Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok. A H87-es lapban tudok K nélküli procit(i5-4430) úgy tuningolni, hogy emelem a turbo-t? Vagy inkább ilyen árban legyen a jól bevált 1155-ös AsRock Z75 Pro3 egy i5-3330 társaságával?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz menjapipaba #40980 üzenetére
Van VGA-d, vagy a CPU-ba integráltat használnád?
-
nagyúr
válasz margithid #40896 üzenetére
Én annyira nem tartom jónak az AsRock-ot. Bár tény sokan szeretik és azt mondják, hogy jók. Nézem én is mITX-es lapot, sokáig vártam az EVGA Z77 Stinger-t, mert itt legalább távol van egymástól a PCI-E és a CPU socket, nagyobb hűtő is rámegy, de amennyibe kerül nem olyan jó, az ASUS-é jobb és olcsóbb.
Viszont neked FM2-es kell, abból viszont nincs olyan sok választás, nem mintha Intelből lenne, de azért több van.
-
nagyúr
válasz BomiBoogie #40783 üzenetére
A P67 is tuninglap típus, csak mint említetted nincs IGP, de a jövőre nézve tényleg jobb a Z77-es.
-
nagyúr
válasz bluyoo #40749 üzenetére
"The Z77 chipset motherboards have support for both overclocking the cpu and multiple video card support , while the B75 chipset motherboard has only the support for cpu overclocking and little video card support as you can see by the one slot for a x8 or x16 card. The Z77 will have two x8 slots for SLI/Crossfire.
The more power phases that the board has the better the support for opverclocking." -
-
nagyúr
Gyerekek ez az EVGA Z77 ITX-es lap soha nem fog már kijönni?
-
nagyúr
Sziasztok! Újra itt vagyok: ASUS Maximus V Gene vagy MSI Z77 Mpower és miért? Régi MSI-mmel meg voltam elégedve, 775-ös ASUS-ommal is. Indítanék egy polling-ot, de lusta vok(bár lehet késpbb mégiscsak megcsinálom)
ASUS:
- Mert tetszik a piros/fekete kombóMSI:
- Mpower mint BMW
- Big Bang, mint The Big Bang Theory
- viszont a sárga nekem nem tetszik az olyan irigy szín
- drágább jóval az én esetemben[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Mi az az ASUS Karbantartó szett? Mikroszálas törlőkendő?
-
nagyúr
válasz Superleggera #40147 üzenetére
Rákontrázok én a 8GB helyett az SSD-t venném,
és e-digital-ba csak 12eFt.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Hellboy2387 #40111 üzenetére
Hát az MSI-n sok sárga nincs
-
nagyúr
válasz buvartacsko #40101 üzenetére
Meg milliomos
-
nagyúr
válasz Hellboy2387 #40089 üzenetére
AsRock Z77 Extreme6 pl jó és olcsóbb-
sutyesz96: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Hellboy2387 #40089 üzenetére
bluyoo segít majd tuti, én mire ezen kikeresek bármit is, letelik a nap
Mondjuk neked is jó lenne ehhez amit én is vettem. MSI Z77 Mpower bár ez 52eFt
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Hellboy2387 #40086 üzenetére
"Decemberre tervezem a vásárlást hátha lesz valami komolyabb akció vagy valami." - Ezt a részt felejtsd el
(#40088) sutyesz96: Ez valszeg az usb lesz. Sajna fejből nem tudom keress egy felhasználói kézikönyvet. Erről a szar netbookról nem tudok neked segíteni hatékonyan
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz sutyesz96 #40083 üzenetére
Most a tápot szeretnéd rákötni az alaplapra, vagy a gépháznak a bekapcs/reset, power/hdd led-jeit? Szerintem utóbbi.
A kék ide port mellett balra van 8 láb 2x4-es kiosztásban oda kell rádugdosni. Rá van írva a lapra, hogy hogyan.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz buvartacsko #40078 üzenetére
Ha ennyi a keret rá, akkor bátran ajánlanám az ASUS Maximus V Gene-t. mATX, nemtudom, hogy ez gondot jelent vagy sem. Vagy Z77 Sabertooth.
(#40081) buvartacsko: Tapasztalatom nekem nincs, de 1 hétig filóztam, hogy azt vegyem-e vagy az új MSI Z77 Mpower-t, és végül utóbbi lett.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Melorin #40074 üzenetére
Ebben van ráció, de pl nálam most úgy alakult, hogy Z68-ról váltok Z77-re, ami igazából semmit nem hoz, csak meguntam a régi lapot. Bár már lehet, hogy bánom. De pl ha most veszel #77-est, akkor abba belemegy a SB és az IVB is. Igaz 2. ge. SB-t nincs értelme lecserélni, mert a 2500K is alapórajelen, mindent visz, így nincs értelme húzni sem.
(#40077) geresics: 0.137-del gyorsabban tölt be a Win? Jó esetleg másolgatásnál lehet értelme, de mikor másolgatunk mi csak úgy SSD-re/ről GB/TB-okat?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv megintcsak
- Asus Maximus V Gene
- AsRock Z77 Professional-M
- MSI Z77 MpowerMelyiket és miért?
-
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #39975 üzenetére
AIDA64
whitehand: Nekem is ez a 2 ami szóba jön vagyis Fatal1ty-ből az M.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Asszem mégiscsak belevágok egy ASUS Maximus Gene V-be
-
nagyúr
MSI Z77 MPOWER-je van már vkinek? Érdemes a mostanimat arra cserélni?
-
nagyúr
Unom az egész gépemet, valami újat akarok, unom a lapot, a kártyát, a házat, a monitort. Nincs olyan gépház ami tetszik, vagyis van de ott mindent cserélnem kell és ott meg már probléma van. Lusta vagyok még feladni a hirdetést is. A sör meg nagyon hizlal.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az Asus Maximus-nál ez a SupremeFX III valami marketing bullshit? Vagy megérné rá váltani a mostani lapomról?
-
nagyúr
válasz Drizzt01 #39501 üzenetére
GIGABYTE GA-Z77MX-D3H: 6+2+1
ASUS P8Z77-M PRO: 6+2Vagy még nézz körül, meddig mennél el árban.
-
-
nagyúr
Sziasztok! Már egyszer érdeklődtem egy Biostar lap iránt. Viszont most olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek érdemes lenne cserélnem az MSI Z68A-GD65-ös lapomat egy BIOSTAR TZ77XE4-esre? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
AsRock Z77 Extreme4-ben is ciceregnek a kondik?
-
nagyúr
válasz csucsbicep #33877 üzenetére
Az ami nem tetszik résznél a 2. kb az alaplap piac 70-80%-ára igaz, szóval ez globális problem szinte. A 6 csavar simán megfogja a lapot, de tényleg elég gagyi így.
(#33881) csucsbicep: Ja persze érthető De eléggé idegesítő ez amúgy, hogy nem tudják 1cm-vel arrébb rakni azokat a dimm-eket.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Oké oké hogy jönnek ki az újabbnál újabb lapok meg ilyen meg olyan kondikkal szerelve, 10x tovább bírja mint a másik. Node: Mi a helyzet a terhelés alatti tekercsek cicergésével? Mostanában elég sok gép közelébe vagyok és szinte mindnél hallani valamit.
-
nagyúr
válasz KAMELOT #33782 üzenetére
Az nekem már drága 40k körülieket szoktam nézni. Performance jónak tűnik csak összehasonlítottam az enyémmel és:
SATA II CSATLAKOZÓ: 4 db • SATA II CSATLAKOZÓ: 4 db
SATA III CSATLAKOZÓ: 4 db • SATA III CSATLAKOZÓ: 2 dbUSB PORT (3.0): 2 db • USB PORT (3.0): 5 db
Kevesebb SATA3 több USB3. Ami nekem fordítva lenne jobb. Nomeg nem biztos, hogy sokban módosulna az egész.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Mit tudtok amúgy a Fatal1ty sorozatról? Kezdenek kinézetileg tetszeni azok a lapok és az áruk sem vészes.
-
nagyúr
válasz csucsbicep #33775 üzenetére
Hát elfért volna még hogy ráhúzzanak 2cm-t, távolabb rakhatták volna a dimm-eket a cpu-tól és elférnének a hűtők is jobban.
-
nagyúr
válasz csucsbicep #33767 üzenetére
A föntinél amúgy ki van fúrva... Szóval oda mehet csavar, de így olyan felemás.
-
nagyúr
Üdv. Kollégák érdemes lenne lecserélni az MSI Z68A-GD65-ös lapomat egy AsRock Z77 Extreme4-re? Jobb lenne valami azzal? Ventivezérlése milyen?
(#33767) csucsbicep: Köszi akkor olyat nem veszünk!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Gyerekek mi a szar van itt? Nem lehet alaplapot választani. ASUS többeknek hibás, AsRock lapokon nem megy az USB3 még most sem, Giga lapokból is rengeteg a visszajelzés, MSI-ről meg senki semmit nem tud. Akkor most, hogyan válasszunk Z68-as lapot?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest