Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
fericske
addikt
válasz I.T.E.M #75890 üzenetére
Igen, sejtettem
Mivel én is tudom, hogy van különbség, elhiszem, hogy jobban tetszik ilyen vagy olyan formában, formátumban felvett azonos hanganyag.
Nem az a lényeg, hogy egy adott eszköznél mekkora benefitet jelent a különböző lejátszási formátumok lehetősége. Csak önmagához mérten releváns.
Mint a szimmetrikus és aszimmetrikus fejhallgató kimenetek közötti különbség is csak az adott eszköz erénye, hátránya, attól még nem feltétlenül lesz jobb erősítő, mint egy csak aszimmetrikussal rendelkező.
Feature meg számháború az első az eszközök között manapság nem a hangminőség. -
PuMbA
titán
válasz RetepNyaraB #75892 üzenetére
"Az analógról (leginkább LP-re gondolok) konvertálásból pedig én még jót nem hallottam, de nincs is első kézbeli tapasztalatom."
Van tökéletesen szóló, de ritka
"bármilyen Startrek eszköztár szerepel a logban, mint forrás..."
Ami nekem a legjobban szól az 300 ezres Audio Technica ART 9 hangszedővel és 900 ezres Tascam profi felvevővel lett rögzítve.
[ Szerkesztve ]
-
-
p76
senior tag
IMD hump téma:
A nagyobb púp -20 dBFS alatt van vagyis a teljes hangerő 1%-a alatt jelentkezik csak.
-20 és -15 közti púp meg a 3.3% alatt.
Csak azt nem értem hogy a Loxjie P20-an -30 és -40 dB érték között van a kijelzőn ahogy én zenét hallgatok.
Az milyen dB érték?
dBFS = a maximális értékhez képest az eltérés
mert ha a P20 is dBFS-ben írja ki akkor
ha 300ohmnál a max 325mW akkor én 0.3mW és 0.03 mW között hallgatok zenét? és akkor jól beleesek a púpba -
RetepNyaraB
veterán
válasz I.T.E.M #75890 üzenetére
Talán a szokásost értette alatta, miszerint rossz felvételből ez sem csinál jót. Ami meg igaz. Aztán ki mit vél jobbnak hallani otthon, az sose lesz vita tárgya remélhetőleg. Objektíven nagyjából lehetetlen eldönteni, hogy egy felkonvertált anyag "jobban szól-e" mert vakteszten tuti elhasal, a zenehallgatás viszont nem vaktesztről szól (remélem).
Az analógról (leginkább LP-re gondolok) konvertálásból pedig én még jót nem hallottam, de nincs is első kézbeli tapasztalatom. Mindig ilyen sziszegős, csattogó végeredmény (cserébe millió megabájt méretű) születik, bármilyen Startrek eszköztár szerepel a logban, mint forrás...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
senior tag
válasz fericske #75875 üzenetére
“ A dsd-nek meg mqa-nak nincs köze a valós hangminőséghez. Parasztvakítás szerintem. “
Ezzel megint csak sokan vitatkoznának. Én pl elég sokat hallgatok DSD-t is (Direct DSD Mód) az ADI2-vel és nekem jobban tetszik. Egyébként én rögzítek is DSD-ben analóg forrásról.
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
Ribi
nagyúr
válasz ktommy91 #75886 üzenetére
Nem, rosszul értelmezed a leírtakat. Gondolom ezen rész miatt írod: "dinamikus tartomány maximalizálásának".
Szerintem mást értünk dinamikusságon és dinamika tartományon.
Úgymond dinamikusabb lesz, mert minden hangott így jobban hallasz, mert a halk dolgok is hangosabbak lesznek, de mi másról beszélünk. Mivel minden "hangos" lesz, így a dinamika taromány csökken, mivel innentől halk dolgok nem nagyon lesznek. Ettől lehet jobban hangzik/jobban tetszik, de ez nem jó. Dinamikusság vs dinamika tartomány nem ugyan az.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz ktommy91 #75886 üzenetére
A linked alapján mondjuk pont nem, ráadásul a PC fórum csetre hivatkozni ritkán bizonyító erejű...
De ha Neked jobban fexik a normalizált anyag, akkor úgy van jól. Ezen nem veszünk össze"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
-
ktommy91
addikt
válasz RetepNyaraB #75882 üzenetére
Én nem vagyok szakember, csak van két fülem és az ellenkezőjét tapasztaltam. Továbbá ez alapján is tévedtek: [link]
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
RetepNyaraB
veterán
mozira, mikor rosszul konvertálja a sokpontegyet sztereóra a szoftver (egyébként gyanítom, hogy ilyenkor az eredeti sokponteggyel van a baj, mert máskor miért tudja rendben lehozni 2.0-ra...) valóban jól jöhet. Meg buliban, hogy azonos hangerővel szakítsa le a fejed minden.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ribi
nagyúr
válasz RetepNyaraB #75882 üzenetére
Én is így tudom. Pont a dinamikát csapja agyon. Szoktam is használni néhol ahol (nem zenénél) egyszer nagyon halkan aztán nagyon hangosan beszélnek és ide oda kellene huzkodni a hangerőt fél percenként.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
-
Polllen
nagyúr
válasz fericske #75875 üzenetére
"A dsd-nek meg mqa-nak nincs köze a valós hangminőséghez."
A DAC chip PCM/DSD/MQA jelet tud feldolgozni, mást nem, uh azért van jelentősége annak, hogy ezzel hogyan bánik. Viszont ez is "csak" egy elem, szokás szerint számít a körítés.
És előfordulhat, hogy egy eszköz azonos hanganyagnál formátum váltásnál jobb eredményt produkál az egyik esetén."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
ktommy91
addikt
válasz -Skylake- #75873 üzenetére
Ez egy szutyok szoftveres effekt, ami 16 bit 48kHz-re korlátoz.
(#75870) kecstama: Próbáld ki a neutron playert. 32 bites kimenet, Direct USB hozzáférés, DoP, akár 30 sávos eq... Lehet normalizálni a számokat, ami nem kicsit dobja meg a dinamikáját. Ha megjön az USB DAC-om, én majd azzal szándékozom használni.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Z.É.T.
őstag
válasz #56474624 #75876 üzenetére
Az ártatlan kérdésemet követő véleménycunami után - egyelőre - nem akarok mélyebben belemászni, de ha ez nem az elmúlt néhány hétben történt, akkor nem ugyanarról van szó. Az új sorozat (TwinX) szintugrás az elődjéhez képest és mások elmondása szerint minden máshoz képest is a saját kategóriájában.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #71562240 #75853 üzenetére
Universal Audio Apollo Twin USB van kitéve Hit Space-ben, a fejhallgatókat alapból azzal lehet meghallgatni. Engem különösebben nem nyűgözött le, és nem azért, mert nem lehet hallgatni, mert lehet (nem éreztem tolakodónak vagy ilyesmi), de egyáltalán nem olyan készülék, amire azt mondom, hogy technikailag jobbat még életemben nem hallottam "hifi" cuccból.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz kecstama #75870 üzenetére
Esetleg próbáld ki az M8-at úgy, hogy a telefonodat használod OTG-vel forrásnak a PC helyett.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-Skylake-
addikt
válasz kecstama #75870 üzenetére
[Dirac HD Sound]
Ez van a Mix2S-ben , hogy pontosan mi ez azt nincs kedvem kikeresni (mert 5-10 percig próbáltam , de nem találtam semmi konkrétat). Furcsa lenne számomra ha kiderülne, hogy ez jobb cucc mint egy dedikált desktop dac.[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
kecstama
tag
Sziasztok!
Lehet hogy én vagyok a hülye de ennyire rossz lenne a "dacom"?
Unalmamban az eddig használt PC+DAC forrást kicseréltem a telefonomra, nagy meglepetésként jobban szól vele.
DAC: SMSL M8,
Telefon: Xiaomi Mix2S (semmi konkrét infót nem találtam, 16/96 felbontás elvileg)Ennyire rossz lenne az M8? Esetleg a tápja zavaros? Talán az USB kábel?
-
törölt tag
válasz fehér_ember #75854 üzenetére
Igazán csak az Antot (Antokat), az ADI-t szőrmentén (az is egy elég korrekt valami). Én úgy vagyok az Anttal (Antokkal)), hogy persze, nagyon szép, ízléses, a kategóriájukon belül a legszebb-legjobb hangúak közé tartozó készülékek sok rendszerben és sok fül számára, de csodák nincsenek - vagy csak nagyon-nagyon ritkán. A hifiben ugyebár folyamatosan áradnak az ügyeletes messiások hetven év óta, de kategóriát ugrani az árukhoz képest nem nagyon tudnak a készülékek, a best buyok se. Nagyon ritka - legalábbis a bevett márkák között). Szóval, fericske és sokan mások szerintem egy kicsit túlértékelik (lásd saját élményed is eszerinti), de én is nagyrabecsülöm, sőt, felettébb szeretem is az áráért - az erősítőt is.
-
ledgeri
nagyúr
Igen: két forrás, egy fejhallgató, ~40k a keret, de nem tölteném ki- sőt-, ha olcsóbban is kijövök a magamnak való funkcionalitással, akkor azt választanám.
Csak nem tudom melyik termékág érné meg nekem...
Ajánlott egybe venni, vagy előbb lássam meg, mit tudnak meglévő eszközeim, és a füles?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Gzas
csendes tag
Köszi, pedig már kezdtem reménykedni
Még jó, hogy van a fórum és vannak hozzáértők is"Az összes igazságtalanság legcégéresebb neme pedig azoké, kik midőn leginkább csalnak, derék embereknek kívánnak látszani." Marcus Tullius Cicero
-
Hack3er
őstag
-
fehér_ember
addikt
Jó lenne ha járnának ezen a környéken valami tesztpéldányok ; attól hogy együtt pl. nekem nem jöttek be, attól még simán kíváncsi volnék pl. a hangfalas rendszeremben is a dacra. A fejhallgatósban meg külön magában az erősítőre.
De úgy is jó ha veszel magadnak aztán majd elkunyerálom őket 1-1 napra[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Exodius #75857 üzenetére
Nekem mocskosul bejött, azóta is gondolkodom rajta, hogy tudnám rendszerbe állítani. Bőven jó hangfallal is, de a hangfalak és a fejhallgatós rendszer közötti távolság bonyolítja a helyzetet. Meg kéne hallgatni az Elearral, az biztosan billentene a mérlegen valamelyik irányba.
-
alphamooncam
őstag
válasz Exodius #75855 üzenetére
Lehet megéreztem valamit...
Kb. egy órával ezelőtt fejeztem be egy "tesztet".
Kikötöttem a házimoziból 2.db JBL LSR305-öt, és ráköttem egy Klotz RCA-XLR kábellel az ANT DAC-ra.
Nem igazán tetszett.
Miután visszakötöttem az ANT Erősítőt, rögtön ZENE lett, zenét hallottam, a nem kifejezetten Hifi DIY hangsugárzómmal is.
Végszóként elárulom, hogy az ANT erősítőmret, nem fejesre, hanem hangsugárzóra optimalizálva kértem. ( azt hallottátok a fejes talin, )
Azt viszont ne kérdezzétek, hogy mi a különbség, mert nem tudom.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Gzas
csendes tag
válasz Hack3er #75851 üzenetére
Tudnád linkelni, hogy milyen kábelről van szó? Engem is érdekelne ez a megoldás, de nem találok ismertebb márkájú 2,5-ös balaced jack-es, csak 3,5 jack-RCA átalakítót. (van az alin, de nem tudom mennyire lehet megbízható eszköz...)
[ Szerkesztve ]
"Az összes igazságtalanság legcégéresebb neme pedig azoké, kik midőn leginkább csalnak, derék embereknek kívánnak látszani." Marcus Tullius Cicero
-
Exodius
őstag
válasz fehér_ember #75856 üzenetére
Másoknak sem jött be az erősítő.
-
Exodius
őstag
válasz fehér_ember #75854 üzenetére
Érdekes, hogy az ANT erősítője megosztóbb volt, mint az ANT DAC-ja. Mi lehet a probléma?
-
fehér_ember
addikt
válasz #71562240 #75853 üzenetére
Csak kíváncsiságból, te amúgy halottad valamelyiket a kettő közül?
Fericske hallotta mindkettőt, elmondta a véleményét neki melyik tetszik jobban, azzal szerintem sincs semmi baj. A "műszaki miértek" meg igazából nem annyira lényegesek, mert azok csak találgatások (mindkét álláspontú féltől).
Szívesen meghallgatnám/összevetném én is saját rendszerben bármelyiket a kettő közül a jelenlegieimmel. Sajnos csak fejestalin volt alkalmam megfülelni az ant dac-ot. Egy D3020-szal egész jó volt, az ant erősítővel viszont a jelenlegi ízlésemtől már távolabb állt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sinesol #75847 üzenetére
És I.T.EM
Természetesen egy kicsit végig sarkítani fogok a mondanivaló érdekében.
Én is ajánlom megfontolásra, amivel fericske kezdte. Az Ant-ban éppen annyi alkatrész van a kapcsolásban, amennyi elkerülhetetlenül szükséges a zenei hang optimális létrehozásához az árkategóriájában. Kevés alkatrész, ergo adott áron viszonylag minőségi alkatrészek férnek bele. Kevés alkatrész, ergo kevés hangminőségrontás a jel útjában. Nincsenek felesleges funkciók, ergo a fejlesztési-gyártási pénzek a szép, "zenei" hang létrehozásába mentek. Általános tapasztalat, hogy többségében azok a hifi készülékek szólnak szépen, "zeneien", amelyekben kevés, minőségi alkatrész dolgozik, és a "dolgozásukra" nem hatnak a felhasználó számára felesleges funkciókat ellátó alkatrészek okozta további zavarok.
Amit az első válaszodban írtál, "mitol lehet annyival jobb egy eszkoznel, ami az emberi hallás szerint gyakorlatilag teljesen tiszta jelet ad le.", nem létezik. Főleg nem létezik olyan eszközök esetében, amelyek tele vannak az adott felhasználó számára szükségtelen funkciókat ellátó alkatrészek közvetlen hangminőségzavaró, és a lényegi alkatrészektől való pénzelvonás révén hangminőséggátló hatásaival. Persze, a mérési eredmények esetleg úgymond szebbek, nem véletlenül tértél rá az emberi hallás szerinti tisztaságról a mérés szerinti tisztaságra és a hallás csalókaságára.
Hangminőséget csak hallással lehet megállapítani, elektronikai méréssel csak elektronikai korrektség mértékét vagy annak látszás mértékét. Az annak látszást azért írom, mert a mérni szokott elektronikai paraméterek igen közvetett és zavaros összefüggésekben szoktak állni hangminőségi paraméterekkel, és egy csomó paramétert nem áll módunkban műszerrel mérni, amely paraméterek hasonló összefüggésben állnak a hangminőségi paraméterekkel. És ha mindent mérnénk műszerrel, ami bármilyen összefüggésben állhat hangminőséggel, akkor is csak halvány töredéksegédfogalmaink lennének arról, hogy adott készülékből adott körülmények között adott ember számára hallható hangminőség milyen lesz.Az Ant elsősorban egy "hangszer", az ADI elsősorban egy "gép". Ez nyilvánul meg a hangjukban. Fericske pedig hangszert keres zenéhez, nem gépet elektronikai paraméterekhez és szolgáltatásokhoz. Fericske valószínűsítette, hogy az Apollo Twin X is elsősorban olyasmi, amit most gépnek neveztem, hiszen a Twin X készülék kialakításának minden íze arra utal, hogy elsősorban egy "gép", sokadsorban "hangszer". Az ilyen kialakítású készüléknek igen kicsi az esélye, hogy árkategóriája szépen, "zeneien" játszó hangszereként tudjon viselkedni - lásd fentebb, hogy miért kicsi az esélye.
Nyilván fericske se zárkózik el mereven, hiszen ha sültgalambként a fülébe röppenne egy Twin X, meghallgatná, de nem jár utána, hogy meghallgathassa, mert miért járjon utána az igényeivel ellentétes tervezésű "gépeknek" az általa igényelt "hangszerek" helyett. Ha meghallgatná, lehet hogy kellemesen lepődne meg, de az ilyen kellemes meglepődés ritka a Twin X gépek esetében az Ant hangszerekkel szemben (természetesen nem kizárt, de ritka). Mert a "Twin X-eket" gépnek tervezték, legfőképpen arra alapozva, hogy egyesek és nullák léteznek - nem léteznek. Számok nem léteznek, a számok csak fogalmi képzetek. Számokat kifejező elektronikus jelek ellenben léteznek, ilyenekkel dolgoznak ezek a "gépek" és "hangszerek" is, azonban az elektronikus jelek alaptulajdonsága, hogy minden beiktatott manipuláció a pontosságuk kárára válik - ezt jobban tudták a tervezők és zenehallgatók az analóg korszakban, eléggé felejtik a digitális korszakban. Tehát színezettséget elsősorban a "gépek" mérési eredményei között érdemes keresni, akkor is, ha a mérési eredményeik szerint esetleg látszólag színezetlenebbek a "hangszereknél". Az Ant hangszerként zenél, arra lett tervezve, elég ügyesen. Fericske ezt keresi, erre utalt az érintett hozzászólásában a Twin X kérdésre válaszolván. Zenét keres, a fülével/agyával - lásd, Ba cy lus is. Ez esztétikus dolog. Mint a zene.[ Szerkesztve ]
-
Hack3er
őstag
Tételezzük fel hogy ha van egy ibasso dc01-es és ahhoz van egy 2.5-ös szimetrikus jack-rca átalakító, és ezzel a kábellel össze van kötve a fejes erősítő, értelem szerűen az erősítőbe dugva a fejes.
A kérdésem az lenne hogy így is ájön az erősítőn keresztűl a fejesbe a szimetrikus ság előnye?
-
p76
senior tag
ASR-en azt tanultam hogy a SINAD csak azt mutatja meg hogy 1kHz-es szinuszjelre milyen THD van meg plusz a zaj és semmi köze a hangminőséghez.
Figyelembe kell még venni:
zajnál -85dB 0.005% a határ ami alatt már nem hallható
torzításnál -66dB 0.05% a határ
szigorú limit a 120dB de ez elég elméletiPéldául az Audio-gd R2R 11 is majdnem teljesen transzparens:
Ráadás:
A hallás valóban függ a hangulattól, a mérés viszont meg függ a mérést végző hangulatától, de főleg az érzelmi állapotától. Elég sokat láttam már olyat hogy más mérési eredmények születtek.
Még a fenti hallhatóság szintekről is vita van összevissza.
Ezt mindenkinek ajánlott elolvasni [ASR forrás] -
törölt tag
A lényeg szerintem az, hogy mert ti nem bíztok a hallásotokban, neki álltok kötekedni. Lassan minden héten megy ugyanaz a cirkusz, hogy a mérés az szent, és csak az mondja meg az objektív igazságot egy adott termékről, ember az nem mondhatja meg még két hét után sem. Megmondjátok, miért tetszik neki jobban, és fogadja el, hogy a szart szereti, blablabla. Unalmas ez az állandó hitvita. Meg kéne érteni, hogy vannak itt olyanok, akiknek a mérés nem beszél objektíve a hangminőségről. Paraméterek összességéről beszélhet, igen, arról biztosan mond valamit a mérés. Hangminőség az egy komplexebb téma, és megkerülhetetlen tényező az emberi hallás, annak jellemzői, hogy milyen torzításokat, zajokat tolerál jól, és melyekre hiperérzékeny. Ezen nem tudunk változtatni. Hogy mit és hogyan mérünk, azon viszont igen. Az emberi halláshoz igazodva. Fordítva eleve nem működhet, a hallási folyamat nem fog átalakulni a mérési eredmények igazolása kedvéért. Hacsak nem placebo, de hosszabb távon az sem megy.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
KB egy éve voltam már itt, de sajna nem változtam a materiális dolgaim Viszont informálisok igen:
Egy nap végig is futottam a fejhallgatós boltokon a fej-topik összefoglalójából, abban amit értem. Pl kb egy óráig voltam a hitspace-ben (hátul), amíg nem zavartam, bayer DT triplás-triót és másokat is próbálgatva és a 990 pro lett a nyerő. Lelkileg, testileg nem bírok már választani olyanból ami igényel direkt kontaktot, mert adatból nem igazán lehet dönteni, és túl sok a márka túl sok a tipusAzóta ábrándozgatva már nov-dec-ben letudtam kb 30-35 órányi zreview-t szóval már kb értem is mekkora különbségek lehetnek dolgok közt, meg mik a lehetőségek... amik sajna újabb problémákat vetnek fel (számomra):
Mindenek előtt: ha beszerzés lesz, akkor érdemes a fülessel beszerezni egyből a topiktéma választott egyedét, vagy érdemes inkább a meglévő dolgokkal kisilabizálni, mi elég vagy miből kéne több?
Új PC-t tervezek venni, emellé lenne szánva a cucc, ilyen kimenetekből tudnék dolgozni, de nagy eséllyel kellene mobiltelós opció is.
A problémám most az, hogy láttam, hogy vannak jók, formára, talán nekem op dolgok, mint a fiio k3... De kell nekem annyi -számomra extra- kimenet, és azok felára?
Vagy pl ha már esetleg mobil, elég lenne egy telós OTG dac, ami kompatibilis pc-vel is, vagy kellene a beépített akkus erő, esetleg olyan bluetooth-os erősítő, amit lehet pc-re dugva is használni? Ha csak viszont egy dolgot vennék akkor nyirjam-e az akkusoka, tippre 60-90%-os PCs használat mellett...?!
Nem tudom, hogy létezik-e, de olyan verziója lenne jó a TOPPING NX4-féle eszközöknek (két USB csati, egy csak tölti, másik csak adat, vagy kiegészítő áram), amiknek nincs beépített akkuja, de külső akkuról meghajthatóak, de gondolom ilyen nincs...Már azzal is előrébb lennék, hogy biztos kell-e ahhoz a fejeshez valami alapból;
mi a tapasztalati előnyőnyük/hátrányuk a type-c Dongle-Dac-oknak, műkodnek-e PC-vel;
mennyire uninteligensek az akkus dolgok, (nyírodik-e az akku) folyamatos betáp esetén;
van-e az említett FIIO-hoz hasonló formafaktorú, hangzásminőségben nem gyengébb. de olcsóbb asztali?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Sinesol
veterán
válasz #56474624 #75840 üzenetére
Látom nagyon nem akarod érteni, plusz rendesen félre is akarod magyarázni a dolgot.
OPiiPO : A hallás annyiban problémásabb, hogy nagyon széles spektrumhoz hozzá tud szokni, ráadásul a karakterisztikája miatt még a hangerő is beleszól az érzékelt hangképbe, plusz még az érzelmi, mentális állapot is befolyásolja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz -Skylake- #75843 üzenetére
Ettől még igaz, amit leírtam, hogy akik ennyire nem bíznak a fülükben, azoknak gyakorlatilag hót felesleges a minőségi zenehallgatás is. Mert minek, ha alapjáraton elveszi a fülétől a jogot, hogy nem csak placebo az egész?
Fejes topikban olvastam 5 percel ezelőtt , hogy neked jobban bejött a hd600 mint mint a 660s , mert szerinted a 660s-ben túl sok a mély.
Látom, az olvasás még csak-csak megy, az értelmezés már kevésbé. Sehol nem írtam ilyet abban a kommentben, hogy a HD660s-ben túl sok lenne a mély. Sőt, egyáltalán nem írtam abszolút értelemben a különböző frekvenciatartományokról, az egy ízig-vérig relatív összehasonlítás volt.
Ez nem azért van , mert hazudik a füled vagy az enyém, hanem azért mert te hegedűt hallgatsz rajta én meg astrix-ot.
Örülök, hogy te jobban tudod, mit hallgattam meg ma rajta. Elárulom, hogy volt a műsoron Death, Deicide, Első Emelet, Depeche Mode, Mötley Crüe és Metallica is. A mélyek mennyiségével nem volt gondom, a minőségével inkább. A tisztasága és a dinamika nem volt az igazi. De ez bőven lehet erősítő miatt is.
Amúgy meg ugye a komolyzenében is jelen van a mély, ez egy tipikus hülye tévhit, hogy oda nem kell mély, hogy ott a mélyhiány megengedhető kompromisszum.
de hd 600-660s-700-800 füleseknél sterilebb, laposabb fejest még életemben nem sikerült meghallgatni.
Elhiszem, de ez lehet erősítő miatt is.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz #56474624 #75840 üzenetére
Nagyon rossz példa. Akkor lenne igaz, ha mondjuk én dobot hallanék ott ahol te gitárt. Ennél lényegesen kisebb eltérésekről beszélünk arról végképp nem beszélve, hogy teljesen más az ízlés és a várt eredmény.
Fejes topikban olvastam 5 percel ezelőtt , hogy neked jobban bejött a hd600 mint mint a 660s , mert szerinted a 660s-ben túl sok a mély. Szerintem mindkét említett füles hallgathatatlan a mély teljes hiánya miatt (hd 600 egyébként van nekem is ). Ez nem azért van , mert hazudik a füled vagy az enyém, hanem azért mert te hegedűt hallgatsz rajta én meg astrix-ot. Azoknál a zenéknél szeretem a sennheisereket , ahol nincs mély , mert azokból a fülesekből az nem tud kijönni soha. Egyszer majd ha sikerül egy hd820 akkor lehet hogy ez a véleményem megváltozik , de hd 600-660s-700-800 füleseknél sterilebb, laposabb fejest még életemben nem sikerült meghallgatni.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
OPiiPO
veterán
válasz Sinesol #75803 üzenetére
"Az a baj, hogy a hallás nem túl megbízható, könnyen becsapja az embert." - Az összes érzékszervünk pontossága elmarad a műszeres mérésektől. De ez eddig is tudott volt, miért kell külön kihangsúlyozni most
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
törölt tag
Annál nagyobb placebo szerintem nincs, mikor valaki nem hisz az érzékszervi tapasztalatban, csak ha mérési eredményt lát róla. És, ha van róla mérési eredmény, akkor vajon tényleg hallja, vagy csak a mérési eredmény által előidézett placebot hallja?
Nem értem, a látással miért nincs ez? A szem is becsapható.
Hazamész egy szokatlan időpontban, a feleséged a saját ágyatokban szórakozik a szeretőjével, nem hiszed el, amit látsz? Aztán hogyha hoz egy papíros igazolást az asszony, hogy ő abban az időpillanatban, mikor te hazaállítottál, mondjuk fogorvosnál volt, akkor nem történt megcsalás, nem láttál semmit, placebo volt az egész, túllőtted a napi adagod.[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
"Az a baj, hogy a hallás nem túl megbízható, könnyen becsapja az embert."
Ezzel együtt az egyetlen eleme a láncnak, amit képtelenség cserélni, így jobb megbarátkozni vele. Hallgass nyugodtan a füledre, és szard le a méréseket. Attól még semmi nem felelt meg szubjektív ítéletnek (lásd ízlés), hogy jó mérési eredményeket produkált.
-
Abdallo
csendes tag
válasz fericske #75837 üzenetére
Az adapter jó minőségű: [link] Viszont részben a kábel merevsége és súlya miatt is hajlamos kimozdulni a helyéről, szóval most egy beföttes gumi segítségével van rögzítve, rém hülyén néz ki.
Az NFB-27H objektíve nézve azért jobb, mint a QP1R, viszont neutrálisabb, nincs meg benne az az érzelmesség, mint a Questyle-Echo kombóban. -
fericske
addikt
válasz ribizly #75832 üzenetére
Az Adi2 után kötve, csak egy kicsit szellősebb a tér, meg kicsit simább a hangzás. Egyébként nem jobb se dinamikában, se részletekben.
Úgy általában nem érezném a Z40 szükségességét az Adi2 fejeskimenetéhez képest, mint ahogy a Qp1r-hez képest sem éreztem, mikor azt dac/amp-nak használtam. Csak megvolt már, és hangulat függően használtam. (Van itt még sok régi cuccom amit nem használok már )
Olyan jó terű, relaxálós pluszt adott hozzá, némi dinamikacsökkenés és részletvesztés cserébe.
A Z40 itt van, hogy legyen valami mindig.
Talán majd lecserélem valami másra. Ez olcsó volt.
Most egyelőre Ant erősítőm nincs, csak a dac, és azzal egész jól adja. Szóval arra jó, ha épp nincs "fő" erősítőm.(#75833) Abdallo
Igaz ugye, hogy egy "hidden gem" a Qp1r?
IC kábel milyen?
Az többet hoz mint az usb.[ Szerkesztve ]
-
Abdallo
csendes tag
válasz fericske #75831 üzenetére
Köszönöm a részletes beszámolót. Teszek egy próbát a Supra usb-vel.
Az Echo előtt eddig egy Audio-GD NFB-27H volt, de valahogy nem volt az igazi, a vége az volt, hogy inkább az NFB saját erősítőjét használtam. Fel is tettem AVX-re az Echo-t.
Időközben rendeltem egy QP1R-t a Denon D5200 mellé hordozhatónak, illetve munkahelyi használatra, gondoltam legfeljebb visszaküldöm.(Sikerült egy refurbished terméket találni 299 euróért) Azonban nagy meglepetés volt, hogy mit képes nyújtani. Majd egyik este próbaképpen, kíváncsiságból bekötöttem az Echo elé, ennek az lett a következménye, hogy le is zártam az Echo hirdetését. -
fericske
addikt
válasz Abdallo #75825 üzenetére
Hozott változást a Supra a Qp1r-nél, de nem első hallásra élmény volt. Bár a mellékelt kábellel sosem használtam, hanem egy jobbféle kidolgozású Motorola razr töltőkábellel. Ahhoz képest a Supra volt úgy, hogy inkább akkor jött ki, hogy valamelyest gazdagabb a hangzás vele, miután pár hét Supra használat után visszaváltottam erre a Motorola kábelre.
Nem egy nagy befektetés, megéri szerintem.Az Ant-hoz képest.....gyenge a QP1r is többek között.
Ugyanakkor ez a dap meglepően jó dac is. Sokat kellene kurkásznod, hogy lecseréld.
Sokmindenbe belefüleltem már, de egész az Ant(ok)-ig nem éreztem, hogy kellene egy jobb dac.
Jó a dinamikája, tere, részletek, tisztaság, és muzikális.
Dac-ként nekem sokat dobott a hangzáson egy Atlas Metik IC kábel közé meg az erősítő közé, hasonló árú Chord, Qed, Audioquest kábelek ellenében.
Mikor először hallgattam bele mint dap, az akkor használt K550 fejesemmel, libabőrös lettem, annyira tetszett. És ez percekkel az akkori Astell&Kern széria után volt a 380+amp-ig bezárólag, ahol ilyet nem éreztem.
Ha nincs itt Ant, az Adi2-őt akkor is visszaküldtem volna, mert nem adott hozzá az élményhez a Qp1r-hez képest, sőt a dapot jobbnak éreztem. De minimális volt a különbség amúgy mint az Ant-os tapasztalatokhoz képest.Amiben jobb az Ant (nála is)....Hangszerek testessége, természetes hangzása. Dinamika. A mélyek átható hangzása az nélkül, hogy fárasztanának. Illetve úgy általában átható a hangzása, kis hangerőn is. Részletesség.
Kicsit nyersebb a Qp1r-nél, nem olyan nyugis, sima, mégis jobb, élettelibb.
Térhatásban nem mondanám jobbnak fejhallgatón keresztül sem az Ant dac-ot sem az Ant erősítőt a Qp1r-nél, Adi2-nél, Myryad Z40-nél. Itt nekem a Z40 viszi a prímet ezek közül, a többi forma-forma.
Egyébként melegebb karakterek az Ant-ok.No igen, az Echo.....Az is bejövős hangú cucc. (Mytek Libety-vel volt párban)
Kíváncsi lennék a szettedre -
Frogged
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #75822 üzenetére
Én Momentről váltottam Teac ud 503-ra főleg a szolgáltatások miatt mert a hangfalamon csak szimetrikus bemenet van, illetve a távkapcsoló usb bemenet is sokat dobott a komforton.
Az én rendszeremben azért a teac hangban is jobb volt bár ez inkább szinergia kérdése szerintem, az ujabb hangfalam nem annyira szerette a Momentet.
De Hang/ár arányában télleg kiváló termék és Moment után nem olyan nehéz elképzelnem hogy az Ant dac is hasonló.
Én nagyon örülök hogy hazai szakember szürke állományának köszönhetően is felbukannak jó Hifi termékek.Nekem a meg hallgatás kimarad sajnos nem passzolna a láncomba, de elég jól fogy és a Meze is meg kereste őket valami közös projekt ügyében úgy hogy úgynézki alakul ez.
-
verybigboy
senior tag
válasz Gzula[HUN] #75828 üzenetére
Hmm. mivel UK-ből jött így napok voltak ... mondjuk 3-4-5 nap.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz verybigboy #75827 üzenetére
Ok, látom. Mennyi idő volt a posta Aliról?
-
verybigboy
senior tag
válasz Gzula[HUN] #75826 üzenetére
Aliexpress-ről sem, mivel UK-ből jön ... ergo nincs semmi plussz vám rá ... azt Amazonról 99 EUR + szállítás ... nagyjából 110-120 EUR a vége, szembe a 110 USD-vel!
11.11.-én én is Aliról vettem UK raktárból, mint olvastátok itt a forumon, én nem bántam meg, nekem tetszik amit kaptam! Én (s akik hallották a netten) ajánlom!
-
Gzula[HUN]
addikt
-
alphamooncam
őstag
válasz I.T.E.M #75816 üzenetére
"És nyilván, valamiről csak akkor lehet az embernek saját tapasztalata, ha ide is kiposztolja."
Ne haragudj meg, de én ezt a beszélgetést nem tudom úgy lezárni, hogy olyan dolgot tulajdonítasz nekem ( ferdítés ) amit nem mondtam!Legyél olyan kedves ide beidézni azt a szöveget, ami tőlem származik, és ezt jelenti.
Köszönöm
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
RetepNyaraB
veterán
OFF:
Én eléggé megszívtam az alival most a garancia miatt; sehol nem találok low cost international shippinget, amivel visszazavarhatnám Kínába a szajrét, megszereltetni. A lényeg csak annyi, hogy meg kell nézni és lehetőleg ingyen visszaszállításos vásár legyen. Ez gondolom drágább, de a posta amúgy alsó hangon 12k forint. Inkább 15.
Angliai raktár persze jobban hangzik, de oda se cukorért viszik, ha muszáj.(#75822) HUNNIA1920@
A DIY csak annyiban macerás, hogy el kell érni a készítőt és rábeszélni a gyártásra. Egy darab ugyanis nem darab, sok darabra meg többnyire nincs megrendelés.[ Szerkesztve ]
-
Ha már DIY DAC, akkor Bertalanék DAC-ja is megér egy misét, aki esetleg még nem hallotta. Töredékébe kerül, mint egy ADI-2. Igaz nincs színes kijelző, EQ, DSD, stb, de volt, aki szerint a TEAC NT-503-nál is jobbnak tartja. Oké, az egy hálózati lejátszó, de a DAC része elég jó. De pl. a Metrum Octave Mk2-t aki ismeri, annak nem kell bemutatni a MomentDAC-ot, az is egy best buy DAC.
Én személy szerint tisztességes DAC-nak tartom a MomentDAC Mk2-t, sok gyári DAC mellé oda tehető.
Ettől függetlenül meg fogom hallgatni én is az ANT-ot, bár szerintem nem lesz jobb a mostaninál, esetleg más.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
gergo4300
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki egy működőképes drivert linkelni Musiland Monitor 02 Dragonhoz, Win 10 mellé? -
senior tag
válasz fericske #75817 üzenetére
Neked válaszolok utoljára és tényleg befejeztem, mert ebben láthatóan sosem fogunk egyetérteni. "Ez a mindenféle szűrés, meg oda-vissza utaztatás a zaj meg áthallás csillapítása végett, amit aztán dsp-vel próbálnak korrigálni kinyírja a zenét is. Szerintem." Nem ismered az adott terméket, nem is próbáltad, nem tudod, hogy az ember hogyan tesztelte, és mit hallott előtte és utána. Ezek a szavak számomra elég határozott kijelentésnek tűntek a részedről. (Biztos én tévedek, és "rosszul értelmeztem" a szavaid, reméljük, hogy csak én látom/láttam így és akkor végre mindenki megnyugodhat.) Senki sem sértődött meg, nem szokásom ilyen miatt, de nyilván ezt is bele lehet magyarázni a dolgokba és akkor már minden rendben.
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
p76
senior tag
Hétfőn még jobban akciósabbak a Loxjie cuccok:
[aliexpress] -
fericske
addikt
válasz I.T.E.M #75816 üzenetére
Nem volt Twin X-es kijelentésem, már írtam.
Csak tézis, mivel fingom nincs milyen hangzásra képes.
Ezt nem is értem......Bemásolom ide Bodz-al folytatott levelezésem egy részét az Adi2 - Ant témában.
Mivel neki is van Adi2.
Érdekes módon ő nem sértődött meg.
Persze nem is akartam megsérteni, mint senki mást itt a bejegyzésemmel.
De ő tud a legobjektívabb lenni ebből a társaságból, és úgy néz ki a legfelnőttebb is."Megkaptam az Adi2-őt és játszadoztam vele, és nem tetszett.
Aztán már lehiggadva elővettem az Ant dac-ot (az hibátlanul működik), hogy a Myryad Z40-en keresztül összevetem a 2 dac tudását.
Mindent kipróbáltam az Adin. Variáltam a szűrőkkel, egy elég jó hangzást lőttem be a para EQ-n, kimenő jelszintet váltogattam.
Egész jól elszórakoztattam magam vele, meg veregettem a vállamat, hogy na, ez most már egész pofásan szól, és úgy is éreztem.
Aztán akárhányszor (tucatszor kb.) átkábeleztem az Ant-ra mintha megvilágosodtam volna.
De abban a pillanatban! Pár másodperc, nem 1-5-10 számot kell meghallgatni, meg A-B szöszölni.
Lehullt a fátyol az előadásról, előkerült a dinamika, a hangszerek testessége, életszerűsége, életre kelt a zene, és még a Z40 is életre kel vele.
Nem szeretnék túlzásba esni, de egy átkábelezés után az Adi produkciója ledegradálódik egy E10k szintjére.
Sokszor gondban voltam, vagyok dac-ok meghallgatásában, boltokban meg rendezvényeken, mert nem igazán veszek észre valamirevaló különbségeket.
Ez az Ant dac ez más.
Ez marad. Az Adi megy vissza (meg bármi más dac amit eddig hallottam menne vissza)"[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz alphamooncam #75815 üzenetére
Nocsak akkor a twin x-es kijelentés mondjuk pont beleillik az általad idézett szabályzatba, ha jól tévedek. Itt a "kolléga" producer barátjának hozzáértését vonta akkor kétségbe ezek szerint?! Egyébként meg nem vontam kétségbe a "hozzáértését", csak jeleztem felé, hogy erős túlzásnak tartom ezt a fajta véleményt, ettől még nem az történt, amit itt próbálsz ezzel az első idézettel állítani. És nyilván, valamiről csak akkor lehet az embernek saját tapasztalata, ha ide is kiposztolja. Ezek szerint akkor ez is ilyen "pics or didn't happen" féle megállapítás/szabály. De befejeztem, innentől ehhez a témához nem kívánok továbbiakban hozzászólni. Peace!
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
alphamooncam
őstag
válasz I.T.E.M #75809 üzenetére
Problem.
Feltételezzük (!), kétségbevonjuk (!) a beszélgetőpartner hozzáértését, úgy, hogy ismétlem (!), magunknak nincs ellentétes tapasztalatunk az konkrét eszközzel.
Az azt mondják, nem saját tapasztalat. Bocs.
Fericske, legközelebb légyszi, ha véleményt mondasz a körülményeket is légyszives részletezd, mert a példa szerint ennek hiánya miatt éppen a hozzáértésedet vonták kétségbe.Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
fericske
addikt
válasz funkmester #75813 üzenetére
Csak fejes, nincs hangfalam.
Ear01-nél hallottam a hangfalain egy másik erősítő után amihez képest hatalmas volt a hangzás különbség. Nekem az Ant javára. Hogy mi volt a másik nem tudom, azt ő tudja megmondani.(#75812) Sinesol
Semmi gond.
Nekem semmi közöm sem az RME-hez, sem A TMP-hez, csak egyszerűen az van, hogy szerintem az Ant sokkal jobb hangélményt nyújtó dac mint az Adi2.
Nem szeretném tovább szítani itt a tüzet, ami nem is tudom miért lángol, de én, magamnak még a Qp1r /Supra usb, Atlas Metik IC/- Myryad Z40 párost is kellemesebb hangélményt nyújtó párosnak hallottam mint az Adi2 - Z40 párost.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz fericske #75810 üzenetére
Kösz az infót és bocsánat, ha valami kicsit túl sok volt, de annyian beszálltak, kicsit jobban ki kellett fejtenem.
I.T.E.M: Határeset, de két hét alatt azért van arra idő, hogy mondjuk egy hétig csak egyiket hallgassa az ember és hozzászokjon a füle. Mondjuk a HD650 kapcsán nem emlékszem hogy volt, anno talán 1 hétig volt nálam és visszaküldtem, elvérzett a K712-vel szemben, aztán eladtam a 712-t, vettem egy 6xx-et hogy adjak neki több időt, használtam vagy 8 hónapot, de eladtam, mivel nem voltam totál elégedett és vettem egy K712-t, hogy akkor vissza megint. Na ez alkalommal bizony elvérzett a K712, ráadásul azt mondanám nagyobb mértékben jóval, mint a 650 anno. Na hogy ebből mi a tanulság, vonja le mindenki maga.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz I.T.E.M #75809 üzenetére
Két hét iszonyatosan sok idő. Még köldöknézésből is. Ettől még lehet túlzó a kijelentés, de ha van egy erős első benyomás, az ritkán fordul vissza, legfeljebb árnyalódik. 10 év kellő tesztperiódus, vagy pont elég, hogy megund a hangot (khm, a zenéidet )?
-
fericske
addikt
válasz Sinesol #75806 üzenetére
MSI Dominator laptop win10 /Audirvana, Jriver, Youtube/ - usb /Atlas usb cc/ - Ant dac /Merlin Hunters tápkábel/ vagy Adi2 dac /saját táp/ - Myryad Z40 /Atlas Element Superior IC/
Fejesek: Quad Era1, Final Pandora Hope 6 (sonorous)
Az Ant erősítő nem szerepelt a szubjektív döntéshozatalban.(#75809) I.T.E.M
Nem haragszok
Nem volt 2 hét tesztelgetés, csak pár nap. Egyébként percek elegendőek voltak, még csak végig sem kellett hallgatnom 1-1 zeneszámot átkábelezés után.
Az UAD-ról mit jelentettem ki?
Hogy sok benne az alkatrész, meg stúdió munkára lett tervezve, és ez engem nem hoz lázba.
Mást nem.
Nem mondtam tényszerűen, hogy jó vagy rossz hangja van, mert lövésem sincs róla.
Tehát nem is jelenthettem ki róla semmit. Csak tézis volt.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz fericske #75797 üzenetére
Két hét után ? Az ANT is két hete van nálad ? Mennyit üzemelt az ANT eddig és mennyit ment az ADI ? Ne haragudj, de "az Ant dac leiskolázza hangminőségben. Nem is kicsit." eléggé hihetetlen álláspont számomra, főleg két hét teszt után. Nincs azzal semmi gond, ha neked az ANT hangja sokkal jobban tetszik, csak ilyen erős túlzásokba azért nem kellene esni, mert ez sajnos nagyon nem tükrözi a valóságot. Az UAD-ról is kapásból kijelentesz dolgokat, miközben nem is ismered a termékeit, hangját. "Túl sok benne az elektronika ahol elvész a zene." "Olvashatok utána, de minek?" És ezt szerintem nem csak én látom így, szóval sajnálom, de én továbbra is fenntartom azt, hogy erős túlzásokba estél nemcsak az ADI-2 ANT esetén, de a Twin X-el / UAD termékekkel kapcsolatban is.
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
-
Sinesol
veterán
válasz Mathiask #75804 üzenetére
Mivel az Rme-ről tudjuk hogy nem szinez, nincs jelentős torzítása, valószínűleg amiatt szólhat jelentősen másképp az ANT, mert színez valahol. Ezzel egyébként nincs semmi baj, sok fejes rászorulhat egy kis szinezésre. Tisztelem persze a véleményét, de úgy lenne istenigazából hasznos, ha a lánc többi tagja is emlitve lenne, hogy melyek azok az elemek, melyekkel együtt az Ant jobb hangot ad.
Mert így jelen helyzetben pl. valaki megveszi az ANT-ot, de mondjuk totál más karakterű a fejese, pont ott szinez rá, ahol már amugyis kicsit túl sok, a szegény vásárló meg értetlenül áll a végeredmény előtt.
Pl. ha egy fejes kicsit magashiányos, annak jót tesz egy kicsit vékonyabb forrás, viszont ha ugyanezt beteszed egy eleve magaskiemelt DT990 alá, akkor a végeredményt hallva kevesen fogják isteniteni a forrást. Szóval ezért érdemes részletezni a dolgokat, mert az, hogy azt mondom X eszköz nagyon jó, Y meg gyenge, az sokat nem mond. Mindenki megveszi majd optimistán az X-et, aztán random jelleggel vagy bejön vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz Sinesol #75799 üzenetére
Biztos, hogy igazad van. Itt nálam (is) pont jó az amit az Ant rendszer csinál csak egy laptoppal usb-n keresztül.
Nekem jólesik hallgatni.
Hiába ad le vegytiszta hangot az Adi, ha az egy döglött hang emezhez képest.
Sajnos akadnak nehézségek az erősítővel kapcsolatban, de nekem annyira bevált hangzásra, hogy képtelen vagyok lemondani róla. Korrigálásra szorul, ami idő és pénz London-Győr között, de végülis megéri.
Tegnap beszélgettem TMP Tomival, és megemlítette, hogy a Meze megkereste őt az Ant-al kapcsolatban. Szeretnék a fejhallgatóikhoz, valami hivatalos egyezség formájában.
Gondolom nem az én hallásom után jutottak erre az elhatározásra.(#75800) dgyuri0123
Arra ne fogadj, hogy nem fogják hallaniSinesol
Próbálok objektív lenni, de ugye hát magamhoz mérten tudok csak.
Ha nem volna az Ant, vagy nem kerültem volna még a közelébe, akkor egy Feliks Echo lenne az erősítőm azokból amit eddig hallottam, egy lövésem sincs milyen dac-kal.[ Szerkesztve ]
-
Mathiask
senior tag
"Plusz már megint ott tartunk, hogy sértésnek veszi valaki ha szinezett a hang. Egyszerűen nem értem mi a baj ezzel, miért nem lehet elfogadni, hogy nincs ezzel semmi baj?"
Nem az a baj hogy ha valamiről azt mondjuk színez, az a baj hogy azt mondjuk színez anélkül hogy hallottuk volna.
-
Sinesol
veterán
válasz alphamooncam #75801 üzenetére
Az a baj, hogy a hallás nem túl megbízható, könnyen becsapja az embert.
Plusz már megint ott tartunk, hogy sértésnek veszi valaki ha szinezett a hang. Egyszerűen nem értem mi a baj ezzel, miért nem lehet elfogadni, hogy nincs ezzel semmi baj?
Illendőségról meg annyit, hogy szvsz szerintem elég problémás, ha csupán tekintélyelv alapján osztályozzuk a véleményeket, miközben tényeket meg ignoráljuk.
RetepNyaraB: Nem kezdenék én semmit, nekem nincs bajom ezekkel az eszközökkel, csak az szurja picit a szemem, amikor objektive jobbnak vannak kimondva, miközben számos oka lehet annak, hogy jobbnak halljuk, jobban tetszik a lánc hangja. A szinergiától kezdve a személyes ízlésen át a placeboig.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Ezt a vonalat ne kezdjük el megint, kérve kérem
Kinek mi tetszik és miért nem - pláne a csöves szerkók esetében (melyek sosem a specifikációjukkal hódítottak) egy soha el nem múló anyázás lesz.
nb.: az ANT-nak pedig annyira jó a sajtója, mint komoly marketinggel rendelkező cégeknek SEM. Ez nem véletlen."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
alphamooncam
őstag
Komoly gondom van ezzel a hozzászólással.
Meg általában a jelenséggel, ami sajnos ebben a hozzászólásban is tapasztalható.
Úgy általában nem nézem jó szemmel, ha valaki olyan nyilatkozik valamiről negatívan, amit saját maga nem tapasztalt, úgy hogy tudomása szerint is a tárgyban szereplő eszközökről hitelesnek elfogadható fórumtárs nyilatkozott.
Hitelesség alatt itt azt értem, hogy fericske megalapozottan, összehallgatást követően mondott véleményt.
Az is hozzátartozik, hogy személyesen is ismerem fericskét, és biztos vagyok benne, hogy amennyiben az ADI-2-t talalálta volna jobbnak, úgy beleinvesztál, és eladja az Antot, mint ahogy megtette korábban is más DAC-kel - jobb drágább DAC-ot vett, a régit meg eladta.
Abban is biztos vagyok, hogy az ADI-2 piszok jó DAC, márcsak azért is mert olyan fórumtárstól hallottam róla (Bodz), akinek az ítéletében megbízom.
De nem is ez a lényeg. Többen észrevételezték, hogy tapasztalatlan vagyok bizonyos hifihez szorosan kapcsolódó területen - hangsugárzók.
Hifi hangsugárzók témában tőlem még nem hangzott el ajánlás, illetve főleg nem nyilatkozok olyanról negatívan amit nem ismerek.
Nem illik. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- PLC programozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest