Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Na, mai 16km-mel összejött életem első kétszázas hónapja. Ebből 139km-t az elmúlt 14 napban tudtam le.

    Holnap akartam csak kimenni, mert napok óta kínlódok a lábammal és pihentetni szerettem volna (~20 éve eltörtem a nagylábujjam, az és a lábfejem néha rakoncátlankodik és akkor eléggé tud fájni - így pl. most is), de olyan esőillat csapott meg, hogy nem bírtam nemet mondani.

    Úgyhogy egyúttal fel is avattam a Pega Trail 3 GTX-et.
    Kényelmes és ahhoz képest, hogy neutral, szerencsére nem érzem, hogy megviselte volna a térdem vagy a bokám, futás közben sajnos kétszer is ki-kibicsaklott a bokám, de szerencsére nem lett gond.
    Beázni nem ázott, viszont a pereme túlságosan puha, így sajnos meglehetősen sok ez-az potyogott bele futás közben, kétszer meg is kellett állnom emiatt, ráadásul másodjára teljesen le is kellett vennem mindkét cipőt. Ott több mint két percig szerencsétlenkedtem a padon ülve (egyúttal átkötöttem a fűzőt másik lyukba, hátha...) és közben meg is halt a buli, elég nyögvenyelősen tudtam csak újra nekiveselkedni.

    Az első benyomás összességében azért jó, aztán meglátjuk a hogyan továbbot. Úgy döntöttem, a rövid (10-12km vagy edzés után 5km) távokra a GT-1000-t (elsősorban aszfalt, rekortán) és a Guide 13-t használom, a hétvégi hosszúkhoz pedig a Kayano 26-t és a Pega-t. Ez utóbbiak szerintem így jövő év végéig kiszolgálhatnak - adja az ég, hogy ne húzza keresztül a számításaimat semmiféle sérülés.

    Az dühít még, hogy alig ittam napközben, hogy el tudjak menni a hétvégi hosszú futásomra, de még így is be kellett iktatnon egy technikai szünetet harmadtávnál. Nem tudom, mi lenne a megoldás, ennél kevesebb folyadékbevitellel már nem mernék nekiindulni, így is a félmaratonjaimat úgy tudom le, hogy nem viszek magammal vizet, s jó lenne ennél hosszabb távokban gondolkodni idővel, de egyszerűen nem látom magam előtt, hogy 25+ km-et lefussak anélkül, hogy tennék egy kétbetűs kitérőt. Arról nem is beszélve, hogy ilyen távnak már nem mennék neki úgy, hogy menetközben nem iszok.

    Szerk: Ha már úgyis meg kellett állnom, fotóztam egyszer-kétszer, úgy sem szoktam képeket hozni, most teszek be párat. Vannak talán izgalmasabb, látványosabb részek is, kicsit spontán jött, hogy na akkor most álljunk meg és fotózzunk :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák