Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Thunderzolee #35878 üzenetére

Úgy néz ki, nem ez történhetett.

Letöltöttem a "Súgó"-ból a "Saját információ" menüvel elérhető adatlapom.
    Érdekes, ez minden szxrt tartalmaz, de pl az általam feltöltött képeket meg nem, vagyis csak 2-3-at adott be. Hát nem tudom, ha valaki a néhai adatlapjára kíváncsi, akkor szerintem ez lenne a minimum, h a feltöltött képeit itt azért csak megtekinthesse.
    Mindegy, végülis nem ezért szedtem le az adatokat.
    A korábbi bejelentkezések között viszont valami eszméletlen sok próbálkozás volt szerte a világból, vagyis mondjuk szinte napi rendszerességgel pár próbálkozás, illetve kéthetente más-más kontinensekről, helyszínekről.
    Vagy ez csak téves IP? Másoknál is gyakori, h Irakból, Manilából, Trinidadból, meg n+1 helyről próbálnak meg belépni?
    Elvileg amikor volt ilyen világszintű botrány kikerült e-mail + jelszó párosítások miatt, nekem is kikerültek belépési adatok; és hát ugyan jelszót változtattam persze, de nem lepődnék meg, ha azzal az e-maillel, meg jelszó párossal egy bot folyamatosan belépni próbálna a kikerült tőbbtízezres, százezres, milliós listából random csemegézve. Vagy nem tudom hogy működnek ezek a szxrok, de nem lepődnék meg, ha a Face úgy érzékelné ezt, h random helyekről próbálok belépni, és ugyan hibás a jelszó, de attól még letiltja az accountom is, "a biztonság kedvéért".
    Hát ez is egy megoldás, a botok ellen végülis.
    És ezért kért ellenőrzés, h videón bizonyítsam, h nem bot vagyok, csak valamiért nem akarják befogadni. Nem hiszem, h azért, mert Karácsony van, és torlódnak az ilyen account ellenőrzések, mint amilyenre én is várok, hanem mert ahogy olvasgattam erről, szxrnak rá, ha olyan ügyintézőhöz került a "elbírálásom", aki szxrik erre, simán tiltva marad a fiókom. :((

Ez valami szánalmas, h ezek az ezermilliárd Dolláros cégek nem akarnak személyes irodákat fenntartani, "költségkímélés címszóval", csak mindent a "tévedhetetlen", meg "folyamatosan fejlesztett" AI-ra akarnak bízni, meg kiégett, világ másik felén levő moderátorokra.
    Minden országban, ahol működik a Face, lehetne egy iroda, aztán a panaszok számához igazodna a mérete, tőlem egy komplett irodaházat is elfoglalhatnának, txk menő lenne a Facebooknál moderátorként dolgozni. ;]
    Oda be lehetne menni az efféle vitás esetek miatt.
    Inkább egy fél nap erre menjen el, mint értelmetlen adatlapokon jelenetgetni, h tévedett az AI. Seperc alatt kiderülne a félreértés.
    Vagy legalább egy nyomorult panaszos mailt lehetne küldeni valami címre, amire garantáltan válaszolnának is. :((
    És a csalókat is könnyebb lenne személyesen jelenteni.
    Marketplaces csalók adatai azonnal mehetnének a Rendőrségre is, ott egy külön csoport foglalkozhatna ezekkel, IP, ill. MAC címek alapján hamar lehetne összefüggéseket találni bizonyos személyek, az általuk használt készülékek, és accountok között, tisztulna a piac is a csalóktól. Nem ám "utald előre" a termék árát, meg "saját futár" viszi a címre, stb.
    Azért a 8 általánost is csak alig elvégzett aljanép köreiből induló átveréseket hamar ki lehetne szűrni, nem mindenki rendelkezik olyan kifinomult informatikai ismeretekkel, h elrejtse az adatait.

Új hozzászólás Aktív témák