Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
-
törölt tag
válasz Darth_Revan #18394 üzenetére
Nahát, 2017/07/27
Version:
1.06Nekem 1.0 van.
Nos, bijoszt csikókoromban toltam fel utoljára. Hogy is kell? Floppyról?
-
törölt tag
válasz maximilian4 #18397 üzenetére
BF1 közben. Nagy csata volt a hegyen. Az új szélgép stabilan tartotta a professzort, aztán elfáradt ez is, az is. Ezeöccá. Csak egy pillanatra villant fel, de megijjedtem.
-
-
törölt tag
válasz Darth_Revan #18394 üzenetére
Na, feltoltam a triton szélszoftverét. Hát, visít mint a kutya, és az órajel is stabilabb, de most már olyan értékek is vannak cpu órajelnél, hogy 1500. Megy vissza az eredeti, ez túl vad ehhez a géphez.
A biost is frissítsem-e? Honnan tudod, hogy nem friss? Amúgy a care center a bios frissítést nem ajánlaná fel?
-
buherka
addikt
válasz #86952448 #18388 üzenetére
Egyszerűen meg tudod nézni hogy komolyabb terhelés alatt trottyol a CPU-d.
Letöltöd az AIDA64-t...feltelepíted.
Majd "Eszközök" fül...majd "Rendszer Stabilitásteszt"...és megnyílik egy ablak.
(Ez az én Predator-om 3D Mark Tesztje)Amit bekarikáztam pirossal ott mutatja hogy mennyire szarik be a CPU-d a terhelés alatt, menet közben.
Lényeg ha elindítod a játékot ezt az ablakot hagyd nyitva és terhelés alatt neked is rajzol egy ilyen szép geyser görbét.
Ha trottyol a CPU-d a játék alatt, akkor az alsó résznél a CPU Usage sárga görbe mellett lesz egy másik színnel jelölt görbe is....ez fogja jelölni hogy a melegedés miatt a Proci visszavesz az órajelből.De ha élesben akarod nézni a bulit, akkor az alsó sarokban nyomsz egy Start-ot és beterheli 100%-ra a procid...és már indul is a szélzaj...
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
maximilian4
addikt
Az jó hogyha végig max turbo frekvencián tudja járatni a procit. Viszont én úgy tudom hogy a szó szoros értelmében akkor beszélünk throttlingról, ha az alap órajel alá esik a frekvencia, de lehet én tévedek.
(#18391) workdontplay
Alulfesszel lehet stabilabb lesz az órajel. Nekem a i7300hq -120mV-on van. Teljesen stabil, teljesítménycsökkenés nincs.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
addikt
válasz Sischo #18384 üzenetére
Egyszer valami hasonlót ajánlottam valakinek, mert annyira megtetszett külsőleg, hát úgy megkaptam a magamét....pedig abban csak 1060 volt.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
törölt tag
válasz maximilian4 #18389 üzenetére
Cserélek propeller szoftvert, meg fesztelenítem 100 mV-tal, aztán hátha hűvösebb lesz. A pasztacsere már megvolt a múltkor, pár fokot ha jelentett.
-
addikt
válasz maximilian4 #18387 üzenetére
Lehet én is tájékozatlan vagyok. Nálam az alap 2.8ghz, de ügye ez nem számít(nálam) mert 4mag 3.6ghz, 2mag 3.7ghz, 1mag 3.8 ghz.....na most mindig(általában) 3.6ghz nálam, kivéve ha sokáig nyomom a gázt és leesik 3.5ghz-re egy power limit miatt. 2.8 olyan nincs. Talán beállításaim okán, vagy akármi amit az XTU-ban műveltem.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
törölt tag
válasz maximilian4 #18387 üzenetére
És nekem miért nem stabil, mint neked?
-
maximilian4
addikt
válasz #86952448 #18386 üzenetére
Az normális hogy a processzor órajele ugrál. Akkor van "baj" ha az alapórajel alá esik.
Mondjuk i7700hq esetén az alapórajel 2,8ghz a boost órajel 3,8ghz, eközött jó. Ha 2,8ghz alá esik akkor következik be a szó szoros értelmében vett throttling.
i7300hq alapórajel 2,5 ghz, turbo 3,5 ghz. Nekem általában végig 3,1 ghz terhelés alatt.Maxi
-
törölt tag
Na.
BF1
Mutatok képeket.
Processzor órajel ugrál. Ezt híjják throttlingnak?
[ Szerkesztve ]
-
Sischo
tag
Ez a gép is elég korrekt áron megy: Gl502
1070GTX-el nem nagyon láttam olcsóbban. Vagy ez az 502-es széria nem ajánlott? -
-
kreten67
senior tag
Csak nekem nem müxik az oldalon a privát üzenet?
-
Dhampir
félisten
válasz KillHates #18349 üzenetére
Mindegyik 1060 egy Max-Q?
Egy külföldi videóban a Dell Inspiron 7577-ben 1060 Max-Q lappang.
(#18358) fm!
Aki próbálta már a 7567 vagy 7577 billentyűzetét: milyen érzés rajta gépelni? (Latitude-hoz képest, mert azon rohadt kényelmes.)
Személyesen nem volt vele dolgom, de ránézésre olyan a 7577 billentyűzete, mint a 7559-ben, illetve szinte bármelyik annál olcsóbb Inspironban. Annyira nem borzalmas, de nem "hosszú utas". NumLock világításra stb. ne számíts, már jó ideje nagyon lebutították az Inspironokat is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
En meg nem tudom eldonteni, mit tegyek. Drága egy jó ssd?
Tenyleg jo a hutese annak az asusnak? Teszten ott is 90 fok a max.
-
addikt
válasz maximilian4 #18374 üzenetére
Igazad van én is ajánlani tudnám neki, sőt ha egyszer összefutnék vele ennél a modellnél már van tapasztalatom.
-
maximilian4
addikt
Nem magamnak akarom. Nekem jó az acer. Hanem annak pl. akinek a hozzászólásod szólt jó alternatíva lehet. Nekem majd a kövi lesz valami clevo (úgy 2 év múlva). 1 év garival akarom eladni majd az Acert.
szerk
Valakinek van tapasztalata ILYEN random kódos vétellel? Nagyon fos játékokat dob vagy szokott jobbakat is (mondjuk egy pubg)?
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
-
addikt
válasz maximilian4 #18357 üzenetére
Aha, hajrá. Kezdetnek lehet jó.
Vettem egy 4TB HDD -t, most éppen másolgatok rá, aztán teszem a gépbe. Hát jó vastag lett.
(#18366) TheNewDawn: Ha egyszer itthon nem kapom meg azt amit akarok, csak ott látom, azt is számítsd bele. Most pl egy olyan tartozékot rendeltem, ami sehol máshol nem beszerezhető, csak talán a gyártótól, de úgy még drágább lenne. De tegyük fel hogy itthon is lenne, akkor meg azért lenne drágább.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz TheNewDawn #18366 üzenetére
Szerinted van arra garancia az aprón, hogy nem egy kamionról leesett, szürkeimportos gépet kapsz, amire a helyi szerviz azt mondja, vidd a régiónak megfelelő szervízbe? Ez portáltól független dolog. Mellesleg pl. ceg-es vagy mysn-es használt Clevo-t veszel vagy aw-t, akkor simán megoldható a garancia kérdése. Nem a hjrdetési felülettől függ, hogy mi lesz gariztatásügyileg, hanem a hirdetett terméktől.
-
bandras54
aktív tag
válasz TheNewDawn #18364 üzenetére
A szabályzat pont ezektől véd, de ahogy gondolod. hidd el van tapasztalatom.
-
nagyúr
válasz maximilian4 #18357 üzenetére
Jó masina szép hanggal.
Bővíteni már nem nagyon lehet (GTX980) de jó a hűtése!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
HolyFire
aktív tag
Szevasztok!
A kérdésem az lenne: Az Asus Rog Strix GL702VM (i7 7700HQ) notinak a billentyűzete RGB világítású vagy csak simán piros?
Neeee!!! Csak a rumot ne!!!
-
TheNewDawn
addikt
válasz echterion #18365 üzenetére
A pénzt vissza fogod kapni, ez igaz, a vámot pedig rosszul írtam valóban, elnézést. Viszont a szállítást tényleg duplán fogod fizetni, ha vissza kell küldjed bármilyen okból is.
Hardveraprónak is megvannak a maga kockázatai persze, de ott ha garanciálisat veszel, akkor tényleg az lesz. EU országból rendelés amúgy szerintem teljesen rendben van, amitől fáznék én nagyon ebayen az a más kontinensről történő rendelés. -
echterion
nagyúr
válasz TheNewDawn #18364 üzenetére
Jogod van fázni ettől, nem neked való a dolog, nem gond. De azért nem olyan sötét a helyzet, mint ahogy leírod. Nyilván nem Dzsunka Jánostól kell rendelni egy értékeléssel, illetve olyan gépet kell venni, amire eu gari van és akkor nem röhögnek ki. Ha szart veszel az apróról, azzal sem leszel jobb helyzetben, sőt. Ebay-en ha képekkel vidivel bizonyítod az igazad, simán visszahúzzák a lóvét az eladótól, ott a buyer prot. ideje alatt nem is jelenik meg a pénz az eladó számláján.
A vámot meg sosem fizeted duplán.Csak azért írtam le ezeket, hogy tisztább legyen a kép mindenkinek.
-
TheNewDawn
addikt
válasz bandras54 #18362 üzenetére
Ismerem a szabályzatot, de a szabályzat se fog megvédeni attól, hogy ha nem azt kapod, amit kértél, vagy épp bedöglik a dolog pár napon belül, akkor vissza kell küldjed, márpedig azt már te fogod fizetni., csak úgy, mint az újboli szállitást, ha elküldik neked ismét.
Meg attól sem, hogy a külföldi garanciával bíró gépedet ki fogják röhögni itthon, ha érvényesiteni akarod.
Nem is beszélve a dupla vámköltségről, ami szintén nem kevés.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Rickeffe #18354 üzenetére
Ez is 17-es
Kb megnéztem, mint tud az enyémhez képest ez az asus. BF1-ben jobb, mint az enyém, de dirt rallyban nem. Ez egál, tehát forma-forma. Nem tudom, a 3GB-os vga mennyiben hátrány a 4Gb-hoz képest. Ha a hűtése jobb, mint az acernek, akkor már csak az ssd hiányával kevesebb.
Prime95 + FurMark stressz https://www.notebookcheck.net/Asus-ROG-G752VT-Notebook-Review.153805.0.html
3,0 cpu
899 - 911 gpu
85 - 90° cpu
~ a 73° gpuHát, nekem a gpu is a 80-at nyaldossa (igaz, játék közben, és nem tesztorgram közben). Viszont ez a gép i7, 8 szál.
Az asus mindenben jobb, csak az ssd hiánya gáz. Meg ahogy kinéz, az vicces.
Holnap még visszavihetem az acert, valahogy tudnék rá időt szakítani.
-
bandras54
aktív tag
válasz TheNewDawn #18350 üzenetére
Elég komoly szabályzata van az e-bay-nek + pénzvisszafizetési garancia + viszonteladók (nem csak magánszemélyek).
-
Darth_Revan
veterán
Amugy ha valaki most tervez venni 1m korul gamer laptopot, akkor lehet javasolt inkabb varni.
Jovo ev elejen mind CPU, mind gpu teren jonnek az uj modelled. Tippre februar-marcius korul.CPU teren az uj 6 magos Coffee Lake mobil cpu-k, GPU teren pedig az uj Volta gpu-k.
Nvidia is mar elkezdte az uj Volta architekturat reklamozni: [link] (igaz AI teren, de emlekeim szerint a Pascal is igy indult)
De mar elkezdtek szivarogni a Volta chipet hasznalo Titan V eredmenyei is: [link]
E szerint ez a VGA 2x gyorsabb, mint a GTX 1080. Jo, Titan kartya es a mobil GTX 2080 biztos nem lesz ilyen gyors, de ha "csak" olyan gyors lesz, mint a mint a mostani Titan Xp, mar az is eleg jo.
[ Szerkesztve ]
-
AliasJani
csendes tag
Köszönöm az észrevételeket srácok!
Kérdésekre válaszolva csak olyan notikat nézek ami a madaras tacskoban elérhető. Az oka pedig, hogy van egy kis kedvezményem, emiatt játszik ez a két gép.
Hosszú távra gondolva beruháznék egy MBP 15 re, az iMac mellé, ezek bírják a strapát. Jelenleg elég lenne ami 3 év garral kiszolgál, mai nap vásárolnám meg. 5 hetes huzavona után eléggé ferde szemmel nézek a szervízekre, amelyből úgy tűnik eljárás is lesz a vége, ezért fontos nekem a minőség és a meghibásodás, esetleges szériahiba esete, stb
Volt munkahelyen 120 db Dell 7270 lett rendelve. Nos, a minőségben hatalmasat csalódtam. Most 120 db ból 11 db ot másnap gariztattni eléggé elszomorító .Viszont baromi jó kis gépek! ha lenne benne HQ akkor...
Ha két gép közül választanátok mi lenne? HP, vagy Lenovo?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
fm!
tag
válasz TheNewDawn #18355 üzenetére
@AliasJani: Miért pont ezt a két gépet nézted ki? DELL-nél van még jópár gép i7-7700HQ procival, de az igaz, hogy nem 340e-ért. Nekem is hasonló paraméterekkel kell(ene) gép, de a @TheNewDawn által említett 1,5 milliós Precision gépet én sem szeretném megfizetni, véleményem szerint ez már irreálisan drága, ahhoz képest, amit tud. Még ha 10 évig is használnám (elég nagy esély van rá), akkor is évi 150 000 Ft, annyiért pont tudnék évente venni egy nem is olyan rossz laptopot.
Ennél kicsit olcsóbb, de még mindig nagyon jó gép a Dell Latitude 5580. Helyszíni 3 éves a garancia, ha bármi van, másnap ott vannak és javítják.
Én szintén nem vagyok egy nagy játékos, a Latitude-ot meg is venném, csak ne cseszték volna el a billentyűzeten a PgUp, PgDown, Home, End billentyűk helyét.
Így én valószínűleg maradok az Inspiron 7577-nél. Itt csak attól tartok, hogy nehogy valami fos billentyűzet legyen benne.
Aki próbálta már a 7567 vagy 7577 billentyűzetét: milyen érzés rajta gépelni? (Latitude-hoz képest, mert azon rohadt kényelmes.)[ Szerkesztve ]
-
addikt
Minden esetben mérlegelni kell az adott kondíciók függvényében. Te eldöntötted hogy neked úgy nem, más meg ahogy neki tettszik.
Az általam ajánlott típust lehet itt-ott módosítani, fejleszteni, elég felhasználóbarát, nekem bejött. Továbbá van mai szemmel nézve mérhető teljesítménye normálisnak mondható hőfokokkal, amiről úgy vettem észre sok mai laptopnál gond . De kinek mi kell azt mindenki maga dönti el.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
TheNewDawn
addikt
válasz AliasJani #18353 üzenetére
Radeon mind teljesitmény, mind melegedés szempontjából sokkal roszabb laptopba, szóval szerintem azt sürgősen felejtsd el. A másik pedig, hogy amiket írtál, ezek játékgépek, szóval pont NAGYON nem bírják a strapát. szóval el kell döntened, hogy vagy videokártya és teljesitmény kell, vagy pedig hordozhatóság minden nap, és strapabíróság és tartósság.
Ha mindkettő kell, akkor pedig olyan 1.5 millió magasságában érdemes keresgélni.
-
Rickeffe
aktív tag
Workdontplay fórumtárséhoz hasonló gép.
Viszont ez 17es.
http://www.laptopszalon.hu/acer/acer-aspire-v-nitro-vn7-793g-57kh-nh-q25eu-004-laptop_28215-adatlap
Lehetséges, hogy a hűtés számára ez pozitívan hat és nem melegszik annyira?
Érdemes lenne vele próbálkozni vagy kb. garantált a hasonlóan fos hűtés?[ Szerkesztve ]
Rickeffe
-
AliasJani
csendes tag
Sziasztok!
Noti vásárlás ügyében kérném hozzárértők tanácsát
Amit számításba vettem Hp Pavilion Power 15 7700HQ, Lenovo Y520 7700HQ., Asus notik a negativ szervíztapasztalat miatt kiestek (fixd...). max 340k kategória. SSD-m van. Játék sokadik szempont, a processzor miatt munkára használnám (virtualizálás), esetenként bírnia kell a strapát fizikailag is (helyszíni futtatás, Kali teszt 0-24h stb). A RX 560M 4 GB roszabb mint a 1050? pl melegedés szempontjából.
A nagy kérdés, melyik a kettőből az ami nem döglik be legalább 3 év alatt stb, szerviz szempontjából is érdekes számomra, mit tapasztaltatok, tipushibák stb. A válsztott notiba késübb up 16 GB ram ra.
Köszönöm!
-
TheNewDawn
addikt
válasz echterion #18351 üzenetére
Áfát tudom hogy nem kell, azt nem is írtam, de vám+ szállitási költség elég magas
Nyilván EU n belülről ilyenek sem játszanak, de ugye onnan miért rendelne az ember, általában semmivel se olcsóbb , mint itthon. És valóban bejöhet, én pl kacérkodtam sokáig egy R2 es Alienwarrel Kanadából ami még 1 évig garis is lett volna, és mindennel együtt 230 ért kaptam volna meg a kb duplájába kerülű új helyett, de szerintem az ebayről használt dolog az ilyen orosz rulett kategória, vagy nagyon bejön, vagy nagyon nem, ekkora összegeknél én nem mernék ekkorát hazárdírozni. -
echterion
nagyúr
Nekem bevált két éve, de persze ettől még lehet fázni tőle.
A garis kiküldésnél nem kell áfát fizetni, van rá a nav-nak procedúrája.
-
TheNewDawn
addikt
Használt gépet ráadásul ebay ről, ok
Aztán ha másnap mondjuk meghal benne az alaplap, videokártya proci, vagy akármi, akkor gondolom küldöd vissza Tajvanba, Kanadába vagy ahonnan vetted, és vigan pengeted ki a pár 100 ezres vám és szállitási költségeket is. nem beszélve arról, ha mondjuk ez 30 nap után következik be, és a mittomen amcsi meg egyéb garanciádat ( ha volt egyáltalán bármilyen is ) meg chessheted Mo on, meg akkor is, ha mondjuk a gép amit kaptál, köszönő viszonyban sincs azzal , mint ami a fényképen van. -
Dhampir
félisten
válasz Darth_Revan #18284 üzenetére
Köszönöm a kiegészítést.
Más:
A gyakorta emlegetett Max-Q-val mi a baj?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Létezik, hogy a paszta másnaposan jobban teszi a dolgát, mint aznaposan?
-
NTonee
veterán
válasz maximilian4 #18337 üzenetére
és van belőle bőséges választék [link]
sejtésem szerint valami kínai dzsunkás tömeggyártott alibaba rendelés lehetett, amire saját márkajelzést lehet nyalni
(#18339) KillHates: Ne viccelj, azonnal dobom kukába Amúgy már csak a kíváncsiság kedvéért is vennék egyet
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
Tudja valaki, hogy ez mi a sz.r? Látott már valaki ilyet? [X-X Gamer]
-
nagyúr
válasz maximilian4 #18333 üzenetére
Teljes mértékben:
Azt az új 2017-es 1080-al szerelt vasra írtam15058 hsz:
"Az jó cucc! De a Razer-nek nagyon vékony a hűtése és úgymond "directCU" tehát a hőcsövek érnek hozzá, ami jó lenne, de mobil GPU-nál az a pár milliméteres rés is sokat számít ami a heatpipe-ok között van:"
15053 hsz:
"NEM AKARSZ 14-ES RAZERT VENNI!"
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
válasz maximilian4 #18328 üzenetére
Teljesen igazad van. Sőt megfejelem, én a folyamatos VSYNC melletti 30 fps -el is elvagyok szépen, mert az egy kicsit sem akad vagy lassú az én szememnek. A lényeg ne ugráljon az fps érték és akkor minden rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
válasz hszilard666 #18330 üzenetére
Egyébként kilhéc mesterék talán pont erről a 2014-es modellről nyilatkoztak pozitívan hűtés terén (legalábbis a többi razerhez képest).Tévedtem?
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
törölt tag
Hát, ez az asus nekem nem tetszik. Nálam ez is számít. Ha lenne opció, holnap visszavinném.
Most teszteltem BF1-ben, hogy reagál sok fős multira. Én főleg tdm-ezek, de azért jó néha csatázni is. Hát, nem tudom mit tapasztaltam, de akadozott. Bár a hőfok 90 alatt volt átlagban. Nem ismerem még a játékot. Nem tudom azt sem, hogyan kell azonosítani a cpu Rotringot. Az is lehet, hogy ez nemtom, micsoda.
-
nagyúr
válasz hszilard666 #18326 üzenetére
Néha nem értem mi jár a fejetekben...
A Razer Blade széria eleve nem egy főnyeremény; igaz, hogy gyönyörű gépek, de ezt a hűtést nem is értem hogy gondolhatták komolyan:
Nem a hőcsövekkel, meg a ventikkel van a gond, hanem avval, hogy nem fekszik fel a hűtés, 100%-osan a flipchipekre:
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
hszilard666
veterán
válasz maximilian4 #18329 üzenetére
Hát nem túl acélos, aztán abban a vékony 14" ben még meg is sülne. Hagyom inkább. Köszi!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
maximilian4
addikt
Meg attól is függ mire kell. Ha nem a legújabb címekkel akarsz játszani, akkor jó is lehet.
Pl. csak cs go-zni kell, vagy mit tudom én...elég neked az 1080p medium 30-60 fps közötti értékek az újabb játékoknál
ITT meg tudod nézni hogy futnak a játékok. Ha újabb vagy jövőbeli címekkel is akarsz játszani magasabb minőség mellett, akkor viszont egyértelműen nem a te géped.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
maximilian4
addikt
Az már lehet. De azért egy 970m-el még el lehet játszogatni, csak pocok néha elfejeti hogy nem mindenkinek olyan magasak az igényei mint neki, ahogy én is a 144hz-nél elfelejtettem hogy nem mindenkinek olyan alacsonyak az igényei mint nekem. Ergo 970m, az 1050ti szint nagyjából, amivel én bőségesen elvagyok, és az általam játszott játékok 1080p-ben magas minőség mellett simán játszhatóan futnak (nem 144 fps, de nem is 30, sőt a legtöbb azért így is több vagy jóval több mint 60).
Pl. a tag akinek ajánlottam eleve egy 1050ti-os gépet vett, ebből gondoltam hogy ez is meg fog neki felelni hardeveresen, minden másban pedig jobb mint a meglévő.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
addikt
válasz #86952448 #18322 üzenetére
Ne vegyél csak MSI laptopot, azok értenek hozzá milyennek kell lennie. (GT-széria)
Itt van az én régi (2014) GT70-nem, teljesen ok. És gondolom annak klónjai is, ha olcsón akarnál kijönni, habár keresni kellene olyat az is igaz. Vagy vegyél egyet használtan valahonnan. (Ebay)
Egyenlőre úgy néz ki upgrade lesz nálam, cserélem felfelé a gtx 980m-et. De nem azért mert kevés lenne a teljesítménye, hanem mert megtehetem, és itt nem az anyagiakra gondolok elsősorban.
Igaz erről csak január derekán fogok tudni bővebben írni.
-
TheNewDawn
addikt
válasz maximilian4 #18318 üzenetére
Ezt csak támogatni tudom, ha most vennék gépet, és nem lenne már meg a jó kis Y520 am, én is azt venném. Már szeptemberben is opció volt, de sajnos eddig soha nem akciózták le még, mindig 340 volt.
-
törölt tag
válasz maximilian4 #18318 üzenetére
Milyen max hőfokra számíthatok ennél? (game)
-
k-adi
nagyúr
válasz zolizozo80 #18319 üzenetére
..ééééés kilométerekről virít hogy drága gamerlapos van nálad. De azt elhiszem, hogy belefér és védi is az ütésektől úgyahogy!
-
maximilian4
addikt
válasz #86952448 #18317 üzenetére
Mert elvileg még melegebb is lesz mint az acered. G752 viszont egy nagyon korrekt gép, és anyaghasználatban is felső kategória, hűtésben is más dimenzió. Igaz csak gtx970m, az az 1050ti szintje. Nem rossz az.
Én ha most vennék gépet 300ért, tuti ezt venném.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
törölt tag
válasz maximilian4 #18315 üzenetére
Kösz a tippet!
De ez miért nem jó? https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_asus-rog-strix-gl502vy-fy049d-notebook-15-6-full-hd-core-i7-8gb-1tb-hdd-gtx980m-8gb-vga-dos-1243733.html
gtx980M
[ Szerkesztve ]
-
fm!
tag
válasz Sischo #18311 üzenetére
Én valószínűleg ezt fogom megvenni: http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=7577_245471
Nekem megér ennyit a legolcsóbb 7577-hez képest + 150e Ft-ot az i7-es proci, az 1060-as VGA, a 256 GB SSD és plusz 8 GB memória. (Más boltban ez még egy 20-assal olcsóbb is.)
Bár mondjuk én 10 évre veszek laptopot (na jó, eddig egyszer sikerült ), így ennek 2027-ig kellene működnie. -
maximilian4
addikt
válasz #86952448 #18312 üzenetére
Ezekkel még sokkal szarabbul járnál mint most. Ráadásul gtx 960-nal laptopot venni mostanság...mikor ilyen árban már 1050 van és nem összehasonlítható a kettő.
Ha rám hallgatsz: amíg akciósMaxi
-
törölt tag
válasz Darth_Revan #18313 üzenetére
Nem, még most ültem le a gép elé azóta. Jut eszembe, közvetlen letöltési linket adtál, és az url-ből sehogy sem tudom visszakövetkeztetni a lap webcímét. Megtennéd, hogy egy url szinttel feljebb is hivatkoznál a lapra? Kösz, előre is.
--
Tehát a gl szintén átverés. Kösz, hogy szóltál. Ha nem megyek vele előre, inkább talán 3 év garancia erre, mint a biztos 2 év arra. Bár, hardverben okosabb.
-
törölt tag
Na. Kaptam levelet az acertől. Azt kérdeztem tőlük ugyanis, hogy a 90+ fok normális-e a vasukban. Ezt kaptam válaszkánt:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Megérkezett a válasz az illetékes senior technikustól - elmondása alapján a CPU átlagos hőmérséklete terhelés alatt 90C, a készülék 100C elérésekor kapcsol ki. ..."
Tehát nem tudtam meg. Metakommunikatíve azt mondták, hogy "lófaszt normális, minek vettél ilyen fost", de hivatalból így kellett fogalmazniuk. A lényeg viszont nem az, amit írtak, hanem hogy írásos bizonyítékom van arról, hogy hivatalból azt elismerik, hogy tudniillik 90+ fokos a vasuk. (Még mindig nem tekintem a sajátomnak ezt a gépet.)
A Media Markt még mindig nem írta meg, mennyi garanciát kaptam a gépükre.
---
Holnap lesz időm visszavinni. Legközelebb egy újabb hét múlva lesz időm. A nagy kérdés továbbra is az, hogy mit vegyek helyette.
Ezeket nézegettem:
Jó ez?
Itt is hibás a terméklap, nem tudták eldönteni, hogy mennyi memória van a vga-hoz.
Ezt nemtommiez: https://euronics.hu/termekek/asus-rog-gl553vw-fy024d/p/210029
És ez jó?
[ Szerkesztve ]
-
Sischo
tag
válasz maximilian4 #18310 üzenetére
Egyrészt játékra, másrészt programozásra is, de semmi hardcore, tanulni és gyakorolni szeretnék. Az I7-es kb 100-al kerül többe, de abban van +1 TB HDD és +8GB Ram. Nemtudom, hogy ez megér-e nekem ennyit, ezért kérdeztem
-
Sischo
tag
Sziasztok.
Szerintetek mekkora a különbség egy I5 Quad core 7300HQ és I7 Quad ore 7700HQ között teljesítményben? Elég erős a felár az I7-en és gondolkodok az i5-ön. Egyébként Dell 7577 típusú gépről lenne szó. -
törölt tag
válasz maximilian4 #18307 üzenetére
vagy úgy, nekem is elég a 60 vagy kicsit kevesebb, és a miért ne? arra szólt hogy mért ne akarjon valaki annyit ? de azt elfogadom hogy irreális egy 1060-hoz ha a1080 se tudja, csak úgy általánosságban kérdeztem meg poénból
-
maximilian4
addikt
válasz #99094528 #18306 üzenetére
Mások az elvárások és igények! Nekem a fix 60 fps elég. Elég volt 2 ezer óra CS-hez és duplasashoz. Viszont egy y720-tól irreális elvárások. Egy gtx 1080 nem tudja garantálni ezeket az fps értékeket 1080p mellett sem magasabb minőségi beállításokkal, nem hogy egy 1060-as laptop. Mélyen zsebbenyúlós igény ez. Nekem aztán teljesen mindegy igazából.
Maxi
-
Pocok256
veterán
válasz maximilian4 #18304 üzenetére
Hát én pl OW t toltam régebben picit komolyabban átlag napi 12 óra azért meg volt Akkro nagyon zavart személy szerint ha 110 alá esett az fps mert rettentően érezhető, de sima single player nél is 60 alatt halál olyan mint valami lassított felvétel. De ha nem is vagy olyan sas szemű nem olyan nehéz kezdj el játszani 30 fps el egy játékot teljesen játszhatatlan lesz képtelen leszel normálisan irányítani a karaktert kb míg 60 fps nél már elég gördülékeny na ilyen normál esetben a 60 és 144 fps közötti különbség is.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
maximilian4
addikt
válasz [-HERO-] #18302 üzenetére
pubg 144 fps irreális elvárás még egy asztali gtx 1080-tól is. (Talán low vagy very low preset mellett meglenne - még egyszer hangsúlyozom asztali gtx 1080-nal!!! )
farcry, wow, meg ets-hoz meg amúgy minek?
Mert megértem ha valaki esport competitive gémet akar játszani és kell neki a sok fps (bár ott is professzionális szinten oszthat szorozhat), de egyébként valaki magyarázza már meg nekem hogy minek? Lehet én vagyok a tudatlan, de semmi értelmét nem látom.Maxi
-
törölt tag
válasz [-HERO-] #18302 üzenetére
ahha, nagyon kössz a választ! egyébként anotimon van 2 db 1.3-as display port is, meg tb3-as usb-c meg hdmi is, szóval a csatlakozást megoldanám valahogy de jó tudni hogy sem a játék sem a gép nem oké rá, akkor nem dobok ki lóvét az ablakon, elég lesz egy tv- a filmeknek akkor, köszönöm az infót!
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Angel2014 #18300 üzenetére
Jo bele es be is veszi, az enyembe egy 960 pro van meg egy 850 pro a winyo helyett, de a haveromnak 960 evo van benne.
Slick5:
Probaltam sok jatekkal, far cry4, far cry primal, pubg, wow, euro truck simulator stb.
Joforman egyik jatekban sem tudja tartani a 144fpst.
De ha te CS:GO zni akarsz oda eleve felesleges a 21:9 monitor mert nem tamogatja ezt a felbontast es csak egy 16:9 es kocka kep lesz a moncsinÉS igen HDMI-n nekem max 100Hz-et sikerült kicsavarni a moncsiból, e felett mindenképp vagy egy Displayport vagy mini Displayport kell vagy egy Type-C/TB3 csati.
De a displayport kábelekkel is szívtam, vettem kettő minidisplay/display kábelt de nem tudta egyik sem a 144Hz-et pedig 1.2 es volt elvileg mindkettő, a megoldás a monitor gyári kábele volt ami viszont Display/display csatis és kellett egy miniDisplay/display átalakító.A legkényelmesebb az ha van a monitoron is Type-C csati és ha a notin is van akkor egy szép kis kábllel megoldható a párosítás.
Az y720 on szerencsére van minidisplayport is meg Type-C is.[ Szerkesztve ]
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 15" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
- Hibátlan Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8 magyar !! 1Hó Jótállás
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest