- Facebook és Messenger
- Segíti a Xiaomi a rendőrség munkáját a halálos EV-baleset után
- Windows 10
- YouTube
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mikrotik routerek
- Kegyelmet kaptak Trumptól a BitMEX társalapítói
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
aerosmith #58214 üzenetére
Ez nem tervezési hiba, egyszerűen ez 54W-ra van tervezve. Ennél fogva a vezeték vastagságot is így állapítják meg, tehát ha beterheled 100W-ra, akkor már lehetnek gondok. Micro USB től sem várod el, hogy átvigyen 5V mellett 10Ampert.
Mivel a kiinduló témát én hoztam fel, ezért szeretném leszögezni, hogy az RTX 3070 és 3060 Ti kártyák táplálásától indultunk el. Ha mutatsz olyan Hwinfo képet, ahol PCIE csatiból 40W felett vesznek fel, akkor megértem az aggodalmad. Alapvetően én is ellenzem a satás táplálást, de szerintem ezeknél a VGA-áknál jóval kisebb a rizikó, mint mondjuk egy RX 580 esetén.
-
Kiskokó
veterán
válasz
aerosmith #58206 üzenetére
Nincs mit abbahagynom. Ennyiből is látszik ...... (inkább hagyjuk)
Én nem degradáltalak, nem szóltalak le.
Azt mondtam, hogy pont most beszéltem egy olyan emberrel aki úgy gondolkozott mint te.
Ez egy megállapítás volt. De nekem megy a matek képzeld, neked a szövegértelmezés látom kevésbé. Olvasd el újra mert végig pozitívan írok arról az egyénről és szituációról is. A végén elpoénkodtam mert ilyen vagyok, ilyen elven aki ennyire fosos tényleg ne menjen ki az utcára mert elüti a busz... de ez tök mellékes.
Nem vagyunk egyformák és én ezt szóvá sem tettem, hogy bajom lenne ezzel.(hol láttál ilyet?) Nekem eltér a véleményem és ennyi. Ezt nem fogom soha megérteni, ha én elfogadom a másik véleményét (mert elfogadtam a tied, mint írtam is nyilván bármi előfordulhat és igaz persze),attól hogy én leírtam a saját tapasztalatom (Pláne nem ajánlottam!! szóval megint nem ment a szöveg értelmezés) akkor azt miért nem lehet elfogadni és normálisan leírni a véleményed, (amit eddig is tudtam, hogy ha nem muszáj a sata akkor ne) miért kell előadni magad az ilyen copy paste infóra odavágott "matek megy?" degradáló dumával. A példád is tök irreleváns
na én itt off vége.
Nem fogok a semmi miatt magyarázkodni, mert abszurd.ON
Amúgy meg nem tudom nálatok miben más nekem 3 hónap alatt soha nem volt egy win restartom, miner restartom stb semmi! 0-24 megy és azon kívül mikor én állítgatom és esetleg test fázisban megy valami, soha nem volt semmi még.
Lehet mákom van, vagy nem hajtom úgy ki a VGA-t vagy nemtudom. -
kzkz
őstag
válasz
aerosmith #58206 üzenetére
Itt úgy látom a sata csati nem a riser-be volt dugva, hanem egy másik sata csatiba, aminek a kábel másik végén gondolom molex vagy 6pines pcie lógott. Tehát nem a riser-nél égett el, hanem az átalakító kábelnél.
Ezt csak pontosításképp, mert a lényeget vágom, hogy a satát kerüljük, mert a többi jóval biztosabb. -
Kiskokó
veterán
válasz
aerosmith #58153 üzenetére
1. Ezt a fajta stílust mellőzd.
2. A legnagyobb áramfelvételű kártyám PCi-E slotból 48W-ot vesz fel ami 4A kb.
(Sose volt még, hogy bármi lett volna a géppel, programmal, windowsal a VGA beállítások még sose resetelődtek le. Mert itt maximum akkor tud probléma lenni ha valamilyen okból kifolyólag MÉG fut a bányászás de a VGA meg maxon menne. Értem én, hogy te ilyen esetekre is gondolsz.)Így is beleférek az 54W-ba, ellenőrzöm a kábeleket naponta. De a te kedvedért mindjárt elemet cserélek a lakatfogóba és megnézem mit ír, ha már beszélgetünk akkor beszélgessünk pontosan saját tapasztalatból.
Nem melegszik, sőt még a VGA-ra fújt hűtésből is kap... 30fok körül szokott lenni a vezeték, a csati minden. A PCI-e slot 45 fokos közvetlen. (lézeres hőmérő)
De maradjunk annyiban, hogy legyen az én bajom ha lesz vele valami.
-
Kiskokó
veterán
válasz
aerosmith #58143 üzenetére
Valamelyik nap beszélgettem valakivel a cryptóról, úgy összességében.
Jó beszélgetés volt, megértettük egymást én mindenre választ adtam , persze mindig jött egy De vagy és ha ez meg az .
Az egyik után úgy zártam a témát, hogy na jó oké. Igazad van de akkor remélem az utcán se nagyon jársz kelsz, nehogy rád essen egy "zongora", Vigyázz magadra
Na te full ilyen vagy mint akivel beszéltemOn
Nálam 2 riser megy gond nélkül. 1 molex a nagyobb 48W körüli 1080Ti-nek, a satás meg a 3070 ami 17W-ot vesz fel.
Sőt rákontrázok mert a molex is satáról van átalakítóval , mert benéztem és nem úgy lett a 2 táp szétosztva ahogy terveztem.
Semmi bajuk, nem melegszenek és hetek óta megy hiba nélkül.
nem gondolom hogy 4 amper megártana a sata csatlakozóknak stb. nem egy vastag vezeték a tuti nincs 0,75mm2 belül, de 0,5mm2 is bír 6Ampert.
Ja meg persze nyilván egy ágra csak 1 riser, és mindig a legelsőre! Ez fontos.persze előfordulhat, mint bármi más.
-
törölt tag
válasz
aerosmith #57065 üzenetére
Van, amelyik wifin kapja a netet, meg van, amelyik kábelen. De a wifis gépek esetében is végig van net, mert itt ülök előttük, minden hibátlan mind netelérés, mind bányászprogram tekintetében. Semmiféle hibaüzenet sehol, minden tökéletesen megy. Látszólag. Amíg az ethermine.org-on meg nem pillantom, hogy szerinte viszont a Reported Hashrate az 0 naponta többször is 1-1 gép esetében.
Amelyik gép kiesik, az először csak átkerül az Inactive Workers listába, majd később onnan is eltűnik. Mindeközben végig bányászik az is, és net is van folyamatosan.
Nincs esetleg valamiféle limit, hogy hány gép bányászhat egy címre? 6 gépről van szó, amíg csak 2 volt, még nem volt ilyen gondom.
99% amúgy a valid share, 1% a stale, 0 az invalid, látszólag semmi gond. -
Bende1111
tag
válasz
aerosmith #56734 üzenetére
Találkoztál már olyannal, hogy az ethermine.orgnál elvileg működik a rig, mutatja a sebességet viszont a hiveos azt mutatja, hogy offline a miner. Ha újraindítom a pontok mennek mintha éppen végrehajtaná a parancsot, de nem csinálja meg még a shutdown & boot in 30sec. Manuális újraindítás után is ráküldöm a flight sheetet de offlinenak mutatja saját magát viszont beindul az ethermine.orgos oldal alapján a megfelelő sebességgel. Ha valaki akarja dc-n liveot is tolok neki erről az anomáliáról.
-
Bende1111
tag
válasz
aerosmith #56734 üzenetére
Igen közben a wallet kérdés akkor megoldódott (Köszi Powerer neked is).
A logolást reggel bekapcsoltam és azóta nézegetem a hive shell consolt is bőszen. Az zavar hogy az oc settings elvileg jó mert nincs rejected sharem csak 1-2 stale, de ez gondolom a restartok miatt volt. Így viszont ötletem sincs hogy miért állhat le random a phoenixminer. -
Dare2Live
félisten
válasz
aerosmith #56603 üzenetére
alkalmatlan rá. tippre már 200wnál melegebb lesz bent mint hidegebb.
más: én amúgy felfele vároma cryptot pont azért mert fiat egyre értéktelenebb lesz de a kilengések írtóztosak tudnak lenni és tudom 99% lelkileg nem alszik megnyomorodik attól, hogy ha azt látja hogy berakott 10milliót és már 2éve ér 900.000Ftt. Márpedig a cryptoban ilyen benne van. Aztán utána lehet elszáll az ár, de amit nyert költheti orvosra/gyógyszerre. Pont ezért azt is megértem ha vki 0.1enként visszaváltja. Nem kockáztat. Neki fixen +os a bánya. Aki nem így tesz az nyerhet meg bukhat is.
-
Frozen
addikt
válasz
aerosmith #56435 üzenetére
De viszont ezt a gpu ra paszta helyett csak meretre kell vagni es korbe ragasztani hogy ne erintkezen massal. ( Ha tilos lenne a 2080 ti hez sem arulnak a casekingnel) csak gondosan kell alkalmazni.
Memoriara meg a 12.8 as hoparna eben egyetertek hatra ugyan ilyen 2-3mm -
madpapa
senior tag
válasz
aerosmith #56068 üzenetére
Bekapcsolásnál nem lesz semmi. Ha netalán a nagytudású el tudja majd indítani, és rázuhan a teher a tápra, a túlterhelésvédelem leviszi a tápokat. Mert így egy tápra 3 kártyát fog rákötni és az terhelésen 900-1000W körül fog fogyasztani. Szerinted?
De ha valamihez nem értek mert sík hülye vagyok, akkor fogadok szakembert és kifizetem. Főleg így, hogy 6 milla értékű kártyával gurigázik? Felelős gondolkodás ez? Agyrém. De majd jön ide nyígni, és teli lesz spammelve a fórum Gizike hülyeségeivel. -
Frozen
addikt
-
kzkz
őstag
válasz
aerosmith #55817 üzenetére
V6-ot lehetett tegnap rendelni a PCX-nél szerdai szállítással, olcsóbban, mint amiért a hardveraprón van használtan.
Én már egy hete hiába írok bárkinek a hardveraprón, még válaszolni is csak a harmada képes. Aki meg megígéri, hogy másnap menjek 4-re érte, de előtte hívjam fel, az persze nem veszi fel, majd ma közli, hogy nagyon elfoglalt volt, de arra azért volt ideje, hogy amit nekem ígért azt másnak eladja...
-
ferni
őstag
válasz
aerosmith #55799 üzenetére
Egy egyszerű switch van csak beépítve, hogy a modemből direktbe lejövő UTP szét legyen osztva, kétlem, hogy az bekavarhatna.
Mókoljak akkor a modem beállításaiban, hátha ott van a bibi valahol?
Full egyszerű a helyzet, net, nem lett rajta mókolva semmi és ez a helyzet és nem értem.
Sajna ennyire nem értek hozzá, hogy subnet meg route. -
-
Frozen
addikt
válasz
aerosmith #55393 üzenetére
De igen arra gondolok én ugy használom. ( Igazából az a dugó csak rövidre zár jobb mint egy buherált gémkapocs vagy drót.)
Hogy a tápon ha semilyen fogyasztó nincs akkor tönkremehet hogy ez mennyire legenda és mennyire nem az nem tudom egy ideje nem vagyok képben. Viszont az tuti hogy ha megy és semmi nem használja el az áramot az valamivé át fog alakulni "fizika energia nem vész el csak átalakul" és ha megy a táp valamennyit tuti fel fog venni hiszen olyan hogy bekapcsolt állapotban szinte semmi áramot ne vegyen fel lehetetlen.
-
-
kzkz
őstag
válasz
aerosmith #54708 üzenetére
Hát most elgondolkodtam, hogy az eddigi egy gép mindent ellát funkciót mégis hanyagolom, és a fileszerver, fűtés, router funkciókra marad a szerver gép, a játék/bányára meg egy másik, és abban lesz mindhárom kártya. Csak kell építeni egy rig-et, mert a harmadik kártyát már nem tudom gyorskötözővel sehova elhelyezni
-
kzkz
őstag
válasz
aerosmith #54356 üzenetére
A 3070 hashrate-je hogy-hogy csak így agyontuningolva éri el a 60-at?
Eszerint 61,8 lenne alapjáraton.
Mondjuk nekem is 60 alatt volt bőven, de órajelállítás után (-500/+1500) most 63,7-et mutat. A power limit miért 140%? Nálam 64, meg a hőfok is ennyi egy zárt, de ventikkel teli házban. -
warcat
veterán
válasz
aerosmith #54410 üzenetére
Ahogy lényegében írták már előttem,teljesen játékfüggő a dolog.Nyilván ne Cyberpunkot tolj mellé.
Sima kis wowozás alatt miközben megy egy youtube beszélgetős a háttérben, a kimaxolt 100 körüli MH leesik 60-70 közé. A rengeteg procimag és memória mellett semmi akadást nem okoz, ezért miért ne hagynám aktívan?Ugyanez igaz lehet régebbi játékoknál, egy jó kis HoMM 3 sosem unalmas.
Annyi a lényeg, hogy a "ha bányászol, semmi mást nem lehet csinálni" kijelentés ilyen sarkított formában nem pontos.
-
-
lenox
veterán
válasz
aerosmith #54388 üzenetére
De most csak mert neked nem megy, akkor en se jatszak? Ha tele a ramod, akkor lehet, hogy tobb kell, vagy olyan beallitassal/jatekkal kell jatszani, ami kevesebbet foglal.
#54389: Nyilvan, ha csak az szamit komolynak, ami nem megy, akkor komoly jatek tenyleg nem megy. Fent irtam, hogy WoWp siman megy, es igen, 15-20%-kal csokkan a hashrate. De miert kene 100%-kal, 0-ra csokkenteni?
-
-
JohnyBlue
addikt
válasz
aerosmith #54268 üzenetére
Tegnap vettem pont nem erre a célra 120-as F12-es AC ventiket amiért fizettem vagy 10ezret... az álló ventid máár megvan tehát nem kell kiadni 10 ezret a ventikért amik utána ha kevesebbet is de fogyasztanak majd. Kérdezem én, hogy mikorra fog vissza jönni a ventik ára ?
-
Frozen
addikt
válasz
aerosmith #54036 üzenetére
Nekem a 3080 116% pw sem ment 230w fölé
Sztem az a 2 kartya max ha 100% csákányol megehet kb 450 max esetleg 500 at. A gep konfig mivel nem 100%on megy ( de pl ag energiatakarekos reszbe max cpu haszbalat 1%) es az egész alig fog fogyasztani nekem a kartya mellet az 5900x meg a 6 venti 2 ssd kb 65w fogyaszt +220 a vga 3080 es igy lesz 285 kornyeke konektorbol ...
-
aleister
veterán
válasz
aerosmith #54043 üzenetére
Hát nemtom.
A 6 pci-e csati még rendben lenne, de ehhez társul 10 sata, ami kb kuka, ha 1060/P106-nál éhesebb kártyát akarsz meghajtani vele, meg 4 molex, ami feltehetően 2 ágon van. Ha ésszel csinálták, akkor a 4 molex 4 külön ágon van, így 4 risert érdemben meg tudsz etetni. Megnéztem a gyártó oldalát, hát nem. 2 ágon van csak a molex.
Mondjuk a fotót nézve az is fura, hogy 6 pci-e konnektort említenek, de csak 4 aljzat van a tápon, amiből 1 EPS. Szóval egy ágra 2 vga csati megy, ami szintén nem a legjobb bányásztáp esetén.
Továbbá vékony gagyi kábeleket használ.Nekem épített bányásztápok és egy Enermax Maxrevo 1600 van. Nézd meg a fotókon a kábelek vastagságát. 16 awg-sek. Van, aki ilyen vastag cumóval drótozza a kerítést.
Na ez elvisz 6 bármilyen vga-t 200-as TDP-ig. P106-ból pedig simán bírja a kettőt is. Nálam jelenleg egy 10-es riget visz egyedül. 1db Rx580, 9 db P106. -
-
-
válasz
aerosmith #53881 üzenetére
Ez annyira nem biztos, mert ha rendeződik a gyártás akkor mindenki a TI-t akarja majd venni, ugye a mostani 3080 meg megy a süllyesztőbe.
Plusz ne felejtsd el, hogy ha megint bedől a bánya ahogy 2018-ban, akkor rogyásig lesznek az aprók a játékra bőven alkalmas kártyákkal, nem fog senki kapkodni a 400K-s 3080-ak után.
Eleve aki most akar bővíteni, annak számba kell azt is venni, hogy mind1, hogy új vagy használt kártyát vesz az most túlárazottan veszi valószínüleg és ha lefut a mostani láz és nem hosszú távban gondolkodtam, hanem csak gyorsan beugrottak pénzt szivattyúzni, azok hanyatt homlok teszik majd fel eladásra a kártyákat, vagy pedig nézegetik otthon a sarokban, a lényeg, hogy bukni fognak rajta, lehet nem is keveset.
A nagy kérdés, hogy mennyi lesz a matek, illetve hogy meddig tart ki a mostani magas árfolyam.
Viszont azt ne felejtsük el, hogy a használt piaci őrület most megint csak a bányászat miatt van így elszállva, ha most nem mentek volna fel az árak akkor nem kínálgatnának egy 5700XT-t 200K-s áron. Illetve van egy olyan tényező is, hogy ha helyreállna majd március április körülre a termelés, és tegyük fel akkor is jövedelmező lenne még a bánya, az is árkorrekcióhoz vezetne, mert senki sem venne 2x áron használt kártyát ha a boltban olcsóbban megkapná. Márpedig eddig a középkategória nem volt horror áron, csak most ment fel mindennek az ára, hogy mindent visznek bányába amin van legalább 6-8GB memória. -
Powerer
tag
válasz
aerosmith #53881 üzenetére
Kijönnek azok 1100 wattból is
220w/kártya 97 MH/sec.
Egy hatos rig hozna 582 MH/sec-et, azzal már el lehetne karistolni.
Persze mindez akkor jó, ha azonnal be tudod üzemelni és max 1000 Euróért veszed a kártyákat, de leginkább ennél kevesebbért.Így a valóságban mindekinek marad az, hogy amit sikerült elcsípni jó áron (3060ti, 3070, 3080), az lesz...
Kérdés ki miben gondolkodik, sok kicsi kártya és több rig vagy egy ilyen 3080-as szörnyeteg.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Építő/felújító topik
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Gyúrósok ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest