- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
madpapa
senior tag
válasz Vigilante #23926 üzenetére
Bár magam is kezdő mining rig építő vagyok, de talán sikerült belőnöm a masinákat. Arra reflektálnék, hogy időnként elszáll a kártyád. Egy egyik gépen random fagyott, újból indult a Claymore, míg aztán bele is állt mindig a gép. Végül kicseréltem a risert alatta és azóta stabilan működik. Most hogy a PCI-E 16x csatlakozó, vagy az azon lévő stabilizátor okozta a hibát, nem tudom. Lehet kicserélem az 5V-->3.3V stab kockát, hátha javul valamit. Ez csak egy tipp. Általában amelyik GPU elmegy, ott a hash lemegy nullára ahogy láttam. Talán így egyszerűbb beazonosítani.
A hashrate csökkenés egyes kártyáknál meg a tippem szerint lehet összefügg a kártya hőmérsékletével. De ez csak egy tipp, de a túlmelegedés ellen így védekezhet a kártya. Persze ez beállítás kérdése is lehet.Én is kérdeznék. RX480/580 kategóriában mi az elfogadható ETH hashrate és ehhez tartozóan mi az a legkisebb teljesítmény amivel ez elérhető. Tól-ig határ érdekelne. Köszönöm!
-
madpapa
senior tag
válasz travix #23949 üzenetére
A tápegység kiválasztásánál ilyen 7/24 es működés esetén az egyik legfontosabb kritérium a hatásfok, amellett hogy mennyi és milyen kábelt lehet indítani róla. Azt gondolom bőven megéri Gold, Platinum vagy Titanium kategóriájú tápot megvenni, mert behozza az árát rövid időn belül.
Kipróbáltam egy LC Power 500W os tápot egy Enermax 87+ 850W -ossal ugyanazon konfigban bányászáskor. Gyenge 100W volt a különbség a falon mérve. Nem mindegy. -
madpapa
senior tag
válasz Reggie0 #23964 üzenetére
Kapcsoló üzemű tápoknál jellemzően a névleges terhelés 50%-nál van a legjobb hatásfok. Most 2-3% hatásfokcsökkenés igazából irreleváns a 100W-hoz képest. 15-25W eltérés esetén tényleg nem lenne miről beszélnünk. De 100W, az már nagyon sok. Legalábbis nekem. Főleg 24 órában folyamatosan. Kiszámolható a hónap végi plusz költség.
Amit ki akartam egyébként hozni az az, hogy csakis jó minőségű, minimum Gold kategóriájú táppal induljon neki az ember. Aztán hogy ki mennyire terheli ki a tápot, az megint egy másik kérdés. -
madpapa
senior tag
válasz KRoy19 #23977 üzenetére
Igen. Itt most nem az a kérdés hogy csinálod-e, hanem az, hogy miért nem csinálod. Azt hiszem a 3 hónap pedig elég kellemes megtérülési idő. Hol van az üzleti életben ilyen jellegű haszon?
De mindenki eldönti saját maga, hogy mit gondol az egészről. Csak az furcsa, hogy sehol nem kapni kártyákat, az nVidia és AMD célkártyák fejlesztésén dolgozik. Jelen pillanatban ez az üzlet 100 milliárd dollár értékű a világban.
Van kockázat. Mérlegelni kell mindenkinek a belátása szerint. -
madpapa
senior tag
A youtubeon ezernyi video van erről meg a fórumokon is téma. Én is csak ezt tudom ismételni, hogy ZECre való inkább az okosok szerint az nVidia. ETHra kevesebbet fog jóval tudni mint az RX lévén ez csak 192 bites, míg az RX-ek azok 256bitesek. ETHra kb. 20MH/s-t tud a GTX1060, ami elég sovány.
-
madpapa
senior tag
válasz Sidorovich #23988 üzenetére
Ha elég 30cm-es USB3.0 kábellel, tőlem megkapod 2.000-ért. Ma jött csomagom.
Sidorovich: Igen. A semmihez képest mindenképp jóval több, és ha nem lehet kapni valamit akkor abból kell gazdálkodni ami van. Néhány héttel ezelőtt húztam a szám amikor ASUS RX580-8GB-t volt kb. bruttó 90-ért ma már nem tenném.
[ Szerkesztve ]
-
madpapa
senior tag
Keresek Sapphire Nitro+ RX480 4GB Elpida memóriás kártyához moddolt VBIOS-t. Amit találtam és feltöltöttem hibásan működött és a WIN7 leállította a kártyát. A Polaris editorral meg értem hogy mit kellene csinálnom, de olyan blődségeket ír ki frekvencia értékek helyett, hogy bele sem kezdek.
-
-
-
madpapa
senior tag
Mint pénz/coin váltó, hallott erről valaki?
https://anycoindirect.eu/
-
madpapa
senior tag
H81 Pro BTC lap mennyiért ment az iPonnál amikor volt?
-
madpapa
senior tag
válasz G viktor #24615 üzenetére
Nem tudom használsz-e MSI Afterburnert? Ha igen, nyisd meg és válaszd ki a kártyát, állítsd be a memória és GPU frekvenciát mert valószínű, hogy egy totálisan elrontott beállítással működik. De ez csak egy ötlet. Nálam Radeonok esetén pl. volt ilyen jellegű hibám és így tudtam orvosolni.
[ Szerkesztve ]
-
madpapa
senior tag
A célhardver akkor éri meg ha olcsóbb lesz a VGA minereknél. Hisz ezt csak erre lehet használni. Ha egy ilyen annyiba fog kerülni mint egy VGA-s farm, akkor mehet a lecsóba, ha lejárt az ideje. A VGA-t meg valamilyen áron még el lehet adni majd akkor is, ha a hashrate-je már nem kielégítő.
Valószínű hogy egy elég durva árral fognak indítani. Kérdés megéri-e majd? Talán ha első körben bevásárol valaki, akkor igen. -
madpapa
senior tag
Az érdekelne, hogy dual-mining mennyire rentábilis és mi a második coin amit érdemes farmolni, pl. solo ETH-hoz képest?
-
madpapa
senior tag
Miért adná el sokkal olcsóbban ugyanazt a GPUt bányász kártyával, amit videokártyára is rá tud építeni? Itt max csak a lemaradó körítés miatt lesz olcsóbb, és ahogyan mondod, nem fogja megérni azt hogy megvedd, mert utána kuka, ha kifutott. Most 20-30 dodóval lesz csak olcsóbb mint egy normál videokártya ahogy olvastam. Az nem egy komoly árelőny.
[ Szerkesztve ]
-
madpapa
senior tag
válasz Vigilante #24709 üzenetére
Nekem volt ilyenem, de az egyik VGAm hashe ingadozott addig, míg a VGA drivert újra nem telepítettem. Amúgy az, hogy ha szarrá vannak tuningolva a kártyák borzasztóan bizonytalanná teszi a rendszert. Ne húzd a kártyákat tökig, mert az üzemkieséssel többet vesztesz mint amit a tuningon nyersz. Írtózatosan sokat vergődtem én is a tuninggal aztán ráhagytam hogy a végletekig kihúzzam, meg a fogyasztást csökkentsem. Érdekes módon azóta stabil a rendszerem.
-
madpapa
senior tag
Százalékosan milyen költséggel jár amikor a coinod a számládra utalod? Hallottam egy helyről, hogy pl. cex.io-n keresztül kb. 15% a tranzakció, bár lehet ebben már benne van az utalási is. Tehát pl. Kraken és a többi milyen marginnal dolgozik?
-
madpapa
senior tag
Pusztán pénzügyi és műszaki adatokat nézve, ugyanazon árból tudok venni 3db RX460/4GB-t RX470/8GB helyett. RX460 kb. 50W-t fogyaszt, míg az RX470 80-90W-t. RX460-t ETH-ra tudom 13MH/s-re tuningolni, RX470-t kb. 26MH/s-ra. 3x13 az 39. Ergo minden szempontból jobb az RX460 beruházás, mint majd 3x annyiért RX470-t. Van-e más összetevő amit nem vettem figyelembe?
[ Szerkesztve ]
-
madpapa
senior tag
Lehetséges, hogy a CEX.IO-n este verifikáltattam magam, ma már zöld az út az előtt, hogy utalgassak róla ide, meg oda? Ez elég gyorsnak tűnik.
-
madpapa
senior tag
Nicehash benchmark mennyi idő alatt fut le? Elindítottam azt a 0/9-ből csak állt és nem mutatott semmit. Gondolom azért nem órákig tart.
-
madpapa
senior tag
válasz Zotya984 #25036 üzenetére
Kérdés mennyire van széttuningolva? Nekem az egyik kártyán borzasztóan elkezdett ugrálni a hashrate. De ez attól volt hogy a GPU frekijét folyamatosan változtatta, mert tényleg melege volt a kártyának és próbálta a határértéken belül tartani. Az Afterburbben nézd meg ezt és a Powerlimitet vidd feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
madpapa
senior tag
válasz Zotya984 #25045 üzenetére
Csak egy példa a masinámról. A képen a fekete vonal mutatja a hashratem alakulását. A kép bal oldalán jól látszik hogy a GPUk folyamatosan szabályozzák le magukat, mert melegük van, mi több ki is esik valamelyik. A jobb szélén érdekes módon egyenes a vonal, lévén lényegesen hűvösebb van este.
[ Szerkesztve ]
-
madpapa
senior tag
válasz sellerbuyer #25052 üzenetére
Mondjuk biztos hogy van köze a melegedéshez mert máskor nem csinálja, ami persze nem zárja ki azt, hogy a beállítás sem stimmel teljesen. Ez főleg egy kártyát érint, mert az kevésbé tuningolható mint a többi és hajlamos ilyen kilengésekre.
-
-
madpapa
senior tag
válasz Htibimor #26584 üzenetére
Szökik a málna
Ezen jót nevettem, szökik az áram! Maradjunk annyiban, valami rosszul van mérve valahol. A mérvadó úgyis az, amit az áramszolgáltató villanyórája mér. De akár mérhet rosszul az áramszolgáltatói villanyóra is, ha feltételezzük azt, hogy csak ennyi az összfogyasztásod. De ne felejtsd el, hogy az a villanyóra méri a ház többi fogyasztását is.
Ha hívsz is valakit, véletlenül se mondd azt hogy szökik az áram, mert levesznek úgy hogy csak figyelsz!Made my day!
-
madpapa
senior tag
válasz klykkly #26593 üzenetére
Ne már! :-)
Ezt te sem gondolod komolyan. Szökik az áram
Ne keverjük már azzal, hogy esetleg van egy nulla szakadásod, és az áramkör földelésen keresztül záródik. Tehát, nem szökik az, hanem egyszerűen csak más úton alakul ki az áramköröd. Ne állítsuk már be úgy, hogy a föld mint fogyasztó szipkázza a villamosenergiát! -
madpapa
senior tag
válasz klykkly #26598 üzenetére
Ha neked így tetszik, akkor szökjön. De nem szökik az, hanem keresi az útját, hogy merre záródjon be az áramkör. És ő tudja a fizikát, mert meg is találja. A szökés ugye az az lenne, ha elillanna. A gáz az szökik például, mert az elillan a levegőbe. Az áram nem fog elillanni. Szóval nem szökik
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Synology NAS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest