Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bogyó bá'

nagyúr

válasz Bogyó bá' #103430 üzenetére

Azt hiszem, kezdem kapisgálni a dolgot (mármint hogy nálam a Spotify Premium miért szólhat / szólt jobban a Tidal HiFi Plus-nál...):

Eddigi saját tapasztalatom (és a neten fellelhető információk alapján is) a Spotify mindent letölt / előtölt a PC merevlemezére / memóriájába, így már a tényleges lejátszáskor (főleg hogy egész nap szinte mindig ugyanazt, a pár száz számból álló, tehát garantáltan letöltött Kedvencek listát hallgatom) a hálózati eszközök nélkül, lokálisan megy a dolog, míg a Tidal az valóban streamel, így sokkal kényesebb a hálózat (előfizu, NET-szolgáltató, kábelmodem, router, ezek tápegységei és kábelei...) minőségére.

Az előbb megbuheráltam a routert (a kábelmodemet nem merem, mert az nem az enyém, hanem a szolgáltatóé), kicseréltem a 2 elkót benne Nichikon MUSE-re, illetve közvetlenül a DC bemeneti csatijára belül ráforrasztottam egy 100uF/16V-os tantál kondenzátort is), és eskü jobb lett a Tidal (sokkal), míg a fentiek értelmében a Spotify hangja semmit nem változott. A router már lineáris tápról megy, de ha egy-két héten belül megjönnek az alkatrészeim hozzá Kínából, akkor a kábelmodem is ugyanilyen tápot fog kapni, illetve a LAN-kábelek is CAT8, "audiofil" típusúak lesznek.

Úgy tűnik, hogy az ingyenes Tidal próbaidőszak lejárta után arra fogok előfizetni, a Spotify-t meg lemondom. Végülis havi egy ezressel fog többe kerülni, de szerintem ennyit meg fog érni bőven.

Nagy vonalakban egyelőre ennyi.

szerk: a legolcsóbb, koaxkábeles "vidéki" netem van az Inviteltől, 100/8Mbit sebességgel, légvezetékeken vezetve a kis utcákban.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

• RetepNyaraB

veterán

Valami nem stimmel. Jól hallhatóan jobb a szpottynál (már ahol - ugye masterfüggő, mennyire észrevehető bármi is).

Ami nem azt jelenti nincs jobb forrás, csak annyit, hogy mostanság kicsit rossz a reputációja, pedig.
    Ami verhetetlen az a spotty GUI-ja és ajánló rendszere.

[ Szerkesztve ]

"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"

• exciplite

tag

Talán semmit. A Tidal nekem sem jött be, ott valami nagyon félre van menve, ez a flac-be toljuk át a dolgokat se hozta még el azt amit vártam sajnos. Windows alatt ha jól tudom a mai napig nincs exclusive mód, így a felbontás váltás manuális... Ajánlani tudom távzenére a Qobuz-t, szerintem fényévekkel jobb mint bármi más. Vagy az Apple Music, ha van iPhone-od vagy iPad-ed, mert azokról lehet bitperfekten lejátszani valamint jóval olcsóbb is a havidíja, a zenei könyvtára meg talán a legnagyobb. Amazon Music se rossz, a gond szintén az app-al van, nem tud exclusive módot sajnos.

Új hozzászólás Aktív témák