- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz Dorien #110513 üzenetére
Köszi izgalmas zenének tűnek.
-NoVa-
"nálam a Hemppel zenélt az a Spartan nagyot,"Érdekesnek tartom, ez a Hemp alacsony impedanciás hangkeltő.
Egy ellenállás network-öt én is akarok, valószínű 1 bites topológiás Ru7 lesz majd.
Hátha viszaváltok lámpás Dac-ra, könnyebb értékesíteni, váltható kifogástalan valódi organikus és delta-sigma hatású hangja is van (Dsd64-Dsd128[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Estike bejáratás. Szekrényben találtam egy Pio fejest.
NIN (industrial), Manson, Pink Floyd, Kylfingar (folk metal magyar)
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz stellaz #110271 üzenetére
Értem. Thanks!
Ez a Fiio kábel olyan mint az Apple féle, vagy Otg-s?
Ha valódi type-c csatlakozós a DAC akkor működnie kell. Ha nem, és valójában USB 2.0 csak type-c-re szerelve, akkor speciális OTG kábel kell, ami megmondja a telefonnak hogy OTG módban kell működjön.[ Szerkesztve ]
-
-
zoltanz
nagyúr
Ebben a videóban gyakorlat hangteszt összehasonlításban Caiyn Ru7 ( 1bit ellenállás network) s Fc6 (bináris ellenállás network) hordohazó Usb dacok.
Elég hasonló hangja van a kettőnek.
Én rövid ideig hallgatam Ru7 Dsd128-tól nincs analóg hangja mint az Rs2-nek (R2r).
(ami nem mindennek áll jó csak aminél rögzítéskor figyeltek a hamgra)
Mindkettő Fc6-Rs2 Hiby -de lehet más a felépítése
[link][ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz btraven #108317 üzenetére
"nekem a lemezbutikban vették fel nyugati bakelitről egy új kazettára. Azok nagyon jól szóltak. Jobban mint bármelyik CD."
Mostmár egy Cd is szólhat úgy mint egy Mc. (R2R vagy 1 bites ellenállás network-ön 64DSD-n) sőt ha kevés hangszer szól egyszerre, még jobb is, de nem mindegyik lemezen, csak ahol figyeltek a hangra felvételkor.
1 bitesen 64DSD felett megszűnik ez érzet.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Olvasom sokan szenvednek iPhone-nal, lighting porton kersztűl Dac-ot használva. Pl Cayin Ru7-tel. Otg kábel kell vagy kameradaapter. (még Dsd 64 -re állítva a Dac-ot sem nagyon megy.)
Témánál maradva egyébként a Mikro Usb -s teló sem tud annyi ampert szolgáltatni mint az Usb-c-s. Pl E1DA PowerDac+Hifiman 400Se-vel.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Ebay-en kapható készre szerelt fejhallgató erősítő lapok milyenek? Ez egy Class A darab
Köszi!
[link] -
zoltanz
nagyúr
Cayin Ru6 R2R usb hordozhatr Dac-hoz, szükséges valmami szinkronizáció, reclock hardver külön? Nem Apple eszköz forrás.
Aliexpress-ről. rendelném.
Kösz![ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Ezeke a TorAudio csőves dac, fejhallgató erősítők jó ár értékarányúnal minősűlnek?
Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
Hasonló óra osszcilátort (mint ez a Teac) mivel , milyen Dac-okhoz lehet.használni ( XLR szimetrikus, stb)?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Akm, Cirrus-Logic, Ess, Burr Brown, és létrás Dac-okon kívűl van még figyelemre méltó cucc? (ami nem csillagászati léptékű árban természetesen)
Köszi! -
zoltanz
nagyúr
Zene fogyasztáshoz.van értelme egy low-pass filter-modulnak? Vagy csak zene rögzítéshez.
Miker lehet szabályozi? (gondolom, hogy, vágja a mély hangokat pl)
Köszi!
Eowave - Magnetosphere mk2
[link] -
zoltanz
nagyúr
válasz bajnokpityu #109242 üzenetére
Milyen fejhallgató vonalat hagytak eluszni?
Kína gyártók hozzák ki a legizgalmasabb dolgokat, árazást is hozzájuk képest határozzák meg. Sztem a jövő elég sok babért hozhat nekik
Miért kéne meglovagolni az olcsó diszkrét letras dacot?
Telefonokon nincs jack csati, jó ideje, normális fejes, füles bluetooth-osban maga fizikai behatároltság miatt nem kedvez a zenei élmény visszaadásának.
Amúgy ezek Dac-ok inkább középkategóriásak. -
zoltanz
nagyúr
Ujra bocs javítva
Hallgatam minap egy FiiO - Jade Audio JT1 fejest és Musical Fidelity LX2-HPA fejes.erősítővel.
Az fejeserősítőt teljesen rendben van.
Fejhallgató meglepetésemre elég forrqs azonos hangot produkált, nen volt sehol se sok.se kevés a hangszín. Többet kéne hallgatni ahhoz, hogy teljes értékítéletet mondjak -
zoltanz
nagyúr
Hallgatam minap egy FiiO - Jade Audio JT1 fejes és FiiO - Jade Audio JT1 erősítővel.
Az fejeserősítőt teljesen rendben van.
Fejhallgató meglepetésemre elég forrqs azonos hangot produkált, nen volt sehol se sok.se kevés a hangszín. Többet kéne hallgatni ahhoz, hogy teljes értékítéletet mondjak. -
zoltanz
nagyúr
válasz Ba cy lus #108467 üzenetére
"zenehallgatás nem egy racionális, tudatos folyamat. Nem annak kell okvetlen feltűnni bármelyik hangszernél bármilyen körülmények között pl."
Hasonlóan állok hozzá én is, csodálkozom, hogy hogy tetszett ez a felvétel ezen a szar hanszóron ami hirtelen csak be van rakva egy fa szekrényben, rossz akkusztikával, vagy egy telefonon.
Analóg, organikus hang kérdés, ki tudja mit akartak a lemezre venni az alkotók, a vezető hangmérnökök? Ha túl hangsúlyos minden hang, elveszünk a részletekben, nem oldódunk a zenébe hanem irányítani, kikódolni akarjuk. Olyan mindha a csokigyárat akarnánk megenni.
A zene akkor jó ha intim közelségben van, de nem tesz klausztofóbiásá. -
zoltanz
nagyúr
válasz Bogyó bá' #108448 üzenetére
Ne lovald bele magad.
Valaki egyszerűen műszaki adatokat, speckókat hallgat.
Van egy nő ismerősöm ő ha megnézi az étlapot nem a feltétet , összetevőket nézi, hanem a kalóriákat.Én nem mondanám ezekre, a Dac-ocra, hogy minden esetben nem részletező, stb. Van olyan felvétel ami nem olyan aprólékos, zavarónak nem mondanám viszont jobban összeáll a színpad. Van akinek meg más gyengeség veri le a biztit.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz nobela #108409 üzenetére
Térérzet, akkusztika.
Egyszer.voltam egy uszodában tartot (elektronikus, szinti zenei) konceren. Persze semmi állóhullám stb csillapítás.
Sokszor a zene teljesen elváltotozott (A helyett.B -t hallani) zizeegős magas.hang helyett oly elektromos kisülés hangok lettek, mint a Troli, amikor az áramszedője szikrákat szélór. -
zoltanz
nagyúr
válasz RetepNyaraB #108324 üzenetére
Persze zene érzete szubjektív.
Azért beszélhetünk álltalánoságban, régebbi generációk eleinte azért is tarthatták rosszabnak a Cd-t (digitális) médiákat, mert lemezkiadók kezdtek költséghatékonyan hozzáállni a lemezkiadáshoz (vonatkozik ez az LP, Mc -re is) alacsony szintű hangmérnöki munka, Vinyl -eknél vékonyabb, könnyebb lemezek és egy nyomó formát tovább használtak indiai, jugó kiadások.
Erre csak késöbb döbbentek rá mert nem vettek már legtöbben csak Cd-t. Ellensúlyozni kellett a kalóz Mc/Cd -k miatti bevétel kiesést. Nem a Cd-k voltak rosszak, persze eleinte a normális digitális technika is drága volt. Egyszerűen abban az időben volt a mélypont mikor eladásoknál CD -k kerültek többségben.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
Valakit érdekel (rajtam kívűl) Jobb féle (márkásabb) kínai R-2R asztali fejes erősítő (Dac-ként is működik) ami hardveresen analóg hangú.
Ára kb 60 E Ft.
Extremeaudio -nál Bp van, meghallgatható.
Magyar teszt tóla: [av-online][ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Hiby Rs2 -vel a Pink Floyd - On The Turning Away album verzija is nagyon organikusan jelenik meg.
Kicsit olyan néha a hatása mintha egy 8 sávos Eq középső 2 sávját, fél maodpercenként felváltva fel-le módosítaná +/- 3 dB -vel.Amúgy az "1 bit" -es Dac -nak mi a pontos definícija mert némely sima R-2R is lejátszik (szofveresen) 1 bites DSD-t pl.
Vagy valami resample nélkül képes erre?
Köszi! -
zoltanz
nagyúr
válasz Dhampir #108106 üzenetére
"nem megbántásból írtam a stúdióra vonatkozóan, nem akartam"
Persze, vannak már hiányosságok, mert mindenki az új stúdión dolgozik, ott a villamos miatt amúgy is muszáj teljes hangszigetelés, és egyben belső hangcsillapítás. Csak kisebb lesz, zenekarokkal küzdhetünk.
Visszatérve a Spartan csövesnek nincs (számomra) olyan analóg hangja mint a Hiby RS2 -nek. Persze azért jó. Mindkettőt egyszere használva még mindig nem lapos az előadás.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Meghallgatásra megkaptam Hiby RS2 -NoVa- kedves topiktagunktól. R2R létrás Dap.
Zagar - Prophet is a Fool album kiadása olyan természetesen szól mint az alábbi élőfelvétel. Volt szerencsém koncerten is hallani. (elektromos gitár mintha csöves előfokos lenne)
A háttérénekes.hangja is érzelmesnek tűnikViszont minap volt szeremcsém élőben hallani
Kisgyörgy Ilka énekesnőt, hangzerjedelmét, magas hangok, nem sukerült visszaadni az analóg Studer-rel sem sajnos. (mondjuk akussztika is közrejátszhat, hangelnyelők, csillapítók falakon.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz bkercso #108075 üzenetére
"Bzonyos hibákat könnyebb elkerülni csővel, és bizonyosakat R2R-rel"
Igen, ide vehetjük még a Class-A erősítőket, előfokokat. Igaz behatóan nem volt idő -NoVa- fórumtársunknál tett látogatáskor hallgatni.
Külön köszönet érte.
Fülnek nagyon simulékony hangja, kellően részletes, csöveshez hasonló kimagasló színpadképpel. (ugyan ezt mondhatom el az 1 bites Dac-járól)
Persze a csövesnek is van hátránya én a halkabb hangoknál kis pulzálást vettrm észre, ez nemtudom az én Spartan-om gyengélkedése-e. Viszont többet őriz meg az eredeti forrásból, artikuláltabb mint a multibit Hiby RS2. Utóóbbinál még HD hanganyagnál nem hallom annyira a magas hangokat (cintányér) ami nem hiányzik, viszont lényeg megvan az organikus jelleg.
Mondjuk fele áron mint amin adják érdekelne is.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Felketette az érdeklődésem milyen lehet egy R2R Dac .
Budapesten van olyan üzlet ahol meg lehet hallgatni?
Köszi! -
zoltanz
nagyúr
Ez egy normális csővel, plusz nem adnak tápegységet hozzá, megéri a kategóriájában?
(Bravo V2 klónnak tűnik)
Köszönöm!
[Aliexpress][ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz -NoVa- #107988 üzenetére
Értem.
Nem érzem, hogy részlezesebb lenne a Spartam, máshogy hangzik jól.Más, ami a tesztelés lemezbéli alanyait illeti. Ez elég megosztó, egyénenként változó, persze van amelyiken sok különleges hangszert, zenekari felállást megfigyelhetünk, pl Pink Floyd Wall.
Elektronikusban ami megmozgatja hangszín határokat. Pl Amon Tobin készít gamekhez, filmekhez Foley Room hangmintákat, (ez nem spec effekt, hanem különlegesség pl Alien filmekben mikor kinyílik a tojás) -
zoltanz
nagyúr
Hallgatan a Sparran - Helot 2x -et (EHX gyári csövekkel) Zero Audio - Carbo Tenor fülessel. Minden zene jól szól vele, komoly, rock, elektronikus.
Amon Tobin (Supermodified album) amúgy is hihetetlen, de így még egy fokkal jobban tetszik.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Elektoncsöves fejhallgató erôsîtôt keresek
jó ár értékarnyban, elfogadható minőséggel mi ajánlott?
Köszi!
Esetleg ez?
[link] -
zoltanz
nagyúr
UAPP vel játsok le állandoan megáll a lejátszás, valamit a Bluetooth fülest is eldobja. Vlc vel nincs gond csak annak torz a hangja.
Ktszi! -
zoltanz
nagyúr
Android driver nagyon szépen szólnak Hi-res anyagok 96+ KHz. UAPP lejátszóval minden, kimaxolva, LDac fülessel Xiaomi.
-
zoltanz
nagyúr
Belépőszint-alsóközépkategóriában megkwrülhetetlenek a Kínai termékek?
Ha nem fontos a sok szolgáltatás , megoldom szoftveresen, és ár/érték érzékeny a kívánalom.
Köszi ! -
zoltanz
nagyúr
Elvileg nem hallható a 96KHz rögzített zene, ugyanakkor az a tapasztalat, hogy jótékonyan hat különböző Dac-okkal lejátszva.
Olvasom van online streamingre alkalmas veszteséges tömörítésű kodek 24bit /96KHz mintát támogat a Wma Pro, de nem használják sajnos.
Pedig még a mai Bluetooth Hi-res adatátviteli megoldások is veazteséges tömörítést használnak Ldac. -
zoltanz
nagyúr
Esetleg van valahol olyan lehetőség akár fizetnék is Egy bakelitről egy számot szeretnék digitalizálni 24bites felbontásban? Sajnos a neten nem elérhető köszi!
-
zoltanz
nagyúr
válasz bajnokpityu #101197 üzenetére
h'há a tudás megy le, a hangminőség az annyi változott, h belépőkategóriások jobbak, mint 15 éve. ami 15 éve jól szólt, az ma is ugyanolyan jól szól, csak szolgáltatásban kevesebb.'
szolgáltatások alatt mit értesz, röviden? (Hibajavítás, Eq, parametrikus Eq, zajkioltás) köszi
-
zoltanz
nagyúr
Én azt várom a mai közép-felső kategóriás Dac-ok árai mikor csökkenek le mainstream szintre. Most exponenciálisabb növekszik feljebb az ár/hangminőség arány még.
De szerencsére felfutóban van piac, és hajta az árversenyt egyrészt szoftveres oldalról az egyre jobb minőség lossy (Opus) Youtube és online rádiók is átálltak, és a HirRes anyagok terjedése (Apple Music, Tidal, Amazon stb) ami generálja a jobb vezetékes és vezetéknélküli fülesek (Ldac) terjedését és ez oda-visszahat egymásra.
Másrészt piaci űr is keletkezett (eltünt a telefonokról a jack csati) és vannak türhető miőségű USB Dac-ok.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Usb Type-C --> Jack transmitter, Dac ami támogatja iOs -s is (adapterrel) jó ár értékarnyban, elfogadható minőséggel mi ajánlott? Ezt találtam. Alc5686 Realtek (~6000 Ft)
[link] -
-
zoltanz
nagyúr
Filózok egy A osztályú, full csöves fejhallgató erősítőn, amin van Phono bemenet is.
-
zoltanz
nagyúr
Digitális átvitelnél is van valami ellenőrzés, mert ha nem stimmel a jel megnémul a cucc és elalszik a kijezőn a visszejelzés (pl S/PDIF felirat) az erölködőn.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest