Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poplacsek
senior tag
Biztos hüle kérdések, de még nem volt USB-s DAC-om és most épp döntés előtt állok, hogy Xonar Essence STX-et a gépbe, vagy valami jobb külső DAC-ot vegyek.
Na de a kérdések:
1.: Egy külső DAC-on keresztül ugyanúgy megszólalnak a windows hangjai, pl. netezés, játékok stb, mintha az egy belső hangkártya lenne? Mindez független attól, hogy coax, optikai, vagy USB bemenetét használom? Vagy csak a médialejátszó szoftvereken keresztül lehet megszólaltatni?
2.: Ha USB-n lóg a DAC és megy az adattovábbítás, az belassítja a PC USB írás/olvasási sebességét (pl. ha a működő DAC mellett egy külső merevlemez is dolgozik)? -
BluEyes
őstag
válasz paperboy #26592 üzenetére
Megdolgoztál a sikerért
A Wolfson csippek nagyszerűek voltak már akkoriban is, de ahogy a kolléga is írja, ez önmagában kevés, a kártya többi eleme legalább annyira fontos. Nekem egy Terratec Sky kártyám van, azt még oda merem rakni egy mai kártya mellé, és a rajta lévő füleserősítő is nyom a latban egy keveset. A te kártyádat nem ismerem sajnos.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
paperboy
senior tag
válasz BluEyes #26591 üzenetére
Köszi, igazad volt, sikerült a VIA drivert ráeröltetni, elég nehezen vette be, azaz sima telepítéssel nem megy fel rendesen, még eszközkezelőben driver hely megadással sem, csak ha ráerőszakolom saját telepítőlemezként hardver hozzáadásánál. A beállító paneljét (Audio Deck) sem telepíti fel, de ha külön felmásolom gépre és indítom rendesen tudok állítani benne mindent.
Egyedül Foobar-ban a Wasapi nem megy rendesen... 44,1KHz nem támogatott azt mondja... Resamplert beállítottam 96KHz-re úgy már jó, de a 88.4KHz-es zenéknél továbbra is hibát ír...
Amúgy egy Wolfson WM8766 DAC van rajta, de még mindig nem tudom, hogy előre lépés lenne e valamelyik USB-s DAC vagy nem. Igaz hallani kellene Őket, de arra nemigen van módom.
-
BluEyes
őstag
válasz paperboy #26590 üzenetére
Drivert a csipp gyártója ad ki, a kártyagyártók csak átnevezik azt. A Phillips se írt (ha akarna se tehetné meg amúgy) egy árva bitet se a driverbe, a VIA-ét használta, max a kezelőprogramot írta meg a saját szájíze szerint. Szóval elvileg jónak kellene lennie, aztán hogy tényleg jó-e...
A driver kipróbálása nem kerül semmibe, és nem kötelez örök hűségreAzért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
paperboy
senior tag
válasz BluEyes #26589 üzenetére
Köszi, megpróbálom, bár nem tudom sima VIA drivert megeszi e a kari. Saját driverével is win7-től csak annyit tudott, hogy szólt, a kezelőfelülete nem ment rendesen. Meg az igazat megvallva egy kis előrelépés is motívál hangminőségben, igaz azt nem tudom, hogy ehhez a Philips karihoz képest hogy viszonyulnak a választott dac-ok hangminősége...
-
Epf
tag
válasz #63761920 #26587 üzenetére
Ha 3-4 éves az alaplap akkor hátul elvileg egy zöld, egy kék és egy rózsaszín aljzat van. A fejhallgatón két dugó van. A zöld jelzésűt a zöld aljzatba, a rózsaszínt a rózsaszín aljzatba kell dugni. Ha működő gépnél bedugod, akkor elvileg egy ablakban jelzi a gép hogy felismerte.
BUÉK -
törölt tag
Sziasztok.
A legegyszerűbb megoldást keresem
az alaplapi 3,5mm Stereo jack kivezetés és egy
Sennheiser G4ME ONE headset közé?
Ha van egyáltalán ilyen lehetöség! -
Bitpalace
senior tag
Valaki tudna nekem ebben segíteni? [link]
-
paperboy
senior tag
Eddig egy Philips Envy chipes hangkarit használtam, meg voltam elégedve vele hangilag, csak sajna a támogatottsága 0, eddig elvoltam vele 32bit-es win8-on is XP-s driverrel , de váltottam 64bit-re és sajna azon már nem tud megszólalni...
Szóval nézegetem a topikot, meg ebayen nézelődtem, kellene valami usb-s DAC, RCA sztereo kimenettel, 2 árkategóriában nézelődtem ,találtam 2-2 darabot, kérdésem hogy érdemesebb e a magasabb árkategóriában gondolkodni, valamint hogy melyik jobb vétel...
10e forint körül:
20e forint körül:
Aztán lehet rosszul választottam, szóval ha van más értelmesebb ötletet is meghallgatok
[ Szerkesztve ]
-
matyi94
senior tag
válasz Mantin #26578 üzenetére
Szerk. ido lejart
Valoszinuleg nincs radugva az alaplapi tuskesorra. Szedd le a gep oldalat es nezd meg az alaplap jobb also sarkan az audio tuskesort. Ha nincs radugva, akkor megkeresed a kabelt es radugod. Ha ra van dugva, akkor viszont probald ki, hogy a hatulso foglalatban mukodik -e.Legyen szép napod!
-
Mantin
aktív tag
Helló!
egy Trust mikrofonos fejhallgatót szeretnék működésre bírni Windows 8-on. az előlapi csatlakozókról szeretném használni de még csak nem is erzékeliGTX 1060 - Ryzen 3 1200@3,85Ghz - Corsair 3200mhz - ASRock AB350M Pro 4 - Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB
-
matyi94
senior tag
válasz vodkaboy22 #26576 üzenetére
Nem latszik rajta semmi. De szerintem tuti. A cso nem tort el. Nem tudom, milyen hulye talalta ki, hogy direktbe nyomjunk egyenaromot li-po akksiba. Jobban belegondolva en is hulye vagyok, hogy megvettem. Mindegy ugy nez ki, az arat vissza tudom konyorogni.
[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!
-
matyi94
senior tag
Szeretett Little bear fejhallgato erositom 3 perc hasznalat utan felrobbant. A tovabbiakban mindenkit ova intenek a termektol es az eladotol is, mert egy paraszt.
Boldog uj evet mindenkinek!Legyen szép napod!
-
.DLL
veterán
Sajnos ma rátaláltam a Coconut Audio weboldalára és a marslakó-kristály technológiára. Az mentett meg, hogy nem emeletes házban lakom, így nem estem nagyot, amikor kiugrottam az ablakon.
(P.H.)
-
Winne
nagyúr
Üdv!
Ugyan nem fejhallgatóhoz kell most a cucc, amit keresek, de korábban voltam már itt és profi emberekkel találkoztam, ezért adok a véleményetekre, ha rám szántok egy percet.
Van egy 6 ohmos Jamo E850-es hangfalpárom(140W/200W), amit általános használatra befognék a számítógép hangrendszerétől megválva és erre keresek egy kis méretű és fogyasztású eszközt. A hifis topicban "blattida" fórumtárs javasolt egy Muse M20-as erősítőt, ami nekem nagyon tetszik kialakításra, formára, méretre és az árát tekintve is jó. (használt sztereó erősítőket nézegettem először, de jobb lenne a kis méret, meg nem is tudom érdemben melyikkel járnék jobban)
Amit szeretnék kérdezni, hogy mit gondoltok van ennél a típusnál jobb választás most hasonló árban?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Haart
addikt
Keresek USB-s DAC-ot.
Lényeg hogy nem érdekel a fejhallgató része, csakis a tiszta RCA kimenet mert úgyis erősítőbe lesz dugva.
Kérdés hogy melyik az a darab ami jó lehet ilyesmire, és nincs túlspilázva benne a fejhallgató erősítő rész az analog részekkel szemben.
Musiland?
Esetleg Matrix RIP?
Mik jöhetnek szóba kb 30-40k ráfordítással? -
.DLL
veterán
válasz honfoglalo #26557 üzenetére
Behringer UCA-202 vagy 222, amelyikhez olcsóbban hozzájutsz. Sokoldalú cucc, még ha belépő szint is, a Realtek HiDefinition-nél részletesebb hangja van, 8e körül vesztegetik.
(P.H.)
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy a tv-ről digitális kimenetre szeretnék kiállni egy hangkártyára, de ebből létezik olyan amit lehet távvezérelni? Gondolok itt arra, hogy ha konzolon szeretnék játszani, vagy filmet nézni, akkor ne kelljen mindig oda ugrálni hogy a hangerő potit csavargassam.
üdv!
-
krichd1
addikt
válasz Melorin #26549 üzenetére
Legegyszerűbb fülre vagy spektrum analizátorral. Videolejátszónál kapcsold ki a hangerő normalizálást/kiegyenlítést, ha be lenne kapcsolva, ez is okozhat problémát.
(#26550) kk831228: Baj nincs velük.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Zoli133
addikt
válasz honfoglalo #26557 üzenetére
Én halottam E10-t, többször is egy alaplapi realteknél bőven jobb, még ha nem is a feltétlen best buy 20k-ért.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
honfoglalo
senior tag
válasz vodkaboy22 #26556 üzenetére
Hát sok helyen azt olvastam, hogy az E10 és az U3 között igazán nagy különbség nincs, az U3 meg alig jobb/rosszabb mint egy Realtek. Mindezek alapján, mivel fejhallgatót, hangfalat nem használnék, kizárólag fülhallgatót, szerintem egyelőre jegelem a témát, lehet, hogy fölösleges lenne egy alsókategóriás valamit venni, ami még lehet, hogy ront is, többet meg most nem szánnék erre. köszi azért!
-
vodkaboy22
addikt
válasz honfoglalo #26555 üzenetére
Messze... Nekem Van egy U3-mam is hát most már a sony pha-1 mellett kb ott vagyok hogy bárkinek oda adom... Az u3-nál vannak jobb alaplapi hangkarik is
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bkercso
nagyúr
válasz honfoglalo #26552 üzenetére
Érdemes lehet, nemcsak zaj miatt, de hangminőség miatt is (fülesnél is számít ám!). Valami PCM270X / PCM290X-es IC-vel szereltet nézz, 3-8k között vannak. Például.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
matyi94
senior tag
Nem. Felépítésben és hangminőségben is egyértelmű különbségek vannak. A Micro Streamer szvsz egész jó kis kütyü, bár marhadrága. Ezzel szemben mondjuk ott a fiio e10, ami olcsóbb, azonban felépítésre is és hangra is rosszabb. Nem fogom mindig az xmos-t isteníteni, mert nem hibátlan a cucc, de ár/érték arányban még mindig verhetetlen 16 pénzért.
Legyen szép napod!
-
honfoglalo
senior tag
Üdv!
(a hangkártyás topikba írtam először, de aztán rájöttem, hogy itt talán jobb helyen vagyok a kérdéssel)
A mai nap rendeltem egy Vsonic GR07BE fülhallgatót, s hirtelen bevillant, hogy a PC-mben már nincs dedikált hangkártya (a régi nem fért be a házba..) az általam használt laptopokba pedig főleg csak integrált verziók vannak. Nem tudom ez mennyire okozhat gondot, érdemes lenne-e esetleg venni egy hangkártyát (valószínűleg USB-set). Használt is szóba jöhet, lehetőleg 10k-ig, csak fülhallgatóval használnám, se fejhallgatót, se komolyabb hangrendszert nem tervezek rákötni.
köszi! -
.DLL
veterán
Az ilyen egyszerű DAC-ok (usb be, hang ki, slussz-passz), mint pl. a Musiland 01 Mini, HRT Microstreamer, Dr.Dac nano, KisDac Card, nagyjából egy szinten vannak vagy az ilyen fél tenyérnyi eszközök között is nagy különbségek lehetnek?
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
kk831228
addikt
válasz krichd1 #26536 üzenetére
semmi baj ezekkel a zenékkel... ugyanolyan zenék mint amit te ajánlasz, esetleg más stílus... nagy része megtalálható sima albumokon...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
krichd1
addikt
válasz Melorin #26538 üzenetére
Mert úgy vannak összeállítva, megcsinálva hogy mindenen jól szóljanak. Alapvetően nem a hibák kimutatására valóak. Esetedben megfelelőek, bár a túlvezérlési problémát viszonylag könnyen ki lehet szúrni.
(#26539) gelbelex: Kivételek miatt ne légy előítélkező, Deccaból is találkoztam már rossz minőségű felvétellel. Amúgy idén kiadtak pár ínyenc gyűjteményt.[link]
[ Szerkesztve ]
-
szatocs
őstag
Van olyan lehetőség az E17-en, hogy csak DAC-ként funkcionáljon? Erre való az L7?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Két dolog miatt kérdéses a dolog. Az egyik, hogy nem tudom tesztelni, lutrira mondjuk talán elfér a 25k-s ár, ha nem tetszene, legfeljebb tovább adnám. A másik meg az, hogy elkezdte mozgatni a fantáziámat a csöves erősítő.
=== Szatocs ===
-
matyi94
senior tag
-
-
gelbelex
őstag
válasz krichd1 #26536 üzenetére
A néhány általam hallgatott komolyzene, főleg opera, a Decca kiadásában tetszik a legjobban, egy-egy gyengébb DG, EMI, Philips után már csak a Decca jöhet nálam szóba.
A Mike Oldfield lemezeknek is +1 pont részemről. Jól szólnak még Chris Rea lemezei is (nem hallgattam mindet). -
szatocs
őstag
válasz vodkaboy22 #26534 üzenetére
Amit linkeltem fentebb, az tetszetősre is sikerült amellett, hogy valószínűleg jól is szól. Ha lementek a vizsgáim, visszatérünk a témára.
=== Szatocs ===
-
krichd1
addikt
válasz Melorin #26503 üzenetére
Szerintem ezeket a tesztlemezeket felejtsd el, nem igazán jók semmire. Keress jó albumokat, amelyek zeneileg is tetszenek. Például ez a Decca gyűjtemény. Deutsche Grammophon, Linn Records, EMI között is vannak jók, Philips Classics Records, ezek között keresgélj. Philips nem túl híres kiadó, de vannak nagyon jó felvételeik. Személyes kedvenceim Philipstől: Rossini - Complete Overtures, Joaquin Rodrigo - Concierto de Aranjuez - Pepe Romero.
Könnyűzenei téren ismertebbek közül: Tátrai Band korai lemezei, Phil Collins - Face Value, ...But Seriously, Arne Domnérus – Jazz At The Pawnshop, Famous Sound of Three Blind Mice, Cat Stevens - Tea for the Tillerman, Tiger Okoshi - Color Of Soil, Hans Theessink - Call Me, Ella Fitzgerald-nak is vannak nagyon jó lemezei, Chieftains albumok jó része.....sorolhatnám tovább. Sokan szeretik Dire Straits, Pink Floyd, Vangelis, Queen, Mike Oldfield albumokat is teszteléshez.[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz szatocs #26532 üzenetére
Nem állja az a mondás.
Minden csak konstrukció kérdése!
OTL-ben is lehet 8-ohmba 10W-ot csinálni hifi erősítőként és trafósba meg lehet 200W 8Ohm-ba A osztályt is csinálni
Következő erősítő amit összedobok az 2*6W 8Ohm lesz de full balanced in balanced out. (Lesz rajta hangfal kimenet is de főleg fejeshez csinálom majd.) Ha minden igaz 14 cső lesz rajta...
2*6db 6N1P
1db EF89
1db nagy rádió tetróda[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
PuMbA
titán
válasz RetepNyaraB #26515 üzenetére
Proclaimers - 500 Miles-t is berakhatták volna a lemezre... legalább jól szól
-
szatocs
őstag
válasz schawo #26529 üzenetére
Ha korábban láttam volna, leütöttem volna Black Friday akcióra vagy kicsit előtte.
Egyébként a csöveseknél állja magát az a mondás, hogy 150Ohm-os fejes alatt nem ajánlott? Valamint hangzásbeli legnagyobb különbséget ki lehet-e emelni egy nem csöves és egy csöves között, vagy ez is csak hallgatásra, szubjektíven állapítható meg?
Mert itt van még bajnokpityu munkája is, amiről rosszat nem sokat olvastam még: [link]
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
celf
őstag
Na, pörög a topic, örülök
Audiofil hozzállás foreva! -
szatocs
őstag
Ehhez volt itt valakinek köze?
vodkaboy22 - Még az sem kizárt, hogy a fentihez neked van közöd, de mivel nem tudom a neved, ezért nem vagyok benne biztos. Lassan elérkezik a pillanat, amikor kipróbálnám valamelyik erősítődet. Rövid távon 770 pro 80ohm mellé, hosszú távon pedig a T90 látszik, de az még nagyon a jövő. (Sosem hallottam még csöves erősítőt. )
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
-
bkercso
nagyúr
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
titán
-
jippa
aktív tag
Igen, az OTL.
Még csak most melegedek bele a hallgatásába. Lehet, hogy köhögött korábban, de most jó .
-
titán
válasz vodkaboy22 #26519 üzenetére
Grafitos kábelt lecserélted valami jobb szigetelőre?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kk831228 #26504 üzenetére
A B&W flac gyorsan lejött: haat... atlag 8-as dynamic range ertekekkel olyan mocskosul audiofil mar nem lehet vagy ezt rosszul gondolom? Zeneileg ilyen pöcögös nulla kis fél-akusztikus klampárolás, meg huszotötöd rangu gamba consort music
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
jippa
aktív tag
Hello!
Jó egy órája hallgatom vodkaboy22 C3M csöves fejhallgató erősítőjét.
Szintet lép vele az ember. Pazar hangja van. Alig jutok szóhoz.
Az összes fejesemet újra fogom hallgatni vele.
Üdv:
jippa
-
Melorin
addikt
válasz bkercso #26508 üzenetére
De ha túlvezérlés esete áll fent, akkor mi vezérel túl mit vajon?
A WM8740 DAC kimenetén 2Vrms jöhet ki max. Utána az OPA 12V tápfeszt kap, azt jócskán többel kell vezérelni ahhoz, hogy túlvezérlődjön. Az OPA után pedig jön a végfok, amin akkor is jelentkezik ez a furcsa hang, ha halkra van véve a potival, tehát már visszább galiba van a láncban.
Egy dologra tudok gondolni, hogy már maga a felvétel is túl van vezérelve. -
matyi94
senior tag
válasz Melorin #26503 üzenetére
A linntől még egy pár napig le lehet tölteni bármelyik 3 számot ingyen a karácsonyi akciójukból. Azok mind marhajól szólnak. Amúgy pedig: Chris Isaak - Hearth shaped world vinylrip, Pink floyd vinylrip discography és Metallica vinylrip discography. Ezekre elég könnyű rálelni
Legyen szép napod!
-
Melorin
addikt
válasz kk831228 #26504 üzenetére
Köszi, nagy reményeket fűzök hozzájuk, már be is raktam őket a "kosaramba"
A HDEND pár éve megvolt, de letöröltem sajna és égre-földre kerestem, csak nem emlékeztem a címére
Amúgy az anomália a következő, amikre remélhetőleg fényt derítenek majd ezek a felvételek, főleg az utolsó:
magas hangoknál és főleg a női énekesek magas hangjainál elkezd "krepegni" a hang, mintha ki lenne szakadva a hangszóró membránja vagy túl közelről énekelt volna a mikrofonba az énekes. Szerintem tudjátok miről beszélek.
Meghallgatom a felvételeket és visszajövök.[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
(#26503) Melorin:
2004 - Bowers & Wilkins - Very Audiophile New Recordings [Flac] , HDEND - Audiophile Air 1-Flac-covers , HDEND - Audiophile Air2 , Ultrasone CD , Various Artist - The Worlds Finest Audiophile Vocal Recordings {by Chesky Records} (2006)[FLAC]
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Melorin
addikt
Tudnátok ajánlani egy olyan zenét (albumot) aminek a minősége nem hagy kívánnivalót maga után?
Tesztelném az elkészült DAC-omat de furcsa anomáliát észlelek a legtöbb zenénél, csak nem tudom, hogy az én készülékemben van-e a hiba vagy csak a felvételekkel. -
highand
tag
Sziasztok, szép estét!
Egy olcsó fejhallgató erősítőre lenne szükségem. Felmerül a kérdés, miért, amikor korábban itt ontottam a témában az észt, akkor miért nem csinálok.
Vidékre költöztem és a műhely még dobozokban van. Szóval egy kifejezettem olcsó kis erősítő kellene, de ha lehet, akkor holnap Pesten tudom átvenni. Rokonnak kellene és ha a műhely itt is összeáll, akkor majd csinálok én is neki, ha igényli.
Pl egy Fiio 05-re gondoltam.
Köszi, ha foglalkoztok a gondommal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest