- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
f_sanyee
senior tag
válasz haromegesz14 #2899 üzenetére
fel lehet osztani barmit.
-
haromegesz14
aktív tag
válasz f_sanyee #2898 üzenetére
Adott egy D osztályú IP, amit x alhálózatra és állomásra fel kéne bontani.
Jegyzetet lapozgattam, semmi ehhez kapcsolódó dolgot nem találtam, google szintén semmi.
Ez direkt ilyen beugratós feladat?[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
f_sanyee
senior tag
válasz haromegesz14 #2897 üzenetére
ha egy kicsit reszletesebben kifejtened... nem ertem mit akarsz csinalni.
-
haromegesz14
aktív tag
Segítségeteket kérném subnettingel kapcsolatban! ( másik topicba is rákérdeztem, csak itt nagyobb a forgalom )
Multicast-re használt IP-t kéne subnettingelni. Lehetséges? Van egyáltalán értelme? Egyik feladatban találkoztam vele, de ez előtt még sose láttam hasonlót se. Mindig csak az első 3 osztállyal kellet számolgatni. Rá gugliztam, de nem igazán találtam semmit.
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Hogy oldanátok meg a következő problémát?
Adott egy laptop.
XY munkacsoportban otthon.Adott egy iroda.
XZ munkacsoportban irodában.
Nyomtató. Ez egy szgéphez usb-n csatlakozik. A gép egy vezetékes routerhez.Otthon router, nyomtató, még egy gép, azonos munkacsoport, megy is minden, mint a karikacsapás (nyomtatás főleg).
De az irodában más a munkacsoport. Bár még nem kötöttem rá a laptopra a lan kábelt a routerből, de szerintem addig nem is menne a nyomtatás, míg nem lennének XZ munkacsoportban. Ekkor viszont XY munkacsoport nem fog működni otthon.
Van lehetőség két munkacsoport létrehozására? Nem találom ezt az opciót. Csak egyet enged.
Hogy lesz így a nyomtató a laptopon az irodában?
Köszi.
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Jelenleg Litvániában vagyok egy kolesz hálózatát használom. Problémám, hogy source-on kívül semmit nem tudok neten nyomatni, mert nat type strict-re panaszkodik. Gondolom le vannak tiltva a portok a hálózat által. Kérdésem az lenne, hogy van-e valami egyszerű és biztonságos módszer arra, hogy ez megszűnjön, illetve, hogy ne terheljem vele a rendszergazdát nagyon . Akár csak az én gépemre vagy ilyesmi.
Nem pont ilyesmire jó a DMZ?
Vagy felesleges vergődnöm, nem fog belenyúlni a rendszergazda?Előre is kösz!
-
Dyingsoul
veterán
Üdv! Egy érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok:
Külföldről szeretnék játszani egy játékkal (böngészős), de úgy, hogy kb 5 accounttal tudjak játszani. Az oldal tiltja egy ip-ről több account használatát, ráadásul magyar ip-t kellene látnia. Megoldható-e a dolog?
Eddig arra jutottam, hogy egyik ismerősömnél Magyarországon beüzemelünk egy VPN routert és azon keresztül csatlakozok. Egy accounttal még okés is lenne a dolog, de többel hogy tudom megcsinálni?- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
bambano
titán
válasz MacCaine #2890 üzenetére
láttam már olyat, hogy a dedikált hálókártya mac címe nem volt jó addig, amíg fel nem raktad a saját gyári driverét. asus alaplapokon pl.
kíváncsi lennék, nem köphetett-e bele a levesbe az nvidia alaplapi vezérlő beépített tűzfala.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #2888 üzenetére
Kedves segítőkész fórumtársaim!
Sikerült! Nem tudom hogyan, de "felső" segítség volt a dologban az biztos... Igen, lemondtam a dologról, hogy ez nekem magas, sajnálom, megtettem mindent, de nem tudom megcsinálni. Valószínűleg hibás 1-2 kondenzátor ezért nincs rendes kapcsolat az USB host és a CPU között.. Reggel fél 10-kor kezdtem, ott voltam 15 óráig, az 5.5 órát, akkor mondtam magamnak, hogy itt az ideje feladni. Kikapcsoltam a gépet, áramtalanítottam, kivettem a vadi új Tenda LAN kártyát, újra áram alá tettem a gépet, beléptem a BIOS-ba, újra engedélyeztem az integrált LAN kártyát, feljött az xp, kiírta, hogy új hardver, NVidia Network Controller, rámutattam a MyDrivers-el korábban lementett driverére, felinstallálta, és lőn NET... azóta is van! Hát ennyit kellett volna, reinstallálni az integrált hálókártyát... Tanúlságos. Hogy miért nem ment a külön pci-os kártyával letiltott integrált lan kártya mellett és miért szakadozott az usb-s wifi adapterrel, az már engem qvára nem érdekel. Még egyszer köszi mindenkinek a segítséget! Sziasztok![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
titán
-
spiritex
veterán
válasz kraftxld #2885 üzenetére
Köszi...
A barátnőd véletlenül nem egy grafikai stúdióban dolgozott a Mars tér környékén?.. mert akkor lehet ismerjük egymást...
új fejleméééééények!!!!!!
usb-s wifi vevővel bejött a net... de csak 1-2 percre.
aztán megszakad...
aztán repair...semmi, nem kezd el új ip címet keresni, aztán megint repair, végre elkezd ip címet keresni és kap is, örül, jó a net, de csak 2 percig...... mi ez???eseménynaplót? hol? routerben?
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz kraftxld #2877 üzenetére
igen, tcp/ip és winsock reset is volt már!
a localhost-ot tudom pingelni!
fent van a sygate tűzal, a malwarebytes, és a kaspersky, de azt mondja após múlt héten jó volt minden ezekkel együtt is.[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
-
spiritex
veterán
válasz kraftxld #2875 üzenetére
Sajnos másik router nincs a közelben...
Most telepítettem fel rá egy usb-s D-Link wifi adaptert, de az is csak keresi keresi az ip címet, és nem kap..............A wifi adapteres kapcsolat is Limited or No Connectivity és ezek az ip címek:
169.254.172.220
Subnet Mask: 255.255.0.0Igen, az alaplapi lan kártyát letiltottam bios-ban. Fix ip címet állítva dns-el és anélkül sincs net. És pingelni se tudom a routert a 192.168.0.1-en...
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
válasz spiritex #2874 üzenetére
Ha fix ip címre állítod ugyanabban a tartományban amit pl a laptopod kap, akkor tudod pingelni a router IP-jét?
A gép tud másik routertől IP címet kapni?
Az összes hálózati adapter le van tiltva a hálókártyán kívül amit próbálgatsz?[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
-
-
spiritex
veterán
válasz kraftxld #2868 üzenetére
Alaplapi lan kártyával és egy teljesen új pci-os kártyával is ugyanaz.
3 kábellel kipróbálva, köztük avval is amivel a laptopom gyönyörűen ip címet kap.
2 port is kipróbálva, mindkettőben kap ip címet a laptopom, a nagy gép egyikben sem...[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #2862 üzenetére
Nagyon érdekes a dolog:
Live CD-ről és Ghost boot CD-ről sem kap normális ip címet a gép!
Autoconmfiguration IPv4 Address: 169.254.138.153
Subnet Mask: 255.255.0.0
Release-elni és Renew-olni nem engedi!!!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
club1
veterán
-
Carbonara
csendes tag
150 useres hálózat, WIN7 64bit workstationok, szerver Ubuntu, Domain nincs, nem is lesz....
Hálózati nyomtatók ip címei átállításra kerülnek, van-e arra vmilyen módszer, hogy ne kelljen minden usert körbejárni egyenként, hanem windows domain gp-hez hasonlóan megoldani a problémát. Remote desktop és társai nem játszanak.
Ötletek?[ Szerkesztve ]
grimaszversenyre küldték a hóhért, mert eszméletlen fejeket tud vágni
-
spiritex
veterán
válasz MacCaine #2820 üzenetére
Ma lesz a nagy nap! Megyek apóshoz "szerelni" a windows-t! Ubuntu a táskában, laptop, kábelek, stb...
Lenne még előtte egy kérdésem! Az általad adott linken van egy ilyen mondat:
"1) Your Network or DSL router may have bad or missing information. Powercycle your router and/or rebuild the configuration in your router."
Azt értem, hogy ki és be kell kapcsolni a routert, de mit jelent újraépíteni a router konfigurációját?Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Carbonara
csendes tag
-
drika
tag
válasz Carbonara #2849 üzenetére
Nem tudom, ki a kolléga, de egy UPC-s srác tette fel az UTP-s csatlakozó dugaszt 4 kábelre. Most néztem, mikor használtam volna, hogy az egyiket elrontotta. A fali aljzatokat csak most cseréltem, mert a drága építtető sporolás okán telefon aljzatokat tett fel.
[ Szerkesztve ]
-
Carbonara
csendes tag
-
Carbonara
csendes tag
Az UTP csatlakozó-n kellene megnézni a színsorrendet, s összehasonlítani a faliajzatéval.
Sima 100as hálózatnak elég két érpár, az 1-2 és a 3-6 megfelelő "színhelyes" bekötése, azaz, ha "hátára" fordítod az RJ45 csatlakozót ( kis pöcök alul van, felül pedig látod az érintkezőket) akkor láthatod melyik érpárokat kell a faliajzaton ellenőrizned.
Krimpelőfogó drága mulatság, egy dugó felszereléséhez pláne...)grimaszversenyre küldték a hóhért, mert eszméletlen fejeket tud vágni
-
drika
tag
válasz MacCaine #2842 üzenetére
Próbáltam, de nem jelentkezik senki, hogy kölcsön akarna nekem adni egy ilyen eszközt. Pedig a youtube-on már meg is néztem, hogyan kell használni. Holnap veszek egyet. Hol lehet ilyet kapni? Praktikerben vagy Media Marktban van pl.? Remélem tényleg csak ez a baj, mert falbontás kizárva. Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
igen.
ha a jel nem érpárakon megy (szín és ugyanaz szín-fehér, amelyek össze vannak sodorva zavarvédelem céljából), akkor simán előfordulhat, hogy nagy lesz a csomagvesztés a kábelen, amit használhatatlanságnak látsz.kés, nyissz, klimperelés.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
drika
tag
Sziasztok!
Otthon megy a falban egy UTP kábel, aminek egyik végén UTP csatlakozó dugó (ez megy a routerbe), a másik végén pedig egy fali aljzat van. Az UTP kábel rosszul lett befűzve a csatlakozó dugóba, a kék-fehér és a zöld drót fel lett cserélve a szabványhoz képest.
Mivel nincs krimpelőm, ezért a fali aljzatban is felcseréltem a két drótot, hogy helyre álljon a rend. Sajnos eredménytelenül, a router továbbra sem látja a gépet. Összesen még 3 ilyen vezeték megy a lakásban, és azok tökéletesen működnek (ott nincsenek felcserélve a drótok).Lehetséges, hogy ennek a két drótnak a felcserélése annyira legyengíti a jelet, hogy a 6-8 méteres kábelben teljesen megszűnjön?Remélem érthető volt a leírásom.
Előre is köszönöm a segítséget!
Drika
-
moonguru
őstag
válasz MacCaine #2833 üzenetére
Igen, a modem után az, a többit PM-ben írtam le!
Pinging nl.real-vpn.com [212.7.192.29] with 64 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.Ping statistics for nl.real-vpn.com
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
MacCaine
őstag
válasz moonguru #2832 üzenetére
"Nem publikus IP-ről működhet VPN?"
Ezt kicsit fejtsd ki bővebben. Nem publikus IP, azaz 192.168.x.x?
Pingelni tudod?(#2831) spiritex
"De lassan kezdek itt unalmas lenni úgy érzem..."
Szerintem nem. Engem is érdekelne egyrészt, hogy mi volt a gond, másrészt, hogy mi volt a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
Sziasztok!
Csak egy egyszerű kérdésem van!
Nem publikus IP-ről működhet VPN?
Pontosabban VPN kliens tud csatlakozni egy publikus VPN szerverre?
Mert nekem nem akar...
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #2830 üzenetére
Boccs, nem vettem észre, hogy volt még egy kérdés, de lejárt az időlimitem..
Szóval nem volt cserélve semmilyen belső alkatrész, csak perifériák, mint kamera, nyomtató.
De lassan kezdek itt unalmas lenni úgy érzem...Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz bugizozi #2829 üzenetére
Evvel a hozzászólásommal kezdődött minden.
Mindent megpróbáltam, visszatelepítettem az Avast-ot, továbbra is üres ip cím és alhálózat, letelepítettem Safe Mode-ban a külön erre való Uninstaller-rel, semmi változás, de a fõ gond az volt szerintem, hogy a Sygate tûzfalnak nem volt ikonja a jobb alsó sarokban annak ellenére, hogy eddig mindig ott volt, mert Autostart with windows-os program. Na, letelepítettem azt is, újraindítás, semmi változás, még mindig üres ip cím, stb. Repair-nál TCP/IP hiba. Megpróbáltam a két netsh parancsot (NETSH INT IP RESET, NETSH WINSOCK RESET), újraindítás, semmi változás, hálózati kapcsolat varázsló, újraindítás, semmi változás, továbbra sem jöttek vissza az ip számok.. Szóval letettem a régi windows-ról. És ekkor jött a legnagyobb meglepetés, ami most van... Limited or No Connectivity...Nem ugyanavval raktam vissza egyébként. Annak idején a Ghost 12-vel készült a mentés, most pedig a Ghost 15-el raktam vissza, mert sokkal gyorsabban működik.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz spiritex #2828 üzenetére
ez a 2 változás miatt még mennie kellene a netnek...
A gépben nem voltak esetleg alkatrészek cserélve?! ugyanazzal a progival ghostoltad vissza, mint amivel 3 éve lementetted?
Amúgy mi volt az oka, hogy újra kellett ghosolni, ha szabad kérdezni?VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
spiritex
veterán
válasz bugizozi #2827 üzenetére
Még nem jutottam oda, hogy kipróbáljam a LiveCD-t, és megnézzem mi van, de gondolkozok azóta is mi lehet... Persze, ki kell próbálni amiket itt javasoltatok, ki is fogom, de most itt nem is a megoldáson gondolkodom, hanem egyszerűen szakmailag érdekel, hogy mi történhetett... Mert ugye annak idején amikor a ghost file készült, tökéletes volt a rendszer, nem csináltam volna ghost mentést, ha ott a sárga felkiáltójel, és különben is volt net gépindítás után azonnal és ez így volt mindig. Tehát mivel a ghostolás teljesen új file-rendszert hoz létre, vagyis a létezõ file-rendszert állítja vissza, ezért a jelenlegi registry- vagy windows hibák mind el kell, hogy tűnjenek. Tehát továbbra sem világos mi történhetett 2-3 év alatt... 1 dolog változott csak, a t-home doboza, és a csomag, tehát gyorsabb lett a net...
-
bugizozi
őstag
válasz spiritex #2825 üzenetére
"akkor reinstall... Csak nehogy akkor is xar legyen"
ha a LiveCD-s oprendszer fog kapni IP címet, akkor ha újrateszed az XP-t akkor tuti az is fog, mert akkor a mostani windowsban szaródott el valami nagyon méllyen
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
pecze
aktív tag
Ha már szóba került itt az APIPA, APIPA-n belül lehet címütközés?
Elméletileg kb. nodeszám a 65536-hoz az esély rá, de lehet be van építve a szabványba valami ütközésérzekelés -
spiritex
veterán
válasz bugizozi #2824 üzenetére
Én most vagyok az 1. este után, úgyhogy úgy döntöttem, hogy még megpróbálom az sp3-at felrakni hátha, ha nem, akkor reinstall... Csak nehogy akkor is xar legyen, mert én még azt sem tartom kizártnak... Bár a hozzászólásaitok miatt én már nem is merném felrakni az sp2-t, hanem egyből az sp3-at.
-
-
bugizozi
őstag
válasz spiritex #2821 üzenetére
Vagy ha nincs rajta sok minden, akkor tedd újra...az megvan max egy délután alatt, ezt a hibát meg lehet hetekig keresgethetnénk, tapasztalat
-
spiritex
veterán
-
bugizozi
őstag
válasz spiritex #2817 üzenetére
csak a 2 gép összekötve
gep1: 192.168.1.1 , 255.255.255.0
gep2: 192.168.1.2 , 255.255.255.0Ennyi...aztán pingeld egyiket a másikról, hogy műxik e...
De előtte a LiveCD, illetve szerintem azt is próbáld ki hogy felfrissíted SP3-raVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
spiritex
veterán
válasz MacCaine #2815 üzenetére
Köszi a tippet, de ezek közül csak kettőt nem néztem:
Contact your ISP service - ezt azért nem, mert a laptopomon volt net,
Run the Network Diagnotics tool - ez pedig megér majd egy próbát.bugizozi:
köszi neked is a tippet, ezt a keresztkábeles dolgot ki fogom próbálni. De akkor a router lan-ja sehova sem megy be, csak a két gép van összekötve? Mind a két gépnek fix ip-címet kell adni? És a többi mező: Alhálózat, Átjáró?[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz spiritex #2814 üzenetére
Olyan hülye ip címet kapott
Azt a hülye IP címet az oprendszer osztja ki, ha nem lát DHCP kiszolgálót, vis jelen esetben a routert...
Ha esetleg van a közeledben keresztkábel megpróbálhatod összekötni a gépet a laptopoddal, beállítani valami fix ip címet, hogy látják e egymást...
[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
válasz spiritex #2814 üzenetére
Akkor ezt nézd meg.
-
spiritex
veterán
válasz MacCaine #2813 üzenetére
Nem, sajnos a router-t nem tudtam elérni a gépről. Olyan hülye ip címet kapott és a Subnet Mask sem passzolt a routerével (255.255.0.0), így esélytelen volt a találkozás. A rákötött laptopomról simán.
Hogy a fix ip cím állítással miért nem volt szintén net, azt nem értem. Lehet, hogy újra kellett volna indítani a routert?Igen, egy angol XP SP2 van rajta.
-
MacCaine
őstag
válasz spiritex #2810 üzenetére
Szerintem a ghostolás közben a partíció törlődik, ami ugyan nem jelenti azt, hogy az adat is törlődik, de ha új partíciót hoz létre, akkor az új fájlrendszert is jelent, tehát felülír mindent.
A routerre be tudsz csatlakozni a géppel?
Milyen op. rendszer? XP SP2?
Egy Ubuntu Live CD-vel is megpróbálhatnád a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz bugizozi #2811 üzenetére
Köszi a reagálást!
A LiveCD-t még nem próbáltam, gondolom a Ghost15 recovery disk is jó erre a célra, mert van neki Networking opciója.
Hát igen, a szolgáltató az ugyanez volt (t-hóm), de akkor még nem ez az iptv-s egybe modem-router volt a gép előtt, amibe most a tv, telefon is be van kötve, hanem csak egy sima kábel-modem. De az új háló-kártyát mondom a ghostolás előtt tettem be, tehát úgy indult a rendszer, hogy Új hardver és driver telepítés. Nem beszélve arról, hogy múlt héten még volt netje... igaz akkor is mindig felkiáltójeles, Limited or No Connection-nel indult a gép, de egy idő múlva csak eltűnt az ikon, és helyreállt a kapcsolat. Most nem sajnos nem áll helyre bármennyit várok[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz spiritex #2810 üzenetére
Ha egy valamilyen LiveCD cd-ről bootolsz be az mit mutat, kap rendes (192.168.x.x) IP címet?
szvsz mindegynek kellene lenni, de megkérdezem azért, hogy 2-3 éve amikor a ghost készült akkor is ugyanez volt az internet szolgáltató?
-
spiritex
veterán
válasz MacCaine #2809 üzenetére
Hát mivel új hálókártyát raktam a gépbe, egy pci slot-ba, így kénytelen volt a rendszer egy teljesen új kapcsolatot létrehozni magától az alapoktól, de semmi változás. Amúgy zölden világít a lan kártya ledje.
Az ugye nem lehet gond, hogy a két újraghostolás elõtt nem formáztam le a C-t, csak simán rányomtam a Recover my computer-re, elõször a két évvel ezelõtti mentéssel, majd amikor az sem volt jó, akkor a három évvel ezelõtti, teljesen friss rendszerrõl készült file-al?
Kérdés, hogy a Registry hol tárolódik? Tényleg hol?? És ha nem formáztam a C-t, esetleg megmaradhattak a hibás bejegyzések a ráGhost-olás ellenére is?[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz MacCaine #2807 üzenetére
Amikor Auto-n volt az ip-cím és a DNS lekérés mindkét gépen, akkor semmi különbség nem volt. Mást nem is lehet állítani, nem? Azért írom, hogy akkor amikor Auto-n volt, mert próbálkoztam fix ip-cím adással is a nagy pc-n, de nem segített... A laptop végig Auto-n volt, és 5 másodpercbe telt mindig ip címet kapnia, amikor újra és újra rádugtam a routerre.
-
spiritex
veterán
válasz MacCaine #2804 üzenetére
Nem az enyém, após gépe, após netje. Ezer éves a gépe Athlon xp 2500+ os, a net pedig T-home, és nem is akármilyen, hanem iptv-s tripla csomag cisco epc3925-ös egybe modem-routerrel. Lehetséges, hogy az öreg gépben valami már nem kompatibilis evvel a kütyüvel?? Mert felraktam a gépre a 3 éves tiszta ghost file, ami akkor tökéletesen működő, frissne telepített gépről készült, de ugyanaz a hiba. Aztán beleraktam már végső elkeseredésemben egy ilyen kártyát is, BIOS-ban letiltottam az alaplapit, de nem segített, továbbra is Limited or No Connectivity., net pedig nincs. A cisco hátuljában 4 lan van, ebből kettő foglalt a 2 tv-nek, 1-be van a gépe, az utolsó 4-be pedig bedugtam a laptopomat, és azonnal kapott ip-címet.
Vannak még dolgok, amik talán fontosak egy szakértőnek, ezeket most leírnám, hátha befolyásolnak valamit:
Fura, de van egy Local Area Connection3 is a gépben, ami vagy megjelenik újraindítás után vagy nem és az a neve, hogy Microsoft TV/Video Connection (EZ MI A FENE LEHET??), az adatai pedig ipconfig /all-nál:
Autoconfiguration Enabled: Yes
Autoconfiguration IP Address 0.1.0.4 - hülye ip cím
Subnet Mask: 255.255.255.255 - hülye Alhálózat
Default Gateway: ............. üres. ?Aztán van a Device Managerben egy valami ilyen: PCI modem, ami sárga felkiáltójeles és nincs hozzá megfelelő driver.
Segítsetek, kérlek benneteket![ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
-
spiritex
veterán
Azonnali segítséget kérek szépen! Apósnál vagyok..
Sajnos nem segített semmi sem. Újra kellett ghostolnom a képet, de most meg amikor elindul a gép kiírja, hogy Limited or No Connectivity! Amikor ipconfig /all-t kérek ezeket írja:
Autoconfiguration Enabled
Autoconfiguration IP Address 169.254.152.86 tehát teljesen hülye ip cím
Subnet Mask: 255.255.0.0 ez is rossz szerintem
Default Gateway ---------- semmiHa fix ip címeket állítok az sem jó, nincs net.
DNS-eket is megadom, de semmi.Próbáltam már winsock resetet, netsh int ip resetet, de semmi sem segít.
Mit csináljak, hoghy legyen net??Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Hobby elektronika
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- TCL LCD és LED TV-k
- AliExpress tapasztalatok
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest