Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Imafett #15195 üzenetére
Á, ez a cerka új, amikor legutoljára néztem, még nem volt cerka 1150-be. Biztos a bányászok kedvéért adták ki
-
Imafett
aktív tag
válasz
Manson #15194 üzenetére
Szerintem I5 felesleges
helyette INTEL Celeron G1820 2.70GHz 1150 BOX
cpuhűtő (remélem viccnek gondoltad) nincs kihasználva a processzor, szóval felesleges
ssd helyett egy pendrive"Ebből indítanánk is rögtön egy pool-t," ezt nem teljesen értem
Az ötlet jó, de én nem csatlakoznék, nekem nem termék kell jelenleg hanem BTC.
Ennek ellenére sok sikert! És bátor tett lesz ha belevágsz, most. Engem lehurrogtak itt már 2,5hónapja is hogy akkor be merek szállni milliós tétellel.. szóval erre készülj! -
pappkarcsi
senior tag
wafflepool 3.8Mh-re.
2014.03.10 14:00 Balance 0.0000000,
2014-03-11 09:45 Balance 0.01248082 -
N.Ferry
senior tag
válasz
Mesterlovesz #15187 üzenetére
Van is egyből egy új állásod!
Ennyi kört managelni jó kis feladat lesz. -
baji
tag
A kicsit soványka 2 Mhs-emmel és is beszállok
-
Reggie0
félisten
válasz
Mesterlovesz #15183 üzenetére
Stratum proxy-t csinalj es odairanyitom a gepeket, aztan oda iranyitod ahova csak szeretned, radbizom. Csak jojjon be nekem heti 1 btc.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Reggie0 #15172 üzenetére
Ok, de nem arról beszéltünk, hogy fizikálisan odaadjátok a Rigeket, hanem arról, hogy én menedzselem a bányászatot! 8) Nyilván minél többet eszik egy gép, annál többet kell termelnie, hogy kihozza legalább a villanyszámlát. De szerintem a minimálisan elvárt napi bevétel bármelyik most futó altcoinból kihozható.
-
válasz
folditomi #15173 üzenetére
Kicsit se félelmetes, hogy regisztrálni akartam az mtgox.okaypool.com-os pool-ba, de azt mondta, hogy az emailcímem már használatban van.
Mondjuk a legutóbb generált okaypool-os acc-om jelszavával sikerült belépnem, úgyhogy ez a pool admin ajándéka, hogy nem kell náluk minden coin-hoz újraregelni (pedig két másik coin-hoz már biztos regisztráltam náluk, nem csak egyhez).
Ma ezt fogom bányászni, pedig megfogadtam, hogy ASIC-os scrypt-et VGA-val többé nem.
-
GG888
senior tag
Erről az oldalról (markets.cx) tud valaki mondani valamit?
Lényegében olyan, mint a cex.io, azzal a különbséggel, hogy nem BTC-ért vehetsz GH/s-t, hanem
LTC-ért KH/s-t.Gondolkodám egy kis befektetésen....
Más:
Gridseedet lehet rendelek nemsoká... akitől a risert szerzem be, tud ilyet is, kicsit jobb áron, mint amennyiért láttam a neten. -
oleslie
aktív tag
végülis jah ... igazad van, alapvetően egy kártyacserélő oldal volt. nem csináltak mást, csak visszatértek a gyökereikhez.
De ... tegnapi hír: lekapcsolták simon gábort, és találtak az ő fényképével, adataival, egy hamis(?) afrikai útlevelet, amivel nyitott bankszámlát. Ha ezt itthon meg lehetett csinálni, akkor külföldiában is. Így ha ezek az adatok a "megfelelő" kezekbe kerülnek, lehet felkötni a liberót, jönnek majd a fizetési felszólítások olyan hitelek kiegyenlítésére, olyan bankoktól, amikről még nem is hallottakps.: kellett nekem tegnap a rossz hírt hozó felnégyelésével viccelődni, megyek gyónni, meg felveszem az utolsó kenetet
-
oleslie
aktív tag
na, valami ilyesmire gondoltam, amikor azt írtam, hogy nemszívesen bíznám a legszemélyesebb adataimat egy tengeren túli
cégrebagázsra"...Forbes reported that another post on the bitcointalk forums (also since deleted) claimed to have 20GB of stolen Gox data on a hard drive that they were willing to sell to cover their bitcoin losses. This supposedly included all user information, including photo ID scans from customer applications"
Mt. Gox Hackers Claim to Release Transaction Details, CEO’s Personal Data
-
folditomi
tag
Mt. Goxcoin
Érdekes -
Reggie0
félisten
válasz
Mesterlovesz #15170 üzenetére
Azert arra nem art vigyazni, hogy nagy gepparknak nagy a villanyszamlaja is. (Esetemben 4300Ft/nap.)
-
bandito1
csendes tag
válasz
Mesterlovesz #15165 üzenetére
Én is beszállok pár MHs-el.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
t72killer #15169 üzenetére
Ez igaz, van benne "spekuláció" de inkább előre gondolkodás és sok-sok utánaolvasás. Amikor először léptem be erre a fórumra akkor volt nekem is egy ilyen provokatív kérdésem, hogy miért kell bányászni, hiszen magas az áramszámla, drága a konfig, egyszerűen tőzsdézni kell a konfig árával ahelyett , hogy hardver-t vennél belőle. Aztán persze rájöttem én is, hogyha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nem lenne egy bányász sem a Földön.
A helyzet az, hogy amint nem bányászol csak vásárolsz és eladsz, a piac összes negatív hatását beszívhatod. Mert indulásnál általában nincs váltója az érméknek, ezért csak fórumokon lehet őket megkapni, légből kapott árak alapján. Ami aztán vagy bejön, vagy nem. Ha megvárod, hogy váltóra kerüljön akkor is érvényes ez, példa a Zedcoin, bekerült a Mintpal-ra kezdett 1000 sat-on, felment 5000-ig visszaesett 1000-re, most pedig 2000 körül szerencsétlenkedik. Ja, és a felfutás kb. 5-10 percig tartott, ha nem figyelem direkt, akkor simán lemaradok róla! Vagy még jobb példa a GPUcoin, kezdett 1000 sat-on, fél nap múlva 50 sat lett az ára! Ha csak kereskedek és látok benne fantáziát, megveszem 1000-en, indulásnál, hogy majd felmegy, alszom egyet, mire felkelek elment a befektetésem nagy része...Ezért gondolom azt, hogy a "spekuláció" csak bányászattal összekötve lehet hosszabb távon nyereséges, mert a bányászott érme tulajdonképpen egy kreált dolog, az áramszámlán kívül, nem kerül semmibe (most a hardver árát hagyjuk ki, nem ez az eszmefuttatás lényege), így az ember nyugodtabban spekulál vele, lehet várni és stratégiát gyártani az eladásra. És persze nem kell minden nap a "szuperérmét" kutatni, vannak napok amikor csak a fennmaradás a cél, üres napok amikor nincs semmi értékelhető újdonság, akkor kell a jól bejáratott, vagy éppen aktuális jól bejáratott érmét bányászni, amivel megvan a napi elvárt minimum.
-
válasz
Mesterlovesz #15165 üzenetére
Átfogalmaznám: nem csak a konfiddal érted el, hanem a brókerképességeid is erősen benne vannak a dologban (mikor kell beszállni, eladni). Egy új coin simán lehet közép-hosszútávon bukta is, amit ügyes kiszállással ki tudsz/tudtál védeni.
Persze itt a kérdés, mi a jobb? simán kp-t beletolni a coinba, tőzsdézni vele, vagy bányászni
-
somogyipeti
csendes tag
válasz
pappkarcsi #15121 üzenetére
"2800khs az kb 3 rosszul beállított 280x, ami amúgy ~800w-ot eszik."
Hogy állítod be 933 Kh/s-re /db ?
-
Ha valakinek van DarkCoin sph-sgminer tapasztalata, főleg ha Hawaii GPU-kkal, akkor segíthetne. Most, hogy az előbb írtam róla, megint elindítottam a programot, és az lett a vége, hogy szívhattam egy kis friss levegőt.
A sima és vertcoin-os scrypt-re is jó config-on annyit változtattam, hogy 11-re csökkentettem az I-t, mert korábban már rájöttem, hogy közvetlenül vagy közvetve, de a magas intensity-től fagy le a gép. Így ment ~250Mh/s-el. Akkor a programon belül elkezdtem piszkálni az Xi-t (főleg, hogy ez finomabban állítható, mert valahol 12-es és 14-es I közt kezd el fagyni), és 100-on már ~2200Mh/s-t adott (bitcointalk-os fórum szerint 2500 körül kell adniuk ezeknek a kártyáknak DarkCoin alatt), de még nem is stabilizálódott az érték, mielőtt mehettem resetelni.
A concurrency értékkel lehet a baj? A sima és X-es 290-esekre is a shader-ek számának a nyolcszorosát adtam meg (ez a minimális érték, amivel litecoin scrypt alatt még nincs HW error). Vagy a lookupgap-en kéne változtatni? Netán ez egyszerűen csak ilyen, és próbálkozásos alapon meg kell keresnek a legmagasabb Xi értéket, amivel még nem fagy le?
-
törölt tag
én is beszállnék - 5.2 mh
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
nanunanu #15159 üzenetére
Lehet, hogy így van. Azonban amit én eddig bányásztam, azoknál is volt, hogy egy 30-40-50 Mhs-es valaki ráugrott a dologra, de mivel eleve kevesen kezdték el bányászni (nem mindet persze) ezért ezt a mennyiséget az érme normális módon "lekezelte" nem nőtt hirtelen a diff, stb. Persze volt olyan is, aminél 10 perc után már ezres nagyságrendű diff volt, de érdekes módon az is hozott egész szépen.
Tudom, hogy vannak mindenkinél rejtett Mhs-ek a "fiókban" de biztos, hogy mindenki sorban állna azért amit esetleg én "elértem" a saját kis konfigommal? Ahogy összeszámoltam van ugyan jelentkező, de azért nincs több száz Mhs az asztalon. Egyébként meg egyelőre nem is mondtam, hogy egy ilyen farmot üzemeltetnék! 8)
Persze pénz beszél...de azért a felelősség nem kicsi és azért ha már egy ilyenbe belevágnék, azért helyt is kellene állni, legalább alapszinten, ami ebben a hirtelen változó diff-ű mikrouniverzumban nem egyszerű. (de azért annyira nem is bonyolult, csak kicsit többet kell vele foglalkoznom)
Egyelőre elteszem ezt a gondolatot holnapra, aztán esetleg el lehet játszani vele elméleti szinten. Ha van viszonylag egyszerű módja a kivitelezésnek akkor meglátjuk.
Egyébként a multipool-ok az aktuális jövedelmezőséget nézik, vagyis tulajdonképpen hátrányból indulnak, hiszen a már meglévő, beindult érmékre hajtanak rá, ahol esetleg a diff már viszonylag magas. Az én "elméletem" lényege, hogy azokat az érméket bányászom amik "majd" értékesek lesznek....
Na, ez még nekem is ördögien hangzott... jó éjt...
-
válasz
Reggie0 #15163 üzenetére
De talán pont ezeket lehet mostanában érdekes VGA-val bányászni a litecoin scrypt ASIC szállingózás mellett.
Ugyanakkor nem mondom, hogy az utóbbi 10 napban bármi olyat sikerült volna kibányásznom bármilyen nem litecoin scrypt algóval, amit már el tudtam volna adni értelmes (zuhanás előttről megszokott) áron. Csak a remény van, de az ugyan úgy lehet bármire.
26.-án lenulláztam minden altcoin egyenlegem. Egy jó része ment OkPay-en át EUR-ban Mt.Gox-ra, egy másik része Kraken-re (és ki EUR VISA kártyára). Azóta már annyi hülyeséget összebányásztam, hogy már el kell kezdeni naplót vezetni róluk, és mind csak várja hogy elkeljen, BTC egyenlegem ~0. (Illetve volt pár apró eladásom, de olyan kis tételek, hogy Kraken-re küldés helyett inkább visszavásároltam belőle más kacatokat, amik épp zuhantak, mert még nem tudtam, hogy most minden csak zuhanni vagy stagnálni fog egy jó darabig.)
-
válasz
Reggie0 #15158 üzenetére
Ez addig jó, míg nem kell három féle programot használni (kétféle N faktorú scrypt, keccak, "sph" vegyesfelvágottak: sphsgminer)
Utóbbiban azt utálom (és ezért nem bányásztam végül DarkCoin-t), mert könnyű vele jéggéfagyasztani a linux-ot úgy, hogy ssh-n sem lehet reboot-olni, hanem ki kell mászni a garázsba, fel a létrán..., pedig vadul változott a sebesség a működő paraméterek közt és fogalmam sem volt hogy elég jó-e, amit épp ad. -
gergomiho
tag
En is 4MHval beszallok ha jon rajta egy napi 0.04-0.05
-
nanunanu
csendes tag
válasz
Mesterlovesz #15145 üzenetére
Ez mind szép és jó
csak azt felejted el, hogy az amit néhány MH/s-el össze lehet okoskodni, az nem megoldható nagyban
Összedobunk neked néhány száz MH/s teljesítményt és a kikiáltott ~100e Ft/hó/MH eredményed egyből a töredékére csökken.
Komolyan összedobjuk neked. 50% pool fee mellett is!De lefutotta ezt a kört már minden multipool
Az induló coinokra GH-ek támadnak
Egyre kevesebb "jumper" mentes coin van
..stbTisztában vagyok vele (meg szerintem mindenki más is), hogy odafigyeléssel több hasznot lehet szerezni, mint egy multipool használatával, csak azt az extra időt nem engedheti meg magának mindenki.
-
oleslie
aktív tag
válasz
oleslie #15155 üzenetére
am csinálgatok sg/cg-minerhez egy webes (html5+js alapú) UI-t
jquery/ajax/jsonp + a gépen fut egy php proxy ami a jsonp request-ből kiszedi a lényeget és átküldi a minernek + stop/start/restart funkcijók, (cfg szerkesztés, több cfg kezelése, indításhoz cfg választás hiányzik még belőle)
sajnos a git-ről letölthető minerrel nem működik, mert az néhány információt nem küld el, így kicsit át kellett írnom az API-tigen, tudom hogy van webes cucc erre a célra, de ahhoz kell egy webszerver, ez viszont bármiről fut (pc/tablet/telefon, csak egy html5 képes browser kell hozzá + a rig-re linux/xinetd/php)
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
Mesterlovesz #15151 üzenetére
ssh-t tudok adni, az nem viszi az erősforrást.
egyébként wafflepool. ma kezdett el hülyéskedni, azt, hogy melyik volt épp az aktuális coin nem tudom.
-
oleslie
aktív tag
válasz
Mesterlovesz #15151 üzenetére
ssh / screen / api (cgwatcher) nem elég? rögtön TV?
-
Reggie0
félisten
válasz
Ha te garantaltan kihozol nekem napi 0.167 btc-t 14MH-val, akkor a felette levo resz lehet a tied.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
pappkarcsi #15150 üzenetére
Ez melyik érme? Beforkolta magát és két blockchain szalad egymás mellett? A dynamiccoinnál volt ilyen 3 blockchain volt már a végén...szóval abba is hagytam a bányászását...
-
Dexar007
veterán
En is bejelentkezek Mesterlovesz.
Nem kell annak lennie.Minel tobban vagyunk annal inkabb elcsesszuk a kisebb coinok indulasat.
-
pappkarcsi
senior tag
Ezzel vagyok ma tele....
[2014-03-11 00:20:04] Rejected 37a3cd36 Diff 1.18K/512 GPU 2 pool 0 (Duplicate share)
[2014-03-11 00:22:46] Rejected 3a6d8e9f Diff 1.12K/512 GPU 4 pool 0 (Duplicate share)
[2014-03-11 00:22:50] Rejected 0ac1a636 Diff 6.09K/512 GPU 3 pool 0 (Duplicate share)
[2014-03-11 00:22:57] Rejected 65f0dfab Diff 643/512 GPU 2 pool 0 (Duplicate share)mod: látszik, hogy a waffle 2 hét alatt 4x annyi hasrate-tel megy.. 32.60 GH/s
-
kicsiii
tag
válasz
Engem is beleszámolhatsz 3,5 el
-
oleslie
aktív tag
új multipool a lát6áron? -
pappkarcsi
senior tag
válasz
én is felajánlok 3.8at 20%ért
-
oleslie
aktív tag
válasz
Ha csak ez kell ... adok én neked 4MHs -t 20% haszonért
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
nanunanu #15140 üzenetére
Egy pillanat. Ez mind szép és jó, csak ebben az a buktató, hogy te egy fix, és most megbántok sokakat, öreguras, normális, profitorientált bányász számára használhatatlan multipool napi átlagbevétellel számolsz!!
Ha nekem meglenne a 4, de akár csak a 3,5 Mhs-em bármilyen hardverrel, akkor röhögve termelnék havonta 300-400 ezer Forintot!!
Elnézést mindenkitől, de ha valaki kényelmesen a fotelből bányászik, akkor persze, álljon rá a Multipoolra, amelyik szimpibb, vagy amelyiknek színesebb a logója, de ne is csodálkozzon, ha havi szinten a villanyszámla is nehezen jön ki, vagy csak uzsonnapénzre futja belőle!
Sajnos már nem 2 évvel ezelőtt vagyunk, a bányászat nem arról szól, hogy ráállítom az LTC-re a videókártyát aztán jön a pénz, vagy BTC-zek egy kicsit mellette.
Itt igenis csak az marad fenn, aki folyamatosan figyeli az új érméket, hajnali 4-kor rááll egy-egy érdekesebb érmére és kivárja az árfolyam emelkedését. És itt nem hónapokról beszélek, csak 6-8 napnyi türelem kell. Ezzel akár napi 0,05-0,1 BTC-t lehet keresni 3,5-4 Mhs-el. Simán, akár havi szinten.
2. A Scrypt Asic sajnos ahogy látom egyre jobban megéri, és ha pár hónap múlva jön pár 1 Mhs-es darab, mondjuk ugyanilyen vagy csak kicsivel magasabb áron akkor a GPU bányászatnak tényleg be fogja tenni a kaput, vagy össze kell tenni két konfigot, egy amelyik GPU-val az N scryptet bányássza, a másik meg vagy 5-10 Gridseed ami a normál scrypteket.
-
pappkarcsi
senior tag
akinek több gépe van, smos-t használ és még nem kapcsolta be, annak érdemes lehet.[mgpumon]
bamt.conf
do_direct_status: 192.168.0.16
do_mgpumon: 1azt hogy a két gép mi alapján kommunikál egymással, annak ellenére, hogy csak az egyiken kapcsoltam be, nem tudom, de hasznos és jól is néz ki.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Duál módot jó is, hogy kihagytad a számításból, mivel sokra nem mész vele
Jelenleg 8gh/s-el kb. 2500 Ft-ot termelsz havonta, és 50W-al nő olyankor a rendszer fogyasztása, ami 1440 Ft áramfogyasztást jelent. Nem mondom, hogy nem termel profitot, de necces (főleg hogy ha jól értem dual működéshez még plusz hardver is kell)
Illetve azt se felejtsétek el, hogy ekkora tétellel jó eséllyel ÁFA-t is rápakolnak még, szóval rögtön 27%-al nő a beszerzési költség.Ahogy lentebb is kifejtettem, gridseedet akkor éri meg venni, ha:
1. Nem 10, hanem minimum 100 darabot veszel
2. Ha kb. 70%-ára esik a beszerzési ára, eladod és megveszed helyette az akkori legmodernebb verziót -
AAntii
őstag
válasz
Köszi, hogy végigszámoltad.
Én is a haladás mellett vagyok, de a jelenlegi gridseedes cuccokat max. az újdonság ereje miatt vennék vagy ha harmadáron mennének. Kb. ugyanaz a helyzet ezekkel, mint az sha-s asicokkal, mire mindenki számára elérhetővé váltak (na nem árban, hanem fizikai valójában), addigra már a bekerülési költség sem jött ki. [Kivéve azt a pár hazardőrt, akik még a legeslegelején nulla referencia mellett hajlandóak voltak szabad szemmel is jól látható összeggel előrendelni a kütyüket (ők a bátorságért meg is érdemelték a jutalmat)]. -
nanunanu
csendes tag
itt => [link] <= "csak" 1450 font a 10db kábelekkel, tápokkal (~568.400 Ft + posta)
(1300 font, ha csak a masinák kellenek)A 10 gép 3,5 MH/s-el hasít only LTC módban 70 Wattos összfogyasztás mellett (~4MH/s-ig lehet túlhajtani)
Áramdíj: 67,2 Ft/nap => $600 BTC & 210 Ft/USD árfolyamon 0,00015238 BTC/nap/MHs felett még termelA kérdés csak az, hogy behozza-e a saját árát mielőtt a bevétel lecsökken erre a szintre!
válasz
:
kütyü => ~4,52 BTC
áram => ~0,00054 BTC / napmath: 4,52 / ((0,006*3,5)-0,00054) => 221
tehát 0,006 BTC/nap/MHs átlagbevétel mellett 221 nap után térülne meg a befektetés
a 0,006-os átlagbevételnek stabilan 0% esélye van, szerintem 1 (de max 2) hónap múlva már 0,003-nak is örülhetünk => még az 1-1,5 éven belüli ROI is álom marad== a BTC árfolyamának drasztikus növekedése nélkül esélytelennek látom a Gridseedek megtérülését
szerk:
persze én is kihagytam a számításból azt, hogy dual módban BTC-t is képes bányászni ~3 MH/s scrypt bányászat mellett -
oleslie
aktív tag
válasz
Victoryus #15132 üzenetére
olajat, gyémántot, platinát, irídiumot
na, még offtopicabb, 7végén leestem a székről. Discovery Science, hangalámondó magyar barom, miből van a napelem? Szilikon ... az bazzeg ... silicon = szilikon, gondolom azért lett hiánycikk a vga, mert nincs elég szilikon, (mell)implantátumokba tömik a hüjék, ahelyett, hogy mindenféle okosságra használható csipeket faragnának belőle
-
Aryan
senior tag
válasz
janos666 #15133 üzenetére
Erre én is kíváncsi lettem volna. November óta bányászkodok és csak LTC-re utaztam (nekem kényelmes BTC-E oldalon megoldok mindent). Nem olvasok külföldi fórumokat, hogy melyik nap/órában éppen mi a leggazdaságosabb coin. Szerencsére még aranyáron vannak a célhardverek (azért fogalmaztam így, mert vga-t még mindig lehet másra használni), de amilyen gyorsan fejlődik ez a technika is, nem éri meg szenvedni LTC bányászattal vga-val. Főleg, hogy ha a kínai barátaink beröffentik az céleszközökből álló farmjaikat.
Pont most állna össze a 3db 7970 és 2db 7950-es masina, szerencsére az áram ingyen van. Keccak-os dologgal érdemes foglalkozni?
-
N.Ferry
senior tag
Az a baj,hogy lehet ezt bárhogy csűrni-csavarni de ha asic van,onnantól kezdve nem lehet versenyezni vele,hiába a felár,aki teheti szinte biztos hogy azt fogja megvenni,azért nem mindegy hogy egy asztalnyi helyen elfér valami,vagy kell neki egy egész szoba,ház,pince(meg újrahúzott vezetékezés
).
-
-
-
nsrking
senior tag
mit éri meg bányászni jelen pillanatban ?
-
válasz
akrobet #15127 üzenetére
A Keccak szerintem pont rossz példa erre. Az olyasmi, mint a BTC. Úgy tudom rá lehet állítani pár BTC-ből már rég kiszorult, azóta csak porosodó cuccot úgy, hogy lényegesen jobban megérje, mint VGA-val.
Akkor már inkább az ilyen kevert algoritmusok lehetnek érdekesek, mint a DarkCoin. Vagy Scrypt, csak még magasabb N értékkel, mint a Vertcoin és klónjai esetén.
De a nagyobb gond szerintem jelen pillanatban még nem az eddig munkába állt ASIC-ok mennyisége, hanem a piac másik oldala, amit sok minden rázott meg mostanság, és csak erre jön még rá az ASIC-ok beindítása, ami kicsit később teheti még rosszabbá a VGA-sok helyzetét.
Aki most beruházott egy célhardware-be, az szerintem még erősen próbálja maximalizálni a profitot, hogy ne kelljen félnie a hardware megtérülésétől, ami ott nagyobb falat, mint VGA-knál. Majd ha már kibányászták az ASIC-ok a vételárukat...
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
Overlocker #15124 üzenetére
Neked is igazad van. aludnom kellene már egy picit.
2 táp + lap + ram + proci + pendrive + 4 280x ~ 500 ezer
és akkor az ~1150w a felból... ami pedig 3,42857-ben pedig 1150*24*30*50 = ~ 42.000 Ft áramszámla/hó.t72killer 933 ezerért 5MH pazarlás. 4.5MH 630ezer
-
akrobet
tag
válasz
Overlocker #15126 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy egyhamar nem lesz még vége a GPU-s bányászásnak. Az lehet hogy kijönnek a scryptre az asicok, de ugyanakkor már most vannak még nehezebb algoritmusok (keccak) amiben csak a GPU jó... az új coinok ára pedig majd hozzá fog alakulni az erőviszonyokhoz.. Vagy rossz az elgondolás?
-
válasz
Akkor ha jól számolom, elvben megéri az ASIC:
5 chipes Gridseed: 0.77$/kH
10chipes: 1.2$/kH
6x290-es konfi (5MH, 900eFt): 0.87$/kHA végelszámolás viszont, ha vége lesz a bulinak: ASIC=0, VGA: kb befektetés 30-40%-a.
-
Overlocker
veterán
válasz
pappkarcsi #15123 üzenetére
2800kh/shez 4db 280x kell..
-
pappkarcsi
senior tag
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Én azért a korrektség kedvéért akkor már beleszámolnám a vga-k árát is a másik oldalról...
-
pappkarcsi
senior tag
Jó lenne, ha visszajönne a befektetett pénz.
Ha eladod a kártyákat máris visszajött a befektetett pénz mondjuk 90%-a..itt meg tízesével árulják.
2800KH/s ASIC USB Litecoin Mining Rig $3,45010db, scrypt esetén 70w a 2800khs.
2800khs az kb 3 rosszul beállított 280x, ami amúgy ~800w-ot eszik..
70w*24h*30d*50Ft = ~2500Ft-os áramszámla...11x kevesebb áramszámla 760ezerért.. -
dArk-
tag
válasz
folditomi #15115 üzenetére
Teeenyleg nagyon lol.. otvenparezer volt postaval, penteken adtak fel, ma delutan megjott, es epp 7W fogyasztas mellett dolgozik a masik szobaban amibol 4W a felesleges hutese. Kozelebb van amugy a 400kH-hoz mint a 300-hoz, de majd csinalok rendes teszteket ha lesz idom.
-
mepet
addikt
Gridseed: 350 USD körül rendelhető.
-
bazsyka
tag
Sziasztok!
Nem tud valaki a blockchain-hoz hasonló online pénztárcát litecoin-hoz? -
nanunanu
csendes tag
válasz
kicsiii #15105 üzenetére
vardiffes pooloknál célszerűbb külön workereket beállítani => mindegyik gép a sebességének megfelelő diffel dolgozhat
de mehetnek 1-be is, ha lusta vagy külön workereket állítani => több rejectre számíthatsz
(nagyon kicsi diffel rendelkező coinnál azért nem árt a külön worker/gép) -
kicsiii
tag
Hell!
Egy worker névre és kódra dolgoztathatok több gépet is? Mert az tudom, hogy a multipoolokon ez simán megy a BTC adressel, de ez ugyan úgy megy sima egyszerű poolokban is?
-
GIJoe
addikt
Az LTC Profitability (110%) növekszik, a BTC/day per MH/s pedig csökken, nem fordítva kellene lennie?
a cleverminingen persze -
HSM
félisten
-
RAMBÓ
aktív tag
Hát történhetne valami fellendülés, mert ezek nagyon siralmas értékek.
Nem elég, hogy a btc árfolyama lent van, az altcoinok átváltása sem hozza a régi szintet.
Decemberben-januárban 600eurós btc árfolyam mellett megvolt a napi 0,011-0,012 btc/mhs altcoin átváltásnál és ez még az alja volt.
Most 460eurós árfolyam mellett lassan a 0,005-0,006 btc-nek is örülni kell mhs-enként.
Még az árfolyam csökkenés elviselhető is lenne, de hogy a hozam is fele, így összességében már nagyon sz@r a helyzet.
Lassan a hardver is az asic szintjére süllyed, 1 év vagy több kell a megtérüléshez -
HSM
félisten
Ha jól számolom, nagyságrendileg bő 3500 az elmúlt 24 órára.
Coinwarz szerint 4646, de annyi nekem tutira nem jött MH-enként.
De ebben nyilván az is benne van, hogy a nagy multipoolok csak az értékes blokkokba túrnak bele, illetve a kis nehézségben bányásznak, a sima userek (mint pl. én) elől elhozva egy nagy szelet hasznot.Szerk. Most néztem, volt kis downtime-om, szóval utánaszámolva 4000 körül hozhattam volna/MH.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Motoros topic
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Spórolós topik
- EAFC 25
- Hobby elektronika
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Apple MacBook
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Lenovo Legion PRO 7, RTX4070, i9-13900HX Gaming laptop 2027.09-ig gari!
- UniFi Dream Router 6, új, fóliás, ingyen Foxpost
- Audioquest Rocket 44 Bi-Amp 2x3m hangfalkábel
- KIEMELT AKCIÓ: kitűnő állapotban lévő iPhone 12 Pro Pacific Blue 128 GB szuper áron eladó !!! (14)
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5500 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest