Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz radi8tor #116788 üzenetére
Ezt a Főgáz mondta, nem egy szerelő. Mondjuk már ha átbasztak ha nem lényegtelen, most 5 évre 20 ezer semmi, és ha még is kell valakinek itt van.
lacy86: Nekünk is akörül lett volna, attól függ mennyit használod, de 3500 alatt van bőven, nekünk az egész villanyszámlánk 4500Ft.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz lacy86 #116784 üzenetére
Mi nem köttettük ki, mert valami 120 ezer lett volna annyi hogy elvágják a csövet, és ledugaszolják. Így maradt a szüneteltetés, 5 évre 20 ezer ha jól rémlik, és mindig lehet hosszabbítani. Így végül is jobban járunk mint a kikötés, mert ha majd a következő tulaj úgy dönt kell neki itt van, mivel ha leszerelteted, és újra akarod rakatni az is 1 vagyon.
Viszont megfelelő vezeték tényleg kell neki, anélkül ha ez se hogysem megoldható felesleges is belevágni.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz lacy86 #116781 üzenetére
Nem vagy muszáj azt használni. Beköltözés előtt mi is kiköttettük a gázt.
Gázműveknél be kell jelenteni a gázszerelő számlájával (a ledugózásról) és akkor már havidíjat sem kérnek érte.Villany tűzhely esetén inkább a megfelelő betáplálás lehet necces. Nekünk pl csak egy fali aljzat volt a konyhában (világításon kívül). Ezért az előszobai kapcsolószekrényből kellett új kábelt vinni oda. Méretezésre odafigyelve, legalább 2.5mm2-es vezetéket használjatok (ez bírja a 6000 W-ot is).
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
lacy86
addikt
Panellakok help! ( ha hulye kerdes akkor sorry )
Asszonynak majd szeretnek az uj lakasban villanyos suto + keramia fozolap kombinaciot!
Viszont ha a panelba bevan vezetve a gaz akkor muszaj vagyok hasznalni ugye?!
Tehat nem mondhatom azt a koz.kepviselonek, hogy kottessek ki vagy zarjak el?! -
Bling95
őstag
Alapvetoen az eredeti nyelv partjan allok en is , de van amikor szerintem is jobb a szinkron ( pl Bond filmekben Stohl)
-
madgie
titán
válasz B-L-A-C-K #116768 üzenetére
Így van, ennyi a lényeg. Engem az zavar, hogy a szinkron mellé a legtöbb esetben a környezeti zajok tompulása is jár. Más lesz a film atmoszférája.
No meg ugye jó esetben az eredeti"csilingelése", ritmusa is elvész. Másrészt meg természetes, hogy nézni, élvezni, érteni jobban lehet szinkronnal egy filmet.
-
GALARDO
addikt
Jó látni, hogy vannak még olyan emberek, akik ilyen jól értenek a szakmájukhoz.
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Totheground #116770 üzenetére
Oszt képet meg nem kapunk mi? Szép...
-
Totheground
addikt
És elkészült a tiramisu.
Igen, most, 2 perce. Fél 1 után álltam neki.Mondjuk enni csak holnap fogunk belőle.
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
legenda
válasz r3dsnake #116765 üzenetére
te tudod, nem kell értened...
én sem értek sok dolgot (nem részletezem különösebben, mert bár nem folytam bele, de pont volt szó több kapcsolódó témáról is; kaja, párkapcsolat...stb.), hogy valaki miért döntött úgy, de az ő döntése, őt tudja, nem nevetem ki érte...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
r3dsnake
nagyúr
Élvezhetőbbre? A bluray kiadásoknál sokszor ugyanaz van magyar feliratnak, ami a szinkron is. Amikor ez a felirat van eredeti nyelv alatt, látszik/hallatszik mennyire barom, nem odaillő félrefordítások vannak. Persze gondolom a száj tátogása miatt úgy kellett megoldani. Azt az érvet még megértem, hogy kényelmetlen olvasni film közben. De amikor valaki azt mondja, hogy jobb a szinkron, mint az eredeti... Ne haragudj, de ez röhejes kijelentés. Nem is értem.
B-L-A-C-K: Magyar felirattal nem kell a fordításra koncentrálni.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz r3dsnake #116762 üzenetére
Nem hiába hoztam fel ezt példának, ismerem mind2 hangját, és nem csak a kritikusoknak, hanem nekem is jobban bejön.
A másik meg én is szinkronos filmek híve vagyok, mert az angolom nem perfekt, így egy filmet nem tudok megnézni szinkron nélkül, mivel a fordításra kell koncentrálnom, és így elvész a film élveszhetősége.
-
legenda
válasz r3dsnake #116760 üzenetére
számodra ez vicces lehet, de egyrészt mindenki maga dönthesse el, melyik is tetszik neki jobban, másrészt bizonyos idegen nyelvi szófordulatokat, szlengeket...stb. sokan nem értenek, hiába értenek és beszélnek jól adott nyelven, a magyar szinkronok meg érthetőbbre/élvezhetőbbre vannak fordítva/átültetve.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
r3dsnake
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #116761 üzenetére
Hasonlítsd már össze. És hallgasd meg Bane-t is. Ennyire jellegzetes beszédstílus nemnagyon van. A kiejtése, hangja, hatalmas pluszt ad a hangulathoz. Mondjuk úgy 2. perctől, meg 2.30-tól. Kb. ennél a jelenetnél döntöttem el, hogy megnézem Hardy összes filmjét.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
-
r3dsnake
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #116757 üzenetére
Jaj a kedvencem a "jobb, mint az eredeti" szöveg. Nyilvánvaló, hogy egy magyar szinkron jobban illik hozzá, mint az a hang, amivel született, és jellegzetesen megmaradt bárki fülében, aki valaha hallotta. EZT a rekedtes, laza stílusú hangot nemigazán tudja senki utánozni. Vagy a Batmanból Tom Hardy Bane-ként, a fülemben az is nagyon megmaradt: [link] Oké, itt torzítva van, de egyébként is hasonló a hangja. Na meg a Stohl András Jokerét ugye nem kell említenem?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz radi8tor #116751 üzenetére
Nem, de az tudom hogy működik, akik a vezérnek az emberei minden nap összeszedi tőlük a pénzt, van hogy el is viszi őket lakásra, reggel meg kirakja őket megfelelő helyekre.
Van erről dokumentum film is, a román cigányok gyerekeket használt erre külföldi országokba, rengeteg pénzt szedtek össze (milliárdokat).
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Asszony hétvégén vidékre hazautazott a szüleihez, nyomatékosan megkértem ne hozzon semmi kaját mert ugye diéta van...Szeretem ha állja a szavát -> link
-
Totheground
addikt
-
madgie
titán
Ó, de jó lett a Facebook app frissítése. Eddig csak a linkeket nem nyitotta meg, gondoltam egy log out, log in hátha segít, de most már bejelentkezni sem enged
-
B-L-A-C-K
titán
válasz legiaap #116730 üzenetére
Azért nem mindegyiket kell sajnálni, akár milyen hihetetlen van olyan aki többet keres mint itt jó pár ember. Múltkor beszélgettem az egyikkel, adtam neki egy kis pénzt, őszinte pali volt, kérdeztem mennyi jön össze egy nap, el lehet belőle lenni, azt mondta átlag 10-15 ezer megvan... Na most mivel minden nap ott van számold ki az mennyi, és ugye adózni se kell belőle (persze nem cserélnék vele, de azért ahhoz képest nem rossz bér). Persze ezeknek nagy része elissza, eldrogozza, vagy esetleg ha egy maffia hálózatba benne van le kell adni a vezérnek, mert ugye sajnos ilyen is van. Akkor régen mikor vidékről vonatoztam, volt egy pali az állomáson, oda jött adjak már neki 300Ft-ot, ma még nem evett semmit, mondom jó adok. Szembe volt a kocsma látom átment, 1-2 rakétát benyomhatott, és jött vissza adjak már megint...
[ Szerkesztve ]
-
-
Arcképgyáros
válasz legiaap #116730 üzenetére
Én olyan véleménnyel vagyok erről a dologról. Oké lehet, hogy a többség nem tehet róla de mindenki saját sorsának a kovácsa... lapátot-seprűt mindenki tudja használni, pakolni mindenki tud. De hát ugye egyszerűbb az utcán elvárni a pénzt.
Múltkori kedvencem, cigizek kint a kocsi mellett, jön 2 idősebb pofa "főnök, nincs egy kis apród?" beülök kocsiba megnézem pénztárcám...mondom neki, van 30 forintom szívesen odaadom. "Annyival nem tudunk mit kezdeni." Hát mondom az ötezrest meg csak nem adom oda. Nyilván koccintós a kézben, mentem is el.
-
Blaise
veterán
válasz -secret- #116729 üzenetére
Neked van igazad, ezen annyira fel szoktam baszni az agyam
Sok majom megtanul pát szót angolul, rögtön elkezdi hinteni hogy ő már nem néz szinkronosan filmet, sőt felirattal se, mert ő már mindent ért, meg különben is milyen gáz már.
Külön öröm, amikor arról akarnak meggyőzni középfokú nyelvvizsgát sokadjára abszolvált emberek, hogy pl a House of Cards tökéletes érthető nekik, amikor tele van amerikai poltikai szlenggel.
Én elég jól beszélek angolul, napi szinten használom munkában kommunikációra, de mégis szeretek szinkronnal vagy felirattal filmezni.
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Nem tudom otthon mi a helyzet hajlektalan teren de itt nagyon gaz. Naprol napra tobben es tobben vannak. De mar fiatalok is akiken latszik hogy nem az utcara valok, megverve kiabrandulva az eletbol. Szornyu ezt latni es azt is hogy a sok oltonyos tele zsetonnal emberek csak ugy elmennek mellettuk. Az eremnek ugye ket oldala van. Azt is lehet mondani miert nem keresnek valami melot, es mindenki az okot keresi miert kerultek oda. Mig a masik oldal hogy bakker azert ok is csak emberek es mennyire igazsagtalan az elet, hogy valaki nem tudja mire elkolteni a lovet mig nekik az apri is akar az aznapi kajajukat jelentene. A szivem megszakad mikor a szemukbe nezek. Ha van nalam zseton dobok nekik de barcsak tobb lenne. Barcsak lehetne rajtuk segiteni. Persze vannak olyanok is akik elegedetlenek es ha a kezed nyujtod a karod kell neki de. Tobbseg nem ilyen.
Szornyu, hogy egyre rosszabb lesz a helyzet es csak no a szakadek a gazdagok es a szegenyek kozt. A dolgozo reteg meg total el van tunve es melozik a semmiert a halalig.
Nem vagyok most happy.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
madgie
titán
-
nagyúr
válasz radi8tor #116714 üzenetére
Most nem azért, de ugye te is baromi sokat olvasol egészség témában, viszont akkor ennek is járj utána, mert ha megtetted volna, nem kérdeznél ilyet. Bár nem derült ki, mire vonatkozik a kérdés pontosan (mármint hogy mi az álláspontod olyan esetben, ha azt mondja, nincs rendben ).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nincs semmi gond ezzel a Vega-dologgal: [link]
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Na akkor csináljunk most egy kis vega kaját ebédre...
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Yettel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 10
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Energiaital topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest