- Proxmox VE
- Sweet.tv - internetes TV
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Starlink
- Hálózati / IP kamera
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Amazon Prime Video
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ff-thomas
aktív tag
-
ff-thomas
aktív tag
válasz aleister #28096 üzenetére
igen, neked, javítottam + kiegészítettem.
-ttli 80 jó lehet, de a többi paramétert is használd sztem, powlim mehet -20 -ra. meg a biztonság kedvéért a -tstop -ot állítsd 85 vagy 90-re.
a ttli jó, de hagyj nagyobb sávot a -tt és -ttli között, legalább 5-10 fokot. simán lehet, hogy 100%-on fogja tekerni a ventit -tt 70 vagy 75 esetében is.. de ez normális ennél a kártyánál nyáron.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
aleister
veterán
-
Omli85
őstag
válasz aleister #28430 üzenetére
200-as szériára nem kel dagfix driver szóval nyugodtan mehet a régebbi driverrel. Nem fog gyorsulni a beta drivertől mivel a lassulás az RX szériát érintette csak plusz régebbi driverrel az MSI AB is normálisan működik.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
cuko
aktív tag
válasz aleister #28597 üzenetére
Mármint merre indultál ki abból a cikkből?
"Radeon RX 560 Pulse Mining 4GB"
Ez a mining kari kicsit többet tud, cserébe drágább is, ahogy nézem nehezebben beszerezhető, valamint a resale value-ja a sima 560-asok alatt lesz (plusz egyventis hűtés nem tudom, mennyire jól megoldott a Pulse-nál).
De ha találtál olyat, aki 50W-on tud nem tudom, mennyit, vagy visz simán 15MH/s fölött, akkor miért nem oda linkelsz?Szerintem is <15MH/s a reális, 14-15MH/s húzva (volt Asus STRIX 560-as rigem, tovább is adtam rajta, mert felfelé váltottunk 1060-as rigre).
Összegezve: szerintem nincs értelme, nem éri meg annyira. Használt / aprón hirdetett új 570-et, 1060-akat néznék én inkább (most van pl új 570 80k-ért is, ahogy látom). De össze tudod rakni egy Excelben te is mindezt szépen, kártya ára - várt teljesítmény (minél több fórumposzt alapján, illetve ahhoz a márkához/típushoz, amit te konkrétan nézel) - fogyasztás/változó költség - egyéb beruházás (ha pl tápot kell cserélj, hogy vigye). A végén kiszámolsz egy Ft/MHs értéket, az alacsonyabb jobb.
(számolhatsz még egyéb tényezőkkel is, pl. amortizáció mértéke kisebb/nagyobb, egyéb várható problémák/költségek (két kártya befér a gépházadba? kell venni hozzá plusz ventit várhatóan? risereket kell venni?)[ Szerkesztve ]
-
-
westlake
félisten
-
cuko
aktív tag
válasz aleister #28605 üzenetére
Nem tudom, hogy észrevetted-e, de ahogy néztem, az összes alacsony fogyasztásos / alulfeszelt példánál amit linkeltél, kisebb teljesítményt hoztak:
- 690W 6x karival, 81MH/s total (13.5MH/s/kari - ezek 460-asok egyébként)
- 384W 5x karival, 54MH/s total (10.9MH/s/kari)Szóval lehet alacsony fogyasztású, vagy jó teljesítményű RX 460/560 is, de nem egyszerre.
Nekem 4db kétventis Strixem volt, OC nélkül 11.8-12 MH/s-t mentek, 330W-on, 60 fok alatt tartva magát max 50-60%-os ventikkel.
36k-ért milyen 560-asok?
én továbbra is inkább vennék 1db nagy karit, ha nincs egyértelmű előnye a kicsiknek Ft/MHs arányban. -
janos666
nagyúr
válasz aleister #28945 üzenetére
Viszont ha valamiért úgy gondolod, hogy legalább annyit csökkenhet a hardware ára, mint amit keres, mielőtt tényleg értelmetlen lesz tovább hajtani, akkor jó döntés lehet még ma eladni (eljátszható ez hasonlóan azzal is, ha nemsoká lejár a garancia a hardware-ről, amitől nehezebb lesz eladni és kockázatosabb tovább üzemeltetni).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
mepet
addikt
-
ff-thomas
aktív tag
válasz aleister #28967 üzenetére
köszi az update-et, én nem néztem azóta, hogy kijött a driver aug-ban.
egyébként nyomtad a DDU-t, meg a driver feltelepítése (és reboot) után a patch-et, majd még 1 reboot és utána nem működött? nincs tapasztalatom win7-tel, a rig-eken win10et használok, mióta ennek a marhaságnak nekiálltam.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
mepet
addikt
-
mepet
addikt
válasz aleister #28989 üzenetére
Új polaris BIOS editor: egyetlen gombnyomásra: Sapphire referencia RX470 elpida 4GB: nem működik. Csak a 2000-es timinget szerkeszti, természetesen így nem fog növekedni a hashrate a memória órajel növekedésére. Vissza is csináltam kézzel, az 1500-as értéket írtam minden ez alattihoz, mint korábban.
-
sugrath
csendes tag
válasz aleister #29146 üzenetére
Két lehetőség:
1. Miután elindítottad a programot a 0-9 számokkal tudod ki/be kapcsolgatni a GPU-kat (értelemszerűen azt kell megnyomni amelyiket ki-vagy be akarod kapcsolni, pl. ha az 1. kártyát, akkor megnyomod a 0-át, ha a 2. kártyát ,akkor pedig az 1-est).
2. Bat-ba, config-ba a -di használatával tudod tiltani/engedélyezni a kártyát. (ebben az esetben nincs lehetőség a programon belül kapcsolgatni).
EthDcrMiner64.exe -epool eu1.ethermine.org:4444 -ewal ADDRESS.MINER -epsw x -mode 1 -di 0
Ebben az esetben csak az 1. kártyával bányászik.
[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
válasz aleister #29554 üzenetére
@aleister: Az ethpool.org -ot is ugyanazok üzemeltetik, akik az ethermine.org -ot, de - ahogy az ethpool oldalán felül a sárga sávba látszik - ezt kifejezetten solo bányászoknak működtetik. Sztem legalább 500MH/s -kel érdemes itt csákányolni, de inkább 1GH/s felett. Mondjuk nem tudom, hogy mennyivel termelnél többet, mint egy "normál" pool esetében. Valószínűleg nem sokkal, legalábbis a pool hash-t nézve elég kevesen vannak rajta, ennél sokkal többen rendelkeznek nagyobb bányával, gondolom minden nagyobb szereplő inkább ilyen pool-hoz csatlakozna, ha jobban megérné.
Talán emiatt lehet érdekes: "We pay uncles & transaction fees"
Valaki tesztelte már az ethpool-t, érdemes 1GH/s felett átmenni oda az ethermine.org -ról? Most már csak a kíváncsiság hajt, meg mert nem akarok tudatlan maradni a solo-pool (érdekes, kissé ambivalens ) témában.
Bocs, látom, h AAnti már válaszolt.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Yany
addikt
válasz aleister #29726 üzenetére
Röviden: a blokkláncot 25-én lemásolják és a saját coinjuk (BTG) onnantól azon fog üzemelni. A legacy BTC minden funkcionalitását lemásolják, egyedül a PoW algoritmust cserélik le GPU-only-ra, hogy az ASIC hatalmú gigacégek pl. kínában ne legyenek képesek túlerőre és így a bányászok számára elérhető jussok javára szert tenni. Decentralizálni szeretnék a jutalmazást és természetesen a tranzakciók feldolgozását a világon. Szépen hangzik, de sok kérdést is felvet a cikk, amit linkeltem. Magyarul itt is érintve van a téma: @variance.hu
A fork (~duplikálás, elágaztatás) után lesz gyakorlatilag 2 blokklánc, ami okt. 25-éig azonos (hiszen addig csak BTC-vel ment), majd ezután folytatja a maga útját a BTC, mintha mi sem történt volna, de a 25-i elágazástól kezdve a BTG is viszi tovább a lánc saját verzióját saját ökoszisztimával, algoritmussal.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Erwinke
aktív tag
válasz aleister #29895 üzenetére
Ilyesmi nekem sem ismeri fel a több GPU-t. De pl a Claymores dual folyamatosan kiirja a hőfokokat ill a ventillátor sebességét.
Próbáltam AMD r9 390el + GTX 980Ti-t összeraktam. Elindult, de csak az AMD bányászott. Ugyan azt irta 2nél is mint a fentebbi problémám, szal valószinű, h Neked is menne bányászat alatt mind. Illetve Crossfiret ha nem kapcsoltad ki akkor az lehet gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest