- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Az alábbi feladat megoldásában kérem a segítségeteket.
Adott egy közepes táblázat, amiben különböző lehetőségek összehasonlítását kell elvégezni.
Utolsó előtti lépésként megkapunk 3 különböző variációra vonatkozó ktg értékeket. Ebből kellene a "hogyan érdemes" oszlopba beírnom, hogy melyik variációra jön ki a legalacsonyabb ktg.
Az eredmény vehető az S44:U44 tartományból is.
Mindezehez nem használható makró, csak sima függvényekkel lehet megoldani a feladatot.
Köszi szépen
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Traxx
őstag
-
Delila_1
veterán
válasz zz76zz #14996 üzenetére
Szívesen. E-könyvet nem tudok ajánlani, majd valaki más.
Nézelődj a fórumokon, és a YouTube-on.
A nyelvet megtanulhatod, a logikára rá kell érezni. Sokat segít a gyakorlás.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz zz76zz #14942 üzenetére
Eléggé dodonai módon fogalmaztál. Van egy oszlop cikkszámokkal... Hol van az az oszlop?
Írtam egy makrót, ahol a Munka1 lap A oszlopában van a cikkszám, az első sorban a dátumok. A cikkszámok sorában, a fenti dátumok oszlopában az aznap rendelt mennyiségek.
Ezekből az adatokból készít a makró egy új táblázatot a Munka2 lapon, ahol az A oszlop a cikkszámot tartalmazza, a B a dátumot, a C pedig a rendelt mennyiséget. Azokat a napokat, mikor nem volt a cikkszámhoz tartozó rendelés, kihagyja.
Ha nem ilyent szerettél volna, magadra vess a homályos fogalmazás miatt.Sub valami()
Dim sor%, usor%, oszlop%, uoszlop%, WS As Worksheet
Dim sorW%, cikksz, f As Boolean
usor% = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
uoszlop% = ActiveSheet.UsedRange.Columns.Count
Set WS = Sheets("Munka2")
sorW% = 2
Sheets("Munka1").Select
Application.ScreenUpdating = False
For sor% = 2 To usor%
cikksz = Cells(sor%, 1)
For oszlop% = 2 To uoszlop%
If Application.WorksheetFunction.CountA(Rows(sor%)) > 1 Then
f = False
If Cells(sor%, oszlop%) > 0 Then
WS.Cells(sorW%, 1) = cikksz
WS.Cells(sorW%, 2) = Cells(1, oszlop%)
WS.Cells(sorW%, 3) = Cells(sor%, oszlop%)
f = True
End If
End If
If f Then sorW% = sorW% + 1
Next
Next
Sheets("Munka2").Select
Application.ScreenUpdating = False
End SubSzerk.: a sorok és oszlopok számától függően elmókuskálhat a makró egy darabig.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Ceree
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Ki lehet valahogy kapcsolni az Excel 2010-ben, hogy megnyitás után feldobja automatikusan, hogy menteni szeretném-e a dokumentumot? Mert oké, ha módosítok rajta, dobja fel, de ha csak megnyitom ezeket a doksikat, kilépésnél akkor is feljön.
Ez azért nagy probléma, mert egy makró futtatásánál elég gáz, hogy minden egyes adatkinyerésre megnyitott doksi után rá kell menni, hogy ne mentse...
Előre is köszi:
CereeMásolat_eredetije
-
Vizes Tomi
tag
válasz Fire/SOUL/CD #14989 üzenetére
Igen ez volt a baj
Köszönöm
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Nem olyan régen segítettetek nekem egy táblázattal kapcsolatban, amely összességében kiváló, kaptam miatta az elismerést, de tiétek az érdem Viszont kértek egy kiegészítést, aminek a legegyszerűbb megoldására nem tudok rájönni.
A könnyebb érthetőség kedvéért feltöltöttem ide a fájlt. A harmadik, Nyh munkalapon lenne a probléma, a Karbantartási lap. Ennek az lenne a lényege, hogy az adott hónapban, amikor van valamilyen esemény, ez töltődjön ki, és ezt a lapot kinyomtatva odaadjuk a feladatot végző kollégának, aki a feladat elvégzését ezzel tudja igazolni. Viszont ezt a lehető legkevesebb melóval szeretném megoldani, tehát lehetőleg úgy, hogy ha kitöltöm pl. a javítás dátumánál szereplő dátumot mondjuk a C37-be, akkor hozza az Elvégzett munka megnevezésénél az Ellenőrzés 2-t, ill. a Cserélt alkatrésznél szereplő bejegyzést. És előre nem igazán jutok
Jó az a megoldás is, hogy egy ilyen javítási lap lenne, és az mindig felülíródna, vagy az a megoldás is tökéletes, hogy ha mindegyik eseményhez van külön lap (ha szükséges persze).
Előre is köszönöm ismét a segítséget
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
félisten
válasz Vizes Tomi #14988 üzenetére
Több munkalap van kijelölve. Kattints valamelyik munkalap fülön jobb egérrel és csoport szétbontása.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
lappy
őstag
-
Vizes Tomi
tag
Üdv Mindenkinek !
Egy meglehetősen láma kérdést szeretnék feltenni, Az egyik excel táblázatom fejlécében szögletes zárójelben megjelent az, hogy Csoport. Azóta bizonyos funkciókat nem tudok használni. Mi lehet a baj, illetve a munkafüzet megosztása dolgokat megnéztem és ott nincs átállítva semmi.
Köszönöm
-
lappy
őstag
Szia!
=INT((D6-E6)/365,25)
ez kiszámolja hogy mennyi a ledolgozott idő a legközelebbi egész felé kerekítve.
A többi feladat rád vár hogy megold azt hogy ha 20 kisebb vagy nagyobb akkor hogyan változik a fizetése!
A D6 a mai nap![ Szerkesztve ]
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Delila_1
veterán
válasz zz76zz #14972 üzenetére
=ÉV(C1)&HÓNAP(C1)&NAP(C1), utána szöveg formátumot adsz az oszlopnak, vagy saját magára értékként beilleszted.
A makróban az utóbbinál így hivatkozol rá:
változó=b1&"", ettől szöveggé konvertálódik[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
gyga
senior tag
Ez a feladat:
Készítsen egy körlevelet: amelyben értesíti a címzetteket fizetésemelésről. 20%-os fizetésemelést kapnak, azok, akik a cégnél 20 évnél nem régebben dolgoznak, ugyanakkor, akik a cégnél 20 éve vagy ennél régebben dolgoznak 25%-os fizetésemelésben részesülnek. A ledolgozott időt egész számra kerekítsük, a táblázatot Excelben készítsük. A levélben hivatkozzon a címzett nevére, régi és új fizetésének értékére, egyúttal a levél alján szerepeljen a mai nap dátuma is automatikus frissítéssel.
Erre kellene segítség, hogyan kell megoldani?
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
gyga
senior tag
Két dátum közötti különbséget évre kerekítve kellene kiszámolni. Ebben kérek segítséget pl:
1988.01.01 és 2010.02.03. között 22 évA kisebbség is számíít, teszkó.
-
Balinov
titán
sziasztok, bocs, ha hulye a kerdes, de Excel 2007-ben meg lehet oldani valahogy, hogy filternel a listat elohozva azt atmeretezve kesobb, default is akkora listat mutasson?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Delila_1
veterán
válasz #05304832 #14963 üzenetére
Az összefűzésből kihagyom az F oszlopot, az M oszlopba beíratom a SZUMHA függvényt, ennek az értékét másoltatom az F oszlopba.
Sub Gyomlal_1()
Dim sor%, usor%
usor% = Range("A1").End(xlDown).Row
'Adatok összefűzése az N oszlopba
Range("N1") = "Összefűzve"
Range("N2:N" & usor%) = "=A2&B2&C2&D2&E2&G2&H2&I2&J2&K2&L2"
'Irányított szűrés az U oszlopba
Range("N1:N" & usor%).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range( _
"U1"), Unique:=True
'M oszlopba FKERES-sel darabszám, AE-be SZUMHA függvény
Range("M1") = "Egyedi tétel"
For sor% = 2 To usor%
Range("M" & sor%) = Application.WorksheetFunction.VLookup(Range("N" & sor%), Range("U:AD"), 10, 0)
Cells(sor%, "AE").FormulaR1C1 = "=SUMIF(C[-17],RC[-17],C[-25])"
Next
Range("AE2:AE" & usor%).Copy
Range("F2").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
'Azonos sorok törlése
For sor% = usor% To 2 Step -1
If Application.CountIf(Range("N:N"), Range("N" & sor%)) > 1 Then _
Range("A" & sor% & ":M" & sor%).Delete shift:=xlUp
Next
'Segédoszlopok adatainak törlése
Columns("M:AE").ClearContents
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz #05304832 #14953 üzenetére
Ezt nem értem. Tegyél be egy képet, ahol 2 egyforma sor van, és alá írd be, mi legyen ezekből.
Rövid nevű adatokat adj, hogy jól láthatóak legyenek ennyi oszlop esetén is. Elég, ha az adatok 1-1 betűből, számból állnak.
-
zz76zz
csendes tag
Help plízzz!
Dátumból szeretnék szöveg formátumot.
Ha megcsinálom azt hogy átmásolom másik oszlopba kiveszem a pontokat és szöveges cellaformátumot csinálok, akkor minden okés, de amint makróba teszem, átalakítja a exceles tárolási formára pl: 41106erre fordította a makrorögzítő, amit fentebb leírtam:
Columns("B:B").Select
Selection.Copy
Columns("F:F").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAndNumberFormats, Operation:= _
xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
Columns("F:F").Select
Selection.Replace What:=".", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
Application.CutCopyMode = False
Selection.NumberFormat = "@"
Mi a hiba? vagy hogyan tudnám egyszerűbben átalakítani?www.vagyunk.hu
-
poffsoft
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #14956 üzenetére
Köszi,
ha jól emléxem 2007-es, magyar, holnap megpróbálom, mert a melóhelyen kell[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz poffsoft #14955 üzenetére
Nem tudom, milyen verziójú az Excel, de ha 2007 vagy újabb akkor
=COUNTIFS(A1:A6;"abcd*";B1:B6;"<>" &"")
Ha a teljes A és B oszlopot vizsgálnád, akkor
=COUNTIFS(A:A;"abcd*";B:B;"<>" &"")
(magyar Excel-ben DARABHATÖBB a megfelelője)
UI: Ha a 2003 vagy régebbi Excelben is kell használni/használják a táblázatot, akkor ez nem jó megoldás.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
poffsoft
veterán
Üdv!
Adott egy tábla, A és B (és C és D) oszlop.
Össze kellene számolnom képletben, hogy hány darab olyan elem van az A oszlopban, ami "ABCD"-vel kezdődik, feltéve, hogy a B oszlop adott sora nem üres....[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz #05304832 #14951 üzenetére
Szívesen, örülök, hogy sikerült összehozni.
Köszönöm a felajánlást. Úgy látszik, Debrecen tele van asztalosokkal, akik Excelt használnak. Nemrég költöztem, és a szükséges asztalos munkákat egy olyan srác végezte, akinek régebben ezen a fórumon segítettem.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
teljesen elakadtam egy azt hittem egyszerű problémán.
Van egy Excel táblám, egy Kimutatást tartalmaz (pivot tábla). Az adatforrás egy Access fájl.
Darab összeget szeretnék, de úgy, hogy csak a különbözőeket számolja össze, ha két azonos van akkor azt ne.
Van erre valami egyszerű megoldás?
MZ/X
-
Delila_1
veterán
válasz #05304832 #14943 üzenetére
Ha jól értem, egy lapon van sok, változó számú sorod.
Az adatok az A:L tartományban vannak.
Előfordulnak teljesen megegyező sorok.
Ezeket kell kigyomlálni, hogy az azonosakból csak 1 maradjon, és a sorban feltüntetni, hogy a törlés előtt hány volt az egyes duplikált sorból.Sub Gyomlal()
Dim sor%, usor%, usor1%
usor% = Range("A1").End(xlDown).Row
'Adatok összefűzése az N oszlopba
Range("N1") = "Összefűzve"
Range("N2:N" & usor%) = "=A2&B2&C2&D2&E2&F2&G2&H2&I2&J2&K2&L2"
'Irányított szűrés az U oszlopba
Range("N1:N" & usor%).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range( _
"U1"), Unique:=True
usor1% = Range("U1").End(xlDown).Row 'U oszlop alsó sora
'AD oszlopba darabszám
Range("AD1") = "Db"
Range("AD2:AD" & usor1%).FormulaR1C1 = "=COUNTIF(R2C14:R" & usor% & "C14,RC[-9])"
'M oszlopba FKERES-sel darabszám
Range("M1") = "Egyedi tétel"
For sor% = 2 To usor%
Range("M" & sor%) = Application.WorksheetFunction.VLookup(Range("N" & sor%), Range("U:AD"), 10, 0)
Next
'Azonos sorok törlése
For sor% = usor% To 2 Step -1
If Application.CountIf(Range("N:N"), Range("N" & sor%)) > 1 Then _
Range("A" & sor% & ":M" & sor%) = ""
Next
'Segédoszlopok adatainak törlése
Columns("N:AE").ClearContents
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
-
CHANNIS
csendes tag
válasz #05304832 #14944 üzenetére
Én hasonló esetekben a következő képletet használom: az "A" oszlopban kiíratva a "b" oszlopban lévö azonosítökat. Az oszlopban csak az elsőnél írja ki az azonosítót, a másodiknál már 0-át. Utána már külön lehet kezelni őket.
"=HA(DARABTELI(B$23;B3)>1;0;B3)"[ Szerkesztve ]
-
zz76zz
csendes tag
válasz zz76zz #14936 üzenetére
Erre semmi ötlet? Leírom érthetőbben hátha
Van egy oszlop cikkszámokkal, a fejlécben egymást követő dátumok.
A cikkeket a bizonyos dátomokkor vagy rendelik vagy nem.
Ebből olyat kell csinálnom, ahol soronként jönnek egymás után a időpontal a termékek és a mennyiség. Ahol nincs az eredetiben mennyiség, azt ki kellene hagyni.www.vagyunk.hu
-
Delila_1
veterán
A 3 of 9 Barcode betűtípus bárkóddá alakítja a beírt adatot.
Le lehet tölteni. Annyi az egész, hogy beírod a szöveget, ami tartalmazhat számjegyeket is, és ezt a betűformát adod meg neki.
[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
Tud valaki valami jó addont az excelhez, ami az egyik oszlop alapján
CODE_128-asvonalkódot generál?igazából tökmindegy, csak barcode legyen.Ingyenes lenne a legjobb, de a fizetősök is érdekelnének.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
zz76zz
csendes tag
Már csak a neheze van.
Végig kellene menni egy táblázaton, ahol a cikkszám és a dátumhoz vagy tartozik érték vagy nem. Ha igen akkor be kellene tenni oly módon egy új sorba oszloponként, hogy cikkszám, dátum, mennyiség. Ha nincs, akkor kihagyni. Ebből a soremelésre nincs ötletem leginkább feltételesen.www.vagyunk.hu
-
Delila_1
veterán
válasz CHANNIS #14930 üzenetére
Átalakítottam.
Sub alma()
Dim sor%, tol%, ig%, usor%, nev$
Dim WS1 As Worksheet, WS2 As Worksheet
Set WS1 = Worksheets("Munka1")
Set WS2 = Worksheets("Munka2")
usor% = WS2.Range("I" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor% = 3 To usor%
nev$ = WS2.Range("I" & sor%)
ig% = Application.WorksheetFunction.Match(nev$, WS1.Columns(2), 0)
tol% = ig%
Do While WS1.Cells(ig%, 2) = nev$
ig% = ig% + 1
Loop
WS1.Rows(ig%).EntireRow.Insert
WS1.Cells(ig%, "B") = WS2.Cells(sor%, "I")
WS1.Cells(ig%, "C") = WS2.Cells(sor%, "G")
WS1.Cells(ig%, "E") = WS2.Cells(sor%, "J")
WS1.Cells(ig%, "G") = WS2.Cells(sor%, "K")
WS1.Rows(ig% + 1).EntireRow.Insert
WS1.Rows(ig% + 2).EntireRow.Insert
Next
End Sub[ Szerkesztve ]
-
zz76zz
csendes tag
válasz Delila_1 #14926 üzenetére
Működik 2012 től 2016 ig. Nem szép, de működik.
'a hét jelölésből levenni a W-t'
=CSERE(G8;1;1;"")
'értéket képzünk'
=ÉRTÉK(G6)
'meghatározzuk hányadik napja az évnek'
=SZORZAT(G5;7)
'kiszámítja, hogy mennyit kell hozzáadni a napok számához, év szinten.'
'jelenleg 2016.12.31. ig működik'
'később átírhat egy munkaóra alatt további évekre'
=HA(G4=2012;"40903";HA(G4=2013;"41267";HA(G4=2014;"41631";HA(G4=2015;"41995";HA(G4=2016;"42366";"Hibás év!")))))
'vizsgálat és számítás, attól függően, hogy az év első hete e vagy későbbi és vagy évi első munkanapot vasz, vagy adott hét első hétfőjét'
=HA(ÉS(G4=2012;G5=1);"40909";HA(ÉS(G4=2013;G5=1);"41275";HA(ÉS(G4=2014;G5=1);"41640";HA(ÉS(G4=2015;G5=1);"42005";HA(ÉS(G4=2016;G5=1);"42373";G3+G7)))))
'dátumképzés'
=ÉRTÉK(G1)www.vagyunk.hu
-
Delila_1
veterán
válasz zz76zz #14922 üzenetére
Ezt a hírt azért nem kell véresen komolyra venni. Egy újságíró nyilván kiszagolta, hogy nagy emberünk nem ismerte az Excelnek ezt a hivatkozási módját, és kicifrázta költségvetéssel, $-ral. Azért újságíró.
-
-
zz76zz
csendes tag
Sziasztok!
A kérdés az lenne, hogy tud e az excel a hét száma alapján egy dátumot adni.
Pl megadom, hogy 2012 meg, hogy 30 és abból kiszámolja, hogy: 2012.07.23.
(Az adott hét hétfője)www.vagyunk.hu
-
Delila_1
veterán
válasz #05304832 #14914 üzenetére
Azt kérted, hogy ha a MÁSODIK sor valamelyik cellája egyezik a felsoroltakkal, akkor ne törölje az oszlopot. Te most az ELSŐ sorba írtad a címeket, a másodikban nem találhatóak ezek a nevek.
Vagy szúrj be 1 sort az első fölé, hogy a másodikba kerüljenek a nevek, vagy a makróban azIf Sheets("Sheet 1").Cells(2, oszlop%) = T(Tag%) Then sort írd át
If Sheets("Sheet 1").Cells(1, oszlop%) = T(Tag%) Then-re.
-
CHANNIS
csendes tag
válasz Delila_1 #14905 üzenetére
Elnézést, igazad van.Utólag sajnos én is megbántam, de először csak egy lecsupaszított mintát hoztam létre, nem gondolva az oszlopok fontosságára. Az egész munkafüzet túl bonyolult és terjengős arra, hogy azzal terheljelek. Így a mintában helyükre raktam az oszlopokat. majd felrakom.
Üdv. -
addikt
válasz bandus #14910 üzenetére
Köszi, van MatLab is, de ahhoz se értek és csak egy darab jegyzőkönyv egy darab kapcsolásához kell, szóval részemről ennyi is lenne De, ha van lövésed arról, hogy ezzel a programmal hogyan lehet szebben megcsinálni péntekig, akkor megköszönöm. Mert igazából a mért pontokra kellene ráfektetni az RC tagra jellemző görbéket, de azt nem most fogom megtanulni.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz #05304832 #14907 üzenetére
Szia!
Sub Oszlopok()
Dim T, Tag%, f As Boolean
Dim oszlop%, uoszlop%
T = Array("LENX", "LENY", "LENZ", "MATERIAL", "NAME", "SUMMARY", "TIP", "A1", "A2", "B1", "B2", "HIV")
uoszlop% = Sheets("Sheet1").UsedRange.Columns.Count
For oszlop% = uoszlop% To 1 Step -1
f = False
For Tag% = 0 To 11
If Sheets("Sheet1").Cells(2, oszlop%) = T(Tag%) Then
f = True
Exit For
End If
Next
If f = False Then Columns(oszlop%).Delete shift:=xlToLeft
Next
-
bandus
veterán
válasz Dark Archon #14901 üzenetére
nem hiszem, hogy az excel erre a megfelelő eszköz. ilyen esetekben használj scilabot pl: [link]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
varsam
őstag
üdv
Van egy táblám, ahova eddig az adatokat egy adatbázisból (access query eredménye) kézzel másoltam be, majd a képletek szépen abból számoltak.
Most megcsináltam azt, hogy az excel tábla az adatokat közvetlen access-ből hozza át, így sokkal egyszerűbb az adat részét frissíteni, nem kell kézzel másolgatni.
Ezzel most az lett a problémám, hogy az excel mérete kb 10x akkora lett, ez még hagyján, de a kb 20x annyi ideig is tart neki frissíteni, ami viszont kiveri a biztosítékot, mert több percig képes számolni.
Miért van ez? Tudja valaki? -
Delila_1
veterán
válasz Gandalf80 #14898 üzenetére
Ilyent nálam is írt ki érthetetlen módon, hiszen a D:\valami\ könyvtárból olvasta be a füzet nevét. Bezártam az Excelt, újra indítottam, és helyreállt a lelke.
-
Delila_1
veterán
válasz CHANNIS #14900 üzenetére
Tedd ki a füzetet egy elérhető helyre. Nincs időm újra beirkálni az adataidat egy másik helyre. Ha azonnal az igazi helyükkel teszed fel a kérdést, már kész lenne. A makrót az előzően betett képeken szereplő oszlopokhoz írtam meg. Nem értem, miért más helyekre kérdeztél rá, nem a valósra.
-
Delila_1
veterán
válasz #05304832 #14894 üzenetére
A 14811-es kérdésed szerint több adatod van, amiknek megfelelően több oszlopot kell meghagyni. Erre a 14863-as választ kaptad. A válasz szerint a keresendő értékek az egyik-, a törlendő oszlopok a másik lapon helyezkednek el.
A 14888-ban egyetlen értéket (LEVEL) kerestetsz, erre a 14891-ben kaptál választ.
A 14892-ben azt írod, 1 lapod és több nem törlendő oszlopod van. Hol van a lapon a nem törlendők megnevezése? Pontatlan kérdésre nem lehet jó választ adni.
-
addikt
Köszi! Rájöttem, hogy XY diagramot kell választani, nem volt gond a negatív tartománnyal sem, végülis sikerült. Egyedül ebben az XY pontos grafikon rajzoláskor engedi az X-tengely logaritmikussá tenni. ITT hagyom az utókornak, hátha kell valakinek
-
lappy
őstag
válasz Dark Archon #14901 üzenetére
Szia!
A diagram kirajzoltatása még menne is, sikerül beállítani a logaritmikus skálát is, de negatív tartományban nem hajlandó kirajzolni.!
Amúgy elindítod a diagram készítőt! Az tengelyeket beállítod ha ez megvan akkor a súgóban rákeresel a logaritmikus szóra és ott lépésről lépésre leírja hogy kell átállítani.Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
addikt
Sziasztok!
Gyors segítség kellene. Excel 2010 táblázat adataiból kellene Bode-diagramokat csinálni. Elvileg nem lenne túl bonyolult, de nem vagyok benne gyakorlott és csak hülyeségek jönnek ki. Azt sem sikerült elérnem, hogy a grafikonon a két egymáshoz tartozó érték szerepeljen, mindig valami sorozatot akart írni, egymást követő számokkal.
1. grafikon
Y-tengelyen Au[dB] legyen (8.sor)
X-tengelyen a frekvencia logaritmikus osztásban (2. sor)2. grafikon
Y-tengelyen fázisszög fokban legyen (6.sor)
X-tengelyen a frekvencia logaritmikus osztásban (2. sor)A két grafikonnak végül ilyesmit kellene adnia, csak persze az adatok végessége miatt nem ilyen szépen.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Villanyszerelés
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest