Hirdetés
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
Minden lapnál vannak hibás darabok. De azt el kell fogadni hogy az ASRock sem potyára gyárt 3X olyan drága tuning lapot ..... Lehet takarózni azzal hogy a márkát fizeted meg meg a hasonlók de igen is jobb minőségűek a drágább lapok! Személy szerint inkább fektetnék egy felső kategóriás H77-es lapba mint a Z77-es lapok legaljába. Persze ez a felállás nem hozza magával azt a kis tuningot amit a Z77-es biztosítana vagyis teljesítménynövekedést nem biztosít pl. a H77.
(#40778) geresics
"ASUS P8H77-V - ez a legdrágább" Ezt a címet inkább az Intel lapok érdemlik ki ....
(#40796) forceberg
Azért írtam : "Ahogy én tudom az összes ASRock Ivy és Sandy lap "Combo Cooler Option" vagyis 8 furat van rajtuk .... 775 kompatibilis. A Z77 Pro3 is."[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MZsoltee
veterán
válasz KaiotEch #40788 üzenetére
Az intel megtanított, hogy nem kell várni a fejleszthetőségre. Mindig megszívod. P67/Z68 jó hűtéssel sata3 usb3 max 20k-s ár. A lényeg a lényegben hogy akkor P67 Z68ban lehet szorzót emelni szorzózármnetes (k) cpuk-on.
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
MZsoltee
veterán
válasz BomiBoogie #40783 üzenetére
Akkor ezek alapján a Z68-as is teljesen jó lenne nekem, de nem hiszem hogy szükségem lenne integrált vga-ra. 4,5GHZ-en szeretném járatni a 2500k-t és csókolom. 7870 8GB ram ssd és BF3
-
nagyúr
válasz BomiBoogie #40783 üzenetére
A P67 is tuninglap típus, csak mint említetted nincs IGP, de a jövőre nézve tényleg jobb a Z77-es.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz MZsoltee #40782 üzenetére
Itt láthatók a különbségek, főleg az IGP-ben. A Z77 Ivy-s tuninglaptípus, így az mindenképp biztosabb vétel a jövőre nézve, ha fejlesztenél, árban meg nincs lényegi különbség.
-
MZsoltee
veterán
Egy elég triviális kérdést szeretnék feltenni. Egy 2500k alapú konfigot építenék és az lenne a kérdésem, miért éri meg P67-es lap helyett Z77-et venni?
20k körül elég korrekt lapokat kapni már p67ből használtan, főleg az asrock lenne csábító, a 775-ös furatok miatt.[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
-
xtevo
őstag
Nem sok, átlag user-nek, aki nem akar tuningolni bőven jó a b75. Chipset-ek közti különbségek összefoglalva itt
Nekem személy szerint volt AsRock H77 PRO4/MVP lapom, imádtam! Csak azért adtam el, mert itx méretre váltottam Az AsRock lapok kinőtték már a régi gyerekbetegségeket, nem véletlen a 3 év gari erre is.
Szerintem ár/érték arányban minden lapot vernek, minek fizessen az ember ugyanazért a szolgáltatásért +2-3-5 ezer ft-al többet?!Nem sokat, a srácok itt az AsRock extreme3/4 lapokat szokták tolni, de majd bluyoo kolléga felhomályosít.
-
Szajo
őstag
Ezek között gondolom nem nagy különbségek vannak. Az Asus megbízhatóbb? B75 és H77 között egyébként mi a különbség van valami jelentős különbség? Tényleg bizonytalan vagyok most, nem akarok megvenni olyat, amit utána megbánok meg csak a baj lesz belőle és mehet gariba, vagy eladó sorba...
Ui:Egyébként csak érdekelne, hogy te mit halottál a Asrock Z77 Pro3ról?
-
Szajo
őstag
Erről az Asrock Z77 Pro3 ról elég sok gondot, bajt olvasok... fagyást, kékhalált, venti problémákat stb stb...
Jó, nem egy drága alaplap de csak én félek még mindig ennyire az Asrocktól? Egyébként 15-20k környékén milyen alaplap van i5-3570 alá, ami STABIL legyen MEGBÍZHATÓ, Ivy Bridge-t támogatás legyen benne, PCI-E Express 3.0 működjön benne és az integralt VGA-t is ki tudjam használni(Tuningolni nem fogok). No meg Ram ból is férjen bele azért bőven. Mert még konkrét döntésre nem tudok jutni sajnos
Segítségeket előre is köszönöm! -
ESP
őstag
Hello.
Valami jó kis mini itx lap kellene nekem. 2x4GB ramhoz és egy sima i7-2600hoz. Fontos hogy a bclk-t tudjam állítani mert a 4Ghz a cél mint ahogy most is ketyeg Z68-ban.
Tudtok javasolni párat?
2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
bluyoo
nagyúr
-
marinea2
addikt
Akkor már csak processzor téren kell kicsit felvilágosodnom. Ez a Szendi meg ívvi briddzs meg 2. és 3. generáció kicsit zavaros még. Bár van egy elképzelésem.
2. generációs minden ami 2-essel kezdődik és 3. generációs minden ami 3-assal ugye?
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
bluyoo
nagyúr
válasz marinea2 #40764 üzenetére
De csak nem értettem mire írod (elsőnek a PCI-E 3.0 jutott eszembe én is fáradok ) . viszont a laphoz jár a Lucid Virtu MVP szoftver is (ott akár használatba is kerülhet ha a monitorod DVI és az energiatakarékos funkcióit is használni akarod "i-Mode").
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz marinea2 #40757 üzenetére
Magamnak a modernebb chipset-el ellátott lapot venném (Z77). Viszont a Z77 Pro3-as lapon nincs DVI-D Port viszont natív USB3 támogatást kapott (a Z77-es chipset vezérli).
(#40758) KaiotEch
Bocs hogy megint ..... de ugyan úgy támogatja az Ivy-t is sőt mivel "Gen3" lap a PCI-E 3.0 is elérhető gond nélkül. Persze abban igazad van hogy ésszerűbb Ivy alá Ivy lapot vásárolni.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz marinea2 #40752 üzenetére
Igen szándékosan (bocs ha megkavartalak).... árban szinte ugyan annyiba kerül és ugyan azokkal a tulajdonságokkal rendelkezik ASRock Z75 / Z77 Pro3 csak a chipset fejlettebb.
Bazinga!
-
winfier
senior tag
Köszönöm akkor ASRock lesz majd belőle.
(#40750) =HG=
Relatíve olcsón hozzájutottam, így ez volt a best/buy-t. + Jobb mint az előre összeszerelt corsair vízhűtések.
Mondjuk, ha nagyon rossz lesz a hőátadás a cpu és a kupak között úgy is mindegy mit teszek rá. De a kupaktalanítást nem vállalnám be."Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
nagyúr
válasz bluyoo #40749 üzenetére
"The Z77 chipset motherboards have support for both overclocking the cpu and multiple video card support , while the B75 chipset motherboard has only the support for cpu overclocking and little video card support as you can see by the one slot for a x8 or x16 card. The Z77 will have two x8 slots for SLI/Crossfire.
The more power phases that the board has the better the support for opverclocking." -
bluyoo
nagyúr
válasz marinea2 #40735 üzenetére
ASROCK Z77 Pro3
(#40736) KaiotEch
"Mindkettőt lehet tuningolni, csak Z75-ös csak a CPU tuningot engedi." Ezt hogy érted?
(#40738) dodopek
A B75-ös lapok kb. 15K-23K-ig k 20K-28K-ig a H77-esek ....
"B75-ös chipset-elt pl.:
ASRock B75 Pro3 talán a legjobban felszerelt B75-ös lap +2db ASMedia ASM1061 chip-es SATA3 porttal.
MSI B75A-G43 a legjobb mosFET hűtést kapta a B75-ös lapok közül de talán a legdrágább is (már 20K felett) .
Asus P8B75-V a legolcsóbb a három közül nincs HDMI csatlakozó viszont Virtu MVP támogatást kapott."
H77 -es chipset-el pl.:
ASRock H77 Pro4/MVP Virtu MVP támogatással 2db natív és 2db ASMedia ASM1061 chip-es SATA3 porttal (20K felett).
(#40746) winfier
A CPU foglalat körüli csavarok ugyan ott és ugyan úgy helyezkednek el mint más lapon de gondolom egy akkora batárhoz adnak hátlapi merevítőt is. A RAM modulok behelyezésénél kell kicsit óvatosabbnak lenni az nem kap alátámasztást (nem csak ASRock-ra jellemző sajnos a spórolás az összes gyártónál jelentkezik).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
winfier
senior tag
válasz BomiBoogie #40742 üzenetére
A sima ATX-es ASRock lap 30.5 cm x 21.8 cm Az MSI pedig 30.5 cm x 24.5 cm
És attól félek, hogy a 1,5Kg-os hűtő megtekeri az Asrock-ot egy idő után."Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
marinea2
addikt
válasz BomiBoogie #40742 üzenetére
Akkor tuning opció kilőve
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz marinea2 #40740 üzenetére
Ugye, itt nem is volt kérdés, hogy nem tuningos, az i3 semmiképp nem az.
Tuningra jó szívvel csak Z77 Extreme4(-M). Aki tuningos procit vesz, ne sajnálja a lapra.
Én pl. nem vennék tuningos i5-öt, így elég lenne olcsóbb lap, de a teljesítményt és a tuningélményt meg kell fizetni.
(#40741) winfier
Neked is ez. Extreme 4-ből van ugye mATX és ATX méret is.[ Szerkesztve ]
-
winfier
senior tag
Hali!
3570K-hoz keresnék hosszútávra stabil és tuningot jól bíró alaplapot (max 38k). Én erre a két lapra gondoltam eddigi olvasgatásaim alatt.
ASRock Z77 EXTREME4 (ha jól tudom ez egy kicsit kisebb mit a normál ATX szabvány.)
MSI Z77A-GD55Alpenföhn K2 hűteni a procit. Így nem tom, hogy a ASRock elbírná-e a 1,5kg-os hűtőt.
Köszönöm.
"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
marinea2
addikt
válasz BomiBoogie #40739 üzenetére
Lehet benne tuningolni is? Mármintha a proci is tuningos.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz dodopek #40738 üzenetére
Arock B75 Pro 3, minden benne van, amire szükséged van, 20k alatt.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ajánljatok nekem alaplapot egy INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX cpu-hoz. 2x4gb ram, Asus 5670,1 Tb Hdd lenne belekötve...
Szükséges lenne USB3, és Sata3... Max 20e forint környéke.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
marinea2
addikt
bluyoo már csak annyit mondj meg nekem hogy a Z75 Pro3 vagy a Z86 Pro3 Gen3 a jobb választás ha ugyan azon az áron hozzá tudok jutni. Köszi!
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #40728 üzenetére
Alsó kategóriába sorolják, de például a még drágább lapokon lévő 892-esnél jobb a jel-zaj aránya. Ebből a szempontból csak a 889-es és a 898-as előzi meg.Igazából nekem a 1702-es jönne be, az csak 2.1-et tud, de ennek köszönhetően még jobb a jel-aránya, csak sajnos egy hazai forgalmazású alaplapon sem láttam még
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
-
margithid
veterán
FM2 miniITX alaplappal van valakinek tapasztalata már?
Konkrétan erre gondolok: [link]
Írták alatta, hogy valakinek 1 hónap alatt elfüstölt... Nem túl bíztató. -
bluyoo
nagyúr
válasz Mahrenburg #40726 üzenetére
+1 Végre valaki ide is beír + dolgot a VIA-val kapcsolatban. Bár "Ahhoz képest, hogy alsó kategóriába sorolják" mégis viszonylag drága és nem alsó kategóriás lapokon is megtalálható!
Bazinga!
-
nagyúr
Gyerekek ez az EVGA Z77 ITX-es lap soha nem fog már kijönni?
-
Mahrenburg
őstag
válasz Töki bácsi #40705 üzenetére
Hello!
Az alaplapomon VIA VT1708S hangkeltő van, több, mint két éve használom nagy megelégedéssel, hibátlanul működik. Ahhoz képest, hogy alsó kategóriába sorolják, elég jól szól, van olyan jó, mint a 887-es. De ha igazán jó hangot akarsz, akkor persze dedikált hangkártyát kell rendszerbe állítanod, ahogy Bluyoo írta...
marec1122- +1 a Sabertooth-nak
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz marec1122 #40724 üzenetére
8+2 -es digitális tápellátás ASUS DIGI+ Power Control programmal. ASUS Thermal Radar ventilátorvezérlés ... TUF szériás katonai előírásoknak is megfelelő alkatrészek melyekkel a gyártó válalja az 5év garanciát (az ASRock 2évet ...). x16 x16 vagy x16X8X8 módban működő CF/SLI ......
"ha belelátjuk azt hogy valszeg sosem fogok tuningolni akkor is a sabertooth??" LOL Már csak azt kellene írnod hogy nem is AMD hanem Intel CPU lesz .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
marec1122
senior tag
-
Tomi0703
addikt
Sziasztok!
A8-5500 alá kellene egy olcsó lap. Asrock FM2A55M-DGS erre gondoltam. Esetleg MSI FM2-A55M-E33 ez, de az AsRock felé húzok mivel olcsóbb. AMD-nél nem tudom, hogy teljesítenek ezek a lapok. Vélemény?
-
margithid
veterán
Köszi!
Közben elgondolkodtam ,hogy esetleg fm2-es gépet építek.
Ott tudnátok valami jó alaplapot ajánlani ami bírja a strapát?
Ez az asrock például ajánlott? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz margithid #40715 üzenetére
Az Asrock honlapján megtalálod, milyen proci megy bele, melyik BIOS verzió óta.
Az Ivy alaplap csipszetek közötti különbségeket itt láthatod, ha nincs extra igényed, megteszi a B75.
-
bluyoo
nagyúr
Segítsünk KaiotEch-nek dönteni! Szavazás!
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz peu407 #40712 üzenetére
A +10k igen általában 20K-val drágább. Az Ext.6 40K körül a Fatal1ty bőven 60k felett .......
(#40714) marec1122
+1 a SABERTOOTH 990FX R2.0 -nek. 5év garancia .....
"nem látom hogy miért drágábbak a drágábbal." erősebb tápellátás több bővítési lehetőség/extra szolgáltatás ....
"azt is jó lenne tudni hogy a régi am2/am2+ alaplapon használt régebbi cm tx3 jó e az am3+-os foglalathoz" Ahogy én tudom igen!
(#40718) peu407
Azt csak te tudod hogy neked menyit ér meg ... de újonnan boltban ahogy én tudom 60K felett van.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
a következő alaplapokon gondolkozom. nagyjából 2 kategória különböztethető meg árban. ti mit ajánlotok. nem látom hogy miért drágábbak a drágábbal.
amit tudni kell. először valszeg egy x4 965 BE kerül bele később 8150 v 8120. ezeket kezelni kell.
azt is jó lenne tudni hogy a régi am2/am2+ alaplapon használt régebbi cm tx3 jó e az am3+-os foglalathoz.
illetve tudom hogy nem ez a helye de milyen memória lenne jó hozzájuk.ASROCK 990FX Extreme3
GIGABYTE GA-990FXA-UD3GIGABYTE GA-990FXA-UD5
ASROCK 990FX Extreme4
ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0köszönöm
ui: ha van jobb ajánlatotok sli am3+ ra azt is meghalgatom, de ne csak a márka miatt
[ Szerkesztve ]
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
bluyoo
nagyúr
Látom mindegy hogy ATX vagy mATX ... írok egy 5. lapot is ASRock FM2A85X Extreme4-M 21k környékén.
De a 4-esből +1 az ASRock FM2A75 Pro4 -nek.
(#40710) Töki bácsi
Szívesen!
Pedig nem akartalak rábeszélni ...... de magamnak azt venném.Bazinga!
-
peu407
senior tag
Sziasztok!
Erre valaki [link]
A kérdés még az,megér-e +10K a Fatal1ty? -
csebi
tag
(#40689)
erre esetleg tudna nekem segítséget adni?[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
válasz BomiBoogie #40698 üzenetére
Csak azért gondolkodom a 3570ben, mert lehet, hogy VGA-m el lesz adva és míg nem lesz meg az új (kb 1-2hónap) addig legyen normális megjelenítésem netre/kisebb játékokra. (Vagy HD Grap 4000 ren milyen játékok mennek? )
A tuningról már letettem, nem tudom megfizetni és amúgy sincs rá szükségem, hogy így jobban átgondoltam.
Szóval szerintem a proci kérdést már tisztáztam magamban, ha a 3570 van olyan jó mint a 3470 (VGA-n kivül) akkor a plusz teljesítmény és a VGA miatt is már csak azt veszem.
És akkor ehhez jönne egy ASRock Z77 Pro3 - 20.500Ft, így remélem rendben lesz.
Báár elég régóta nem követem a hardveres dolgokat, ezért vagyok most ilyen értetlen, de még annyi lenne a kérdésem, hogy ez az Asrock megbízható és tartós márka?? Mert régen (kb 4-5éve) találkoztam Asrock lappal és hááát... nem volt egy jó alaplap hogy finoman fogalmazzak. -
bluyoo
nagyúr
válasz Töki bácsi #40705 üzenetére
"elvégre csak jobban értesz hozzá " Ez egy fórum soha nem tudhatod!
Kérdezz rá a Asus P8 szériás (Z77/H77/B75) topic-ban.
"Tehát akkor a két ASUS lap között csak a hangchip a különbség összesen?" Korántsem .... a P8H77-V erősebb tápellátást kapott (6+1+2) nagyobb hűtőbordával , más LAN és hang chip ..... +DisplayPort , 6 x Audio jack.
(#40703) Aldo Novares
Nem ismerem a lapot sőt az Asus honlapon sem találom csak az P8H61-M LX3 PLUS -t. De a CPU-d működni fog vele .... viszont még mindig a B75-ös chipset-et ajánlom. PL. hardverapró újonnan "Alaplap s1155 ASUS P8B75-M LX (mATX) (Intel s1155): 14.500,-" H61-es chipset-el P8H61-MX USB3 -at már 12K-ért láttam .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz bluyoo #40704 üzenetére
Volt még valahol egy komment, de hiába keresem, azt nem találom... Nyilván ha 10ből egy nem működik kifogástalanul, akkor már bátortalanabb vagyok a vásárláskor. Viszont hiszek Neked, hogy nem ettől van a gond, elvégre csak jobban értesz hozzá
Nem szeretnék külön hangkártyát, annyira nem white a fülem Tehát akkor a két ASUS lap között csak a hangchip a különbség összesen?osu-no seishin
-
bluyoo
nagyúr
válasz Töki bácsi #40702 üzenetére
Tudtam!" nem szól a jobb oldali hangszóró " Na ez biztos nem a VIA miatt van ..... Idézek az 5. hozzászólásból is: "Én is rádugtam az előlapi audio kimenetre a fülesem, de nekem csodásan szól ahogy kell. " Nekem sem volt a VIA VT1708S hanggal kapcsolatban gondom (kb.1,5évig használtam) .Semmi különbséget nem véltem felfedezni közte és a Realtek ALC 887 között. De aki vájt fülű annak kötelező nin. egy Asus Xonar DG. Szóval nálam a h77-es lapok közül a P8H77-V a befutó.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Aldo Novares
aktív tag
válasz bluyoo #40700 üzenetére
Itt ph-n csak egy db ilyen van :S
Ez nem jó nekem ?
Asus s1155 P8H61-M LX3 PLUS R2.0 -
bluyoo
nagyúr
válasz Töki bácsi #40697 üzenetére
+1 az ASUS P8H77-V LE-nek.
"Egyébként több helyen is olvastam, hogy az ASUS P8H77-V VIA hangchipje rosszalkodik" Hol olvastad?Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest