- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz pècsimunkás #193750 üzenetére
Reggel itt is még mínuszok vannak, én meg szoktam várni az áprilist ezzel a nyári-téli cserével
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
csoki46
senior tag
válasz Paxker315 #193738 üzenetére
Ha ezen a kérdésen valaki megsértődik az meg is érdemli
Nem turkáltam senki zsebében, nem kértem pontos számokat, csak felvetettem valamit. Én is vezetem az autós kiadásokat, vásárlás után mindig vicces értékek jönnek ki. Ugye első szerviz meg amit az ember saját dilije miatt vesz alakul egy nagyobb költség a kevés futáshoz. De ugye ez nem mérvadó.Nem akartam senki lelkivilágát megbolygatni, remélem a vérnyomásod is leesett azóta
-
-
j.bravo
addikt
válasz csoki46 #193757 üzenetére
Máshonnan megközelítve, végülis miért ne lehetne l'art pour l'art felvetni a kérdést, ha valakit érdekel, nincs ezzel semmi baj - ugyanakkor az emberek élete és döntései gyakran nem kezelhetők le (vállalati) közgazdasági szemlélettel, vagy legalábbis bele kellene venni egy csomó további haszon/költség faktort ami nehezen számszerűsíthető.
Ha kijön valakinek egy viszonylag magas Ft/km költségérték, mit kellene tennie? Kevesebbet költeni rá, és hogy "optimális" legyen valamelyik KPI, elhanyagolni az autót (ezáltal a későbbi, esetleges eladáskori értéket csökkenteni)? Vagy olcsóbb autóra cserélni, amiben kevésbé érzi jól magát? Vagy biciklire/tömegközlekedésre átállni (vannak olyan helyek ahol ez egyszerűen nem életszerű opció)?Szóval értem, csak ugyanakkor ott van mögötte Fluimucil Ábel ("de miéééért?")[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
nagyúr
Szerintem a felvetés jogos, és aki arra érzékeny, azt szíven is ütheti.
Spec. én úgy számoltam, hogy mennyibe kerül havonta fenntartani.
Bár őszintén megmondom, hogy legutóbbi ilyen számításom ezelőtt kb. 10 éve történt, akkor az Astra-ra csináltam meg. Havi 5k jött ki - üzemanyag nélkül (éves servizek, kopóalkatrészek, biztosítás, adó, miazmás).
Aztán ezt a kérdést elengedtem, inkább nem számolok ilyet.
Faluhelyen sok gyerekkel kell az autó, statisztikai eredményétől függetlenül[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
ngaba
aktív tag
válasz tboldi #193758 üzenetére
Én vezetem, de nem azért, hogy ilyen költségeket számoljak. Egy xls tablába beírok minden javítást (hogy tudjam, mikor mi volt rajta csinálva, enélkül még az olajcserénél is gondban lennék, hogy "mikor is volt?"), és a dátum, óraállás mellett akkor már beírom a költséget is.
Az igaz, hogy a tankolási kiadásokat / fogyasztást nem vezetem, és az is sok kiadás. Csak azért szoktam fogyit számolni, hogy lássam, nem kiugró (nincs-e valami gond).
-
Qru
MODERÁTOR
-
ivana
Ármester
válasz Snoop-y #193739 üzenetére
Azért szerintem nem mindegy milyen kocsi. Egy ilyen közlekedő edénynél mint a Jazz érthető, hogy számít mennyit kell rákölteni. Egy alfánál, BMW-nél kevésbé Én pl. többek között azért vettem Lancia-t, mert az ritka, érdekes, jól megy és arra nem sajnálom a pénzt. Hasonló kategóriás tucat autóra nem szívesen költenék pl. G astra, Fiat Brava, 1-es octavia. Na jó mondjuk ezekben a normális motor, normális beltér kombó is elég ritka vagyis inkább nincs.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz bitpork #193760 üzenetére
Jelen elvi kérdés nálam, hogy ne menjen ki túl sok (zseb)pénz - de ettől még megértem, ha valaki máshogy gondolja... kinek mi a prioritás, mennyi és milyen rendszeres a bevétel, stb
Fiatnál mappába teszek számla másolatot, hogy legyen nyoma mindennek, és jegyzetben írom a forintokat, behozatal repülőjegytől szerszámig, kivéve üzemanyag.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az engem is érdekel, és jó is volt 1x, hogy a megugrott fogyasztást bajnak ítéltem: lyukas is volt a benzincső...
De ha már #fogyi: Astra 7.51
(és jó látni, hogy a legutóbbi 3 ~ ugyanaz.... 7.51, 7.64, 7.42)Nagy döggel meg alig megyünk. (legutóbbi 7.88)
De mindegyik autóról xls táblát vezetek
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz ivana #193768 üzenetére
Pedig de, mindegy. Múltkor írtam, hogy az első saját autó mindig különleges helyet foglal el egy autózásra fogékony ember szívében, bármilyen is az a járgány, és nem sajnál rákölteni bármennyit. Ha ez éppen egy Jazz, akkor az.
Amúgy műszaki problémára még mindig nem sokat költöttem erre a 4 évre leosztva, a testreszabás többe van.
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
-
csoki46
senior tag
válasz ngaba #193765 üzenetére
Én is egy telefonos appban vezetem hasonló céllal. Így, hogy 2 autó, 1 nagymotor van a háznál hajlamos az ember elbagatellizálni a kiadott összeget.
Minap írtam be a prius költséget, ott dobta ki, hogy valami 2000 Ft/km- nél jár. De ez tényleg csak azért mert nemrég óta van meg.
Fogyasztás a kútnál szoktam számolni, hogy megfelel-e a korábbi tankolásoknak, azt én is sokszor elfelejtem felírni. -
7Sony7
addikt
Srácok, futómű rugót mivel lehet festeni, ami meg is marad rajta? Lejött már a gyári festés, és rozsdás a rugó.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
tboldi
nagyúr
válasz molnarpeter #193773 üzenetére
Nekem meg van olaj- és szűrőcserés matricám, shelles és motulos is.
-
veterán
válasz csoki46 #193774 üzenetére
Egy Google Keep jegyzetbe írok minden kiadást a vételárral, átíratással kezdve, majd amikor eladom az autót, megnézem a szaldót. Ugyanakkor nem kilométerre vetítem, inkább hónapra - havi 50 ezer bukóig OK.
(Az üzemanyagot, biztosítást, adót, autópályát nem számolom bele az egyenlegbe, mert az mindenképp fizetendő.)
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Nana, nem engem kerdeztel. 😉 azt imadom az emberben, hogy hiába van tudatában sokszor, hogy egy érzés, érzelem vagy döntés hülyeség, irracionális, és nem indokolt, mégis megtörténik, átéli. Mindenki (autovasarlas..) csinált már nem eszszeru, hanem érzelmi alapú döntéseket. Tokeletesen tisztában vagyok vele, hogy ilyen költségvetési kérdések legtöbbször kivancsisagbol, erdeklodesbol történnek feltevesre, és, hogy nem egészséges reakció rajta megakadni. Mégis atelem a szimpatikus idegrendszeri aktivitás fokozodasat.
Ahogy van bennem szorongás teljesen veszélytelen, világi helyzetekben is, pedig teljes mértékben tudom, hogy abszurd és eletszerutlen. De atelem a szajszaradast, heves szivverest, izzadast. És ki tud készíteni, ha a vendég még inni v ragcsazni sem kér nálam, pedig én is mindent visszautasítok.
Ez a h sapiens : magát a teremtés Koronajanak tartó állat, főemlős, nagymajom, akit inkább irányít a "megerzese", impulzusa, szubjektív közérzete, mint a tényleges esze. Pedig utóbbi érti és tudja, hogy amit és ahogy tesz, az nem jó és butaság, de megteszi.
De én szeretek H Sapiens lenni. Vicces átélni, hogy mennyire fogékonyak vagyunk szimbólumokra, tulajdonitunk jelentoseget latszolag jelentektelen dolgoknak, és még a hitre és vallásra, babonakra is extra hajlamunk van. Pedig tudjuk, hogy irracionális.
Érzelmi alapon működünk. ezt az off szálat most elvagom
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz ngaba #193765 üzenetére
olajcserénél is gondban lennék, hogy "mikor is volt?"
Az autó jelzi. Ha az van a km számlálón, hogy xy8.000, akkor kell rendelni lassan olajat, ha xy9.000 akkor hívni kell a havert, mikor használható az aknás garázs, xy0.000 olajcsere.[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
dj79
senior tag
Valaki használ ilyet helyzetjelzőként? A 4000K-val mennyire lehet zsanettozásveszélyes?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tomcsi23 #193650 üzenetére
Ó, hát én honnan tudtam volna, mi is volt benne. DPF, FAP... ilyenekről csak jóval később lett tudomásom... Aztán ez idő tájt kezdtem el olvasgani az autós topikot. De akkora már megvettem.
De egyébként is megvettem volna.
Nem értek az autókhoz.
Nem zavart a dízel, mégha szarpözsófranciaforddízel volt (az első meg szarfauvépédétédéí). Ment, tette a dolgát, regenerált, és húzta a dögöt. (NDD: nagy dög dízel).
Most NDB van (nagy dög benzines), szóval lesz majd GPF regeneráció, bár ezt nem találtam meg a Forscan-ben.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz cappa72 #193789 üzenetére
Már mint mit nem találtál benne? A kényszer regen indítást vagy hogy mennyire telített a GPF?
Amúgy a benzines kipufogógáza sokkal forróbb mint a dízelé, így kvázi folyamatosan regenerál nem ciklusokban mint a dízel, aminek a regeneráláshoz fel kell fűtenie a kipufogógázát. Szóval nem jársz úgy mint én, hogy mész 500 km-t autópályán és aztán otthon a kapuban kezd(ene) el nekiállni regenerálni.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
Már mint mit nem találtál benne? A kényszer regen indítást vagy hogy mennyire telített a GPF?
Semmi regenelálásra utaló menüpontot. De hozzá kell tennem, hogy mobilos lite változaton próbáltam, nem a számítógépes verziót.
Lehet, hogy a desktop alkalmazásban van ilyen?B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
ivana
Ármester
válasz 6030D #193782 üzenetére
Ha újkorától nálad van akkor igen, de én használt kocsi vásárlásnál szerintem egyértelmű, hogy azonnal csere.
(#193783) 7Sony7 50-50 vagy eltörik vagy nem De most tényleg ezt így nem lehet megmondani, nyilván előbb utóbb teljesen szétrohad. De eltörhet egy teljesen jónak kinéző rugó is.
-
kisza25
félisten
válasz Dluinet #193733 üzenetére
Mondjuk menj egy kört gyalog, már nem biztos, hogy olyan nyugodt leszel
Fehér Farkas: az enyémen dec 7 óta nyári van
ngaba: én ezeket a szervizfüzetbe írom és berakom a számlát[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
törölt tag
válasz Tsebacsi #193752 üzenetére
Én is várni szoktam vele, de a Caddyn elől az egyik lassú defektet kapott, úgyhogy felraktam előre a nyáriakat. Hátul még marad a téli hátha meg akar csúszni a valaga, majd jövő hónapban ott is cserélem.
Nincs értelme megcsináltatni ezt a télit, mert abban a korban vannak, fele lekopott, az egyikbe van már vagy 4-5 kukac, földúton is járnak hamar kilyukadnak főleg a puha téli nyeli be a tüskét. Főni meg nem akart venni most 30-35 ezerért új téliket, szóval felkerült a nyári, majd ősszel vetetek vele. Ha még akkor élek.
-
pit stop
addikt
Megbízható, jó autókárpitost tud valaki ajánlani Budapesten vagy környékén?
Kárpittisztításnál frankón leszedték huzatot ajtóról, vissza kellene ragasztani..Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
Qru
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox Series X|S
- Opel topik
- Magisk
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest