-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki58
aktív tag
válasz vlaca2 #101635 üzenetére
El kell mennem, majd délután átrágom magam rajta, de nekem linux megy a gépemen.
Köszönöm a segítséget. Intézem (ha tudom). Ha végképp nem megy, akkor mi van, ha letiltom a számlámon az erre a címre történő kifizetéseket?! Az az egy kifizetés meg a tanulópénz. Lehetséges-e ez a megoldás végső esetben? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz vlaca2 #96139 üzenetére
Jogos. Noname kínai kábel (ATAudio - saját webshopjuk van az Ali-n, onnan vettem az RCA-t, speakert, hálózati kábelt is) rulez! A ma rendelt hamis Nordost USB-t itt és most megbántam - bár szeretném meghallgatni. Kíváncsi vagyok, hogy vajon jobban fog-e szólni, mint az FXAUDIO DAC-hoz adott gyári szól (nincs vele bajom amúgy)
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
niof
addikt
válasz vlaca2 #94012 üzenetére
Az Equalizer APO-ban van egy olyan lehetőség, hogy a csúcsot igazítja 0-ra. Tehát beállítod, ahogy tetszik, majd mikor kész vagy, egy kattintással a görbe maximumát teszi a 0dB-es szintre. Egy preamp-al mondjuk nem árt -1dB-re beállítani a kimenetet, biztos ami biztos alapon...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Mardel
őstag
válasz vlaca2 #91971 üzenetére
,,Lastly, a word about upsampling. Cambridge summarises their 32bit/384kHz ATF2 digital filter here. Upsampling calculates (through interpolation) new samples to sit between the originals but this does not constitute new audio information — so why bother? Two reasons: 1) to have greater control over the mathematical coefficients, which are non-integer for 44.1kHz –> 384kHz, and 2) to position the post-decoding low-pass analogue filter much further north of the 20kHz limit of the audible band, giving it a gentler slope to reduce phase errors and the risk of aliasing artefacts spilling into the sub-20kHz frequency range." [link]
[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
-
Mardel
őstag
válasz vlaca2 #91965 üzenetére
DSP = digital signal processing.
Foobarhoz van rengeteg dsp filter, úgy 10-en éve használtam párat volt ami winamphoz készült és úgy hegesztettem össze foobarral. Pl ez volt az analog dsp.[link]
Sokáig a convolver dspt [link] használtam Studer impulse-al.
CA is kb. hasonlót csinál, felkonvertál mindent és arra ráküld egy DSP filtert aztán küldi ki a DAC-ra.
Kb. mint a Creative-nál a 24-bit Crystalizer DSP csak náluk kikapcsolható.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
fattyu
veterán
-
:AMF:
senior tag
válasz vlaca2 #88242 üzenetére
A Digione és a Kali nem működik együtt, illetve nincs is rá szükség.
"...DigiOne has a double relocking of the S/PDIF stream (one of them taking care of metastability and the second one taking care of realigning the data). You do not need another reclocker (like Kali)."
btraven: Molydeus azt írta a Liquid Spark dac nem tud DoP-ot coaxon. A gyári speckók között sem említik, csak usb esetén a DSD64 és 128-at. -
Ribi
nagyúr
válasz vlaca2 #86780 üzenetére
Ahogy az is dizájnos, hogy szép csempéket raktak egy windows szerverbe, amitől érezhette a dizájner a magasabb színvonalat, de attől még egy használhatatlan fost gyártott. Értem én, hogy ez magasabb színvonalúnak "számít" de onnantól, hogy rosszabb lesz tőle a termék a dizájner alapvetően olyan szintre rontotta az egészet, hogy senki sem nevezi magasabb szintnek. Ezért mondtam, hogy lehet egyes komponenseket saját magában értékelni, de attól még ugyan úgy a dizájner feladata a funkció figyelembevétele. És mivel ezt sokszor semmibe veszik, így a színvonal is objektíven a béka segge alatt van.
Valószínű én nem tudom elmondani érthetően amit gondolok, szerintem hagyjuk.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz vlaca2 #86769 üzenetére
".. Amúgy meg mindenkire hat a környezete(tudat alatt), még ha design tagadó(tudatosan), akkor is. Alapvetően befojásolja az élet minőséget..."
Bizony. Tudnék beszélni erről, de most nincs időm, melózok.
Mindenesetre van valami Skylake "felfogásában".
Audiós példával hirtelenjében a rejtett eszközök egy zenehallgatós szobában. -
chrisnagy13
senior tag
válasz vlaca2 #85816 üzenetére
Pont azért, mert nem "pro audio interfész". A gyártó otthoni környezetbe szánja, de nem munkaeszköznek. A többi a felsoroltak közül munkaszköz, pro vagy otthoni studiómunkához.
Viszont nyílván mit sem érne az egész, ha nem szólna jól. ~1 milkáig bármi mellé odateheted a DAC részét. A fejhallgató erősítője erős minden szempontból, a beépített kategóriában (is). Ha nincs rá igényed, olyan fejhallgatód van, olyan az ízlésed megspórolod a külső erősítőt.Szempont lehet, hogy német és nem kínai. Van folymatos támogatása a terméknek. Sok kunkurenciája nincs ennyiért, talán a Myteknek a Libety-je, ami hasonló áron van. De az egy kiherélt Brooklin DAC. Nem olyan erős csomag, mint az RME.
-
Sinesol
veterán
válasz vlaca2 #85115 üzenetére
Nem újdonság a hibrid design, elég sok gyártónak van ilyen megoldása.
Pl. ilyen a Schiit Vali, Xduoo TA-30, Massdrop CTH, Liquid Platinum, etc..Elvileg azért jó, mert kiküszöbölik a csöves dolgok bizonyos hiányosságait, miközben megmarad a "csöves" jellegű hang. Legalábbis ez a marketingszöveg.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz vlaca2 #84842 üzenetére
Mert minek? Kommersz cuccokba már rég be van építve.
(Régebben sokszor még komolyabb erősítőkre is rákerült, aminek oka, hogy a minőségi audio és kommersz audio nem vált szét olyan élesen. Gyakran még hangdobozok hátulján is volt egy átkapcsoló, amivel loudnesszesebb hangzást lehetett kihozni. Semmit nem jelentett ez akkor a hangfal minőségére nézve.) -
fattyu
veterán
válasz vlaca2 #84830 üzenetére
bocsánat de a loudness mint koncepció nem ördög ellen való ha arra és úgy amire való.
Halk hangerőhöz én is használom itt ott az erősítőn. Mert halkan a mély meg a magas sem úgy jön le fülben meg agyban. de ahogy a hangerő kezdi elérni az ideális 100 decibelt természetesen okfaogyottá válik
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Dolphin
tag
válasz vlaca2 #84059 üzenetére
Azert nem artana tisztazni a tap kerdeset, ha nincs kulon tap bemenete, akkor USB-rol megy, az USB 2.0 5V-0.5A (azaz 2,5W), mig a 3.0 5V-0.9A (azaz 4,5W) leadasara hivatott, nem art erre is figyelni Egyebkent sok 3.0-s B-s kabel van, kulonbseg 1000Ft nagyjabol, minosegibbek kozott talan tobb.
-
bkercso
nagyúr
válasz vlaca2 #84095 üzenetére
Kimaradt, hogy meg kell szakítani a készülék földelését a méréshez. Amúgy lehet benne valami. Érdemes lehet kipróbálni.
(Carboncopy-t meg se nyitom, elég volt a sületlenségéből...)
Mgam nem foglalkoom gyári készülékekkel, az építettekben meg inkább rendesen szűröm a tápot, hogy ne kelljen hókuszpókuszolni.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Eugene Roe
őstag
válasz vlaca2 #83638 üzenetére
Diplomatikus? Nehigy elmondja egy tapasztalatmegosztó fórumon, hogy miről is van szó véleménye tudtommal neki is lehet, azért pedig kukturált keretek között nem büntetnek (még). Ez inkább egy ilyen magyar sajátosság
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
válasz vlaca2 #83635 üzenetére
Hasonlóan jártam én is. Az egyik hazai gyártó (nem írok nevet) jelenleg is kapható "csúcs" erősítőjét használtam illetve nagy monitor hangfalát. Mikor az erősítőt elvittem egy ismerősömhöz, akinek csupa régi, de gyűjteményi cucca van, azt mondta, hogy ilyen rossz hangú erősítőt rég hallott, de tud mutatni egy pár 10eFt-os belépő szintű erősítőt, ami jobb nála. Amit most használok, arról a többség még hírből sem hallott, mert már rég megszűntek, mégis a hangja olyan, amit eddig még nem hallottam (másnál sem).
A monitor hangfalra is sokan írták, hogy milyen csodásan szól, mégis elég gyakran látom jófogáson hirdetve. A mostani 30 éves hangfalam közelébe sem ér.
Hasonlóan vagyok a TMP Ant "elavult" DAC-jával is, nálam idáig az az etalon, amit hallottam, pedig nem egy mai kapcsolás az sem.Tehát van létjogosultsága a régi cuccoknak is, csak ugye ha valami elromlik, akkor vagy javíthatóak vagy nem. Pl. az erősítőmhöz még kapcsolási rajz se maradt fent legjobb tudomásom szerint.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
-
Ribi
nagyúr
válasz vlaca2 #76677 üzenetére
Huu, elkezdtem olvasni erre "választ" az ASR forumon. Hát az aztán a durva fető
Ebből persze látszik, hogy a mérés részben hibás, vagyis volt földhurok, de az is látszik, hogy ez az összeállítás a gyártó javaslata és így ők is földhurkot javasolnak
Így viszont kiderül, hogy a tápról magáról nem derül ki semmibkercso: Nyilván ők meg a legszarabb szűrőt veszik alapul, mert há az néz ki jól.
-
bkercso
nagyúr
-
-
Ribi
nagyúr
válasz vlaca2 #76666 üzenetére
Ja ez a marketing BS, a valóság meg kicsit más.
Persze sokan azt mondják majd, hogy ezt is fülre kellene megmondani, hiszen nem lehet megmérni mennyivel jobb a hangja tőle[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz vlaca2 #73716 üzenetére
Viszont paraszti ésszel, mert nem értek hozzá: Mit dekódolsz egy adott fájlban, ha a tidalt hallgatva ugyanazt az input jelfolyamot kapod a netről, függetlenül a dac-od mqa képességétől? Viszont ha fizetek 3000ft-ot, akkor az uapp már valamit kapizsgál ezzel kapcsolatban, hiszen kiirja: mqa Az Audirvana alapból csinálja, nem kér plussz pénzt (bár az alapból drága)
Szóval tényleg nem tudom hova tegyem ezt a dolgot, függetlenül attól, hogy azt mondják: ez egy többlépcsős folyamat, aminek én az elejét fizettem csak meg a szoftverben, de ha dac-ot is megfizetem, na akkor..., akkor sem fogom megtudni, hiszen akkor már egy másik dac/amp-ról hallgatom a zenét, aminek alapból más lesz a hangja.[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz vlaca2 #73710 üzenetére
Korábban próbáltam utána olvasni mit is takar ez a dekódolás. Hát őszintén szólva nem jutottam semmire. Túlságosan is nagy a ködösítés. Aztán valahol olvastam a cobalt-al kapcsolatban valami chip-hangolásról, hogy tudja az eszköz az mqa-t. Fel is tettem itt a kérdésem link-el együtt, hogy ezt miért is hívjuk dekódolásnak, de nem érkezett válasz.
Szóval kérdésedre a válasz: irónia volt a részemről az előző hsz. -
bkercso
nagyúr
válasz vlaca2 #73421 üzenetére
Ajánlom a nagy gyártók Application note-jait. Texas Instrument, Analog Devices, Linear Technology stb. oldalain van learning szekció.
Ezen kívül engineering handbook-ok.Útmutató: attól függ, kinek mekkora az érdeklődése és mennyi ideje van rá. Nekem ez szerelem és az elmúlt >10 évben tudtam rá szánni napi 1-5 órát...
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz vlaca2 #73417 üzenetére
Valóban jó lenne írni azokról a - számomra - kulcs ciccekről, amiket eddig olvastam. Jó ötlet!
Nem ígérem, és az sem biztos, hogy sok értelme lenne: zanzásítva nem hinném, hogy lehet belőle profitálni, bővebben meg megtalálhatók a neten.De elgondolkodom rajta, mit lehetne kezdeni, hogy értelme is legyen..
Legtöbbet egyébként a tépegység torzítása és zaja számít, ezen kívül a keresztezési torzítás, és DAC-oknál az órajelgenerátor fáziszaja (jittere) kb. 0,1Hz-től kb. 1-200kHz-ig.
Meg a NYÁk huzalozás, amiről már írtam.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bmwk1200s
őstag
válasz vlaca2 #72280 üzenetére
A blacknél sokkal jobb már a Red, ha lehetőséged van próbáld ki, annál még egy leheletnyivel a Cobalt is. Ezek renderek.
Folyamatosan bővül a lista, persze ennek idő kell. Meglátjuk kiállja-e a formátum az idő próbáját. Személy szerint én megszerettem. Ennyi.A meridian explorer 2 is tudomásom szerint renderer, nem full decoder, nem volt még hozzá szerencsém; kíváncsi vagyok hogy szerepelne egy Reddel összehasonlítva.
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
bmwk1200s
őstag
válasz vlaca2 #72271 üzenetére
Elvileg igen, de eltérőek a vélemények.
Ezt a [link] -et javaslom, illetve a head-fi oldalán a megfelelő fórumokat.
Maga az MQA formátum mögött álló szervezet is úgy nyilatkozik, persze mindenki gondol, amit akar, hogy a full decoder dac-kal lehet elérni a legjobb hangzást.
Ezért is írtam már a legelején, hogy én nem szeretnék igazából a formátumról beszélni, mert felesleges. Itt a fórumban azt reméltem, hogy van olyan hozzám hasonló, aki már átrágta magát ezen a problémakörön és talált egy jó hardveres megoldást, ami akár hordozható is.
Közben külföldi oldalakról és személyektől már vannak számomra hasznos infók, tervek.[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest