- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz levy1983 #1361 üzenetére
Ha csak a pofànvillantàs a cél, azt tudja TTL mérve, de itt vége, mint a botnak. Se high-speed/focal plane mòd, se stroboszkòp hosszùexpòhoz, akkor meg egy mezei szenzoros vaku, amin beàllìtod a blende/iso pàrt, ugyanennyire hasznàlhatò - olcsòbban. Canont élvezet vakuval hasznàlni, a Fuji inkàbb available light fotòra valò szerintem.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Freddy76
addikt
válasz levy1983 #1364 üzenetére
Én a fuji x20-ra vettem ef20-at. És volt értelme, pl. azóta nem kell a lakásban este iso 200 fölé mennem.
Amúgy kipasztaltam, hogy a nappaliban a Pro neg hi kell, itt ugyanis halványsárga, majdnem fehér, de mégis halványsárga a plafon, emiatt astia módban minden olyan, mintha megszaladt volna a wb csúszka lr-ben... A Pro neg hi mellett ellenben teljesen jók a színek. Ha fehér a plafon, mehet az astia is .
Vakuvezérlés magasfokon...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
MC Pite
veterán
válasz levy1983 #1361 üzenetére
Csatlakozok az előttem szólókhoz. Tudásához képest (EF42)meg amit a váz ki is tud használni belőle, iszonyat drága és nagy. A motoros zoom so-so, de a teléhez kevés, az alapzoomhoz szinte fölösleges. Nagyon kiegyensúlyozatlan vele a gép (van egy ekkora vakum hozzá), af fényt nem használja a vakun(!)... lófütty...
EF-20 főként indirekt vakuként hasznos - fényerőben nekem ritkán kevés a gyári (úgyhogy hogy elég erős-e az ef20 ne tőlem kérdezzétek, nekem bőven), szeretem jól kiexponálni a hátteret is. Jó tenyérnyi derítőlapot (MQ-B10) ráakasztva egészen kellemes, ttl-es, ez nekem 99% bőven elég. Meg rádiós/optikai kioldóm van a vakukhoz ha épp olyan feladat van (az EF-20 mellé egy WS-560-asom van, modell/videófény miatt lett főként ez a második vakum a sok kiciócó közül, bár minősége ennek gagyi.).
Ha sűrűbben kell deríteni, akkor EF-20ast vennék (derítőlappal), ha ritkán, akkor a beépített ilyesmivel használható (nélküle kicsit hiányzik a szemből eső fény).
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz levy1983 #1367 üzenetére
Van valami oka annak, hogy megveszed 80 ezer forinttal drágábban az X-M1-et a teljesen tök ugyan olyan X-A1 helyett? Tudom, szebben néz ki, de ezzel ki is fújt.
Az X-Trans szenzor meg a normál Bayer közötti különbségeket nemrég itt a topikban is megvitattuk. Sokkal sokkal kisebb a különbség, minthogy aggódni kelljen miatta. Aki szeret 100%-os nagyításban pixelt kukkolni és egymás mellé teszi a fotókat, akkor tuti talál apró különbségeket, de mindkettőnek ép úgy van előnye ahogy hátránya. Az X-Trans hangyafasznyival jobban adja vissza a bőrtónusokat, míg a Bayer hangyafasznyival jobban adja vissza a zöld színcsatorna részleteit (természetfotó).
Bár szeretem a szépet és nagyon vágyódtam egy ezüst-fekete X-M1 után, inkább az X-A1 mellett döntöttem. Nekem nem ért annyival többet a szebb külső. Ha kisebb lett volna árban a különbség, akkor talán, de így nem. 80 ezer HUF az sok pénz egy belépő gép esetén.
Indirekt vakuzás: Az X-A1 beépített vakuját hátra lehet dönteni (kézzel tartani kell, de az nem gond). +1 flash exp. kompenzációval egy átlagos nappalit megvilágít. Szerintem a vaku vásárlás előtt próbáld ki ezt is, hátha elég lesz.
Rádiós vaku kioldó: Pontos típusszámot nem tudok, van itt a melóban pár a kínai gagyitól a PocketWizardig. Mindegyik elsüti a vakut ahogy kell, igaz ha többre van szükséged a szimpla vezérlőjelnél, akkor nem a legolcsóbbat kell megvenni. De egy jól használható, nem kínai gagyi itthon vásárolva megvan 20-30 ezer körül, eBay-ről meg fele annyiból.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz levy1983 #1376 üzenetére
Még egyiket sem próbáltam ki a Fujin, de ha csak egy sima elsütés kell, akkor elég a középérintkezőtől kapott jel. Ezt bármelyik filléres rádiós kioldó tudja. Lehet venni vevőt ami már eleve vakupapuccsal van ellátva, de nálunk a vevők szinkron csatisak, mert elsősorban műtermi vakukhoz vannak. Ha nincs szinkron bemenet a rendszervakudon, akkor egy ilyen adapter megoldja:
Szerk: Ugyan így ha a gépvázon nincs szinkron kimenet, akkor ezzel lehet csinálni. Pentax K200D-re vettem anno ebből az adapterből, mert szinkron kábelem volt otthon és két ilyen adapter együtt alig volt egy ezres és akkor még nem volt kedvem rádiós kioldóra költeni. Létezik ezekből olyan is ami nem csak középérintkezőt tud, hanem Canon, Nikon, Pentax, stb. Azt nem tudom, hogy Fuji X-hez is van-e már.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz levy1983 #1414 üzenetére
Mivel az enyémben Bayer CMOS van, ezért nem olyan szívás a RAW hívás, mint az X-Trans esetében. Ezernyi tuti tipp felmerült már a topikban meg szerte az interneten, de tökéletes megoldás nincs. Bár olyan jó a JPEG motor, hogy a legtöbben nem is fotózunk RAW-ban. Még én sem tudtam rávenni magam, pedig az én RAW-omat könnyű hívni.
A kijelző meg tényleg szuper-szuper sharp. Arra viszont még nem volt módom, hogy erős napsütésben is kipróbáljam. Ilyen unott fos szürke időnk van amióta csak megvan a gép. Ami nem baj, szeretem ezt is fotózni, csak már hiányoznak a miniszoknyás csajok meg a kerékpározás.
-
FEDman
addikt
válasz levy1983 #1414 üzenetére
Be kell valljam eddig még én se nagyon Raw-oztam a Fujival.
Imádom a Jpeg-eit, de az tény, hogy a pirosakat nem kezeli a legjobban. Ha téged ez zavar akkor próbálkozz bátran Raw-okkal, az eddigi tesztek alapján pl. az adobe programok is jobban kezelik a pirosakat.Ez ugyan X100s, de ilyen szempontból mindegy, nagyon hasonló a kettő.
Nézd meg a piros szalvétát.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz levy1983 #2253 üzenetére
A Sony A7 fénybeszivárgás fiaskója kapcsán tesztelt az Imaging Resource. Canon 5Dmk2/mk3, Nikon D800 is ugyan ilyen. Gyakorlatilag elég nehéz olyan kamerát találni, ami beszivárgás nélkül bírja a hosszú (jellemzően legalább 30mp) expozíciós időket. Le kell takarni a gépet, ahogy elődeink is csinálták a fából készült fényképezőgépeikkel. Elég nehéz teljesen leszigetelni a fény elől egy gépet, miközben azon tekerők, portok, nyitható fedelek vannak. Nem lehetetlen, ez is tény, de az A7 és X-T1 nem rosszabb, mint az átlag.
Amit még hozzátennék: Az 5Dmk3 négy évvel az mk2 után jött, szóval az elődje kifutotta a kategóriában átlagosnak számító produkciós időt. Semmi sietős, gyors, kényszeredett csere nem volt benne. Az 5Dmk2 volt akkoriban a Canon legnagyobb bevételt felhajtó gépe és darabszámban is ebből fogyott a legtöbb ha nem nézzük a belépő modelleket. Nem mondanám, hogy félt a konkurencia lépéseitől, amit jól bizonyít, hogy az mk3 is csak egy érettebb, kiforrottabb verziója az előzőnek, semmi világrengető újdonság.
-
FEDman
addikt
válasz levy1983 #2253 üzenetére
A por és cseppállóság szerintem eleve zárt ajtók mellett valósul meg.
Szóval ez nem feltétlen befolyásolja ezt.Meg a Sony és a Fuji fénybeszivárgása között van egy olyan apró különbség, hogy a Sony esetében minden esetben jelentkezik, hisz a bajonettnél van szivárgás, addig a Fujinál ehhez ki kell nyitni a csatlakozó ajtót és ott a csatlakozókon keresztül bevilágítani egy spot lámpával. Azért ez nem túl életszerű helyzet.
Ezzel persze nem mentegetni akarom a Fujit, szerintem ennyinek se kéne beleférnie, egy fényképezőgépen ne legyen fényszivárgás sehol se.
-
törölt tag
válasz levy1983 #21635 üzenetére
Volt fent aprón egy ilyen Zeiss, de nem emlékszem már ki hirdette. Vagy hogy elment-e, vagy csak lejárt...
DonRazzino: Nincs mit Az E3-at viszont nem adom, csak megmutatom legfeljebb.
Igen, ez az f2-es sor személyes kedvenc, mert annyira kicsik, könnyűek és nagyon jó minőségűek is. A 35-öt sajnálom még most is, hogy eladtam, de a 23-35-50 hármast már nem tudom megindokolni magamnak hobbi szintenMondjuk az 56-os tényleg nagyon bitang (így utólag is köszi, hogy kipróbálhattam még a nyáron ), de olyanom azt hiszem sosem lesz, árban már sok, meg hát kicsit nagy is, meg komótos
Most meg éppen a 18-55-ön gondolkozom, mert koncertekre az praktikusabb az OIS miatt a fixeknél talán. Meg a zoom miatt is persze. Az 50-230 kicsit nagy és szűk is, ha az első három sor környékén állok.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest