- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bogyó bá' #103430 üzenetére
Azt hiszem, kezdem kapisgálni a dolgot (mármint hogy nálam a Spotify Premium miért szólhat / szólt jobban a Tidal HiFi Plus-nál...):
Eddigi saját tapasztalatom (és a neten fellelhető információk alapján is) a Spotify mindent letölt / előtölt a PC merevlemezére / memóriájába, így már a tényleges lejátszáskor (főleg hogy egész nap szinte mindig ugyanazt, a pár száz számból álló, tehát garantáltan letöltött Kedvencek listát hallgatom) a hálózati eszközök nélkül, lokálisan megy a dolog, míg a Tidal az valóban streamel, így sokkal kényesebb a hálózat (előfizu, NET-szolgáltató, kábelmodem, router, ezek tápegységei és kábelei...) minőségére.
Az előbb megbuheráltam a routert (a kábelmodemet nem merem, mert az nem az enyém, hanem a szolgáltatóé), kicseréltem a 2 elkót benne Nichikon MUSE-re, illetve közvetlenül a DC bemeneti csatijára belül ráforrasztottam egy 100uF/16V-os tantál kondenzátort is), és eskü jobb lett a Tidal (sokkal), míg a fentiek értelmében a Spotify hangja semmit nem változott. A router már lineáris tápról megy, de ha egy-két héten belül megjönnek az alkatrészeim hozzá Kínából, akkor a kábelmodem is ugyanilyen tápot fog kapni, illetve a LAN-kábelek is CAT8, "audiofil" típusúak lesznek.
Úgy tűnik, hogy az ingyenes Tidal próbaidőszak lejárta után arra fogok előfizetni, a Spotify-t meg lemondom. Végülis havi egy ezressel fog többe kerülni, de szerintem ennyit meg fog érni bőven.
Nagy vonalakban egyelőre ennyi.
szerk: a legolcsóbb, koaxkábeles "vidéki" netem van az Inviteltől, 100/8Mbit sebességgel, légvezetékeken vezetve a kis utcákban.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
RetepNyaraB
veterán
Valami nem stimmel. Jól hallhatóan jobb a szpottynál (már ahol - ugye masterfüggő, mennyire észrevehető bármi is).
Ami nem azt jelenti nincs jobb forrás, csak annyit, hogy mostanság kicsit rossz a reputációja, pedig.
Ami verhetetlen az a spotty GUI-ja és ajánló rendszere.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
exciplite
tag
Talán semmit. A Tidal nekem sem jött be, ott valami nagyon félre van menve, ez a flac-be toljuk át a dolgokat se hozta még el azt amit vártam sajnos. Windows alatt ha jól tudom a mai napig nincs exclusive mód, így a felbontás váltás manuális... Ajánlani tudom távzenére a Qobuz-t, szerintem fényévekkel jobb mint bármi más. Vagy az Apple Music, ha van iPhone-od vagy iPad-ed, mert azokról lehet bitperfekten lejátszani valamint jóval olcsóbb is a havidíja, a zenei könyvtára meg talán a legnagyobb. Amazon Music se rossz, a gond szintén az app-al van, nem tud exclusive módot sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest