Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
válasz jim bcs #41797 üzenetére
Ssd-t akarok de csak egy 60 Gb ost.Rendszernek meg 1-2 játéknak elég lenne.
A fejlesztés alatt lap+proci+ram ra gondoltam.Videó kari maradt volna a táp is az 650 es volt meg a ház is.
Monitort sajnáltam az 24" os volt full HD.Amiket ajánlottál meg nézem végül is annyira nem életbe vágó a tuning.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz Gubu0101 #41796 üzenetére
igen ez ilyen ha nem figyel egy kicsit lemaradsz de legalább lehet pótolni, a ddr2-es rendszert meg hiba lett volna fejleszteni így jártál a legjobban és még időben túladtál rajta
csak úgy zárójelbe: ha annyira nem fontos a tuning akkor lehet jobban járnál egy sima 3570-el meg egy jó H77-es lappal ha egy vga lesz érdemes lenne megfontolni az matx méretű lapokat is, a többit meg told bele egy jobb vga-ba vagy ssd-be
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Gubu0101
veterán
válasz jim bcs #41794 üzenetére
Annyira hogy én még a 775 ös korszaknál le maradtam
Kicsit el siklott felettem pár év meg jól el voltam azzal a konfigal egészen nyárig.Most meg bánom hogy el adtam,ink maradtam volna a fejlesztgetésnél így most vehetek új gépet azt csak lesek hogy milyen változások vannak.Viszont az árak aránylag jók ( értem pl a ddr2-ddr3 közti külömbségre) és valamivel nagyobb a választék.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
jim bcs
nagyúr
válasz Gubu0101 #41789 üzenetére
akkor rosszabb esetben a 2.
vagy még
MSI Z77 MPower
Asus Maximus V Genemondjuk nekem a sajátom is doszt elég, játékokhoz egy erős vga is kell, mire a procit húzni kellene addigra lehet gépet cserélni lassan amilyen ütembe fejlödik ez a szegmens
[ Szerkesztve ]
-
-
-KP-
addikt
B75-ös lapban is ki tudom használni egy core i5 integrált videóvezérlőjét?
-
MiklosSaS
nagyúr
Be van epitve es jol alcazva. A titkosszolgalatnal dolgozik. Ha veletlenul eszre vesszed a lapot, akkor meg kell hogy oljelek.
Gubu0101: Ha bevalallod az 50 % rizikot hogy nem fog ugy mukodni ahogy kell, akkor hajra H100. Ne feled hogy H100-rol valtottam silver arrow-ra ! Nem moftbol kukaztam egy 80 fontos hutot, es atertem egy 60 fontosra.
bluyoo: kosszonom !
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
zsola32
senior tag
láma a kérdés: nem tudom mit jelent: "Only support one Dimm per channel"
ezen feltétel mellett használható 2133 mhz-es ram is
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
Egyenlőre tervek vannak.
Vagy i5 3570k+Sabertooth z77 ha ez lessz aakor lehet tuningolgatok.
Vagy A10 5800 k + asus f2a85pro ez tuti tuningolva lesz.
Meg a 3.variácio Asrock 970 extreme 3 + procit még nem tudom de lehet Phenom II X4 945 BE.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
zsola32
senior tag
sziasztok
fm2-es alaplapot szeretnék vásárolni mostanában, ezügyben kérném segítségeteket.AMD A6 5400K procira gondoltam, 8 giga rammal.
csak htpc célokra használnám a masinát.két alaplap között vacilálok:
asrock fm2a75 pr4-m illetve egy gigás lap:GA-F2A75M-D3Haz asrockhoz találtam 1600mhz-es 2xgigás kittet.
Ti melyiket választanátok?
köszi(ha jól tudom az asrock lapokkal volt némi gond, hdmi-n néha akadt a kép. ha hinni lehet a híreknek,ez egy bios frissítéssel megoldható)
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz bluyoo #41728 üzenetére
Itt van a kep. Minosege eleg gyenge mert az iPhone 4-es egy rakas xar. Meg sok munka van vele (komolyabb portalanitas, WM, masik 7870-es visszaszerzese, stb.)
Nagyon jol rapaszolt a huto a lapra, es a lap a hazra. A corsair carbide 500R csak ajanlani tudom mindenkinek.Remelem a hetvegen johetnek a rendesebb fotok.
-
Gubu0101
veterán
Én meg a gigabyte ot kerülöm minden téren 2x es rossz êlmény miatt
Vízhűtês miatt cseréltem Gainward gtx 260 ról Gigabyte gtx260ra,ugyan az a két kari tulajdonságokban stb.
Gainward al olyan szépen futott minden játék,csere után ugyan azokkal a beàllításokkal a giga akadozott nem azt adta vissza minta tesó.Driver minden lett cserélve még op is újra lett rakva.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
-
bluyoo
nagyúr
Jó választás . Nem olcsó (bár nem is annyira drága) de idáig nem hallottam panaszt rá ....
(#41761) bluyoo
Kiegészítés
Elsőre majdnem kidobtam az ablakon mivel a Tv is rá van/volt kötve nem váltott vissza 2D órajelre így most csak akkor engedélyezem ha tényleg használom a Tv-t. Jelenleg 25C -os 20C lakásban és nem hallom a hangját (asztal alatt van a gép).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
Elsőre majdnem kidobtam az ablakon mivel a Tv is rá van/volt kötve nem váltott vissza 2D órajelre .... Jelenleg 25C -os 20C lakásban és nem hallom a hangját (asztal alatt van a gép). Szóval szerencsére jó vétel volt. Kifejezetten tetszett hogy a burkolata is alumínium nem fröccsöntött műanyag. Tudom nem hoz + FPS-t de minőségérzetet ad.
(#41762) Sonja
+1 Szép sor ... az lga1156 -ot kihagytam egyelőre úgy látszik az lga1150-et is sikerül majd átlépni![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Sonja
nagyúr
válasz bluyoo #41753 üzenetére
Volt szerencsém ASUS és a Gigabyte hűtését is összehasonlítani, és a Gigabyte hűtése halkabb volt számomra (idle). Ellenben nálam hamar tönkrement. Gariba cserélték rajta, ez igaz. Viszont ezek után már nem ajánlom nyugodt szívvel.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
jim bcs
nagyúr
ha nem lesz tuning akkor H77-es lapot nézz sima procival, egy jó procihűtő meg sosem árt előrébb vagy vele mint hátrább kell az, játékra - otthonra rogyásig elég az lga 1155 ,lga 2011 felesleges pénzkidobás még a 1155-öt sem fogod kihasználni 100%-ban
egyébként a proci tokozás és az ár a különbség, lga 2011-nél egy jobb proci ott kezdődik hogy 120k alaplap meg 50-90k annyiból meg kijön egy dúrva 1155-ös
tokozás különbséget illetően nekem így rémlik de majd kijavítanak ha mégsem
lga1366 - lga2011
lga775 - lga1155[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
szia
vagy Z77-es lapot veszel és akkor ok a proci, vagy marad a lap és sima 3570-et veszel bele, annyi pénzért kapsz corsair vagy patriot viper series 3 memóriákat inkebb ezeket, vga: Asus de legalább egy gtx670 ha nincs rá keret akkor olcsóbban mint a gtx 670 kapsz atit ami jobb a 660-tól ahogy bluyoo is írta
-
Dromi
tag
Ha nem akarok tuningol, akkor milyen alaplapot vegyek? Meg nem hinném, hogy kéne az a Dark Rock 2! is, vagy nemtom.
Meg mi a különbség a LGA-2011 és LGA 1155 között? Előbbi váltja utóbbit? Mert arra gondoltam, inkább megvenném ezt INTEL Core i7-3820 3.60GHz 2011 BOX, csak drága az alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz atom18 #41751 üzenetére
" felesleges az 1866os?" Semmilyen teljesítménybeli többletet nem hoz csak a tesztekben ott is minimálisat. De kérdezz rá a linkelt RAM-os topic-ban.
".nem baj ha esetleg több mint 30e csak realtek legyen. köszönöm " Ha tényleg ennyire zavar a VIA és 30k felett is költenél miatta akkor inkább ruházz be egy hangkártyába , az legalább tényleg minőségi előrelépés és később gépcsere alkalmával tovább is viheted az új gépbe. Pl. Xonar DG 8K (jelenleg ezt használom füleshez . olcsó és van fejhallgató-erősítő).
(#41752) Sonja
A hűtésük is nagyon jól sikerült.Az aktív hűtésű VGA-im közül egyedül ennek (GTX560oc DirectCUII) nem akartam/cseréltem lecserélni a hűtését.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
atom18
senior tag
válasz bluyoo #41731 üzenetére
Igazad van most hogy visszanéztem tényleg 4modulos volt amit linkeltem olyan tényleg felesleges viszont amit linkeltél rammokat egész jók, de ahogy látom mind a kettő 1600Mhz felesleges az 1866os? Illetve még egy lenne alaplap téren az asus p8h77-v-vel h.via az integrált hangkártya esetleg valami olyat ami realtek...nem baj ha esetleg több mint 30e csak realtek legyen. köszönöm
-
bluyoo
nagyúr
Szia!
Az az alaplap nem tuninglap magyarul a i5 3570K -nak nem sok értelme van benne. Ahhoz Z77-es chipset kellene.
VGA terén jelenleg talán az ATI jobb választás ..... A Hiper X ha jól tudom gyárilag 1.6V-on tudja az 1600Mhz-et próbáld ki hogy 1.5V-on is megy e 1600Mhz-en mert az Ivy nem nagyon kedveli a magasabb feszültséget.
Teljes gépügyben a Milyen asztali gépet vegyek? topic-ban segítenek.
(#41746) -KP-
Kihasználja a több magot/szálat Battlefield 3 GPU & CPU Performance .[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
DAVEZ
csendes tag
Üdv!
Új gépet szeretnék vennék mert a mostani már 1 kicsit elavult , erre kérném a segítségeteket / ötleteket.
Én jelenleg ezt a konfigurációt néztem:Alaplap: Asus P8H77-V
Processzor: Intel Core i5 3570K
Memória: 2x4 GB DDR3 1600mhz Kingston hyper x ( régi gépből meghagynám)
Videókártya: GTX660 2GB ( ASUS vagy GIGABYTE-ra gondoltam de nemtudom eldönteni melyik legyen)A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Őszintén szólva nem nagyon érdekel .... mint ahogy az sem hogy nálad mi csapja ki a biztosítékot.
Kiszedtél egy szót a hozzászólásomból és belemagyaráztál egy olyan dolgot amit nem állítottam!
Újra idézem magamat : Tuning nélkül is szinte mindenre elég egy I5. Szerinted ez azt jelenti hogy mindenre elég??
Amúgy is a Milyen processzort vegyek? topic témája.
És igen is normálisan játszható minden játék az I5-el 1680X1050 felbontáson értelmes beállítások mellett! Nem tudok diagrammokat mutatni mert a GTX560oc és az I5 -vel játszok multiban is , és nem akadozik szaggat ......
De idéznék egy hsz-t a CPU-s topicból : "Egy - bármely - i5 jelenleg minden VGA-hoz elegendő, feltéve, hogy 1 db-ot használsz belőle."
Ha netán gondolod szügyben írj a megfelelő topic-ba.Bazinga!
-
Gubu0101
veterán
Jam mert a nagy àtlag nem a történet miatt jàtszik hanem inkább az érdekli mennyi fps en fut a graf.
Bizonyára keveslik ha már 80-90 körül fut.
Engem nem különösebben izgat az se zavart ha 20 fps meg 1024x768 on ment a lényeg hogy birtam és êlveztem.
Utóbbi 1 évben csak multiztam és el voltam a c2q val meg a gtx 260 as karival bőven igaz nem bf3 futott.
Aki meg annyira élni akarja ezeket a játékokat az meg nézze meg a követelményt a játékhoz és úgy êpítsen,nyilván ahogy telik az idő úgy nőlnek a gép igények is,ha csak nem csinálnak egy jobb motort.
Meg sok játéknál gondolom el felejtik közölni hogy multiba lehet kell egy komolyabb proci.
Amd variáciomba egy A10 5800k proci val szerelt gép is fel merült mivel a tesztek amiket olvastam türhetők meg fórumon is ajánlották,jó lappal meg igen jól működik nem beszélve hogy az integrált HD7660D is elég jól viszi azokat a játékokat amit játszottam.Könnyebb ezzel később spórolni egy vga-ra mellette persze tudom addig használni a gépet.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
sg22
senior tag
válasz bluyoo #41743 üzenetére
hat olvass akkor egy picit tovabb. es ne vagdalkozz, en nem tamadlak, lehet normalisan is vitazni.
nezd meg ezt a tablazatot. 20-40 fps korul megy egy 7970el meg egy 2500k-val full hdban a bf3.nalam kicsapja viszont a biztositekot a 'mindenre eleg' szo, mert ez egyaltalan nem igyvan, igen megteveszto szerintem ez a kijelentes. reges regen amikor semmit nemertettem a gepekhez nekemis mondtak h mindenre eleg ez meg az, azt ahogy hasznaltam rajottem h egyaltalan nem. ez nem extreme hasznalat, nem sli, semmi plusz dolog, csak egy nagyon nepszeru jatek multiplayeres modja. de mondom sok ilyen jatek van aminek igen csak kell a kakao, ha normalis fpssel akarsz jatszani. es ez csak a jatek resze.
ugyhogy orulok hogy neked eleg mindenre az i5-od, de nagyon sok mindenkinek nem
[ Szerkesztve ]
what should I do about this?!
-
bluyoo
nagyúr
A kedvedért pár hsz.-t elolvastam .... az első hsz.: GTX 670 SLI +I7 .......... és kevés neki!
A bf3 -al meg szerintem nem csak azok játszanak akik "K"-s CPU-val és SLI-vel játszanak. De hogy megnyugtassalak toltam a Battlefield beta-t.
"Gondolom nem direkt csinaltad" Mit könyörgöm??? Ezzel: "Tuning nélkül is szinte mindenre elég egy I5." milyen félrevezetőt írtam?
"de ne tevessz meg senkit" Ez meg számomra felháborító vád! Senkit nem tévesztettem meg! Kiszedtél egy szót a hozzászólásomból majd linkelsz egy "nem tudom hova költsem a pénzem" topic-ot amiben egy játékról van szó! Ki is akar megtéveszteni kit?
De kiegészítem : Tuning nélkül is szinte mindenre elég egy I5 kivéve Bf3 ha 2db 100K-s VGA-t dobsz mellé.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Az általad hivatkozott fórum első hozzászólása szerint:
"I have a 2600k @ 4.3 with HT on. Two GTX 670's in SLI and 8 gigs system ram @ 1866. I play BF3 a lot and care about high FPS because I use a 120hz 1080p monitor. "Tehát itt arról ment a polémia, hogy kihajtja-e ezt az SLI konfigot az i7, mert nyilván két ilyen kártyánál már esélyes a procilimit, azért ajánlották akár még az LGA2011-et is. Egy dual 670 és a 120Hz-es monitorhoz szükséges FPS viszont közel sem átlaghasználat, pláne nem egyetlen játékban, még ha sokan is játszanak vele. Átlagra elég a szorzózáras, a tuningos nem fog az átlagusernél érzékelhető növekedést okozni. Annyival viszont nem drágább, akinek kell, úgyis K-t fog venni, de nem feltétlenül szükséges.
(#41741) Pug
Bezzeg az AMD FX-nél nincs gond, ha akarod, ha nem, tuningolni fogod.[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz BomiBoogie #41739 üzenetére
Nem segit? Ne vicceljunk mar.....
-
sg22
senior tag
válasz bluyoo #41738 üzenetére
Akkor ezt mondd, hogy mindenre eleg, amit te hasznalsz. Ez csak egy sima forum, ahol megbeszelik az eredmenyeiket a bf3 (eleg nepszeru jatek, lehet te nem jatszol vele, de nagyon sokan igen) fpseikrol.
es bizony egy agyonhuzott 2600k sem eleg sok helyen. De nagyon sok ilyen multis jatek van meg.
Gondolom nem direkt csinaltad, de ne tevessz meg senkit, megvewszi pistike a kis i5jet 3.4ghzen belovi otthon a riftet (mmorpg) es akadni fog amikor elmegy egy sima raidbe...what should I do about this?!
-
bluyoo
nagyúr
Most ez komoly egy szót kiszedsz a hozzászólásból .... Még ha csak a mondatot is nézed más értelme van : "Tuning nélkül is szinte mindenre elég egy I5."
Mire vagy kíváncsi? Mi értelme lenne annak ha felsorolnék vagy 800 programot és játékot vagy csúcshavert? Vagy linkelnék egy rakat tesztet amikor a mondanivalómnak nem az volt a lényege hogy mire elég vagy éppen nem annyira elég az I5.
Számomra szó szerint (mindenre elég a szorzózáras I5) minden játékra és programra elég amit használok ......
Most mit kellene néznem azon a fórumon[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
sg22
senior tag
válasz bluyoo #41736 üzenetére
nemtudom hogy miaz a 'minden' amire eleg egy sima lokkolt i5.
ezt azert jolenne hozzatenni a hozzaszolasodhoz mit ertesz minden alatt
what should I do about this?!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Gubu0101 #41734 üzenetére
"jól el cseszték" Az elején én is így gondoltam. De most már úgy gondolom hogy jó húzás volt.Tuning nélkül is szinte mindenre elég egy I5.És minek fizessek többet egy normális lapért csak azért mert lehet tuningolni vele ha nem akarok. Pl. egy jó H77-es 25K max. egy kb. olyan felszereltségű Z77-es 35K felett ....
Mire kevés lesz az I5-ös CPU-m akkor már a tuningja sem mentené meg a cserétől jelenleg meg felesleges is lenne húznom..... Olyan gyorsan váltakoznak a platformok hogy alig lehet követni .... Szóval a legközelebbi vasam is több mint valószínű tuningmentes lesz.
"4.5 nem de gondolom többet is ki lehet belőle hozni csak kell hozzá egy kis nitrogén" Nitrogénnel már 7Ghz felett karistolnak , bár nem sokkal 7074Mhz.
(#41735) atesss
Szerintem elég lesz felhívni a Microsoft-ot ... de nem vagyok a témában annyira otthon. Próbálj érdeklődni a Microsoft Magyarország-nál.
"Igen, végül is itt már csak K-s procival van normális tuning; ha egy olyanra van pénz, akkor meg már beleférhet a keretbe egy 30+-os lap is..." Hát legalább. Én még mindig nem értem miért akar tuningolni akinek nincs meg a kerete a megfelelő hardverekre. meg lehet építeni egy tuningképes vasat mindenből a legolcsóbb elven is és majd jönnek a problémák ...... nem tudom annyira húzni ,nem stabil , kék halál , néha mintha lassú lenne , stb. ....... ha meg a TÁP-on spórol az ember 5-6K-t akár az egész gép is rámehet.
"Tehát ha egy nem PCI-os bővítőkártya kerülne a gépbe (bár egyenlőre nem tudom elképzelni hogy miért is, de nem árt felkészülni), akkor is megoldható." Igen!
"Második VGA meg aztán tényleg biztosan nem fog kerülni a gépbe." Nem is nagyon lenne értelme a legtöbb VGA-t erősen korlátozza a 4X mod. ha CF/SLI akkor Z77-es lap (8X8X) abból sem a 20-K példányok.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
atesss
addikt
válasz bluyoo #41726 üzenetére
Köszi a tippet, rákérdeztem tőle privátban.
Köszi hogy utánanéztél.
Akkor tehát ha elromlik az alaplap, akkor gariidőn belül gondolom elegendő a garanciális ügyintézés/csere papírja. Gariidőn túl már problémásabb (illetve költségesebb), mert akkor be kell adni hivatalos szervízbe hogy legyen róla papír.Igen, végül is itt már csak K-s procival van normális tuning; ha egy olyanra van pénz, akkor meg már beleférhet a keretbe egy 30+-os lap is...
Akkor ok. Tehát ha egy nem PCI-os bővítőkártya kerülne a gépbe (bár egyenlőre nem tudom elképzelni hogy miért is, de nem árt felkészülni), akkor is megoldható.
Erre a célra az 1x is elegendő.
Második VGA meg aztán tényleg biztosan nem fog kerülni a gépbe. -
Gubu0101
veterán
-
bluyoo
nagyúr
válasz Gubu0101 #41732 üzenetére
Hidd el tisztában vagyok vele hogy a 775-ös rendszeren nagyjából mindent lehetett mindennel húzni.
De LGA 1155-ös platformról beszéltünk ... itt pedig a Celeron , Pentium és az I3 esetében egyáltalán nem állítható a szorzó (szorzózár) még a tuninglapokban sem.
Ez alól az I5 és az I7 kivétel valamennyire +4 szorzóemelés lehetséges. És a "K"-s I5 és I7 "szorzózármentes" (félig igaz 57-ig) CPU-K.
"Az új szériás procik a zár mentesek inkább tényleg ezekre az extrém tuningokra valók" Nem nagyon értem pl. 4,5Ghz nem éppen extrém.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Gubu0101
veterán
válasz bluyoo #41726 üzenetére
Annyit hozzà szolnék hogy részben nem igaz hogy nem lehet pl a pentiket húzni(tuningolni)
Nekem a core 2 quad 2.8->3.4-re volt szorzóval fel húzva és vígan ment/megy persze feszeket nem piszkàltam.
Az új szériás procik a zár mentesek inkább tényleg ezekre az extrém tuningokra valók(meg felelő alaplapal,táp e. stb).
Meg ugye ők így vannak kalibrálva fogyasztásban is nem úgy mint a régiek vagy a nem tuningra gyàrtottak,ők bizony ilyenkor be rántják a villany órát isGigabyte GA P35-DS3L Lapom volt,ez jó kis lap volt a maga idejêben.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz atom18 #41730 üzenetére
Szívesen! RAM terén viszont tényleg felesleges 30K-s kit-et venned .Főleg 4 modulost inkább 2modul így később akár 32Gb-ig bővíthetsz.... Egy CORSAIR 16384MB Vengeance LP DDR3 1600MHz KIT CML16GX3M2A1600C10 (22K) vagy ha nagy bordákat szeretnél (szinte csak dísznek van) CORSAIR 16348MB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ16GX3M2A1600C9 (23K).
A magasabb órajel az Ivy esetében szinte semmilyen előnnyel plusz teljesítménnyel nem szolgál. Ha lehet CL9-es idózítésű legyen és 1.5V-on tudja az 1600Mhz-et.
De a Milyen RAM-ot vegyek? topic-ban majd a szakik megírják jelenleg mi a legjobb lehetőség neked.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-KP-
addikt
melyik a legolcsóbb z77-es lap, amin van displayport?
-
bluyoo
nagyúr
válasz atesss #41723 üzenetére
"És amúgy ez a konkrét típus mennyire elterjedt ?" Erre nem tudok válaszolni talán geresics tudna válaszolni neki van boltja tudja mit vesznek az emberek.
"Nem néztem még utána, de mi van ha egy OEM Windows alatt meghal az alaplap, és nem lehet már ilyen típust beszerezni újonnan - gariba is csak mást tudnának adni."
Én megtettem :
"Amennyiben az alaplapot rendszerfejlesztés miatt cserélik, az egy teljesen új számítógépet eredményez a Microsoft szerint, ezért ekkor új licencet kell vásárolni az adott PC-hez. Mindez természetesen nem vonatkozik a meghibásodás miatti cserére, egy komolyabb kárt okozó eseményt -- például egy villámcsapás -- követően akár az egész gép kicserélődhet, a licenc ekkor is érvényes marad. Ugyanakkor ezt az eseményt valamilyen hivatalos dokumentummal -- legyen az biztosítói jegyzőkönyv, szakszervíz, vagy akár a tűzoltóság jelentése -- bizonyítani is tudni kell, amennyiben ezt ellenőriznék. Az OEM Windowsok jó részét, így az előre telepített verziókat a gyártók, rendszerfejlesztők előzetesen már aktiválják, így ezeket nem is kell újraaktiválni."
"Nem mintha itt szempont lenne, csak egyébként érdekel, hogy ezek a lapok milyen tuning opciókkal rendelkeznek." Hogy ne bonyolítsuk semmilyennel , de ha lenne is a Celeron sem rendelkezik tuning lehetőséggel még a Pentium és I3 sem. Az az I5 , I7 esetében +4 szorzóemelés és persze a "K"-s CPU-k 57-es szorzóig.
K -szabad szorzóállítás 57-es szorzóig
P -kikapcsolt grafikus mag kicsit magasabb órajel
S -teljesítmény optimalizált alacsonyabb fogy.(TDP65W) kisebb órajel
T -teljesítmény optimalizált alacsonyabb fogy.(TDP35-45W) kisebb órajel
X - Extrém teljesítmény szabad szorzóállítás.
A nem tuninglapokban csak max. a Bclk tuning (3-4%) talán de az nem garantált és nem is annyira ajánlott mivel az egész rendszeredre kihat nő a SATA,PCI-E, stb... interfész órajele többek között a RAM-é is.
(#41725) atesss
"A 16x-es (alsó) slotba be lehet tenni 1x-es kártyát is, ugye ?" Igen bele lehet rakni.De az a 16X slot elektromosan "csak" 4x -es.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz atom18 #41722 üzenetére
Akkor felesleges vagyis nem muszáj 40K-t a lapra szánni .... Asus P8H77-V 25K körül. DisplayPort,HDMI, DVI és D-Sub csati is van rajta.Erős tuninglapoknál megszokott 6+1+2 -es elosztású digitális tápellátás hűtőbordával ellátva.
Gigabyte ugyan abban az árban a GA-H77-D3H van , de borda nélküli lap már csak ezért is a P8H77-V -t ajánlanám.Bazinga!
-
atesss
addikt
válasz bluyoo #41721 üzenetére
És amúgy ez a konkrét típus mennyire elterjedt ?
(Nem néztem még utána, de mi van ha egy OEM Windows alatt meghal az alaplap, és nem lehet már ilyen típust beszerezni újonnan - gariba is csak mást tudnának adni.)Nem mintha itt szempont lenne, csak egyébként érdekel, hogy ezek a lapok milyen tuning opciókkal rendelkeznek. A 23-25(-28e)-s kategóriához képest előfordulhat ebben jelentősebb butítás ?
-
atom18
senior tag
üdv!
Segítséget szeretnék kérni, hogy egy i7 3770-es procihoz milyen alaplapot ajánlanátok, (nekem eddig mindig giga volt) árba max olyan 40e-re gondoltam újat, tuning nem érdekel!
-
bluyoo
nagyúr
válasz atesss #41719 üzenetére
Mint írtam irodai alkalmazásra cerka alá szinte bármelyik megfelel. A Giga legolcsóbb 4RAM slot-os B75-ös lapja.
Mivel sem ASRock sem MSI lap nem érdekel csak Asust tudnék rá írni ami 4slot-os 2 dig. videokimenetes (Asus P8B75-M ) az meg drágább .... és ahogy legutóbb írtad az Asus sem szimpatikus.
(#41720) Gubu0101
Ha normálisan felfogatod nem lesz vele gond ... van annak a hűtőnek hátlapja is pont a súlya miatt (is) ......[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Gubu0101
veterán
Végül is van alaplapom,majd le tesztelem hogy bírja nagy súlyal a rázkódást
-
atesss
addikt
válasz bluyoo #41631 üzenetére
Az iPON az ajánlatába egy Gigabyte GA-B75M-D3H-t tett.
Erről vélemény ? -
bluyoo
nagyúr
válasz KAMELOT #41715 üzenetére
"Alaplapok olcsók" Most nem tudom az LGA 2011-es lapokra gondolsz? Mert azok nem éppen "olcsók" (legalábbis nekem ) 50K az alja .....
Ok tényleg ott van a I7-3820-as a maga 70K-s árával de alapórajelen gyengébb is mint a i7-3770K alapórajelen. Maradjunk annyiban ahol az LGA1155 véget ér ott kezdődik az LGA2011
"Én is ilyet vettem volna pár hónapja csak nem jött össze a keret. " fejben nekem is volt már vagy 200 vasam sajna nekem is erősen meg kell fontolni mibe fektetem a pénzem. Többek között ezért örülök hogy nem kell fizetnem a tuning miatt az LGA1155-ös platformmal.
(#41716) miklosss2012
Komoly kis masina ha nem probléma teljesen összeszerelve is tolhatnál képet. Amúgy fordítva is elfért volna a CPU hűtő?
Sajnos az alaplapoknál is jelen van általában ami drágább az legtöbbször jobb is. És ugye a Sabertooth nem azért ismert mert olcsó lenne. De nem is azért hogy megbízhatatlan.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
Lezartam ma az Asrock korszakot. Hihetetlen menyire jo a Sabertooth. Ma jott meg, szeretem ahogy a ventiket kezeli. Mas kategoria, meg ismerkedunk egymasal de szerintem hosszan tarto kapcsolat lesz belole
Jol fel lehetett szerelni a Silver Arrow extreme sb-e hutot is.
-
KAMELOT
titán
válasz Gubu0101 #41707 üzenetére
Soknak van NOCTUA NH-D14 szintén 1,2kg mégsem panaszkodik senki, hogy kiszakadt volna az alaplapja. Az ott tart rendesen.
(#41688) bluyoo: igen és egy kicsit más kategória is. Alaplapok olcsók és jól felszereltek. Még a 3820-as procit nem is mondanám drágának. Mert olcsóbb mint a 3770K és léggel simán lehet hűteni 5Ghz környékén. Ami ott drága: 6 magos proci és a QUAD channel ram. 4x 8GB 150euro
Én is ilyet vettem volna pár hónapja csak nem jött össze a keret. Ennyire futott, de nem bántam meg.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
bluyoo
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #41705 üzenetére
B75 chipset-el 16-22K körül H77-es chipset-el 19-30K körül ..... H77 lapok közül szerintem az AsusP8H77-V 25K a B75-ös lapoknál talán az ASRock B75 Pro3 19K körül. A mATX lapokat kerülném a helyedben a VGA és a hangkártya között nem árt a hely ......
(#41706) KaiotEch
Majd kiderül mit mutat ....
(#41707) Gubu0101
Bírják!De azért ne dobáld a gépházat!
(#41708) argo.
AZ LE gyengébb tápellátást kapott nincs DisplayPort és más audio .... +1 a P8H77-V -nek.
(#41709) gygabor1981
Szívesen!
Gondolom az I7 az "K"-s lesz ..... szerintem a legolcsóbb lap a felsoroltak közül simán megfelel a gépedbe (P8Z77-V). A VGA-ra rákérdeznék a Milyen videókártyát? topic-ban.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
gygabor1981
csendes tag
-
argo.
csendes tag
sziasztok.uj gepet raknek ossze,csak az alaplap kerdeses...zalmanz9+,i5 3570,radeon 7850 2g,corsair gs 600 w,2x4g corsair 1600...nagyjabol jatekra,filmnezesre kellene.az asus p8h77 v szemeltem ki,de ott a kistestvere az le-s is,az joval olcsobb...szerintetek melyiket vegyem,vagy egyaltalan jo a valasztasom?
-
Gubu0101
veterán
Na egy off félig mert részben ide is tartozik de mivel a procihûtősök nm válaszolnak tegnap óta így itt kérdezném.
Néztem ki ezt a be quiet Dark rock pro 2-őt úgy vagyok vele hogy ha levegővel hűtök akkor legyen egy rátermett hűtés.
Csak hát tartok a súlytól ami 1.25kg. Előfordul hogy pakolászom a gêpet vagy el viszem.
Na most alaplapok hogy bírják ezt a súlyt/méretet?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz bluyoo #41704 üzenetére
Nem vagyok tuningmániás, szerintem beérem nélküle, ha tuningolni akarok majd veszek olyan lapot, perpill felesleges plusz összeget költenem emiatt sztem.
Keret még nincs, most próbálom behatárolni mennyiből úszhatnám meg a gépfejlesztést. (Mostani konfig: EP45-DQ6, C2D E8400, 4x2GB DDR2 800MHz, HD4890 1GB)
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Gubu0101
veterán
Kössz az infót,jó olvasmàny volt
Hát én se a tiz-huszas éveim taposom és most akarok egy komoly gépet nem később majd fejlesztgetni.
De lehet várok egy negyed évet,mi lesz a piacon,de ilyen infláció mellett ki tudja milyen árak lesznek jövőre.Végén még ki találják az alaplap adót meg ki tudja még mit
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest