Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Csak nem az easyshop? Én tőlük rendeltem meg először, személyes átvétellel, de aztán elolvastam a Google értékeléseiket akkor elment a kedvem tőlük. Azért elmentem átvenni, de amikor közölte a nő, hogy nem gyári hanem bolti garancia van rá akkor otthagytam.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
Huhh hát valóban nem valami jó a hangja. Hol vetted amúgy?
Én ebayen lőttem egy vadi új csomagolássérültet garancia nélkül, átszámolva 70e Ft volt. Egyelőre még bírja…Nálad is az van, hogy ki kell húzni a konnektorból ahhoz, hogy ne világítson a kijelző? Én nem találtam kikapcsoló gombot rajta.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
Nah bakker.
Mi baja lett? Nem garanciális?
Én a nagyobbik Kitchenaid-et javasolnám, ha konstans 1,5 kg körül dagasztasz ( talán az jó ehhez a mennyiséghez ).
Amúgy igen, 2 kg alatt nem igazán jó a Proficook, nekem a kenyér miatt kellett ( nálam még működik kopp-kopp), mert egyszerre 2 db 1,5 kg-ost szoktam sütni, de pizzára megtartottam kisebbik Kitchenaid-et.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
M3aN
senior tag
Na, felbuzdulva rajtatok vásároltam egy Proficook PC-KM 1096 dagasztógépet, ami 1 hét után (2 használatot tartalmazva) tönkre is ment Csodás készülék...
Tudtok alternatívát javasolni, ami megbízható és sok-sok évig tudna működni?
Egyrészt ilyen készüléket már ezen bizalomvesztés után nem szeretnék, másrészt feleslegesen nagy... A másfél kg tésztát csak szétkeni az edényen dagasztás helyett. -
Zirowe
nagyúr
válasz vinacarlos #1486 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Kicsit off, de azért on is lehet, mert gyakran van itt szó kenyérről is.
Van egy viszonylag gyors és normális kenyér receptem amihez 7gr száraz élesztő kell és kb másfél-két óra kelesztés, az eredmény jó szokott lenni.
Viszont a hely ahol szoktam az élesztőt venni (lidl) hetek óta kifogyott a száraz élesztőből, ezért most frisset használtam.
Viszont ellentmondásos adatok vannak neten az átváltásról, hogy mennyi száraz mennyi frissnek felel meg: többnyire 7gr szárazra 25gr frisst írnak, de néhol 14gr.
Tegnap 25gr-ot használtam, viszont a szokásosnál nagyobbra dagadt a tészta, bár az is igaz, hogy kicsit tovább hagytam kelni, viszont kicsit sokallom ezt a mennyiséget.Tapasztaltabbak szerint mennyi lenne a helyes átváltás?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
xavix13
őstag
válasz kisbalazs83 #1482 üzenetére
Nice
Nálam legutóbbi, király kbl100 poolisht 24h hűtő + stagioni 5 napoletana 24h hűtő, hidro valahol 65 körül, de nem tudom pontosan amennyit felvett.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
BITBOYS
addikt
LIVIA Elektromos pizzasütő, 1200W, időkapcsoló, 5 teljesítményfokozat, max. 400°C
Media Markt [link]
33.000Ft
Ennyiért szerintem nagyon jó vétel -
kisbalazs83
aktív tag
-
IntelKiller7
veterán
-
iatti
aktív tag
vett még itt valaki lund márkájú sütőt? a termosztátját meglehet ennek pöckölni? én nézegettem, de szerintem nem lehet.??
-
renziNNN
tag
Köszönöm a tippeket mindkettőtöknek! Réteslisztben megforgatva, illetve a lapátra is szórva már nem volt gond a leragadással. Következő kihívás az egyenletesen vékony, szép kerek formára nyújtás
Fém lapátom van és eddig szerencsére száraz maradt, viszont a feltétezéssel tényleg érdemes igyekezni, ezt megfogadtam
-
M3aN
senior tag
válasz renziNNN #1474 üzenetére
Ha fa lapátod van, akkor azt érdemes kb. minden második pizzánál átdörzsölni liszttel, illetve óvnod mindenféle folyadéktól. Én is sima 00-ba forgatom meg, de a hiba a lapátnál szokott lenni olykor nálam is.
Sütés előtt tésztavágóval (vagy spaklival) takarítsd le a lapát felületét tisztára és úgy dörzsöld át liszttel. Nem kell, hogy a lapáton álljon a liszt, az nem lesz finom ahogy te is írtadHa sokat szöszölsz a feltételezés után a sütőbe rakással akkor az alja is átázhat és ezért is ragadhat, vagy kiszakad valahol és a nedvességet kapott lapát ragadni fog.
-
renziNNN
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok még az otthoni pizzázás világában, kb 20 pizzánál járok és próbálnék tovább fejlődni, azonban most megakadtam. A tésztával szerintem nincsen gond, Vito féle poolishal csináltam utoljára 00-s pizzalisztből, viszont az a problémám, hogy leragad a pizza mikor csúsztatnám le a sütőbe..és emiatt eldeformálódik és ilyen lesz. Ez hihetetlenül frusztráló. Korábban ebből tanulva raktam lisztet a lapátra is, így nem volt probléma, azonban ilyenkor meg a kész pizza tiszta liszt volt, ami szintén nem a legjobb. A bucit kivéve megforgatom rendesen a lisztben, tehát olyan része nem marad ami ragadna.
Mit tudtok tanácsolni, jó-e az a sorrend, hogy kinyújtom a pizzát, feltétezem, majd lapátra rakom és így megy be, vagy a lapáton kéne feltéteznem? Illetve mit tudok tenni annak érdekében, hogy szépen lecsússzon a lapátról?
Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
partytime25
tag
Sziasztok.
Valszeg megválok Kitchenaid ARTISAN fekete(5KSM175PSEOB)dagasztómtól kb bolti ár 40-50% alatt valahol...
Ha esetleg valami pizzamestert , pizzapajtit érdekelne aki nem több kilókat dagaszt be .Nővérem külföldön céges ajcsiként kapta ö továbbadta nekem én kb 5x használtam eddig nekem sajnos mérete miatt nem megfelelő 4,8L tállal kb1kg liszt de inkább 850g körül fér el benne rendesen. Maga a motor meg a full fém szerkezet elbirna simán 2kg liszttel is csak a tál mérete kicsike hozzá én meglátásom szerint.
Amugy pöpec kis cucc a direkt 300w hajtással brutal erős. Az auchanos saját márkás 1000w mondott dagasztó ehhez képest egy nyikorgó erölködő motoros valami . itt érlelem már vagy 6-7 hónapja szekrény tetején azt egy másik dagasztót használok.. gondoltam jó lessz tarcsinak vagy nem tudom de teljesen felesleges.További szép napot minden pizzamesternek itt ...
-
Beni2360
félisten
-
xavix13
őstag
Nápolyi pizzás csoportban bevált típus a Proficook km 1096, ekkora mennyiség meg sem kottyan neki. Háztartási használatra, ez szerintem mindenre is elég.
Vagy egy jó mechnosud spiráldagasztó, ha még az unokádra is ráhagynád.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Topikgazda
Üdv. az uraknak!
Lecserélném a mostani alap Kitchenaid dagasztó gépemet olyanra ami megbirkózik egyszerre min. 3 kg tésztával.
Erre várnék tippeket. Köszönöm.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
vendingo
veterán
Üdv
Első pizzám. Volt maradék mutti szósz, ami nem került bele a spagettibe, és nem volt kedvem fagyasztani, így jött a pizza ötlet. Alapból úgy álltam neki, hogy nekem ez úgy se sikerül, ragadni, szakadni fog, nem megy majd a bucizás, nyújtás. Kellemesen csalódtam a készítésében. Nyílván nem profin csináltam, de igyekeztem a videókból lesett technikákat alkalmazni (Vito). 2.5-3 órás kelesztés volt nagyi 00 liszttel. Minden volt itthon, csak mozzarellát kellett venni. Nekem nagyon ízlett, családnak is. A szószom 10/10! pont olyan, ahogy szeretem, sok fokhagymával. Holnapra tettem el egy nagyobb bucit, az lesz a vacsorám. Biztos fogok még készíteni, mert jó buli volt. Sajna a sütőnk már vacakol, így nem győztem forgatni. Kéne egy kemence...[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
csƵ
addikt
válasz IntelKiller7 #1464 üzenetére
Igen, de szerintem nem ad hozzá semmilyen pluszt.
-
(ex)Cat
senior tag
Pécsen van jó pizzázós hely? Megyünk oda a kedvesemmel 3 hét múlva és ha van, akkor kipróbálnánk.
-
Beni2360
félisten
nem akarom szaporítani akkor itt és már átolvastam a két forumtars hsz-ket. Majd ott folytatom a tanulást.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
őstag
válasz Beni2360 #1450 üzenetére
Szerintem a főzőcskés szuper erre. Madoc és Cha-b hozzászólásaira keress.
Nézegetni kell, sok dologtól függ, ki kell tapasztalni melyik tészta jó a sütéshez abban a sütőben. Mindenesetre túlbonyolítani nem kell egyelőre, az majd később jön. Ha kézzel össze péppé nyomott hámozott konzerv paradicsommal és friss bazsalikommal indul az alap egy egyszerű friss 00-ás tésztán, már úgy is lehagyta az összes mélyfagyasztott verziót és nem veszel többet olyat.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Köszi a kezdő rúgást.
Légkeverés van de grill fokozat az nincs max csak a felső sütés.. Na de hány percig? Vagy kuksizzam állandóan?
A pizza méret a mi 70 fölötti korosztálynak bőven elég még kettönknek is. Egy-egy zsemlét szoktunk reggelire vagy vacsira fogyasztani.
Köszi a linket majd utána nézek.
Láttam de ez van elmentve nekem.
Van kezdőknek pizza topik? (Főzőcskés topik?)Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
őstag
válasz Beni2360 #1448 üzenetére
A rácsot a legfelső alá 1-el.
Max. hőfokra fűtsd alsó-felső fokozaton 20 percig, majd a pizza betétele előtt 5 perccel kapcsolj légkeveréses grillfokozatra. Csak rövid ideig nyisd az ajtót.
Ebből következik, hogy próbálkozhatsz, de azért jó lenne tudni mit bír a serpenyő. Másrészt kicsi lesz a pizza benne.
Párezer forintért lehet kapni célszerszámot. Ebben pl. nem fog letapadni és begyakorlásnak kiváló cucc: [link]
ps: egyébként ez hardcore topic…
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Sziasztok, volna több kérdésem.
Adott egy keramia 24 cm serpenyő aminek levehető a nyele abban lehet pizzát sütni egy villany tűzhelyben és a rácsot hova tegyem? Hány fokon süssem? A legkeverest bekapcsoljam?
Tudom, hogy alap kérdések de most próbálkoznék először.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
fradi81
veterán
Hello
Tudja valaki egy átlagos kenyérsütő gép hány fokon süt?moto g72, Ninebot d28e
-
Aidan85
aktív tag
-
iatti
aktív tag
hétvégén kipróbálom a celli c5 lisztet. direkt tésztát csinálok. víz+élesztő mennyi százalék, kelesztési időre mit mondtok?
-
IntelKiller7
veterán
válasz vinacarlos #1438 üzenetére
Igen sikerult.
Majdnem 5 oramba telt csak.
Karu 12 van nekem.
A kesz pizzatol baratnomnek vannak kepei. Majd bekuldom azokat is.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
modflow
veterán
Most, hogy már 1000 Ft körül van a kenyér ára, felvetődött bennem, hogy veszek egy kenyérsütőgépet.
Tudtok valami jó típust ajánlani?
Illetve mennyi energiát/áramot igényel egy kenyér megsütése? -
vinacarlos
tag
válasz IntelKiller7 #1431 üzenetére
Sikerült lesütni a 40 főnek? 16-os kodával nyomod, ha jól emlékszem. Nem csináltam meg ennyit egyszerre, mik voltak a tapasztalataid?
-
Beni2360
félisten
válasz BITBOYS #1434 üzenetére
és finom is lett.
Kérdezném, hogy az adagolásnál amikor kimérem az után mennyit, hány %-t veszít a súlyából?
5.5 dgk-t mértem kb és 4.5 dkg lett vagyis kb 20% -t veszít?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz BITBOYS #1432 üzenetére
Én már idáig éreztem a 40 fos illatát.
Én ma mini bucikat csináltam zsemle helyett.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BITBOYS
addikt
válasz IntelKiller7 #1431 üzenetére
Az ékezet hiánya..
-
M3aN
senior tag
Korábban a megszűnt Kurucz webshopból rendeltem jó minőségű húsárút (szalonna, szalámi, stb). Tudtok alternatívát, ami bevált online webshop, és szállít vidékre?
-
xavix13
őstag
válasz Mikolino #1426 üzenetére
Tisztítással mákom van, sütőpirolítikát amikor futtatom, beraktam ezt is, olyanra leégette mintha új lenne szó szerint.
Amúgy ha már a pirolitikus tisztítás 4-500 fokon megy, hogy nincs egy gyártó se a piacon aki kihasználja ezt egy háztartási sütőnél mint program, nem értem, szerintem elég jó piaci rés. Tudják a sütők, csak lezár az ajtó. Nem lehet valahogy meghackelni?One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Mikolino
lelkes újonc
én ettem már vason készült pizzát (cast iron serpenyőben), tényleg nagyon finom volt. De az öntött vas tisztítása nekem olyan idegen volt, így nem vettem olyat. Láttam a pizzakövet se a hagyományos módon kell tisztítani, de talán nem a világvége?
-
iatti
aktív tag
válasz BITBOYS #1423 üzenetére
mióta megvan, minden szombat-vasárnap pizza a menü. ma már fasírt lett komolyabb liszttel még nem próbáltam, ez a gútai 00-ás nem adja ki a nápolyi fílinget meg ahogy látom ez a cordierit kő a gyenge pontja. pluhár írta, lesz valami börzsönyi biscotto, annak utána nézek majd. vagy lehetne ebbe is vágatni vaslapot.? igaz még nem láttam senkinél.
-
xavix13
őstag
válasz Mikolino #1422 üzenetére
[Ilyen] lett a legutóbbi próbálkozás, sima lidl-s háromezeöccázas kövön. Azt a pénzt tuti megérte, 310 fok körülire sikerült feltornázni, jobb mint egy vékony tepsi az tény.
Azóta szerváltam egy aliexpressről egy lapátot is, nem kell majd papírral bohóckodni, talán még szebb lesz az alja majd, napokban akarok majd megint sütni, meglátom milyen lesz.
Elvileg egyébként a vas jobb hozzá mezei sütőben, de azt még nem próbáltam, úgyhogy nem tudok véleményt formálni.
Alapvetően én elvagyok vele, kövi lépcső egy pizzavas lenne 20k-ért vagy 50-ért egy g3f, de a szívem egy effeunoért fáj. (A tárcám meg főleg.)One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
-
Mikolino
lelkes újonc
Fú, köszi! Majd beszámolok, nekem milyen lett
Ti használok pizzakövet? rákeresve láttam, hogy amikor utoljára beszéltetek róla, nem kapott jó értékelést. De hátha mégis bejött valakinek?
-
Mikolino
lelkes újonc
Hát én nem szeretem a Szafi termékeket, sem a többit... egyelőre nagy gondban is vagyok, hogy miből legyen a jó kis gluténmentes pizza :-(
-
xavix13
őstag
válasz IntelKiller7 #1415 üzenetére
Igen hűtőzöm egy ideig, majd sütés előtt veszem ki sztem egy órával, kettővel, de tetőtéri lakás elég meleg van fenn, szerintem elég lesz az egy óra.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
beers
addikt
Bocs az offért, de talán más is járt így....
Silvercrest keverőgép kicsit ledarálta a meghajtószíjjat!
Nem rendelt már valaki innen esetleg?
M&N
-
Beni2360
félisten
Sziasztok. Kerdeznem, hogy mi a kulonbseg a feher es a teljes kiorlesi rozsliszt kozott? Mire, mivel lehet eggyut hasznalni kenyersutesnel?
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
gergo5991
őstag
ha már pizza topik, yt-on találtam egy nagyon fasza magyar csatornát ezügyben
[link]
van itt mindenféle liszt tesztelés, meg nagyon sok jó tipp, ötlet, kemencék, sütők és sok más minden -
iatti
aktív tag
válasz BITBOYS #1408 üzenetére
én pont most raktam be a hűtőbe. azért egy dagasztógépet lehet hogy kellene venni. 60-as hidróval csináltam, ez még pont kezelhető, de azért ragad a kézre. ezt a követ nem volna érdemes egy kis mosogatószeres vízzel lemosni,és utána kimelegíteni? egy kissé gyári szaga van még
-
iatti
aktív tag
gútai 00 liszttel van valakinek tapasztalata? mennyi lenne a hidró? 11g fehérjét írnak. 4db 200g gombócot csinálnék először próbára az új sütőbe. nem akarom most túl bonyolítani így első sütésre, lehet direkt tésztát kellene csinálnom. így is vakrepülés lesz valami jó tanács?
-
csƵ
addikt
Fogalmam sincs amúgy mennyi idő alatt melegedik fel, az 1 órát én is valakitől olvastam, azért hagytam én is annyi ideig. Egyébként is kb. ez 2-3 alkalom volt, nem eszi le a gatyámat. Majd beszerzek egy infrás hőmérő és megnézem, mennyi idő alatt melegedik fel. Lehet felmelegedik 20 perc alatt.
-
iatti
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest