Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz Woodslave #153056 üzenetére

    félreérted
    progresszióról tervszerűen van értelme beszélni
    az nem progresszió, hogy "dobjál rá minden edzésen 2.5 kilót"
    Az csak hasraütés, csak papíron néznek ki jól.

    Ezért szoktak a jobb edzéstervek 1RM / 5RM százalékokat tartalmazni és valamilyen terhelés-minősítést használni (RPE, RIR, AMRAP, INOL) az előző edzés/ciklus eredményeiből és ezért azokat rendszeresen fel kell mérni (lehetőleg objektíven).
    Kezdőnél erre megfelel az edző vagy edzőtárs, haladó már magában tudja realizálni, mi legyen a következő progressziós lépcső.

    A fórumtárs korábban is csapongott az edzéstervek között, erre írtam neki, hogy attól függ az övhasználat, hogy mit is akar egyáltalán csinálni.

    Fitness (egészségi) jelleggel nincs értelme, mert a fitness, crossfit és társainak pont az lenne a lényege, hogy egy homogén, funkcionális, arányos izomzatot hozzon létre, aminek egyik fő eleme a törzserő.
    Testépítésnél használjon, mert a kutyát nem érdekli mennyivel guggol, izomtömeg növelése a cél, a minél izoláltabb munka, ott be lehet tekerve bandázzsal fülétől a pöcséig, ha combra dolgozik.
    Powerlifting esetén meg szintén fontos a törzserő fejlesztése, 85-90% rel.int alatt nem is szokták felrakni. Van aki csak peaking során használ öve, van aki szinte soha, mert nem szereti.

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák