- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom120514
őstag
válasz Shkiz0 #40430 üzenetére
Ez a mostani idétlen árakkal jó csak, tisn kollégával értek egyet. Én is akartam venni, végül új lett, mert mindig túl vannak árazva, új árak fölé. Nem törekedtem minimalizálni, így is 4.000.-/Mhs áron épültek az enyémek, ez meg ugye közelít a hathoz...
Never go full retard.
-
-
cuko
aktív tag
válasz Shkiz0 #41848 üzenetére
A Strix OC-nak a nagytesója van nálunk, 580/8G.
A hűtése nagyon jó, plusz az extra változat miatt remélhetőleg jobban tartja majd az értékét, fénykorában 29 körül ment falból felvett 750W-on, de egy ideje két kártya 26 körül produkál már csak és nem volt időm/energiám kisakkozni, hogy miért.Szerintem nem rossz kártya.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Shkiz0 #41874 üzenetére
arra figyelj, hogy az 570 Strix és az 580 Strix hűtése nagyon-nagyon nem ugyanaz, értelem szerűen az 570-esé gyengébb, a GPU-t jól hűti, de a VRAM nem érintekzik a bordával, csak a ventik levegője hűti, VRM dettó és nincs backplate, úgyhogy a hátlapi komponensek is tudnak melegedni rendesen, bár ez a rigre szerelt ventikkel szerintem orvosolható.
az 580-on azt a hűtést használják, mint a GTX10xx szérián, na az tényleg best of kategória.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
aleister
veterán
válasz Shkiz0 #42033 üzenetére
Fogalmam sincs. 100valahány GBP volt szállítással együtt. Preorder-ként rendeltem 3 vga-t. Az RX 480 Armort visszamondták 2 hónap múlva. Januárban megjött ez. A 3. meg még mindig az éterben van.
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
nagyúr
válasz Shkiz0 #42251 üzenetére
Amúgy az normális, hogy alapon 22Mh/s-et tolnak a kártyák, adrenalinban compute mód van kiválasztva, és memória órajel emelésre semmit se reagál? (1750->2000)
Nincs még bios mod megcsinálva, de gondolom ettől még kéne minimálisan gyorsulnia nem?
A vega esetén ez szépen skálázódik, itt viszont semmi.
Van köze a bios módhoz?Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Pioneer
őstag
válasz Shkiz0 #42278 üzenetére
A 2. képen látni, hogy a tápod 352 Wattot vesz fel a falból, 2 db kártyával bányászás közben.
A rendszer kb. 52 Wattot fogyaszt (kapcsold ki a bányászást és csinálj egy print screent ismét), a maradék 300 Wattot pedig a két kártyád.Akkor a valós fogyasztása a kártyáidnak 150 Watt / db és a köszönő viszonyba se nincs a HWInfo becsült (85W-87W) fogyasztásával...
[ Szerkesztve ]
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Pioneer
őstag
válasz Shkiz0 #42292 üzenetére
Nem, nincs úgy, mert te konkrétan ezt írtad:
"GPU1: 1200MHz/1100mV 2000Mhz/900mv 85W fogyi 28.6 - 28.9 Mh/s
GPU2: 1200MHz/1100mV 1985Mhz/900mv 87W fogyi 28.1 - 28.3 Mh/s"Holott a valóság: 2 x 150 Watt
[ Szerkesztve ]
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
fogtunder
nagyúr
válasz Shkiz0 #42301 üzenetére
Szerintem meg nem. A 100W-os power limittel futó kártyáim (6db) alaplap, processzor, egyebekkel falból 700 wattot vesz fel a tápon jelentkező veszteség miatt és az ELMÜ ezt fogja számálázni, ők sajnos nincsenek tisztában vele, hogy a Corsair Link mit ír.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Pioneer
őstag
válasz Shkiz0 #42301 üzenetére
Persze én sem hittem el a 80-90 Wattos kártyáid fogyasztását. Viszont ez elég megtévesztő lehet a azoknak, akik nem annyira jártasak a témában. És azoknak is megtévesztő lehet, ha valaki most cseppen bele a témában és azt írjátok neki, hogy egy belőtt kártya 80-90 Wattot fogyaszt mining közben (holott a valóság 150 Watt) . Az áramszolgáltató sem az általad írt "Fő fogyasztást" fogja kifizettetni, hanem a teljes fogyasztás!
Ráadásul ez elég megtévesztő is a többiek számára, mert ha az általad megadott értéket szorozzák fel a pl.6 db kártya számával, akkor a valós fogyasztás helyett 300-400 Wattal kevesebbet kapnak!Szimplán hülyeség a "Fő fogyasztást" venni alapul a teljes fogyasztás helyett. Igen is venni kell egy fogyasztásmérőt és azzal kell monitorozni. Nem szabad sajnálni 2-3e Ft-ot egy több százezer vagy milliós Rig-től.
-
Pioneer
őstag
válasz Shkiz0 #42307 üzenetére
Így már kezd hasonlítani az igazsághoz, de még mindig nem pontos.
Amúgy soha nem a kimenő teljesítménnyel számolunk fogyasztást, hanem felvett értékkel. Mert ahogy fogtunder kolléga írta, az áramszolgáltatót egy kicsit sem érdekli a tápegységed hatékonysága, kőkeményen a valós felvett fogyasztás fogja kiszámlázni.
352 Watt a teljes valós fogyasztása a Rigednek, ebből 68 Watt a rendszernek. 284W/2 azaz 142 Watt kártyánként.
Egy 8 kártyás rendszernél már közel 60 Watt a difi. Így nem tűnik olyan soknak de éves szinten, már 1-2 tízezressel is több lehet a villanyszámla.
-
Pioneer
őstag
válasz Shkiz0 #42313 üzenetére
Nekem is volt 3db R9 295X2 Dual GPU-s kártyám, na azok összesen 1500 Wattot zabáltak bányászás közben (170 MH/s), alapjáraton. Aztán vettem egy fogyasztásmérőt és sikerült lehúznom 1200 Wattra a 3 kártya fogyasztását (megmaradt a 170 MH/s érték is).
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz Shkiz0 #42380 üzenetére
nekem is 2 tizeddel jobb lett, utana kifagyott
ez a vacakolos rigem, szoval most hogy vegre elindult 3 kartya -2 tizeddel, egy kartya +2 tizeddel hagyom(vegul is kb mindegy, hogy 30.7, vagy 31.1)
(nekem ezek az amd-k nem jonnek be annyira, a 1060-okkal tenyleg semmi gond nincs, de ez a 4 570 2 1060-as rig nem az igazi, mindig van vele valami.)
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz Shkiz0 #42388 üzenetére
most peldaul a 2-es kartya vacakol
felugrik 0.944, 1.015V-ra a feszko, holott overdrivetoolban 0.850 van beallitva a mai fagyas elott atomstabilan tartottak istenyleg nem ertem, 3x futtatam le az odt-t
szerk: viszont elorelepes, hogy sikerult belonom a keccak-ot ugy, hogy az ETH teljesitmeny nem esett, ez a multkor nem sikerult (odt-ben feljebb vettem a venti temp limitet 60-rol 70 fokra)
[ Szerkesztve ]
-
Bathalsar
aktív tag
válasz Shkiz0 #42488 üzenetére
Nálam a 3. kártya gyengébb a többinél, memória órajelben kevesebbet tud (1975 helyett csak 1900 MHz). Az első kettő viszont megy 1975-ön, de ezek közül is az első azóta hash-el kevesebbet, mióta kikapcsoltam az IGP-t, hogy tudjam állítani Afterburner alatt a feszültségeket.
Ha 1050 MHz-ről emelem a GPU órajeleket, akkor a hash értékek minimálisan emelkednek: 1-1.5 MH/s együtt, a három kártya esetében. A fogyasztás pedig elszalad 380W-ról 410-420W környékére.
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest