Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
menjapipaba
tag
Sziasztok!
Az ASRock 970 Extreme4 mennyivel jobb az ASRock 970 Extreme3-nál?
FX-8120-al tervezném.
Köszönöm előre is!
-
PNP
őstag
B75 lapba van értelme K-s CPU-t tenni? Úgy olvastam, hogy itt nincs tuninglehetőség.
-
dethroner
veterán
válasz old-dog #39785 üzenetére
Kezd eldőlni a választásom az asus 970 evo irányába. Tetszik az asrock, jókat is írnak róla, de csak 2 év garit kap, szemben az asus 3 évével. Gondolom nem szarabb az sem mint az asrock extreme4.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Cancer #39792 üzenetére
Azért enyhe túlzás a 40-60% .... M5A97 PRO + FX-4100 cirka 50K a B75 Pro3 + i5-3330 meg kijön 64K-ból ... és azért a pluszért máris meglenne az FX-8150 teljesítménye ha nem .......
A hardverapróról újonnan még olcsóbban kijönne .....
De ha ennyire AMD én az FX-4100 -et venném.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Ajánlom kisza25 írását: Mini-ITX upgrade, avagy ASUS P8H77-I és i5-3450 egy Silverstone SG-05-ben.
(#39788) xtevo
"Az erősebb gpu-nak lenne értelme? " A laphoz jár a Virtu szoftver szóval igen ...
"Lenne egy 5.1 hangrendszerem akkor azt nem tudom elvileg rákötni erre az asus lapra..." De rá tudod kötni a felhasználói kézikönyvben benne van [link]. Ez nem a pontos típusé de képekkel is illusztrálták a bekötéseket (2.3.12-es pont): [link].
Meg hát ott a HDMI és az optikai kimenet is ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Cancer
senior tag
Szerintetek hoszabb távra melyik éri meg jobban?
AsRock FM2A75 Pro4 + A8-5600K
AsRock F1A75 Extreme 6 + A8-3850
Asus F1A75V PRO + A8-3850
ASRock 970 Extreme 4 + FX-4100
Asus M5A97 PRO + FX-4100(Minden esetben HD6670 lenne a VGA)
Hogy mire?
Photoshop (RAW file-ok szerkesztése)
HDSLR videó szerkesztése
netezés, mozizás, elvétve játék (HD-ban Med felbontáson)(szerk.)
A kérdés lényegében az lenne, hogy mind az FM1, mind az FM2 csak 4 magos procit támogat. Nem tudom, hogy FM2-ből lesz-e több, esetleg BIOS frissítéssel. Viszont a teszteket szemlélve az 5600K nem ad annyival többet, mint a 3850-es.
Viszont az AM3+-os gép sem lenne komolyan lemaradva, s ott megvan a potenciál egy FX-8150-re is későbbb.Várhatóan ~4-5 év múlva lenne fejlesztve/lecserélve (legkésőbb) a rendszer...Igaz, addigra már jó sok éves lesz az FX-8150 is.
[ Szerkesztve ]
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Szeretném ha segítenétek ITX méretben keresnék lehetőleg ASUS alaplapot, s1155 foglalattal. Mik a lehetőségek?
Esetleg ugyanezt sfm2 foglalattal is ha lehetséges.Picit off, de vajon i3-3220 + hd6850 vagy a10-5800k + hd6850 a jobb párosítás?
Köszi a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Matthisa #39781 üzenetére
" Melyik gyártó csinál minőségibb cuccokat?" Ez inkább az ártól függ nem a gyártótól .... nem is lehet erre megalapozottan válaszolni (szerintem).
Mindenkinek megvan a bevált márkája (általában nem ok nélkül) amit szívesen ajánl vagy vásárol.
Mondjuk elég tág kérdés legalább azt leírhatnád hogy Intel vagy AMD. Egyszerűbb lenne ha egy CPU-t / keretet írnál .....
VGA terén egyetértek geresics-el már ha ATI VGA-t akarsz.Bár a Sapphire VGA-kra "csak" 2 év gyári garancia van. Ez is elég tág kérdésre sikerült legalább azt írhattad volna hogy ATI vagy Nvidia (nem mindegy) De a VGA-s topic-ban majd megmondják ....Bazinga!
-
Stirbi
addikt
válasz Yass_27 #39780 üzenetére
Üdv. 32gb memória szerintem teljesen felesleges! Ismerősömnek raktunk össze gépet 3770k+16gb mem ... , fut neki 3játék, és egyéb tőzsdeprogramok, böngésző 40 lappal, és még igy sem evett meg neki többet a gép mint 10-12gb.
Több gpu-s rendszert én személy szerint nem preferálom. Inkább egy erős gpu, így még csak véletlenül sem akadhatsz multigpu-s inkompatibilitásba.
-
Geresics
addikt
válasz Matthisa #39781 üzenetére
Ez két olyan gyártó, amiről egészen megoszlanak a vélemények.
Szerintem a kettő közül egyértelműen a Gigabyte a jobb! Rengeteg Giga alaplap-ot adok el, és egyedül a G41-esekre volt panasz, de az sem ma volt már... (Amúgy itt a fórumon a legtöbben az ASUS-t és az ASRock-ot favorizálják!)
VGA-ból pedig lehet érdemesebb volna pl. a Sapphire vagy az ASUS termékei között körülnézned!(#39780) Yass_27
A kettő közül hosszú távra egyértelműen az FM2 a jobb választás.[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Matthisa
tag
Üdv! Alaplap minőség terén melyik a jobb gyártó? MSI és Gigabyte között gondolkozok!Ezek mellé akarok videókártyát is venni az is MSI és Gigbyte! Melyik gyártó csinál minőségibb cuccokat?
-
Yass_27
csendes tag
Szevasztok
Konfig váltást tervezek, AM2-ről. Az elsődleges kérdésem az lenne, szerintetek az AM3+, vagy az FM2 lenne jobb választás? (szeretek hosszú távra gépet építeni, ami átl. 5 évet jelent...)
A videó mindenképp dedikált, inkább a foglalat jövője miatt kérdem.
Ami elvárás lenne... megbízható, némi-nemű tuning potenciál, 32 GB memó bele férjen ( 5 év múlva kelleni fog annyi ), usb3, sata 3, atx.
A proci-alaplap-memó trióra össz 60 rugót szánnék,szóval alaplapra 25-ig elmegyek... van alá egy korrekt FSP belű 500-as tápom, az akár két felső középkat. videókártyát is megetet egy 150 wattos procival egyetemben... erről jut eszembe...
Amikor ezt a gépemet pakoltam össze, sok gond volt a duál videokártyákkal... a mostani csipszetek már eléggé ügyesek, hogy megérje az sli / cross akármi?
Intelben azért nem gondolkodom, mert 30 rugó alatt sem normális procit, sem normális lapot nem vesz az ember...
Az ötletekért, tanácsokért előre is köszi -
Aprósólyom
addikt
válasz tranceplanet #39728 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor egyértelműen az FM2-t fogom választani. Annyi fáj, hogy prociban most jelenleg jóval erősebb az AM3+.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
attiati
veterán
Asrock FM2A75 Pro4-nek előjött már valamilyen hibája itt a fórumon?
Ő mire gondolhatott, milyen panasz van vele kapcsolatban?
-
dethroner
veterán
Na sikerült pár példányra redukálni a kiszemeltek listáját. A jelöltek a következők:
ASROCK 970 Extreme4 , ASUS M5A97 EVO,
ASROCK 990FX Extreme3 (bár itt zavaró hogy nincs előlapi usb3.0). Ti mit gondoltok, melyik lenne jobb egy x4 965 alá, amit kb 3,8-4giga környékén szeretnék járatni? Többkártyás rendszer, firewire nem cél, nem előny.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
bluyoo
nagyúr
Hát I5 alá szerintem ne a legolcsóbb chipset legolcsóbb lapját válaszd ... főleg hogy minimális +kiadással már jobb lapokat kapsz pl. +1K B75M-GL .
De személy szerint ASRock B75 Pro3-M vagy az Asus P8B75-M LE lapokat raknám alá. Max. 3K plusz kiadás.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz potyi23 #39772 üzenetére
Hát igen ha mindenkinek vastag lenne a pénztárcája csak a prémium termékek fogynának.De inkább a minél olcsóbban de nagyon jót akarok a jellemző.Nekem is megvan a határ amit még hajlandó lennék kiadni .....
"Meghivnalak egy fagyira,vagy egy sorre ha kozelebb laknál" Köszi a virtuális sört elfogadom
(#39764) ShadowMan05
Szívesen!
(#39767) Qru
Persze nem is nyelvtanári oktatásnak szántam Csak aki nem nézi minden nap a hardvereket szó szerint veszi (hogy rossz az említett platform).
(#39771) lipido
KaiotEch kérdéséből indult ki nem hiszem hogy ő egy fm2-es lapra vágyna
Bár az FM1 és FN2 között egyértelmű az FM2.
Ha kint lenne már az LGA1150 több mint valószínű ő sem LGA1155-ös lapot nézne ....Bazinga!
-
potyi23
senior tag
válasz bluyoo #39735 üzenetére
hell. " Amúgy a P8Z77-V PRO -t ajánlanám de tényleg drága az LE PLUS-hoz képest az eredeti 110eurós keretedhez képest meg főleg " hát sajnos igyvan,mar igyis atleptem a keretet,mert 145 ot eur lesz a masik lapom nemreg neztem 180 eur volna a P8Z77-V pro sokat kellene koplalnom ma megrendeltem,sajnos a heten mar nemlesz meg,de majd jovo heten addigis koszi a segitseget. Meghivnalak egy fagyira,vagy egy sorre ha kozelebb laknál
-
lipido
senior tag
válasz Geresics #39770 üzenetére
Igazad van, egy dolgot kivéve. Aki most készül összerakni gépet, az inkább fm2-t rakjon össze, mégpedig az ára miatt!
Ha több 10k lenne a különbség az fm1-fm2 között, nyilván nem érné "még meg" az fm2. De mivel hangyányi a különbség, jobban megéri az fm2.
Ha az alaplap kinézete fel van tüntetve "utolsó szempontnak", akkor szerintem ez nem elhanyagolható kérdés (későbbi fejleszthetőség) -
Geresics
addikt
válasz KaiotEch #39769 üzenetére
Igen, végülis ami majd 2 év múlva megjelenik, azt sem szabad megvenni, mert döglött konstrukció lesz "kis idő múlva"!
Na jó, ezt inkább kihúzom, mert még rám rontanak, hogy flémelek, meg offolok, meg keltem itt a potenciálkülönbséget!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
Nyilván bennem van a hiba, de szerintem egy platform akkor döglött, ha nincs belőle utánpótlás. Ha nem tudsz hozzá venni alaplapot, és/vagy processzort. Na akkor döglött.
Az én értelmezésemben kifejezetten döglött az s478, vagy az AM2 például, és erősen döglődik az LGA775 (fél éve még mindent lehetett kapni hozzá, de mára tényleg kihalt, pedig tovább húzta, mint a 1156).[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Mondjuk attól még nem vennék AM3+ os lapot mert nem jön új CPU az LGA1155 foglalatra.
"ez egy döglött platform." Én is használom de olyan erős ez a kifejezés , főleg egy ereje teljében lévő platformra hiszen pár hónapja jött ki rá egy új CPU család ...... Talán azt lehetne igazán döglöttnek nevezni abibe már nem gyártanak CPU-tBazinga!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Geresics #39750 üzenetére
Mert? 1 éve is tudtuk, hogy nem jön bele több proci. Ettől még a teljesítménye bőven elég de ez a lényegen nem változtat: ez egy döglött platform.
mod:
KaiotEch: Válság van, ha el is adod sokat buksz rajta. Én is ezért tartottam meg az X58-as rendszerem. A használati értéke sokkal nagyobb mint a piaci.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kiskokó #39758 üzenetére
"Tehát kérdezem én.... ha 4-4-4-12 az időzítése a dobozon és a memória cimkéjén is feltüntetve az SPD fülnél miért 5-5-5-15 jelenik meg?" Nem!
"Akkor most adjak neki plusz feszültséget és állitsam 4-4-4-12 re az időzítés biosban vagy mi legyen..." Állítsd be kézzel az időzítést és fixáld a feszültségét meglehet 1,8V-on is tudja a 4-4-4-12 -t ha nem emeld feljebb ....
(#39759) torma1981
Van is különbség az biztos ....
(#39761) torma1981
Azért jó a több fázisú CPU tápellátás mert minél több fázis van, annál stabilabb a feszültség leadás, kisebb a drop (a BIOS-ban beállított és a valós feszültség különbsége), és a CPU foglalat melletti feszültség szabályzók is kevésbé melegszenek.
Végül is erős túlzással minél több annál jobb.Bár a digitális vezérlés azért csökkentette a számukat de a prémium lapoknál azért nem spórolnak velük.
(#39762) ShadowMan05
Talán szerencsésebb már Ivy Bridge chipset-es lapot nézned ha nem kell a tuning opció H77 olcsóbban B75.
LGA1155.Bazinga!
-
ShadowMan05
csendes tag
Haller
Melyik chipsetes lapost érdemes venni a 1155-ös tokozásból, a B75 vagy H61 Hstb..H-ból van pár csak mert itt-ott azt olvastam a B75 jobb meg elvileg erősebb gamer style, bár nekem nem a játék a fontos inkább, hogy tartós megbízható legyen meg gyors és a H-sokkal kapcs. kicsit olyan érzésem van mintha a 1156-osoknál volt a h55 gyengébb volt mint a p55ötösök. Szóóval?
köszi a segítséget
A tanga olyan mint a láncfűrész, ha megcsúszik a kezed az ujjad mehet a p..ba!
-
Geresics
addikt
válasz torma1981 #39759 üzenetére
mATX kevesebb "csatlakozóval" rendelkezik általában az ATX-es párjához viszonyítva. (pl.: mATX 6 SATA és 8 USB vs. ATX: 8 SATA és 10 USB). Továbbá drágább párosok esetén az ATX szokott erősebb tápellátást kapni, de ez leginkább 30eFt feletti kategóriában mutatkozik meg (pl. ASRock Extreme4 8+4 vs. Extreme4-M 4+2).
[ Szerkesztve ]
-
Kiskokó
veterán
Bocsi hogy ide is.
Egy kis fejtörővel jöttem hozzátok! Remélem tudtok segíteni.
Adott egy Ram Kit ami a következő.
Geil Ultra 2x2Gb Kit 800Mhz
GX24GB6400C4UDC
PC2 6400 800Mhz
Cl4-4-4-12
2Gb x 2 DC KIT
(a memórián a cimkén plusszban rajta van hogy 2.0V )Eddig egyértelmű gondolom
Viszont a helyzet ami fent áll.
Beteszem dualba a két ramot az alaplapba és...CPU-Z Programban
Az SPD fül alatt a kettő slotban a megjelenő adatoknál (Azt mondták hogy az SPD fül alatt a memóriába égetett adatok kerülnek kiolvasásra)
Szóval itt
5-5-5-15
és 1.8v feszültséget ír mind két Slotba helyezett memóriára.Memory fülre kattintva ( amire azt mondták, hogy az pedig a jelenleg használt beállítás amin megy a ram)
Ott is 5-5-5-15 időzítés van és a feszültség itt nincs feltüntetve.Tehát kérdezem én.... ha 4-4-4-12 az időzítése a dobozon és a memória cimkéjén is feltüntetve az SPD fülnél miért 5-5-5-15 jelenik meg? (pedig a part numbernél Cl4-4-4 DDR2 800-at ír)
Biosban auton hagyva a feszültséget everestben 1.87v-ot kap.
Most akkor milyen ez a ram?
találtam a kódja alapján ezt hogy tud több időzítést de az 5-5-5 mondjuk itt sincs
[link]Akkor most adjak neki plusz feszültséget és állitsam 4-4-4-12 re az időzítés biosban vagy mi legyen...
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Yahoo
aktív tag
válasz Geresics #39754 üzenetére
Ez még éppen beleférhet, de ha olcsóbb lenne és nem menne a megbízhatóság rovására az nagyszerű lenne.
Lehet használt is, de garinak azért örülnék. Semmi extra csatolóigény nincs, min. 2db sata, 1db pci-e 16x kellene, tuningolni nem akarok.
Játék, film, grafikai szerkesztgetések kezdő szinten.
Főként stabil és megbízható lap kellene, minden extra igény nélkül.(#39755) bluyoo: Stabil, megbízható lap legyen, az olcsóság azért ne menjen ennek a rovására.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz torma1981 #39745 üzenetére
Nekem ASUS Xonar DG-m van 7K-tól már kapható.
"És mint írtam múltkor egyre többen Hdmi-n viszik ki a hangokat." Ez tényleg felhasználófüggő én pl. az alaplapi integráltat használom az asztalihoz a HDMI-t a tv-hez a Xonar DG-t meg a füleshez
#39748) peu407
Hát ha már van egy viszonylag komoly LGA1155-ös lapod akkor talán igen Kivéve ha unod mint KaiotEch
(#39753) Yahoo
Menyire olcsóra gondoltál?Működni egy 11k-s H61-es lapba is működik.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Geresics
addikt
Mit jelent az olcsóbb kategória Nálad?
Pl.: ASUS P8B75-V?Szerk.: amúgy csak új, vagy használt is? Mire fogod használni? Milyen csatoló-igényeid vannak? Akarsz-e tuningolni később? stb.
[ Szerkesztve ]
-
Yahoo
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi processzorok közül szeretnék választani egyet az új konfigomba.
INTEL CORE i5 2320 3.00@3.30GHz 6MB OEM s1155
INTEL CORE i5 2400 3.10@3.40GHz 6MB OEM s1155Kérlek ajánljatok hozzá egy alaplapot, inkább az olcsóbb, de még megbízható kategóriából.
HD6700-as VGA-m van, tápot és RAM-ot is tervezek venni.Köszönöm!
-
nagyúr
Unom az egész gépemet, valami újat akarok, unom a lapot, a kártyát, a házat, a monitort. Nincs olyan gépház ami tetszik, vagyis van de ott mindent cserélnem kell és ott meg már probléma van. Lusta vagyok még feladni a hirdetést is. A sör meg nagyon hizlal.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
-
nagyúr
Az Asus Maximus-nál ez a SupremeFX III valami marketing bullshit? Vagy megérné rá váltani a mostani lapomról?
-
szasanyi
félisten
válasz B3ny00 #39736 üzenetére
Értem, de ahogy is írták is már sajna ez még mindig nem elégséges infó. Javaslom egyébként ezt a topikot komplett desktop PC összeállításában való konkrét segítségkéréshez!
Persze konkrétan alaplap ügyben jó helyen jársz, csak egészítsd ki az infót ezekkel minimum:
- INTEL vagy AMD?
- tuning lesz-e vagy sem?
- maximum ár?
- egyéb, nem nyilvánvaló igény? -
Geresics
addikt
válasz B3ny00 #39736 üzenetére
Igen-igen! Addig rendben van, hogy alaplapra 20-30eFt-ot tudsz áldozni, de fontos lenne tudni, hogy a többi komponens mi lesz, vagy legalább azokra mennyit szánsz (ez alapján sejtjük majd, hogy milyen proci lesz, esetleg még javasolhatunk is ezt-azt)!
-
B3ny00
aktív tag
válasz szasanyi #39733 üzenetére
sorry sorry , uj gepet szeretnek alaplap proci ram ezeket vennem. 6770es ati vidkarim van.
igazabol nem tudom meg milyen proci lenne nekem az idealis , filmet nezek meg netezek , meg Iracinghez kellene ennyi kosziXbox One GamerTag : Gyurisub | Subaru Impreza Gc8 | Htc One | Htc One X+
-
bluyoo
nagyúr
válasz potyi23 #39731 üzenetére
Az LE PLUS esetében már van normális SLI/CF (8X8X) és Realtek ALC889 audio a többi tulajdonsága megegyezik a sima LE-vel.
Amúgy a P8Z77-V PRO -t ajánlanám de tényleg drága az LE PLUS-hoz képest az eredeti 110eurós keretedhez képest meg főleg.
(#39729) B3ny00
Én a Asus P8H77-V -t venném[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
-
-
jim bcs
nagyúr
-
B3ny00
aktív tag
hello
szeretnek valami alaplapot venni, az a kerdesem lenne hogy milyet? kb olyan 20 - 30 korul . Elore is koszonom !
Xbox One GamerTag : Gyurisub | Subaru Impreza Gc8 | Htc One | Htc One X+
-
tranceplanet
addikt
válasz Aprósólyom #39717 üzenetére
Egyértelműen az FM2. AM3+ foglalatba kijött a Vishera, ebbe új proci már nem jön.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
bluyoo
nagyúr
válasz dethroner #39719 üzenetére
Hát ma már az IDE felejtős sem az AMD sem pedig az Intel (Ivy-s lapokon sincs már) elfelejti szép lassan.
(#39718) geresics
Kivételesen ez egy 2hetes lap volt (P8H67-V) és egy vihar alatt adta be a kulcsot szóval 90% hogy nem hibás chip volt ....
(#39723) potyi23
Hát asszem akkor már késő a válasz de +1 a Asus p8z77-v LE -nek.Bazinga!
-
Kernel
nagyúr
válasz dethroner #39725 üzenetére
Ez az, hogy csak ritkán van rá szükség, így nekem már 4000-ért sincs kedvem egy újat venni. Ezért inkább rádugok egy ilyet a meglévőre:
Csak nálam eleve adott volt a lomtárban, nem kellett venni. De épp ma láttam eBay-en is, igen olcsó. Másik lehetőségem lenne (szintén a lomtárból) egy PCI IDE kártya.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
dethroner
veterán
válasz Geresics #39721 üzenetére
De, szomorú vagyok. Nem elfért volna még az ide csatorna azokon a lapokon? Miért ne tekereghetne rajta a jó kis szalagkábel? Tudom hogy 4ezer környékén vannak satás írók, de ha teljesen elég volt az olvasó, jól működött, most akkor is ki kell szednem. Venni nem fogok helyette másikat mert nem volt rá szükség olyan gyakran, de akkor bizony jól jött, gyorsabb volt a lemez másolás. A tervezett elavulás
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Acheron
őstag
válasz Geresics #39718 üzenetére
Lám, kinek hogy Nekem a bő hét évvel ezelőtti konfigomban volt A7N8X Deluxe lap - a mai napig tökéletesen teszi a dolgát (hálózattal) a szüleimnél. Jó kis lap volt az anno
De a technika már csak ilyen - ki milyet fog ki egy termékből, olyan lesz a véleménye róla hosszú ideig. -
potyi23
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz Geresics #39721 üzenetére
+1 bár van IDE/SATA oda-vissza alakító, de az is annyiba kerül...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dethroner
veterán
válasz dethroner #39719 üzenetére
Na meg is találtam, a 900 és a 800-as chipsethez már nincs ide vezérlő
Van egy megbízhatóan működő dvd olvasóm az irón kívül, lemez másolgatáskor jól jön. Vagyis jött. Szomorú vagyok.[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
-
Geresics
addikt
válasz bluyoo #39716 üzenetére
nekem még nem volt velük bajom (kivéve egyszer egy LAN chip). - úúú, anno volt egy A7N8X Deluxe alaplapom, és egy hónapra rá vett haverom egy A7N8X-E Deluxe alaplapot. Amint lejárt róluk a garancia mind a négy (4!) LAN-kártya szépen sorban behalt 6-7 hónapon belül! Igazából azóta nem vettem ASUS lapot, pedig az már nagyon rég volt!
-
Aprósólyom
addikt
Melyik platform lehet időtállóbb, és jobban fejleszthetőbb, hogy minél tovább kihúzza az alaplap:
AM3+
vagy
FM2Fő csapásirány a géppel kapcsolatban:
Irodai alkalmazások
WEB-es alkalmazások
HD filmek nézéseMind a kettő platformból egyformán jót tudnék összeállítani, hasonló árakon, viszont ilyen szempontból akkor az lenne erősebb indok, hogy melyiket futtatja majd hosszabban az AMD.
Előre is köszi.
Jevons paradox
-
bluyoo
nagyúr
válasz torma1981 #39710 üzenetére
Ahogy előttem írták abban az ársávban talán a ASUS P8Z77-V LK (bár a tápellátását nem vitték túlzásba az M PRO jobb nála ez ügyben) vagy az AsusP8Z77-M PRO az ASRock Z77 Extreme4 mellett.Az ASRock árban verhetetlen ez tény .....
Sajnos a P8Z77-V LE már 35K felett (ezt javasolnám ha ATX méret).
"Ezek szerint ezért is ajánjátok az Asust?" Többek között ... nekem még nem volt velük bajom (kivéve egyszer egy LAN chip).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz torma1981 #39714 üzenetére
talán +1 az Asus javára mert nálluk még mindíg kevesebb lap adja meg magát mint az ASRocknál, azonkívűl mind a 2 gyártónál voltak-vannak-lesznek hibás lapok, aztán dönts szíved szerint, mind a 2 lapon megtalálsz mindent ami egy modern lapon rajta kell hogy legyen
ha asrock mellett döntesz kérdezed meg a garanciát mert az újabbakat 3 év garival adják, a régebbieket 1-2 év garival de ezt boltja is válogatja, asus 3év
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
szasanyi
félisten
válasz torma1981 #39710 üzenetére
ASUS P8Z77-M Pro (ha nem gond a mATX méret) ~30k ellenében nagyon jó alternatíva. A következők a P8Z77-V LE, LK, LX lapjai, ahol meg kell nézned a különbségeket és azt, az alapján melyik ideálisabb számodra.
-
bluyoo
nagyúr
válasz torma1981 #39706 üzenetére
Egyértelműen Asus Fan Xpert 2 (szerintem).
De csak az ASUS P8Z77-V -től elérhető. Nekem FAN Xpert 1 járt a lapomhoz de az is kifogástalanul teszi a dolgát ....
(#39707) szasanyi
+1[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
torma1981
veterán
Más: Most a piacon melyik alaplapgyártónak van a legjobb ventilátor vezérlése?
-
szasanyi
félisten
válasz torma1981 #39702 üzenetére
Az attól még ugyanaz, nem lett jobb a HDMI kimenet miatt - igaz, rosszabb sem. Nálam pölö ASUS P8Z68M-Pro azt csinálta, hogy driver nélkül átlagosan de gond nélkül működött a Realtak Audio, viszont ha feltettem hozzá a Realtek drivert is, akkor olyan zizegő-szerű hangot adott mikor terhelve volt a CPU (pölö kitömörítés) miközben más semmi nem futott. Engem b@szottul idegesít az ilyesmi, és többek között ezért cseréltem lapot.
-
szasanyi
félisten
válasz torma1981 #39700 üzenetére
Igen, de nem biztos, hogy hülye az illető mindössze sokkal több pénze van mint nekünk. Én is Maximus V Gene lapot veszek ha tehetem, még akkor is ha sosem tuningolok. A minőség, a dizájn no és persze SupremeFX III teljesen más mint egy átlagos, ~30k körüli lapnál. És visszatértünk a kiinduláshoz: van aki megteheti, és van a ki nem. Mind tudjuk, hogy ez a hobbi költséges és legtöbbször nem az ésszerűségről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest