Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz lac064 #40299 üzenetére
Játékhoz gyenge?
Ez megint valami "nemhajcsakia7990et" komment lehetett...
Vedd nyugodtan az i3-3225-öt, a 7770-hez még sok is! Ráadásul erős az integrált VGA benne, és virtuval még nyersz is vele!Milyen játékhoz mondták kevésnek?
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
lac064
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy gépet összerakni. Amit eddig kinéztem:
processzor: i5-3350p, Sapphire ati radeon HD7770 1gb OC, 2X4 Kingston DDR-3 4Gb /1600 KIT HyperX. Az Asus P8H77 V LE kártyáját néztem ki hozzá. Szerintetek jó ez a kártya ehhez a konfighoz? -
Geresics
addikt
válasz bluyoo #40292 üzenetére
Nem vesztem el, csak:
- szervízben van a VGA-m, ezért alapból kevés kedvem van bekapcsolni a gépet;
- szervízben van a RAM-om (ami miatt hittem azt, hogy rossz a VGA...) is, és most kölcsön "csak" 4GB-om van;
- új munkahelyem van, és hulla vagyok minden nap;
- kellene egyetemre (levelező műszaki infó) is készülnöm, de erre már végképp nem visz a lélek...
+ ja és van mégvalami, amiről jelen pillanatban nem beszélhetek, mert megígértették, hogy titokban tartom!...szóval röviden el vagyok fáradva, de majd pár nap alatt összeszedem magam!
-
Geresics
addikt
válasz tailor #40289 üzenetére
Ahogy bluyoo is mondta: H77-ben azt a kis különbséget megéri az ASUS, én tuti azt venném (pedig nekem is ASRock alaplapom van), vagy egy Giga H77-D3S-t.
Ha szép hangot akarsz, akkor Xonar, ha jó hangot, és hardveres gyorsítást (processzor tehermentesítés), akkor X-Fi (XtremeGamer és az fölöttiek).[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz tailor #40289 üzenetére
Igen! A legjobb , egyben az egyedüli ATX méretű H77-es ASRock lap.
Bár személy szerint a Asus P8H77-V venném a helyedben .... bár az ASRock olcsóbb is vagy 3K-val.
A VIA hangchip-el kapcsolatban van aki szerint semmi gond nincs vele (használtam a VIA VT1708S-t szerintem sem rossz) van aki szerint rossz. Kérdezz rá a Milyen hangkártyát vegyek? topic-ban a VIA VT1708S -ről.
Szívesen!Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz tailor #40285 üzenetére
"Az M-Pro nem m-atx-es?" De csak hasonlóan jó (talán még jobban) felszereltségű lapot akartam írni.
"Gigabyte lapok mennyire jók ?"A Sandy alá szánt lapjaik nem sikerültek valami jól. Az Ivy alatt már felfedezték az UEFI-t is .... Sokan szidják/dicsérik én magamnak nem vennék , úgyhogy én másnak sem ajánlom (megteszi majd más helyettem ). Inkább egy jól felszerelt ASRock vagy a VIA VT1708S hang ... (nekem nem volt vele gondom pedig használtam több mint egy évig). Aki meg vájt fülű az külön hangkártya. Hiper olcsón 7-8K Asus Xonar DG jelenleg is ezt használom füleshez ...Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz d33plin3 #40277 üzenetére
Attól még gond nélkül működhet. Csak a gyártó azzal a típussal nem tesztelte a lapot .....
(#40275) tailor
Pedig több Asus ATX-es H77-es nincs és a P8H77-M PRO pedig 28K felett van.
De azért az LE nem annyival "butáb" átlagos 4+1+1 tápellátás ill. -DisplayPort.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Kernel
nagyúr
-
Melorin
addikt
AsRock FM2A75M-DGS alaplapom van 2 napja és azt írják, hogy van rajta Built-in AMD Radeon HD 7000 series graphics, DX 11, PS 5.0
De ha az alaplapon lévő VGA csatiba dugom a monitort akkor nincs semmi kép. Ez most akkor hogy van?
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget / megerősítést / fikázást ( ) kérek, alaplap-ügyben.
Egy nagyon jó barátomat is megkértem, hogy segítsen összeállítani a konfigot, de az alaplapnál megakadtunk Ami eddig biztos:
i5 3570
2x4 GB Corsair Vengeance 1600 DDR3 LP ram
Seasonic S12II 620W
Asus HD6850 1G DDR5
OCZ / Samsung 128 GD SSD
2 TB WD HDDŐ nagy Asrock párti, és a Z77-eseket ajánlja, (Z77 Pro3) de nekem valahogy nem szimpatikusak a lapjaik, és a fórumban is elég sok gondot olvastam róluk (ventiszabályzás, pl.) Ráadásul tuning nem kell, ezért valamilyen H77-es mellett döntenék. Asus P8H77-V-ben a sokat szidott VIA audio chip a bajom, a V-LE butáb, mint a sima V... Szóval mit érdemes vennem? Stabil, megbízható lapot szeretnék, max 25 - nagyonmax 28K-ért.
Előre is köszönöm...
[ Szerkesztve ]
-
-
d33plin3
csendes tag
válasz bluyoo #40264 üzenetére
Helló
Na elhoztam az Asrock 970 E-3-at, az asus helyben tesztelésen is ciceregtetett a boltban.
OFF
A HD7770-est meg ott hagytam javításra vagy cserére (itt mindegy végül is, csak oldják meg a hibát).
ONHolnap reggelig meló, aztán utána beszerelem az új jövevényt, s majd írok, mi a tapasztalat.
Köszi
-
bluyoo
nagyúr
Persze persze .... csak viccnek szántam.
Az biztos hogy a ház az egyedüli hardver aminél a kinézet döntő tényező (legalábbis számomra).
Esetleg Z77-es chipset még drágábban P8Z77-M PRO 30K-tól felfele. Csak hogy legyen miből válogatnod.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz misp19 #40269 üzenetére
Akkor marad a B75-ös chip-készlet natív SATA , USB3 támogatással.
mATX méretben pl. Asus P8B75-M LE , ASRock B75 Pro3-M . ATX méretben Asus P8B75-V , ASRock B75 Pro3 (ársorrendben) mind a négy lap 17-20K között. Az Asus lapokhoz jár a Virtu MVP szoftver. Az ASrock lapok jobban felszereltek csatlakozóügyileg.Bazinga!
-
misp19
csendes tag
Sziasztok
Egy lapot tudnátok ajánlani ezek alá?
-HD7870
-i5-3470
-8Gb 1600Mhz ram
Legjobb ár/érték arányú kellene. -
bluyoo
nagyúr
Úgy komolyabban nem ... Bár akkor már az P8H77-M PRO közelebb áll felszereltség terén .... bár jóval drágább.
Dobj egy pm.-et szasanyi -nak ő nemrég újított be egyet.
Vagy vegyél szép ATX-es házat ha már nekem még mindíg nincs meg BitFenix Raider .[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Ryan927 #40262 üzenetére
Bocs csak a szokásost tudom írni csatlakozók , RAM , stb. megmozgat.
(#40263) d33plin3
"Hát..én is sajnálom, hogy nem jelöltem meg valahol, mielőtt leadtam..." Na igen.
Nem hinném hogy a több szolgáltatást nyújtó chipset egyben garantáltan hibamentes megbízhatóbb lapot eredményez. Szóval a 970 -es bőven megfelel.
Őszintén szólva nagyon kíváncsi lennék hogy egy biztosan új M5A97 EVO R2.0 hozná e a hibát nálad bár nem hiszem. Persze 100%-ra nem merem írni , nem egy egyszerű hardver .......
Azért majd írd meg mi lett a vége.Bazinga!
-
d33plin3
csendes tag
válasz bluyoo #40261 üzenetére
Hát..én is sajnálom, hogy nem jelöltem meg valahol, mielőtt leadtam...
Ha a 990-esek jobbak/megbízhatóbbak lehetnek, akkor nem sajnálom azt a pár ezer forintot most már...
Bár képességben nekem tökéletesen megfelel a jelenlegi szint is, minimális tuningra. Csak nem akarok már többet boltozni szervizezni.. -
bluyoo
nagyúr
válasz d33plin3 #40256 üzenetére
Szia!
Erősen gyanús hogy 2 lap ugyan azzal a hibával ott valami sántít (mármint nem részedről )..... főleg hogy a hiba "időnként "vészletiltás" a táp részéről" ilyen hibát komp. gondok biztos nem okoznak. Inkább zárlat vagy vagy hasonló probléma konkrét tippem sajnos nincs. Talán az Azonnali alaplapos kérdések órája topic-ban tudnak segíteni. Bár ha holnap visszaküldöd felesleges.
Pár napja egy szakadt néha érintkező IDE kábel szívatott majd egy napig.
Mivel most erősen csalódtál a márkában és az ASRock-ról csak jókat olvastál és eredetileg is azokat a lapokat nézted, egyértelmű hogy a "Kérjek helyette egy Asrock 970FX Extreme 4-et, ez kijön az Asus árából" verzió.
(#40257) Ryan927
Esetleg másik billentyűzettel próbáltad?gyan azt a hibakódot hozhatja.
(#40258) szinimini
Szerintem először nézd meg hogy a 970 Extrene 3 mire képes ..... mielőtt egy olyan drága lapot bevállalsz.Bazinga!
-
Apone33
őstag
Hello!
Ez a két lap közül melyiket érdemesebb megvenni és miért? Msi x79a-gd45 (8d) vagy Msi x79a-gd65, mind a kettő 195 euró.
Play Hard!!!
-
szinimini
senior tag
Sziasztok
A jelenlegi lapom egy 970 Extrene 3-as és ezt váltaná le egy Asus Crosshair V Formula mennyire lenne érezhető a változás? Tuningolgatni szeretném és egy jó lappal szeretném kezdeni ami azért sokáig elég is legyen
Köszi
-
Ryan927
tag
Sziasztok!
Van egy frissen vásárolt alaplapom ASRock Z77 Pro3
amikor bekapcsolom 6× csipog és ennyi....
Mi lehet a baj? :S -
d33plin3
csendes tag
Sziasztok!
Javaslatokat szeretnék kérni!
A konfig a következő:
Alaplap: ASUS M5A97 EVO R2.0
Táp: Coolermaster GX-Lite 600W
CPU: AMD Phenom 4x 840 3,2Ghz
RAM: DDR3 Corsair Vegeance 8Gb 1600Mhz dual Kit
GPU: Sapphire Radeon HD 7770 1gb DDR5
HDD: Nem tudom fejből, maxtor azt hiszem, 160Gb,
SSD: OCZ Agility 3 120Gb (Rendszerlemez)
CPU hűtő: Coolermaster Hyper TX3
2X12 centis rendszerhűtő
DVD-ROM: Samsung akármi, 7000 forintos
HÁZ: Sharkoon VayaA sztori a következő: az alaplapot eme forumban kapott ajánlás után vettem meg. Első indítás után már jelentkezett a hiba: a táp magasfrekis cicergése, időnként "vészletiltás" a táp részéről, filmnézés közben gyakoribb a jelenség. Boltba visszavittem, miután a táp hibátlan mivoltáról meggyőződtem, 2 hét vizsgálgatás után megkaptam a csere darabot, amely szintén ugyanezzel a jelenséggel lepett sajnos meg... és most nem tudom mi tévő legyek. Megy vissza ez is holnap, az biztos, mivel még a 3 napon belül vagyok, csak nem tudom most már hogyan tovább... Az Asus-ról egy csomó hardveres ütközés, inkompatibilítás problémát irnak a maga topikjában, az Asrock topikjában pedig amit találtam gondot, az csak szoftveres volt. (asrock 9xx extreme 3-4), ezzel szemben megy, hogy sokan meg inkább az asus-t tartják jobbnak..
Még kiemelném, hogy a Táp a boltban tesztelve, semmi baja, a régi lapomat is gond nélkül, csendben viszi (Gigabyte M68-MT-d3), és az első Asus egy chieftec tutibiztoshogyfasza tápot is ciceregtetni kezdett.
Tehát javaslatot szeretnék kérni, most mégis mi legyen?
- próbáljak meg egy 3.-at az asus M5A97 EVO-ból?
- Kérjek helyette egy Asrock 970FX Extreme 4-et, ez kijön az Asus árából, vagy
- kis ráfizetéssel az Asrock 990FX Extreme 3-at, vagy Asus M5A99X EVO-t?Elegem van már a dologból, az elmúlt 1 hónapban legalább 10x pakolgattam már fel a windowst a lapcserék miatt, és ehhez mérten legalább 5x cseréltem oda-vissza az alaplapokat. Unom már nagyon.
Felvetődött egy 3. alternatív gondolat is, hogy inkább elállok a vásárlástól, és megveszem máshol.
Csak azért, mert ugyanebben a boltban (aqua) vettem 1 hete egy Shappire Radeon HD 7770-et, és az is hibás, azt is holnap viszem gariba, mert a HDMI kimenetén nincs kép (jel van, csak sötét kép). Csak akkor ad jelet, ha a driver már fent van, és az is csak akkor segít, ha már felállt a win. Addig csak a DVI kimeneten van kép, így szopok ezzel is, mert BIOS-ba sem látok semmit, csak ha előkaparom a régi katódcsöves monitoromat. (mivel a TV-mről lehagyták a vga-t, DVI kábelem meg nincs, és nem is jó kompromisszum sztereoszkópikus 3d esetén). Tehát összességében 3 darab termék 1 hónap alatt ugyanazon boltból, és mind a három hibás...érdekes, nem?
Köszönöm a segítséget!
-
bluyoo
nagyúr
válasz salytmasztor #40254 üzenetére
Pl. a pont említett B75 Pro3. Bár a garanciaidőt nézni kell sok helyen csak 2évet vállnak rájuk.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
salytmasztor
aktív tag
Milyen alaplapot lenne erdemes venni i3-3220 -hoz?
25ezren belul (inkabb 20 alatt ha lehet).(3 ev gari jo lenne es mostanaban Asrock lapok a szimpatikusak, azokkal volt a legkevesebb gondja ismerosoknek.)
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz mikromanus #40252 üzenetére
"/időközben megsasoltam. microATX-es a B75M jelzésű lap. Ez mennyiben érint?/" Szinte csak a méret (az ATX-en kicsivel több hely van) a B75 Pro3-M -en a VRM hűtőborda nélküli és nincs rajta PCI-E 1X csatlakozó, ja és olcsóbb kb.1-2K-val. Pro3 , Pro3-M
Azért a i5-3550 erősebb és kevesebbet is eszik a memóriavezérlője is már 1600Mhz-es a 1333Mhz helyett. És az IGPU is jobb benne (Intel HD Graphics 2500) egyértelműen azt venném.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
mikromanus
veterán
válasz bluyoo #40251 üzenetére
Valami standard méret lehet a ház. Az gondolom akkor ATX. A proci terv i5 2500 vagy i5 3550 (utóbbi fele hajlok, bár kb ugyanazt tudják azt hiszem). A sok az a "minimum 6". A B75M jelzésű elvileg 3+5 SATA-t tartalmaz, de mi az az M jelzés? (Marháknak? Minimalista szemlélet?)
/időközben megsasoltam. microATX-es a B75M jelzésű lap. Ez mennyiben érint?/
edit:
Keret: passz. A proci adott. Kb 49-53k kategória. Az alaplapra szerintem max 20k. Esetleg 4 GB memóriáról valami 16GB-ra váltás belefér még ezen felül[ Szerkesztve ]
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
bluyoo
nagyúr
Már mint a B75M-GL-el?
De nem hinném hogy számottevően olcsóbbak lesznek majd az Ivy CPU-k.Csak meg kell nézni a Sandy CPU-kat szinte egy árban vannak az Ivy-kel .... talán használtan.
(#40248) mikromanus
ATX , mATX méretű lap kell? Milyen CPU alá? Hány db az a sok SATA port? SATA2-3? Mennyi a kereted?
(#40246) 98bja
Szívesen!
(#40245) Ifju
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
RZozo
aktív tag
válasz bluyoo #40238 üzenetére
A lapról a saját topicjában olvastam, többnyire elégedettek voltak vele. AC Freezer 7 Pro 775-ös lefogatású hűtő van, amivel nagyon elégedett vagyok. Ha abból újítanom kellene pl. szintén AC Freezer 7 pro rev 2.0-t, akkor az min. +6k költség.
Egyelőre G840 proci lenne benne(ahhoz tudom, elég egy gyári hűtő is az +1k-ból megvan), de a jövőre nézve választok az újab alaplapokból, mert amint jobb árban lesznek az ivy-s cpu-k, azzal szeretném fejleszteni. -
mikromanus
veterán
Sziasztok!
Lassan megérik már egy kis számítógép upgrade, csak hogy erősítsem én is a gazdaságot.
Tudtok ajánlani valami olyan 1155-ös alaplapot, amin jó sok SATA port van? Így első ránézésre a B75 jelzésűek megfelelhetnek a kritériumnak, de abból is van Pro3-M, PRO3 meg mindenféle fura jelzés. Melyik az ami optimális lehet? Tuning és proci/egyéb hardver húzás az nem szempont, egy videokártya, egy proci, valami tökátlagos memória lesz benne. Az Asrock alaplapok elfogadhatóak ilyen "mezei" usereknek vagy már a kérdésfeltevés is eretnekség?Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
Ifju
aktív tag
válasz bluyoo #40243 üzenetére
Ismét sikerült újat mondanod, köszönöm szépen.
Ahogy rágódok ezen a témán, mindig ugyanoda lyukadok ki: majdnem tökéletesen kiszolgál a mostani 2magos rendszerem is, szóval i7 3770 + ssd bőven elég lesz nekem a következő 5 évre. (tuning nélkül)
Úgyhogy megköszönöm szépen, maradok az első felállásnál, P8H77-V.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Elbírja De meglehet BIOS-t kell majd frissítened mivel a kiszemelt lap Sandy Bridge chipset-es , a CPU pedig Ivy Bridge. 12K-éért nincs Ivy lap min. 15K pl.: ASRock B75M-DGS , B75M-GL , B75M-GL R2.0 , ASUS P8B75-M LX. Ezek a lapok már natív USB3 és SATA3 portokkal is rendelkeznek .....
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
"hogy csak annyit kell beállítanom a Biosban, hogy "Turbo", akkor felőlem lehet róla szó."
Nem egészen a Turbo frekvenciát a CPU-d alapból tudja az a H77-es lapoddal is elérhető.
A i7 3770 szorzózáras esetében az alapórajel 3.4 GHz a Turbo pedig 3.9 GHz .
A tuning lappal (pl.:Z77) még ezt is meg tudod emelni +4 szorzóemelésig a nem tunnglappal (pl.:H77) nem.
A "K"-s CPU-k szorzózármentesek vagyis max. 57-es szorzóig.
CPU jelölések:
K -szabad szorzóállítás 57-es szorzóig
P -kikapcsolt grafikus mag kicsit magasabb órajel
S -teljesítmény optimalizált alacsonyabb fogy.(TDP65W) kisebb órajel
T -teljesítmény optimalizált alacsonyabb fogy.(TDP35-45W) kisebb órajel
X - Extrém teljesítmény szabad szorzóállítás.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
98bja
senior tag
sziasztok! gépösszerakás előtt vagyok és segítséget kérnék alaplaphoz.(alaplap Egy Intel Core i3 3220-as processzor, 2*4GB 1600Mhz Ram és a vga: Sapphire Radeon HD6670 1gb gddr5. Az alaplap elbírná ezeket? Ha bnem akkor milyet ajánlotok max 12k-ért?
[ Szerkesztve ]
-
Ifju
aktív tag
válasz bluyoo #40240 üzenetére
Igazából a procit még nem vettem meg, csak kiszemeltem. Tehát lehetne K-s is, vagy S-es is.
Viszont bevallom, nem értek a tuninghoz, sose érdekelt igazán, mert kiszolgáltak a rendszereim.
Végül is, ha ma már ott tart ez a dolog, hogy csak annyit kell beállítanom a Biosban, hogy "Turbo", akkor felőlem lehet róla szó. -
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
"Van valami általános rendszer, hogy az alaplapok mögött a "-V" mit jelent, vagy a Deluxe, vagy a "-E" stb.?" Párszor már próbáltuk megfejteni idáig arra jutottunk hogy a "V" a videokimenetet jelölheti de a mATX-es lapoknál viszont csak a méretet jelölő "M" található ....... Az LE , LX , LK a gyengébben felszerelt lapokat a PLUS , PRO , EVO , DELUXE pedig az extra felszereltséget. De hogy van e séma minden platformra azt nem tudom (meguntam a keresgélést ezzel kapcsolatban).
"Ha van egy ilyen alaplapom, illetve egy i7 3770-em, plusz még teszek bele vga-t, akkor ez olyan, mintha 3 teljesen független vga lenne a gépben (amit szépen kapcsolgathatok biosban)?"
Alapból 2 db grafikus maggal fogsz rendelkezni egy a VGA és egy a CPU-ban lévő IGPU ezek között az alaplaphoz adott Virtu MVP szoftver segítségével tudod a feladatokat elosztani.
Azért a tuningra még visszatérnék a teljesség kedvéért pl. az ASUS P8Z77-V LK -val a szorzózáras CPU-ból is ki lehet egy kis teljesítményt csikarni. Mivel a keretedbe bőven belefér és gondolom munkára lesz az I7 ...... ha jól tudom az esetedben ez max. 0,5GHz -et jelentene a Turbo frekvenciára.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Ifju
aktív tag
válasz bluyoo #40236 üzenetére
Köszönöm szépen! Ahogy ránéztem, tetszik, külön öröm a raid 0-1 lehetőség. (bár gondolom sokon van ma már)
Pár off jellegű kérdést még feltehetek?1) Van valami általános rendszer, hogy az alaplapok mögött a "-V" mit jelent, vagy a Deluxe, vagy a "-E" stb.?
2) Ha van egy ilyen alaplapom, illetve egy i7 3770-em, plusz még teszek bele vga-t, akkor ez olyan, mintha 3 teljesen független vga lenne a gépben (amit szépen kapcsolgathatok biosban)?
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
Viszont nekem nem olyan lapom van .... azért linkeltem a saját topic-ját.
Ha rám hallgatsz a ASRock B75 Pro3-M alá nem adod GL , GL R2.0 , Pro-3-M 2K-val drágább ..... Főleg ha már a ha a hangot is felhoztad a Pro3-M -et már ALC892 -vel szerelték , stb.
"De ott a ventivezérléssel kapcsolatban olvastam problémát" Szó ami szó szerintem is jobb az Asus megoldása.
"Asrock mellett szól, a 775-ös CPU hűtő felfogatási lehetősége." Ennek csak akkor van jelentősége ha valami normális 775-ös hűtőd van jelenleg is ...
pontosan milyen CPU alá lesz?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
RZozo
aktív tag
válasz bluyoo #40234 üzenetére
Köszönöm! Én is úgy gondolom, hogy ott néhányan túllihegték a dolgot, ezért kérdeznék meg itt a fórumon olyat, aki ténylegesen használja.
Asrock B75 Pro3-M lappal illetve annak ATX-es vátozatával is szemeztem. Asrock mellett szól, a 775-ös CPU hűtő felfogatási lehetősége. De ott a ventivezérléssel kapcsolatban olvastam problémát. Ha tényleg nem lenne gond a ventivezérléssel, akkor még egy B75M-GL is megfelelne.
Asus B75-ös lapjainál a Via hangkártya nem éppen szimpatikus illetve nem ismerem. A P8B75-V-nél van egyedül Realtek, amelyet már legalább ismerek és még be tudok vállani. -
bluyoo
nagyúr
Egyáltalán nem gyengébb ..... " tuning nem érdekel / nem lesz" Így felesleges tuninglapot venned (Z75 , Z77) "max 1 vga-t teszek bele" Így a többkártyás rendszer miatti tuninglap kényszer is kilőve.
Másban meg nem gyengébb a H77. Esetleg tápellátás terén de az említett P8H77-V a legjobb tápellátást kapta a H77-es lapok között. 6+1+2 -es elrendezésű digitális tápellátást kapott.
LGA 1155.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
"Ezen az oldalon kapott kritikákat." Csak párat olvastam ..... Közel van a hűtőm .... meg kevés az USB3 ..... akkor minek azt a lapot vette meg a ...... elhajlítottam az alaplap lábait .... rossz a lap inkább vegyetek H67-est meg hasonlók. Rossz olvasni. Asus P8 szériás (Z77/H77/B75) alaplapok topic-ban biztos van tulaj ......
Szerintem jó vétel vagy ott van még az ASRock B75 Pro3-M abban az árban.
(#40232) Ifju
Szia!
2 SATA3 port szóval H77-es lap hacsak nem akarsz külső vezérlőchipes SATA3 portot.Keretet nem írtál .... én neked is az Asus P8H77-V -t ajánlom 25K körül.
(#40231) DM-Fan
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
RZozo
aktív tag
1155-ös alaplap keresésében vagyok. Néhány évre tervezem vásárolni, tuning nem szükséges.
Korábban láttam, hogy ajánlották az Asus P8B75-V alaplapot.
A specifikációkat megnéztem, nekem megfelelne, de azt szeretném kérdezni, hogy valakinek van-e konkrét tapasztalata is vele.
Ezen az oldalon kapott kritikákat. -
Ifju
aktív tag
Sziasztok :-)
Milyen Asus alaplapot ajánlotok core i7 3770 alá, ha
- tuning nem érdekel / nem lesz
- max 1 vga-t teszek bele, de egy ideig az integrált is elég
- kell min. 2db usb3 és sata3 -
bluyoo
nagyúr
válasz DM-Fan #40228 üzenetére
"Gondolom az ASUS P8H77-V simán kezeli a SATA3-as meghajtókat." 2 natív SATA3 portja van úgyhogy problémamentes a dolog ....
"Oprendszer telepítés sima ügy rá, nem kell bűvészkedni semmit?"
Nem igazán azért olvasd át a megfelelő teljesítmény/élettartam miatt Windows 7 telepítés más szemszögből avagy BI OS or not to BI OS esetleg a Flash SSD fórumban érdeklődj.Bazinga!
-
nagyúr
válasz DM-Fan #40228 üzenetére
Nem kell bűvészkedni, a win7/win8 két klikkeléssel felmegy. adnak hozzá egy samsung magician nevű procit, ami szintén két klikkeléssel beállítja a win7-et úgy, hogy kímélje az ssd-t.
Megbízható a 830-as, 3 év gari van rá.
Túl jól is sikerült, mert az utód-szériát lebutították (a 840-be a kevésbé tartós TLC megoldást rakták be az eddig MLC helyett, csak a 840 Pro-ban maradt az MLC, jóval drágábban)[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
bluyoo
nagyúr
válasz DM-Fan #40223 üzenetére
Pontos értéket nem tudok írni de biztos vagyok benne hogy nem kell külön hűtőt venned.
Házventivel megtámogatva meg főleg nem.
(#40224) fokukac
Igen tisztában vagyok vele .... de arányában valós felhasználás mellett is kevesebbet eszik az Ivy I3. Már csak a 22 nm -es gyártástechnológia miatt is.
(#40225) DM-Fan
Az SSD -vel tényleg nagyon pattogós lesz a rendszer.
És az általad nézett üzletben is van 17K-ért SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064B/WW , 18K-ért OCZ Agility 3 AGT3-25SAT3-60G[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
nagyúr
válasz bluyoo #40221 üzenetére
én úgy tudom, hogy ez a 65W csak a névleges, több tesztben is azt olvastam, hogy 30 körül van a valós. G530-ast vettem anyukámnak, és egész konfig fogyasztása együtt se érte el az 55 wattot :- ) de ha megyek hozzá hétvégén, lemérem.
A videó gpu-nak tényleg lehet értelme.DM-Fan: tényleg csak az előítéletek miatt írtam. MEg azért is, mert a 3 éves celeronom mellett én még mindig nem érzem szükségét annak, hogy lecseréljem a konfigot, pedig én aztán tényleg multimédiázom, meg fotosopozom is.
Néha eljátszom a gondolattal (mint pl. tegnap este is), de aztán eljutok oda, hogy minek?
Tegnap szereltem bele egy SSD-t, és megtáltosodott tőle a rendszer, nem is kicsit...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bluyoo #40222 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam. Köszönöm!
Amúgy kb. mi a normális működési hőmérséklete egy i3 3225-nek terheletlenül, illetve átlagos terheléssel? Csak hogy gondolkodjak-e komolyabb hűtőn, vagy általános felhasználáshoz fölösleges? Megtámogatva házventikkel gondolom elegendő kell legyen a stock hűtő is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
bluyoo
nagyúr
válasz fokukac #40219 üzenetére
Azért kicsit helyesbítenék a Sandy Celeron pl. a G555 (Max TDP65W) többet eszik mint a i3-3225 (Max TDP 55W) és egyáltalán nem hangosabb a hűtője sem. És a CPU erőt még ha nem is használja azért a Intel HD Graphics 4000 IGPU-nak van értelme (szerintem). És azért sokat csiszoltak a rajta A régóta várt Intel Ivy Bridge tesztje .
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz fokukac #40219 üzenetére
Értem és köszönöm a hozzászólást! Ahogy számolok, nekem is pont 65 eFt-ból áll meg a konfig (alaplap+proci+memória) - igaz ebben a táp még nincs benne, házra, egyéb más perifériára viszont nincs szükségem. Szóval nem igazán érzem nagy spórolásnak a Celeron erőltetését, azt a 20 eFt többletet csak kinyögöm már valahogy az i3-as csúcsprocira. Ez biztosan szavatolja a gép túlélését az elkövetkező 5 évre, szerintem a Celeron ezt nem tenné. A többletfogyasztás nem hiszem, hogy szignifikánsan kimutatható lenne (egyébként sem szempont), a melegedés szerintem egy kihajtatlan i3-nál szintén elhanyagolható tényező még gyári hűtéssel is (így gondolom a hangja sem lesz vészesebb, mint ugyanazon hűtőé a Celeron fölött), a többletteljesítmény viszont jó, ha ott van tartalékban. Azért köszönöm!
Abban viszont segíthetnétek, hogy mondjuk a Corsair Vengeance RAM-ját választva nem leszek-e gondban az ASUS P8H77-V lappal a procira kerülő gyári Intel bordát feltételezve? Ahogy nézem, nem olyan széles a gyári hűtés, hogy ne viselné el ez a RAM-ot fizikai dimenziókban. Nincs szükség low-profile RAM-ra, ugye? Kompatibilitást tekintve ellenőriztem az ASUS honlapját, az alaplap elvileg kajálja ezt a RAM-ot, ott van a típusjelzés (CMZ4GX3M2A1600C9) a kompatibilitási listán.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz DM-Fan #40176 üzenetére
Hello! A múltbéli tapasztalatok alapján átérzem az ellenérzéseidet a Celeronnal kapcsolatosan; most csak azért válaszolok erre, hogy én is megerősítsem amit a kollégák mondtak, hogy ezek a dual-core celeronok már egyáltalán nem annyira buták...
Az ár-érték arányuk verhetetlen (bruttó 10500 Ft !) és pár évvel ezelőtti csúcsgépek teljesítményét hozzák, fillérekért, és a teljesítményük egyáltalán nem marad el annyival, mint az áruk.
Bíztatásképpen: én magamnak is ilyet vettem, 3 éve használom, tökéletes az én céljaimra (amiben benne van egy fullhd monitor + egy 1280-as régi monitor is), és gyakorlatilag hangtalan, és alig fogyaszt (~45 watt az egész konfig).
Nemrég édesanyámnak is egy celeronos konfigot raktam össze, és az is hasít, mint állat, úgy, hogy az egész konfig került 65 ezer ft-ba, házzal-táppal együtt (vinyót én raktam bele, volt a fiókban tartalék).
A két celeron között van 2,5 év, és 40% teljesítménynövekedés. Mondom, elképesztő, mekkora teljesítményt kapunk a pénzünkért manapság.
PErsze lehet venni 30-40 ezer Ft-os procit is, csak minek? Csak többet fogyaszt, jobban melegszik, hangosabb a venti, és a szülők tényleg nem fogják kihasználni a youtube-ozással...[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
bluyoo
nagyúr
válasz Undred #40217 üzenetére
"Esetleg ramokból érdemes drágábbakat nézni? Magasabb MHZ sokat számít 1600 felett?" Nem! Nem!
De a KAMELOT által ajánlott confog tökéletes (szerintem). Tápot nem kértél ..... rem. nem valami silány 10 éves hardverre akarod bízni az új gépedet .......
Ajánlom a Milyen asztali gépet vegyek? topic-ot.
(#40212) KAMELOT
Régen jártál erre.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Undred
csendes tag
válasz KAMELOT #40212 üzenetére
Hmmm nem is rossz összeállítás, ahogyan látom alaplapból intelhez illőt olcsóbban lehet kapni mint amd-hez legalább is ugyanolyan minőségit
Ez az alaplap is nagyon jónak tűnik, már későbbiekben jó lesz az Intel i7-hez is, 4 foglalatos, támogatja a dual GPU-t és egészen magas MHZ-es RAM-okat.
Esetleg ramokból érdemes drágábbakat nézni? Magasabb MHZ sokat számít 1600 felett?
Minden segítséget nagyon szívesen várok, akár más összeállításokat is, de ez is nagyon jónak tűnik
A VGA-mat majdnem elfelejtettem leírni, Gigabyte HD 6670, tudom nem egy csúcskategóriás videókártya, csak még régen mikor kihalt a régi, vennem kellett egyet, és csak erre volt pénzem :S[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Szepi76 #40208 üzenetére
"de vajon mennyi gond lesz a 2 chipsett ventilátorral?" Talán a chipset-et hűti legkevésbé az a 2 venti ..... de 5év garanciával nem hiszem hogy egy hét alatt megadnák magukat. Csere is megoldható ahogy én tudom szabványos 4cm-es szélkavarók. De nélkülük is működőképes a lap.A ventillátorvezérlése pedig amúgy is igen jól sikerült [link] . Sőt szerintem a Thermal Armor lemez sincs odaragasztva [link].
De a tranceplanet által javasolt lapok egyikével sem nyúlnál mellé ......[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
nagyúr
Hello!
Ha egy intel alaplapon (DH77EB) van DVI, HDMI, és Displayport videó-kimenet is, ez azt jelenti, hogy akár mind a hármat is tudom egyszerre használni? (3 monitorral?)
köszi
@Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Undred
csendes tag
Üdv minden kedves fórumozónak, segítséggel fordulnék felétek
Alaplapot+processzort illetve memóriát szeretnék venni kb 60-65 ezer ft-ból
.
Processzorból AMD felé húzok inkább, mivel ennyi pénzből nehéz egy jobb intelt kifogni.
Amit eddig jobban nézegettem az a Phenom II X4 965 volt, mivel ár-érték kategóriában szerintem viszi a pálmát(de minden más processzort szívesen fogadok, ha valaki jobbat tud).
És ehhez a processzorhoz szeretnék megfelelő alaplapot illetve memóriát venni, és nem baj ha az alaplap illetve a memória a későbbiekben is használható marad újabb AMD processzor mellett
Szóval memóriából, illetve alaplapból is valami komolyabbat szeretnék.
Nagyon örülnék a tanácsoknak pl. Egy kisebb késleltetésű memória jobban megéri, mint az hogy nagyobb legyen a MHZ-e.Minden ötletet,tanácsot szívesen várok, nem vagyok egy nagy hardware-es, ezért minden segítségnek nagyon örülök
[ Szerkesztve ]
-
Szepi76
csendes tag
válasz Hellboy2387 #40209 üzenetére
Én nem tudom sajna, de valóban jól néz ki a ROG matrica rajta. És előre is gratulálok a a leendő deszkádhoz
>> * Acer CloudMobile S500 * <<
-
tranceplanet
addikt
válasz Szepi76 #40206 üzenetére
Lényegtelen. ASUS mondjuk jó, de drágább is általában. VGA topicban megmondják melyiket érdemes kerülni.
Haveromnak az MSI Twin Frozr 6870-es kártyáján fél év alatt behalt mindkét venti. Én a Sapphire kártyákra esküszöm.[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Szepi76
csendes tag
válasz tranceplanet #40204 üzenetére
Köszönöm a kedvességedet, hogy monitort is ajánlottál
A nagy kérdés még az lenne, hogy az alaplaphoz azonos vga párosítás a nyerő vagy az lényegtelen?![ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Szepi76 #40203 üzenetére
+1 az Asus SABERTOOTH Z77 -nek. Hosszú távra az 5év garancia a legjobb.
(#40199) DM-Fan
Chieftec-ben van jó és rossz minőségű táp ..... az alaplapos topic-ban vágják melyik melyik lehet épp a rossz belsővel szereltet használtad.A CTG az tuti ajánlott ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
tranceplanet
addikt
válasz Szepi76 #40203 üzenetére
ASROCK Z77 Extreme6
MSI Z77 MPOWER
ASUS P8Z77-V PRO
ASUS SABERTOOTH Z77Crossfire-t szerintem inkább ne
Monitor:
DELL U2312HM Fekete
DELL U2412M Fekete--------------------------------------
(#40202) misp19ASROCK 970 Extreme3
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Szepi76
csendes tag
Szép estét mindenkinek!
Platform váltás előtt állok így eljött az ideje, hogy új configot rakjak össze. Mivel ez általában 5-6 évente szokott bekövetkezni nálam, meg gondolom sokan vannak vele így ezért ismét hosszabb távra terveznék. Az alaplappal vannak kétségeim mert hát elég széles a választék, de azért van pár alap cucc amiből kaphatnék tanácsot a választáshoz. A keret a lapra 50-60eft.
- Proci I7 3770K
- Ram 16 Gb
- HD monitor még nem tudom milyen.A VGA nagyban befolyásolja gondolom az alaplap választását. Amik szóba jöhetnek:
Sapphire HD7970, ASUS HD7970, MSI HD7970 vagy 2 db 7870 CF-be kötve.Köszönöm előre is a válaszaitokat
-
misp19
csendes tag
Hello
Egy FX-6100-at szeretnék 4Ghz környékére húzni. Melyik lenne az a "legminimálisabb" alaplap amivel ez végrehajtható?
Üdv -
DM-Fan
nagyúr
válasz Melorin #40200 üzenetére
A jelenlegi P4 már úgy van határon, hogy a használhatóság határán van. Gyötrelmesen szenved sok esetben, már egy nem-HD Youtube videó alatt is adott esetben.
Azért vedd figyelembe, hogy a szimpla netezés gépigénye is változik, pár éve még nem volt jellemző a HD-stream bambulása, de kraftosabb weblapok sem olyan számban fordultak elő, mint manapság és szüleimnek sajnos megvan az a rossz szokása, hogy agyon multitask-olnak mindent, amitől bizony össze tudja csinálni magát egy kevésbé combos konfig.
Egyszerűen nem akarok pár ezer forinton rugózni és amiatt olyan kompromisszumot kötni, amit később megbánnék, mert ki tudja, hogy 3-4 év múlva milyen erőforrásigénye lesz az akkori oprendszernek, böngészőknek, weblapoknak, stb. Mint látható, átlag 4-5 évente nyúlok a konfigokhoz (az adatlapomon látható is 4,5 éves) és akkor viszont törekszem olyat összerakni, amihez megint csak 5 év múlva kell nyúlni. Egy gyengébb lap és egy Celeron proci ezt szerintem nem szavatolná. Ennyi. Szerencsére nem azon a 20-25 eFt többleten fog múlni, hogy éhenhalok-e (remélhetőleg ez így is marad), viszont nyugodtan alszom, hogy korrekt gépet raktam össze nekik. Halogatom már egy ideje a dolgot, de most már nem akarom tovább nézni, ahogy szenvednek vele.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest