Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv mindenkinek!
Vásároltam egy nvidia shield 2019 cuccot. Felmerült bennem, hogy ki kellene próbálni valamilyen zenelejátszó cuccal. Van valakinek ötlete Android tv-hez milyen szoftot érdemes kipróbálni. -
p76
senior tag
Kínából úgy kell rendelni cuccot hogy minél hosszabb szállítási idővel.
A koronavírus kb. 9 napig életképes marad tárgyakon. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az ilyen 10K körüli CM6631A + ES9023 DAC párosról mi a véleményetek? [link] A TV optikai kimenetére lenne kötve, és sztereó erősítő menne rá.
Felmerült bennem, hogy építek egy CM6631A + PCM5102A párost mert azt már ismerem és igenjó, de árában több lenne és akkor még dobozlni is kellene, amivel nem szeretnék foglalkozni.Egyéb, jó ár / érték arányú DAC-okra is nyitott vagyok. A TV tud PCM-re konvertálni mindent, így elvileg nem kell tudnia a DAC-nak Dolby vagy DTS-t dekódolni.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
fericske
addikt
Hifiheadphones bontott dobozos cuccok [link]
-
kromatika
veterán
Sziasztok. SpartanA vs Korg Ds dac 100M hogyan viszonyul egymáshoz hang karakterben?Pl hogy vastagabb hang karaktere van a Spartan-nak mint a Korg-nak?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Yodamest #77187 üzenetére
Külföldről. Nem feltétlen kell Kínából rendelni, sok dolog van EU-ban szerencsére. Így sok embernek kevésbé fáj a gariztatás is. Pláne hogy a Paypal téríti a visszaküldés költségét (ha olyan helyről vásároltál).
Európai Monoprice-tól már kérdeztem, hogy esetleg több Monolith cucc várható-e. Annyi volt csak a válasz, hogy tervbe van véve. Mondjuk egy értelmes árú Liquid Spark sok embernek jól esne szerintem. Nemrég vettem kábelt tőlük ingyen szállítással, amcsi áron van.Amúgy ja, az itthoni kínálat elég silány.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Ezeket az eszközöket aliról szerzitek be vagy hogyan juttok hozzá? Külföldi topikokban állandóan azzal jönnek, hogy hangkártya helyett inkább egy ilyen külső dac... viszont ők szerintem könnyen beszélnek olyan szempontból, hogy usába a gyártók oldaláról, amazonról, neweggről potom pénzekért lehet jobbnál jobb erősítőket venni, viszont kis hazánkban úgy veszem észre ez ilyen holtpiac. Itthon semmi ilyesmit nem kapni, se Monolith se Tempo, se semmi, az a Schiit vagymi semmi nincs. Lehet külföldön ez hihetetlen, számomra is az, hogy itthon ennyire nincs a zenének piaca.
Kicsit fel is húztam most magam, olyan egyszerűnek tűnik persze vegyél egy fasza monolithot valami potom pénzért 120 dodó meg ilyenek és megvagy, hát itthon kb 2X ennyit kell költened, hogy egy jó hangkártyát vegyél vagy 4X ennyit, hogy valami normális külső fejhallgatóerősítőt. Aliról persze lehetne rendelni, de akkor meg semmilyen gart nemtudok érvényesíteni szóval nem a legjobb.
-
Bodz
nagyúr
Pár szösszenet, amikkel még adós vagyok.
SMSL SP100: Roppant jó ár/érték arányú kis erősítő. Reflektor csővel próbáltam. Hasonló erényei vannak, mint a Loxjie P20-nak, de annál picit talán tisztább hangú. Pl. egy Grace SDAC mellé és olcsón lehet kellemesebb hangot kicsikarni pl a vékonyabb, idegesebb hangú fejesekből. Én nagyon élveztem amíg nálam volt.
Gabesz_23-tól kaptam kölcsön, amit ismét köszönök!TMP ANT DAC: Értem már, értem már... Szóval nem véletlen az imádat, amit pár embernél láttam. Jó dac, kicsit fájt is a szívem mikor vissza kellett szolgáltatnom. A tipikus zenei, jobb nos hangzás, aminek elég nagy rajongótábora van még mindig. Túl sokat nem is érdemes beszélni róla, mert ugye mindenkinek adott a próba lehetősége. De amúgy ez igen, grat a gyártónak!
Azért én nem szabadultam meg rögtön az ADI-2-től, mint fericske...Ketten is kérdezték, hogy milyen állványt ha építkezni akarnak az asztalon. Nos hát felesleges a drágán kínált cuccok között nézelődni. Monitor állvány. Pl ez egész olcsó, vastag üveg, nem is csúnya.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz MPeter87 #77182 üzenetére
Ha már Tempotec. A Sonata iDSD 70 dolláros eleve csökkentett árából még faragtak, így már csak 56. Na ilyen a jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
MPeter87
őstag
Sziasztok,
Tempotec Sonata HD-hoz kell/létezik vmi progi telóra vagy plug-n-play és ennyi? -
lapalapa
senior tag
válasz gelbelex #77176 üzenetére
Egész jól, bár kissebb röccenés szokott nálam lenni néha. Biztos mobilra is lehet optimalizáló alkalmazást találni, nem tudom. Androidon usb audio playert érdemes használni, külső dacokhoz, ez közvetlenül küldi usbre a jelet, kikerüli az androidos káoszt.
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz Yodamest #77177 üzenetére
Igen, ez az az állapot (egyébként irigylésre méltó!), amire nagyon kéne vigyázni.
Nem szabad kipróbálni semmi optimalizálós trükköt, mert ha igen, akkor egy pillanat alatt paradigma váltás lesz.
Viccet félretéve, DE.
Az Asio meg a Wasapi és társai, a minimum, de ettől még a sokszáz processz pörgeti a cpu-t, ami rángatja a nagy zajú tápot, mindenki megszakít mindent, mindenki a másik elől próbálja megszerezni az erőforrásokat, vagyis mindenki jittert termel. Ez egy digitális káosz. Na ebből kellene valahogy szép tiszta zajtalan jelfolyamot kinyerni amiből valahogy zene lesz.
Zanik fórumtárs által említett célhardvereknél ezen dolgoznak nem keveset, hogy ez minél inkább megvalósuljon.
(Foobar helyett Jriver, szerintem)Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
bkercso
nagyúr
válasz Yodamest #77177 üzenetére
A zavarterjedés miatt ez nem igaz. Az ASIO stb. csupán szoftverek egy analóg-zajos környezetben. Az USB-n küldött jel is érzékeny a jitterre, mert a vevők csak csillapítják a jittert. Bár ez számomra is érdekes terület, bele kéne ásnom magam már egy ideje..
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
lapalapa
senior tag
válasz bkercso #77171 üzenetére
Hát igen, pereljük be a mikisoftot, meg a hardvergyártókat, meg a drájver írókat.
Valahol egyszer találtam egy webhelyet, ahol hangra optimalizált drájvereket lehet venni jópénzért (hálókártya, wifi stb.)
Szerintem kb szerencse kérdése, kinek mi jut, aztán ha nem jó, akkor lehet cserélgetni, piszkálgatni, vagy kikapcsolni.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz Yodamest #77170 üzenetére
Igen, de ha kipróbálnád az optimalizálást, akkor valószínűleg eléggé meglepődnél a nagyon jó hangkártyával is, pattogáson kívül.
Nálam bejött az 'ááá, mit hallgattam eddig' érzés.
Másik megoldás, nem próbáljuk ki, mert ha kipróbáljuk, nincs visszaút.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
Ha komolyan akar az ember zenét hallgatni pc-n, akkor hdd-n hely felszabadít, partíció kialakít vagy pendrályv, win10 felinstall az eredeti mellé, ebben mindent kikapcsol ami a hangra negatív hatást gyakorol (hálókártya, wifi, víruskereső stb, rengeteg leírás van pl: [link] +fidelizer stb).
Aztán ha munka, játék, móka, akkor win1 indít, ha zenehallgatás, akkor win2 indít.
A win1 és win2 hangja között mérföld lesz a különbség +win2 nem pattog.
Nem?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Bodz
nagyúr
Nehéznek nem mondanám semmihez sem, de tény hogy sok cuccnál fülhallgatóval előfordulhat zaj. Ez általában tolerálható mértékű (nyilván magától a fülestől, hangerőtől is függ), inkább csak akkor lehet zavaró, ha éppen nem szól semmi. Egyéni ízlés kérdése, hogy ki mennyi és milyen zajt tolerál.
Az ADI fejes kimenete sem zajos nálam semmivel, soha. Nyilván a világ összes fülesével még nem sikerült kipróbálni. Az iem pedig egy fekete lyuk ilyen téren, extrém esetekhez is tökéletes.Aztán ott van a zaj, ami nem úgy zaj, hogy szembetűnően hallod. Tudod, a fekete/fehér háttér (illetve a többi név, ki hogy hívja). Vagy ennyire ne bonyolítsuk?
Kíváncsi is vagyok, hogy iem téren mit mutat az új bkercso erősítő, ha már így fel lett vezetve.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz ktommy91 #77159 üzenetére
Akkor kérdezem megint, tényleg mindent próbáltál már? Másik usb, másik gép, optika, másik kábel, átalakító, stb, stb?
Ilyen mértékű zajra eddig csak tőled olvastam panaszt, pedig feltúrtam rendesen a netet.Esetleg egyeztess egy másik D10 tulajjal is.
[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
KZ ZS5-tel tudom normálisan használni(azzal zavaró igazán), az ATH-SR5 4 pólusú kábelét nem szereti az átalakító, úgy szól, ha csak félig dugom be, de hallható a zaj. A fejest teszteltem még két jack-rca átalakítóval és RCA kábellel is. Amúgy 1.5m-es cabletime AUX kábellel szándékozom majd használni a fejest, ha még idén feladják.(Van egy 80 centis 4 pólusú commaer kínai AUX kábelem, az alázza a gyárit)
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
ktommy91
addikt
Végigpróbáltam mindent, de nem segít. Most gépre van dugva és sistereg mint a fene de próbáltam csak tápot adni, teló, power bank stb. Lehet baromság, de még a 6,3 jack átalakítóra tudok gondolni, azt egy helyi boltban vettem, a boltos srác sajátja volt, egy aranyozott elvileg audio-technika.(ideadta miután 3x mentem, hogy szerezzenek nekem aranyozottat) Bár írta is a support, csak nem hittem el: "Sorry,D10 with a little white noise,replacement or repair can't solve this problem : (" Szóval valószínűleg nem csak le akart rázni...
Mivel a CA A500-at is vissza kellett küldeni mert hibás, lehet hogy egy Sanskrit 10th és egy olyan erősítő, amin van fejes kimenet lesz a megoldás. 140 dodós M300 már nincs az angol raktárban sajnos.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Ribi
nagyúr
válasz ktommy91 #77159 üzenetére
Ha megfogod a házat, vagy megpróbálod leföldelni a házat akkor is van ilyen zaja?
Nekem 2 füles erősítőm is ilyen, hogy ha nincs földelve a ház (pl mobilról hajtom ami ugye nincs földelve), akkor bizony van egy morcos alapzaj. Esetleg a füles kimenetnél valahogy ha ott lóg ki fém, akkor azt leföldelni? -
ktommy91
addikt
Megjött a második Loxjie D10-em amazonról és pont ugyanannyira zajos. Szóval nem kamuzott a support, ez ilyen retek. Azt nem értem, hogy ezt miért nem említik sehol. Ilyen elkúrt alapzajt akkor hallottam utoljára amikor olcsó xiaomi telefon custom kernelével babráltam és el lett baxva valami. Van két napom eldönteni hogy csak az egyiket küldöm vissza vagy mindkettőt.
Nincs kerítés.
-
p76
senior tag
válasz Eugene Roe #77152 üzenetére
Úgy értettem, engem kapott el a hibakeresési láz Ez lehet félreérthető volt.
-
klager1
újonc
Köszönöm mindenkinek.
Úgy néz ki megoldódott, jelenleg pattogás mentes.
A bios-ban kellett az intel speedstep-et kikapcsolni. LatencyMon írta ki problémának. -
PuMbA
titán
válasz Zoliee #77153 üzenetére
De az MS folyamat is egy driver miatt csinálja, hiszen többünknél meg jól működik Ráadásul a laptopok jobban érintettek, mint az asztalik, mert specializált hardver verziók vannak bennük gyér driver támogatással. Amióta nincs laptopom, csak általános hardverű asztalim, azóta nem találkoztam ilyen gonddal.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Zoliee #77146 üzenetére
Igen, itt én sem emlékszem, hogy más panaszkodott volna erre, de a weben elég sok bejegyzés van róla. Még a programszál is ugyanaz mindenkinél. Hogy mitől függ? Passz. Teljesen random konfigokhoz írják. Nekem pl. 3 gépem van otthon, plusz a melóban is kettő, és ezek közül csak a laptop csinálja, pedig az otthoniakon teljesen ugyanaz az oprendszer van. Nyilván a driverek és egyéb szoftverek ellenőrzése, más verziók kipróbálása volt az első, utána mélyedtem bele jobban a kutakodásba, hogy ezeken túl voltam. Amit Audison írt, azt is próbáltam. A Latency monitorral sikerült azonosítani a hibaforrást is. Már nem emlékszem, de valami MS folyamat, az biztos. Annyit sikerült elérnem, hogy az audio rendszerfolyamatokat más magra dedikáltam, így élhetőbb a helyzet, de néha így is pattan 1-1 alkalommal. Mondjuk sokkal jobb, mint amikor kezdődött, akkor 4-5mp-enként csinálta. Csak ezért meg nem fogom újrahúzni a dózert, mikor minden más ezen kívül teljesen hibátlanul működik.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
ribizly
veterán
válasz Audison #77148 üzenetére
Ezt én nem javasolnám, mert sok galibát okozhat. Latencymon-al ki kell nyomozni melyik driver okozza.
Én azt tapasztaltam, hogy a hálókártya driver-e okozza ezt 99%-ban és akkor ugrik igazán nagyot, ha valamilyen nem optimalizált tűzfalat használ a felhasználó. Ugyanis az minden egyes forgalmazott csomagot megfog, megvizsgál és addig is a 0-s CPU-t fogja, amivel mindenki mást "feltart". Az Eset Smart Security is ide tartozik sajnos (ha fizetős akkor is), de az összes ingyenes alternatíva érintett. Most a Bitdefender teljesít nálam és azzal nincs gond.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
p76
senior tag
válasz Eugene Roe #77147 üzenetére
Elkapott a hibakeresési láz
Én csak egy próbát mondtam nem azt hogy ettől kezdve arról használja.
Például Daphile képfájlt kiírja pendrájvra, 1-2 zene fájlt felmásol még rá plusz, boot-ol róla, okosteló böngészőben wifivel lejátssza.
Ez sokkal egyszerűbb mint egy Win10 újrainstall.
Okostelós UAPP még egyszerűbb de ahhoz kell OTG kábel.
Ha a Daphile-lel is rossz akkor rossz az R2R USB vevője. És akkor tényleg mehet a kukába. -
Eugene Roe
őstag
Mert emlékeim szerint nem az amanero vagy nem amanero az alapprobléma, hardveresen is meg lehet oldani egyfajta soft starttal izékével.
De az azért furcsa megoldási terv, bár nem elvetendő, hogy egy 100 ezres szarért tanuljon meg linusozni, vagy váltson át telefonra (mekkora élmény lehet 2-3m kábel a szoba közepén) (ezért is vettem dx3 prot bluetooth-val) ne adj isten tanítsa meg az asszonyt, gyereket is :D (nyilván ez vagy játszik, vagy nem).
Én a magam részéről hamarabb baszarintanám ki a kukába (=adnám tovább).
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Zoliee
senior tag
És ez alaplap, vagy proci függő (hogy kinél jelentkezik ez a probléma) ?
Mert ha jól emlékszem, itt a fórumon csak Neked van ilyen gondod.
Egy win10 reinstall nem segíthet? Én már tuti újra húztam volna, és folyamatosan a driverek felrakásánál kiszűrném melyik a ludas... -
p76
senior tag
Elég érdekes hogy a D50s-sel meg jó neki. Csak az R2R 11 Amareno USB-je lenne erre érzékeny?
Kipróbálhatná okostelefonról is USB-n. [UAPP lejátszó trial] De például okostelón a Hiby Music ugyanígy pattan szám közben, azt nem ajánlom.
Meg akár pendriveról Daphile-t vagy Volumio-t futtatva a laptopon. -
niof
addikt
válasz klager1 #77142 üzenetére
Valószínűleg az a problémád, ami nekem is. A W10 egy régebbi frissítésével belenyúltak az audio feldolgozási folyamatba, és ez magas latency tüskéket okoz némely gépen. Én pont azok közé tartozom, akiknél gondot okoz. Próbáltam mindenféle tool-al rendbe rakni, fizetősökkel és ingyenesekkel is (ha jól emlékszem penrde54 javasolt egy fizetőset), de az sem oldotta meg, csak elviselhetőbb szintre csökkentette a jelenséget. Állítólag dolgozik a M$ rajta, de mivel nem a felhasználók többségét érintő dologról van szó, ezért sejthető, hogy ez nem egy gyors megoldást jelent ( )... Én ~1 éve szenvedek vele, és egyik napról a másikra jött elő...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
klager1
újonc
válasz Zoliee #77141 üzenetére
Használtat vettem.Számok alatt csinálja, de nem folyamatosan félpercenként/percenként kb. Két usb porton is próbáltam mindkettőnél megvan a pattogás, van még egy harmadik, kipróbálom majd azon is. Másik pct/laptopot/usb kábelt még nem próbáltam. Jelenleg wireworld usb-vel van összekötve, de van még itthon egy klotz is. Megpróbálom azzal is.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz klager1 #77139 üzenetére
Használtat, vagy újat vettél?
A pattanást/pattogást a számok alatt, vagy két zeneszám váltása között csinálja? Az előbbit nem csinálhatná, az utóbbit meg a firmware frissítés ellenére (halkan), de azért hallhatóan csak jelen maradt.
Másik pc/laptop/usb kábel/usb port volt próbálva? -
klager1
újonc
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy r2r 11 (2019) dac-ot. Ami laptopról usb-n keresztűl zenelejátszás közben néha pattogó hangot ad ki, mintha lp-t hallgatnék. A gépen win10 van és az amanerot is letöltöttem. A hiba foobar-on, youtube-on és spotify-on is jelen van. Tv-t optikai kábellel csatlakoztatva nincs ilyen probléma.
Mit kéne még a laptopon beállítani, hogy megszűnjön ez a pattogás?
Ca dacmagic 100-al és topping d50s-el hibátlanúl működik.Üdv
Klager1 -
MrLATEX08
csendes tag
Üdv.
Napok óta csak bújom a topicot, de nem jutok dűlőre. Csak még inkább elbizonytalanodok.
Szükségem lenne egy DAC/AMP-ra, fejhallgató mellé. Viszont összetett a kérdés, mert fejhallgatóm sincs. Illetve van jelenleg egy could 1-es hyperx, de szeretnék valami kicsit komolyabbat.
Két versenyző van eddig. Beyer Custom Studio és az örökzöld Beyer DT770 Pro. Nem döntöttem még, lehetséges, hogy írok ezzel a kérdéssel a fejhallgatós topicba is, nem akarok itt offolni velük. Viszont amíg ebben nem döntök, dac kérdésben sem fogok tudni nagy eséllyel.Eredetileg az Audioquest Dragonfly Black-et néztem ki. Viszont itt elolvastam visszamenlőleg kb az összes hsz-t róla, van bőven hideg meleg közte. Na most akkor mi is az igazság ezzel az eszközzel kapcsolatban? Jó ez, megéri az árát, van jobb ezen az áron?
Kizárólag PC-re kötve használnám. Beépített akksi, hordozhatóság ezért nem feltétlen szempont. Maradnék ebben a 25-30-as ársávban, de ha nagyon indokolt hajlandó vagyok többet is áldozni rá.
Mit gondoltok?
-
fogirobi
senior tag
Egyszer cserélve biztos lesz, de mivel most jutottam hozzá, ezért valószínűleg nem a közel jövőben.
Én egy FiiO E10K Olympus2-t néztem ki, nyílván úgy hogy sok szakértelmem nincs hozzá, csak amiket olvastam róla.
Ez az Olympus2 mennyire jó? Annak tudatában, hogy majd későbbiekben "valamikor" cserélve lesz a füles (nyílván egy jobbra), megéri rá beruházni? Fogok érezni jelentős különbséget a jelenlegi fülessel az alaplapi hangkártyához képest? -
Bodz
nagyúr
válasz fogirobi #77122 üzenetére
Akkor felmerül a kérdés, hogy mennyit is érdemes költeni egy ~8k-s fejesre? Talán a legolcsóbb és legegyszerűbb egy Trasam Q1. A HD2000 könnyen hajtható, szóval akár ez is elég lehet hozzá.
Többieknek. Q1 az új SMSL X4, ha eddig nem mondtam volna. Egy tök korrekt hangú kütyü hurcolászni, vagy akár otthonra is, ha valami gazdaságos megoldás kell. Linux, macOS sem gond.
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
Sziasztok! Tudja valaki, hogy a Foobar miért nem rakja be az olyan Flac fájlokat a memóriába, amelyek 1 nagy fájlként vannak berippelve (teljes cd anyag egy fájl)? Ezekhez tartozik egy .cue fájl amit a foobar szépen szétszed számokra bontva, de ezeket nem rakja be a ramba. Viszont, ami számonként van berippelve, ott minden egyes fájlt be tud tenni a memoriába. Milyen beállítás kell ehhez?
-
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Sajnos megadta magát a Presenter3-am. Nem feltétlenül szeretném cserélni, mert teljesen elégedett voltam vele, esetleg érdemes lenne javítatni?
Amennyiben nem, akkor Yamaha HPH-MT220 fejesem meghajtására keresek egy DAC+erősítő kombót, aminek van jack és RCA kimenete is, és ezek között könnyű váltani is. 30-40e felé nem igazán mennék árban, és külföldi rendelés se probléma. Milyen lehetőségeim vannak erre?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
PuMbA
titán
Scarlett Solo: Mivel még mindig csak a bal oldali hangszóróm van meg, így azt tudom mondani, hogy nem hallok különbséget az Impact Twin-hez képest Telepítés egyszerű, USB-n keresztüli táp sem gond. Egyéb dolog, hogy jó kicsi és könnyen hordozható.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Nem is szükséges. Ha nincs semmi extra igényed, akkor a Grace SDAC tökéletes lesz. Ha minden igaz még mindig él az első vásárlós kedvezmény, így rögtön 20 dollárral kevesebb.
-
Samtya
senior tag
válasz thornadoj #77111 üzenetére
HDMI nélkül már jóval több lehetőség van. Például az FX Audio DAC-X6-tól kezdve az SMSL Sanskrit 10th és Topping D30-on át a Loxije D20-ig húzódó tartományt érdemes tanulmányoznod.
Használtan is keresheted őket, de még HDMI képes DAC-ok előfordultak az itteni aprón (50-60 ezer forint körül), pl. Lindy LDAC Pro (Cyp AU-D250). -
fogirobi
senior tag
-
Injun
senior tag
Sziasztok.PC-ből érkező jelet szeretnék hallgathatóbbá tenni,ezért vennék egy DAC-t.Van hozzá 2 aktív hangfalam.Az a kérdésem,hogy milyen DAC-t kell hozzá vennem,hogy a hangfalakat rá tudjam kötni?Mindegyiknél azt írja,hogy fejhallgató erősítő,de gondolom az nem jó arra amire nekem kéne.De melyik a megfelelő?Köszi.
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, szert tettem egy Invotone HD2000-re, amit jelenleg az alaplapi hangkártya recsegtet és szeretnék hozzá vásárolni egy erősítőt.
Tudnátok esetleg ajánlani ár/érték arányban olyan fejhallgató erősítőt, amivel ki lehetne hozni a legtöbbet ebből a fülesből?
60% játék, 40% zenére lenne használva.Köszönöm előre is a segítséget!
-
Zanik
addikt
válasz alphamooncam #77103 üzenetére
Mondjuk akkor jogosan vetődik fel, ha ez egy szakma által használt kifejezés egy jelenségre, akkor mi az angol megfelelője vajon?!
Kell lennie valamilyen angol kifejezésnek amivel leírják ezt. De mi az?! “False-detailing”?!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz alphamooncam #77103 üzenetére
Idézőjelben szakma...
Meg hát két szó. Szándékos volt a hiba. A "hát" szócska nem ige.
Igekötőkkel nem rád céloztam..miért vetted magadra?Meg, el, át, rá, ide, oda, szét, össze, vissza, haza, ... ezek az igekötők egyben írandók ha ige elé rakjuk. Remélem az is olvassa, aki eddig nem tudta. Na ez jobban zavar, mint az, hogy az álrészletező szót nem találod az értelmező szótárban.
"csak a zene van"
-
Samtya
senior tag
válasz Szarvy #77101 üzenetére
Oké, szuper, szívesen!
#77075 thornadoj: a HDMI bemenet nagyon muszáj? Jelentősen leszűkíti a szóbajövő eszközök körét. Az erősítőhöz képest drágábbat tudok csak. Például Essence HDACC II-4K. Mondjuk ennek a készüléknek elég sokrétű a tudása. Viszont úgy is lehet nézni a dolgot, hogy egy - új és még mindig jóval olcsóbb - házimozi erősítőn is van több HDMI bemenet (pl. Yamaha HTR-2071).
Adott esetben szóbajöhetne még valamilyen HDMI audio extractor, de ott meg számolni kell különböző hiányosságokkal, amik bekavarhatnak. -
lapalapa
senior tag
Apropó, meghallgatta már valaki az Aq Cobaltot? (Nem álrészletező!)
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
alphamooncam
őstag
válasz dgyuri0123 #77093 üzenetére
"Meghát helyesen írni is egyre kevesebben tudnak.... pl. igekötők használata, ami alap lenne általános iskola 3. osztályától kb. stb stb. "
Biztos vagy benne, hogy ez egybe írandó?
Szándékom szerint diskurzusjelölőként használtam, ami nem harmadik osztályos anyag. Szerintem.
Ezek szerint Te kijártad a 3.osztályt...
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz dgyuri0123 #77090 üzenetére
"Ezt a kifejezést évtizedetek óta használja a "szakma". Te nem ismered a kifejezést..."
Ok. A 40 év sok idő.
Ezen idő alatt nyilván széleskörű ismertségre tettél szert szert a szakmában, és nem lesz nehéz pár nevet felsorolni...
Apropó "szakma".
Magától értetődően a hangmérnökökön, illetve hivatásszerűen zenével, zenekészítés vagy zenekészítéshez szükséges eszközök, rendszerek fejlesztésével, használatával stb. foglakozókon kívül kiket értesz még a szakmához tartozónak?
Magadat hova sorolnád?
Térjünk csak akkor vissza állításodra, hogy az álrészletezés kifejezést évtizedek óta használja a szakma.
Nyilván tudsz a mi kis szubkultúránkon ( értsd Prohardveren ) kívülről is nevesíteni -a fent felsorolt szakmák űzőiből- pár embert, akik használják, de legalább ismerik az álrészletezés szakkifejezést.
Tudod, csak tanulni szeretnék, mert mint megjegyezted, én nem ismerem ezt a kifejezést, más szakmabeliek meg igen.
Megpróbáltam rákeresni a álrészletes kifejezésre a weben.
Gugli 12 találatot jelzett, ebből 9 találat Prohardveres volt, a maradéknak semmi köze sem volt a hanghoz, zenéhez stb.Bing két találatot dobott ki, szintén Prohardveres.
Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor most a szakma Prohardverre korlátozódik?
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
bkercso
nagyúr
válasz alphamooncam #77089 üzenetére
Nem ültem fel, csak 10+ éve tapasztalom. Konszenzus meg úgyse lesz hifis topikbam. Ez is tapasztalat..
Ha hallasz majd ilyet, akkor világos lesz, mi is ez. Olvasni más.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest