- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen házat vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196450 üzenetére
Nekem ez tegnap az újabb egésznapos kerti munka vége felé volt. Szerdai lábnap utáni brutál izomláz + előző napi leégés + tegnap is egész nap a napon meló = úgy éreztem magam mint aki lázas és mindjárt összeesik. Ma folyt. köv.
Úgyh a pénteki edzést kihagytam, de sztem még a hétfőit is ki fogom. -
Dorian
félisten
válasz
tchriss #196451 üzenetére
Kelátkötésűek közt nincs is lényegi különbség. Citrátnál annyi hátrányt szoktak írni, h egyeseket megfosat ( nekem pl nem volt bajom vele).
Nem pluszt érzel, hanem Mg hiány esetén érzel mínuszt.
C vitamin nem ér semmit betegségmegelőzésre. Ha megbetegszel és 2 napig szedsz giga dózist ( 2 órankent 1 g) az viszont jelentősen enyhít és rövidít a lefolyáson. Napi szinten inkább többször kevesebbet, elég mondjuk 3x1/4 g -
tchriss
tag
válasz
K1LLMy53Lf #196402 üzenetére
Nem nagyon ástam bele ebbe a témába magam úgy mint ti, és persze a chatgpt is írhat baromságot, de érdekes, hogy kb az összes általános amit lehet venni manapság body shoppokban , kb mind1 melyiket szedi az ember lényegi különbséget nem írt. Na benyomom ezt a fél kilót a citrátból, aztán megnézem ezt a laktát cuccost is.
Egyébként ettől kellene érezni valami pluszt? mert 2g c vitamint is szedek ketté osztva mégis elég sokat betegeskedek mostanság:S
Van még valami vitamint amit érdemes szedni és "minőségi"?
Érdekes ez a gymbeam es thor cucc, elvileg van benne koffein bőven , de azt leszámítva hogy keményebben ment az edzés, nem volt semmi fejbizsergés, szédülés.
Ellenben a universalos animal cuts tól amibe elvileg kevesebb a koffein ott tényeg átkapcsolok God módra, ha nem szedem rendszeresen csak heti 1 alkalommal.
Nekem ez a kalkulátór azt mondta kb 15% al vastagabb a combom mint kéne
de valszeg ez a sok zsírtól lehet ami még rajta van, jah és 44cm es karom lehet a max
azzal azért messzire nem lehet menni
-
Peaceliker
addikt
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #196448 üzenetére
szvsz az edzéstervre azért még jó lenne ránézni (ha az alvás is rendben van a fentiek mellett), mert ha pl alul vannak lőve a súlyok és/vagy túl sok a szett stb az okozhat problémát. az, h erő megmarad/nő, az betudható pl az izom- és idegrendszeri adaptációnak is, ha mondjuk hónapok óta folyamatosan ugyanaz a(z egysíkú) edzés megy.
Persze nem tudom mióta és hogyan edz a kolléga, meg ehhez a részhez sokkal jobban értenek itt mások nálam, így részemről ez csak erős tipp -
Fred23
nagyúr
válasz
Vitee #196447 üzenetére
"Nyak, torso, alkar overdeveloped, felkar meg perfect"
Az csak a testrészeid fejlettségének egymáshoz viszonyítása a jelenben, kábé csak arra jó, hogy lássa az ember -ha nem tudná fejből-, mit hanyagol el jobban, illetve esetleg még azt mutatja, hová szeretsz jobban zsírosodni.
Ha 22% tzs-n vagy, és ledobsz 5 kg tiszta zsírt, az lehet nagyon jelentős változás a tükörben is -pláne, hogy nem nagy alapból a súlyod. Lehet, hogy annyival tényleg elérnéd a 12% tzs-t.
Ettől függetlenül a kalkulátor valóban csak a legjobb esetet vázolja, és nem számol egy halom fontos dologgal. Tényleg nem túl életszerű azzal számolnunk, hogy ránk majd a lehető legjobb lehetőség fog vonatkozni.
De én is kitöltöttem megint, és most meg "megadta" 12% tzs-re a 40-es felkart, biztos 1-2 mm-rel mást mértem most, mint legutóbb. (Asszem, 39,9 lett legutóbb, most 40,2, de a régit se fogom elérni soha ezen a 12% testzsíron. Kerek 39-re se tervezek, legfeljebb 38,5-re.)
Szerintem a lényeg az, hogy az erőd nem csökkent, mert akkor tényleg nem ment le izom, vagy csak jelentéktelen mennyiség. A zsírból meg idővel csak lemegy annyi, hogy sokkal jobb lesz tükörbe nézned akkor is, ha Te se leszel kigyúrt állat.
-
Vitee
aktív tag
válasz
Fred23 #196439 üzenetére
Megneztem ezt a kalkulatort, nekem is azt hozta ki, beirtam egy 20% zsirt es 12% celt, 39.6-ot hozott ki pl karra.
Nyak, torso, alkar overdeveloped, felkar meg perfect
Mar itt elbukott nekem csori kalkulator, ezek minden, de egyik se a fentibol.
Na meg 7-8lbs, kb 3.5-4kg-t ir veszteni a 12%-hoz, ami netto baromsag.
Ha 22% zsirt irok, akkor 5kg. Ez teljesen lehetetlen, hiszen szemmel lathatoan ez sokkal tobb.Ez az atlag makrom az elmult 30 napra, napi 2100-2200 kcal mellett es kb 400-as deficit korul lehetek, a fogyast is latod a kepen, ez egyaltalan nem tul gyors, ez idealis.
Es mint irtam, eroveszteseg nincs.
Van ez igy, nekem ennyi megy, csak nehez elfogadni sajnos -
Apollo17hu
őstag
sziasztok! van vkinek tapasztalata a Thor Gymmel kapcsolatban? egész pontosan elmennék a "beavatás" nevű programjukra az óbudai helyre. nem vagyok az a terembejárós típus, de jó lenne csoportosan edzegetni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #196444 üzenetére
nem csinálok már lábtolót egy ideje, de anno nem szoktam felállni azonnal... persze ez nálam nem mérvadó... ha lassan, koncentráltan csinálom a hiperhajlítást, akkor annál is kell a szett végeztével ~15-20mp-t guggolnom, mert esélyes, h megszédülök
ezekkel a gépekkel alibizek mostanság lábra:
meg persze ezzel (is):
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #196442 üzenetére
Ha lábtoló után hirtelen simán fel tudsz állni, akkor alibiztél
Felhúzás után is húbzgüldögélnemkellegykicsit van -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
mastodon #196441 üzenetére
Szerintem elkerülni max úgy, hogy nem emelsz ekkora súlyt.
Megfelelő légzéstechnikával (és bemelegítéssel) minimalizálható a legjobban talán.
Meg persze nem szabad hirtelen felállni, hanem várni kell, h visszakerüljön a vér a megfelelő helyekre. Illetve ilyenkor is figyelni kell a légzésre, az végtagok átmozgatására a szettek között, ez segít a normalizálódásban.És persze az sem árt, ha megfelelően hidratált vagy 1-1 ilyen szett során.
-
Lábtolón jó nagyot nyomtam, rekord súly, de csak egy 8x sorozatot. Eztán majdnem elájultam vagy 8-10 mp-ig éreztem a furcsa érzést. Gondolom leesett a vérnyomásom, mert pulzus alig volt emelkedett. Ez szokványos, ha nehezet emel az ember, és lehet ezt valahogy elkerülni?
-
Fred23
nagyúr
válasz
Vitee #196430 üzenetére
Vagy nagyon zsíros voltál, vagy valamit rosszul csinálhatsz. Neked EZ a kalkulátor mit dob maximális méretekre (benne a felkar is)?
Kábé egyforma magasak vagyunk, és ha jól emlékszem, nekem az jött ki, hogy 40-es karom se lehet soha full kockás hassal. Nagyon eltérőek az egyes emberek adottságai és lehetőségei. Viszont egy izmosabb, szálkás versenykerékpáros formát azért tán szinte bárki hozhat pár év edzéssel, és az is valami.K1LLMy53Lf jókat írt. Nekem is volt már durván rossz diétám, túl nagy volt a napi kcal-deficit, illetve kevés a bevitt zsír. Aztán lement az a kevés izom is, amiért korábban megdolgoztam.
Mostanában is, hogy próbáltam azon az 1850 kcal-on lenni, azt vettem észre, hogy nem kívánom annyira a szexet, pedig nálunk a heti 6 alkalom azért meg szokott lenni. Legdurvább áprilisban az volt, mikor 3 napig egyszerűen nem kívántam a hancúrt; aztán benyomtam egy halom kaját este, és másnap már boldoggá tettem egy Nyuszikát.
-
válasz
Dorian #196429 üzenetére
Én is ebben vagyok és kutyaszarul megy. Továbbra is a társasági életünk a legnagyobb probléma. Olyankor nehéz tartani a nem eszem nem iszom vonalat, így maga a diéta is lassabban halad..
Vitee: ugyanebben a cipőben járok, ha sikerül levinni a bf-emet, akkor meglátjuk mit értem el tavalyhoz képest, valszín nem Frank Zane fog visszanézni rám a tükörből
-
Dorian
félisten
Mindenki nyugodjon le a pcsaba
Magamon azt vettem észre, h már hónapok óta nemigen látok érdemleges izomtömeg növekedést. Közben azért a mozgatott súlyok növekedtek.
Most ráálltam a mérlegre (nem szoktam mérni magam) 74,5 kiló, amikor korábban voltam már 76 is.
Mondjuk ebben benne van az is, h tegnap egész nap a tűzö napon melóztam, gondolom csomó víz eltűnt, meg egy kicsit(!) azért definiáltabb vagyok haskockailag.
De el tudom fogadni, h ez a genetikám, mindig is vékonyabb alkat voltam, drabális állat sosem leszek, inkább úszós-atlétás a testem. Ezért is gondoltam alacsonyabbra húzni a testzsírt, h legalább ami van az rendesen látsszon. Szomszéd gyerek alacsonyabb nálam de egy izomgolyó az alkata, mondjuk ő mindig is kokszozott. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Vitee #196433 üzenetére
"makro a szukseges feherjen felul annyira nem mervado"
legjobb tudomásom szerint zsírból min 0.55g/tskg kell, ch-ból pedig 100g alá nem ajánlott menni (tudom, van a keto, de a szvsz hosszútávon káros)
de, ha még meg is vannak ezek, a túlzott deficit mindent elronthat (vagy a rossz alvás, a magas kortizolszint, a nem megfelelő mennyiségű pihenő stb-stb)
"hogy neked sose csokken"
nekem pl 500nál nagyobb napi deficitem sosem volt. (mióta súlyzós edzést csinálok)
de nagyon sokat számít az is, hogy mekkora a testzsír%, amiről indultál... nagyon magasról pl könnyen megeshet, hogy több zsír megy le, mint amennyi izom oda épül(ni tud) -
Vitee
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf #196432 üzenetére
Nem csak a karom meretevel vagyok elegedetlen, hanem az egesz testemmel, de pl, hogy neked sose csokken, deficitbe se, meg jobban elveszi a kedvem
Ennyire nem fogok belemenni melysegeibe, hogy testscan-re menjek, mindehol, mindenkitol annyit hallasz, menj, csinald es jon az eredmeny, figyelj kajara es jon az eredmeny.
Verkepeket szoktam csinalni, minden oke, vitaminokat szedek, eleg sokat, kajam ugy gondolom rendben, makro a szukseges feherjen felul annyira nem mervado, mint mondjak, aztan lehet en tudom rosszul.
Semmi betegseg, semmi alkohol, semmi karos szenvedely stb...
Szimplan elvagyok szerintem atkozva -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Vitee #196430 üzenetére
Hát alapból nem árt, ha tudod, hogy kb mi lehet a reális elvárásod magaddal kapcsolatban. Van oldal, ami ad egy hozzávetőleges képet erről...
Ha elégedetlen vagy a karod méretével (nekem pl sosem csökkent mióta súlyzós edzést csinálok, hiába voltam deficitben, inkább csak nőtt, változó tempóban), akkor tényleg érdemes lenne rendes test összetétel mérést csináltatni időről időre, mert lehet, hogy totál rossz a diéta (pl túl nagy a deficit, rossz a makróösszetétel, vitamin- és/vagy ásványianyaghiány áll fenn, rossz a mikrobiom stb). Persze nem tudom mi volt a kiindulási állapot, hogy/mennyit alszol stb, van-e valami betegséged... Elég sok tényezős ez... -
Vitee
aktív tag
válasz
Tyler Durden #196428 üzenetére
En ezt tudom, mindent szamolok, nekem ezzel nincs bajom, csak ahogyan irtam is, azert felek, hogy mi marad a vegere es a testkepzavarom meg szarabb lesz, mert hiaba probaltam epiteni izmot, felo, hogy nem igazan sikerult a vegen annyit, mint remeltem.
Fred23
Szamok erdekelnek? Vegre sikerult elerni 37cm-t karban, most jobb 35, bal meg 34.5
Ero maradt, sot, progressz meg mindig van, de bazz, kisiskolas lany meret megint -
Dorian
félisten
válasz
Tyler Durden #196428 üzenetére
Hát igen. A reggeliből visszavettem 40g zabot, meg ebednél vacsoránál is igyekszem figyelni ne zabáljak be és kicsit kevesebb szénhidratot egyek, de igen kínkeservesen megy a deficit meg a kockásítás.
-
-
Fred23
nagyúr
válasz
K1LLMy53Lf #196418 üzenetére
Jaja.
tisn: Összesen 9 db húzódzkodás -3 sorozat sorozatonként 3 ismétléssel- 4,5-5 perces pihenőkkel a sorozatok között-, meg összesen 6 db tolódzkodás -2 sorozat sorozatonként 3 ismétléssel- szintén 4,5-5 perces pihenőkkel. El is fáradtam ennyitől, mert volt bőven extra súly is rajtam, nem csak a derekamon lévő fölös zsír.
Vitee: Akkor most ez mit jelent karban konkrétan? Nem mondod meg, rákeresek.
-
Vitee
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf #196422 üzenetére
nyomom hasizmot, majdnem minden edzes vegen, crunch gepen, progressziven ezt is.
Gatyakban erzem, ment le nyilvan, de a a hasamrol sajna nem sok, pedig jolenne mar vegre eloszor az eletben egy "kocka" has. Majd meglatjuk mennyi a nagyon vege a dietanak, de attol felek meg egy - 7-8 kg se segitene, de hat ez van, valszeg szarul nyomtam elotte
Ha vege, par het szintentarto, aztan megcelzok egy lean bulkot, egy lassu 2-300 kcal toblettel.
Most ilyen 2100-2200 kornyeken megy a dieta, szintentarto kb 2600, szoval egy 3k kornyeket kellene majd megcelozni. -
tisn
addikt
válasz
Tyler Durden #196423 üzenetére
ma focikupan voltam nezokent. elvittem a bicot is, tekertem 15km-t, meg setaltam 2-t (reggel meg egy kondi belefert)
de rohadtul elfaradtam a nem tudom miben
-
Dorian
félisten
Én ma egész nap a kertben dolgoztam, le is égett a hátam. Ez lesz most pár napig minden nap. Mármint remélem nem a leégés
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Vitee #196421 üzenetére
tolj több hasizom, core gyakorlatot
vagy akár kardió cuccokat, az is fokozza ugyebár az energiafelhasználást, javítja az inzulinérzékenységet és edzi a szív- és érrendszert.
lehet amúgy, h csak a saját szemed csap be és valójában van zsírveszteség is... de persze egy mérés (dexa, inbody) biztosabb... ugyanakkor hassal kapcsolatban a centi egész jó mutató... (ha csökken a derékbőség, akkor mindenképpen van zsírveszteség... ) -
Vitee
aktív tag
Jo ez a dieta, 69 vagyok most, eddig - 6kg, karonkent 2-2.5cm minusz, de cserebe kb semmemnyivel se tunik kevesebbnek a testzsirom, a belemen meg mindig rohadt sok van, hasizomnak nyoma sincs.
Edzeseken kb mindenben meg mindig van progressz, szoval eroveszteseg nincs, sot, sok dologban tobb megy, szoval izombol szerintem nem ment le eddig semmi.
Felek mennyi lesz a vege, meg mi marad -
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #196415 üzenetére
gyerek ha jol latom felbontotta az egyik olyat, azokra en is kivancsi leszek.
szerk; igen az epres volt, azt mondja az sokkal jobb mint a pisztacias.
-
Mell-bicepsz volt ma, adta nagyon - kerek 60perc, 111bpm átlag, 144bpm max.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #196414 üzenetére
Szerintem amúgy finomak ezek a protein a co cuccok, egyik sem volt közel sem ihatatlan, extrém mű ízű stb, és majdnem végigittuk már a wpc 80as kínálatot. Én tuti rendelek még tőlük. Kíváncsi leszek a full természetes cuccaikra, amiben semmi édesítő nincs, csak liofilizált gyümölcs.
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #196412 üzenetére
Valóban enyhe a pisztáciaíz (én arra fogtam, h túl sok vizet tettem hozzá) de nem rossz. Ittam már régebben olyan műízű, meg fémes utóízű cuccokat, h azóta csakis csokist szoktam venni, az mindig jó.
Most kaptunk egy gymbeam vegán banánost (asszony barátnője ki akarta dobni) hát, az az a kategória, h még éppenhogy meg lehet inni. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #196403 üzenetére
megkóstoltuk mi is ezt a "pisztáciásat". ez inkább mogyorós...
ugyanez az íze a mogyorós fehérjéjüknek is, csak az intenzívebb ennél. amúgy nem rossz ez, oldódása is kiváló, de ez nem pisztácia.
amúgy a pf nutrition pisztáciája meg totál marcipán (mandula) ízű. ha valaki szereti azt az ízt, akkor az is egy tök jó cucc (sütisük nekik is extrémfinom amúgy, protein a co-tól is az a favorit eddig) -
Dorian
félisten
Egész hosszúhétvégén kerti munka. Kerti tipegők felszedése-lerakása, földlapátolás, kapálógépezés, palantaültetés, fűnyírás, trágyázás. Talán jót is tesz az átmozgatás a tegnapi megbaszós lábnap után, de a sok hajlongás után a pénteki hátnapot nem biztos, h kívánni fogom. Mindenesetre ezt most beírom kardionak
-
Dorian
félisten
válasz
Elektrosokk #196408 üzenetére
Egy bizonyos mennyiség felett (nálam 50 g) a szervezet nem tolerálja a zabban lévő fitinsavat, gyomor-diszkomfort érzést ad. Elő kell áztatni előző este, ez jól lecsökkenti a fitinsav-tartalmat, 10-15% rozsliszt hozzáadásával még hatékonyabban.
-
Elektrosokk
veterán
-
Dorian
félisten
Megkóstoltuk a pisztáciást. Feleségem szerint nem túl édes. Sztem sem de az nem mérvadó, mert előtte túrórudit ettem. Valóban van egy vaníliás beütése is, de passzol hozzá.
A lábnap tanulságos volt. Pár gyakorlatnál lejjebb kell adnom kicsit az ego-súlyokból, h teljes legyen a mozgástartomány, meg bolgárnál ne egy elbaszott erőlködés legyen. -
-
tchriss
tag
válasz
K1LLMy53Lf #196381 üzenetére
Kb minden mikor néztem még pár nappal ezelőtt, de ma már tényleg kapható volt mind így vettem 2 pisztáciásat, meg 1 csokis, egy eprest. de ahogy olvasom lehet sokat rendeletem
mind1 rendeltem gymbeam ből naturt is, meg van még holland kakaós, de se kaját, se fehérjét én ki nem dobok
Magnéziumot szoktatók külön szedni? Abból mi a bevált? Vettem citrátot gymbeam től.
Meg egy doboz thort , még kell 9kg mínusz, lassan lábnapon be kell vetnem valami pörgetőt. az utolsó 5kg jó lassan fog majd lemenni :S
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Diablo IV
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Android szakmai topik
- sziku69: Szólánc.
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest