- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Olajnál mit lehet mondani "egyensúlyi állapotnak" hőmérséklet szempontjából? Golfnál, ahogy észrevettem, hosszabb pályázásnál beáll 105-106 fokra, annak ellenére, hogy viszonylag még hideg van. Ezt a hőmérsékletet tartja 1.5 óra autópálya tempó alatt is. Viszont a kinti levegő még csak 10 fokos. 40 fokos hőségben is megfelelő lesz az olaj hűtése? Illetve mikortól számít rendellenesen melegnek?
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #194152 üzenetére
Superb-ben is akörül alakul az olajhőfok. 120 fokig jó vagy.
Itt egy ábra ahol a motor különböző pontjain az üzemmeleg és a max ajánlott hőfok szerepelnek. Az autód a karterben lévő olajhőfokot mutatja (méghozzá a visszatérőág hőmérsékletét ha jól tudom).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
molnarpeter
nagyúr
Van egy víz-olaj hőcserélő a rendszerben, nem lesz jelentősen melegebb, viszont így egyszerűbb megoldani 1 hűtővel a kocsi elejében
-
molnarpeter
nagyúr
válasz flash- #194132 üzenetére
Van értelme - így következő adandó alkalommal műszakin áttolod és mehet tovább, biztosítás hiányában jön a fedezetlenségi díj, ami röviden összefoglalva nem éri meg. Plusz pár utcával odébb menve nem büntetnek a sárga földig Olyan olcsó a biztosítás, hogy nem éri meg szinte kivonni sem a forgalomból. Ha soha többet nem tervezed vizsgára vinni, akkor meg el kell adni aztán rendszám nélküli futó meg kb 30k, ha csak egy nagy taliga kell néha, szigorúan magánterületen természetesen.
-
BigBlackDog
veterán
válasz molnarpeter #194154 üzenetére
+ Qru: Ma is okosabb lettem.
-
veterán
Nálam mostanában autópályán 102-103 környéke (100-105). Nyáron 105-106 rémlik.
Melegebb időben, városban, hegymenetben - ezek mind egyszerre - fel szokott menni 118 Celsiusra. (Manuális, DSG mindegy, 118 lesz mikor hazaérek.) Meleg + hülyegyerek üzemmód: 120 C.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Nekem Hungaroringen 120 fok környékén volt az olaj nyári melegben (van külön radiátor extra olajhűtésnek mondjuk). Téliesebb körülmények közt hosszabb autópályázáskor láttam 100+ fokot.
[ Szerkesztve ]
-
Peter.70
addikt
-
Szada85
aktív tag
Pályán menet közben nekem is 101-102 fok körül mutat, utána dugóban állva ment fel 105-106 fok környékére most a téli hónapokban, nyári tapasztalat még nincs.
A GTI-ben a hegyen megkergetve felkúszott 115-116 fokig is annó. -
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #194166 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy a 8k-ért mit küldenének...
#nincsbennetarcsi
-
-v-
addikt
Hm érdekes app:
SmartRoadSense
[link]
Felrakom kipróbálom. Ha jól működne és sokan használnák itthon pl. hasznos lenne, merre nem akkora gyötrelem az út -
bandus
veterán
válasz BigBlackDog #194171 üzenetére
m1-ről még adat sincs
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-v-
addikt
válasz BigBlackDog #194171 üzenetére
Na akkor felejtős ez ..
-
Richard!
addikt
Kedves Ausländer barátaim!
10% kedvezmény az ebay.de oldalon mindenféle autó és motoralkatrészre, navigációra, olajra, gumira stb. a PMOTORS21 kuponkóddal.
Köszönöm a figyelmet!Ma kezdődik életed háralévő része
-
janakbacsi
őstag
10 éves xsara picasso áramtalanítását szeretném megoldani valamilyen praktikus módszerrel, mert az akku sajnos a vezető ülés alatt van, és így a hagyományos saru levétel nem igazán kivitelezhető gyorsan. a bikázáshoz ki van vezetve a motortérbe a pólus, ebbe a vezetékbe beépíthető valamilyen megszakító kapcsoló?
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
MasterMark
titán
válasz janakbacsi #194180 üzenetére
Bele lehet tenni, ezek a kapcsolók erre valóak.
Azt nem tudom, hogy az a vezeték mi vagy hogy hol lenne jó megszakítani az áramkört. Ennek azért nézz utána.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
BigBlackDog
veterán
Kicsit off, de eléggé meglepődtem, hogy manapság már milyen "szolgáltatások" érhetőek el. Igaz, még két hét van a nyitásig...
-
nagyúr
válasz BigBlackDog #194182 üzenetére
Ez jóóóóó!
A topik eredeti címe "lóerők harca volt, szerintem ez simán nem totál off
(https://itcafe.hu/tema/loerok_harca_autos_topik/friss.html)[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Snoop-y
veterán
Ilyen nalunk (svajc) is van egy muzeummal egyutt. A gepek mellett meg ott van ha esetleg valami hires projectben hasznaltak. Baromi nagy elmeny amugy.
[link][ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
ivana
Ármester
Hülye kérdés, de ha leszeded azt a vezetéket azzal nem ugyan ezt éred el? Rohadt sok áram folyik nem jó ötlet megszakítani.
-
Qru
MODERÁTOR
Akor már inkább egy STi-t vezetnék, hogy tudjam milyen az élet tarcsival... De jó régi beidegződéseket nehéz kiírtani, ma a Skordéban előzés előtt kikapcsoltam a klímát.
#nincsbennetarcsi
-
CactuS
Arcképgyáros
Nálunk most felmerült, hogy el kéne adni a hörcsögöt és megtartani az Aurist + venni egy elektromost majd, ami árban kb. a Fluance Z.E.-t adná ki. Hát, mióta beszéltünk róla lelki beteg vagyok, pedig reálisan az lenne a jó döntés. De abban se tarcsi, se élet.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
-
nagyúr
Volna kérdésem tetőbox ügyben.
Tapasztalat szerinte nagon durva fogyasztásnövekedést jelent?
Mennyire komoly a 130km/h korlátozás (de van olyan is, ahol a gyártó 110km/h-t ír, olyat nem veszek)?
Gondolom minél laposabb és íveltebb (áramvonalas), annál jobb.
Használtat gondoltam venni...B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
mmcc02
tag
válasz cappa72 #194193 üzenetére
Minél nagyobb a sebesség, annál inkább.
Saját mérés alapján (Subaru XV 2.0 benzin, kézi váltó, Thule WingBar, Thule Pacific 600 doboz):
GPS szerinti 140-nél 9 helyett 12 l/100km. Városi sebességeknél gyakorlatilag nem számít.Elvileg max. 130 ennek is a megengedett, gyakorlatilag nem fog leesni nagyobb sebességnél sem.
Érezhetően nagyobb a szélzaj, és az oldalszélre érzékenyebb lesz az autó, viszont alkalmankénti hosszú utakon ki lehet bírni, a plusz párszáz liter és pl síléceknek hely sokat számít.
* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
molnarpeter
nagyúr
Szerintem fölösleges elvágni a kábelt, kell egy 4-5 centis lemezke, két furat, és meg van oldva egyben a kapcsoló rögzítése is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox Series X|S
- Opel topik
- Magisk
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest