-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz vodkaboy22 #25099 üzenetére
Mit értesz minőségi alatt? Drága az van egy pár.
-
vodkaboy22
addikt
válasz proci985 #25097 üzenetére
Már vártam jogos!
De akkor értelmes és szakmai.
Bolti termékként lehet venni olyan dobozolt vonal leválasztó trafót ami minőségi? (Gondolok itt arra hogy 2db RCA bemenet 2db RCA kimenet és galvanikusan így letudod választani a DAC-ot az erősítőről. )
És mivel sok ilyet nem találtam vajon miért nincs?
(Csináltam magamnak egy próbát nem mondom lehetne jobb is de ez még nem jelenti ,hogy valamelyik cég profit nem gyárthat ilyen célra.)Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
proci985
MODERÁTOR
Ilyet amilyet most toroltem tobbet nem akarok itt latni, senki reszerol.
Es nagyon sok az off. Topik most egy ideig meg figyelemmel lesz tartva.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
matyi94
senior tag
válasz vodkaboy22 #25070 üzenetére
Töltésvezérlő alatt mit értesz? Ez szerintem megérhet egy próbát, bár nem tudom, milyen proteksön lehet benne. Rc-ből már valamelyest ismerem a lipokat és aranyszabály, hogy csak tűzálló zacsiban szabad itthon tartani tölteni.
Amúgy kész lett a 3 csatornás cmoy-om. Pozitívan csalódtam benne. A színpad teljesen jó és nagyon zenei a hangja, le sem rohadt ma a fejemről. Legközelebb elviszem a talira, hogy te is pozitívan csalódj benne!
(az összeszerelés gány lett, mert félálomban voltam)[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!
-
bkercso
nagyúr
válasz szaszayanou #25068 üzenetére
Az IC-ben az okozza a gondot, hogy egyrészt hőcsatolt minden alkatrész, másrészt az ellenállásokat is félvezetőből alakítják ki, ami nem a legjobb minőségű megoldás.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vodkaboy22
addikt
válasz matyi94 #25069 üzenetére
Azért csak óvatosan a Li aksikkal ! Töltésvezérlő elektronika kell nekik és még így is DIY célra feleslegesen veszélyesek! Beüt egy gikszer túlmelegszik kigyullad.... Akkorát szívsz hogy nem hiszed el!
Ehhez tényleg mondanám, hogy villamosmérnöki diploma melegen ajánlott!
ÉS SOHA SENKI NE PRÓBÁLJON Li TŰZET VÍZZEL OLTANI WILI! Erősen mérgező gyorsan terjedő gázt csinál a Li lángja ha vizet kap és nem alszik el! No meg csak homokkal tudod eloltani!
És még egy érdekes dolog! Ha leég így a házad és a tűzoltók beazonosítják az EC matrica nélküli Li cellákat amik miatt égett le a házad nem hogy a biztosító se fizet de még meg is büntetnekEzt pont én mondom aki cikket írt Li cellás kis DIY erősítőről
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz vodkaboy22 #25067 üzenetére
Azt hittem van valami hasonló reláció, mint a diszkrét vs. ic esetében. Köszönöm a választ.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
vodkaboy22
addikt
válasz szaszayanou #25066 üzenetére
A graetz hídban is egyenirányító diódák vannak. Semmi különbség... Egy és ugyanaz csak ott 4 db van 1 dobozban.
Használj inkább schottky diódákat!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #25060 üzenetére
Fejestalira én is igyekszem elmenni.
Arra gondoltam, hogy csak egy adapter után illeszthető univerzális szűrőt készítenék, ami mindegyik erősítőhöz használható. A javulás nagyrésze elérhető vele, nem kelle 230V-ot szerelni, és praktikus, mert nem kel kidobni a meglévő trafókat...Azt még nem próbáltam ki, hogy a stab-IC-t kikötve jobb-e vagy sem.
-
kokov
tag
Ehhez hasonló beépíett toroidos táp, tpa 6120A2 + op-amp-ok mindez SPDIF bemenettel és olcsó, azaz kínai kivitelben. Van ilyen? 33k+fa+pk-ért láttam egyet béjen. Sajna az külső lengő tápos és kicsi. Nem férne bele a toroid, szóval nem lehet upgrade-elni házilag. A többi mind cső. Mindegyikből kiáll. Egyszer rántanám le a fejhallgató vezetékével és százfelé törném... nem nekem való.
-
contaxg
veterán
-
tome.jr
addikt
Visszaolvasva a topikot láttam, hogy van már tapasztalat az Oppo 105-tel illetve a Zodiac-kal. Melyik a jobb DAC ill. headphone amp?
-
CaNNa3IS
senior tag
Erről vélemény valakinek :[link]
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #23356 üzenetére
Na, végül készítettem egy hasonló tápot az Invertory-nak is. CLC-szűrés primeroldalon, aztán trafó, gyors diódák, puffer, nagy induktivitás, 1 ohm, 5mF. A gyári adapterhez képest mintha egy másik erősítőm lenne! A Szekereshez képest műszakilag teljesen más felépítésű az erősítő, de paradox módon nagyon hasonlóan szólnak. (A Szekeresnek is ilyen tápja van.) A régi táppal markáns különbség volt köztük.
Kipróbáltam külön csak a szekunder-oldali szűrőt a gyári adapter mögé biggyeszteni, és a javulás 70-80%-a ezzel is elérhető.
Még egy gondolat: lehet mindkét ágba 1-1 ohmot tenni, ez jó lehet a hálózaton az eszközök között cikázó zavarok ellen. Hogy kihallani-e, azt meg se próbáltam, mert nálam - szerintem -nem problémás a hálózat, nem akadnak össze a készülékek...
Lehet, hogy lenne igény ilyen tápokra? Össze kellene hallgatni még akkuval, hogy melyik a jobb...Azóta már a DAC-om (MomentDAC) tápja is kapott egy plusz LC-szűrőt a stabkocka elé. Mögé azért nem mertem tenni, mert nem tudom, hogyan viseli a stabilizátor-IC a kimenetén az ilyen jellegű erősen komplex terhelést.
Hogy javított-e, az jó kérdés, mert a szerelés hosszú idő volt, de szerintem igen. A lényeg, hogy ezt a technikát már nem szabad munkahelyre bevinni, mert abból nem lesz haladás![ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
válasz contaxg #25033 üzenetére
A műszer nélküli dobozba épített mégolcsóbb. Minden rajta, csak a nyákot kell beletenni. LOL
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
válasz bkercso #24973 üzenetére
Nem vagyok megkeseredve. Gondold magad a helyembe. Ajánlasz nekem 20k-ért egy ilyen dobozt, miközben 16,5k-ért vehet bárki egy ilyen végerősítőt, ami 5,25-ös helyre beépíthető a PC-be, ami nem kicsit praktikus, de magában is jól néz ki és nem csak egy doboz. Simán lehet, hogy az eredeti nyák meghagyásával is belefér a fejhallgató erősítőd, ergó árulhatnád úgy, hogy fejhallgató erősítő és még végerősítő is egyben ráadásul Yamaha végfokkal, ami nem hangzik szarul, de ha kiveszed belőle a Yamaha IC-s végfokot és csak a saját nyákod teszed bele még akkor sem volt 20k-ba a doboz és mindez műszerrel meg csicsával együtt. Persze hogy nekiállok hisztizni... ki nem utálja, ha hülyének nézik? Elkezdek hisztizni, erre kapom az oltást az anyagárról, miközben mondom, hogy nem biztos hogy kell a szálcsiszolt alu, lehet elég megfújni egy kis metálfestékkel. Amit linkeltem az sem alu valszeg, de bakker naés? Jól néz ki, nem ordít róla, hogy házi és nem volt drága a dobozolás. Még úgy is olcsóbb doboz, ha késztermékként kibelezed, ergó kerülhet a doboza kb. 5k-ba legdurvább esetben műszerestűl.
Hardverlesen
-
baluka26
nagyúr
válasz Polllen #25026 üzenetére
Mondjuk itthon minden előfordulhat
Srácok, kikristályosodott. EliteBook lesz, 12 colos a nagy gépem helyett, back to USB.
Úgyhogy van egy eladó Nordost Shaman koax kábelem 12k forintért.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Polllen
nagyúr
válasz baluka26 #25025 üzenetére
Ezt rosszul tudod és attól, hogy valamiről nem hallottunk, még létezhet.
Mint írtam korábban a vámhatóságnak joga van felülbírálni a számla értékét, ha jelentős eltérést talál a számlával igazolt érték és a termék piaci értéke között. Persze ezzel még lehet vitatkozni, aztán majd a vámhatóság elbírálja.
Szóval annak van alapja, hogy valamiről kapsz 10 EUR számlát, a vámhatoság meg beint, hogy ennek a piaci értéke 1000 EUR, uh fizetned kell. Annak viszont vajmi kevés, hogy egy nyilvánvalóan hamis terméket beengednek vagy a nike nake páros esetén a nike árát veszik alapul, mikor a termék nake.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
válasz baluka26 #25023 üzenetére
Onnan, hogy köteles vagy bevallani mit és mért hozol be az EU-ba.
Ha azt írod rá, hogy 1 EUR, üzemképtelen dac és nem nézik meg, akkor ennyi. Ha ez van ráírva és kap egy vámszemlét és azt mondják, bocsi, de szerintünk ez nem üzemképtelen, már is kap egy magasabb értéket és ha ez az érték a vám és áfa mentesség határa felett van, már szabják is ki.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz Polllen #25022 üzenetére
Honnan tudják pl, hogy az az adott termék nem rossz, javításra szorul, stb?
Áfa hozzáadott érték adó. Amennyit fizetsz érte, az a hozzáadott értéked a magyar gazdaságnak, azután adózhatsz csak.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Polllen
nagyúr
válasz baluka26 #25021 üzenetére
Ha bunda szagú, felülbírálhatják.
(pl. ha számla szerint 10 forintot fizettél egy 1,5 millás autóért, a 1,5 milla után fogják megfizettetni a vámot és áfát)
Egy DAC esetén azért lényegesen nehezebb dolguk lehet jól belőni a piaci értéket, de ha látványos a különbség, ők fognak árat meghatározni, ami alapján számolnak.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz imibogyo #25018 üzenetére
Alapvetően megnézik a számlát, h mennyi van ráírva & ha hihető, azt veszik alapul.
Ha nincs számla, csak a bevallásod, h ez izé, betarifaljak az alapján.
Szúró próba szerűen bármelyik tételt leellenőrizhetik & ha eltérést találnak a piaci értéket veszik alapul.
Ha az van a DAC-ra írva, h makita k01, akkor egy másik ilyen dac árát veszik alapul, tök mindegy, h az egy klon vagy sem.
Az meg urban legend lehet, h azért akarják kifizettetni a teljes árat, mert tudják hamisítvány. A VPOP még mindig harcol a hamisítás ellen hivatalosan, tehát ha kiderül, h jogtalanul van ráírva, h makita k01 kicsi esélyt látok arra, h megkapd a cuccot.
-
imibogyo
veterán
válasz matyi94 #25016 üzenetére
"Elvileg azert akartak veluk kifizettetni a teljes osszeget, mert rajottek, hogy hamisitvany."
De ha egyszer rájöttek, hogy hamisítvány, akkor mi alapján akarnák kifizettetni az eredeti árának megfelelő vámot? Vagy akkor ez úgy működik, hogy ok hamisítvány, de ha kicsengeted az összeget akkor legálissá válik? Ha ez tényleg így van, akkor az elég érdekes dolog és rengeteg kérdést vet fel.contaxg: továbbra sem értem, hogy hogyan tehetik azt meg, hogy ne a tényleges érték alapján vámoljanak? Hiába néz ki katalógusból egy terméket, ha egyszer az amit vámol az nem az, hanem más típusként jön be az országba. Ez ilyen "Nike" és "Naki" esete. Mi alapján dönti el, hogy mi a hamisítvány és mi a "csak hasonló" termék. Van erre valami szempontrendszer kidolgozva? Vagy attól függ milyen napja van a vámosnak? Mert ugye az egyik termék mondjuk Nike a másik meg Neki. Ugyanaz a termék? Nyilván nem. Akkor mire fel árazná be a Nakit a Nike márkás termék ára alapján?
Ezek csak ilyen költői kérdések amúgy..... Lehet túl naív vagyok és az meg biztos, hogy nem vagyok vámos. Mondjuk nekem még nem is volt problémám vámolással, pedig elég sokat rendelek külföldről.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
matyi94
senior tag
válasz imibogyo #25015 üzenetére
Ezt a sztorit en csak hallottam, nem velem tortent meg. Elvileg azert akartak veluk kifizettetni a teljes osszeget, mert rajottek, hogy hamisitvany.
Amugy ma jott egy csomagom, amire 5 dollar volt rairva erteknek es nem ment be a vamra. (pedig majdnem 10-szer annyiba kerult)
[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!
-
imibogyo
veterán
válasz matyi94 #25010 üzenetére
"Mondok egy példát, hogy jobban megértsd: egy ismerős rendelt egy hamisított biciklit, aminek az eredeti ára kb 2 millió forint, de az övé 200.000 volt kb. Mivel a vámon nem hitték el, hogy ilyen olcsó ki kellett volna fizetnie a kompenzációt a teljes összeghez és az arra szóló áfát+vámot."
De végül akkor elhitték neki nem? Hiszen ha tudod igazolni, hogy márpedig, te ennyit, vagy annyit fizettél valamiért (mondjuk egy bemutatott PayPal számla alapján), akkor milyen jogon vámolnák el 2 millió forint után, ha te ténylegesen 200k-t fizettél érte?
-
vodkaboy22
addikt
válasz fattyu #25012 üzenetére
Néha DH téma itt? Én csak egy félmisissel futkorászok és ha éppen nem túl durván akkor egy superlux hd330 van a fejemen és a tömeg nyílik előttem mint Mózes előtt a víz
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz matyi94 #25010 üzenetére
Nekem nem kell elmagyaráznod mert tudom hogy működik :-D. Azt nem értetem amit leírtál hogy dehogyis és társai ....
Egy kérdésem viszont van : Milyen kerékpár volt ? Nagyjából tudom hogy vannak komoly DH bringák 1,5-2 misiért. De ki az aki hamisítotat vesz ?
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
matyi94
senior tag
válasz CaNNa3IS #25007 üzenetére
A dehogyist arra mondtam, hogy nem 100%, mert van benne egy kiszámíthatatlan emberi változó.
Bemenni bemegy, de nem biztos, hogy ráteszik. Az én 1 dolláros cuccomat azért tartották bent (szerintem), mert nem hitték el, hogy olyan olcsó.
Mondok egy példát, hogy jobban megértsd: egy ismerős rendelt egy hamisított biciklit, aminek az eredeti ára kb 2 millió forint, de az övé 200.000 volt kb. Mivel a vámon nem hitték el, hogy ilyen olcsó ki kellett volna fizetnie a kompenzációt a teljes összeghez és az arra szóló áfát+vámot.
Ergó ha te rendeled a cuccot, akkor kétféle lehetőség van első körben: bemegy a vámra vagy nem.
Ha bemegy újabb két lehetőség lehet: megnézik a számlát vagy a szállítót, de nem néznek bele, hanem az ott olvasott összegre vámolják (+áfa).
Azonban ha nem hiszik el, hogy az annyiba kerül, mondjuk a fent említett biciklis eset, belenéznek a csomagba majd utánanéznek a terméknek és összehasonlítják az általad, számlán megjelölt befizetett összeget a kereskedelmi forgalomban megjelölt árával és innen megint a biciklis eset menete.Egyébként ha nem vagy biztos a dolgodban: a NAV-nak van egy tök hasznos GYIK-ja és az ügyfélszolgálat is tök segítőkész, legalábbis mikor én kerestem őket azok voltak.
[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest