Aktív témák
-
-
válasz
Kiskutya #14246 üzenetére
Hali!
Igen van olyan kártevő, ami nem enged updatelni. Mivel írtad, hogy SOK kártevőt találtál, ezért nagyon valószínű, hogy még maradt is. Sok esetben egy kártevő, hozza magával az egész "rokonságot" is, vagy kaput nyit hogy más vírusok is beszállhassanak a buliba.
Mindenképp valami antivirusal(mással mint ami jelenleg van) nézesd át a rendszer, persze valami online keresővel, mert nem tudnád update-elni az új telepített AV-t.Sok jóval nem kecsegtetlek, mert amikor már hemzsegnek a vírusok, akkor abból újratelepítés szokott lenni...
Fire.
UI: Ha 32 bites rendszert használsz, nagyon tudom javasolni, hogy esetleg használd(vagy a haverod) az RVS-t. Eddig csak jót tudok róla mondani, direkt rászabadítottam a gépre egy ismert kártevőt, ami aztán tette is a dolgát. Újraindítás után viszont annyi volt neki.
(Persze az RVS használatához, valamennyi hozzáértés is kell, mert különben saját magaddal cseszel ki)
-
betyarr
veterán
válasz
Kiskutya #13859 üzenetére
lemérted,vagy meg lehet valahol nézni?én leltem sehol.meg továbbra sem találom hogy hol mutatja,hogy az állandó védelem éppen mit vizsgál,illetve hol tart.
eddig vagy 6-7 av-vel találkoztam kicsit behatóbban,de mindegyik mutatta.furcsálanám,ha a kaspersky lenne az egyedüli,amelyik nem mutatja.
mindenkinek: érdekes módon nem lehet észrevenni hogy lassítana a kaspersky.sőt a full scan maxra állítva kicsit több mint negyed óra alatt végzett (igaz a C már volt vizsgáltatva,tehát azon hamar átfutott).és nekem nem tökölt a tömörített cuccokkal.
-
válasz
Kiskutya #13582 üzenetére
Jaja, a Sicontact perkált egy kis pénzt, hogy kitegyenek egy képet hwsw-n. Más vírusirtók fogalmazói ezt nem tehetik meg és ebből egyenesen következik, hogy elfogultak és csak rosszat írnak mindenkiről. Igaz, hogy megírták azt az ESET frissítési bakit is amikor rendszerfájlokat tett karanténba az ESS és NOD32. Hogy én erre, hogy nem gondoltam...
El kéne már felejteni ezt az ESET megvett mindenkit csak azért mert bérel egy reklámfelületet honlapokon és újságokban/TV-ben.
Külföldi szakoldalak is megírták és még mindig nem állítottam, hogy hű de rossz lenne a Norton. Csak azért mert nem dicsérem agyon még nem gondolom, hogy rossz.
-
válasz
Kiskutya #13584 üzenetére
Igen, konkurencia lett valóban. De a bootidőben biztosan nem!
A Nod32 alap beállításokkal véd bootoláskor. A Norton nem. Ha a Nortonnál bekapcsolod a korai betöltést, akkor már nem gyorsabb mint a Nod32.
Nem akarom védeni a Nod32-t, és nem is teszem, de a tények magukért beszélnek. Függetlenül attól, hogy ezt az ESET, vagy akár a Kaspersky írta volna le. -
-
válasz
Kiskutya #13469 üzenetére
A Norton 360 3.0 az újabb. Tehát nem a NIS. Viszont a NIS 2009-ben megtalálható technológiák már benne vannak a 360-ban.
Viszont, én továbbra sem javasolom a NIS-t és egyik Norton terméket.
Szépen szedem össze nektek a mintákat, és egyre-másra nem ismeri fel őket. Sőt! Van nálam több hetes minta, amiket azóta sem lát. A régi minták közül a Nod32 már mindegyiket ismeri és abálja.(#13468) puttputt: Olyan majdnem mindegyiknél lesz, hogy egyik a másik után talál cumót.
(#13463) Fire/SOUL/CD: Jól beszélsz! Abszolút aláírom, amit írtál.
De ugye a Nortonra is vonatkozik ami a többire. Ésszel netezéskor bármelyik program megfelelő!
Egyébként nálam ott bukott meg a bicska, amikor kiderült, hogy a tracking cookiekat nem tudja eltávolítani. -
-
-
válasz
Kiskutya #13409 üzenetére
Azért rátolnám egy mintára.
Ha van nálad mintám, tolt le, és ereszd már rá lágy szíves. Meg nézd meg az eicar.org-on mit művel.
Egyébként meg tényleg buta a búrája.
Itt a cikk rólaE-mailt, stb ellenőriz? Mondjál már róla többet.
-
-
Zoltán
őstag
válasz
Kiskutya #13059 üzenetére
Hehe... enyire asszem nem egyszerű a probléma... firefox..., no buhera, no warez... :-)
Szóval a lényeg: elég különböző gépekről van szó. Valószínűleg ezek a modern virusirtók olyan mélyen akarna ka rendszerbe nyúlkálni, amit valamilyen beállítás miatt már nem viselnek el a gépek. 3. gépemen is van Safari, ott semmi gond az újabb virusirtókkkal és mint látod egyik gép sp3-as. (a másik azért nem , mert ugyan eredeti win van rajta, de igysem szivesen engedném a winnek, hogy ms serverröl frissitsen a media player botrányuk óta, külön sp3-at keresgélni meg nem volt kedven, de nem is volt rá szükség azon a gépen, az sp3-as gépen is kékhal az avg miatt)
-
Zoltán
őstag
válasz
Kiskutya #13057 üzenetére
Első gép: WinXp home sp2, open office, a router cysco tűzfala. Puritán gép, semmi sem fut a háttérben. Levelező : Outlook Express
Második gép: WinXp prof. sp3, Ms office 2000, outpost agnitum tűzfal, szinte semmi fölös progi nincs, puritán gép, háttérben bluetooth drivere fut csak. Levelező: Mozilla
(CCcleaner van még mindkét gépen, de nem fut a háttérben és egy 3. gépemen nincs vele semmi gond, nem akad ott az Avg-vel.)
Böngésző mindkettőn IE 6 és Safari 4 béta
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Kiskutya #12825 üzenetére
Ez nagyon gyenge eredmény lett a PC Tools részéről!
Én ezért a programért nem mernék a helyükben pénzt kérni! A tűzfala jó, meg a spyware védelme, de az antivírus modulja kuka! Így meg az egész nem sokat ér!
Fire: Semmilyen megoldás nem ad 100%-os védelmet! Ezt te is tudod. Nagy fokban elősegítik ezek a megoldások a biztonságot, de nincs 100% védelem. Előbb-utóbb mindennek megvan az ellenszere!
Például a Kaspersky 2009 rendszeresen azért lassít mert:
1: A boot folyamatot teljes egészében felügyeli (bootguard), többek között ennek köszönhetően tudja eltávolítani a bootvírusokat, amiket sok más antivírus meg sem tud oldani. Pl. Nod32 a Mebroot esetében.
2. Van benne egy kezdetleges Sandbox megoldás, ami a 2010-ben jelentősen tovább lett fejlesztve.
3. Még azért lassít, mert egyfajta virtuális szimulációt használ a nem ismert kártevők ellen. Vagyis negatív PID-et keres az alkalmazás telepítésekor, és indításakor.Ergo, mind a 3 megoldás lassít, mivel idő és processzorigényes számításokkal járnak. Nincs ma olyan technológia, amely ezen 3 megoldások együttesét kurv@ gyorsan, lassulás nélkül oldaná meg!
Szóval, Kaspersky esetében normális a lassítás!UI.: Kapott már valaki Raymondtól KAV kulcsot? 2 mélcímmel is regeltem, de a visszaigazoló mélen kívül semmi sem jött!
-
-
-
válasz
Kiskutya #12742 üzenetére
Tényleg nézd meg ezt, mert előfordul, hogy van olyan progid fent, amit ha letörölsz, megoldódik a BSOD probléma.
Ez a kis program Kaspersky találmány, és sok embernek megoldotta már a problémáját amit olyan program, stb., okozott, ami nem fért össze a Kaspersky-vel.
Szerintem nálad is valami ilyesmi lesz, mert korábban amikor feldobtad, nem volt vele BSOD-d. -
válasz
Kiskutya #12733 üzenetére
Nézd, én elhiszem neked, hiszen, ha emlékszel, nekem volt tavaly ősszel egy ilyen BSOD-s problémám a KIS-el.
Ettől függetlenül, korábban neked nem volt kékhaálod a 8-as Kaspersky-vel. Megnézném, mi az oka a BSOD-nek, mert valószínűleg összeakad mással.Töltsd le ezt a fájlt: Gsi Parser fent a download, ahol le kell tölteni.
Ha letöltöd, futtasd le, és a log fájlt, amit készít a töltsd fel, és a beny
jt gombra kattintás után megmondja pontosan, hogy mi a gáz, és mivel nem fér őssze! -
válasz
Kiskutya #12726 üzenetére
Hát, igen.
Bár néz, én a helyedben leküzdeném a lassulás kérdését magamban és feltolnám.
Iszonyat über program. És ami fontosabb, hogy ha nem ismernek fel valamit, legalább azonnal reagálnak rá, és bedobják az adatbázisba! Na ez a nem mindegy.
ESET-ék esetében is kívánatos lenne a több és nagyobb adatbázis napi szinten! Hiába a szuper heurisztika, adatbázis is kell.
Bár, azt meg kell jegyeznem, hogy az ESS 4 igen szépen felismerte heurisztikával a kártevőket! -
-
-
-
-
zed01
őstag
válasz
Kiskutya #12588 üzenetére
Ezért szeretem a retail verziókat, azt csak feltelepíted és használod, mintha fizettél volna érte. De a lopott kulccsal használt biztonsági alkalmazás ugyanolyan mint az, amit megvett az user. Már ameddig használható a lopott kulcs és nem tiltják le. A patchelt, vagy crackolt vírusirtókkal kell vigyázni.
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
Kiskutya #12588 üzenetére
Nem tudom, de mondtam öcsémnek, hogy most ideje lenne akkor hanyagolni azt a lopott verziót, mert eddig kétszer tett kárt a gépében vírus, tehát valami nem jó. Arról nem is beszélve, hogy szerintem ilyen fontos progikat respektáljuk már annyira, hogy megvesszük az eredetit és nem csak lopjuk, vagy akkor használjon ingyeneset, akinek épp nincs annyi pénze.
Jó darabig ingyeneseket használtam, de aztán megvettem a Kaspersky-t és bár most, hogy megtudtam ez belassítja a gépet, de legalább nem parázom, hogy mikor milyen támadás ér. -
-
-
válasz
Kiskutya #12556 üzenetére
Persze, én a Nod32-t sem akarom favorizálni, mert tudod, hogy nem vagyok elfogult.
Csak, igen sokszor előfordul, ha már a VT eredményeit nézzük, hogy igen sokszor a Symantec nem ismeri fel a kártevőt. De ttől függetlenül, mindenki azt használ, amit akar és ami neki tetszik. Egyik terméket sem akarom szarozni, mert fölösleges. Szerintem a Symntec neve nagyobb, mint amit aterméke valójában tud.
És akkor most Nod, vagy NIS megy nálad? -
válasz
Kiskutya #12554 üzenetére
Felismerésben, biztosan nem nyújt 99%-ot! És ezt te is tudod, mert látod a teszteket! Persze, kérdés, hogy miylen mintákon futtatják. Ha olyanon, ami neki kedvez, akkor elképzelhető, hogy 99%-os, de ez meg akkor nem reális eredmény.
Például a legutóbbi 2 vírusomat, amit belinkeltem, abszolút nem ismeri még most sem a NIS. És még számtalan ilyen példát lehet felhozni. Az 1 hónappal ezelötti 160-as mintámban, ami ugye új gyűjtés, még mindig ugyan annyit ismer fel, mint 1 hónapja. Akkor miről beszélünk? Ha már szempontokat nézünk, a felismerésben, biztosan nem lenne az első 3-ban. Support szempontból szintén nem. Gusztustalan megoldások tekintetében az biztos, hogy az első lenne.
Korábban Kaspersky-vel nem volt BSOD-d. Most van? Nem védem a Kaspersky-t, mert egy lassú dög, de nem is esek át a ló tulsó oldalára vele kapcsolatban. Szidhatod a Kaspersky-t, engem nem zavar. Lassú dög az biztos, de hogy felismerésben és eltávolításban magasan a csúcson van, az biztos. -
-
-
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Kiskutya #12173 üzenetére
Gondolom http://www.bitdefender.hu innen.
-
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Kiskutya #11885 üzenetére
Nálam a 2006-os verzió volt a gépen több, mint egy évig, nem volt rossz. Teszteltem kábé két hete a 2009-est, ebben, ugye, van vírusvédelem is, előnyére változott a kezelőfelülete, bár a régi sem volt rossz, szerintem, gyorsabb is lett, de a felismerési aránya nem világbajnok, sajnos. Több csomagon is kerestettem vele, köztük Pag százas pakkján is, de csak 60%-os felismerést produkált, minden tesztelt mintán...
-
-
-
Kiskutya
veterán
-
-
válasz
Kiskutya #11717 üzenetére
Egyenlőre még szabad a gazda!
Csak azt szeretném megelőzni, hogy a teszt elött bárki is elküldené a mintát a termék gyártójának, mert akkor csalás van a dologból. Ezt meg nem akarom.
Előbb tesztelünk, és utánna küldünk mintákat. Aki nem így járna el, az inkább ne teszteljen. -
-
-
válasz
Kiskutya #11685 üzenetére
A nagy különbségnek nem hinném hogy ahhoz köze lenne, hogy a két gépen, két külön program van fent!
Elképzelhető, hogy a két gépet ritkábban ill. sűrübben használta!Egyébként, senki nem gondolta, hogy fika lenne a részedről. Találtam én már Kaspersky-s gépen is egy valag kártevőt, ahol a reinstall segített.
-
-
-
-
válasz
Kiskutya #11458 üzenetére
avast!-tal töröltettem a vírusos fájlokat, így az eredmény: 93db
Azért írt több találatot, mert be voltak csomagolva a kartevők.
Pl.: xxx.zip-ben yyy.exe akkor az avast! 2 fertőzött állományt ír. Mert egyszer az exe fertőzött, a zip meg egy fertőzött állományt tartalmaz. A fertőzött állományok törlésekor, már csak 93 db állományt tud törölni.
-
-
-
Aktív témák
- Netflix
- Tesla topik
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kés topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest