Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheNewDawn
addikt
válasz PR0JECTNR56 #17494 üzenetére
Mert az Acer VX , MSI , vagy TN panel nélküli Dell stb jobb tőlük. De ez már ki lett beszélve a topikban szerintem.
-
kreten67
senior tag
Rábeszéltem,hogy a 2db 970-est adja el belőle és mehet bele az 1070 és így is marad a gép ára 320.
-
kreten67
senior tag
válasz maximilian4 #17496 üzenetére
Egy haverom most vett egy ilyet Pesten az egyik szalonból használtan 970 sli és QHD 32gb ram 500ssd és 1T hdd 320e ft volt.
-
kreten67
senior tag
válasz maximilian4 #17491 üzenetére
Bár nem látom a hirdetésben ,de valszeg QHD a benne a kijelző és az 1070 , 1080 is simán mehet bele.
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz TheNewDawn #17492 üzenetére
Y520 és GL szériát kicsit hanyagoljuk ha lehet. Értjük. hogy rövid távon nagy megelégedéssel használható, de hosszabb távú használatnál már bőven bizonyította az ellenkezőjét is.
-
addikt
válasz maximilian4 #17491 üzenetére
Nekem is valami hasonló elgondolás mentén lesz majd valamikor új gép. Mint a mostanim, meg amit linkeltél. Lehetőleg ne legyen benne semmi, majd én külön megveszem hozzá amit kell. És csak teljesen új lehet.
Quadro-s gép esetén talán még az anyaghasználat is jobb lehet. Azok kicsit másabbak, megfigyelésem szerint.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
TheNewDawn
addikt
Hát ha csak picit akarsz jobbat, akkor ezek közül választasz egyet amikről beszéltünk, egy Lenovo Y520, Dell 7567 MSI GE, Acer Vx vagy Asus Gl 553, 1050 TI vidoekártyával ezek 250-300 ezres árba vannak, a videokártya olyan 10% al jobb, a proci meg 30% al a régi gépednél ha i5 7300 at teszel bele.
Ha sokkal jobbat akarsz 1060 as kártyával ami ehhez képest még +50% ot tud akkor még 100 ezret rá kell hogy tegyél , olyan 350-400 körül fogsz találni ilyesmit, inkább 400, mert ezekbe már i7 es proci illik.
-
maximilian4
addikt
EZ azért elég jó vétel lehet annak akinek éppen van egy elfekvő skylake procija, meg vesz bele egy kis ddr4 ramot. Egyébként új, garis gép. Ráadásul sem áfa, sem vám, csak a megadott szállítási költség. Cserélhető gpu (bár a benne lévő 980 sem gyenge) és cserélhető asztali cpu. Sztem a kövi gépem valami hasonló ebay-es csoda lesz. De most megvagyok az Acer-rel.
Ventiket sem spórolták ki. Mondjuk nem is könnyű a gép (5kg).
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
bardi
senior tag
Sziasztok,
Gondolkozok rajta, hogy a gépemet lecserélem inkább egy laptopra.
Milyen processzorral meg vga-val nézzek laptopokat, ha azt akarom, hogy legalább olyan erős legyen, mint a gépem, de inkább erősebb.
A gépem:
i5 2500k 4GHz
8Gb ram
GTX960 4GbAmi még szempont, hogy ne egy vékony könnyű laptop legyen, ami melegszik, felőlem lehet 5 centi vastag meg 4 kiló, ha jó a hűtése és nem hangos játék közben.
Árban nem írok semmit, mert nem tudom egy ilyen gép mennyibe kerülhet, inkább az érdekel milyen paraméterekkel keressek gépet.
'92 Honda VFR 750
-
maximilian4
addikt
válasz [-HERO-] #17486 üzenetére
Van egy tippem hogy aznap vetted személyesen a gépet. Emiatt el tudom képzelni hogy hajlandóak voltak ingyen megcsinálni, de ne hidd azt hogy ingyen csinálnák a fentebb említett műveleteket. Árlista alapján folyékony fémmel való "újrapasztázást" 12 rugóért csinálnak. SSD beépítés 5 rugó. xD Ha figyelembe vesszük mennyi az anyagköltség, akkor mi ha nem lehúzás.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
[-HERO-]
senior tag
válasz maximilian4 #17482 üzenetére
Pontosan nulla forintert.
Ott vettem a gepem, ingyen beleraktak a 2 ssd-t meg a ramot es ujra is pasztaztak azonnal TG folyekony femmel amiert szinten nem kertek semmit.### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Ubul86
őstag
válasz TheNewDawn #17483 üzenetére
na, tök jó, örülök ^_^ remélhetőleg jóideig kiszolgál akkor minket
-
Ubul86
őstag
válasz maximilian4 #17482 üzenetére
áh, értem, köszi az infót
Project Cars 2 demo is elindult végül, vcredist-et hiányolta (mondom én hogy elvagyok már szokva ettől a telepítgetésektől ) , mediumon simán megy, bár itt jobban ment a venti is, de a 70 fokok átlagban voltak minden érzékelőnél.
Lehet hogy beszerzős lesz, de a demo viszont nem játszható a kontrollerrel (bill-el meg béna vagyok autós játékokban )
-
TheNewDawn
addikt
Hasonlóan pozitiv tapasztalataim vannak, Assasin Creed Origins, Witcher 3 és GTA 5 is szépen hasít az i5 ös 1050 tTI s Lenovomon
-
maximilian4
addikt
válasz Ubul86 #17480 üzenetére
Laptopszalonosok nyilván azt mondják hogy ne bővítsd, ne csinálj semmit, majd ők jó pénzért megcsinálják. Nekem második nap a volt az első hogy dobtam bele egy ssd-t, meg egy ram modult. Ezt hány ezer forintért csinálnák meg? Kb 2 perc volt az egész, és ebben a munka a csavarok kicsavarása. Mindig jön ez a gari dolog az újrapasztázásnál, de sztem észre sem veszi a szervizes hogy újrapasztáztam. Akkor van szívás, ha a csavar feje le van matricázva, mert akkor beleszúrod a csavarhúzót, az kilyukad és jelzi hogy meg lett piszkálva. De itt olyan nomád módon van elhelyezve még a hűtés is, hogy bűn nem megcsinálni. Nomád, de legalább kategóriájában hatékony.
i7 tényleg felesleges ehhez a gpu-hoz, ráadásul melegebb is. Csináltunk itt összehasonlítást. Ez a gpu superpositin benchmark alatt szinte ugyanazokat az fps értékeket és pontszámot adta i5-tel és i7-tel is. Bár most hogy húztam a gpu-n így 200 ponttal veri az i7-es kombót.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Rickeffe
aktív tag
A 7567 esetén honnan lehet biztosan megállapítani, hogy tn vagy ips fhd paneles? Kiállított darab esetén.
[ Szerkesztve ]
Rickeffe
-
Ubul86
őstag
válasz maximilian4 #17479 üzenetére
1050ti
aidával néztem, 70 volt a gpu max, ~1.5 óra játék után. átlag 65-70 fok volt minden érzékelőnél.Nem hangos játék közben sem, langyosra melegedett a gép, szóval örülök neki, hogy ezt így bírja.
Project Cars 2 demot töltöttem le, de az meg nem indul (elindítom, de nem csinál semmit se steam)
Jah, és hát gyönyörű a Tomb Raider...One-on is durva volt, de a gépen még durvább. (mondjuk One X-re majd még kíváncsi leszek egyszer, ha lesz rávaló, mondjuk úgy másfél év múlva, mikor leviszik 165ről ~120-ra )
Rádugtam a One kontrollert usb-n, úgy játszottam, én már ahhoz vagyok hozzászokva furcsa volt, hogy a játékból "ki kell lépni" - talán 2006-ban játszottam utoljára pc-n
újrapasztázást megcsinálnám, de nem akarok garit veszteni, laptopszalonosok mondták is, hogy hát lehet nem kéne (bővíteném ram-mal, ssd-vel januárban, de inkább beviszem majd hozzájuk, és akkor majd szólok nekik hogy a pasztázást is megejtik -e , amúgy nekem is mx4-em van, bár már 5 éves, jó e az még? ) ... nem bánom, hogy nem az i7-es asus-t vettem, nekem ez így pont tökéletes, igényeknek megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
válasz Ubul86 #17478 üzenetére
Milyen GPU-val?
Hwinfo-val monitorizálok amúgy. Nekem az jött be legjobban. Mutatja a hőmérsékletet, órajelet stb., throttling tényét egyből "yes"-el jelzi az érintett magnál, ha alapórajel alá csökken a frekvencia. Nekem pasztázás előtt bf1 64fős multi alatt simán felment 90 fok fölé a cpu mag. Újrapasztázás óta mért legnagyobb mag hőmérséklet 82 fok!!! 2 óra bf1 multi után, végig boost órajelen. Na ez a nem mindegy és valós tény. Szóval ha van némi affinitásod hozzá mindeképp csinálj egy újrapasztázást. Iszonyat könnyű elvégezni ezt a műveletet ezen a laptopon. A GPU jelenleg húzott órajelen sem megy 72 fok fölé. Ez volt a max a 2 órás bf1 után. Hála istennek nem egymás után kötötték a cpu-t meg a gpu-t mint pl. a helios esetén. Én egy újrapasztázás utáni állapottal simán ki merem jelenteni hogy kifejezetten jó a hűtése. Nem értem a gyár miért nem képes rendes pasztát rakni bele, pedig ez csak egy Mx-4, nem a legjobb, s nem is a legdrágább.Én i5 + 1050Ti-jal nyomtam a tomb raidert high preset-tel és simán játszható a gépen, folyamatos a képi megjelenítés. Nem tudom hány fps lehet az átlag, de igazából amíg olyan folyamatos a képi megjelenítés hogy nem zavar, addig egyáltalán nem érdekel. Ráadásul külső monitorra kötve, ami talán elvesz pár fps-t.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Ubul86
őstag
na,nekem idáig nagoyn bejön a vx5 (vagy v15), i5ös verziója...rise of the tomb raidert viszi simán (bár One-on már kipörgettem, de jó újra elővenni ,steam sale-n be is zsebeltem
persze azért kicsit melegedett a gép, mivel monitorozzátok a hőmérsékleteket? és meddig mehet fel maximum?
-
nagyúr
válasz maximilian4 #17476 üzenetére
Hát... valljuk be nem volt a minőség mintapéldája akkor egyik sem, de mindez 10 éves történet.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz TheNewDawn #17456 üzenetére
Várj! A 1050Ti-al szerelt gép mióta consumer?
Szerintem 250-ért kapni már használt G751-es, vagy GX70-est, ami azért elég combos vas, normális hűtéssel, igazi gamer GPU-val
3-4-5 évet egy gép csak az igénytelen felhasználóknál bír egy gép. Ha valaki vigyáz rá, azért sokkal többet mennek. Minap kértek pasztázást egy Asus G2-esre, amit mai napig használ játékra (oké, nem a frissekre) a gazdája boldogan!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Rickeffe
aktív tag
Mindegyiknek van valami baja úgy tűnik...
Nagyon húzni kezdtem a VX felé de nem oly rég ott meg valami a tapipaddal volt?
Mondjuk 8-900 környékén már talán van amivel nincsenek ilyen "amatőr" problémák. Node az meg relatíve nem olcsó.[ Szerkesztve ]
Rickeffe
-
Pocok256
veterán
válasz Darth_Revan #17465 üzenetére
"játszhatatlanul akadt már egy barlang jelenetnél is."
Ez van nálam is olyan mintha swappolna nem értem raid ssd van a gépben 16 giga ram nem kéne ilyet csinálni de simán mikor megyek egyik helyről a másikra igy érződik hogy tölt ledroppol az fps 30 ra és 4-5 secig ott van aztán megy minden normálisan ESZMÉLETLEN idegesítő, de én azt hittem ez mindenkinél ilyenHODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Ubul86
őstag
sziasztok. Az acer vx5-höz ha ssd-t szeretnék, m.2-s való bele a hdd mellé? Vagy van -e hely még a normál méretű ssdnek is hely, úgy, hogy nincs dvd író a gépben?
-
Darth_Revan
veterán
válasz barnabas22 #17466 üzenetére
Hát ezt elég nehéz lenne megszokni, főleg ,hogy a fél képernyő érintett
-
Muerte
Topikgazda
válasz Darth_Revan #17464 üzenetére
Grat a géphez,és köszönjük a tesztet nekem az MSI még mindig jobban bejön minden téren.
-
barnabas22
tag
Elég durva az a backlight bleeding Nekem negyedennyi is bántotta a szemem eleinte, de megszoktam már
-
Darth_Revan
veterán
*Elírtam, nem 62 FPS volt, hanem friss Windows-al 67 FPS...de azért érezni a különbséget így is.
Továbbá az általam korábban említett, Clevo és ASUS G701VIK-nál tapasztalt hibát (DX12-ben torzul a kép és textúrák szellemképet hagynak) nem tapasztaltam a Chimera esetében.
Viszont marhára nem értem...MSI-nél elindítottam a Rise of the Tomb Raider-t a frissen felállt gyári rendszerrel és tökéletesen ment. ASUS G701VIK és ASUS G703VI esetében meg gyári rendszerrel játszhatatlanul akadt már egy barlang jelenetnél is...valami nem kósár az ASUS háza táján.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Kipróbáltam a Chimera laptopot és nem igazán őszinte a mosolyom.
Azt már nem is említem, hogy itt ennél az AUO panelnél is van az a hiba amit eddig láttam LG és Chi Mei 17" paneleknél is, azaz fekete háttérnél bizonyos szögből 1 vagy több pixel méretű pont világít zöld színnel (nem, nem vagyok bolond, több embernek is mutattam őket és amíg nem szóltam addig "nem látták", de utána miután megmutattam ők is megerősítették). A pont elhelyezkedése és hogy milyen szögből látszódik az panelenként (még gyártón belül is) eltérő.Nah de mielőtt kivesézem az általam pár óra alatt talált zsörtölődéseket (azaz nem több napi használat után jöttek elő), pár mérési eredmény:
Nah és a negatív dolgok:
1) Zoli kolléga által közölt képek alapján neki "fan overboost" nélkül picivel 80C alatt megállt a CPU hőmérséklet Fire Strike teszt végén, nekem viszont ugyanez 10C-vel magasabb volt és a CPU 90C alatt állt meg. Nekem csak fan overboost-al sikerült elérni a Zoli által mutatott hőmérsékleteket.
2) a fedél felhajtásakor a gyenge illeszkedés miatt recseg mint egy ócó kínai laptop
3) BIOS full ki van herélve, pár alap funkciót kivéve szinte minden le van tiltva
4) nem tudom, hogy BIOS hiba-e vagy ennyire gyenge a 7700HQ,de kipróbáltam a Rise of the Tomb Raidert és The Witcher 3-at és az asztali gépemhez, illetve a korábban próbált MSI GT75VR géphez képest leszerepelt. Asztali gépemben és MSI GT75VR-ban is GTX 1080 van, mint a Chimera-ban, viszont azoknál az előbbiben 4.2 Ghz-en üzemelő 6700K, míg az utóbbi esetében 4.2 Ghz-en üzemelő 7820HK. Van a Rise of the Tomb Raider-ben a Geothermal Valley után egy helyszín, amit használok teszteléshez, mivel valószínűleg bugos programkód miatt irreálisan nagy terhelést tesz a CPU-ra a játék többi részéhez képest. Erős CPU mellett is DX11-ben annál a helyszínnél GTX 1080 50-70 FPS-t tud kipréselni magából a korábbi 90-110 átlaghoz képest, DX 12-ben már 80-85-re javul ez az érték. MSI GT75VR laptopban 4.2 Ghz-en üzemelő 7820HK és gyári órajeles GTX 1080-al 80 FPS volt az érték. ROG G703VI Chimera 7700HQ CPU és Exteme módban üzemelő (gyári OC-nak csúfolt szoftveres tuning a Gaming Centerben) GTX 1080 VGA mellett csak 62 FPS-t tudott a Chimera mutatni.
A jelentősen kevesebb FPS érték mellett továbbá a Chimera esetében mikroakadás is megjelent ennél a jelenetnél, bár az a jelenet előtt is nem tűnik olyan folyamatosnak a kép mint az MSI gépén amiben 120 Hz-es TN panel van. Lehet azért látni mikroakadást a Chimera gépen, de az MSI gépén és aztali gépen meg nem, mert a cpu órajel a ROG-nél össze-vissza ugrál, az MSI és az asztali gépnél meg stabil 4.2 Ghz ?
Próbáltam Wticher 3-at is és ugyan minimális mikroakadást látni MSI és aztali gépen is, de a Chimera-n sokkal jobban feltűnő a dolog.
Először azt hittem a Windows a ludas, ezért teljesen friss Fall Creators Update-t feltettem nulláról és csak a legminimálisabb ASUS szoftvert telepítettem fel (ROG Gaming Centert a ventilátor kezelés és a VGA OC miatt), de nem oldotta meg a fenti problémát.tl;dr: 120 Hz paneles MSI GT75VR gépen a tesztelt játékok folyamatosabbak voltak és a kevesebb képfrissítés ellenére is jobb volt a játék élmény.
5) A kijelző szép, IPS panel, jó válaszidővel (nincs szellemkép, mint a korábbi 25 ms válaszidős 120 Hz-es AUO IPS panelnél) és szép színekkel...azonban szerintetek normális még IPS panelnél is ilyen mértékű backlight bleeding teljesen sötét szobában külső fény nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz TheNewDawn #17461 üzenetére
Nem mindenkinek jó az ips, a tn sokkal jobb input laggal bír általában. Az y520 szériahibáját meg lehet, hogy kijavították, de lehet, hogy nem. Meg aztán nem tudhatod, hogy javítottat kapsz-e rendelés után vagy sem. Túl sok akna, túl nagy szívási eséllyel. Ilyet nem szabad ajánlani senkinek.
-
Muerte
Topikgazda
válasz Medocsabi #17460 üzenetére
Ne menjünk bele ebbe a sz.rozásba légyszíves Minden gyártónak vannak rosszul sikerült szériái.Pl.Dell Inspiron,mikor megkapták az I7 procikat és sorra főttek meg a saját levükben.Kreten67 lehet tudna adatokkal szolgálni,de óvatos becsléssel is azokból a szériákból több 10 ezer alaplapos lett,hiába Dell a neve...
-
TheNewDawn
addikt
-
Muerte
Topikgazda
válasz [-HERO-] #17457 üzenetére
"Max 250-300 ba gondolkodik a 80% vasarlo, ebben a kategoriaban meg nincs olyan gep ami kompromisszum mentes"
Ennyi a lényeg.Egyik márka sem kivétel ez alól.Néhány saját felhasználói szempontból valaki az Acert,Dellt,HP-t,vagy a Lenovot választja,mindenkinek szíve joga a döntés.
Addig semmi gond nincs amíg mindenki "helyén" tudja kezelni a dolgokat,mint te is.
Egyébként meg,a drágább gépeknél is vannak full elb.szott szériák,nem mindig kap az ember egyenes arányban többet,több pénzért.[ Szerkesztve ]
-
[-HERO-]
senior tag
Azert ezt a lenovo gyuloletet nem nagyon ertem.
Attol hogy a szerviz rossz es van olyan szeria ami szinten rossz nem biztos hogy az osszes szeria es gep rossz.
Teny hogy a legtobben a 1050/1050ti kategoriat keresik, de nem csak ott van lenovo.
Pl az y720 egy jol sikerult darab, jo anyaghasznalattal es jo hutessel.
Kezdetben volt driver gond de annak mar nyoma sincs.
Sokan azt sem tudjak hogy itt a kemeny mag az masszivan AW es dell parti ezert minden mas kula kategoria, tisztelet a kivetelnek, pocoknak, mert o megmondja a tutit.
El kell fogadni azt hogy valaki nem tud vagy nem akar 5-6-700k hufot kiadni laptopert.
Max 250-300 ba gondolkodik a 80% vasarlo, ebben a kategoriaban meg nincs olyan gep ami kompromisszum mentes, es AW gep meg abszolut nincs max hasznaltan.Boccs a kifakadasert de ez a lenovo elleni kampany mar tenyleg szemetszuro.
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
TheNewDawn
addikt
válasz KillHates #17452 üzenetére
Eleve konzumer gépeknél hogy veszel használtat ? Pl itt vannak ezek az 1050 ti /1050 ill 1060 al felszerelt gépek, idén jöttek ki ( és ha már gamer akkor ugye az ember nem 3éves gépet vesz) nem hiszem, hogy mondjuk 230 ért jobban megéri egy 3-4 hónapos használt, mint mondjuk 250 ért egy új.
Ha meg mondjuk 970 esről beszélünk, ami tavalyi de teljesitményben tudja ugyanazt hozni, megintcsak nem fogunk sokkal olcsóbban ( ha egyáltalán ) kijönni, hiába is használt, Plusz nyilvan nem fog több éves gépet venni az ember azért sem, mert ezeknek az életciklusa eleve csak max 3-4-5 évre van tervezve. -
goccer
aktív tag
Beszereztem egy Acer Heliost a héten, meg is vagyok vele elégedve összességében, egy dolog viszont zavar kicsit. AC wifin közvetlenül a router mellett kemény 60Mbit-et produkál, míg mellette a sok éves Nexus5-öm 150 mbitet. Properties-ben írja szépen a 867Mbitet, gondoltam ennek a negyedét azért gyakorlatban is illene hoznia, de a tizedét se nagyon sikerül. Közel távol nincs más 5 Ghz-es hálózat, Acer honlapjáról leszedett driver van fenn. Mi lehet a gond?
-
nagyúr
válasz echterion #17451 üzenetére
"Ezért jó, hogy az Acer-nek nincs itthon szervize. "
Ezért NINCSEN az Acer-nek itthon szervize!
"Amúgy meg érdekes, rendszeresen jön ide egy megmondóemberke, aki itt van egy, max. két hétig, aztán felszívódik, miután kiderül, hogy nem volt túl bölcs, amiket írt... "
Ugyanmár! RM007 kitart mellettünk!
-
nagyúr
válasz TheNewDawn #17450 üzenetére
Az én olvasatomban:
Venni egy limuzint annak jobban kell birnia a strapát, eljárkálni vele bevásárolni, meg néha leugrani a Balcsira jobban megéri a használt, de egy középkategóriás autóval, ha terepezni megy az ember szerintem csakis az újban lehet megbízni
Tehát ha szántani visszük az Opel Astrát akkor vegyünk újat!
Nem-nem
Üzleti gép, irodába 8-10 óra folyamatos működés
Konzumer gép otthonra: alkalmi netezés, filmnézés, pár órás nyomirgászás
Gamer gép éjszakára: 6-12 órás FPS-maraton teljes terheléssel, ordító ventikkelHa megteheti az ember, akkor akkor vegyen olyan gépet amire használni fogja. És vegyen inkább egy használt gamer gépet, ha "csak" új konzumerre van pénze, ha játszani szeretne
-
-
TheNewDawn
addikt
válasz barnabas22 #17445 üzenetére
Persze, nézd meg pl az a Lenovot amit vettem 1050ti vel, árukereső ugye mutatja mindenben az ár alakulását is fél évre visszamenőleg, sokan javasolták hogy várjak pár hónapot mert BF, és majd jól leviszik az árát hát ehhez képest akkor 249 ért vettem, azóta sose ment 279 alá, most BF alkalmából 299 helyett 265 a laptopszalonban, és ott a legolcsóbb
Szóval mindig első, hogy miután az ember eldöntötte, mit akar venni, érdemes nem csak azt megnézni , jelenleg hol a legolcsóbb, hanem hogy hogyan is alakult az ára mostanában.
-
nagyúr
válasz Medocsabi #17446 üzenetére
"Én amúgy inkább használt garis gépet néznék ennyiből,simán kapni jót,szép állapotban."
Tökéletesen igazad van! Kíváncsi vagyok, hogy azok akik "csakis új gépet vegyünk" mantrát papolják, hányan vesznek új autót? Egyszer rákérdeztem egy embernél személyesen a válasz az volt:
-"az autó, nem laptop! Ha elromlik megjavíttatom!"
-"a laptopot is meg lehet javítani"
-"igen, de az sohasem lesz már olyan mint az új!!"
-"miért a megjavított autó, a javítástól új lesz?"
Köszönjük Emese, egyes leülhetsz!
Szóval van baj a fejekben rendesen! És soha nem veszek új notebook-ot, pedig nagyon szeretnék egy Touch-os Retinát, de sok nyűg van még velük és még pokoli drágák is...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz TheNewDawn #17435 üzenetére
Magyarországon minden szerviz katasztrófa... És erről a gazdasági helyzet tehet; mert a márkaszervizeknek szerződött cégek, olyan nevetséges béreket kínálnak baromira megfeszített munkatempó mellett, hogy egy JÓ technikus/mérnök nem megy el annyiért dolgozni egy LELKIISMERETES technikus meg nem tud megjavítani rendesen annyi gépet annyi idő alatt amit elvár a cég vezetése. Tehát megy a slendrián felületes munka, a toldozgatás-foltozgatás. Addig jó a márkaszerviz munkája amíg nem javít csak cserél és azt NEM REFURBISHED-re
-
Medocsabi
addikt
válasz TheNewDawn #17444 üzenetére
Nyilván attól függ mi fér bele.De!laptopon játszani low budge-ből mindig komoromisszummal jár.Olyan nincs hogy legyen erős,meg tartson ki 3-4 évig meg olcsó is legyen.Én amúgy inkább használt garis gépet néznék ennyiből,simán kapni jót,szép állapotban.Ha meg új kell akkor meg kell érteni hogy ilyen áron JELENLEG az Acer a legjobb választás,de az sem kompromisszum mentes.
-
barnabas22
tag
válasz TheNewDawn #17444 üzenetére
Hát igen, én is próbálok körültekintőbben vásárolni mint régen. Ha pl.elmegyek vagy elmegyünk vásárolni valami műszaki, nagyobb értékű dolgot, elő a teló és egyből árukereső, stb., mert van ahol még akcióban is pofátlanul magasabb áron kínálják egyes helyeket ugyanazt, ahol máshol olcsóbb alapból. Van aki meg meglátja hogy akciós és hú megveszi...
-
TheNewDawn
addikt
válasz barnabas22 #17443 üzenetére
Persze igazad van, mi most ugye relative beszélünk mindegyikről hogy jó, a többi rivális 1050/1050ti vel ellátott típushoz képest, ami a gamer notik belépőszintjét jelenti. Nyilván ha olyat keresnénk ahol minden klappol, meg tartós aluminiumbók készitik szuper kijelzővel stb, akkor nem 250-300 hanem 400 és afeletti árkategóriáról beszélhetnénk már
Csak ugye Mo on az emberek 95% a ezt nem engedheti meg magának, hanem próbál úgy vásárolni, hogy a maximális teljesitmény mellett a többiben legyen vmi elfogadható minimumszint, azért még épphogy ne essen szét a gép pár év után , ne legyen a hűtés totál katasztrófa, stb
-
barnabas22
tag
válasz TheNewDawn #17442 üzenetére
Azért ott sem minden teljesen ok. Élőben azt is megtapiztam és a merevítéstől a hideg rázott amit alátámaszt ez is:
[link]
"Ami viszont nem javult, az a fedlap merevítése, a kategória egyik legjobban hajlítható kijelzőjét kapjuk a géppel. Ez azt jelenti, hogy extrém módon vigyáznunk kell, hogy nyitott állapotban nehogy nagyobb erőhatás érje "
+a TN panel, de amúgy jó gép[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz barnabas22 #17437 üzenetére
Jó személyes tapasztalatom nekem is van, mert volt már Lenovom előtte 6 évig, és mikor szervizelni kellett 1X akkor visszakaptam a gépet teljesen jól, de ez szerintem nem releváns Igaz 2 hét múlva de akkor is Plusz egy ismerősömről tudok csak akinek tavaly szervizelni kellett a rettegett TMX be a gépét és nála se lett semmi gáz.Ettől még persze én is tudok a rengeteg rémtörténetről, de úgy hallottam javult a helyzet valamennyit mostanában
Ettől persze még remélem, hogy a 3-4 év alatt amig meglesz a mostani, nem lesz szükség a szervizre. -
Medocsabi
addikt
válasz ildike89 #17436 üzenetére
Asus gl-sorozat sem túl jó választás.Mert kuka a hűtése.Hiába veszel bitang erős gépet,ha nem tudja lehűteni,akkor visszavesz a teljesítményből,és rögtön nem i7,hanem egy ulv i3 lesz belőle. Ergó nem csak az a 7000ft volt kidobott pénz,hanem a gépre szánt összeg 70%a. Ha ez a kettő van akkor szerintem Acer.
Egyébként elég ráguglizni akár notebookchecken.
"CPU is massively throttled back to just over 2.1 GHz" és cserébe még a 90 fokot is nyaldossa.[ Szerkesztve ]
-
ildike89
csendes tag
válasz barnabas22 #17437 üzenetére
notebook.hu-sok?
-
barnabas22
tag
válasz TheNewDawn #17435 üzenetére
Ezzel vitatkoznék, mert nekem Asus /háztól-házig gari/ gépeim voltak és soha nem volt probléma velük. Mindig visszakaptam pár napra rá.
Ez egy személyes vélemény -
ildike89
csendes tag
az oké, de még lehet akciósban...mennyivel lehet jobb egy GL Asus i7-es 17colos egy Acer-rel szemben, ami i5-ös? melegedni biztos jobban melegszik, de játékokban ad -e többet az i7 az i5-el szemben ezzel az 1050ti-vel szemben? Mert ha nem, akkor leszarom az asus-t (mellesleg foglaltam egyet )
-
Pocok256
veterán
válasz TheNewDawn #17431 üzenetére
Nem olyan nehéz az a képlet magyarországi lenovo szervíz egy katasztrófa ezt valószínűleg az amerikai jutúber se a cseknetes csóka nem tudja
Dave Lee -t pedig hiteles forrásnak tekinteni a vicckategóriába tartozik ő szerinte az én gépem is egy világ legjobb masinája... AHAN
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
TheNewDawn
addikt
válasz Pocok256 #17430 üzenetére
Akkor gondolom prohardveren, notbookchecken pc wpodon techradaron és még sorolhatnám tucatjával a mind magyar mind kölföldi mértékadó oldalakat, mind mind sik hülyék vannak akik a hibái ellenére a Dell 7567 mögé teszik és ajánlottként irnak róla, és hogy jobb mint a hasonló Asus Gl, MSI GL Acer VX sorozat, stb.
De irhatnam a moblie tech rewiew youtube összefoglaló videóját, vagy ezt is pl sok más mellett
[link]Szóval továbbra is úgy gondolom, hogy nem volt rossz döntés ezt megvenni, 1050 TI kártya, verhetetlen ár ( 249 be került semmi más ilyen nincs a piacon jelenleg )és ment már ezen Witcher 3,Gta5, de még a legújabb Assasin Creed Origins is, és egész halkan, normális hőfokon elvitte őket, Full HD be high beállitásokon 40+ fps el és a többi rivális gép anyaghasználata ( a Dellt leszámitva ) se jobb semmivel sem.
-
Pocok256
veterán
válasz TheNewDawn #17429 üzenetére
Lenovo szervize egy istencsapása és a lenovo konzumer gépek amik fentebb voltak említve bőven a nem ajánlott kategóriába vannak sőt nagyon nincs is most olyan lenovo gép ami ajánlott lenne mert olyan gyatra a minőségük.
Nagyon boldog vagyok, hogy 5 barátoddal vettetek 5 hulladék gépet és még nem jött ki a hibájuk, de ez azokat a usereket akik többségben vannak és szenvednek a kopó felületektől a túlmelegedő géptől és a törő zsanértól őket nem igazán boldogítja
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
TheNewDawn
addikt
válasz echterion #17427 üzenetére
Nincs semmi gond az emaggal valóban, csak román cég, és nem létező magyar garancia .. Plusz a legtöbb gépnek nem is magyar a billentyűzete.
Nekem is és 5+ ismerősömnek van Lenovonk, érdekes, egyikünknél sem jelentkezett sem széria, sem másmilyen hiba eddig. Az Acer szervize egyébként semmivel sem jobb, mint a Lenovonak.[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Jesszus, ne ajánlgassátok meg a fos szervízhátterű, szériahibás Lenovo-kat...az emag-gal meg nincs semmi gond, ha gari van, hozzák-viszik, nem egy sufnibolt. Mellesleg Acert pl. nem a kereskedőn kell intézni, hanem a honlapjukon kell garifutárt igényelni. Radium meg továbbra is szürkeimportos, ami pár típusnál garibukást jelent itthon.
(#17419) ildike89: A VX egy korrekt gép, kicsit visszaolvasol, nemrég lett itt gey-két tulaj, írtak tapasztalatokat róla. Az i7-es proci kicsit overkill ahhoz a vga-hoz, én nem vennék olyan lapost, mert az csak fűti a gépet feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
Most már lehet semmi, de régebben szürkeimportos gépeket hoztak be pl Szlovákiából ( nem a magyar 27% os áfát fizették be utána hanem a kinti jóval kisebbet ) szóval sok gép nem magyar billentyűzetű, meg a garanciát is jóval nehezebb érvényesíteni. Egyébként mikor az ügyfélszolgálatukkal beszéltem pozitív tapasztalataim voltak. Dell 7577 meg csak jön lassan már minden boltba, illene....
-
fm!
tag
válasz TheNewDawn #17423 üzenetére
Az emag, oké, hogy onnan semmit se veszünk, de a radium-al mi a gond? (Csak azért kérdezem, mert kb. 1 hónapja várok, hogy normális kínálat legyen a dell inspiron 7577-ből, de szinte sehol sem kapni, csak náluk van, legalábbis a honlapjuk szerint.)
-
ildike89
csendes tag
válasz TheNewDawn #17423 üzenetére
köszönöm
asus notebook.hu-s, acer laptopszalon-os.
Igazából oké, hogy gamer, de nem állandó gamerkedésre lenne használva (van konzolom is), de gondoltam kipróbálnék egy ilyen gépet is. Szoktam vigyázni a dolgaimra, meg magam szoktam takarítani/pasztázni, figyelve ezekre nagyon. Más kérdés, hogy amíg van garancia, azért jobb szeretem szervizre bízni, nehogy megvonják a garit emiatt.
Szerencsére panelban nálunk nyáron is hűvös van, szóval a melegedés ilyen téren nem okozna problémát, más kérdés, hogy mennyire gáz a két gép hűtésileg. Az nem zavar, hogy műanyag mind a kettő, volt már rosszabb összeszerelésű gépem is, ami minden gombnyomásra nyekergett -
TheNewDawn
addikt
válasz ildike89 #17421 üzenetére
Akkor válaszd azt amelyik tetszik Lényeg, hogy megbízható helyről, ( ne ilyen radium, emag stb ) és hogy minimum 1050 ti legyen benne.
Nekem könnyű dolgom volt, én is megnéztem mindegyiket, és alapból Lenovo jött be legjobban ( pedig a többségnek nem tetszik külsőre, nekem igen ) és még a legolcsóbb is volt, 249 ért sikerült hozzájutni az 1050TI s változathoz.És ha olyan helyről veszed ahol csak 2 év garancia jár hozzá, akkor szerintem érdemes venni hozzá +1 évet, ezeknél a gépeknél sose lehet tudni ( Mármint ez az összes gamerre igaz, főleg ilyen belépőszinten)
-
TheNewDawn
addikt
válasz Sugi2009 #16580 üzenetére
Szia nem tudom vettél-e azóta laptopot, ha esetleg nem, akkor én a Dellt/Lenovot ajánlom, Dell mindenben a legjobb, a de jóval drágább a Lenovonál, ami pedig ugyanannyiba kerül mint az Acer meg az Asus, de hajszállal mindenben ( hűtés anyaghasználat ) jobb ezeknél.
1050 TI kb 20% al tud többet az 1050 nél, megéri szerintem. -
ildike89
csendes tag
válasz TheNewDawn #17420 üzenetére
ezt a kettőt néztem ki ilyen áron meg Acerem volt már kettő is az elmúlt 10 évben, és semelyikkel se volt semmi problémám.
-
-
ildike89
csendes tag
Sziasztok, szeretnék kérni kis segítséget.
1: Acer VX VX5-591G-51DF NH.GM4EU.004 Intel I5 7300HQ Kaby Lake, 8 GB ram, 1050ti 4 gb Nvidia, 1000 gb hdd, 15,6-os (273K)
2: ASUS ROG GL753VE (GL753VE-GC079) Intel I7 7700HQ 8Gb Ram, 1050ti 4 gb Nvidia, 17,3"-os (280K)Ha a kettő közül lehetne csak választani kizárólag, és az asus +7000-rel többe kerül, megér -e annyit az a 7000 ft, hogy Asus legyen a kiválasztott gép, és ad -e az I7-es proci akkora löketet, hogy megérje azt választani? (meg az Asus 17-es, de amúgy az lényegtelen, ugyanúgy, mint hogy műanyag mindkettő)
Vagy a kettő "rossz" közül inkább Acert? I5 és I7 között játékok terén nagy különbség van, ha ez a videókártya került a két gépbe? Vagy érezhetően inkább a videókártya a szűk keresztmetszet.
Köszönöm előre is válaszotokat. -
bandras54
aktív tag
Ha a távolkelet ilyen ütemben folytatja a felzárkózást (a hazai "vezetéssel" ellentétben) akkor pár éven belül a legtöbb terméken, alkatrészen az szerepel majd, h made in hungary. És írhatod majd a hírdetésedbe, hogy egyenesen a gyárból.
-
nagyúr
válasz kreten67 #17413 üzenetére
Nekem sem volt még kínaiakkal gondom. De ha idiótákat keres az ember akkor nem kell Németországig menni, itt a hardveraprón is akad bőven: meghirdeti a terméket X Forintért, írok neki (mert persze úgy hirdet, hogy nem rak fel telefonszámot és az adatlapja sincsen kitöltve) hogy megvenném a meghirdetett áron a terméket. Mondja, hogy oké, megvan, stb. Erre válaszolok neki, hogy kérek egy számlaszámot és egy telefonszámot ahol elérhetem, meg bankszámlaszámot ahová utaljak. Erre már semmi reakció... Látom, hogy fent volt, látom, hogy kommunikál másokkal, de nem válaszol. Mit lehet mondani az ilyen idiótákra?
-
addikt
válasz kreten67 #17413 üzenetére
Nehéz elhinni hogy akár fél áron is be lehet szerezni újonnan ilyen kártyákat, de ha te mondod akkor az úgy van.
Azt tudom hogy Kínában gyártják, mint szinte mindent, csak számomra már nem mindegy ki árulja. Engem Kínai már vert át régen. Jó olcsón megrendeltem és nem tartott sokáig, erre gondoltam, de ha neked van jó megbízható kapcsolatod, forrásod az más. Persze most is az Ebay dolgokat nézegettem, ami különbözhet a te beszerzésedtől. És ha kell valami ezért hozzád kell fordulni.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
kreten67
senior tag
Kicsit több mint 1 hónapja szereltem be egy AW 17-be egy Kínai vásárlást amivel nincs semmi gond és új volt a 980m postával 118e ft. Vám és áfa se ment rá,mert az eladó egy korrekt csákó akitől már több alkalommal vásároltam (nem vgát ,egyéb alkatrészeket) és a csomag Hollandián keresztül érkezett 2 hét alatt.
Napi szinten vásárolok kínai eladóktól alkatrészt és nem volt gondom velük,ellentétben egy Német köcsöggel aki azzal az AW 17 géppel rendesen átbaszott,amit egy hónapja ide linkelt valaki,hogy milyen olcsó valakinek aki ért hozzá. A gépbe összeválogatott hibás alkatrészek voltak (hibás: alaplap, i7, FHD kijelző, akku,billentyűzet)minden alkatrész egyszerre hibás ,, ?
Az alkatrészek CN számát leellenőriztem a dell rendszerében 4 különböző gépben voltak eredetileg!
Kapott róla egy hivatalosnak látszó pdf-et és most azon megy a vita hogy mennyit utaljon vissza.A te 980m vgádat is Kínában gyártották. Sok alkatrész amit a kínai hirdet a gyártó üzeméből jön kifelé.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Akinek Inpiron 7567-es gépe van i7 7700 HQ-val meg tudná nézni XTU-ban, hogy turbo boost short power max-nak hány watt van beállítva?
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
Rickeffe
aktív tag
Ha jól sejtem egy Acer vx5 i5 7300hq 8GB RAM, 128ssd + 1TB Hdd, gtx 1050 + win 324ért eléggé túlárazott.
(Viszont a gariztatás helyben van meg maga a gép is rögtön elvihető.)Rickeffe
-
addikt
válasz kreten67 #17405 üzenetére
980 -ból csak a kínai szarok vannak közel a 100-hoz, meg a használtak, az amelyik jó ha 3 napot kibír. Ahonnan én vettem még mindig 160e körül van, és az még olcsónak mondható ehhez képest. Kb egy 20e-rel drágább mint az 1060, ami meg 170e körül mozog, vagyis olcsóbb. Az 1070 meg alig drágább a 980-nál.
Az árak azért nem esnek olyan gyorsan.
(#17408) Mirr Murr:
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Ki tudja talán még a számítógépes játékok is lehet jobban ízlenek utána.
Mint Chaplin vendégének a cipő. Akár a lemez biztonsági törlésénél is jobb megoldás lehet.
-
echterion
nagyúr
válasz kreten67 #17406 üzenetére
Nah, de ügyike vagy és szerencsés. Nekem megvan a hármas is PS4-re, de időhiány miatt el se indítottam őket. Ott van még a Mass Effect Andromeda is, az is csak várakozik, meg most berendeltem az ócsó' GT Sport-ot, szóval már csak időt kell találnom ezekre.
És még ugye itt van a laposom is, ezen is akad egy-két játék.******
-
kreten67
senior tag
Ma hoztak a műhelyembe egy hibás (piros led) Playstation 3-ast hogy szedjem már ki valahogy belőle a bennragadt lemezüket és utána dobjam a kukába a gépet.
Szétszedtem,a lemezüket visszaadtam,majd ment az alaplapja a BGA állomásba és kapott egy reflow-t és már hibátlanul mükszik. Bekapcsolás után látom hogy a gép módolt és leszedtem az uncharted 1 részét és még a magyarítását is bemásoltam és müxik!
Nos ez a játék miatt szerettem volna egy PS3-ast már régóta,így a vga upgrade ráérős ,mert ezzel a fostalicskával elleszek egy darabig ,utána meg falhoz vágom és letagadom hogy valaha is hozzányúltam.
Évek óta vártam hogy elkészüljön egy normális PS3 emulátur és az AW-n toljam végig az Uncharted 1 és 2. részét,de valahogy nem halad a fejlesztése az emunak. -
addikt
válasz Medocsabi #17402 üzenetére
Akkor kóstolj bele. Ahogy szokták mondani, evés közben jön meg az étvágy. Ki tudja talán még a számítógépes játékok is lehet jobban ízlenek utána. Ismerek egy oldalt ahol régen sokat ügyködtem, és tele van könyvekkel. Amolyan megbújt, belső kör számára fenntartott, mint egy torrent oldal, ami érthető a tartalma miatt. Ha privátba írsz hogy kellene valami, szívesen segítek ha tudok. Vannak akik a világon mindennél jobban szeretnek olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Dhampir #17400 üzenetére
Úgy van, ha már átmentünk könyvesboltba .
De ennek a nyomába sem ér egy fantasy regény(sorozat) sem. Azok voltak a szép idők mikor még ezeket nyaltam... annyi fps volt amennyit nem szégyeltem, a fantáziám engedett, minőségi grafikán.
És az a sok munka, szkennelés, majd korrektúra a többieknek...... Rám jött a nosztalgia.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest