr
-
blakey
titán
válasz tobias40 #80406 üzenetére
Az Auto az N/AC Mixed.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
TeeJay
félisten
válasz tobias40 #80402 üzenetére
2,4GHz N-only
5GHz N/AC mixed én ezt írtam
Asus routernél biztos van ilyen beállítás neked meg Asus van nemde?
2,4GHz-en B vagy G adaptert már szinte senki sem használ lévén hogy kb. 10éve van már N-es wifi minden laptopban5GHz-en meg csak a komolyabb wifik tudnak N-es verziót, a többi már mind AC-t használ azért nincs 5GHz-en AC only mód csak N/AC mixed
illetve azt is írtam hogy 2,4GHz-en ne szenvedj 40MHz szélességgel mert bekavar
tedd 20MHz-re és keress 1-13 között olyan csatornát ahol a legkevesebb szomszéd wifi vanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz tobias40 #80389 üzenetére
2,4GHz-en tedd már 20MHz-re és 1 vagy 6 vagy 11 csatornákra
ha 40MHz-re teszed akkor hiába nyomod 10-es csatornára sokkal több zajt fog kapni a többi wifi-től. AC-n meg N/AC mixedre tedd de ez 5GHz és akkor engedi a többi csatornát ismeg ugye jó lenne eldönteni hogy N-es kliensed van-e ami csak 2,4GHz only vagy tud 5GHz-et is vagy AC kliensed van amit 5GHz-en AC-n kell használni
Ha tud az N-only kliensed 5GHz-et akkor próbáld meg mindkét frekvencián is mert ugye a 2,4GHz "távolabbra" megy és több falon át de lassabban az 5GHz meg max 1falat bír viszont gyorsabbanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz tobias40 #80374 üzenetére
nézd 60nm panel lakásban (2+1félszobás)
nálam volt AC66UB1 azt eladtam vettem AC58U-t, visszavittem, elhoztam AC57U V1-et, visszavittem és vettem végül AC65P-tvégig mértem mindegyikkel a wifit és nálam az AC65P és az AC58U hozta a leggyorsabb wifi sebességet, utána az AC57U V1 és a legvégén kullogot az AC66U B1
konkrétan a 66U 235-245megabitet tudott szobán belül 2méterre
ugyanott az 57U hozott 270-280-at
AC58U és AC65P-vel meg 310-330megabit is megvoltutóbbi kettőben már wave2 MU-MIMO wifi van
amit még érdemes tudni hogy az AC57U-nak mivel dedikált antennája van 2-2darab 2,4 és 5GHz-re külön így vélhetően hatékonyabb lesz ha távolságra kell sugározni
ellenben a vezérlő jobb az AC65P-benmásrészt ne autó módra állítsd
2,4GHz mindig így legyen
N-only, fix 20MHz
1-13 között keresel telefonos wifi analyzer alkalmazással egy viszonylag kevésbé zavart csatornát
WPA2-AES titkosítás5GHz-en
N/AC mixed mód
fix 80MHz
36-os vagy 52-es vagy 100-as csatornát végig próbálod mivel több 80MHz blokk nincs EU-ban
(legtöbb AC router 36-os csatornán lesz mert sokban nem lehet DFS csatornát beállítani)
szintén WPA2-AES titkosításMost tesztelj
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
blakey
titán
válasz tobias40 #80374 üzenetére
Az AC87U még a "régi" követelményeknek felel meg, sokkal jobb Wifivel, AC65P valószínűleg gyengébb Wifi hatótávban, OpenWrt-vel talán eléred azt a teljesítményt, mint az AC87U-val.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
félisten
válasz tobias40 #73283 üzenetére
Az elmúlt két hétben kétszer is volt erről szó.
Én két évnyi idegőrlő kísérletezgetés után már csak egy dedikált külső LTE egységet merek ajánlani, mint mondjuk a Mikrotik SXT LTE-t. Nem olcsó, közel 40e Ft, viszont korrekt megoldás és rugalmas, az eredeti routered megtartásával.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz tobias40 #49528 üzenetére
Szia!
Elég erős, BroadCom alapú vas, 1GHz-es 2 magos SoC-al, és 256MB memóriával. Ugyanez a SoC van az ASUS RT-AC87U-ban is, bár ott van mellette még egy szintén két magos másik is.
https://wikidevi.com/wiki/D-Link_DIR-890L_rev_A1
DD-WRT van rá, OpenWrt nem hiszem. Gyári fw emulátor (nekem elég fapadosnak tűnik), és nem látom jelét, hogy tudna magyarul. Nem volt vele eddig dolgom, a hardver alapján nem lehet rossz, kérdés milyen rajta a szoftver.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz tobias40 #49462 üzenetére
Az Asus RT-AC3200 és a TP-Link Archer C3200 ami megfelel a D-Link DIR-890L-nek.
A D-Link eszközökben már többen csalódtak az utóbbi időkben, ezzel a típussal és a hozzá hasonló AC3200-as eszközökkel még nincsen tapasztalat.
Elég lesz egy Asus AC87U is, teljesen felesleges az AC3200-ba beruházni.#49464 Totheground
Ha van olyan eszköz amelyiknek jobb a wifi képessége mint 2x2:2 akkor igen, jelenthez előnyt a C7, ha nincsen ilyen akkor nem.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
tobias40
veterán
válasz tobias40 #49462 üzenetére
Annyit elfelejtettem hogy 16 eszköz lenne rajta(most ennyi lehet több is ) ebből 4 vezetéken a többi wi-fin!
Tv,média lejátszó,nas megy kábelen,laptopok,telefonok,tab-ok stb. wi-fin 2db. ip. kamera is van rákötve a NAS-ra ha ez számít,az egyik wi-fin és 720P-s!Most egy 1043 V1 van de ez már nem bírja a strapát.
A net csak 20/10-es tehát ez nem lehet gond egyiknél sem.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz tobias40 #18658 üzenetére
Kétségkívül olcsó, konkrétan a legolcsóbb gigabites router, ami ráadásul okosítható is, és jelenleg is rengetegen használják. Van saját topikja is itt a fórumon, tehát jó a támogatottsága, ezen kívül erős hardware, és 5 év garanciát kapsz rá.
A TP-LINK-ekhez azonban azt mindig hozzáteszem, hogy nekem nem a szívem csücske, és akkor még enyhén fejeztem ki magam! De ez hangsúlyozottan az én személyes véleményem, vannak itt többen, akik erősen ajánlják a típust!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz tobias40 #18657 üzenetére
Nem nevezhető jónak a 3rd party firmware támogatása, vagyis csak DD-WRT van hozzá, amit meg nem szívesen használok, és ugyanígy nem is szívesen ajánlom! Nekem ez elég probléma! Ha már ASUS, akkor BroadCom Chipset, ott van Tomato, OLEG, ugyanígy DD-WRT, és néha még OpenWrt is. De persze, ha Te ezer százalékig biztos vagy benne, hogy soha nem leszel rászorulva, vagy soha nem leszel kíváncsi egy ilyen fw-re, akkor megfelelhet az RT-N13U is...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz tobias40 #18572 üzenetére
A G-s szabványnak a gyakorlati sebessége olyan max 20-22 de a körülmények nagyon erősen befolyásolják.
Azt, hogy kinél melyik fog beválni azt nem lehet előre megmondani, többen is írtak már X-Aktákba illő helyzeteket.
Az első hozzászólásban lévőkkel alapvetően elég jól ki lehet húzni néhány évet de hogy közben mi lesz azt senki nem fogja tudni megmondani neked.
Gigabitesekből nincsen 10k körül egy sem, a legolcsóbb a TP-Link 1043ND olyan 13-15k, a következő kategória 20k körüliek, itt már több választási lehetőség is van.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz tobias40 #18568 üzenetére
Az első hozzászólásból bármelyik jó lesz, legolcsóbb a TP-Link 74x de ajánlott még az Asus N10 és a Linksys E1x00 is. Jövőre tervezéshez inkább egy gigabites portokkal rendelkező típus lenne megfelelőbb.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest