-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
p_adam
addikt
Az amerikai HeadAmp cég remek erősítőket gyárt, igaz a jelelegi árfolyamon igen borsos ára van. Nekem sikerült EU-n belül egy használt Gilmore Lite-re szert tennem. Még csak egy nagyon rossz összekötő kábellel tudtam kipróbálni de látszik hogy rengeteg erő van benne alacsony és magas impedanciás fejhallgatókhoz egyaránt. 1-2 héten belül kész lesz a rendszer ;) Ezeket a kínaiakat nem nagyon szokták ajánlani és a Creek-et sem (bár az is igaz, hogy ennyiért nem biztos hogy van sokkal jobb)
-
p_adam
addikt
Erősítőt erősítővel még nem volt alkalmam összehasonlítani de tény, hogy ez egy nagyon elismert gyártó. Annyi egyértelműen feltűnik hogy iszonyatos erő van benne, alacsony impedianciás fejhallgatókat is erőlködés nélkül hajt meg. És egyelőre a kábel miatt elvész a hangminőség, illetve a forrásom se elég jó. Ha újra kezdeném akkor biztos innen kezdenék rendszert építeni, mert alábecsültem ennek a jelentőségét. Egy DT770-nél nem biztos hogy annyira kijön a különbség, lehet hogy az a Creek-el jó párost alkot.
Fejhallgató rendszert nagyon nehéz építeni mert mindenkinek egyéni a preferenciája szóval ezért is nem könnyű tanácsot adni. A head-fi-n olcsó alternatívaként a Little Dot I+ hibrid erősítőt ajánlják a DT770/80 hoz. -
p_adam
addikt
Úgy, hogy bőven elengendő dinamikát ad az alacsony impedanciásokhoz is, azokat általában nehezebb meghajtani. Kontrolláltabb, pontosabb mély, jobban elválasztott tér, fekete háttér, ezek egy jó fejhallgató erősítő használatának előnyei, nem féltétlen a megnövekedett hangerő. Természetesen max. (halláskárosodást okozó) hangerőig meghajtja de annak nyilván nincs értelme. A tranzisztoros általában agresszívabb karakterisztikájú viszont több erő van benne, a csöves meg finomabb de kevesebb benne az erő az alacsony impedanciásokhoz. A hibrid ezt a kettőt próbája ötvözni.
[link] A tervező pl. itt ír részletesen arról, ami nekem van. -
celf
őstag
-
p_adam
addikt
Ez esetben tudom javasolni a Rockhopper Audio Mini3-at, profi az építő és viszonylag olcsó is.
Igen, a DAC külön hangeszközként fog megjelenni.
Az olcsó ebay termékek általában sajnos nem tudnak többet mint az áruk, bár még nem hallgattam fake Sennheiser-t vagy mást - nem mintha bánnám
-
celf
őstag
azt rosszul irtam, hogy postakoltseg nelkul.
soundwise.co.uk kuldi ingyen a fulhallgatokat.
ebayes csavo olcsobban adja oket de postakoltseggel, es azok oemek.az ebayes refound-ra visszaterve: ha paypallel fizettel es ugytalalod, hogy hamisitvanyt kaptal, akkor azt a penzt vissza fogod kapni. igaz, legtobbszor vissza kell postazd a termeket. ez tobbnyire uj, buy it now termekekre vonatkozik. biddelos, hasznalt dolgokra is van persze garancia.
eleg agressziv modon vedi a paypal a vevoket. ez ertheto gondolom.
amugy olvass utanna az ebay selling chatboard-okon. nezd meg hogy sirnak a sellerek. -
Degeczi
nagyúr
hidd el, régóta Ebayezem
visszafizetésről sem fórumon olvastam, a gyakorlatban is próbáltam használni egy hamisgyanús (de legalábbis nem gyári csomagolású, mint az eladó ígérte) memkártya esetén - de ilyen olcsó cuccnál pontosan az a hátulütő, amit írsz is: vissza kellett volna küldeni, ami már nem éri meg, hiszen innen nagyon drága a posta...
egy ilyen fülesnél pedig még nehezebb bizonyítani, ha hamis - pláne, h nem elterjedt típusról van szó
-
p_adam
addikt
-
p_adam
addikt
-
p_adam
addikt
És mit gondolsz erről a küllemről?
http://headwize.com/ubb/showpost.php?fnum=3&tid=7469&pid=75513&fpage=30 -
p_adam
addikt
low impedance -> efficient
high impedance -> inefficient
egyébként találtam egy jó kis erősítő összehasonlítást:meg vettem egy MisterX gamma-1 lite DAC-t, már annyi jót olvastam róla, hogy nagyon kíváncsi vagyok a hangjára. Ha jól passzol hangban a rendszerhez akkor lehet mégse adom el a GLite-t.
-
p_adam
addikt
Aha, alig volt használva mert nagyobbra váltott a tulaj. Nem lesz duplán erősítve mivel ez csak egy sima DAC (a Lite verzió csak USBs, de a full S/PDIF-et is tud ami jobb), egy Zu Pivot mini-RCA kábellel lesz összekötve a kettő.
Amit te mondasz arra példa a Pico DAC/Amp ami ugyanígy mini-RCA kábellel használható asztali erősítővel és ekkor a saját erősítőjén is átmegy a jel, de mivel eléggé semleges a hangja ezért ez egyáltalán nem okoz problémát.
-
Dare2Live
félisten
Tehát ha jól értem akkor az EMU 0202vel mint DAC meg vagy elégedve.?
De a 0202t mint AMP szarnak tartod?btw tudtommal még EMU is úgy reklámozza a 0202AMJát mint pre-AMP.?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
p_adam
addikt
[link]
SR-X Mk3 amit sikerült szereznem és szeretem csak a kényelemmel van némi problémám.Elektrosztatikus, és Normal feszültségű (a Pro később jelent meg) kialakításból adódik. Szerencsére ezek 30 év után is pontosan úgy szólnak ahogy kell ha vigyáz rájuk az ember A későbbi darabokra ez már nem jellemző, inkább azt kell megszokni, hogy másképp jelenik meg a mély mint a dinamikus fejhallgatóknál, viszont sebességben nincs párja. És kíméletlenül részletező, egyből rámutat ha gyenge a forrás.
[ Szerkesztve ]
-
CséZé
őstag
úgy értettem, h hangkártya, füleserősítő és jó passzív hangfalakhoz is.
ez a Beresford gondolom az lenne, de ki tudom én ezt használni mondjuk egy AKG K 142 HD-val, meg valami úgyszint 30k körüli 2.0-s esetleg 2.1 hangfalakkal? Vagy ahhoz az árkategóriához felesleges?
Mert eredetileg úgy volt h veszek egy Asus Xonar hangkarit 20k körül aztán szia van.
De mindig hallaom az erősítő így-úgy milyen jó...aztán fülembe ültették a bogarat.
Ez a DAC meg kicsit lenne drágább mint a Xonar, de erősítő is, úgyhogy azért gondoltam h rákérdezek.am azt az Audiotrak-et mirét linkelted? az is hasonló mint a Beresford? -bocs de láma vagyok ilyen téren
mi a véleményed?
-
celf
őstag
-
CséZé
őstag
ezzel kb én is tisztába voltam, de sose tudom mire jó egy in és out csatlakozó.
lényeg a lényeg: nekem olyan "hangrendszer" (értsd:hangkártya, DAC, mittoménmi ) kéne, ami korrekt módon kihajt egy normálisabb fülest vagy hangfalat.
már az előbbiekben említették h egy Asus Xonar hangkártya megfelelő erre a célra 20k-s árkategóriában, és ettől hallhatóan jobb csak sokkal drágábban van. No, de én olvastam már a topicokban h erősítővel mennyire szebb is a hangzás.
tőled rákérdeztem ajánlottad ezt a Beresford hangkárya-erősítő egyben szerkezetet, amihez ugye nem kell hangkártya, mert maga is az.qrvára nem tom h mi lenne jó, akkor végülis
-
*Ropi*
félisten
"pl analog egy audio cd"
Már bocsánat a belevauzásért, de a helyedben ezt nem állítanám ennyire magabiztosan. Mivel a hordozó média digitális, így az adat, ami rajta van is digitális. Lehet, hogy leánykorában még analóg volt (a forrása), de onnantól, hogy cd-re került (amihez digitalizálni kellett), digitális. Ezért az utolsó betű mindig "D" az audio cd-k jelölésében: AAD, ADD, DDD. Az első a felvételt, a második a keverést, a harmadik pedig a rögzítést jelöli. Tehát pl. az AAD azt jelenti, hogy analóg módon rögzítették, analóg módon keverték / masterelték, majd digitálisan rögzítették. A cd lemezeknél lényegtelen, hogy sima tömörítetlen pcm raw hangformátum (pl.: wav), tömörített hangformátum (pl.: mp3), vagy programok bitjei vannak rajta adatként. Az audio cd-k is digitális formában tárolják a pitekben az információt 1-esek és 0-ák formájában, csak más a hibajavítási folyamat, mint az adatlemezeknél. Summa summarum az audio cd is digitális, hiszen nem folyamatos hanghullámból áll, hanem mintavételezett, kvantált értékekből.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
CséZé
őstag
közben találtam a milyen hangkártyát vegyek c. topicban 2 alternatívát:
Edirol UA-1EX és Behringer UCA202
ezekről mi a véleményed? vagy nem kifejezetten zenehallgatásra lettek csinálva?
árban egész korrekt mind2, főleg a Behringer.egyébként hangládára gondoltam és nem ezekre a pc-s speakerekre.
[ Szerkesztve ]
-
CséZé
őstag
aha értem, akkor inkább abban a kategóriában keresgélek, de amket most ajánottál Styleaudio és a Hifidiy vagy nem beszerezhetók Mo-on vagy marha drágák, tudomásom szerint. pedig nagyon szimpatikusak lennének, node 20k-nál nem nagyon akarok feljebb menni árban (félek nem használnám ki)
ebben az ársávban mi jöhet szóba? egyáltalán, ha ezek nem férnek bele, mivel nem vagyok vele tisztában h mennyibe is kerülnek ezek. -
celf
őstag
no, egy masik itt van par magyar szo errol astyelaudiorol, hozza kell tenni, hogy a forgalmazo dicseri, szoval nem kell kezpenznek venni
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=13978&st=40[ Szerkesztve ]
-
CséZé
őstag
ezeket a linkeket tegnap is láttam, bár nem értem a magyar honlapon miért Euro ár van feltüntetve.
mondom nekem is nagyon szimpatikusnak tűnik, csak legyen majd annyi pénzem, tudniillik még nem dolgozom, hanem tanuló vagyok, ha ez nem így lenne nem szórakoznék h pár ezerrel többe kerül.
a jó*stenért nincs itt Euro, mennyivel könnyebb lenne külföldről is rendelni
-
asadasad22
őstag
pont ezért nem akartam konkrét összeget mondani
gondolom 10k-ért még nem kapnék túl meggyőző cuccot.. mondjuk azt, hogy 20-30k tág környéke, és tényleg a legjobb ár/érték mutató számít. túl jót sem akarok, mert felfele ahogy tudom szinte csak a csillagos ég a határ..[ Szerkesztve ]
-
CséZé
őstag
na akkor most amint látod az adatlapomon AKG K 99 fülesem van, viszont majd akarok egy AKG K 142 HD-t viszont ennél feljebb árkategóriában semmiképp nem mennék fülest illetően.
Hangfalakról még nem mondok semmit, az még a tábolabbi jövő lenne.Zenei ízlésem is vegyes, mivel hallgatok én rockot, house-t...
Viszont azért kínlódok én itt a topicban, mert amikor a Xonart ajánlották azt mondták h feleselges többet költeni hangkártyára, mivel nincs annyi különbség köztük, mintha azt a pénzt mondjuk egy fejhallgatóra költeném
tehát a hangkártyák között van század, ezred % különbség, viszont a fülesek, hangfalak között akár 2-10% is lehet.
ugye az ezred % különbséget te sem hallod meg?tudom h fárasztó vagyok, de már leírtam h nem szeretnék mellényúlni.
lenne a Xonar D1-nek USB-s változata nem cicomáznék itt (nem tudom az U1 mennyire butított)mind1 majd ha lesz hozzá pénzem visszajövök ide titeket idegelni
egyébként tetszik a link, iylenre gondoltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest