- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabela
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő lenne:
Van egy igen hosszú adatbázisom, amelyben minden X-edik sor üres. Szeretném ezeket a sorokat kitörölni, hogy feljebb csússzanak, így elkerülve az üres sorokat.
Előre is köszönöm a segítségeteket.[ Szerkesztve ]
-
Roley_05
csendes tag
válasz Excelbarat #16389 üzenetére
Próbáltam úgy is, nem segít sajnos.
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom jelszóval védetté tenni a táblázatot, hogy semmilyen módosítást ne engedjen csak nyomtatni és megnézni lehessen!? Persze a jelszó beírása után korlátlanul módosítható legyen...
Köszi!
-
-
mr.nagy
tag
válasz Delila_1 #16366 üzenetére
Szia!
Az elsőkörben számomra a te megoldásod a jobb, de van egy kis gond. Ha a táblában netán tört szám kerül, akkor kiakad .
Pedig néha előfordul ugyanis a plusz (gyakorlatilag felesleges cikk) és mínusz (hiányzó cikk) is a különböző készlet mozgások számított eredménye. Ezen felül van egy kevés méterárú is ahol lehet a valós készlet is tört.Tudsz rá valami okosságot vagy muszály kerekíteni egészre ezeket az adatokat?
HMNote10Pro
-
Delila_1
veterán
válasz Pille69 #16372 üzenetére
Feltöltöttem ide egy fájlt, benne a leírással.
Az elrejtést Rád bízom, hasonló a megjelenítéshez, csak a Visible értékét False-ra kell állítani.
Szerk.: most látom, hogy egy Folyamat nevű makrót benne felejtettem. Töröld ki.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Roley_05
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni.
Makroval az alábbit akarom leprogramozni: külső oldalról adatok behozása majd azok formázása. Az adatoknál a dátum angol formátumban van, amit az excel nem ismer fel, ezért a a megfelelő részt kicserélem magyarra, pl így: June 30, 2005 --> jún 30, 2005. Ezt úgy, hogy az eredetiből a "June" kicserélem "jún"-ra és így az excel már automatikusan felismeri a dátumot. A probléma, hogy amíg ha manuálisan csinálom, akkor a csere után dátumként ismeri fel, ha makroval, akkor marad az eredeti: "jún 30, 2005" és nem vált át dátumra. bemásolom a kódot is hátha azzal van gond. Mi lehet a gond szerintetek?Cells.Replace What:="June", Replacement:="jún", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=Falsekösz a segítséget!
roley -
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16371 üzenetére
Nem tudok munkalap hatókörű nevet adni, de ez nem akadály.
A két diagramnak olyan nevet adtam (Diagram | Elrendezés | Tulajdonságok), ami fedi a tartalmukat. Ezeket a neveket írtam be az érvényesítésbe.
Az adatsoroknál a szerkesztőlécen adtam meg (módosítottam) a hivatkozásokat.
A diagramokat egymásra helyeztem. A Munka2!D1 cellában az érvényesítéssel választom ki, melyik legyen látható. Ezt a laphoz rendelt eseménykezelő makró hajtja végre. Írtam egy modulba egy makrót, ami mindegyik diagramot láthatóvá, szerkeszthetővé tesz.
Mivel a neveket az OFSZET függvénnyel adtam meg, a diagramok dinamikusak.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Grass
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom mit nyomhattam el, de bármilyen cellába lépve (f2) majd entert nyomva az alábbi kép ugrik be. [link]
Hogy tudom lelőni?Előre is köszi.
"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
poffsoft
veterán
válasz Excelbarat #16378 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a name az lehet csak "munkalap hatókörű"...
[ Szerkesztve ]
-
Excelbarat
tag
Ha esetleg valaki Dinamikus tartományt (Névhasználat amit az ELTÉRÉS fv határoz meg) használ Diagramokhoz és vannak olyan KÖZTES értékek amelyek hiányoznak ezáltal a tartomány torzul, találtam egy megoldást ha rájön az ember már nem is olyan nehéz
[Ide] feltöltöttem a megoldást.
Bal felül Fájl - Letöltés[ Szerkesztve ]
-
Excelbarat
tag
válasz Excelbarat #16371 üzenetére
Vagy egy másik megoldás lehetne a problémára: Egy újabb makró feladvány
Esetleg egy olyan makrót tudna valaki írni amely másoláskor átnevezi a névkezelőben a névtartományokat (amelyek munkalap hatókörűek) pl mindig a bekért nevet fűzze hozzájuk, mert van már egy olyan makróm ami másoláskor átnevezi a lapneveket.
Ez a makró így néz ki: (Delila_1-től kaptam)
Sub UJ()
Dim nev$, nev1$, nev2$
Sheets(Array("Base Data", "Base Sales")).Copy After:=Sheets(Sheets.Count)
nev$ = InputBox("Wich month?", "Name of the month")
nev1$ = nev$ & " Data"
Sheets("Base Data (2)").Name = nev1$
nev2$ = nev$ & " Sales"
Sheets("Base Sales (2)").Name = nev2$
End Sub -
Excelbarat
tag
válasz cellpeti #16375 üzenetére
[16262-es] hozzászólás! szépen le van írva miként
Egyébként ezért van a kereső[ Szerkesztve ]
-
Pille69
tag
válasz Excelbarat #16373 üzenetére
Kattintgatós kellene. Tehát ha van két lehetőség, akkor rákattintok az egyikre és akkor jelenik meg a két az alá rendelt lehetőség.
-
cellpeti
nagyúr
nem lehet rögzíteni az első oszlopot és az első sort egyszerre?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Pille69
tag
válasz Excelbarat #16373 üzenetére
Megnézem, csak attól félek, hogy egyedül nem fog menni.
-
Pille69
tag
Segítséget kérnék. Olyan "folyamatábrát" szeretnék készíteni, ahol a több bekövetkezhető események közül egyet kiválasztva más-más lehetőségek közül választhatnék. Nem tudom, hogy érthető-e, de ilyesmire gondolok. Például: Kenyérre van szükségem: Megyek a boltba, vagy Megyek a pékségbe. Utána mindkettőnél van lehetőség megadni azt, hogy Van kenyér Nincs kenyér. Ha van kenyér, akkor Vásárolok, Nem vásárolok A nem vásárlásnál Drága megyek egy másik boltba, stb, stb. Remélem érthetően írtam. Tudom, hogy ez nem a megszokott folyamatábra csak nem tudtam minek elnevezni. Vagy nem excelben kellene gondolkodni? Láttam már korábban ilyet excelben, wordben, de most nekem kellene egyet készíteni. Powerpointban csináltam valamikor 2008-ban ilyet, - mondjuk azt is elfelejtettem már, - de ott az volt a gond, hogy ha más gépre lett lementve, akkor a választható diák elérési útját át kellett nézni. Emiatt sem lenne jó a PP.
Köszönettel. -
Excelbarat
tag
Ha a névkezelőben egy tartománynak (eltolás fv határozza meg) csak munkalap hatókört adok meg akkor hogyan kell hivatkozni egy diagramnál??
ezek sajnos csak akkor működik ha a névkezelőben a hatókörnél munkafüzet van bejelölve
=Proba.xlsx!nevtartomany
='Proba.xlsx'!nevtartomany
A lap nevet hogyan kéne meghivatkozni?[ Szerkesztve ]
-
-
gepesz13
tag
Excelben nemtalálunk olyat mint a wordben, hogy a szóközök megjelenítése?
Sokszor belefutottam már hogy a képlet ezért nem működött.
Köszi -
Delila_1
veterán
válasz gepesz13 #16357 üzenetére
Vannak olyan függvények, amik a füzet bármilyen változása esetén, pl. megnyitáskor frissülnek.
Ilyen az OFSZET, INDIREKT, MA(), MOST(), stb.Más függvények csak akkor frissülnek, ha a hivatkozásukban lévő tartományban változás következik be, pl. a SZUM.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Szia!
Mr.Nagy valóban azt mondta, az a cél, hogy minél több üzlet leltárjában nulla legyen az eltérés, de én úgy gondolom, mindegyiknél az is fontos, hogy minél közelebb álljanak a nulla éltéréshez.
A második fordulóban az aktuálisan legtöbb pluszt tartalmazó üzletből csoportosítottam át lépésenként a többletet oda, ahol legnagyobb a hiány. Ahogy csökken a plusz, úgy mindig másik üzlet raktározza a legtöbb pluszat, így egyenletesebb lesz az elosztás.
Jó, hogy más elvek alapján megcsináltad, legalább van választék.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Miért lehet az, hogy kiválasztok 3 cellát 3 sorban és amikor le akarom húzni, hogy tovább másoljam akkor a sor magasságokat nem másolja át. Amikor eddig csináltam akkor működött rendesen. Ugyanazon a táblázaton csak véletlenül nem mentettem el és újra kell csinálnom.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Mutt
senior tag
válasz mr.nagy #16335 üzenetére
Hello,
Delila_1 megoldása mellett én is csináltam egy lehetséges megoldást. Felraktam ide.
A logikát leírom amit használ. Két lépésben fut neki.
1. Első lépésben ugyanazt csinálom, mint Delila_1 vagyis az abszolút értékben azonos helyeken cseréket végzek.
2. A második lépésben pedig megnézem hogy hol van a legnagyobb hiány ás azt kezdem el feltölteni minél több helyről (mindig a legkisebb készlettel rendelkező raktárt használva, így a lehető legtöbb raktárt nullázom le).Használata egyszerű: állj rá arra a sorra amelyikkel számolni akarsz és kattints a gombra. Az eredmény lapra kerül a végső állapot és a mozgások a jobb oldali táblázatba.
üdv.
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
siebener
aktív tag
válasz Excelbarat #16362 üzenetére
Köszönöm válaszod.
Nem a nyomtatás miatt zavar, csak zavar.De az jó lesz, amit írtál, köszönöm.
-
Excelbarat
tag
válasz siebener #16361 üzenetére
Azok az sor azonosítók! (nyomtatáskor nem látszik! mivel a cella helyzetének azonosítására szolgálnak) ergo nem tudod őket módosítani mivel a táblázatkezelő program része de kikapcsolhatod ha zavar.
Így ni (Nézet - és ott kiveszed a pipát a Fejlécek elől)
Sorszámot pedig neked kell csinálnod Beszúrsz egy oszlopot és ott kezded a sorszámot ahol akarod..... (nyomtatáskor csak az fog látszani)[ Szerkesztve ]
-
Gabbenito
csendes tag
Üdv,
Olyan jellegű kérdésem lenne, hogy hogyan tudok meglévő táblázatomba beilleszteni egy frissülő árfolyamtáblázatot ami az aktuális árfolyamot mutatja, és ez alapján számoljon át Ft-ot más valutába. Szóval ha frissül az árfolyam akkor frissüljön az alapján más cella értéke is.
És meglehet oldani, hogy az árfolyam táblázat másik munkalapon legyen?
Előre is köszönöm. -
siebener
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Excel 2007-ben szeretném a cellák sorszámait megváltoztatni.
Szóval, az lenne a kérdés, hogy a képen látható táblázatban - az adatokat töröltem, bocsi, titkos. - a "... dátuma" sor elől eltűnjön az egyes, az alatta lévő első dátumos sor kezdődjön 1-gyel (ahol most 2 van)
Sorry, hogy ilyen értetlen vagyok, nagyon régen használta Excelt, akkor sem ezt, és már a hócipőm tele van.
-
gepesz13
tag
-
Delila_1
veterán
válasz gepesz13 #16355 üzenetére
Lehet, hogy formátumot módosítottál benne.
A cellaformázás Védelem fülén a Zárolt legyen jelölt. Ez az alapérték, ami azt jelenti, hogy vedd ki a pipát azoknál a celláknál, ahol engedélyezni akarod a módosítást. A zárolás akkor lép életbe, mikor bekapcsolod a lapvédelmet. Ezt a különböző verzióknál más-más helyen találod meg.
Mivel az előbb xls kiterjesztésű füzetet tettél ki, gondolom, 2003-as a verziód. Ebben az Eszközök | Védelem | Lapvédelem úton védheted a lapodat, akár jelszóval is. A párbeszédablakban válogathatsz, mihez adj engedélyt a többi felhasználónak.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
gepesz13
tag
Még valamit jó lenne tudni
Ha megnyitom az említett táblát, nem írok bele semmit, majd ha bezárnám felteszi a kérdést, hogy kívánom-e menteni. Ez miért van?
A másik: hogy lehet bizonyos cellákat a véletlen felülírás ellen levédeni? -
gepesz13
tag
Sziasztok!
Hogy lehetne eltüntetni ennek
http://data.hu/get/6092296/Uzemanyag.xls
a táblának a január munkalapjából az #ÉRTÉK! hibaüzenetet eltüntetn.
Üdv és köszi. -
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16348 üzenetére
Nem tudok mit tenni, nálam kiválóan működik.
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16346 üzenetére
A nulla értékre nekem is egy halom #-ot adott. Átírtam a formátumot.
[=1] #" h";[>1] 0,0" h"; 0" h"
-
Excelbarat
tag
válasz Delila_1 #16345 üzenetére
Sajnos nem működik
[>1] #,0" h";[=1] #" h"
Az eredmény az lett hogy mindenhova kiteszi a 0-t viszont ha 0 az érték (magának a számnak) akkor ########## ír be.
Jah lehet hogy rosszul fogalmaztam mármint elsőre mert a számot nem 1hez kell viszonyítani ( pl van 40,5 32,5 ..... tehát random csak az a bánatom hogy pl ha 30,0 van akkor csak simán 30 írjon)[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16344 üzenetére
[>1] #,0" h";[=1] #" h"
-
Excelbarat
tag
Olyan formátumkód létezik ami számot 1 tizedesig kiírja de viszont ha 1,0 akkor csak 1-et írjon?
0,#" h" próbálkoztam de így a vesszőt otthagyja 0,0" h" (igen a h kell utána) ez megint nem vált be mert 0-t kiteszi az egész szám mögé is a "h" meg kell utána ezért sajnos nem jó az általános mert ott működik... csak ugye kell mögé a "h" ....[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16342 üzenetére
Szívesen, örülök, hogy elnyerte a tetszésedet.
-
Excelbarat
tag
válasz Delila_1 #16340 üzenetére
Köszi! Működik Hatékonyabb mint ahogy azt gondoltam
Ha "mechanikusan" csináltam néha belefagyott az excel (van benne pár rejtett sor és néha teljesen összeomlik miatta másolásnál, legalábbis ha felfedtem őket sosem fagyott ha rejtve volt pár darab akkor legtöbb esetben fagyott.... )
Még egyszer Köszi! -
Delila_1
veterán
válasz Delila_1 #16340 üzenetére
Ebben kiküszöböltem a hibát, ha valaki új név megadása nélkül enterezné le az inputboxot.
Sub valami()
Dim nev$
nev$ = InputBox("Kérem a hónap nevét", "Névbekérés")
If nev$ = "" Then Exit Sub
Sheets(Array("Alap adat", "Alap kimutatás")).Copy after:=Sheets(Sheets.Count)
Sheets("Alap adat (2)").Name = nev$ & " adat"
Sheets("Alap kimutatás (2)").Name = nev$ & " kimutatás"
End SubA makró bármelyik lapon állva indítható, mert fixen az Alap adat és Alap kimutatás nevű lapokról készít másolatot.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16339 üzenetére
Az áthelyezésnél mindig az utolsó lap után helyezi a 2 lap másolatát, ezt az After:=Sheets(Sheets.Count) biztosítja.
Sub valami()
Dim nev$, nev1$, nev2$
Sheets(Array("Alap adat", "Alap kimutatás")).Copy After:=Sheets(Sheets.Count)
nev$ = InputBox("Kérem a hónap nevét", "Névbekérés")
nev1$ = nev$ & " adat"
Sheets("Alap adat (2)").Name = nev1$
nev2$ = nev$ & " kimutatás"
Sheets("Alap kimutatás (2)").Name = nev2$
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Excelbarat
tag
Egy makró feladvány
Szeretnék egy olyan makrót ami adott két munkalapot egyszerre másol (a két munkalap összetartozik és van egymásra való hivatkozás a neve legyen mondjuk "Alap Adat" és "Alap Kimutatás") és beteszi a végére. Na de az lenne az igazán ördöngösség hogy mikor rákattintok a gombra előjöjjön egy ablak amiben csak beírom hogy melyik hónap és így elnevezi a két munkalapot Feb Adat és Feb Kimutatás. (Kis segítség abban is kellene hogy ugye ennek az egész excel fájra érvényesnek kell lenni? vagy pedig ha az alapon rajta van akkor másolással ugyan úgy megtartja és használható lesz mindegyiken?) -
lappy
őstag
válasz Vizes Tomi #16337 üzenetére
Szia!
Azt a sablonvarázslót 2007 ben is kipróbáltad már?! Esetleg egy próbát megér!Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Vizes Tomi
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudnék olyan olyan munkafüzeteket csinálni (sablont?)
amit oda tudok adni a kollégáknak, azért, hogy heti 1 alkalomma írjanak bele adatot, és elmentsék.
Majd ezek az adatok egy másik táblázatban (adatbázisban) szépen egymás után és/vagy alatt megjelenjenek.Például :
Dátum m3 elektromos fogy Üóra
2012.01.02 103 54 55
2012.01.07 203 67 78Túrtam a netet de csak olyan leírást találtam ami az excel 2002, höz jó. A 2007-ben nyomát sem találtam azoknak a funkcióknak a súgótól meg nem lettem, okosabb.
Főleg az érdekelne, hogy most akkor létre kell , hoznom egy űrlapot amit sablonként elmentek, de akkor hogy lesz belőle adatbázis, A neten a 2002 -leírásnál volt olyan, hogy sablon varásló és akkor egy adatbázist is varázsolt mellé. Itt hogy van ez ?
Köszönöm
Sziasztok
-
Delila_1
veterán
válasz mr.nagy #16335 üzenetére
Szívesen.
A Segédlapon szándékosan hagytam ott a megváltozott N:AG tartományt, hogy tudd, melyik üzletben mennyi áru marad a javaslat elfogadása és végrehajtása után.
[ Szerkesztve ]
-
Roley_05
csendes tag
Szia!
Köszi a segítséget. Szerencsére sikerült másképp megoldanom. Azt írtad, hogy nem lehet kikapcsolni a dátumfelismerést, viszont 2010-es excelben nekem sikerült. Amikor az adatokat netről hozod be, és feljön a panel, ahol kikeresed a neten, hogy mit is akarsz pontosan letölteni, ott jobb fent a beállításoknál van olyan lehetőség, hogy a dátumfelismerés kikapcsolás.
Gondoltam megírom, hátha vki a későbbiekben hasznát veszi.
Kösz mindenkinek az infókat!
R
-
Mutt
senior tag
válasz Roley_05 #16322 üzenetére
Hello,
Esetleg nem tudja vki hogy hol/hogyan lehet kikapcsolni az automatikus dátumformátum felismerést?
Nincs erre beállítás, nem tudod kikapcsolni....mivel amerikai formátum, ezért pontosvessző helyett pont van...
Ez műkődhet a kódodban:
myvalue = cdbl(replace(replace(oldvalue,",",""),".",","))Az amerikai ezres elválasztó(ka)t (,) előbb eldobjuk, majd a tizedespontot cseréljük tizedesvesszőre.
üdv.
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Roley_05
csendes tag
válasz Excelbarat #16323 üzenetére
Sima wordbe másolással megtudnám oldani i. A lényeg ott lenne, hogy makroval hoznám be rögtön excelbe. Így meglehet vhogy oldani?
-
Mutt
senior tag
válasz q13579 #16284 üzenetére
Hello,
Van egy 800.000 sorból álló állományom, amelyből szeretnék törölni bizonyos szűrés alapján, azonban teljesen megakad a gépem.
Kezdesz közeledni az Excelben maximálisan kezelhető mennyiséghez, ezért vagy használod
- az ingyenes PowerPivotot (amely egy min MSSQL beépülő Excelbe), letöltés.
- vagy átrakod adatbáziskezelőbe (Access, MSSQL).Ebben az esetben én Access-be beolvastatnám a fájlt. Ott kidobálnám a felesleges rekordokat és exporttal Excel-be visszaraknám a végeredményt.
Ilyen nagy adatmennyiségnél már ne bízd magad Excel-re. Pár indok:
- 10 000-nél több egyedi rekordot nem tud filterrel kezelni az Excel,
- adatok keresése sokkal lassabb,
- az Excel fájl könnyebben sérülhet mentéskor,
- több adattípust ismer egy adatbázis,
- párhuzamosan többen is hozzátudnak férni az adatbázishoz,
- jogosultságok jobban kezelhetők adatbázis rendszerekben.üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz csferke #16283 üzenetére
Hello,
Ezzel a képlettel (Delilától kaptam) az A oszlop adja az adatokat de nem veszi figyelembe az utolsó bejegyzés utáni üres sorokat.
=OFFSET(Kupci!$A$2;0;0;COUNTA(Kupci!$A:$A)-1;1)Hogyan tudom megadni ezt a tartományt, listanevet (KupciNaziv), hogy ez szerepeljen a legördülőben az érvényesítéshez?
A névkezelőben a fenti függvényhez rendelj egy nevet. A Formula fülön a Name Manager opcióval tudod ezt megtenni. A példámban a "lista" nevet adtam neki.
Az(oka)t a cellá(ka)t ahol az eredeti képletet használtad módosítsd, hogy a forrás ezentúl "=lista" legyen.
Ez a módosítás már műkődik a makróval további módosítás nélkül.
üdv.
-
Roley_05
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg nem tudja vki hogy hol/hogyan lehet kikapcsolni az automatikus dátumformátum felismerést?
Külső forrásból, netről akarok makroval importálni adatokat, viszont mivel amerikai formátum, ezért pontosvessző helyett pont van, és mielőtt még kitudnám cserélni őket vesszőre már átalakít közülük párat dátummá, amit már nem tudok visszaalakítani. Hogyan tudnám elkerülni ezt a problémát?
Kösz a segítséget előre is,
Roley -
Mutt
senior tag
válasz bozsozso #16260 üzenetére
Hello,
...xls-t szeretnék dbf-be konvertálni...
Ha van Access-ed is, akkor Accessbe beolvastatod (import) az Excelt, majd a beolvasott táblát megnyitva exportálhatod dbf-be.üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz gepesz13 #16244 üzenetére
Hello,
Képernyő lopáshoz én az ingyenes Greenshot progit használom.
Ezzel könnyedén tudsz képernyőrészletet menteni, a Print Screen gombra rátelepül.üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz Excelbarat #16235 üzenetére
Hello,
A 2. kérdésedet megválaszolták; a nem használt sorokat/oszlopokat egyszerűen elrejtettem.
Az 1. kérdésedre a válaszom, hogy nem igazán tudod felgyorsítani ezzel sem a grafikon rajzolást.
Ami azonban még is tud segíteni:
Tudsz saját grafikon sablonokat létrehozni, így ha mindegyik grafikon úgyanúgy nézhet ki, akkor ez már segítség, csak a forrásokat/adatosorokat kell változtatnod.üdv.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
azt hogy tudom megtenni, hogy több soros dolognál automatikusan változzon a cella magassága, ha sortöréssel van írva bele?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
mr.nagy
tag
válasz Delila_1 #16316 üzenetére
El kalkuláltam magam, ezt a táblát most gyorsan csináltam példának.
Egyébként pont e miatt szeretném a lehető legjobban automatizálni a feldolgozást! Egy néhány száz soros ilyen táblázatnál manuálisan ki silabizálni az ilyen javaslatokat finoman fogalmazva sem öröm és sok hibalehetőség is van benne.
Igen az 5. a címsor és pont ilyen az oszlop elrendezés!
[ Szerkesztve ]
HMNote10Pro
-
Delila_1
veterán
válasz mr.nagy #16315 üzenetére
Nem olvastad tovább. Miután lenulláztad a 19-es üzletet, újra adtál neki 9 db-ot. A 14-es üzlet sem stimmel. Nem írok le minden hibát.
Mielőtt újra nekiugranék, mondd meg, ilyen lesz-e a lap elrendezése, az 5. lesz-e a címsor?
[ Szerkesztve ]
-
mr.nagy
tag
válasz Delila_1 #16313 üzenetére
Igen a 6. sor az alap értékek tartalmazza amit fel kellene dolgozni, tehát az alap táblának változatlanul kell maradnia. Csak mellé vagy akár egy másik lapra kerüljön a feldolgozási javaslat.
"A 10-es üzletből mind a 9 db-ot átteszed a 19-esbe, ennek eredményeként mindkét üzlet nullás lesz." Igen pont ez a cél! Tehát minél több üzletben 0 legyen az eredmény vagy legalább a mínusz előjelek tűnjenek el a lehető legtöbb helyen.
Mondjuk azt, hogy a plusz szám az felesleges készlet, a mínusz pedig hiányzó készlet az adott cikkből. A cél, hogy olyan javaslatot tegyünk amivel a lehető legtöbb hiányzó készlet eltűnik, ha elvégezzük az eredményben megkapott cikk átszállítást a másik üzletbe.
HMNote10Pro
-
Delila_1
veterán
válasz mr.nagy #16312 üzenetére
A demo 6. sora az átmozgatás előtti értékeket tartalmazza? Mert akkor nem értem.
A 10-es üzletből mind a 9 db-ot átteszed a 19-esbe, ennek eredményeként mindkét üzlet nullás lesz. Később a 14-es üzletből újabb 9 db-ot teszel a 19-esbe. Az már csak hab a tortán, hogy a 14-esben 14 db-ból 8+9=17-et teszel át a 16-osba és 19-esbe.Hogy van ez?
-
mr.nagy
tag
válasz Delila_1 #16304 üzenetére
Szia Delila!
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni! Lehet, hogy nem jól fejeztem ki magam! Feltettem ide egy példa táblázatot:
https://www.dropbox.com/s/7m6x1a64c51ccv5/demo.xls
Az AI oszloptól van az eredmény amit kapni kellene. A példában csak az első sort dolgoztam fel!
[ Szerkesztve ]
HMNote10Pro
-
Delila_1
veterán
válasz Delila_1 #16304 üzenetére
Az előbbi makrónak hibája, hogy ha az első üzleteknél negatív értékek vannak, azok úgy maradnak.
Kiegészítettem, az új részt az End Sub fölé kell betenni.For sor = 2 To usor
For oszlop = 33 To 15 Step -1
If Cells(sor, oszlop) > 0 Then
For O1 = 32 To 14 Step -1
If Cells(sor, O1) < 0 Then
Cells(sorFelír, "AK") = Cells(1, oszlop) & " " & sor & ".sor_" & Cells(sor, oszlop) & " db"
Cells(sorFelír, "AL") = Cells(1, O1) & " " & sor & ".sor_" & Cells(sor, O1) & " db"
Cells(sor, O1) = Cells(sor, O1) + Cells(sor, oszlop)
Cells(sor, oszlop) = 0
sorFelír = sorFelír + 1
Exit For
End If
Next
End If
NextProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
gepesz13
tag
válasz Excelbarat #16309 üzenetére
Igazad van bocs rossz képletet töltöttem fel.
Amit csináltál tökéletesen működik.
Mégegyszer köszönöm. -
Excelbarat
tag
válasz Excelbarat #16307 üzenetére
[gepesz13 #16306]
Ha jól sejtem amit feltöltöttél az egy lekopaszított fájl és most megpróbálod átültetni az én megoldásom az eredeti fájlodba.... huh az nem lesz egyszerű (Képletek - Névkezelőben a KM és az Útvonal névtartományokat is át kell vinned!)[ Szerkesztve ]
-
okay
aktív tag
Hello!
Segítségre lenne szükségem.
Egy kész táblázatot kellene módosítani, csak az a problémám hogy egyáltalán nem tudok még bele se kezdeni, de nem tanács kellene, hanem hogy valaki megcsinálná, ha egyáltalán kérhetek itt ilyet. Nem tudom hogy mennyi hozzászólásba kerülne elmagyarázni, lehet egyből értthető lenne, de biztos jobb lenne privátban.
Ha valahogy megoldható lenne.
Köszönöm!Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
Excelbarat
tag
válasz gepesz13 #16306 üzenetére
ezt a képletet nem tudom honnan vetted de nem így csináltam!
Lehet rossz fájt töltöttem fel!?
Ellenőrizve, a fájt jó! de a képletet nem tudom honnan vetted amit feltöltöttem abban ez szerepel:
=HA(HIBÁS(FKERES(D18;KM;2;0));"";FKERES(D18;KM;2;0))
És itt a "KM" a tartományt jelöli hogy ebben keresse meg a D18 cellát ami egy legördülő lista.
A KM tartomány pedig egy eltolás függvénnyel készített csodaság ezáltal frissül ha beírsz egy új sort (tehát "automatizálja")
Legördülő lista:
Adatok - Érvényesítés és ott kiválasztod a listát ahol szintén egy Névtartomány van megadva ami frissül.
De persze egyénileg is hozzáadhatsz akár egy kijelölt területből csak másik cellában próbálkozz vele[ Szerkesztve ]
-
gepesz13
tag
válasz Excelbarat #16299 üzenetére
Excelbarát ez nagyon jó, köszönöm.
Még annyit kérdeznék, hogy ebben a képletbena piros rész nem csak a KM lap A1 - B2 cellatartományában keres?
És azt a lenyíló ablakot hogy kell betenni vagy ez nem publikus?A többi hozzászólónak is köszönöm a közreműködést.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz motinka #16302 üzenetére
A lapnév ezzel az összetett képlettel nyerhető ki, de csakis egy már mentett fájlnál, mert a fájlnévből indul ki.
=KÖZÉP(CELLA("filename";$A$1);SZÖVEG.KERES("]";CELLA("filename";$A$1))+1;100)
U.i.: magyar nyelvű Excelben is a "filename" szükséges hozzá, bár a súgó nem ezt mondja.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz mr.nagy #16294 üzenetére
Feltételezem, hogy az első a címsorod, a másodiktól kezdve vannak folyamatosan az adataid.
A lenti makró azt csinálja, amit kértél, plusz az AK oszlopba folyamatosan beírja a címsorban lévő üzlet nevét, ahol a plusz értéket átírta egy másik üzletbe (és ezt lenullázta), valamint azt, hogy mennyi volt ebben az üzletben és ebben a sorban az eredeti érték. Az AL oszlopba azt az üzletet írja, ahova át lett téve a plusz, az eredeti negatív értékkel és sorszámmal együtt.Pl. az Üzlet1-ben volt 5, az Üzlet5-ben -3, mindez a táblázatod 4. sorában, az AK oszlopban
Üzelet1 4.sor_5 db, az AL-ben Üzlet5 4.sor_-3 db lesz.Sub javaslat()
Dim oszlop As Integer, sor As Integer, usor, O1 As Integer, sorFelír
usor = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
sorFelír = 2
Range("AK:AL") = ""
Range("AK1") = "Honnan–eredeti érték": Range("AL1") = "Hova–eredeti érték"
For sor = 2 To usor
For oszlop = 14 To 32
If Cells(sor, oszlop) > 0 Then
For O1 = oszlop + 1 To 33
If Cells(sor, O1) < 0 Then
Cells(sorFelír, "AK") = Cells(1, oszlop) & " " & sor & ".sor_" & Cells(sor, oszlop) & " db"
Cells(sorFelír, "AL") = Cells(1, O1) & " " & sor & ".sor_" & Cells(sor, O1) & " db"
Cells(sor, O1) = Cells(sor, O1) + Cells(sor, oszlop)
Cells(sor, oszlop) = 0
sorFelír = sorFelír + 1
Exit For
End If
Next
End If
Next
Next
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Excelbarat
tag
válasz motinka #16302 üzenetére
[Itt] egy link elvileg mindjárt az első képlet és abból csak le kell vágni a lapnevet (a leírás szerint. Igazság szerint megpróbáltam de nálam nem működik.... bár lehet ha angol az office akkor angolul kell beírni.
Igen közben kipróbáltam az ha magyar nem működik angol menni fog!!!
magyar: =CELLA("fájlnév")
angol: =CELLA("filename")
Kipróbálod melyik működik és utána beteszed egy Jobb nevű függvénybe beírod hány karaktert vágjon le és azt fűzöd hozzá amihez szeretnéd![ Szerkesztve ]
-
motinka
tag
válasz Excelbarat #16301 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, de lehet hogy én nem erre gondoltam. Pl a táblázat egyik fülének neve: adat, A másiké város, stb, akkor a saját fülében a fülnév valami hivatkozásszerüen meg tud-e jelenni. Tehát az első fül egyik cellájában az "adat"szó + pl. az A1cellába írt szöveg összefűzve.
Ugyanez a másik fülnél a "város" szó és az ezen a fülben lévő A1 cellába írt szöveg összefűzve.MoTiNka
-
Excelbarat
tag
válasz motinka #16300 üzenetére
Esetleg nem arra gondolsz hogy egy másik munkalapon egy másik tartomány? (Névkezelőben el tudsz nevezni tartományokat, Képletek - Névkezelő menüpont alatt) Névtartományra pedig a következők szerint hivatkozhatsz például egy függvénynél: =Excelfájlneve.xlsx!névtartomány de egy képletben meg simán beírod magát a névtartomány nevét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest