- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz Parallaxis #250 üzenetére
két-három készülék elavul a zsebedben, mert lejár a támogatása.
Több gyártó is ad már jóval több támogatást, mint 2 év. Jómagam meg egyáltalán nem preferálom az állandó updateket. Még az Applenél is marha sok benne a hiba, nemhogy máshol ahol jóval nagyobb a paleta. Nálam nincs engedélyezve az update az iPhonenak se kénye kedve szerint.
Sőt az agyon vert-szidott Huawei se lassult be nálam. Jelen esetben egy P30 amit jelenleg a párom használ. A Honor 8-asa panel hibás lett. 2017-ben vettük. 5 évesen halt le... akku cserén addig már átesett, meg kijelző is volt cserélve törés miatt.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
7Heads Drago
veterán
válasz Essentials #247 üzenetére
Apple friss portfóliója 4 telefonból áll
Ettől azért jóval árnyaltabb a kép: Mivel ez előző évek modelljei visszacsúsznak a középmezőny felé. És ezért oda nem ad ki semmit. Pár évente egy SE-t legfeljebb ami szinte sose fut fel darabszámban. Én magam is kb 1,5 éve nyúzok egy 11-est, de számomra egy kalap túró. Nevetséges a 21században ez a hívás infó tudás vagy hogy egy PC-re vezetékesen kell rákötni hogy stabilan tudjak vele netezni. Pont teszek rá hogy mennyire erős benne a SOC, ha alap dolgokat meg nem tud a telo. Ez nálam kb az Evolveo szintjén van. Vagy hogy az Apple szervizben nem voltak hajlandók csak akkut cserélni mert hajszálkarc volt a kijelzőn. Az akkor 28.000-es csere 130.000 hízott hirtelen. Érdekes hogy ezekről a finomságokról sehol se tudtam előzetesen olvasni.
Ami nálam is bejön az a tabletjük.[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
válasz Last Dave #227 üzenetére
Felbosszantott az M1-es MacBook Air-ben, hogy egy szimpla egeret képtelen volt kezelni, és havi 300ft-ot kellett volna fizetnem egy külsős programért, ami kezeli az egeret.
Egy szimpla egeret simán kezel gond nélkül, mégis mi a fenéhez kellene külső program egy kétgombos görgős egérnél?
Egy kicsit is komolyabb egérhez, meg gyárilag adnak Mac-es programot is amivel szénné lehet konfigurálni.
A méreg másik serpenyőjében viszont még mindig ott van ,hogy több, mint 2x annyiba kerül.
A frászt kerül kétszer annyiba.
Ha azonos tudású és teljesítményű PC-s noteszt választasz, az semmivel nem olcsóbb, sőt néha drágább.
Persze lehet választani valami csodát, ami filléres tétel, de ilyen kategóriában az Apple nem gyárt gépet.És akkor már ismét vissza kellene térjek iPhone-ra, akkor az sem kevés felárral járna az androidhoz képest.
Ismét csak azt tudom mondani, hogy azonos prémium szegmensből választva nem lesz olcsóbb a droid sem.
Sőt, ha az életciklusukat nézzük, akkor a droid készülékek a kétszer drágábbak.
Egy iPhone-t 5-6 évig tudsz használni gond nélkül úgy, hogy minden támogatást megkapsz a gyártótól ez alatt.
Android fronton ez alatt már két-három készülék elavul a zsebedben, mert lejár a támogatása.[ Szerkesztve ]
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz Essentials #247 üzenetére
"Beleolvastam a komment szekcióba, és úgy harcolsz itt 1 hete mintha az életed múlna rajta."
Egy közel egy hónapja szunnyadó topikot hoztál fel, csak szólok...Feel Good Inc.
-
Essentials
aktív tag
Jesszus veled mi van? Nagyon kivagy. Beleolvastam a komment szekcióba, és úgy harcolsz itt 1 hete mintha az életed múlna rajta. Kinek akarsz bizonyítani, vagy milyen reflexio ez?
"És ugye ami a hírszekció címében is benne van, hát ezért tarol az Apple, mert iszonyúan túlárazottan alig ad valamit, cserébe kevés értékesített eszköz is emeli a profit görbét.
Mac Pro-hoz kerek 200 ezerért ? "A Macbook Air a világ legnagyobb databszámban értkesített laptopja.
Az Apple Watch az okosóra piac eladásainak 50%áért felel. ( Legnagyobb darabszámban értékesített okosóra típus )
Az Airpods a TWS piac 40%-át viszi. ( Legnagyobb darabszámban értékesített TWS típus )
Az iPad a tablet piac 35%-át. ( Legnagyobb darabszámban értékesített tab típus )
Az iPhone a legutóbb lezárt Q4-ben a világ legnagyobb darabszámban értékesített okostelefonja volt, de az utána következő Q1-ben is csak kb 1 millió készülékkel előzött be a Samsung úgy, hohy az Apple friss portfóliója 4 telefonból áll, a Samsungé meg "86-ból" a piac összes létező szegmensét többszörösen befedve.így csak felmerül a kérdés hogy mégis miről beszélsz, vagy ha beszélsz, akkor miért nem nézel utána? Takarózol a profittal, nem! Az Apple nem csak profitban hasít, hanem darabszámban is az első a legtöbb kütyüs kategóriában! Ha szerinted ennek a kettőnek az összessége, hogy kurva sokat adnak el prémium készülékekből kevés, akkor mi a kielégítő teljesítmény? A cikk pontosan arról szól, hogy fél évtizede nem váltottak ennyien androidról az Apple platformjára. Ne akarjunk úgy csinálni, mintha az Apple 2 milliárdos felhasználói bázisa "fanboyokból" állna kizárólag, tudatos vásárlók nélkül, akik idővel újra náluk vásárolnak. Az androidról áttérők száma mostmár több éve arányaiban nő. Gondolod ha a nagyrészük nem lenne elégedett azzal amit ott kap, nem térnének vissza a másik platformra? Nem értem miért kötöd az ebet a karóhoz tök nyilvánvaló érdemekben is. Az Apple ezekben a vészterhes években a legválságállóbb vállalatnak bizonyult, ami ugye nem csak hogy a leginkább képes megtartani a felhasználói bázisát, de bővíteni is újabb ügyfelekkel, kizárólag prémiumban érdekelt gyártóként kategóriaelső eladásokkal több szekcióban is! Ezek tények, amiket bárki fellelhet az interneten, ezeket megkérdőjelezni tök felesleges, felér egy lábonlövéssel.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz 7Heads Drago #244 üzenetére
Elsődlegesen egy régi 27-es imac-et használok munkára, mondjuk az már eléggé csereérett. Szoftvert fejleszteni szerintem is jobb nagy képernyőn, de ismerek embereket, akiket nem zavar, hogy laptopról kell dolgozni.
Ha menni kell valahova, ügyfélhez, kollégával találkozni munka célból, vagy csak egyszerűen hazalátogatok a szüleimhez, akkor szoktam a macbook-ot használni. Meg kiegészítő gépnek az imac mellett, főleg videóhívásoknál.
Ami jó a hosszú akksi időben, hogy ilyen élethelyzetekben egyáltalán nincs akkumulátor-para. Ha szükségem van a gépre, kinyitom és csinálom amit csinálni kell, aztán majd nap végén rádugom a töltőre, kb. ahogy az emberek a telefonjukat használják.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Laikus vagyok. Csak egy gyors kérdés, ha akarsz válaszolsz vagy nem:
Minek kell ehhez vezeték nélkül lógni a macen? Vagy kint a parkban írsz szoftvert?
Szoftver íráshoz mondjuk én nagyobb kijelzős cuccot tudnék magamnak elképzelni.[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
válasz hegedus001 #240 üzenetére
Egyetértek, az összkép ahol nálam is nyerő az Apple. (de használok Windows-t is) Hiába magyarázzátok neki emvy-vel. Nekem már privátban is gyalázkodott.
-
Szabi®
addikt
válasz hegedus001 #240 üzenetére
"Van jó pár dolog amiben jobb az Asus, de összességében nagyon nagy általánosságban szerintem bőven az Apple gépe nyer."
Ez egyébként fordítva tökre igaz is
-
hegedus001
aktív tag
Volt ZenBookom akkor bírta a tesztek szerinti ideig amikor max spotify ment rajta közepes hangeron és alacsony fényerőn. Soha máskor….. ne áltasd magad. Üzemidőben elpicsáz bármit az Apple gépe Van jó pár dolog amiben jobb az Asus, de összességében nagyon nagy általánosságban szerintem bőven az Apple gépe nyer. Pedig de kellene egy normális konkurencia nekik
-
Szabi®
addikt
""Az állítás továbbra is az, hogy az Air normál használatnál jelentősen többet fog bírni akkuról,""
Akkor megint figyelmetlen voltál, mert normál felhasználás mellett netezve, a zenbook többet bír. Nagyon pici betűkkel írták, hogy a chrome böngészőt használták. Most már megkísérlem, és kiemelem :
Nem tudom az OLED-nél hogy áll a tehchnologia, az egyéves Lg C2-mnél még nincs gond . . . A beégés az aktivitás nélküli "on desktop" jön létre. Nekem OLED mellett egy bármi más már nem kellemes, sem a fekete, sem a kontraszt miatt. Iphoneokból az XS instant vétel volt, az OLED miatt.
"sikerült minden benchmark harcosnak muníciót adni. "
Ha jól emlékszem a teljesítmény/sebesség pont a te érved is volt . . .#237 emvy Akkor nálad csak az apple jöhet szóba, nincs mese. Ez a kereszted
Nekem anno valamelyik ELitebook is halk volt, majd keresk róla valami infot.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Persze, tökre értem a szintetikus tesztet meg azt is, hogy az Apple az olcsóbb gépeibe lassabb ssd-ket pakol.
Az állítás továbbra is az, hogy az Air normál használatnál jelentősen többet fog bírni akkuról, mint a Zenbook, nem lesz semmilyen érezhető mértékben lassabb (mivel nem csutkán hajtod), és nem fogod soha hallani a ventillátort, mivel nincs a gépben.Szóval 2.5 évvel az M1 megjelenése után az AMD-nek sikerült elérni, hogy a processzora nulla terhelésen pár %-al kevesebbet fogyasszon, és full csutka terhelésen magasabb fogyasztás mellett gyorsabb legyen. Ez remek eredmény, gratulálok hozzá, sikerült minden benchmark harcosnak muníciót adni. Remélhetőleg még 1-2 év, és normál felhasználás mellett is sikerül majd elérni a sima mezitlábas M1-es chip teljesítmény/fogyasztás mutatóit.
Az OLED képernyő mondjuk tényleg király lehet. Annyira nem követem ezt a témát, ami kérdés, hogy a beégés problémáját sikerült kiküszöbölni? Régen OLED-nél probléma volt, nem tudom, most mi a helyzet?
(Ha már itt tartunk, az Apple által használt 27-es 5k-s paneleknél is van ghosting probléma, és rohadt idegesítő tud lenni)[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Ahol van terhelés, ott hő keletkezik, aztán jön a hang is, a teljesítmény meg akár még el is maradhat . . . "valós felhasználásra szánt alkalmazások"
Akkor gondolom se konzolod, se épített géped . . .
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Sajnos így hogy írod, lehet te látsz rosszul, mert kihagytad a képletből, hogy a teljesítmény is nagyobb, a hardverek száma is több, és valódi OLED kijelzőt használ , nem egy fantázianév mögé bújtatott mezei ips-t. Tehát így sajnos akkuidőben lehet egy nüansznyival kevesebbet tud
És nem az m1-el van pariban, hanem az m2-től is gyorsabb .
És végre egy ultrabook ami az adobe rgb színskáláján közel 100%os eredményt ért el, mert gyakran írtátok a "képszerkesztés" .#232 emvy Az bizony nagyon-nagyon nagy baj . . . Én a múltkor a feleségemet amikor felhívtam, a szomszéd fűnyírója hallatszott bele a hívásba, aztán meg a repülőtéri terminál zaja . . .
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
A PH tesztet néztem, ott i7-es procival és 1TB ssd-vel volt az 570-es ár.
De igen, 440-ért ez tökre megéri, végre így 2.5 évvel az M1 Air megjelenése után tényleg van egy gép a piacon, ami olcsóbban tud hasonló fícsöröket. Mert eddig a konkurrencia olyanokból állt, hogy xps13 és thinkpad x1, amelyek még a legendásan túlárazott Air-nél is drágábbak.#226
Biztos én látok rosszul a vaksi szememmel, de ebből a táblázatból pont az jön le, hogy az Air-nek jelentős előnye van akksi időben. Ha nem használod a gépet semmire, akkor valóban 5%-al többet bír a Zenbook, rá lehet írni a nagy számot a dobozra.
Amint elkezdenéd használni is a gépet, akkor azonnal 30% hátrányba kerülsz az Air-hez képest.
Kb. ez választ is ad arra, hogy miért az M1-M2 a jelenleg kapható legjobb notebook chipek. Hogy ezek nem csak szintetikus nulla terheléses benchmarkokban bírják sokáig, de akkor is, ha normálisan használod a gépet.Az egyik gépem egy sima 13-as M1 Pro, 8 giga memóriával. Az simán elmegy 8+ órát úgy hogy szoftvert fejlesztek rajta. Mindezt teljesen hangtalanul.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Last Dave #227 üzenetére
A meggyőzés nem ez . . . Az sem gond, ha valaki szerelmes egy márkába, de amikor ilyet ír:
Arra nem árt ha reagálnak, mert egyrészt ez nem igaz, másrészt, ez egy fórum, ahol érdemes az ilyen "téziseket" eloszlatni . . .
Egyébként ha már említetted a meggyőzést, akkor nem olvastál kellően vissza odáig, hogy váltottam Foldra . . . nah látod ami azután jött, az győzködés volt.
A másik class dolog az volt, amikor felvetette az egyik fan, hogy az pple gépén jobb önéletrajzot meg receptet írni . . . .
Egy munkanélküli ember megvesz félmillióért egy Air-t hogy önéletrajzot írjon, mert ezt a tevékenységet, tényleg semmi mással nem lehet megtenni.[ Szerkesztve ]
-
Last Dave
csendes tag
Az a helyzet, hogy ez egy parttalan vita, mert teljesen felesleges erőlködés meggyőzni a másik tábort az igazadról. Mindenki azért használja azt, amit használ, mert neki az vált be, annak teljes tudatában, hogy a készülék azt tudja, amit, és annyiba kerül, amennyibe.
Meg akarod győzni a másikat, hogy amit használ az szar és nem ér annyit? És mivel akarod meggyőzni? Gondolod, ha felsorolod az összes érvedet, amik ténylegesen objektív tények, akkor a másik hirtelen a fejéhez kap, és kitágult pupillákal, kétségbeesetten keresi fel a hardveraprot, hogy megszabaduljon a géptől és vegye azt, amit Te mondasz? Ezt el tudod képzelni?
Igen, az Apple termékek túlárazottak, a Windows és Androidos készülékekből hiányzik a teljes ökoszisztéma, az előbbi termékek zártabb rendszerűek, keskenyebb az a spektrum, ahol tudsz velük kényelmesen mozogni, az utóbbiak olcsóbbak, diverzebbek, a legkülönbözőbb összeállítást is megtalálhatod, ami kimondottan a Te igényeidet szolgálja ki minden sallang nélkül, de könyörgöm, szerinted ezzel nincs tisztában a másik tábor? 500 ezer egy Macbook, oké! Szerinted ő a boltban nem azt mondta magában, hogy "de énnekem megér ennyit az ökoszisztéma", és vette meg a gépet? És innentől teljesen 8, hogy bizonygatod, van olcsóbb, erősebb Asus Zenbook vagy Dell XPS, nem lesz "jobb" is. Mert az a fogalom, hogy "jobb", már nem objektív tény, hanem szubjektív nézőpont. Van erősebb, gyorsabb laptop? Van, "ez tudott". Van ami szebb kijelzővel rendelkezik? Van, "ez tudott". És még fel lehet sorolni az összes létező specifikációt, biztosan van erősebb, és időtállóbb, és minőségibb meg környezetbarátabb, de ettől nem lesz jobb is.
Személyes példám, mindkettőt használtam, mégsem tudok egyikkel sem partra vergődni. Felbosszantott az M1-es MacBook Air-ben, hogy egy szimpla egeret képtelen volt kezelni, és havi 300ft-ot kellett volna fizetnem egy külsős programért, ami kezeli az egeret. Egy 440 ezer ft-os MacBook-nál ezt elvből nem tettem meg, nem a 300 ft-ért. Másrészt viszont itt szenvedek most a Dell Vostro laptopommal, amit falhoz tudnék vágni, amiért állandóan a töltőm kell lógjon, hogy a fene vinné el. Itt vagyok, hogy 200 ezer ft volt, de azon gondolkodom, az iPad-em mellé mégiscsak hiányzik az a MacBook, képek automatikusan rajta legyenek, könyvek, jelszavak, és egyáltalán a folyékony kommunikáció a két eszköz között. A méreg másik serpenyőjében viszont még mindig ott van ,hogy több, mint 2x annyiba kerül. És akkor már ismét vissza kellene térjek iPhone-ra, akkor az sem kevés felárral járna az androidhoz képest. Ezeket mérlegelni kell, kinek mi a preferencia, ekte jobb viszont egyik eszköz sem lesz, sem megérősebb. Olyan van, hogy Neked jobban megéri. Lehet nekem meg nem. -
Szabi®
addikt
válasz #54625216 #223 üzenetére
Igen az intel korszak nagyon rég volt, az apple nagy vajúdások közepette 30 év után világra hozta első valamirevaló soc-ját, és az összes mac user azonnal aldobta az inteles "csodamasináit" és már boldog m1-m2 gép tulaj .. . . Jah nem!
A zenbookba nagyobb az akksi kapacitása/amperóra is . . Nagyobb hardverrel is nagyobb üzemideje van, mint egy M2 Air-nek
#224 Parallaxis Itt jogtiszta, kit érdekel a németek miért büntetnek ? Egy tonnányi szoftver korlátozásra vonatkozó javaslatot fogadnak el évente . . . .
Akkor mégegyszer . . . Az clone telefon lesz, nincs az a hülye, max a fantáziavilágotokban, aki 20 ezerért ad, egy több százezres telefont . . . Ha van, akkor told át az elérhetőségét, megveszem mindet .. .
-
Parallaxis
addikt
-
Parallaxis
addikt
-
törölt tag
"A legkisebb terhelésre melegedő/teljesítményt csökkentő Macbook Pro-ról miért nem írtál ?"
Az Inteles MacBook Pro-kra gondolsz? Mert akkor megint elfelejtettél múltidőt használni.
Az Air valóban passzív hűtésű és csak akkor vesz vissza a teljesítményből, ha huzamosabb ideig (egyhuzamban több, mint fél óra) CPU intenzív feladatot tolsz vele. Ezzel szemben vedd elő bármelyik windows-os ultrabook-ot, húzd le a töltőről és nézzük mekkora lesz abban a pillanatban a teljesítmény esés és meddig bírja aksiról.
-
Szabi®
addikt
válasz LurkerSheik #221 üzenetére
Maga az "ökoszisztéma" sztem réteg igény csak. A nagy többségnek sem szüksége, sem ismerete nincs hozzá. Ne a fórumozókból induljatok ki, hanem a teljesen laikus átlagemberekből, akik ha meg is vesznek egy iPhone-t magának a telefonnak a teljes átfogó tudását sem ismerik, pláne nem azt, hogy mivel jár ha vesz még mellé "x" számú eszközt. Teljesen egyszerű példa, az 58 éves János autószerelő ismerősöm megvett egy iPhone 13-at úgy, hogy sima fotó módból portré módba nem tudta átváltani a kamerát. És belőlük van a legnagyobb százalék, nem a naprakész geekekből. Lehet ez egy flagship samsung modell is . . . A telefonok teljes tudását sem használja ki az userek 90%-a, pláné még azt, hogy azt mivel lehetne összehangolni egy nagyobb élményért cserébe.
-
senior tag
Nincs egyetlen másik gyártó sem amelyik ki tudna hozni olyan tag-et ami gps nélkül is értelmes. Holott a technológia mindegyiknél ott van. Csak egyiknek sincs olyan elterjedt "hálózata" mint az apple-nek.
Mi az akadálya?
Tehát alma előre gondolkodik belerakja a SoC ba vagy mellé az UWB chipet majd 1-2 generáció múlva piacra dobja az Airtaget.Samsung adja el a világon a legtöbb telefont.
Kinek lenne erre a legnagyobb esélye tehát belerakni az összes A' modellel felfelé?!
De mit csinál, az S23 flagshipjéből pl kihagyja direkt...Ezek apróságok, de tökéletes példa mennyire nem építenek valódi ökoszisztémát.
Szóval a piaci stratégia jó megtervezése minden vállalatnak adott csak nem igazán élnek vele.
De az ujjal mutogatás az megy.[ Szerkesztve ]
Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
Szabi®
addikt
Miért kellene kizárólag az Asus-tól venni ? Milyen pluszt kapsz azzal ? Egyébként az 500 ezres árat már sehol nem éri el, legalább 20 bolt közül sem . . .
440-ért van, és sokkal jobban felszerelt, mint mint az Air-ek, de még az m2-esek is, amit sebességben meg is ver.
Erre a kérdésedre akkor megkaptad a válasz, van alternatíva, kérdés, mennyire jár csukott szemmel az illető.
Úgyhogy tovább léphetünk ezen a korlátolt konzervatív "apple" nézeten . . . -
cucka
addikt
Zenbook 13s oled-ről volt teszt nemrég a itt PH-n, ott 570 ezres árat adtak meg, és annyi az asus-nál is.
Az air 8 giga rammal 500 ezer, 16 gigával 600 ezer.Mindkettő jó gép, mindkettő tudja amit egy vékony és könnyű netezős-office-videónézős géptől elvár az ember.
Tehát innentől dönthetsz, hogy fontos-e az 1TB ssd, mert ha igen, akkor az asus-t vedd.
Ha fontos a hangtalan működés, akkor az air-t.
Vagy ha nem fontos annyira a kis méret, viszont fontos az ár, akkor vehetsz kb. 20%-al olcsóbban nagyobb méretű zenbook-ot.De lényegi pénzt spórolni nem fogsz szerintem. Ezek a gépek tudásban és árazásban is elég közel vannak egymáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
MacBook Air egy kiváló ár-érték arányú gép
Akkor még ezek szerint nem volt normális noti a kezedben.
Az Apples érzésnek megvan az ára. Főleg ha nem csak 1 eszközben gondolkozunk, és nem csak alap szoftverekben. Az Apple szoftverei jók, de fizetősek és nem egy kategória a Win-essel. Talán az se véletlen hogy az Apple termékei pont ezért a tehetős körökben a legelterjedtebb. A kis pénzű embereknek marad a win és ilyenkor azt érzem hogy az aki ilyen magas lóról beszél az lenézi őket. Akinek nem inge ne vegye magára.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
"Tudod, amikor a kétszázezres telefont egy huszasért kínálgatják az aluljáróban a "nem hivatalos viszonteladók", ott is felmerülnek kérdések"
Nagyon rossz példát írtál , mert a 20 ezres telefonnál nyilván lesz eltérés, mind a külcsíben, mind a belbecsben. Ellenben ez a win 10 Pro teljesértékű, akár áfás számlát kiállító hivatalos helyről véve . . . Tehát így viszont jogtiszta. Lehet ezt csűrni-csavarni, micro szerint az, nekem számlám van róla, nem én "aktiváltam", innentől amit írtam fentebb állja a helyét.
-
cucka
addikt
Az, hogy a microsoft szerverek aktiválják nem jelenti azt, hogy jogtiszta.
A microsoft nagyon lazán kezeli a jogtisztaság kérdését, igazából nem nagyon érdekli őket.
A windows kis túlzással egy operációs rendszernek álcázott adatgyűjtési platform. Pont nem érdekli őket, hogy hivatalos forrásból vetted-e 80 ezerért, vagy nem hivatalos forrásból kétezerért.De ha neked fontos, hogy 100% jogtiszta legyen, akkor talán gyanút foghatsz akkor, amikor a hivatalos ár 3%-áért veszel egy licenszt, hogy valami ott talán nem teljesen kerek.
Tudod, amikor a kétszázezres telefont egy huszasért kínálgatják az aluljáróban a "nem hivatalos viszonteladók", ott is felmerülnek kérdések .
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
Mondjuk két ezerért (főleg ha nem home hanem a pro változat) licensz az a szürkezóna: se nem legális se nem illegális. Az h. számlat kapsz róla, az sem teszi automatikusan fehérré: csak a Te (= a vásárló) jóhiszeműségednek falaz ha vizsgálódásra kerülne sor. Használt windows licenszeket árulnak élelmes cégek, az h. beaktiválja a mikroszoft az csak a mák faktor. Főleg h. írta már másik fórumban valaki pár napja h. az eddig bejaratott ebay-es átszámolva 2-3ezer ft-os licensz eladója elkezdett suttyomban saját aktivátorszerveres licenszeket árulni. Az meg már kb. az a kategória, mintha keygen-es, haszontalan kulcskat vennél pénzért.
[ Szerkesztve ]
-
-
Szabi®
addikt
válasz Parallaxis #203 üzenetére
Mert egy 120 ezer forintos lapos, amire 2 azaz kettő! ezer forintért megveszed a Windows 10 Pro-t! Azzal nem lehet önéletrajzot írni ? Videóvágó sincs benne, meg Outlook, Powerpoint, Excel, és World sincs . . . . Kettő ezer forint ..
Ezt mennyire akarjátok még hülyére relativizálni ? Fingreszelés csak amit csináltok . . . -
Parallaxis
addikt
Ezekhez miért indokolt egy 400 ezres apple gép ? Windows/asztal/jobb klikk/ új szöveges dokumentum.
Megnézném annak a HR-esnek a fejét, aki Notepadben kókányolt önéletrajzot kapVagy nem ismered a windows-t, vagy a végletekig akarod ideologizálni az apple gépeit.
Én igazából úgy látom, hogy egyik platformot sem ismered jól, a Windowst felhasználói szinten elpötyögöd, Mac-et meg max a Youtube-on láttál és így alkotsz sommás véleményt.
Én évekig használtam Mac-et (ráadásul régebbi Inteles vasakat) és a mostani aránylag új HP munkaállomásom mellett visszasírom a 2011-es Mac Mini-met, ami a fullos i7-es gépet kiröhögi még ma is sok tekintetben, hála a Windows ostobaságainak.
2023-ban nincs még normális több monitor és virtuális desktop kezelés?
Eltérő felbontású monitoroknál össze-vissza DPI-vel nyitja meg az alkalmazásokat?
Ha adott alkalmazást egy 1080p-s monitorról áthúzok egy 4k-sra, akkor elmossa az UI-ját, mert képtelen értelemesen DPI-t váltani?
Virtuális desktopnál több monitor esetén nem képes különbséget tenni a monitorok között és együtt mozgatja a desktopot mindenhol? RÖHEJ!!!
Képtelen maga a rendszer a normális keresésre? Rákeresel valamire és percekig szarakodik egy találattal, már ha talál egyáltalán valamit? Külsős alkalamzások kellenek mindenhez, ami MacOS alatt alapból, zökkenőmentesen megvannak? (És ezek is kompromisszumossak?)Ezeket a MacOS (sőt a Linux is) már vagy 10 éve képes gond nélkül megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Mégy egy érzelmi alapú hsz . . .
" Önéletrajzot, receptet írni Pages, otthoni költségvetést követni Numbers, leckéhez diákat összedobni Keynote, mind jár a géphez."
Ezekhez miért indokolt egy 400 ezres apple gép ? Windows/asztal/jobb klikk/ új szöveges dokumentum.
Windows/asztal/jobb klikk/ új Rich text dokumentum .. . woálá . . .
Vagy nem ismered a windows-t, vagy a végletekig akarod ideologizálni az apple gépeit. Útobbi minden hsz-edben benne van.
A többesszámban fogalmazás "mi ezt megmondtuk" "mi értjük" ez meg egy komplexus semmi több, amitől neked nem lesz jobban igazad. A nonplusultra érved meg a titkosítás ? Egyszer jössz az átlagos userrel aki csak önéletrajzot ír, aztán meg jössz a titkosítás nélkül "élni sem lehet" mantrával ? Önellentmondás hegyek.
Sztem inkább te lapozz . . . Neked is jobb lesz, és akkor nem kell ilyen sületlenségeket összeírkálni. -
M1995
aktív tag
Nincs semmi baj az elfogultsággal, ha adott feladatra megindokolják miért jó ez vagy az. Ahogy én és a többiek tettük. Te ne vegyél se Mac gépet, se iPhone telefont. Nem neked való, csak elvakultan kapaszkodsz 1-1 kiragadott dologba, ahogy bizonyítottad az egész szálban képtelen vagy összképet nézni. (ha már személyeskedsz megint, akkor én is , megjegyzem most is te szóltál hozzám, nem én hozzád)
Mi értjük adott célszoftver feladatra, komolyabb játékra jobban megfelel egy Windows gép, ablakkezelés egyebek jobb ahogy írtam. Neked nem kell értened, ha nem akarod, az Apple termékek mire és miért jók, ne használd ha nem akarod, csak unalmas a folyamatos leszólásod olyan Apple termékekre, melyeket 1-2 milliárd ember használ elégedetten. Tehát annyira rossz nem lehet, mint képzeled, max. te nem érted miért tartják mások jónak.
De mindegy, mondom lapozz a témán, nem neked való az Apple. Örök hiba, amikor Android és Windows userek ugyanazt keresik a Mac & iPhone termékekben is és nem akarják érteni kicsit máshogy vannak a dolgok. Szabad a választás, közben a gyártók kisebb-nagyobb dolgokban egyébként is másolják egymást, így előbb-utóbb Mac, iOS user is találkozik Windows, Android dolgokkal és fordítva is. Ökosztisztéma Apple-nél van legjobban egyben, ez objektív tény.Ami az Office-t illeti, attól függ miről beszélsz konkrétan, mert azt megint nem részletezted. Én átlagos user használatról beszélek. Önéletrajzot, receptet írni Pages, otthoni költségvetést követni Numbers, leckéhez diákat összedobni Keynote, mind jár a géphez. MS Office-ért fizetni kell. Nyilván speciális makró akármi dologhoz Excel az igazi, szakdolgozatot én is Wordben írtam és az Access-nek nincs párja. Viszont ezek már nem átlagos feladatok. Akkor átlag XY számára miért nem hiszed elég az Apple megoldása? Érdekes, a tucatnyi másik felsorolt hétköznapi példához nem szóltál hozzá, mert bizony ott Windows-nál van kompromisszum. Annyira jöttél az árral, akkor kalkuláld bele Photos, iMovie, Pages, Numbers, Keynote, Time Machine, Preview stb. szintű szoftver nincs alapból a Windows-ban, keresgélni vagy fizetni kell értük (Pro licenc Bitlocker funkció, MS Office), vagy reklámos, akkor az is kompromisszum.
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- AMD GAMER KONFIGURÁCIÓ/RYZEN 5 4500/16GB/3060Ti/1TB/ Rendelhető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest