Új hozzászólás Aktív témák

• Chappy

tag

Ez az üzenet egy újabb üzenet arról, hogy miért ne kezdjetek bele

Be írom én is a tapasztalatokat akkor. Nem rég kezdtem, januárbna meglett az alapdiplomám és kitaláltam, hogy jutalomból veszek magamnak játszani (untam a hd3000-et :D ) egy gtx 660 kiméretű kártyát, de végül hd 7870 lett (meg mellé rendes ház és táp, de egyszer élünk). Bányászgattam 2 hétig (i 13 270 kh/s + tudok dolgozi, i 19 370 kh/s) , játszottam, túrtam mindent, lett pár coinom, pénzben nem sok, ráadásul rájöttem ,hogy a pénz kiszedése egy jó nagy szarakodás. Kerestem alternatívát, és hát rögtön ebay. Na, első tanulság, amit olvastam, ebay-en ne adj el coin-t, mert nem véd meg semmi és tuti bukod. Viszont találtam jobbat: mining contractocat árultak, azaz bányásztak másnak. Na mondom ez jó lesz, mert instant pénz egyetemistának jól jön, meg nem trükközünk itt.

Árultam a miningot, több konstrukcióban, 1 óra, 12 óra, 24 óra, 1 hét, vették össze-vissza, de eléggé fogyott. A paypal minden tranzakció után levon $0.30 + 5.4%-ot (vagy mittomén), az ebay meg minden eladott terméknek a 15%-át (ez trükkös, mert paypalról húzza vissza később), de gyakorlatilag az eladótt ár 70%-a jó becslés. Így történt, hogy 1 hónap alatt majdnem megtérült a kártya ára (kb. 40eFt-ot hozott), viszont a köv hónapban már csak 25 eFt (!) jött be. Hogy mi történt? Hát lett asic miner, jobb áron is árultak contractokat, bedőlt az mt.gox, esett a btc ára, többen beszálltak, cex.io felhős bányászás stb.. De most gyakorlatilag már 2 napja nem tudom eladni (nem is foglalkozom már annyira vele). Mellette persze szarakodás egy kicsit, mert írogatni kell (mondjuk én automatizáltam a folyamatot teljesen, ebay-ről leszedte a program az eladási adatokat meg paypalról hogy kifizettek-e, aztán ütemezett és bányászott). De nem kellet sokat utánaolvasni, hogy smint váltsak, háromnaponta ránéztem a cryptsy-re, hírekre, néha megnéztem itt miket írtok és ennyi, nem 0-24-ben néztem, hogy mikor mit kell bányászni (a middlecoin meg a próbák során mindig szarul adagolt nekem úgyhogy hanyagoltam).

Egy ideig agyaltam a bővítésen, de egy 280x-ért sajnáltam 80-90 eFt-ot, a táp is legalább 30-40, a mostani állás szerint pedig 4-6 hónap alatt térülne meg. (Olyanba meg ami naponta ugrál nem fektetünk ha ennyi idő alatt térül meg, kivéve ha nem sírunk sokáig ha elúszott a lóvé.) A piaci előnyöm az volt, hogy nyugati szemmel nézve kisebb pénzekért lehetett nálam hashratet venni (persze kevesebbett), valamint az első hónapban jobb fajlagos áron tudtam adni a bányászatot az ingyen áram miatt mint mások (direkt így áraztam be, mert versenyképesnek kellett lennem, és kevesebb ingyen pénz jobb, mint nulla ingyen pénz).

Ja, az egész sztorihoz hozzátenném, hogy ingyen volt az áram, a kártyát meg gamelni vettem ,csak ugye munka/tanulás közben játékra nem sokat használja az ember (1 hétre vettem eredetileg a kártyát). A táp és ház meg már érett mert hkc házban meleg volt már minden vinyó, a hkc táp meg már kezdett zúgni 2 év használat után, és féltem hogy robban.

TL;DR: mindent számolj ki jól, olvasd el háromszor az első posztot, vedd figyelembe, hogy hashrate-diff nő, jövedelmezőség csökken, egyik napról a másikra bedőlhet minden. Ha meg nem hiszel benne, el se kezd (én nem hiszek, csak jó magyar modjára ingyen pénz mindig kell)

Egyébként vicc, hogy btc asic miner még mindig sokba kerül, és egy év alatt se térül meg az ára.

Azt viszont bánom, hogy mikor 2013 januárjában vizsgák után rátaláltam a btc-re, sajnáltam 5eFt-ért btc-t venni, mert ennyire idétlenségnek ítéltem, és lám, mily szép lufi keletkezett. De ilyen az élet, mások is megdolgoznak a pénzért.

Ugyanitt 0.025 BTC némi szeszpénzért eladó.

Új hozzászólás Aktív témák