- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz csferke #17499 üzenetére
Nagyszerű! Pedig a "Me.MonthView1.Value=??
?? = aktuális dátum ( now() ) értéke és ekkor az aktuális hónapot mutatná a naptár" szövegtől kicsit megijedtem, de reméltem, hogy az aktuális dátumra gondoltál. És lőn.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Barcley
csendes tag
válasz Delila_1 #17487 üzenetére
Nem akartalak benneteket fárasztani a hosszú és bonyolultabb részletekkel: A z A1 cellába futnak össze több szálról és számolási tartományból vagylagosan, és részben logikai számítások eredményei is. Ezért ha csak direkt aritmetikai eredmény lenne, úgy is jó lenne.
Régebben olvastam itt "offszett"-el kivitelezett dinamikus diagram-ról,amit te írtál. Sajnos a link már nem hozzáférhető. Tudnál példákat írni, hol olvashatok ilyenekről?
Köszönöm! -
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #17495 üzenetére
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #17491 üzenetére
Lapnévből dátum a cellákba:
Sub mm()
Dim lap As Integer
For lap = 2 To 3
Sheets(1).Cells(lap, 1) = CDate(Sheets(lap).Name)
Next
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #17491 üzenetére
Nem tudod felcserélni a sorrendet? Először a cellákba viszed be a dátumokat, utána alkotsz belőlük lapneveket, majd sorba rakod a lapokat. Ezután jöhet az ellenőrzés.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Delila_1 #17489 üzenetére
A dátumok szerintem akkor változnak szöveggé amikor a cellatartalomból először munkalapnév lesz aztán a munkalapnévből megint visszakerülnek egy másik cellába.
Azért ilyen bonyolultan oldom meg mert a forrásfájlban mindenféle hibák lehetnek. (ismétlődő, nem megfelelő szerkezetű vagy oda nem illő munkalapok-ezeket törölni kell illetve nem is mindig időrend szerint vannak a munkalapok) Csak miután rendbetettem a munkafüzetet lehet listát csinálni a munkalapokról és minden más csak ezután jöhet.
Az alapfeladat szépen működik is (mondhatnánk, hogy első körben készen vagyunk) csak ez az ellenőrzés nem megy.
-
Delila_1
veterán
válasz csferke #17473 üzenetére
Nálam Calendar1 névre hallgat a vezérlő, írd át.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If IsDate(Target) Then
Me.Calendar1.Value = Target
Else
Me.Calendar1.Value = Date
End If
End SubA Now függvény időértéket ad, az aktuális dátumot a Date adja.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #17488 üzenetére
Mert ebben feltételeztem, hogy nem alakítod át a dátumokat szöveggé. Írtam is, hogy nincs szükség a konvertálásra.
-
Delila_1
veterán
válasz Barcley #17486 üzenetére
Ha nem lett volna az egyszerűbb megoldás, akkor is elég lenne 1 cella változását figyelni. Bármelyik cellát módosítod a sok összetevő közül, az A1 értéke változik.
Pl. A1=(B1*C20)+m2*(h6-g7)Itt elég a B1, C20, M2, H6 és G7 közül bármelyik címet beírni a target.address-be. A következő sor feltételében az A1 cella értékét vizsgálod.
-
Barcley
csendes tag
válasz m.zmrzlina #17477 üzenetére
Köszönöm mindkettőtök válaszát!
Az első verzió vált be. Működik. Nem értem így már én is próbáltam de biztos valami stilisztikai hibát követtem el.
Delila válaszát itt azért nem tudom használni, mert a figyelt képlet nagyon sok cella változásától függ, de köszönöm!
Üdv. -
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #17484 üzenetére
Ehhez nem kell a dátumokat átalakítani.
Sub Van_e()
Dim oszlop%
For oszlop% = 6 To 10
If Cells(1, oszlop) <> Cells(oszlop + 1) - 1 Then _
MsgBox "Hiányzik a(z) " & Cells(1, oszlop) + 1 & " dátum."
Next
End Sub[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Delila_1 #17483 üzenetére
Azt szeretném a makróval, hogy jelezze, hogy a fenti példánál pl febr 23.-a hiányzik. Most az van, hogy mivel a makrónak minden cellaérték 2013,02 így már az első ellenőrzéskor (19-20-nál) jelez.
Jelenlegi cellaformátum Általános. _Nem Dátum vagy Szöveg Az első sorba a munkalapnevek beolvasásával kerülnek az értékek.
(a szerkesztőlécen F2 képlete)
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #17482 üzenetére
Az F oszlopba íratod a dátumnak látszó értéket. A G oszlopba importálással kerülnek a dátum az értékek?
Ezek 1 nappal nagyobbak, mint az azonos sorban lévő F-ek? A G oszlopban szövegesek az értékek?Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Delila_1 #17481 üzenetére
Nem igazán. Ez a kód:
intSzamlalo = 1
For Each wshMunka In ActiveWorkbook.Worksheets
If wshMunka.Name <> "összesítő" Then
wshOsszesito.Cells(1, intSzamlalo + 5) = format(Cells(1, intSzamlalo + 5), "yyyy.mm.dd")
'wshOsszesito.Cells(1, intSzamlalo + 5).NumberFormat = "yyyy.mm.dd"
wshOsszesito.Cells(1, intSzamlalo + 5).Value = wshMunka.Name
intSzamlalo = intSzamlalo + 1
End If
NextKikommentezve a tied alatt ott az én megoldásom de mindkettő ugyanúgy nem jó. A következő ciklussal szeretném kiértékelni az 1. sorban lévő dátum(nak látszó) értékeket:
wshOsszesito.Range("F1").Select
Do While ActiveCell.Offset(0, 1).Value <> ""
If Val(ActiveCell.Offset(0, 1).Value) <> Val(ActiveCell.Value) + 1 Then
intValasz = MsgBox("Az importált adat nem folytonos. Mégis folytatod?", vbYesNo)
If intValasz = vbNo Then
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.Close
Application.DisplayAlerts = True
End
End If
End If
ActiveCell.Offset(0, 1).Select
Loop[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #17480 üzenetére
És az összejött?
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #17477 üzenetére
Gyorsabb vagy, és még egyszerűbb is, amit írtál!
-
Delila_1
veterán
válasz Barcley #17475 üzenetére
A Worksheet_Change eseménye annak a cellának a változását figyelje, ami a kérdéses cella képletét megváltoztatja.
Pl. A1= B1 * C1
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
if target.address="$B$1" then
if range("A1")=100 then msgbox "Kapcsolj"
endif
end sub[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #17474 üzenetére
Range("B1") = Format(Range("A1"), "yyyy.hh.dd.")
A B1 cellába írja az A1 értékét a megadott formában.
-
Barcley
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy makróval szeretnék egy cellában lévő képlet értékét figyelni. Ha a képlet bizonyos értéket vesz fel, akkor ki kell íratni egy utasítást. Pld. a1 értéke = 100 akkor msgbox"kapcsolj!"
Nekem a "Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)" nem érzékeli a változást. A "Private Sub Worksheet_Calculate()" minden egyéb adat bevitelre számolni akar, ha jól értem, és minden leütés után egy hiba üzenet jelenik meg. Ti az ilyet hogyan oldanátok meg?
Üdv. -
m.zmrzlina
senior tag
Van egy cellám (mondjuk "A1") amiben dátum van a következő formában: 2013.02.19(.) A pont azért van zárójelben mert a problémám ponttal és pont nélkül is uagyanaz
Az =ÉRTÉK("A1") fv. a következő eredményt adja 41324.
A következő programsor Val(Cells(1,1)) pedig ezt: 2013,02Miért van ez és hogyan tudnám makróval kinyerni a cellából a képlet eredményét?
Valójában le szeretném ellenőrizni, hogy az A1:A30 tartományban folytonosak-e a napok, vagyis a kezdő és a záró dátum között nem hiányzik-e egy a sorból.
[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
És már van is kérdésem az általam emlegetett naptárral kapcsolatban
Private Sub UserForm_Initialize()
If IsDate(ActiveCell.Value) Then
Me.MonthView1.Value = ActiveCell.Value
End If
End SubEbben a kódban ha az aktív cella dátum és van értéke akkor a naptár arra a hónapra/évre áll mint a cella értéke.
Mit/hogyan lehetne megadni egy else ágban az ActiveCell.Value helyett
Me.MonthView1.Value=??
?? = aktuális dátum ( now() ) értéke és ekkor az aktuális hónapot mutatná a naptárköszi
[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
válasz Delila_1 #17469 üzenetére
Delila köszönőm fáradozásodat.
Időközben én is "kapirgáltam" és találtam is egy megoldást a naptár gondokra.
Ez előhívható bármely cellában a Ctrl+Shift+C kombinációval vagy jobb klikk-re megjelenő menüből.
[link]Ezt kombinálva Delila megoldásával igen jól, sokoldalúan használható.
[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz m.zmrzlina #17470 üzenetére
Úgy tűnik találtam egy megoldást. (de hogy miért mindig 5 perccel azután, hogy kiposztolom a kérdést)
-
m.zmrzlina
senior tag
Van egy munkafüzetben változó számú munkalap (5-30). Minden lapon egy naphoz tartozó adatok. A dátum megtalálható a lapokon B2:B1500 tartományban (minden cellában) a következő formátumban: ééé.hh.nn ó:pp. Természetesen az óra perc változik de ez nem probléma.
A feladat: időrendi sorrendbe kell rendezni a lapokat (legkorábbi elöl)
Próbáltam a lapokat a hozzájuk tartozó dátumra átnevezni, de hogyan tovább?
-
Delila_1
veterán
válasz csferke #17467 üzenetére
Többen panaszkodtak, hogy nem tudják megjeleníteni a naptár vezérlőt. Most egy olyan, makrót tartalmazó füzetet linkelek, ahol erre nincs is szükség. 2003-as verzió, ami működik a magasabb verziójú Excelekben is.
A makró a D oszlop bármelyik cellájára kattintva megjeleníti a formot a naptárral, a nap kiválasztása után beírja az értéket az aktuális cellába, majd a fókusz a következő cellára ugrik.
Ha csakis a D6-ra történő lépéskor akarod a formot megjeleníteni, akkor a Naptár laphoz rendelt makróban az
If Target.Column = 4 Then Naptar.Show
sort írd át a következőre:
If Target.Addres = "$D$4" Then Naptar.ShowProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet megadni hogyha egy adott cellára (D6) lépek akkor megjelenítsen egy form-ot (frmCalendar)? Ha ezen a form-on kiválasztok egy dátumot akkor pedig az alatta lévő cellára lépjen.
Vagy ehhez már VBA (macro) kell?köszi
-
motinka
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a kimerítő gyors választ,.Igen, majdnem túlóra, de valószínű az lett belőle,
Ez egy munkaidő utáni hibabejelentések vizsgálata, ahol a két időpont közötti bejelentéseket gyűjti ki. Igazán a @ jel ilyen használatát nem ismertem, de nagyon ügyes és időtakarékos megoldás, ahol lehet ezentúl használni fogom.
Még1x kösz a segítség!
üdv
TiborMoTiNka
-
Excelbarat
tag
válasz motinka #17463 üzenetére
Hi
[@kezdet] ilyen formában azt jelenti hogy ez egy táblázatban lévő fejlécnek a megnevezése
Tehát az adatok táblázatként vannak formázva (stílusok - formázás táblázatként) és ilyenkor a hivatkozásokat nem A1, C1 ... ként jelöli hanem @fejrovat-tal.
Itt egy minta, talán így jobban megérted. (hozzáteszem ilyenkor a beírt képletet automatikusan végigmásolja a soron )
üdv
szerkesztve: közben már befutott egy megoldás[ Szerkesztve ]
-
Caipi
tag
válasz motinka #17463 üzenetére
Szia,
ha jól értelmeztem:
A @kezdet a kezdet névvel ellátott cellákra hivatkozik (van egy olyan oszlopod?). Nekem akkor adott ilyet, amikor az excel beépített táblázat formáit használva formáztam meg egy táblázatot.A képlet maga megvizsgálja, hogy a @kezdet hogyan viszonyul az eredmény fülön az F4 és D4 cellához.
A @kezdetben szereplő időpont órája nagyobb, vagy egyenlő, mint eredmény fül F4 és kisebb, mint eredmény fül D4, tehát a két időtartam között van (pl. 8-16.30-ig), akkor a függvény végeredménye 0, különben 1.
Túlórát számol esetleg?Üdv,
Caipi -
motinka
tag
sziasztok,
ma a gépemre került egy excel tábla és egy érdekel függvénysorra lettem benne figyelmes.
Ha segítene valaki megértetni mit is csinál ez a képlet, nagyon megköszönném. Főleg a @ jel nagyon nem világos mit keres benne.a képlet:
=HA(ÉS(ÓRA([@kezdet])>=eredmény!$F$4;ÓRA([@kezdet])<eredmény!$D$4);"0";"1")
MoTiNka
-
Caipi
tag
Köszönöm a tippeket,
Az a gondom, hogy ha hibafigyelés nélkül rakom be a képletet, üres cellák esetén #HIV! hibát ad, úgyhogy legalább egy HAHIBA()-ba beleteszem az egészet.
A 0 eltüntetését köszönöm, ott az első javaslatot használom, mivel elkészített táblázatban más-más színűek a sorok. -
Mutt
senior tag
Hali,
Bepötyögtem a képletedet és ha CSE-t nyomsz rá akor műxik.
D2-ben ez van: {=HA(VAGY($G2="";$J2="");"";HA((SZUM(HA(ELTOLÁS($G2;0;0;1;DARAB2($G2:$ZR2))=D$1;ELTOLÁS($J2;0;0;1;DARAB2($G2:$ZR2)))))=0;"";SZUM(HA(ELTOLÁS($G2;0;0;1;DARAB2($G2:$ZR2))=D$1;ELTOLÁS($J2;0;0;1;DARAB2($G2:$ZR2))))))}Ami szerintem elhagyhatsz:
- az elejéről az üres cellák ellenőrzését, mivel a SZUM csak akkor fog eredményt adni ha cellákban van érték és azokból is a csoport első eleme egyezik a keresett kulcsszóval (pl. Úton) és a nettó érték mezőben pedig szám van.
- továbbá látom, hogy a 0 értéket sem akarod megjeleníteni. Erre van két megoldás:
1. A cella formátumnak add meg ezt. [<>0]Normál;[=0]"";;
2. Használhatsz feltételes formázást; egy olyan szabályt csinálj, hogy amikor a cellaértéke 0, akkor a betüszín a háttérszínnel megegyező legyen. (Ha a páros és páratlan sorok színe más, akkor kell két szabályra lesz szükséged.)Ha a fenti két dolgot elhagyod, akkor már ennyi marad a képletből (továbbra is CSE):
{=SZUM(HA(ELTOLÁS($G2;0;0;1;DARAB2($G2:$ZR2))=D$1;ELTOLÁS($J2;0;0;1;DARAB2($G2:$ZR2))))}üdv.
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Ma ismerkedtem meg az ofszet képlettel meg egy-s mással.
Tulajdonképpen pont azt szeretném csinálni ami a VIDEO-n van, csak ott elakadok, hogy amikor az "Atadok érvényesítése" ablakban beírom az általam elkészített táblázat nevét és OK-t nyomok, ezt írja ki: "A forrás kiértékelése jelenleg hibát okoz. Folytatja?"
Ez miért lehet?
Mondjuk már ott gyanús a dolog, hogy a Névkezelőben amikor beírom az OFSZET képletet, és rákattintot arra az ellenőrzés gombra vagy mire, akkor nem jelőli körbe szaggatott vonallal az általam meghatározott területet. -
nagyúr
Üdv. Kollégák olyan egyszerűnek írják ezt a kombinált diagramot nekem mégsem jön össze. Adott 2 munkalap ahonnan szeretném összevadászni az egészet, de valamiért nem sikerül. Csak az egyiket tudom hozzáadni, vagyis adatsorba hozzá tudom adni a másikat is, de akkor nem a dátum függvényében fogja mutatni. Mit rontok el? Excel 2003
-
atillaahun
veterán
válasz whatnot #17452 üzenetére
Ilyen 1-2 százezer soros tábláknál nekem is nagyon haldoklott már a gép, az segít valamit ha kikapcsolod a Képlet-ek között az automatikus újraszámolást, és csak kézzel nyomogatod neki F9-el, amikor éppen szükséges, mert magától minden kattintás után elkezd gondolkozni valamin.
-
Caipi
tag
válasz BuktaSzaki #17453 üzenetére
Add ki bérmunkába Távol-Keleti programozóknak egy Snicker's -ért :-)
-
BuktaSzaki
tag
Kösz srácok, már csak az a baj, hogy annyira lefogta az excel a gépet, hogy 20 perce 10%-nál tart a számítás Pedig nem egy gyenge vacak....
-
whatnot
őstag
Vagy írsz rá egy makrót
Ha az adatokat sorba lehet rendezni, akkor lehet készíteni egy ciklust, ami az első sortól az utolsó előttiig megvizsgálja, hogy az adott cella és a következő cella egyenlő-e. Ha nem, lépjen a következő sorba, ha igen, törölje mindkét cellát és lépjen le két sort. -
Delila_1
veterán
válasz BuktaSzaki #17448 üzenetére
A DARABTELI függvénnyel minden cellád mellé beíratod, hány van belőle az oszlopban.
Ha az A1 cellától vannak az adataid lefelé, a B1 képlete =DARABTELI(A:A;A1). Ezt lemásolod az A oszlop mellé végig.
Rendezed az A:B oszlopot a B szerint, és ahol a B oszlopban 1-nél nagyobb szám van, törlöd a sort.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Caipi
tag
válasz BuktaSzaki #17448 üzenetére
Hirtelen ez jutott az eszembe:
1.) adatok melletti oszlopba alábbi függvény minden sorba: +DARABTELI(A2;A:A) , feltételezve, hogy az első sor fejléc
2.) Autoszűrő a két oszlopra
3.) Az egynél nagyobbak leszűrése, törlése[ Szerkesztve ]
-
BuktaSzaki
tag
Sziasztok!
Van egy egyszerűnek tűnő problémám, de mégsem megy
Van egy oszlop pl 300.000 értékkel, amiből kb 50.000 duplázva van.
Elkéne távolítani az 50.000 duplázott adatot, de mindkettőt, tehát az eltávolítás után
200.000 sornak kéne maradnia (tehát az "ismétlődések eltávolítása" nem működ, mer az csak minden második értéket szedi ki....Köszi,
B. -
Mutt
senior tag
válasz dellfanboy #17438 üzenetére
Hello,
Ahogy mások is mondták DARABTELI-vel megoldható.
pl. ha a számok a D17 tartományban vannak akkor ez a CSE formulád:
{=SZUM(HA(DARABTELI(D17;D17)>1;1;0))}üdv.
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Mutt
senior tag
Hello,
A gond, hogy HA() függvény tartományokon (több cellán egyszerre) nem műkődik és az ELTOLÁS($G$2;0;0;1;DARAB2($G$2:$ZR$2) pont egy tartományt ad vissza.
A megoldás, hogy CSE függvénybe teszed vagy a SZORZATÖSSZEG függvényt használod.üdv.
-
Mutt
senior tag
Hello,
...ugorjon, tehat a kovetkezo sor elejere.
Több megoldás lehetséges, ha esetleg egy fel nem soroltad oldottad meg, akkor oszd meg velünk.
1. Ha előre kijelölöd a beviteli tartományt, akkor TA-al csak ebben a tartományban tudsz mozogni. A kijelölés utolsó oszlopát elérve a következő sorra fog ugrani és nem a mellette lévő cellába.
2. Ha az adatsort Táblázatnak definiálod (Beszúrás -> Táblázat), akkor is a fentiek szerint működik. Ez csak 2007-es vagy frissebb verzióval megy.
3. Ha a munkalap nevén jobb klikket nyomsz válaszd a Kód megjelenítése opciót (ez az Excel VBA szerkesztőjét indítja). Itt a munkalap ScrollArea értékét állítsd be. A hátránya, hogy egyetlen más cellába a területen kívül nem lehet írni.
4. Nem tökéletes megoldás, de akár a Korrektúra -> Lapvédelem is működik. Előtte a szükséges cellákról vedd le a védelmet. A gond, hogy a TAB ilyenkor új sorba nem ugrik, de a kitöltött cellák között sorrendben nozog.
5. Makróval is elérhető a Worksheet_SelectionChange eseményen keresztül.
üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz Vasinger! #17425 üzenetére
Hello,
z 5. karakter utáni karaktereket tegye át a mellette lévő oszlopba
Megoldások jöttek már, de azért összefoglalom a fontosabb szöveg függvényeket:
=BAL(A2;5) Szöveg elejétől adott számú karaktert ad vissza
=JOBB(A2;5) Szöveg végétől adott számú karaktert ad vissza
=KÖZÉP(A2;2;5) Szövegből a kezdőpoziciótól (2) kezdve adott számú (5) karaktert ad vissza
=HOSSZ(A2) Szöveg hosszát (karakterek számát szóköz is számit) adja meg
=KÖZÉP(A2;5;HOSSZ(A2)) Adott pozíciótól (5) kezdve a szöveg többi részét adja vissza
=JOBB(A2;HOSSZ(A2)-5) A szöveg elejéről "levág" adott számú (5) karaktert
=HELYETTE(A2;"Zöld";"Kék") Szövegrészt cserél le egy újra (ismétlésekkel)
=CSERE(A2;8;2;"ődök") Poziciótól kezdeve (8) adott karakterek helyére (2) új szöveget szűr be
=SZÖVEG.KERES(" ";A2) A keresett szöveg elsö pozícióját adja meg (a példában az első szóköz helyét)
=SZÖVEG.TALÁL("e";A2) A keresett szöveg pozícióját adja meg (kis és nagybetűk különböznek)
=SOKSZOR("@";5) Adott karaktert ismétel a megadott számszor (5)üdv.
[ Szerkesztve ]
-
lappy
őstag
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz dellfanboy #17438 üzenetére
Első körben a DARABTELI()-re gondolnék.
pl: =DARABTELI(C:C;1) megadja, hogy a C oszlopban hány 1-es van.
Vagy =DARABTELI(D:D;"ló") a D oszlopban hány ló.
-
dellfanboy
őstag
tudtok egy olyan fv-t ami megszábolja egy adott oszlopban hány ugyanolyan érték van?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
oxox
addikt
kozben meg is van a megoldas
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz whatnot #17433 üzenetére
tehat van egy tablazatom.
a1,b1
a2,b2es ha a1-ben nyomok egy tabot akkor ugye b1-re ugrik, ha nyomok megegy tabot akkor c1-re.
nahh nekem az kene, hogy a2-re ugorjon, tehat a kovetkezo sor elejere.Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
Ave Guruk!
hogy tudom azt megoldani, hogy egy tablazatban ha a tab -ot nyomogatva a vegere erek, akkor a kovetkezo tabnal a sor elejere ugorjon?
thx
oxoxKi gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
nimmy001
csendes tag
Egy hibajelenség megoldására kérnék egy kis segítséget. Munkára használt számítógép esetén az excel ilyen hibát dob ki: "Az Excel olvashatatlan tartalmat talált..." stb. XML hibát ír, kérhetjük a javítást vagy nem, ha továbbmegyünk, akkor meg eltüntet minden formázást, diagramot... Korábban nem volt ilyen, most azokkal is ezt csinálja, amik korábban jól jelentek meg.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Van egy oszlop amiben van tegyük fel 10 karakter. Azt szeretném, hogy az 5. karakter utáni karaktereket tegye át a mellette lévő oszlopba. Ezt hogyan lehetne megcsinálni?
-
karczt
csendes tag
Sziasztok,
windows Xp re office 2007van másolva. jó ideje így van használva a gép. és egyszer csak azt vettük észre hogy bizonyos excel fájlok nevei kékkel jelennek meg a windows intézőbe. nem tudja valaki mi lehet ennek az oka?
-
artiny
őstag
-
Mutt
senior tag
2 apró hiba az eredeti bejegyzésben.
- E2-ben, nem E1-ben van ez a képlet: =HA(SZORZATÖSSZEG(--(B2:D2="unlimited"))=0;SZUM(B2:D2);-9E+99)
- I10 helyett pedig B11-ről van szó.A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Mutt
senior tag
válasz dbalint #17405 üzenetére
Hello,
Ahogy olvasgatom több megoldást javasolnak:
1. törőlni a fájlokat innen: C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Microsoft\Excel
2. ha túl sok ikon van kint a gyorselérés eszköztáron akkor azokat törőlni
3. beépülőket letiltani, majd egyesével engedélyezni amíg ki nem derül melyik okozza a hibát
4. eltávolítani ezt a frissítést: Security Update for MS Excel 2010 - KB2597166
5. telepíteni ezt: http://support.microsoft.com/kb/2687317
6. leszedni és újrarakni az officetüdv.
-
Mutt
senior tag
Sziasztok,
Chandoo oldalán van egy kis kvíz a kereső (lookup) függvényekről. Akit érdekel tesztre fel!
http://chandoo.org/wp/excel-problems-challenges/vlookup-quiz/üdv.
-
Mutt
senior tag
Hello,
Az alábbit javaslom.
Mivel a pivot csak számokkal tud dolgozni, ezért a "végtelen értéket" vmilyen számmal helyettesítsd (pl. 9E99).
Elkészíted a pivotot, majd pedig beállítod a számformátumot, hogy 9E99 esetén végtelent írjon ki.
Ehhez használhatod az alábbi számformátumot: [<9E99]0;[=9E99] "unlimited"Ezt a megoldást látod a csatolt képen jobb oldalt, felül a pivot formázás nélkül, alatta pedig formázva.
Egy másik megoldás is lehet, amely a pivotot csak számításra (mint egy segédtábla) használja és az eredményt erre hivatkozva de formázva jeleníted meg. (Mivel a pivot nőhet/csökkenhet, ezért ennek megtervezése macerásabb de nem lehetetlen.) Erre a példa bal oldalt alul van.
üdv.
-
Delila_1
veterán
Az E oszlopban nem a B:D összege van? Ha igen, akkor jó eredményt ad, mert a SZUM függvény egyszerűen nem veszi figyelembe a tartományában lévő, nem szám adatokat.
-
Delila_1
veterán
A végtelen jelét (fekvő nyolcas) úgy hozhatod létre, hogy a cellát Symbol karakterre állítod, és a bal oldali Alt-ot nyomva tartva a jobb oldali számbillentyűzeten 0165-öt adsz be. Ezt utána másolhatod a többi cellába.
Az összegzés ezt a cellát figyelmen kívül hagyja.[ Szerkesztve ]
-
Caipi
tag
Sziasztok,
Szeretném megkérdezni, hogy erre a feladványra van-e valami egyszerű képlet:
Adott 4 oszlop
A - C oszlop darabszámot tartalmaz, azzal a csavarral, hogy előfordulhat "végtelen" darab is.
A D oszlopban az adott A - C sor összegét jelenítem meg.
Egy Pivot kimutatás is készül ebből.
Van-e olyan (egyjegyű! ) karakter, amely a végtelent ábrázolja szám formában és az Excel elfogadja?
A Pivotba csak számokat tudnák megjeleníteni, ezek egy-egy termék jellemzői, amelyek lejárati dátummal is rendelkeznek (a kimutatás termék/lejárati dátum szerint készül).
Felmerült bennem, hogy a "végtelen" szót lecserélem az összegzésnél valami nagyon magas összegre, amit véletlen sem lehet összetéveszteni egy nagyobb darabszámmal.
Most egyenként megvizsgálom az A - C cellákat és ha szöveg kicserélem egy magas számra és így adom össze.
Hátha valakinek van egy frappánsabb 5lete erre.Köszönöm
-
artiny
őstag
Negyzet grafikont pl.:http://www.kiwiki.info/images/7/71/Patka.jpg
hogyan lehet kesziteni excelben?
j kód Ui(mV)
0 0000 0
1 0001 0,9
2 0010 0,45
3 0011 1,35
4 0100 2,25
5 0101 3,15
6 0110 4,05
7 0111 4,95
8 1000 5,85
9 1001 6,75
10 1010 7,65
11 1011 8,55
12 1100 9,45
13 1101 10,35
14 1110 11,25
15 1111 12,15 -
dbalint
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy probléma Excel 2010 esetén. Már olvastam itt ezt a hibát, de korábbi verziónál. Teljesen véletlenszerüen kiírja az excel "az excel nem képes az igénybe vehető erőforrásokkal a feladat végrehajtására". Megoldást nem találtam. A gép egy I3-as 4 Gb RAM, és egy rakat HDD hely. Olvastam, hogy 2002-nél is egy Microsoft hibajavítás megoldotta. Jelenleg minden update-n elérhető frissítést felraktam. Valami ötlet?
Köszi
Bálint -
who_a_way
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok:
- Adott egy program ami kiexportál adatokat .csv-be. A csv-nek két oszlopa van: 1. oszlop egy dátum, 2. olszop egy szám XXX,XXXXXXXX formátumban. Eddig tök egyszerű.
- Ha megnyitom excelben ezt a file-t akkor egyes számokat dátummá konvertál, ez elég nagy problémaKérdés:
Hogyan tudnám MEGELŐZNI (és nem utólagosan formázgatni), hogy ez megtörténjen? Csak annyit szeretnék, hogy ami számként van a csv-ben az számként jelenjen meg az excelben is..Előre is köszi a helpet!
Huawei
LG Optimus 2X, Dell Inspiron 7520
-
Caipi
tag
Már nálam is.
Mivel eddig nem használtam CSE képletet, így nem tűnt fel, hogyha belelépek a képletbe, utána már nem CSE, csak sima képlet..... :-))Iletve figyelnem kell, hogy minden cella ki legyen töltve, különben a darab2 rosszul számol (illetve jól számol, csak nem oda pozícionál az üres cellák miatt).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Viccrovat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Honor 200 Pro - mobilportré
- OLED TV topic
- Óra topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest