-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
Srácok lassítsunk.... én RME tulajokkal állok kapcsolatban nem a netről okosodom. ha nem lenne epidémia már rég lett volna a kezemben egy, de már egy ideje nincsenek közös hallgatozások, így csak visszajelzésekből és régebbi saját tapasztalatokból tudok építkezni.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz chrisnagy13 #85294 üzenetére
Nem nem ez alapján mondok véleményt. Az alapján mondok véleményt amit a környezetem visszajelzéseiből kaptam. Ezek a tapasztalatok egybeesnek az én 14 ével ezelőtti benyomásaimmal. Így összeáll egy kép és szerintem ez alapján minimumjár neki egy nagy kérdőjel. Majd meglátjuk.Sajnálom ha neked ez a megközelítés nem elfogadható.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Exodius
őstag
válasz chrisnagy13 #85294 üzenetére
Jaj istenem, megint megindult a boszorkányégetés?
Kezdenek kurv*ára fárasztani ezek a csetepaték. Ha így haladunk "contaxg-incidens"-ként fog elhíresülni az elmúlt ki tudja hány hónap.
Esküdtszéket ne hívjunk össze, hogy kivizsgáljuk, kinek mennyire jogos a csipkelődése?
MIT MONDANAK A BÍRÁK??!! BODZ, SKYLAKE?
-
Patice
nagyúr
válasz Exodius #85289 üzenetére
Elődjét hallottam (ha jól emlékszem).
Igaz, próbára hozta egyik ismerősöm egy másik ismerősöm rendszerébe, hogy megtudjuk mennyi volt még a rendszerében.
Persze "túlkábelezés" volt, durván 1-2 milla között volt a kábelek értéke (listaáron), a rendszer hozzá kb. fél milla.
Amikor Lessloss tápkábel és IC volt a láncban, akkor jött meg a zongora súlya, akkor ütött a lábdob és lett falon túlmutató tér.
Ezt persze nem általánosítható, de kell a jó kábel mindenhová. Kategóriának megfelelően. Ill. meghallgatás alapján.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
contaxg
veterán
válasz fattyu #85290 üzenetére
Pont ez az érdekes, hogy a Sundarával mindenki imádta. De ahogy a párosított készülékek minősége javul a siker csökken. És most itt nem csak fejhallgatós rendszerről beszélek. Egyébként van ilyen fejhallgatóban is. Pl az Amiron Home jól vagy nagyon jól szól egyszerűbb cuccokról, de ahogy bedobod a mélyvízbe egyre több hibára figyelsz fel a fejhallgatóban.
#85286 chrisnagy13
Kérlek a listát bővítsd ki azzal (visszanéztem a levelezésemet), hogy az említett készülék egy RME Fireface 400 volt és 2007 október 31-én adtam vissza a forgalmazónak.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz contaxg #85288 üzenetére
fő rendszeremben az adi a sztár.
ha leülhetek zenét hallgatni normális hangerővel akkor van az a sor bekapcsolva.adi jvc js44 canton ct2000.
olyat zenél hogy elképesztő.
de nyilván az én véleményem sem ér neked semmit, mert a sundara nekem meh, és mert én vagyok
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
contaxg
veterán
válasz chrisnagy13 #85286 üzenetére
Tökéletes a kép! Van egy DAC amit szeretnék jónak látni, de folyamatosan olyan jelzéseket kapok vissza (olyanokat is amiről nem írtam és nem is fogok) ami elbizonytalanít és elég pontosan egybe esik a múltbéli tapasztalatommal. Ennyi. Ez miért ennyire érdekes?
Utolsó információim szerint kapok egyet kölcsön április első hetében.#85289 Exodius
Évekig volt még korai verzióm a LessLoss tápkábelből. Nem vagyok egy nagy kábel fanatikus de ezt nagyon rendben volt. Utána még egy ideig bántam hogy eladtam.[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz chrisnagy13 #85286 üzenetére
Ergo: itt az idő kipróbálnia!
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
chrisnagy13
senior tag
válasz contaxg #85285 üzenetére
Szóval a véleményed alapja jelen esetben:
- halottál 10 éve egy RME-t, amiről azt se tudod mi volt az, csak a gyártó neve volt ráírva
- 10 éve (is) hallgattál ebédnél kórusműveket a háttérben, amin ez a cucc "elbukott"
- közben linkelsz egy tesztet, amiben "csodacsomagnak" nevezik az ADI-2 FS-t, mindenképp ki akarod próbálni, mert hát ez tuti jó DAC (nagy a lelkesedés)
- jön egy kedves fórumtárs véleménye, ahol az általad is forgalmazott fejhallgatónak a hangja nem tetszik az ADI-ról
- erre kitalálod, hogy már mióta ezt szajkózod, hogy az RME egy f.s, bocsánat "emberi fogyasztásre mértékkel alkalmas"
- "Kutyából nem lesz szalona, drága Bodz!" felkiáltással véleményezed újra az ADI-2 FS-t, úgy, hogy Bodznak van ilyene nem 2 napja, neked meg nincs, soha nem is hallottad.
- ezek után pedig kitalálod, hogy a te véleményed ugyanannyit ér egy olyan DAC-ról, amit te nem ismersz, mint a miénk, akiknek meg van. Ráadásul ugye a múltkor sikerült a kedves fórumtársakat a "vak vezet világtalant" szólással minősítened, utána pedig összehozol egy ilyet. -
contaxg
veterán
válasz chrisnagy13 #85284 üzenetére
Ez is egy vélemény mint ahogy az én véleményem is az. Egyik sem jobb vagy több a másiknál. Ez a fórumok célja, feladata. Következtetéseket levonni szuverén jogom, mint az is hogy ezt megosztom vagy sem. Ezt véleményezni vagy erre reagálni viszont neked van jogod és köszönöm, hogy ezt megtetted.
-
contaxg
veterán
Kutyából nem lesz szalona, drága Bodz!
Mint minden hasonlat ez is sántítani fog.... de nekem olyan ez a stúdió dac dolog mintha egy Recaro ülésben kellene ülni 800km-t a tengerig. Egyszer volt stúdió dac-om egy lavry da10 így utólag lehet, hogy nem véletlen hogy egy Koss Porta Pro-val hallgattam hónapokig.
[ Szerkesztve ]
-
-
contaxg
veterán
válasz letoltobeze #85276 üzenetére
Nagyjából erről dumálok már egy ideje. Mikor azt írom (még hallatlanul is) hogy az RME (sok évvel ezelőtti tapasztalatomból táplálkozva), emberi fogyasztásre mértékkel alkalmas.
Ha az ADI nem volt jó a Naim-mel a Violectric-kel sem lesz jobb. Szerintem ne fáradj, add el a DAC-ot.Részemről ezt a hangzást megoldottam olcsóbban úgy, ahogy a Naimosok szokták hasonló anyagi keretekkel rendelkezve. Ha érdekel mi ez írj rám és elmondom Facebookon.
-
Tulku
veterán
Meg ne hallgasd az NDX2-t, vagy egy Ndac-ot külső táppal megspékelve....mert folyamatosan azon jár majd az eszed
-
Ba cy lus
addikt
Ezért írogattam én, hogy valószínűleg az ADI-2 nem jön be neked.
-
letoltobeze
aktív tag
válasz contaxg #85264 üzenetére
Sziasztok, leírnám a második hallgatózós köröm tapasztalatait is.
Szóval megint ugyanott kötöttem ki, mint előzőleg, ugyanis a másik hely, ahova előzőleg is először mentem - inkább az a fejhallgatós hely - most is zárva volt, szabadság miatt, csak ezt a kiírást nem vettem észre akkor (hétfőnként zárva és én hétfőn mentem, nem néztem, hogy az ajtó alján van még egy cetli )Na szóval, most elvittem az RME ADI-2 FS DAC-omat is. Nagyon segítőkészek voltak: rádughattam a helyi LAN-ra a SOtM sMS200-at és hála a BubbleUPNP-nek, elértem az otthoni szerveremről az összes zenémet. Tehát gyakorlatilag minden olyan volt, mint otthon, kivéve a Naim HeadLine fejes-erősítőt.
Elkezdtem hallgatni és nem igazán tetszett, nem volt olyan jó, mint a múltkor a KANN-al. Átdugdostam az ADI fejes-kimenetébe is az Aryát és arra jöttem rá, hogy az ADI nagyon meghatározza a hangzást és hogy az Arya nem szereti az ADI-t, illetve én nem szeretem őket együtt.
Volt nálam egy pendrive is és megkérdeztem az eladót, hogy tudnánk-e arról zenét küldeni csak az ő rendszerüket használva az Aryára.
Rádugta a pendrive-omat egy ND5 XS 2 nevű Naim Streamer-re, amit rákötött a fejhallgató erősítőre és kezembe nyomta a telefonját amin rajta volt már a Naim kezelőszoftvere.
Zene indulj...
Első gondolatom az volt, hogy hisz ez majdnem úgy szól, mint az ADI.
Szerencsére úgy oldotta meg nekem, hogy egy gombnyomással tudtam váltani a SOtM+ADI+Naim HeadLine+Arya és a Pendrive+ND5 XS 2 + Naim HeadLine+Arya láncot. Így ugyanazt a dalt tudtam azonnal innen is onnan is meghallgatni.
Így már azonnal hallható volt a nem is kis különbség. Részletességben ez szinte egyáltalán nem nyilvánult meg, viszont zeneiségben nagyon is. Főleg a vonósoknál és az énekhangoknál lehetett észrevenni (pl. Loreena McKennitt - Bonnie Swanns).
Egy óra úgy elröpült, hogy észre se vettem...
Az fogalmazódott meg bennem, hogy a Naim rendszer úgy oldja meg az ADI-nál is megfigyelhető részletgazdagságot és precizitást, hogy közben megmarad a zeneiség, a varázslat vagy ha úgy jobban tetszik, a zene varázsa.
Azt hiszem, ott tudtam volna ülni reggelig...
A fájdalmas az egészben csak az, hogy egy ilyen ND5 XS 2 + HeadLine + NAPSC (táp) lánc 4200 Euróba kerülMost azon gondolkodok, hogy keresek ilyeneket használtban, mert kb. a szerintem a feléből akkor meglenne, vagy eladok mindent - amúgy se kellene semmi ezeken kívül az Arya-hoz - meg még ezt-azt és megveszem ezt a láncot, vagy pedig még meghallgatok contaxg tanácsának megfelelően egy Violectric erősítőt is az ADI-val, állítólag nagyon közel áll a kettő egymáshoz (mármint a Naim meg a Violectric hangzása).
-
tranceplanet
addikt
Ez elég rossz hír, I2S bemenet akkor kilőve. Akkor viszont koaxon vagy optikán megyek be. Kérdés milyen transzport kellene nekem? Jó DAC van az AMP-ban, szóval minél kevesebb alkatrész annál jobb, legalábbis talán nem szól bele a hangba annyira gondolom én. Zöldfülű vagyok ezen a területen,van valakinek ötlete?
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Tulku
veterán
válasz tranceplanet #85273 üzenetére
Épp ma mondta Péter (Human audio) hogy perpill az I2S-HDMI lábkiosztás elég katyvasz, nem egységes....tehát kell vmi olyan ahol állíthatod a lábkiosztást...nekem a Singxer SU1-ben van ilyen opció, jumperekkel kell machinálni...
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok! Transzport-ra lenne szükségem:
USB=>12S/Coax/Optical
Az erősítőben van DAC és Streamer is.
HDMI / Coax / Optical csatikon tudok bemenni.
A forrás HTPC USB kimenet.Sajnos a PC HDMI kimenet => AMP HDMI bemenet összeköttetés nem szólal meg. TV-HDMI ARC (CEC funkció be)=>AMP HDMI bemenet működik szépen. Szóval az erősítő HDMI bemenete jó!
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Fenn3gyer3k #85267 üzenetére
Szerintem belefér a keretbe a Loxjie D30 is. Vagy esetleg iFi Zen. Én ebből a kettőből választanék a X2HR mellé, ha bedöglik a D10 (vagy egyéb okból csere).
-
Polllen
nagyúr
válasz bkercso #85255 üzenetére
Most olyan dac-t használok, ami nem nagyon szól bele a zenébe, szerintem az erősítőd sem és a Quad Era pont úgy teszi, ahogy nekem tetszik.
Szóval a tiszta, dinamikus hang a Quad-dal megfogott. Ezzel tudok mindent műfajt hallgatni.
A rock zenéimnek egy kis melegebb, sötétebb tónus még jól állna, főleg, ha pocsék a felvétel, de szigorúan csak úgy, ha ki lehetne kapcsolni, mert a komolyzenéhez nem kell több.Most még várok egy ifi zen dac-ra a muzikerből (úgy 1 hónapja), hogy a hálóban legyen egy kis bugi, bízom benne, hogy lelépi a centrance dacportable-t és akkor az lesz a hordozató megoldás is, de az oldalra lépkedésnek itt a vége.
A következő eszköznek majd valami nagyott kell gurítania a quad-dal. (Gondolkodtam más fejesen is, de ez nekem tényleg pazar. Galaxy S10-től kezdve, apple usb-c dac-n át a nagy láncig mindenhol élvezet a zenehallgatás.)
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Sinesol
veterán
válasz Fenn3gyer3k #85267 üzenetére
Nem rossz a Nuprime, de az elsősorban dac, kellene hozzá még egy erősítő. A composite amp meg csak egy erősitő, ahhoz dac is kellene. Ha mindkettőt megveszed, akkor nem rossz kombo.
Az emlitett K5Pro dac es jó erősitő is egyben, az önmagaban is elég. -
Fenn3gyer3k
tag
válasz Sinesol #85260 üzenetére
Köszi.
Írtam fejhallgatós csoportba, hogy megjött a füles végre. De nagyon úgy hallom, hogy kell hozzá valami mert alaplapi kimentről és a 2.1 és kis cucc ról nem úgy szól ahogy szeretném és zajos is.
És ott ezt tanácsolták.
"
A Composite Amp-ot szereti. De Sense V1-gyel is jó volt, nem lett Meze 99 - módra mélytúlsúlyos, csak kellemesen testes. Nekem a Gibson-féle X2 van, ami elvileg kicsit mélyebbre hangolt, mint az X2HR.
Viszont ha DAC sincs, akkor egy ilyennel kezdenék: Link Talán még az erősítő része is elég lenne hozzá..."Esetleg tényleg jó lehet ez is ?
-
Tulku
veterán
válasz contaxg #85264 üzenetére
Szerintem is...Cayin N8-at rádugtam spec 4.4 trrs-rca kábellel a Sileora, oszt majd kirohantam a szobából a Naim CDS2 után...élettelen, szűk, roppant energiátlan hangkép...
Viszont az usb kimenete használható nagyon, ha egy SinXer U1-re kötve megy bele a Draco dac-ba aztán megy a Sileoba (vagy a Cary Xciterbe).
Tehát nagyjából asztalihoz asztalit pároztatnék én is... -
contaxg
veterán
válasz letoltobeze #85261 üzenetére
Aha, hát akkor annak a rendszernek a képességéből a töredékét hallottad Csak meghallgattam volna CD-ről vagy a hálózati lejátszóról....
-
Zoliee
senior tag
válasz letoltobeze #85262 üzenetére
Poénnak szánta, nem jött be/nem ment át. Ennyi...
-
letoltobeze
aktív tag
válasz fehér_ember #85258 üzenetére
Miért szerinted a vásárlók mérőműszerekkel is felszerelkezve mennek vásárolni? Így is annyi mindent viszek, hogy már nem tudom hogyan vigyem. Nincs is nekem olyan, meg nem is tudom milyen műszerről beszélsz. Meg bocsi, de engem nem is érdekel egyenlőre. A fülemmel mérek, mert a fülemmel fogom a zenét is hallgatni és nem mérőműszerekkel. 🙂
-
letoltobeze
aktív tag
válasz contaxg #85259 üzenetére
Neeem. Arról játszottam a zenéimet. Jack-RCA kábellel volt a KANN line out kimenete egy nagyobb Naim cuccba bedugva hátra, aminek volt olyan négy pines kimenete, amilyen a fejhallgató erősítőnek (meg ahogy elnézem úgy általában a Naim cuccoknak) van.
De elvileg az a cucc csak passzívan továbbította a jelet. Legalább is (ahogy már korábban is írtam) a hangerő szabályozója teljesen le volt tekerve, és ha tekergettem, akkor sem csinált semmit.
Ők dugták össze, de én is megnéztem hátulról, hogy mi hogyan van. -
Sinesol
veterán
válasz Fenn3gyer3k #85234 üzenetére
@copass
Ilyesmi arban a Fiio K5 Pro van, az egy egesz jo erőben lévő, jo ar/ertek aranyu cucc. Usb- n keresztül csatlakozik PC-hez, szoval nem kell semmilyen jack-rca atalakito. Nem is igazan ajanlott a dolog, ugyanis akkor a pc hangkimenetét hallanád.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz letoltobeze #85257 üzenetére
Most már nem értem, hogy volt a Kann rákötve a cuccra. Csak mint adattároló?
A Kann az elég jó cucc de saját tapasztalatom szerint nem jobb mint egy Mojo+ UAPP telo páros.. Olyan sokat ne várj tőle. egy Arya-val. Szerintem neked tettek jót ha nem engedték közvetlenül rákötni az erősítőre.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
fehér_ember
addikt
válasz letoltobeze #85257 üzenetére
Ugye nem akarsz mérés nélkül bármit is venni ; csak szimpla hallgatózás után
-
letoltobeze
aktív tag
válasz contaxg #85249 üzenetére
Kereskedőknél mindig figyelj a részletekre, mert néha csak úgy itt-ott van egy kis huncutság ( plusz táp, stb.) , utána meg nem érted hogy miért nem szól otthon úgy ahogy neked bemutatták
Jah, jobban örültem volna, ha közvetlen az erősítőbe tudom dugni a KANN-t, de nem a fő profilja a boltnak a fejhallgatózás, hogy finoman fogalmazzak (hatalmas hangfalak, meg azokhoz minden, de csak egy fajta fejhallgató erősítő 🙄)
Az volt még az elképesztő, hogy mindenfajta stílus jó volt vele az elektronikus zenétől a jazzig, még a Kaláka is. És egyes kedvenc számaim, amik otthon a mostani cuccal egyszerűen nem voltak élvezhetőek, a Naim-mal brutál jók voltak. Agyam eldobom!
-
letoltobeze
aktív tag
válasz letoltobeze #85254 üzenetére
Az ADI a thomann-nál is elég népszerű, ha jól értelmezem ezt a "Rang" dolgot...
PS. : a megnyitott oldalnál az 1-5 Rang linkre klikkelj!
[ Szerkesztve ]
-
-
contaxg
veterán
válasz letoltobeze #85246 üzenetére
Ohhh.. Nem hallgattad meg a fejest erről a láncról? A Kann tuti melegebb hangú és egy kicsit szerényebb (dinamika, felbontás, stb) forrás mint az RME.
Kiváncsi leszek a tapasztalatodra!
Köszönet az értékes információkért előre is!Kereskedőknél mindig figyelj a részletekre, mert néha csak úgy itt-ott van egy kis huncutság ( plusz táp, stb.) , utána meg nem érted hogy miért nem szól otthon úgy ahogy neked bemutatták.
[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
válasz contaxg #85231 üzenetére
XLR kábel már van az Aryához, pont a Topping A90 miatt.
Holnap még elmegyek egy másik hifi boltba is hallgatózni, meg ide is visszamegyek és az ADI-t is viszem. Aztán meglátjuk.És amúgy tényleg csak amp volt, a HeadLine és NAPSC táppal, ami még 599 Euro, tehát már ott vagyunk a Violectric áránál kb.
A KANN-t sem lehetett beledugni közvetlenül csak egy nagyobb "kütyün keresztül, de azt mondták, hogy az nem nyúl bele a hangba. Tekergettem annak is az amúgy nullára levett hangerőszabályzóját, de tényleg semmit nem befolyásolt.
[kép]
[kép] -
contaxg
veterán
válasz Polllen #85239 üzenetére
A kérdés, hogy mit szeretnél? Ha a muzikalitás mint megfoghatatlan fogalom lényeges számodra akkor a TMP és Chord jó vonal. Ha a legjobb ár/érték arányban gondolkodsz valószínűleg az RME a jobb megoldás.
De itt van nálam a TMP dac& duó. Ha az illetékes rábóllint akkor elküldöm neked Foxposttal, vállalva hogy a következő címre Te juttatod tovább. Igérem jól be lesz járatva
Így vakon az RME-re teszem egyébként a voksomat mert a Quad elég könnyen hajtható és mivel egy picit szinez ide-oda ,azt az RME (vélhetően) szárazabb karaktere kordában tudná tartani és hallgatható kettős lehet belőle. De ez csupán teória és tessék ezt így is kezelni.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Tim82
félisten
válasz Zoliee #85242 üzenetére
Valószínűleg függ a használt böngészőtől is, nekem Opera Mobile alatt (és mobilnézetben) helyesen nyílik meg tableten, ld. #85238.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Zoliee
senior tag
válasz chrisnagy13 #85241 üzenetére
Pedig mobilon az jön be.
Szvsz hibás az oldaluk... -
Ear001
addikt
válasz chrisnagy13 #85237 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz Ear001 #85235 üzenetére
Én azt látom, hogy chrisnagy13 Violectric és Lake People fejhallgató erősítőket linkelt a Thomann kínálatából, nem a többi, általad felsorolt gyártót.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
copass
veterán
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Sennheiser HD-650 (Superlux HD330-at váltotta), amit egy FiiO E10K Olympus 2 DAC-al hajtok meg.
Főleg elektronikus zenéket techno,chiptune,stb. hallgatok.
Az lenne a kérdésem hogy ~50-60k környékig tudok-e jelentősebb hangminőséget elérni vagy engedjem el?!
Köszi mindenkinek előre is a segítséget.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Ear001
addikt
válasz chrisnagy13 #85230 üzenetére
A Harley Bentont, Behringert, Spl Phonitort, Nevét, Apogeet stb. mind egy és ugyan az a cég gyártja? Mióta?
-
Fenn3gyer3k
tag
Sziasztok!
Végre megjött az új fejhallgatóm ami egy Philips Fidelio X2HR. Ehez keresnék egy fejhallgaót erősítőt amit Pc-re kötnék rá és a gépen nincsen digital audio out. Szóval vagy Jack to RCA vagy usb amivel össze bírom kötni őket. 50-60 ezerből szeretném megúszni szállítással együtt. -
contaxg
veterán
válasz chrisnagy13 #85232 üzenetére
Éltem együtt Naim rendszerrel (elég karakteres a házi hangzásúk a cuccaiknak), volt több Violectric készülékem ott is van egy saját hangivilág, ismerem a Hifiman-t és Kann-t is hallottam már.
-
contaxg
veterán
válasz letoltobeze #85228 üzenetére
Bizony jobb lenne XLR-XLR kapcsolattal összekötni egy külső erősítővel. pL. Darko szerint is jobb az RME XLR-ről (mint sok minden más is). Talán a Vio-val még egy picit melegebb is lesz a hangzás. Azért írtam a Thomann mert ott vissza tudod küldeni. Idővel azért egy XLR kábel sem ártana majd az Arya-hoz.
#85227 chrisnagy13
Direkt csak a Vio láncot ajánlottam. A Lake People világa közel áll ugyan a Vio-hoz annál olcsóbban, de itt most nettó áron egy 1600 dolláros fejhallgatóról beszélünk.
Egyébként nem tudom, hogy milyen és melyik Naim volt a boltban. Csak erősítő volt vagy volt benne DAC is?? Te tudsz esetleg valamit erről? Ha elé volt kötve pl egy NAPSC táp rögtön kkétszer annyi a vége.[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Ear001 #85229 üzenetére
Úgy kedves Ear, hogy a linkelt oldalon a legolcsóbb V280 1529€. A Naim meg 240e jó magyar forint. Tehát tényleg pont jó alternatívája egyik a másiknak.
Az összes többi pedig úgy jön ide, hogy 1 és ugyanaz a cég gyártja őket, olcsóbbért. Lehet alternatíva.[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz chrisnagy13 #85227 üzenetére
Miért is? contaxg pontosan linkelte a Violectriceket, ami jó alternatívája lehet a Naim-nek. Hogy jön akkor ide az összes többi?
-
contaxg
veterán
válasz letoltobeze #85224 üzenetére
Fogalmam sincs, csak kaptam egy csomagot hogy halgassam addig míg más nem jelentkezik érte. (Igen szabad elkérni azt hiszem még ingyen is) Egyébként it is igaz, mint máshol, hogy mindeképpen próba lehetőséggel vásárolj!
Nálam azért egy Meze Empyrean-nal azért már kilóg a lóláb és az Arya nincs messze ettől a világtól. Viszont 200k körüli fejesekkel remek párost alkothat a TMP.
Ha tetszett a Naim-mel a hallgatózás rendelj a Thomanntól egy Violectric-et. Azt rendeld meg ami a pénzedből kijön mert a legkisebb is van olyan jó mint pár gyártónál a top model.[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz letoltobeze #85224 üzenetére
Írj közvetlenül a gyártónak. Vannak különböző konfigurációk. Nálam anno járt az erősítő "SE" (special edition) kiadásban, mocskosul tetszett.
-
contaxg
veterán
Ezt a vezetékes fejhallgató topikban kellene megkérdezni
-
duo
addikt
beszeljünk inkább arról, hogy a jelenlegi felállás: Moment AMP+(hamarosan)MomentDAC mellé milyen fejest ajanlanatok használtan 50-60ezerig? (egy ATH550Z már van, szeretem is)
köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #85211 üzenetére
Milyen jó, hogy valakik átírják a hozzászólásomat!
Az eredeti arról szólt, hogy akik árulnak hifit, azok általában egyértelművé teszik aláírásukban az érdekeltségüket.Amellett ilyet nem írtam, hogy "rossz szándék nélkül" - bár nincs bennem rossz szándék.
Ki törölte a hsz-em 2. felét és ki írt hozzá?
Ha az egészet törli az okés, bár ebben az esetben szerintem az se.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bodz
nagyúr
Felnőtt, értelmes emberek, biztosan elengedik, esetleg privátban megbeszélik.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz fattyu #85204 üzenetére
Egyrészt ja, bkercso kérdése szerintem is ártatlan volt, és aránytalan a reakció. Másrészt már annyian beleálltak a kollégába hasonló felütésekkel, hogy érthető, ha tele van valakinek azzal a töke, hogy minden véleménynyilvánítása mögé önös érdeket látnak. Remélem, mindketten gyorsan elengedik ezt, mert nem szép ilyet olvasni.
-
fattyu
veterán
válasz contaxg #85203 üzenetére
szép volt.
feltett egy kérdést. te beleláttál amit bele akartál majd szépen megfogalmazva de pronyó módon személyeskedve támadsz.tán a te szádból hangzpott el mennyivel jobb topik volt ez 5-10 évvel ezelőtt. Hát ebben bizony igazad van.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #85201 üzenetére
Hát persze! Adok veszek hozok viszek! Mindent!
Képzeld van olyan hogy van olyan hogy egyszer csak leírja valaki hogy tetszett valami. De ha még forgalmaznám se lenne nagy gond az írásom, mert 1 . tényleg jó a lerásom szerinti szempontok alapján 2. Magatartásom semmivel sem lenne rosszabb morálisan annál mintha egy sufnigyártó a saját supportjaként tekintene egy fórumra.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz ribizly #85197 üzenetére
Csöveknél a folyamatos világítás a legoptimálisabb élettartamuk szempontjából.
A ki-be kapcsolás, lehűlés-felmelegedés veszi igénybe őket.
(Tűzbiztonsági okokból nem tanácsolt bekapcsolva hagyni ha nem vagy otthon. Ez olyan mint a füstölő eloltása meg az akkutöltő kiürítése stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Need for Speed Heat (PC, PS4, XO)
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest